Levél - Pucéran kötözték az ágyhoz

2012.09.25. 09:13

Hospital-Bed-5.jpgA betegek és a hozzátartozók szeme láttára ott feküdt pucéran, amikor megérkeztünk hozzá, már a folyosóról bárki jól láthatta, mert a kórterem ajtaja nyitva volt.

Tisztelt Praxis blog!

A már olyan sokat emlegetett János kórházról szeretnék néhány gondolatot megosztani. A nővérem tavaly agyér infarktust kapott szegény, mindezt 43 évesen, szóval tévedés, hogy csak az időseket veszélyezteti. Valamint az is, hogy csak a stresszesen élők és dohányosok járhatnak így, hiszen a nővérem sosem dohányzott és mellesleg mindig elég kiegyensúlyozott életet élt. Miután megtörtént a baj, a mentők a János kórházba vitték. Ott olyan dolgokkal találkoztunk, ami sokkolóan hatott ránk, de a többi betegre is.

Hospital-Bed-5.jpg

Mivel a nővérem igen zavart volt, ezért lekötözték. Ez még önmagába véve nem is lett volna annyira kirívó dolog, hiszen a saját érdekében történt, hogy ne tehessen kárt magában. De hogy mindezt anyaszült meztelenül tették és le sem takarták, az már igen csak szomorú és egyben felelőtlen lépés volt. A betegek és a hozzátartozók szeme láttára ott feküdt pucéran, amikor megérkeztünk hozzá, már a folyosóról bárki jól láthatta, mert a kórterem ajtaja nyitva volt.

A nővérem nem volt olyan állapotban, hogy reagálni tudjon bármire, így ez ellen sem tudta felemelni a szavát, valamint az ellen sem, hogy az ápolási lapjára önhatalmúlag, csak úgy heccből ráírták, hogy alkoholista, mert szerintük csak olyannal történhet ilyen, aki valóban az. Amikor szóvá tettük ezeket a dolgokat, csak hümmögés volt a válasz, meg ment a hárítás, hogy semmi idejük tüzetesebben foglalkozni vele, ha valamit akarok, oldjam meg én és a család.

Így hát nekünk kellett fürdetni, tisztába tenni, etetni, szinte egyáltalán semmit sem törődtek vele. Próbálkoztunk azzal is, hogy egy kis pénzzel ösztönözzük őket a nagyobb figyelemre, de ez sem igazán hatott, maximum egy-két napig volt odaadóbb az ellátás, azután minden visszatért a régi kerékvágásba.

A nővérem állapota jelenleg sem tökéletes, bár sokat javult, de szinte állandó ellátásra, odafigyelésre szorul és teljes felépüléssel egyáltalán nem kecsegtetnek bennünket. Abban viszont biztos vagyok, ha ne adj Isten egyszer én kerülnék hasonló helyzetben, nem szeretnék én is a János kórházba kerülni, mert egyrészt megalázó, ahogy bánnak ott az emberrel, másrészt a megfelelő ellátást és odafigyelést sem kapja meg az ember.

T

Együttműködő partnerünk a Gránátalma Szépség- és Egészség Központ

gránát.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása