Nem foglalkoztak az elmozduló csontokkal

2012.09.02. 07:37

20080423101736.jpgA vállam rendbe fog jönni, de sokkal jobb lett volna, ha a műtétet azonnal el tudtam végeztetni. Ehhez csak annyi kellett volna, hogy az orvos a rendelőben annyit mond: "törés nincs, de a csontelmozdulásból erősen valószínű a szalagszakadás.

Sziasztok!

Történetem valószínűleg messze nem egyedi, de mégis felháborító. Az én storym se rossz stílúsú személyzetről, se rossz körülményekről nem szól, hanem egész egyszerűen felelőtlen inkompetenciáról. Rövid leszek.

Június elején hatalmasat estem bringával, amiért csak magamat okolhatom. Ráestem a jobb vállamra. A becsapódás erősségéről annyit, hogy a jobb lapocka fölött ért, s elől voltam kék-zöld… A fejemet is beütöttem az aszfaltba, azonban a sisak megvédett. Mellesleg és azok kedvéért, akik sisak nélkül bringáznak: a sisak 3 helyen tört el…

images_1.jpg

Azonnal éreztem, hogy valami komoly sérülés van a jobb vállamban. Az esés kb fél 6-kor történt Szentendre és Leányfalu között, a barátom segítségével 8 előtt 10 perccel estünk be a Vörösvári úti rendelő sebészetére. Megröntgeneztek, az orvos megnézte, s mivel törés nem volt, egy papírból készült háromszögkendővel utamra bocsátott azzal, hogy 1 hét múlva kontroll. A vállamon szemmel láthatólag volt egy csontpupli, ha törés nem is volt, bárki láthatta, hogy valami elmozdult. A kontrollon egy hét múlva sem történt semmi, a fájdalom javult, a pupli ott volt, s egyértelmű volt: ott is marad.

Na, ekkor, azaz a rákövetkező héten mentem el egy jónevű specialistához. Még trikóban voltam, már mondta, látja a puplit, pontosan tudja, mi a baj. Azért megröntgeneztek, ami egyértelműern mutatta, hogy az esés következtében elmozdultak a csontjaim. Az orvos elmondta, hogy 3-ból legalább 2 szalag elszakadt (később kiderült, hogy minden szakadt), s döntsek, hogy kérem-e az operációt. Ez az operáció nem "életmentő", ezzel a sérüléssel együtt lehet élni, lassan elmúlt volna a fájdalom, de a kopásveszély nem lett volna jó kilátás. Az orvos elmondta azt is, hogy - s itt jön a lényeg - ha egy héten belül műtenek, akkor még az eredeti szalagokat lehetett volna visszavarrni, de így már nem. Mindazonáltal bíztatott, hogy a vállam teljesen működépes lesz a rehabilitáció után. (3-4 hónap).

A műtétet elvégeztettem, most lábadozok. A vállam rendbe fog jönni, de sokkal jobb lett volna, ha a műtétet azonnal el tudtam végeztetni. Ehhez csak annyi kellett volna, hogy az orvos a rendelőben annyit mond: "törés nincs, de a csontelmozdulásból erősen valószínű a szalagszakadás. Nézesse meg egy specialistával még a héten." Ugyanolyan röntgenképet látott, mint a másik doki. Mellesleg: a műtétet nagyon jó körülmények között, magánklinikén végezték el. Magát a műtétet fizeti az OEP, csak az 1 napos bentlakásért kellett fizetni egy teljesen korrekt árat (ami kevesebb volt, mintha hálapénzt adtam volna).

Rémisztő, hogy milyen felelőtlen és alacsony szakmaiságú volt az orvos a rendelőben. Még gondolkodom a jogi lépéseken.

Üdvözlettel:

 Róbert

Együttműködő partnerünk a Gránátalma Szépség- és Egészség Központ

gránát.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemhiszem, hogy 2012.09.02. 08:03:14

ez ilyen egyszeru lenne. arra nem gondol a posztoló, hogy csak azért operálták meg a válát, hogy a pénnzt húzzák ki belole?
Vállizulet egy kicsit érdekes izulet, áll a lapockából,kulcs és felkar csontból. meg pá sok izuletbol, meg inbol. nem tudom mi az a három ínszalag, de legyen.
ha a doki korrektnek akart volna tunni MRI vizsgálat lett volna a tuti-a lágyrészek csak azon látsznak-inak, izmok.
majd a rehabilitáció után lesz érdekes a posztoló véleménye, hogy hogyan fogja tudni használni a karját olyan egyszeru mozdulatoknál mint a fésulkodés vagy a téli kabát feloltése. szerintem akkor nagyon nagy szitkozodás lesz a magyar eu-re.
az elso doki korrektul járt el, valoszinuleg traumatologus vagy sebész volt. a második meg ortopedus.maszek.
na ennyi

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.09.02. 09:42:24

szerintem egy AC ficama volt, Tossy III-as. terheléses felvételt kell készíteni róla, aránylag könnyen észrevehető sérülés.
persze érdekelne milyen technikával műtötték

Diary of a Madman (törölt) 2012.09.02. 10:14:11

Érdekes diskurzus lesz abból hogy a csúnya maszekok pénzéhesek, az államiak meg dilettánsok ...

macska69 2012.09.02. 10:18:01

Egy harmadik orvos is egészen mást mondott volna és más elképzelése lett volna a gyógyítást illetően. A legtöbb bajra több (jó) megoldás is létezik, orvosa válogatja, hogy melyik módszert és eljárást tartja ott és akkor szükségesnek. Van olyan orvos, aki hosszabb lábadozással járót javasol, de nem akar feltétlenül műteni, van aki azonnal kés alá parancsolja a beteget és még ezerféle.
Szívből kívánok minél előbbi gyógyulást a posztolónak, majd írja meg, hogy mi lett az eredmény, nagyon érdekelne.

Dr.laikus PhD 2012.09.02. 10:42:46

@nemhiszem, hogy:

Oep finanszírozással, de a hotelszolgáltatás megfizetésével.
Erre lehet biztosítást is kötni, elég egy egészségpénztári tagság, kb,. havi 5000.- Ft.

Mitől pénzéhes az orvos?
Attól, hogy na ennyi?

Ráadásul itt már megtanultuk, hogy ha és amennyiben van szalagszakadás jobb ha minél hamarabb megműtik.

Aztán azt is, hogy jobb ha kikérjük csak néha benézek ha marhaságot látok véleményét a dologról.

Dr.laikus PhD 2012.09.02. 10:47:14

@macska69:

Jaj, de nagyon igazad van. :))))

--------

Posztolónak javulást kívánok és ne mérgelődjön.

Nincs műhiba, nem érdemes lépéseket tenni.

Egyszerű véleménykülönbség, minden esetre a lábadozását nem irigylem.

Türelem!

nemhiszem, hogy 2012.09.02. 12:49:24

az operalo orvos nem kapna abbol jarulekot. hisz felajànlotta a vàlasztàs lehetoségét. de nem ez a lényeg...hanem, hogy az orvoslàshoz mindenki ért. egy festőnek nem dirigàl senki, hogy pemzlit vagy festékhengert hasznàljon. pedig elég szép munkadíjat kér érte
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása