Rozmaringos-fehérboros csirkecomb

2012.10.08. 12:00

1.80.jpgElég gyors ebédkészítés volt ma. Ilyenkor szeretek csirkecombokat különféle fűszerekkel, hagymákkal a sütőbe betolni.

A legtöbb esetben csirke kerül az asztalunkra. Biztos forrásból, igazi kapirgálós csirkék. A leves is mennyei belőle. Szerencsére az ára még elfogadható. Jómagam is nagyon megnézem, mit, mennyiért vásárolok, mert iszonyatosan elszaladtak az élelmiszer árak. Na de nem akarok itt se politizálni se semmilyen elmélkedésbe belemenni. Elég gyors ebédkészítés volt ma. Ilyenkor szeretek csirkecombokat különféle fűszerekkel, hagymákkal a sütőbe betolni. Közbe elkészítem a köretet és egyéb más munkáimat is elvégzem. Reggel piacoltunk és ekkor került a kosarunkba a friss csirkehús. Kedvenc kis zöldséges nénikémnél óriási kazal petrezselymet vásároltam. A burgonyapürébe is belekerült. Imádom.

 

Hozzávalók:

 4 db csirkecomb

2 ek. PASTRAMI fűszerkeverék

4 ág friss rozmaring

 só

 2 nagy fej vöröshagyma

3 ek. olaj sütőpapír

 1.5 dl száraz fehérbor

kevés víz

 u 1876.jpg

A csirkecombokat megmosom és beszórom mindkét oldalát a fűszerkeverékkel. A tepsibe sütőpapírt teszek és 3 ek. olajat. Beleteszem a rozmaring ágakat és rá a karikázott hagymát. Erre az "ágyra"fektetem a csirkéket és ráöntök 1 dl vizet és a bort. Sütőben ropogós pirosra sütöm. Nem takartam le, de le lehet takarni fóliával.  A burgonyapüré hagyományos burgonyapüré kevés szerecsendióval és 1 csokor friss petrezselyemmel, tejjel, vajjal habosra keverve.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása