Több mint 45 millió forintot kaptak gyermekek gyógyítását célzó programok

2012.10.08. 14:00

UEA_logo_ketsoros.jpgTöbb mint 45 millió forintot talált gazdára pályázat útján gyermekek gyógyítását végző, számukra élmény- és művészetterápiás programokat kínáló nonprofit szervezetek között.

A MOL-Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító Programja 2005 óta nyújt pályázati rendszerű támogatást élmény- és művészetterápiás programok megvalósításához. Idén 33 szervezet nyert el összesen 45,8 millió forintnyi támogatást évközi foglalkozások vagy nyári táborok megvalósítására, amelyek összesen több mint hétezer gyermeket juttathatnak fejlődési és gyógyulási lehetőségekhez - áll a szervezet közleményében.     A támogatást olyan szervezetek igényelhetik, amelyek krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy veszélyeztetett gyerekek rehabilitációjával és fejlesztésével foglalkoznak. A program iránt évek óta nagy az érdeklődés.     Idén 123 pályázat érkezett be több mint 200 millió forintos támogatási igénnyel. A pályázatokról a végső döntést az alapítvány kuratóriuma hozta meg, az igények bírálatában szakértő zsűri működött közre Huszár András, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke és Erős Antónia, az Egy csepp figyelem Alapítvány létrehozójának közreműködésével.    

 

A támogatás elnyerésével a beteg gyermekek számára ingyenessé vagy kedvezményessé tehető a foglalkozásokon való részvétel.     A Gyermekgyógyító Program keretében 2005 óta összesen 250 rehabilitációs programot támogattak a gyermekegészségügy területén. A 2012-ben nyertes szervezetek listáját az Új Európa Alapítvány honlapján lehet megtekinteni.

 

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása