Levél - Gyalázatosan bánnak az idős betegekkel

2012.10.02. 07:14

OLD%20SICK%20MAN.jpgÁpolónővérke : csak azért vannak itt, mert otthon nem kellenek senkinek, mi meg itt szenvedünk magukkal!

Tisztelt Praxis!

 

Felháborítónak tartom, ahogy a Péterfy Sándor utcai Kórház 2. belgyógyászatán az ápolók az idős betegekkel beszélnek! Ezeknek az ápolónőknek nincs anyjuk, apjuk, vagy szívük? Én megértem, hogy nagyon nehéz dolguk van az idős emberekkel, de azért amiket hallok, amikor meglátogatom a rokonomat, az egyszerűen vérlázító!

OLD%20SICK%20MAN.jpg 

Mai nap egy idős bácsinak azt mondta az egyik kedves "ápolónővérke " : csak azért vannak itt, mert otthon nem kellenek senkinek, mi meg itt szenvedünk magukkal! Ezt jó párszor elismételte, hogy biztos legyen benne a szobába a többi beteg idős is hallja. Sőt még azt is mondta: idióták gyülekezete és még sorolhatnám a többit…

 

 Minek megy el ilyen ember, ha lehet egyáltalán embernek nevezni ezt a személyt kórházba dolgozni? A legszívesebben ordítottam volna vele, hogy maga is lesz egyszer öreg! De nem szóltam, mert féltem a rokonomon csattanna az ostor, ha nem vagyok ott (ettől a nőtől kitelne), de hamarosan hazaengedik ebből a fertelemből.

 

Inkább ápolóm én a tőlem telhető legjobb módon otthon békében az élete utolsó szakaszán:(. De hiába is szólnék, az ilyenről valószínű lepereg minden! Csak azt kívánom neki, hogy öreg korára azt kapja, amit ad!

 

Tisztelettel: Á

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.laikus PhD 2012.10.02. 10:47:08

Fertelem, de igaz.

Én is megírtam anno, amikor mamát be kellet vinni.

Valószínű kiválasztásos alapon kerülnek oda a máshová nem való nővérek.

Rivero 2012.10.02. 12:46:08

Ez borzasztó. Én másik kórháznál tapasztaltam mikor nagymamán feküdt ott benn. :( :(

VaTi 2012.10.02. 13:52:11

Mikor pár hónapja nagyikám lábtöréssel kórházba került (másfél hónap, műtét, rehab), ész nélkül rohantam, az itteni korábban leírt tapasztalatok megrémítettek. Arra számítottam, hogy leszedálva, kikötve, piszkosan, megalázva találom.
Ehhez képest: naponta fürdették, kedvesen beszéltek velük (Kovács néni, Szabó néni), etették, pelenkázták, stb. Mama sem tudott rosszat mondani rájuk. A legrosszabb, ami elhangzott, hogy a sok közül az egyik nővére nem olyan mosolygós, mint a többi. A szembe ágyon egy nagyon idős, valszeg demens néni feküdt, sokat sírt, néha meztelenre vetkőzött és haza akart menni. Ilyenkor bejött egy nővére, simogatta a kezét, beszélgetett vele, etette a sütivel, amit az unoka hozott. Ezt úgy, hogy nem voltak ott a néni látogatói, tehát nem nekik adta elő magát. Mikor mama átkerült a rehabra és először mentünk oda látogatni, megálltunk a nővérpultnál érdeklődni, melyik szobában van mama. Az ápolónő meglátott minket és mosolyogva azt mondta: megjöttek X néni unokái y-ból! De fog örülni a kicsikéknek (dédunokák). Tessék jönni, erre van a 103-as szobában. Mikor mama arra panaszkodott, hogy nagyon megnőtt a haja és a nyári melegben zavarja, egyik fürdés után le is vágták neki. Orvossal mindig tudtunk beszélni (előző nap egyeztettünk, hogy mikor kereshetjük), beszámoltak a műtétről, a javulásról, várható felépülésről. Az itteni horrorsztorik után egy mese volt. Kisvárda városi kórház. Ilyen is van. Örök hála nekik!

hibiszkusz75 2012.10.02. 17:38:41

@VaTi:
A horrort mi is megéltük (ismételten) a kisvárosunk kórházában, ami után úgy éreztem, hogy bármit és bárhová, de ide vissza semmiképp sem.
Örök hálám édesanyám kezelőorvosának, hogy erre nem lett szükség, így már az OBSI-ban végezték a második műtétet és csak jót mondhatok róluk. Sajnos a teljes gyógyulás még eltart egy darabig, és még annyira fél a helyi kórházban történtek után, hogy majdnem elájult szegénykém a kezelőben, de mindenképp megnyugtat a tudat, hogy lelkiismeretes, emberséges és kiváló kezekben van. Remélem még lesz alkalmam viszonozni mindazt amit kaptam tőlük.

SusanneF 2012.10.03. 11:19:23

Cenzor,és Epres!
Most akkor lehet-vagy nem lehet névvel ,helyszínnel felismerhetőséggel posztot megjelentetni??!

SusanneF 2012.10.03. 11:36:50

@VaTi: Hála Istennek!Bizony,jók és kellenek a pozitív tapasztalatok!

Aki nyitott szemmel krónikus osztályokon jár,bizony,tapasztalhatja,hogy nem olyan állapotok,és nem olyan bánásmód van sok helyen,aminek bárki szívesen kiteszi a hozzátartozóját....

cenzorilla 2012.10.03. 13:35:33

@SusanneF:

A kórházértékelő is ilyen tapasztalatokról szól.

A személyiségi jog megilleti az orvost és az ápolót is, ezért tilos a nevét leírni.

Dr.laikus PhD 2012.10.03. 13:39:28

@SusanneF:

Nem krónikus osztály egyik sem. :((((

Kisvárdán valahogy jók az orvosok és jók az ápolók is az emberség sem hiányzik ott. Lehet hogy a vezetés odafigyel?

VaTi 2012.10.03. 16:22:34

@Dr.laikus PhD: a kisvárdi kórház is vegyes, osztálytól függ. Állítólag előfordult az is, hogy a végül debreceni szemészetre vitt gyerek várdában felírt szemüvegét a debreceni szemészorvos dühében a földre dobta és összetapota. Aztán kifizette az anyukának és elnézést is kért, csak már tele volt a t...tudata azzal, hogy milyen szemüvegeket írnak ott fel várdában az embereknek, mintha direkt tönkre akarnák tenni a szemüket. De a mi tapasztalataink a tarumán és a rehabon nagyon jók voltak, ahogy írtam. Pedig tényleg nagyon rágörcsöltem először, hogy mi lesz...

2012.10.03. 20:48:34

@Dr.laikus PhD: A @VaTi: által említett kórházban születtem :-)

2012.10.03. 20:57:37

A poszthoz csak annyit tudok hozzátenni, hogy ha mindig attól félünk, hogy a panaszunk hatására majd a rokonunknak lesz rosszabb, akkor nem fog változni semmi sem. Lehet azt úgy intézni, hogy a panasz ne csapjon vissza a saját betegünkre. Én inkább azt vettem észre, ha nem szólunk, még rosszabb lesz, egyre többet engednek meg maguknak egyesek, és egyre jobban kihasználják a kiszolgáltatottakat. Szólni kell, és hozzá kell azt is tenni, hogy amennyiben ez mégis visszahatna a betegre negatív értelemben, akkor a következő panasz még jobban lenyomja a föld alá a hanyag, durva dolgozót. Azt is értem, hogy nincs elég dolgozó, de akik vannak, nekik is szükség van a munkájukra, tehát egy minimális színvonalon kénytelenek ők is dolgozni, hiszen ha lenne lehetőségük máshova menni, akkor megtennék.

2012.10.04. 21:30:56

@VaTi: Legalábbis ha egy kórház volt ott valamikor régen, akkor igen. Nem hiszem el, hogy vannak ilyen véletlenek! Egyszer megírom, milyen hihetetlen véletlenek történtek blogos életem alatt :-)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása