Átadták az Év Szülészete 2012 díjakat

2012.09.07. 09:30

ev-szuleszete-2.jpgÁtadták a közönségszavazással odaítélt, Év Szülészete 2012 díjakat csütörtökön Budapesten, az összesített verseny nyertese a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DE OEC) Kazincbarcikai Kórháza lett.

Átadták a közönségszavazással odaítélt, Év Szülészete 2012 díjakat csütörtökön Budapesten, az összesített verseny nyertese a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DE OEC) Kazincbarcikai Kórháza lett.    

 

 Szülőszobai ellátás kategóriában a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, gyermekágyi- és újszülöttellátás kategóriában a DE OEC Kazincbarcika Kórház, felszereltség és környezet kategóriában a Karcagi Városi Önkormányzat Kátai Gábor Kórház-Rendelőintézet lett a győztes - közölte a szervező csütörtökön az MTI-vel.   

 

A díj sorsáról maguk a szülők dönthettek, akik a három hónapig tartó internetes szavazáson több kategóriában értékelhették a magyarországi szülészeti intézményeket.     A babaszoba.hu által alapított díj célja, hogy országszerte újra beszédtéma legyen a szülés és a születés helyzete, az ezt segítők munkája és megbecsülése.     Jelenleg 150 különféle intézményi és tulajdonosi hátterű szülészet működik az országban, de csak tizedüknek, 16 osztálynak van bababarát minősítése. Ezek a kórházak teljesítik az ENSZ gyermekvédelmi szervezetének (UNICEF) tízpontos kritériumrendszerét, amelynek célja a babák egészségének védelme, az erősebb baba-mama kötődés kialakítása.

 

Forrás:MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.09.07. 10:42:03

Érdekes. Legutóbb még be akarták záratni.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása