PARK(ing) Day Budapesten

2012.09.10. 11:30

parkingday_1_X.jpgA parkolóhelyek területét néhány órára ideiglenes közösségi térré, mini parkká alakíthatják át szeptember 22-én a budapesti Park(ing) Day résztvevői Budapesten.

A parkolóhelyek területét néhány órára ideiglenes közösségi térré, mini parkká alakíthatják át szeptember 22-én a budapesti Park(ing) Day résztvevői Budapesten.     

 

A szervezők azt kérik, hogy aki szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, a Nagykörút Oktogon és a Nyugati Pályaudvar közötti szakaszán egy-egy parkolóhelyet más funkcióval ellátni, regisztráljon szeptember 14-ig a parkingday.hu oldalon.    

 

Az évek óta világszerte megrendezett eseményen egy-egy parkolóhely befogadott már ingyenes egészségpontot, átmeneti városi ültetvényt, ökológiai demonstrációkat, politikai szemináriumokat, művészeti installációkat, ingyenes kerékpárszervizt vagy éppen esküvői szertartást.  

 

Az akció célja felhívni a figyelmet a városi közterületből egyre nagyobb darabot hasító gépjárművek okozta problémákra, kritikai párbeszédre ösztönözni a közterület felosztásának kérdéséről, a fennálló városi élettér és életmód minőségi átalakulásáról és alakításáról - közölte a szervező az MTI-vel.     A Karc Kör szeptember 10-én 18.30-tól várja az érdeklődőket a Kőleves kert hátsó helyiségében, ahol bemutatják, milyen a PARK(ing) Day a világ más városaiban.

 

Forrás:MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rotoxis 2012.09.10. 12:43:28

Agyament kékharisnyák. Majd felnőnek. De hogy ezt a baromságot a Praxis is reklámozza, na ez nagy csalódás nekem.

Irkutszk 2012.09.10. 17:55:18

Szerintem is többet tehetnének, ha helytakarékos (pl. autóliftes) parkolóházakat telepítenének, és az utcai parkolóhelyekre fákat ültetnének. És egyetértek az előttem szólóval, ennek igen csekély köze van a praxisblog eddigi tartalmához. Pontosan milyen kórképet is kellene jelen esetben megtárgyalnunk?
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása