Pozitívan csalódtam a szegedi rendelésen

2012.07.09. 06:00

Kedves Praxis-blog,

annak idején írtam már egy történetet - akkor negatív hangvételűt -, hogy milyen szerencsétlenül jártam a szegedi bőrgyógyászaton a recepciós hölggyel. A megoldás egyébként a porallergia volt, amire rá is jöttek nem is olyan sokára.
Most egy pozitív hangvételű posztot szeretnék, mivel ilyen nagyon kevés van, de az orvosok igenis megérdemlik. :)

ec-szemeszet-vagott.jpg



Szóval az allergiáim az évek folyamán csak súlyosbodtak, a pollenallergiám is csak erősödött. Kaptam antihisztamint, meg egy vény nélkül megvásárolható szemcseppet, de sajnos nem elég mindez, és állandóan vakarom a szemem. (Igen, nem kellene, tudom, de ez van.) Egyik nap annyira irritált valami a szememben, csak nekiálltam dörzsölni, vakarni, nem bírtam ki, hiába cseppentettem. Sikerült is kiszednem valami fura nyálkás vackot a szememből... Ez egész délután tartott, borzasztó volt, nem bírtam csukva tartani a szemem, de nyitva sem, folyamatosan zavart ez a nyálka a felső szemhéjam alatt. Fel is kerekedtem ma, hogy életemben először elmenjek az SZTK-ba itt Szegeden.

A betegirányító megkérdezte van-e bejelentett szegedi címem, én mondtam, hogy sajnos nincs, elkérte a lakcímkártyám és a TAJ kártyám, majd szó nélkül regisztrált a rendszerben, mint ambuláns beteget. Felmentem a másodikra a szemészetre, öt percet sem várakoztattak, máris bent voltam a rendelőben. A doktornő rendkívül kedves és aranyos volt (tudom, hogy ez sokaknak nem fontos, de én díjazom, ha valaki tud emberi lenni munka közben is; persze mindenkinek lehet rossz napja), körültekintően megvizsgált többféle módon, érthetően magyarázott, rendesen kikérdezett, gyógyszerallergiáról, most szedett gyógyszerekről, mindenről, ami kapcsolódhatott a panaszomhoz. Sajnos észlelt egy plusz eltérést, ami miatt vissza kell mennem hat hét múlva, de a doktornő felírta a leletemre, hogy melyik nap mikor rendel, megmondta mikor van szabin, és mondta, hogyha lobogtatom a leletem, akkor szó nélkül beengednek, és újra megnézik az adott dolgot, amiben eltérést tapasztaltak. Írt fel új szemcseppet, és kaptam egy krémet is, remélem használni fognak, néhány napon belül kiderül.

Mikor tavaly ugyanígy a kínzó viszketés miatt az otthonomhoz kapcsolódó SZTK-ba mentem szemészeti rendelésre, gyakorlatilag egy látásvizsgálat, meg ránézés után elzavart a doktornő, hogy használjam tovább a vény nélküli szemcseppet, majd lesz jobb, és a pollenek sem tartanak örökké, csak ne vakarózzak.

Úgyhogy ezek után teljesen pozitívan csalódtam a szegedi rendelésen, és nagyon örülök, hogy rávettem magam, hogy megnézessem a szemem.

Üdv: Zeller

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lángharcos 2012.07.09. 09:27:58

Leírhattad volna, hogy mi volt még a szemeden, amit elsőre nem vettek észre...

Anti Anyag (törölt) 2012.07.09. 09:56:38

Az eü-ben általában nem a dokikkal van a probléma, hanem "lejjebb".

Én szerencsére nem sok helyen voltam a mi rendelőnkben, de fül-orr-gégészeten háromszor is az utóbbi 3 évben ugyancsak allergia miatt.

"Recepción" hárman kávéznak, nem köszönnek vissza, láthatóan 1970 óta itt vannak és nem vették észre, hogy az ő állásuk is értékes lett. (Sajnos a feletteseik sem).

Kérek némi információt, úgy néznek rám mint valami marslakóra, majd az egyikük olyan hangon oktat ki, hogy legszívesebben benyúlnék és lezavarnék neki két jókora fülest. Megemlítem neki, hogy azért kértem tőle információt, mert azt hittem ez a dolga, ezért fizetik. Mondom neki, megkérdezek valaki értelmesebbet és odébbállok. Még látom, hogy a nő lefagy, kis agya folyamatosa küzd az intelligens emberek alkotta munkaköri leírás és saját tahóságának feloldhatatlan ellentmondásával.

Fent a rendelőben teljesen más világ, pedig a 3 alkalom alatt mindkét dokinál voltam. Udvariasak, alaposak, még csak nem is személytelenek.

Farkasokkal táncoló 2012.07.09. 10:23:29

Hát ez igazán dícséretes ellátás, bárcsak mindenkinek ilyen tapasztalatai lennének.

El Visco Stello (törölt) 2012.07.09. 10:37:26

@Anti Anyag: "kis agya folyamatosa küzd az intelligens emberek alkotta munkaköri leírás és saját tahóságának feloldhatatlan ellentmondásával."
Ez szép volt! Még leírhattad volna, hogy melyik jelzőt kire értetted. Tippem van: Intelligens embernek még a fejében sem fordul meg, hogy pofozkodjon.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.09. 11:03:27

Szép példa vagy arra a liberálisra, akik nem törődnek a következményekkel.

1. Magyarázni nem lehet nekik, hiszen nyilván számtalanszor elhangzott értekezleteken, elhangzott főnökeik szájából és tartalmazza a feladat leírásuk is.

2. Ha kirúgod őket, rosszabbul járnak, hiszen 3 sötét ember hová fog tudni elhelyezkedni 8 általánossal?

3. 2 füles viszont észhez térítené őket, mert azonnali válasz, tehát a primitív ősreflexekre hat. A bűnt azonnal követi a büntetés.

Az ilyen szemlélet miatt van az, hogy tele van a sitt olyan primitív cigányokkal, akiket még időben 2 rendőrfüles el tudott volna tántorítani a folytatástól.

dez01 2012.07.09. 11:03:46

1 kis saját tapasztalat, bár reklámnak fog tűnni:

Nekem kb. 10 éve enyhe poratka allergiám van - leginkább folyamatos nagyon enyhe náthát jelentett, ami miatt az orron át való lélegzés nem nagyon ment. Most viszont 3. próbálkozásra 1 porszívóügynök sikeresen eladott nekünk 1 méregdrága porszívót. Az eredmény: az enyhe náthatüneteim maguktól megszüntek kb. 2 napon belül, újra az orromon át lélegzem:)

Dr.laikus PhD 2012.07.09. 11:08:24

@dez01:

Létezik nem csak porszívóügynök által forgalmazott, annál jóval olcsóbb is.

Ugyanazt tudja. A lényege, hogy a port egy vízfürdőbe szívja, majd a párás tiszta levegő kerül a térbe.

dez01 2012.07.09. 11:12:14

@Dr.laikus PhD:

Sajna nem erről van szó, bár ez is jobb mint a semmi, de problémámat a vizes porszívózás - porszűrés nem szüntette meg.

Ennek a cuccnak az a lényege, hogy 1 elektronika mindig az adott anyag légáteresztő képességéhez igazítja (általában gyengíti) a szívóerőt, így annak szálai nem záródnak össze és a por sokkal jobban kijön....

Illetve egy orvosi minőségű HEPA filter van a porszívó végén, ami egyébként ezért sima légtisztítónak is használható....

Dr.laikus PhD 2012.07.09. 11:21:10

@dez01:

Szerencsénk volt, a gyerek súlyos asztmája így szűnt meg, pedig akkor még szőnyegpadló volt.

dez01 2012.07.09. 11:22:59

Nagyon látványos, és biztosan jó is sima szőnyegnél/falikárpitnál a vizes takaritás, ágynál viszont már nem annyira, és a poratkának az a fő lakhelye....

Úttalan utakon 2012.07.09. 11:52:58

Nekem porallergia ellen a vizes porszívó semmit nem ért. A szomszédtól kaptam kölcsön egy gőztisztítót. Úgy néz ki mint egy porszívó, csak vizet kell beletenni, és kinyomja a forró a gőzt. Be nem szív semmit. Na ezzel mentem végig minden szőnyegen és kárpiton. Az atkák kidöglöttek és egy szempillantás alatt megszabadultam az allergiától. Azóta én is vettem egy egyet, időnként végiglegeltetem a lakáson, nem cserélném le semmi pénzért.

2012.07.09. 16:49:38

@El Visco Stello: "Intelligens embernek még a fejében sem fordul meg, hogy pofozkodjon"

Hm. Akkor én nem vagyok intelligens. Pedig azt hittem :-)

2012.07.09. 16:52:27

@dez01: Kár hogy poratka mindenhol van. Otthon tehetünk bármit, ha közlekedünk máshova is. Márpedig szoktunk. Szerintem a poratka kiirthatatlan.

karcsibácsi 2012.07.09. 17:11:04

Az lesz a vége, hogy összeveszik a szuperporszívó (ára 100.000.- HUF felett) és a gőzborotva ügynök.
Megoldás: mind a kettőt meg kell venni.
Jutalékot kp-ban kérem.

Fülöp-Pusztai Beáta 2012.07.09. 17:38:37

@Turchi: Ugyanerre gondoltam én is. :)))

Fülöp-Pusztai Beáta 2012.07.09. 17:45:14

@El Visco Stello: Ennek egyébként nem sok köze van az intelligenciához, sokkal inkább a vérmérséklethez. :-) Jóanyám kb. a legintelligensebb nő (legalábbis a saját korosztályából), akit ismerek, de olyan temperamentuma van, hogy Az amazontermészetű Márta sírva fakadna, ha találkozna vele. :)))

SusanneF 2012.07.09. 18:23:24

De jó pozitív hozzáállásokat olvasni...:)
Mindenkinek sok hasonlót,ha ellátásra szorul...:)

ma21 2012.07.09. 18:57:02

A szegedi Onkológia szakrendelésről is csak a legjobbakat lehet elmondani. Mindenkivel türelmesek-kedvesek,pedig rengeteg beteg van és nagyon leterheltek az orvosok.Ettől függetlenül néhány biztató szó jut mindenkinek.

dez01 2012.07.10. 08:59:06

@karcsibácsi: Assszem ugyanaz a cég árulja mindkettőt:)@Turchi: Azért életünk 1 jelentős részét a saját ágyunkban töltjük alvással..... A poratka terhelést pedig alvás közben kapod leginkább....

2012.07.10. 09:24:08

@dez01: Ez így igaz, kivéve, amikor nem :-) Sajnos ha a gyerekem más környezetben tartózkodik, ahol poratka van, megjelennek a tünetek, nem kell hozzá éjszakai alvás, és napokig tart kezeléssel együtt is, hiába megyünk haza, ahol elvileg nincs. Miután minden nap közlekedünk, ezért a tünetek bármikor előjöhetnek, függetlenül a napszaktól.

"A poratka terhelést pedig alvás közben kapod leginkább.... "

Aki valóban allergiás, az 5 perc alatt is tüneteket produkál bárhol, bármikor.

Farkasokkal táncoló 2012.07.10. 10:38:33

@karcsibácsi:

A szuperporszívó kb félmillió ft.... na jó, 450 ezer. Legalábbis hozzánk egy ilyen ügynök csengetett be.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása