Jótékonysági pályázat a sérült gyerekekért

2012.10.07. 20:00

egy-csepp-meglepetes-fotopalyazat.jpegFotókkal, kisplasztikákkal és iparművészeti tárgyakkal nevezhetnek az érdeklődők október 31-ig a koraszülöttek és születési sérültek terápiájával és fejlesztésével foglalkozó Gézengúz Alapítvány művészeti pályázatára.

Az Egy csepp meglepetés című pályázatra felnőttek és gyerekek, profik és amatőrök, ép és sérült alkotók egyaránt nevezhetnek műveikkel. A pályázat témája: meglepetések a gyermekek életében. A legjobb alkotásokat elárverezik és a bevételt az alapítvány új, budafoki központjának berendezésére fordítják, segítve ezen terület eddig ellátatlan kisgyermekeinek terápiáját, gyógyulását - közölte a pályázat kommunikációjával foglalkozó cég pénteken az MTI-vel.

 

A pályázat célja a szemléletformálás, a koraszülöttek és a problémával születettek elfogadtatása, valamint felhívni a figyelmet az ép és sérült gyermekek élethelyzeteinek hasonlóságára.     A legjobbnak ítélt alkotásokat rangos művészekből álló zsűri választja ki. A zsűri elnöke Keleti Éva Prima Primissima díjas fotóművész, tagjai Tóth Andrej grafikus, az ARC kreatív csapatának tagja, Matheidesz Réka, a WAMP designvásárok szervezője és Berhidi Mária szobrász.

 

A pályázat védnöke Szekeres Pál helyettes államtitkár, olimpikon, paralimpikon, a kiállítás védnöke Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.     Az alapítvány Facebook-oldalán a közönség is szavazhat a legjobb művekre.    A legjobb fotókat novemberben a WestEndben láthatja a közönség, a nyertes pályaműveket november végén az Óbudai Társaskör mutatja be, majd 2013-ban országos vándorkiállításra indulnak.    

 

További részleteket a http://gezenguz.hu/palyazat oldalon olvashatnak az érdeklődők.

 

Forrás:MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása