Wellness hétvége télen-nyáron

2012.10.10. 20:00

wellness7.jpgAz egyhangú hétköznapokat könnyedén feldobhatjuk egy kellemes hétvégi wellness pihenéssel. De mit vigyünk magunkkal, ha wellnesszezni támad kedvünk?

Az egyhangú hétköznapokat könnyedén feldobhatjuk egy kellemes hétvégi wellness pihenéssel. De mit vigyünk magunkkal, ha wellnesszezni támad kedvünk? Az utazás egyik kellemetlen velejárója a csomagolás. Ne legyen sok a csomag, de mégis minden kéznél legyen, amire szükségünk lehet. Hogy megkönnyítsük a dolgot, íme, néhány ötlet, ami nem hiányozhat egy felhőtlen wellness-hétvége kelléktárából és a bőröndünkből.                         

 

Akár úszunk, akár az élményfürdőben pancsolunk vagy napozunk a wellness-hétvége alatt, a bőrünk hamarabb kiszárad, ezért ebben az időszakban felejtsük el a szappant. Lehetőleg olyan tusfürdőt csomagoljunk, amely valamilyen bőrtápláló olajt is tartalmaz. A wellness-hétvégék középpontjában leginkább a frissítő vizes programok állnak, amelyek alkalmával rendkívüli módon kiszáradhat a bőrünk. A száraz bőr nem csupán kellemetlen, húzódó érzést kelt, de nagyon hamar ráncosítja, foltosítja az arcot és a testet egyaránt. Ennek megakadályozásához könnyen felszívódó, de alapanyagokban gazdag, tápláló testápolót is tegyünk a csomagba. Néhány termék újdonsága, hogy az ápoláson túl, kellemesen tonizál és frissít, amitől fittebbek leszünk, jobb lesz a közérzetünk. Ha a wellness-hétvége során nem vesszünk igénybe a szálloda által kínált ápoló-kényeztető wellness kezeléseket, a testápolót használjuk naponta többször, de legalább a reggeli és esti tusolás után.  Melegben a dezodor nélkülözhetetlen kellék. Arra viszont ügyelni kell, hogy ne legyen alkoholos, mert az nap-érzékennyé teszi a hónaljat. Válasszunk stift dezodort, mert az jobban fed, mint a golyós változat. A deo nyáron mindig legyen illatmentes. Habár a wellness részlegben nem célszerű sminkelni, az arclemosó-tonik összeállítás sem hiányozhat a pipere csomagból. A klóros vizet, az óhatatlanul arcunkra kerülő apró porszemeket, izzadságot a szobába érve rögtön töröljük le gyengéd arctejjel, majd alkoholmentes tonikkal. Utána hidratáló, nyáron lehetőleg UV védővel ellátott arckrémet kenjünk fel.

 

 A nyári wellness-hétvégék alkalmával a napozáshoz, fürdőzéshez készítsünk külön napozó szettet. A kozmetikai cégek jóvoltából megengedhetjük magunknak, hogy minden testrészünket olyan védelemmel lássuk el, amilyet igényel. A legérzékenyebb szemhéjakra és ajkakra készülnek a legmagasabb faktorszámú speciális fényvédő rudak. Az arcra, a nyakra és a fülcimpákra szintén erősebb fényvédőt tartalmazó napozót tegyünk. Ha nyáron indulunk wellness-hétvégére, a testre kétféle napozót csomagoljunk: egy magasabb faktorszámút a napozás megkezdéséhez, és egy alacsonyabbat a már barnuló testre. Ezek a napozók lehetnek illatosak, ami kárpótol minket a parfüm napközbeni nélkülözéséért. Többségük kókuszos, vagy más egzotikus gyümölcsök finom aromájával leng körül minket.  A wellness-hétvégék kedvelt programpontja a wellness szálloda nyújtotta gasztronómiai ínyencségek élvezete is. A vacsorához és az esti programokhoz nélkülözhetetlen kedvenc sminkünk és a parfüm. A szépen lesült bőr kevesebb festéket igényel. Elég egy szép fényű rúzs, vagy szájfény, egy kis arcpír, finom szemhéjpúder és egy szempillaspirál. Nincs is szükség alapozóra, púderre, szemkontúr-ceruzára. Napközben azonban egyiket se használjuk! Kölnink legyen valóban kölnivíz, gyenge koncentrációjú, könnyű, friss aromájú és főként alkoholmentes. Az arcfestéktől a nyári napon foltossá válik a bőr, a parfüm pedig nemcsak foltosít, de a melegtől már-már bántóvá válik az illata, és egy különben kellemesen induló wellness-hétvégét akár tönkre is tehet. 

 

Persze wellness-hétvégénknek nem kell kötelezően hétvégén megtörténnie, sőt, általában jóval olcsóbb ajánlatokat találunk a hétköznapokon, így egyszerűen hétköznapra szóló ajánlatokat kell keresnünk a bőséges kínálatban. Amennyiben wellness-hétvégénk időpontjául egy hosszú hétvégét szemeltünk ki, érdemes a wellness szállodát jó előre lefoglalni, hiszen az ünnepi hétvégék mindig kelendőbbek, és hamarabb megtelnek vendéggel a szálláshelyek.   

 

Forrás: Utisugo.hu, www.wellness-infok.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása