Gasztronómia-program Piacra költözik a második Dining Guide Food Show

2012.09.07. 12:30

000012228_street_food_show_vezercikk2.jpg.jpg_biga.jpgA gasztronómia egyik legfontosabb színterére, a piacra, pontosabban a budapesti Hold utcai piacra költözik a 2012-es Dining Guide Food Show szeptember 7. és 9. között.  

A gasztronómia egyik legfontosabb színterére, a piacra, pontosabban a budapesti Hold utcai piacra költözik a 2012-es Dining Guide Food Show szeptember 7. és 9. között.   A Dining Guide étteremkalauz 2011-ben hagyományteremtő szándékkal hívta életre az ingyenes gasztronómiai programsorozatot, hogy nagyszabású rendezvény keretében hirdesse ki az év étterme díj jelöltjeit, személyesen is bemutassa az ország legismertebb gasztrobloggereit és megismertesse a gyermekekkel is a sütés-főzés örömét - olvasható a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben.     A Hold utcai piac felső karéján az érdeklődők megismerkedhetnek a főváros legjobb hamburgereseivel, gyrososaival, kolbászosaival, de kóstolhatnak többek között kínai fogásokat, balkáni pljeskavicát, magyar kaviárt és lángost is.

 

Desszertként kézműves fagyi és gofri csábítja a vendégeket. Az ételek mellé kézműves söröket, borokat és pezsgőt kínál a háromnapos fesztivál.     Magyarország legismertebb, nemzetközi versenyeken is szép eredményeket elért gasztrobloggerei mérik össze főzőtudásukat a Blogkóstoló versenyén szombaton és vasárnap. A megmérettetésen az egymást háromóránként váltó háromfős csapatok ételeit háromfogásos menübe rendezve meg is lehet kóstolni. Kiderül többek között, hogy a lecsó ölthet szusi formát, a Rákóczi túrós kerülhet pohárba, és átértelmeződik a Túró Rudi is. A KukTanoda Főzőiskola a rendezvény teljes ideje alatt várja konyhájába a családokat. A gyerekek szakértő felügyelet mellett kóstolhatnak bele a konyhaművészetbe, az elkészült ételeket pedig a helyszínen elfogyaszthatják vagy akár haza is vihetik.  

 

A 10-15 év közötti ifjú séfek főzőversenyen is részt vehetnek, ennek előválogatóját rendezik meg a food shown.     A különleges gasztrohétvége részletes programja és a hozzá kapcsolódó fontos információk megtalálhatók a www.diningguide.hu/foodshow2012 internetes oldalon.

Forrás:MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása