Négy hét a szépség és egészség oltárán - II. rész

2012.09.18. 11:58

phoca_thumb_l_karcsusito aromaterapia 5.jpgMeg kell, mondjam, bár még csak a második héten vagyok túl, de már most érzem a változást. Jobb a közérzetem, a hangulatom, nem esik nehezemre a munka és a sport sem és ugyanolyan lelkesen várom a héten esedékes kezeléseket, mint a kezdeteknél.

Ismét eltelt egy hét, én pedig folytatom az élménybeszámolót, ahogy ígértem.  Kedden és csütörtökön is ellátogattam a Gránátalma Szépség- és Egészség Központba, hiszen, ahogy már többször is hangsúlyoztam, a rendszeresség igen fontos követelmény, ha szépülni szeretnénk. Kedden megismételtük a trófikus izomstimulációs és a nyirokmasszázs kezeléseket. Aki nem tudja, miről is hablatyolok, az nézze vissza előző bejegyzésemet a témáról. Ezúttal már otthonosan mozogtam, nem ért meglepetésként a „szkafander”, sem izmaim össze-vissza rángatózása, mindenesetre megint csak jól éreztem magam és menet közben átlapoztam néhány magazint is, köztük egy tiniknek szólót, amelyből kiderült, úgy tehetem boldoggá a macskámat, ha nyakkendőt (sic!) veszek neki…

 phoca_thumb_l_karcsusito aromaterapia 5.jpg

A csütörtök az újdonságok jegyében telt. Egyrészt vettem magamnak egy új felsőt, másrészt kipróbáltunk egy új kezelést a Gránátalmában. Bea javasolta, a változatosság pedig köztudottan gyönyörködtet, így igen könnyen hagytam magam rábeszélni.

 

 

Az Alpha masszázs kapszula a világon az egyik legismertebb testkezelő és egészségmegőrző gépe, amely amerikai kutatók és tudósok, a NASA szakembereinek együttműködésével jött létre. Engem elsőre egy koporsóra emlékeztetett, de aki járt már szoláriumban, az ilyesmiken egyáltalán nem lepődik meg. Bea bekent egy finom, hideg krémmel, majd belefeküdtem. Teljesen kényelmes volt. A gép egyfajta szaunaként funkcionál, a hő hatására, illetve a krém és az illóolajok együttes méregtelenítésével működik. 75 fokra melegedett fel a készülék, először azt hittem megpárolódók, vagy esetleg meg is sülök, de azután a fejemre hűvös levegőt kezdett fújni a gép, így nagyon hamar megszoktam. Nem csak melegített, de rezgett is közben a gép, ezzel is segítve a krém és az olajok bejutását bőrömbe.  Fél órán át tartott a kezelés, a végén megnéztem a kalóriaszámlálót, összesen 221 kalóriát égettem el. Levezetésként újabb fél órát töltöttem régi barátomnál, a trófikus izomstimulációs gépnél.

 

Meg kell, mondjam, bár még csak a második héten vagyok túl, de már most érzem a változást. Jobb a közérzetem, a hangulatom, nem esik nehezemre a munka és a sport sem és ugyanolyan lelkesen várom a héten esedékes kezeléseket, mint a kezdeteknél. Hamarosan ismét jelentkezek J!

 

Mofli

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irkutszk 2012.09.18. 20:02:43

Nem működik a patikusokról szóló cikknél a kommentelés, ezért itt ejtem meg a belémszorult mondatokat.

- Nem egészen világos a köszönés része. Én a betegeknek akkor köszöntem, amikor a tárához léptek, nem amikor bejöttek az ajtón. Nagyobb patikában (vagy ha többen is vannak a helyiségben) zavaró lehet, ha a belépő betegek elkezdenek fennhangon köszöngetni.

- a flegmán ledobott gyógyszert sem egészen értem. Nincs cukorból az a doboz, egy csomó levegő védi a tablettát benne (már ha tabletta volt).

- ha se egy köszönöm, se egy szívesen, akkor szó bennszakad, hang fennakad, némaság volt?

- gyógyszertárban gyógyszert kiváltani szokás, nem vásárolni, emlékeztetve ezzel magunkat arra, hogy bizony térítési díjat, és nem piaci árat fizetünk mi, betegek. A gyógyszer piaci értéke annál általában sokkal nagyobb. Illetve felhívnám a kedves beteg figyelmét arra is, hogy míg kenyérből olyat vásárol, amilyet éppen a kedve diktál, addig gyógyszerből azt a gyógyszert váltja ki a patikában, amelyre szüksége van. Egyetértek, szolgáltatás, azonban alapjaiban másféle, mint a pékárubolté.

- Szintén egyetértünk, az embert kezeljék emberként. Oda-vissza.

- Végezetül, lehetősége van a patikavezetőhöz eljuttatni megjegyzéseit, ötleteit vagy panaszait a Panaszkönyvbe írással.

2012.09.19. 18:08:09

@Irkutszk: Nekem sikerult, miutan frissitettem az oldalt kb. 5x :-)

2012.09.19. 18:14:27

@Turchi: tevedrem, eltunt azota
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása