Órákon keresztül voltam bezárva, kiszolgáltatva

2012.06.07. 13:04

Tisztelt Cím, az alábbi levelet (előzetes telefonos egyeztetés után!) 2 hónapja írtam, az óta semmi reakció.............Néhány hét múlva, de akkor is csak érdeklődésemre annyit írtak, hogy kivizsgálás alatt van az ügy, legyek türelemmel.

 

 

Eddig beértem volna "egyszerű" bocsánatkéréssel, de most már, hogy még a fáradtságot sem veszik, hogy 2 hónap elteltével reagáljanak..........(nem is tudom, elgondolkoztam rajta, talán százával hozzák a betegeket Tótkomlósra

Budapestről.....hm.......), szóval szeretném, ha éppen a levélben említett dolog miatt, (nem akarok én nyilvánosságot magamnak, Isten őrizz!!!!!!!!!), azért, hogy ez ne fordulhasson elő másokkal, tudja meg minél több ember, mire képesek a "szolgálatot végzők" a beteggel megtenni.....:

 

L. É.

 

Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete / Országos Betegszállító Szolgálat

 

7720 Pécsvárad, Várkert köz 10.

 

Tárgy: panasztétel

 

Tisztelt Cím!

 

Levelemet annak reményében írom, hogy ilyesmi többé ne forduljon elő senkivel!

2012. március 28-án csípőprotézis beültetésére került sor nálam. Az orvosom kizárólag betegszállítással engedett el a kórházból hétfőn reggel (április 2-án).

2012.04.03-án 14.30-kor érkezett a betegszállító értem az Uzsoki kórház Ortopéd traumatológiájára (Budapest, Róna u. 196.), hogy hazaszállítson Tótkomlósra.


Hogy milyen „szolgálat”, és ki, azt nem sikerült megtudni, mert nem mutatkoztak be.

 

A betegszállítók eleve minden kedves szó ellenére barátságtalanok voltak, és mogorvák. Igyekeztem még viccelődni is velük, hátha jobb kedvre derítem őket. Egyrészt örültem, hogy végre hazamehetek, másrészt gondoltam a viszonylag hosszú úton nem mindegy, hogyan viszonyulunk egymáshoz.

 

Akkor még nem tudtam, hogy viszonyulásról szó sem lesz, bár a betegszállító már akkor kijelentette, hogy nem fogunk beszélgetni…

 

Be is tartotta, ugyanis a több mint 5 órás úton egyáltalán nem szólt hozzám senki, nem kérdezték meg, rendben vagyok-e, egyáltalán, nincs-e szükségem valamire, pl. wc…

 

Engem betoltak hátra, ők beültek előre, az üvegablak behúzva, és egyszer rám nem néztek. Ekkor még mások is ültek a mentőben, mentünk, ha jól tudom Kistarcsára, Nagykátára, meg még valahová , és Szolnokra is. Szolnokig még ült egy fiú a hátam mögött. Szolnokon kórháznál kiszálltak, bekísérték a fiút ketten, esélyem nem volt egy szót sem szólni rám csapták az ajtót.

 

Otthagytak a felmelegedett, levegőtlen autóban, pedig a kórház jó alkalom lett volna, hogy immár 3 óra utazás után én is elmenjek wc-re. De teljesen kiszolgáltatva, otthagytak egyedül majdnem fél órára, (már azon a ponton voltam, hogy kikopogok az ablakon, hogy valaki nyissa ki legalább az ajtót) és amikor visszajöttek, azután is csak beszálltak az autóba, mindketten előre, az üvegablak behúzva…. és újabb 2 óra hosszáig nem törődtek velem. Körülnéztem, hogy ha valami bajom lenne, hogyan tudnék jelezni? Rájöttem; sehogyan! Ott feküdtem leszíjazva mozdulatlanul hazáig.

 

Volt időm bőven megállapítani azt is, hogy a kocsi belülről nagyon-nagyon koszos volt!

 

Közben Orosházán (itt már abszolút ismerős vagyok), megálltak a MOLL kútnál, elindultak, gondolom, kávézni, anélkül, hogy hozzám szólt volna valaki….

 

Egyszer csak a sofőr mégis visszafordult, és megkérdezte, nem fázom-e. Akkor már nem bírtam tovább! Azt válaszoltam, hogy nem fázom, de meg kell mondanom, nagyon rosszul érzem magam, hogy így bánnak velem, hogy órák óta itt vagyok egyedül bezárva, kiszolgáltatottan, senki rám nem kérdez, hogy vagyok, és esélyem sincs arra, hogy bármi módon jelezzek nekik, ha gondom lenne.

Erre a sofőr a következőket válaszolta: Hát szivikém, én csak egy sofőr vagyok, és ha én 3 percenként megállok, …….Na itt félbeszakítottam, hogy gondolja meg miről beszél, 5 órája vagyunk úton, és azt gondolom, ha egy kutya lett volna itt hátul arra már ránéztek volna. Különben a hátralévő kb. 10 percet ki fogom bírni! Erre úgy bevágta a kocsi ajtaját, hogy csak úgy rengett az egész, és elment, majd amikor visszaültek a kocsiba, ismét szó nélkül tették.

 

Ezek után nem volt szükség több beszélgetésre.

 

Pedig meg kell mondanom, a családom arra készült, hogy megvendégelje a betegszállítókat, „mert biztosan megéheztek, elfáradtak ilyen hosszú úton…”

 

Én nem vagyok hisztis, sem gyenge, de ez az eljárás embertelen, és megalázó. Senkinek nincs joga hozzá, hogy így bánjon valakivel. Ráadásul egy 6 napja műtött ember mindenféle szempontból gyengébb, érzékenyebb, illik rá odafigyelni.

 

A betegszállító pedig egy szolgálat, és ehhez a névhez ez a viselkedés különösen nem méltó.

 

Én szociális munkásként dolgozom, tisztában vagyok mi az a frusztráció, mi a kiégés, az alulfizetettség, a kimerültség. Nem a levegőbe beszélek, amikor azt mondom, tudom mi a szolgálat.

 

Az sem kifogás, hogy ilyen az egészségügy!

 

Ugyan ahhoz már semmi köze ezeknek az embereknek, de abban biztos vagyok, nem miattam tart itt az egészségügy, ahol tart. A 42 éves betegségem alatt (gyerekkori csontdaganat, és következményei) most másodszor voltam kórházban, először gyerekkoromban, és most. Az egészségem megőrzéséről magam gondoskodtam – idáig. Most sajnos elkerülhetetlen volt a műtét.

 

Sajnos azt gondolom, ha velem megtették, mással is megtehetik, éppen ezért teszek panaszt. Azt is gondolom, szükség van jelzésekre, hogy a hibákat ki lehessen javítani. Valószínűleg a betegek nagy többsége 1-2 napon belül megnyugszik, és nem veszi a fáradságot, hogy elmondja a tapasztalatait, akár jó, akár rossz.

 

Kérem Önöket, vizsgálják ki esetemet, és tegyék meg a megfelelő intézkedéseket, hogy többé ilyen megalázó és embertelen szituációba senki ne kerülhessen.

 

Egy ember kiszolgáltatottsága, főleg ha beteg, senkit nem jogosít fel arra, hogy ezzel visszaéljen!

 

Azt gondolom, és hiszek benne, emberi szóval, kedvességgel, egy kis empátiávalmindent meg lehet oldani, és ha csak párszor megkérdezték volna, minden rendben van-e, a betegszállítók maguk is jobban érezték volna magukat!

 

Tisztelettel:

L É


 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.laikus PhD 2012.06.07. 13:35:20

Uhhh!

A szállító mentősökről nekem is nagyon-nagyon rossz a véleményem. :(((

Pedig én még fizettem is érte.

Tempus-Anh 2012.06.07. 13:47:12

1.Egy rém egyszerű megoldást tudnék erre ajánlani: hozzátartozó, személygépkocsi, ülés hátraenged, beteg befekszik, autó startol...
Lehet viccelődni, beszélgetni, ablakot leengedni, neadj'isten útközben vizelni is...
2.Mert a betegszállítónak:
- nincs kedve dumálni,
- viccelődni mégúgysem,
- tök...életesen tele van mindene a szállítás közben morgolódó, elégedetlenkedő, követelőző betegekkel,
- nincs ideje, nincs energiája, nincs pénze, nincs életkedve...

Aki mindezt nem ismeri el, annak ajánlom az 1. pontban foglaltakat...

serfecs (törölt) 2012.06.07. 13:59:57

@Tempus-Anh: az orvos csak betegszállítóval engedte haza!!!!!!!!!

Irkutszk 2012.06.07. 14:17:52

@Tempus-Anh: @serfecs: Mielőtt az indulatok elszabadulnának... Lehet, hogy szegény betegnek nincs autója.

Dr.laikus PhD 2012.06.07. 14:26:54

@Tempus-Anh:

Sok minden lehet, de beteget szállít és nem sertéshúst.

Nem kell édelegni, se pénzért se orvosi utasításra.

Turboanyu 2012.06.07. 15:24:33

@Tempus-Anh: Akkor menjen krumpliszállítónak, azzal nem kell dumálni. De nem jópofizni kellett volna a beteggel, hanem megkérdezni, hogy az 5 óra alatt nem fog-e elpatkolni, nem kell-e pisilnie hogy ne hugyozza már össze magát meg a kocsit.

SusanneF 2012.06.07. 15:48:42

Ez szomorú...
Én úgy látom,hogy mióta külön van a mentő és betegszállító szolgálat,minden körülmén embertelenebb lett.
Itt arról noncs szó,de nem 1x előfordul,hogy egy 30 km-es távolság több óra alatt tehető meg,mert váni kell erre-arra,megelmenni zsinórban 6-8 betegért,ez nagy cikk-cakkokkal jár...

Szerintem is,aki betegekkel,emberekkel foglalkozik,annak emberségesnek KELL lennie,és min. úgy bánni a rábízottakkal,mintha ismerőse,rokona lenne.
Kedves külhonban élők!
Ott ezt hogy oldják meg?Írjatok róla...

SusanneF 2012.06.07. 15:49:36

Kicsit félreütögettem,mert éjjeli műszak után csak 3 órát aludtam,sorry...

Anti Anyag (törölt) 2012.06.07. 16:36:58

@Tempus-Anh: Egyszerű. Menjen el kapálni, nem kötelező betegszállítónak menni.

A beteget ez kurvára nem érdekli, ő fizette, fizeti a járulékot és elvárja, hogy szállítsák, kulturált körülmények között.

Dr.laikus PhD 2012.06.07. 16:45:47

@SusanneF:

Betegszállítás mindig hosszú idő volt.
A hatékonyság miatt több beteget vettek fel, ki ült, ki feküdt, a járat szerint rakták ki és le a betegeket.
Most ismét az OMSZ-hoz tartoznak, tán egy hónapja.

Fizetős szolgáltatásnál egyedül utazik az ember, de ott sincs szaktudás, de helyismeret sem, lustaság van.

Én már többször megjártam.
Kényszer volt a mentő, nem kényelem, de mondom fizettem, hogy időben jöjjön.
Jól eltévedtek, az egyik menet közben még spicces is lett, frászt kaptam, hogy a másik lábam is eltöröm ha leejt.
Most már vicces, akkor kissé tragikusnak éltem meg. :DD

Az utolsó drága volt, ennél többet tesz meg egy taxis félpénzért. :-)

vanier (törölt) 2012.06.07. 16:45:57

@Anti Anyag: 1. Szomorú valóban embertelen.
2. A járulék fizetés nem egyenlő azzal,hogy eüt fizet,főleg hogy már nem is fizet senki járulékot és legfőképp,hogy cirka csak 10% fizetett annyit,mint amit igénybe vett (mikor még fizetett járulékot). Gyakorlatilag nem jár semmi nincs joga senkinek elvárni semmit.

Kimiraikönen 2012.06.07. 16:49:27

@Tempus-Anh: Vannak betegségek amikor a fekveszálitás az ok.Mielött ajálgatod a személyautós szállitást!Nálais orvosi utasitásvolt ez.Tapasztalat mert az idén nálamis volt ilyen szállitás megis ijedtem hogy enyire betegvagyok mikor hordágyon vittek rehabra.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.07. 16:50:52

Azért ez annyira nem az "egészségügy" hibája, hanem konkrétan annak a betegszállító cégnek a dolgozói voltak taplók.
Ez persze ettől még megengedhetetlen.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.06.07. 16:57:37

meglepő számomra, hogy ilyen hamar hazaengednek valakit csípőprotézis után, meglepő továbbra, hogy megengedhető, hogy a kedves levélíró ellátási körzetében van kórház, megyei kórház, egyetemi klinika, mégis egy teljesen más ellátási körzetben műtteti meg magát. meglepő számomra, hogy ilyen távolságra valakit aki nem fekvő beteg, betegszállítóval küldenek haza.
a betegszállítót nem tudom miért fogják fel egyesek többnek mint a buszt vagy a vonatot, azon kívül, hogy házhoz megy. a buszvezetővel és a mozdonyvezetővel sem beszélgetünk és nem hallottam, hogy a BKV-t vagy a MÁV-ot nagyon kritizálták volna azért mert a buszvezető/mozdonyvezető keveset beszélget az utassal, azért mert koszos a jármű, azért talán

Anti Anyag (törölt) 2012.06.07. 17:00:07

@vanier: Ez nem igaz, hogy nincs joga elvárni semmit. Miért ne lenne?

Ha nem lenne joga, azt mondták volna neki, hogy menjen taxival, mert magának ez a szolgáltatás nem jár.

A szállítók gyökerek, valószínűleg ki is fogják őket rúgni, hatszázan várnak egy ilyen állásra. Én már csak tudom, eü. szállító cégnek dolgozom.

Kimiraikönen 2012.06.07. 17:02:59

Szervezésük azért hagy kivánnivalot ,mikor szállitottak a kórházbólegy másik kórház 28km re volt ottis vettünkfel beteget majd hazavittük kb 30kmre lévő lakására az én kórházamtól kb 3 kmre voltunk,de visszaindultunk másik betegekért a másik kórházba és úgy vittek engemis a célkórházbatehát durván 60 km-rel többet utaztattak:D

multi84 2012.06.07. 17:09:27

@ColT: jah mert ha elromlik a tv-d akkor nem a tv gyártója a hibás hanem annak az alvállalkozója vagy az alvállalkozónak az alvállalkozója...
A betegszállító céggel az az egészségügyi intézmény kötött szerződést és ő vállalja a garanciát ugyan azért a szolgáltatásért amit a vállalkozó nyújt majd. Ha valakinek valami nem tetszik szól nekik ők meg majd lerendezik a vállalkozóval...

Az egészségügy már önmagában azért is hibás mert ilyen hússzállító cégeket kell alkalmazni, minden emberség és hozzáértés nélkül

Netuddki. 2012.06.07. 17:14:11

@vanier: "Gyakorlatilag nem jár semmi nincs joga senkinek elvárni semmit."

Hö?

Irkutszk 2012.06.07. 17:15:52

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Mondjuk egy dolog tény, nem a sofőr vagy a kísérő koszolta össze azt a járművet.

Netuddki. 2012.06.07. 17:18:40

@Irkutszk: "Mondjuk egy dolog tény, nem a sofőr vagy a kísérő koszolta össze azt a járművet."

Hö?

Csak lesek milyen hozzászólások (hozzászólók) vannak...

Netuddki. 2012.06.07. 17:19:23

@kovi1970: Persze akkor mit várunk holmi betegszállítóktól? :(

Irkutszk 2012.06.07. 17:26:45

@kovi1970: Azt hittem, téged kiraktak innen.

Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok. 2012.06.07. 17:40:50

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
És a posztoló kurva anyját már volt? Barátom, a posztoló betegszállítóval engedte haza, pont. Mi közöd hozzá, miért ott műttette meg magát? Talán, mert nagyobb esélye volt arra, hogy élve kijut a műtőből? A buszvezető pedig nem frissen műtött embert szállít, akinek a szállításáról az orvos döntött. Komolyan, belegondoltál már abba, hogy egy-egy ilyen sztorit milyen érzésekkel olvasnál, és milyen érzésekkel kommentelnél, és mit kommentelnél, ha az anyádról/feleségedről/gyerekedről lenne szó?

Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok. 2012.06.07. 17:41:27

@Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok.:
Úgy értem, a posztolót az orvos betegszállítóval engedte haza, ez kimaradt.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.06.07. 17:46:29

@Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok.: hogyhogy mi közöm van hozzá? ha egy csepp eszed lenne akkor rájönnél, hogy ez a műtét egy totál ráfizetés volt az egészségügynek, 1 millió forint ki lett dobva az ablakon mert régión kívülin végeztek programozott műtétet. abból a millióból nem lesz valakinek szívkatéterezése szegeden.
a csípőprotézis műtét halálozási rátája igencsak alacsony, nem hiszem, hogy hangodín kívül valaki jobban csinálná a protézist az uzsokiban mint tóth kálmánéknál szegeden.
milyen speciális kautélák kellettek a szállításhoz? mit biztosít a betegszállító a busszal szemben? mond meg nekem ha olyan okos vagy!
ilyen sztorit nem olvashatnék a családomról mert én utánuk mennék autóval ha arra lenne szükség

jágör68 2012.06.07. 17:49:48

Ez nem egészségügyi probléma.
Hanem gazdasági- mint minden egyéb, ami itt megjelenik.
Azért mert valaki nincstelen/szegény, stb még nem jár minden automatikusan.
Betegszállítástól a szakorovosi vizsgálaton, a házhoz kihívható ügyeleten át egészen a szívtranszplantációig.
Arról nem az egészségügy tehet, hogy sok a szegény ember.
Nem is az egészségügy dolga országos- jóságos- szociális intézetet játszani.
Betegszállító pláne, az magánbiznisz- és ugye a kapitalizmusban a magánintézetek haszonnal szeretnének dolgozni.
Megénézném, hogy Párizsból mondjuk Dunkerque melletti faluig jár-e az ilyen betegszállítás.
@multi84:
Na és miért kell hússzállító cégeket alkalmazni?
Mert nem akaródzik piaci áron- ja és ugye mindenkinek- fizetni...
A Méggya Márkba se adnak csakúgy minden nézelődőnek LCD TV-t a markába, mert igénye lenne rá...

füles1098 2012.06.07. 18:00:45

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
"meglepő számomra,"

Mivel voltak előzmények, így természetesen oda ment vissza, ahol először műtötték. Bár gondolom, állapotfelmérésre, kontrollra is abba a kórházba, ahhoz az orvoshoz járhatott.

Ezen szerintem nincs min meglepődni.

Ha újra gerincműtétet javasol a kezelő orvosom, akkor én is Pécsre fogok menni, és ahhoz az orvoshoz, aki korábban operált, annak ellenére, hogy a városom kórházában is elvégeznék.

Dr.laikus PhD 2012.06.07. 18:02:47

@jágör68:

Jár a szállítás akkor is ha gazdag vagy és akkor is ha szegény, ha az állapotod indokolja.

Nyilván nem pénzkérdés, hogy valaki tapló és koszos eszközön utaztat, hanem nevelés.
Nem keresnek rosszul ezek az ápolónak csúfolt egyedek, hiszen kapnak még akkor is nem kevés borravalót amikor megfizetik a szállítás árát.

Ez védhetetlen. Ezek a szállító cégek úgy kapták meg a jogosultságot, hogy a minimum feltételeket kellett volna igazolni. :((

A piaci ár megfizethető. Akkor drága csak, ha nincs mögötte megfelelő szolgáltatás.

eax_ 2012.06.07. 18:05:43

Csak nem kellene kitorolgetni a kommentjeimet.

jágör68 2012.06.07. 18:08:54

@Dr.laikus PhD:
És mi volt az indok, hogy ezt a bonyolult műtétet kizárólag Pesten végezhetik el, a lakóhelytől ca. 200 km- re?
Ja, hogy a borítékért cserébe még házhozszállítást is ígért a drága ortopéd főorvos úr...
Mert
"majd a közösből elintézzük- úgyis mindig, mindenkinek minden jár"
Ja, papíron. Amíg el nem fogy a zseton.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2012.06.07. 18:09:27

Hahahaha!

"Jópofák" azok a hozzászólók, hozzászólások, akik, amelyek a szállított beteget hibáztatják, okolják!

Eszméletlen!

Dr.laikus PhD 2012.06.07. 18:09:58

@csak néha benézek ha marhaságot látok:

Uzsokihoz tartozik onkológiai előzmény miatt.
Valószínű ezért műtötték ott.

Dr.laikus PhD 2012.06.07. 18:12:36

@jágör68:

A gyermekkori csontdaganat és annak következményei.
Területileg ide tartozik.

Dr.laikus PhD 2012.06.07. 18:17:28

@füles1098:

Ma már nem teheted meg, ha területileg nem tartozol oda.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2012.06.07. 18:18:45

Kedves Moderátor!

Mondd, milyen hozzászólást lehet írni, amit nem törölsz ki??
Milyen paramétereknek kell megfelelnie?

Szőkeherceg-bombanője 2012.06.07. 18:44:25

@Tempus-Anh: Egy rém egyszerű megoldást tudnék ajánlani. Akinek nem tetszik a kenyér minősége, süt magának. Aki tejet akar inni, tehenet tart, akinek vakbélműtétre van szüksége, megműti magát. Ilyen egyszerű. Vagy nem.

Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok. 2012.06.07. 18:45:48

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Szerinted Pados Gyula mennyiért vállal egy 3 szereplős, 30 mp-s reklámfilmet, 1 nap forgatás, Kistarcsán, és Buenos Airesben, Red kamerával, magyar és amerikai csatornának opciókkal? De kérdezek mást: Bartók János mennyiért visz le téged 170 méterre Dahabban, és mennyiért Trukon a roncsokhoz? És melyiket fogod túlélni? A reklámfilmet, vagy a truki roncsmerülést? Nem tudod a választ? Érdekes. Akkor miért is gondolod, hogy Gipsz Jakabnak van fogalma arról, amiről beszélsz? Elhiszem, hogy benne vagy a rendszerben, és nagyon értesz az eü-höz, de gondolj bele az általam felvázolt szitukhoz, egy kicsit tegyél bele fantáziát és empátiát, és akkor máris nem a posztolót fogod basztatni, hanem ezt az elcseszett feudális-szocreál-csákmáté rendszert. Ja, és légy szíves, indíts egy újságot, amelyben az szerepel, hogy milyen típusú műtétet hol lehet leginkább túlélni, vagy hol lehet a legnagyobb eséllyel felgyógyulni egy műtétből, kinek a kezei között, és mennyibe kerül. Remek lenne, tanulnánk belőle, és nem ajánlások és elmondások alapján próbálnánk a "legjobbat" megtalálni a szeretteinknek és magunknak. Szenkjú.

füles1098 2012.06.07. 18:46:21

@Dr.laikus PhD: "Ma már nem teheted meg, ha területileg nem tartozol oda."

Nem tudom, mert nem foglalkoztam vele, szerencsére még bírom :)
Ha időszerű lesz, akkor majd kitalálom a megoldást :) át költözöm Pécsre :)

Szőkeherceg-bombanője 2012.06.07. 18:47:49

@jágör68: A mostani TB-s szisztémában a demokratikus elkenés rendszere működik, azaz az összbefizetésből finanszírozzák a szegények gyógykezelését is. Úgyhogy igenis, a szegénynek is jár minden automatikusan. Ha biztosító-rendszer lenne és fizethetnél a külön szolgáltatásokért (mint ahogy tervezik bevezetni, ill. egyes helyeken működik is ez), akkor lenne igazad. Momentán nincs.

Dr.laikus PhD 2012.06.07. 18:48:35

@füles1098:

Én is XIII. kerület lakost keresek akihez be lehet jelentkezni ha baj van... :((

Ráadásul én ide tartoztam, de átrajzolták a területi ellátási kötelezettséget.

Dr.laikus PhD 2012.06.07. 18:52:49

@Szőkeherceg-bombanője:

Ezt a bismarci szolidaritási rendszernek hívják.

Nem elkenés. A világ nagyobb részén, némelyikén kiegészítésekkel, de így működik.

A különszolgáltatásokra már van biztosítás. Köthetsz.

Jager arra céloz, hogy kevés az egészségügyre fordított összeg.
Egy része csak az emberek által fizetett összeg, de az állami hozzájárulás ma már szinte nulla. ez pedig disznóság.

Ann1294 2012.06.07. 19:02:23

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Halkan megjegyeznem, hogy a csipomutott beteget fekve lehet szallitani. Nem ulhet le meg normal szekre sem, a terdet nem hajlithatja be 90 fokban vagy meg kisebb szogbe, ugy kb. 120 fokig lehet, mert kiakadhat a protezis. Specialis magas szeken ulhet, ulesmagasito kell a WC-re es nem lehet alacsonyan az agy sem, amikor felul ra akkor ne legyen nagyon behajlitva a terde. Menni is alig tud csoszogva szegeny, ujra kell tanulni jarnia, hogyan tudna buszra fellepni a lepcson stb. A bonyolultabb muteteket az Ortopedian vegzik a Karolina uton, mert ott vannak jo professzorok es nem a megyei helyeken. Az ilyen betegeket nem az zavarja, hogy santitanak, hanem a rendellenes tartastol elferdul a gerincuk, elsorvad a combizmuk, deformalodik a labfejuk, ... stb. es fajdalmaik vannak. Ez a sok fajdalom megszunik es van akinek sikerul a santitast megszuntetni, van akinel marad kulonbseg a labak hossza kozott, de a legyeg a lenyeg. A fajdalom megszunik.

A betegszallito mint olyan nem kozlekedesi eszkoz, hanem specialis igenyeket kielegito szallitas, azaz a beteget lehet fekve is szallitani es kozben ellatni (megkerdezni hogy van, megitatni, elkiserni WC-re) mint ahogy egy korhazban is illik a szabad mozgasaban akadalyozott beteggel banni.

Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok. 2012.06.07. 19:05:55

@Ann1294:
Na, ráadásul ez szakmailag is árnyalja a "köcsög posztoló" képet.

Tempus-Anh 2012.06.07. 19:16:01

"nem akarok én nyilvánosságot magamnak, Isten őrizz!!!!!!!!!"

Hát a netblog az tényleg egy nagyon diszkrét, privát hely...

Tempus-Anh 2012.06.07. 19:16:46

És: Audiatur et altera pars...

Na ennyit erről.

szép új világ... 2012.06.07. 19:20:10

Vazze,

az ügyfelet öt órán át nem engedték ki hugyozni, miközben volt ott kávé, kaja, pia, szotyi, popószex.

A szerencsétlen meg leszíjazva feküdt hátul. Nem mellesleg ugye még kedves is akart lenni: beszélgetés, vendégvárás - na nehogy már ez is az ő hibája legyen
Ő az a kurva ügyfél: beszélgetni akar, tessék vele beszélgetni. Nem anális kényeztetést kért.

Hát mi az ördög öreganyját kell még ezen indokolni? És mi az apjuk cerkáját nem lehet ebben a rohadt országban azt mondani, hogy elnézést kérünk, szóltunk, máskor jobban odafigyelünk.

Robius77 2012.06.07. 19:23:28

jó édes anyját annak ,aki ilyen szakmát,hivatást választ,és így viselkedik egy beteggel,menjen az ilyen kötsög vagont pakolni ha nem szeret beszélni.A beteg családja helyében azért otthon jól megagyaltam volna ezt a két parasztot!!

Robius77 2012.06.07. 19:25:07

Szarok rá hogy nincs pénza a betegszállítónak,meg nincs kedve ,meg ilyenek...Ez a munkája csinálja tisztességesen,ha nem tetszik neki menjen Recskre követ törni...

Krinyo 2012.06.07. 19:32:40

Szerintem a tobbi, munkajat normalisan vegzo betegszallitora nezve szomoru, hogy meg mindig vannak ilyenek, meg mindig van, akinek a beteg ember fuvar. Ezek a kedves emberek azok, akik kenyeret, meg mas arukat szallitottak korabban, es sosem dolgoztak mondjuk menton. Mert barmilyen meglepo, van olyan is. Az is szegyen, hogy nem vizsgaltak ki ezt a panaszt. Mint betegszallito, en kerek elnezest. :(

A betegszallitas hazai helyzetebe pedig inkabb nem mennek bele. Annyit mondok a finanszirozasrol, hogy csak azt a km-t fizetik, amikor beteg ul az autoban. Amikor erte megyunk, azt nem. Most pedig mar harmadik fel, az OMSZ is beekelodott a folyamatba, tovabb rontva (majd) a hatekonysagot, ezzel egy gazdasagi vallalkozas penzugyi helyzetet. Az agazat iszonyatosan alulfinanszirozott, 5 eve is ennyi volt a keret, de fele ekkora a gazolaj ara, alacsonyabb a berkoltseg, es kb 30%-kal kevesebb a futott km. Jelenleg sokkal kevesebbet kapnak a betegszallitok egy szallitott km-re, mint a legolcsobb taxis km, ez kb. jellemzi az allapotokat. Nem panaszkodaskeppen, csak nehogy azt higgye barki, hogy ez itt a kanaan...

Szőkeherceg-bombanője 2012.06.07. 19:34:40

@Dr.laikus PhD: Azért elkenés, mert nálunk is meg lett volna a lehetősége annak, hogy normális biztosítós rendszer alakuljon ki, ezt azonban mindenféle érdekcsoportok megtorpedózták. Tudom, hogy szolidaritási rendszer, azt is, hogy máshol is így működik. :)Csak ugye más helyeken több szintű biztosítást köthetsz, ha meg nincs, csak egy alapbiztosításod fizetheted zsebből a számlát ha tudod, vagy hagynak kimúlni békében. Nálunk is hagynak kimúlni békében, csak épp úgy csinálnak, mintha ez nem a pénzen múlna. Na, ez a gusztustalan elkenés. És valóban: egészségügy, oktatás, kultúra mind-mind azok a területek, amelyek alul vannak finanszírozva.

Morzso · http://mokrativ.blog.hu 2012.06.07. 19:38:47

Külföldi gyakorlattal kapcsolatban csak annyi hozzáfűzni valóm lenne (bár más területen), hogy kint egy kötelező tréningel kezdik (idősek, rászorulók otthoni ellátásában tevénykedtem). Amiben 1 hét alatt nagyjából megpróbálják a szerencsét próbáló kelet-európaiakba súlykolni, hogy ez hogyis működik nyugaton. Hogy a szolgáltatást igénybevevővel kedvesen, döntéseit tiszteletben tartva kell bánni, nem lehet tárgyként, vagy gyerekként kezelni (pl nem mondhatod meg neki, h ezt, v azt nem teheti meg, mert árt az egészségének), a felmerülő visszaéléseket azonnal jelenteni kell (pl abuzív rokon, szomszéd, stb). Ha pedig a kedves ápoló/betegellátó/szociális segéd vetemedik ezen dolgok megszegésére, azonnal kirúgják, sőt börtönbe kerül és soha többé nem foglalkozhat ilyesmivel (igen azt elfelejtettem említeni, h minden jelentkező embert több lépcsős ellenőrzésen esik át, nyilvántartásba veszik és ha már volt valami stiklije, akkor azonnal a fekete listára kerül, nem tud egy egyszerű munkáltató változtatással újra elhelyezkedni).
Ezekből és a jogszabályokból a tréning után vizsgázni kell, aztán jön egy személyes elbeszélgetés és a 20 jelentkezőből felvesznek 5 embert, akiről meggyőződtek, h alkalmas lehet erre a munkára.
Persze folyamatos visszaellenőrzés, kéthavonta meglátogat (vagy sűrűbben) a területi vezető és elbeszélget veled is (meg vagy-e elégedve a munkakörülményekkel, volt-e valami konfliktus, szeretnél-e valamilyen szakmai kurzuson részt venni, stb) és az ápoltal is, hogy ő hogy érzi veled magát, szüksége van-e valamire, stb.
Nem tudom itthon miért nem lehet tréningeket megszervezni, illetve vezetni az egészségügyben dolgozókat (illetve a rászolókat bármilyen szinten ellátó személyeket) hasonló országos listán vezetni. Kétszer is meggondolnák magukat az emberek, hogy hogyan végzik a munkájukat, vagy hogy tényleg ezt akarják-e csinálni.

Csigorin 2012.06.07. 19:40:32

"A betegszállító pedig egy szolgálat"

igen, szallit, ahogy a neveben is van. Nem csevegovonal vagy unalomuzo. Az a dolga hogy hazaszallitson, nem pedig az hogy szorakoztasson vagy beszelgessen.

van akinek meg az bassza a csoret ha mindenaron bajcsevegni akarnak, en pl ruhellem ha a taxis hulye kerdesekkel basztat.

az mar baj ha nem tud jelezni baj eseten, erre azert lehetne valami gomb.

Csigorin 2012.06.07. 19:43:01

@szép új világ...: miert kene vele beszelgetni? arra fogadjon tarsalkodonot, vagy pszichomokust. A szallitonak a szallitas a dolga.

jonatanxx 2012.06.07. 19:46:33

@Tempus-Anh: Hát mondjuk ki nem szarja le, hogy a betegszállítónak mije mivel van tele? Pénzért csinálja amit csinál, és az ember nem szénabála, és azért betegszállító, hogy a beteggel betegként bánjon. Ha meg nem tetszik a meló vazze, lehet menni kapálni, bányászni vagy segélyért ácsorogni.

Loona 2012.06.07. 20:08:21

Mit várt a kedves posztoló? Buksisimit, és társalkodást? A második ember a kocsiban nem betegkísérő. Nem az a dolga, hogy dumáljon a szállítottakkal, sőt, még az se, hogy figyeljen rájuk. (Ez tuti, mert egyszer fél órán át tárgyaltam az OMSZ diszpécserével, hogy az epilepsziás beteget hogyan lehet haza szállítatni. Az orvos kísérővel szerette volna, de akkor aznap nem vitték volna el.) Lehet kérni betegkísérős kocsit is, csak akkor hamarabb kell leadni a rendelést, mert 24 órásra azt nem vállalnak.

fagzal 2012.06.07. 20:27:14

Ez azóta van így, amióta átszervezték a betegszállítást. Régebben működött.

OTOH ez a blog csak arra jó, hogy a sok érzéketlen ember, aki természetesnek veszi az itthoni drámai körülményeket, MINDENÉRT a kiszolgáltatott beteget hibáztassa, és jaj, szegény (tetszőleges) alulfizetett egészségügyi dolgozók... mintha csak ők lennének alulfizetve, és mintha attól még bunkónak kéne lenni.

Bambusznyárs · http://fighter.blog.hu 2012.06.07. 20:28:07

Szégyen a szállítókra nézve! Nagyon jól tette a poszt írója, hogy panaszt emelt. Azt kellene mindenkinek megtanulni, hogy a tisztességes bánásmód minden embernek jár, és ki kell követelni. Az ember önbecsülését tükrözi, ha pl. egy boltban igenis reklamál, ha 5 forinttal is becsapják,és egy ilyen, komolyabb esetben pedig hatványozottan igaz.
Aki nem emel szót a saját érdekében az nem becsüli magát és az élet minden területén mások céltáblájává válik. Az igazi önvédelem a helyes önbecsülésen és határozott asszertív magatartáson alapul.A szállítókat rá kell szorítani az emberhez méltó viselkedésre, így ők is fejlődnek és elérhetik azt a szintet ami megfelel a munkájuknak. Még egyszer gratulálok a post írójának, hogy kiállt magáért, mégha utólag is tette!

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.06.07. 20:49:53

@füles1098: elvileg nem tehetnéd meg, bár azt hiszem pécsen illés tamásnak van valami országos centrum joga gerincsebészetből, olyasmi mint szendrőinek tumorsebészetből és pintérnek plexussebészetből. csípőprotézisre szerintem ilyen nincs, elvileg régión belül kellene megműttetni magad mert adott a legmagasabb ellátás ebből a műtétből. nekünk volt annaidején olyan régión kívüli műtét amit nem tudtunk elkönyvelni, persze magyarország a minden lehetőségek országa

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.06.07. 20:51:10

@Dr.laikus PhD: csonttumorok szendrőihez tartoznak és ő nem az uzsokiban van, ő az országos tumorcentrum egy személyben :D

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.06.07. 20:53:15

@Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok.: ilyet csak privátban ajánlhatok valakinek, hivatalosan ilyet nem lehet megtenni.
egyébként sajna az egészségügy is piacgazdasági alapokon működik.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.06.07. 21:08:48

@Ann1294: pontosítanám ezeket az infókat, csak azért, hogy ne maradjon hibás infó a fórumon.
a csípőműtött beteget ülve is lehet szállítani azzal a feltétellel, hogy a csípőízületben a flexió (behajlítás) ne legyen nagyon 90 foknál, tehát félülő helyzetben vagy magas székű autókban (nem sportkocsi)
a térdét azt 180 fokban is behajlíthatná ha tudná, de nem tudja, nincs köze a csípőműtéthez
olyan magas alkalmatosságon (szék, ágy, WC) lehet ülni ami a térdmagasságnál magasabb, ezáltal leüléskor a csípő nem hajlik be 90 foknál jobban
azt, hogy menni mennyire tud az a műtét típusától függ, minimálinvazív módszerek mellett mankó sem kell, egyébként 2 mankóval szabadon, a lépcsőzést már a kórházban meg kell tanulja a beteg, alapvető követelmény. az Ortopediai Intézetben a Karolina úton csak tumorprotézis szempontjából végeznek komolyabb csípőprotézis beültetéseket mint szegeden, de csak azért mert mészáros prof már nyugdíjba ment, de csípőprotiban tóth kálmán vagy greksa feri is akármikor az élvonalba tartozik, sok megyei kórház is nagyon jó cspőprotézisben, ez nem egy olyan nagy kunszt
a betegeket jellemzően a fájdalom és a mozgásbeszűkülés zavarja (nem tudják felhúzni a zoknit, cipőt). a gerincferdülés jellemzően a végtaghosszkülönbség miatt alakul ki, a combizomzat elsorvadása nem jellemző, inkább a gluteus medius nevű izom elégtelensége miatt kialakuló Trendelenburg féle kacsázó járás a probléma. a lábfej nem szokott deformálódni csak nagyon nagy végtaghosszkülönbség esetén, lóláb tartás alakul ki ha a beteg nem csináltat ortopédiai cipőket.
A műtét által jellemzően a végtag relatív meghosszabbodik, ez néha valós meghosszabbodást is jelent, a fájdalom megszűnése olyan 95% ban igaz.
fekvő betegszállításnak is megvan a létjogosultsága, de ne feledd el itt a betegszállítók leggyakrabban semmilyen egészségügyi képzéssel sem rendelkeznek.
a csípőprotézis beültetés után jellemzően a megengedett mozgástartomány a csípő ízületében: 90 fok flexió (hajlítás), 30 fok abdukció passzívan (terpesztés), 0 fok addukció (lábak keresztezése, ez tiltott)

Reaper Man 2012.06.07. 21:12:11

@Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok.: Olyan nincs, hogy csak betegszállítóval mehet haza valaki. Ha elhagyhatta a kórházat, onnantól azt csinál a beteg, amit akar. Az, hogy csak fekve lehet szállítani, nem törvényi előírás, pusztán egy orvosi javaslat, Kb. mint hogy ne dohányozzon. Vagy hogy szedje a felírt gyógyszereket.
Csöves hulladék betegszállító furgonnal - amiben elöl két tahó alkesz ül, akik szarnak a betegre - hazautazni OEP-finanszírozás terhére csak egy lehetőség, amivel egyesek élnek, míg mások nem. Senkit nem kényszerítenek rá.
Amúgy meg a beteg helyében még az út alatt felhívtam volna mobilomról a rendőröket, hogy akaratom ellenére fogva tartanak egy retkes furgonban.

Monarch (törölt) 2012.06.07. 21:12:26

@Csigorin: Igaziból annyi volt a probléma, hogy amikor megálltak, nem kérdezték meg, jól van-e, és hogy kell-e vécére mennie, ami gondolom elég zavaró lehetett.

Monarch (törölt) 2012.06.07. 21:13:25

@Reaper Man: Feltéve, hogy az ágyhoz szíjazva kéznél van a mobilod.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.06.07. 21:14:33

a fekvő betegszállítás pl egy tetraplég embernek jár aki ugye egy végtagját sem tudja mozgatni, őt a család biztonságosan nem tudja kórházba ill. onnan elszállítani

Ann1294 2012.06.07. 21:17:53

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Rendben, korrekt.

Abban azert egyetertunk, hogy a beteget senki ne akarja felrakni a buszra.

Termeszetesen a tarsalkodoi szolgalatot en sem tamogatom, de az alapveto emberi szuksegletek (inni, pisilni, megkerdezni jol van es tajekoztatni most varni fogunk) az illik.

Reaper Man 2012.06.07. 21:20:18

@Monarch: Tiszta tudatú beteget a mozgásában korlátozni nem lehet, semmilyen indokkal. Ha akarata ellenére leszíjazták, az már helyből rendőrségi ügy. Amúgy a legtöbb hordágyas rögzítőheveder kb. úgy működik, mint egy biztonsági öv, bárki ki tudja kapcsolni.

Reaper Man 2012.06.07. 21:23:49

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Az rendben is van, de tetrapleg ember szállítása szakértelmet és valamilyen szintű egészségügyi felügyeletet mindenképpen igényel, tehát azt haza is mentőautó fogja vinni, nem pedig két alkoholista kenyérszállító tapló paraszt. :-)

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.06.07. 21:24:45

@Ann1294: mi a betegeket, sima csípőproti után soha de soha nem küldjük haza fekvőkocsival: taxi, saját autó a hazamenési opció.
a 3. variáció, hogy sikerül elintézni egy direkt áthelyezést egy rehabilitációs osztályra, ilyenkor mercedes sprinter kisbuszok jönnek értük, az kb olyan mint a busz

Ann1294 2012.06.07. 21:37:47

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Fura. Lehet, csak el vagyunk kenyeztetve Magyarorszagon vagy a betegek kenyszeritik ki maguknak?

Azert tobbszaz kilometerre taxi nem opcio, sok csaladban nincsen auto, de mondjuk a kisbusz nem rossz 5let.

Azokat hasznaljak mozgasserult betegek szallitasara mifelenk, lehet rendelni de azert nem taxiaron.

Anno 180km-re a maganszallito tobb mint 40eFt-os ajanlatot adott. Ha lenne privat biztosito rendszer Magyarorszagon ott a biztosito kifizetne ha indokolt.

mirx 2012.06.07. 22:00:26

@BPBP: ""Jópofák" azok a hozzászólók, hozzászólások, akik, amelyek a szállított beteget hibáztatják, okolják!"

azok a hozzászólók sokszor orvosok. ez egy ilyen blog: rajtunk röhögnek az eü-sök, erről szól

ujjujjuj 2012.06.07. 22:09:53

(off) Kedves kommentelők!

Bocs, hogy ezt így kérdem, de erről a területileg illetékes-dologról asszem' kicsit lemaradtam... Aki ért ehhez, megírná nekem, hogy is van ez? Csak oda mehetek most már, ahova ténylegesen tartozom?

Vonatkozik ez a szülésre is? Szeretnék ugyanott szülni most is, ahol a lányom született, de másik kerület (Bp).

Előre is köszi, ha valaki válaszol rá!

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.06.07. 22:15:36

@mirx: ki okolta, hibáztatta a szállított beteget, tudod idézni?

Kivonommagam 2012.06.07. 22:20:00

@csak néha benézek ha marhaságot látok: A busz megáll megszabott időnként, hogy az utasok wc-re mehessenek, kinyújtsák a lábukat. A busz utasai nincsenek fekve leszíjazva. A többi tényleg ugyanolyan.

egyszerimérnök 2012.06.07. 22:24:51

@Tempus-Anh:

Csak egyet felejt el; hogy nekik ez a munkájuk. Az, hogy beteg! embereket szállítanak és nem postai csomagot. És ezt nem ingyen, szívességből teszik, hanem a mi Tb-nkből adónkból stb finanszírozott fizetésükből. És az a baj, hogy ilyenkor nem rúgják ki a betegszállítót, hanem szépen felveszik a következő fizetésüket is.
Semmit sem utálok jobban, mint azt, amikor valaki sz.rul végzi a munkáját és erre más kifogást és magyarázatot talál. Aki nem képes emberekkel bánni, menjen el kapálni.
Nyilván az az eszébe sem jut a T. hozzászólónak, hogy nem mindenkinek van az országban gépkocsija; sőt sok embernek olyan hozzátartozója sem, aki szállítani és kísérgetni tudja...
Ha az ön hozzátartozójával történt volna meg az eset, akkor is megmagyarázná, miért olyan morcosak a betegszállítók???
Még a kutyámmal is megállok az úton és megitatom és megpisiltetem!

füles1098 2012.06.07. 22:50:44

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
"magyarország a minden lehetőségek országa "

ez aranyos
hát.... már akinek......

qbr 2012.06.07. 22:55:56

@ujjujjuj: amennyire én tudom, a szülésre speciális szabályok vonatkoznak még mindig, mert ha te terhesen a 9. hónapban Sopronból Gyulára utazol, nem fogják azt mondani, hogy tartsd vissza - tehát ilyen szempontból a szülés sürgősségi ellátásnak minősül. Azonban nyilván nem a sürgősségi ellátás keretén fognak ellátni, hanem a szülőszobára kerülsz, tehát ez így mégsem sürgősségi ellátás.

Furcsa, szabályozatlan és szabályozhatatlan terület, ha jól tudom, eddig nem nagyon piszkálták, de ha valaki jobban tudja, majd kijavít.

_John_Doe_ 2012.06.07. 23:18:13

Ez biztosan nem így történt, mert a magyar munkás a legjobb munkás a világon!

Démonmac1 2012.06.07. 23:22:23

Végülis, úgyis nagy a munkanélküliség, úgy látszik az ilyesmi a betegszállítókra nem vonatkozik, pedig van egy jó megoldásom: lapátra mindkettővel.

Reaper Man 2012.06.07. 23:35:12

@Kimiraikönen: Ez nem szervezési, hanem finanszírozási kérdés. Vki már itt is leírta, hogy csak a beteggel megtett km-t fizeti az OEP. Ha tehát egy pesti betegszállítónak fel kell vinnie 3 beteget, mondjuk egyet Hatvanból, egyet Gyöngyösről és egyet Miskolcról Budapestre, akkor melyiket veszi fel először??? Igen a hatvanit, aki 60 km helyett 360-at fog utazni. Papíron mindenképpen.

Reaper Man 2012.06.07. 23:42:52

@ujjujjuj: A jelenlegi, de ki tudja még meddig élő gyakorlat szerint röviden:
1. Ha fizetsz, akkor ott szülsz, ahol akarsz.
2. Ha nem fizetsz, akkor meg ott, ahol rád jön. Vagy ahova bevisz a mentő.

Reaper Man 2012.06.07. 23:49:47

@Reaper Man: A baj csak az, hogy sokan úgy képzelik, hogy inkább nem tejelnének, mert ugye azért fizetik a tébét (persze a minimálbér után), és nekik minden jár életük végéig, mindenhol, a legmagasabb színvonalon, és nehogy már várni kelljen, mit képzel az a szemét orvos, meg nővér, majd jól feljelentik őket meg a kórházat is meg mindenkit.
Remélem Te nem vagy ilyen. :-)

Fea 2012.06.08. 02:04:45

Én mindig az eü-s fél ellen szoktam lenni, de ebben a levélben valami nagyon unszimpatikus (talán az, hogy erőltetetten próbál szimpatikus lenni?). Ezért aztán egyszerűen nem tudok objektív lenni.
De most belegondolva: ha az elején tudott poénkodni, amire nyilván nem volt hangulatuk, akkor azért elég jogosan gondolhatták, hogy amiatt is tud szólni, ha pisilnie kell. Gondolom ha olyan messzire így küldte az orvos, akkor csak nem volt olyan állapotban, hogy szaladgáljon ki a kocsiból, az meg komolyan legyen már az ő hibájuk, hogy átmelegszik az autó...

Az meg, hogy megkérdezte, nem fázik-e... nyithatott előtte ablakot, kapcsolhatott legalább hűtést (légkondi-illúzióim nincsenek), lehetett huzat, akármi, azt hiszem nekem is elveszne a türelmem, ha egy ilyen kérdésen megsértődne valaki, és egy monológgal jönne arról, hogy vele nem beszélgetnek. :S

De mint mondtam, nem tudok objektív lenni, valami megmagyarázhatatlan okból idegesít a levélíró stílusa, szóval inkább nem ítélkezem.

Ja és mielőtt még vki: nem vagyok orvos. Nem is leszek. Ápolónő se. Családban se senki. Még a szomszédok között se. Dr. House-ból is csak két évadot láttam.

2012.06.08. 02:59:25

@SusanneF: Szerintem meg mindenkinek emberségesnek kellene lennie a másikkal nem csaka betgekkel, de ebben sz országbsan ez nem divat, többek között ezért tart ott ahol tart sok ember

Semper Fidelis 2012.06.08. 05:31:11

Remélem az ilyen "Tempus-Anh" félék csak itt a névtelen kommentablakban ilyenek, mert ha a való életben is, az bizony sajnálatos.

Minden magadfajtának ajánlom Lee Iacocca könyvét, különösen azt a részt, amikor elmennek az apjával enni, és goromba az étteremben a felszolgáló.

Környezettudatos 2012.06.08. 06:59:18

@Tempus-Anh: Ez jó megoldás, de ehhez a következőknek kell megvalósulnia.

1. A TB biztosítottak pénzével elszámolni, egyéni TÉNYLEGES egyenlegeket közölni
2. A befizetett TB díjakat visszafizetni.

Környezettudatos 2012.06.08. 07:01:18

@Fea: Eljössz velem egy 5 órás túrára? Leszíjazlak az elején és a végéig ott kell lenned. Én majd megállok itt-ott kávézni, wc-zni, falatozni. Hm? Ja, én a napon szeretek parkolni bocs.

Környezettudatos 2012.06.08. 07:12:33

@Dr.laikus PhD: Te mindig lecseszed itt az ügyfél szerepkörben hozzászóló embereket, most meg trükközöl?! Hozzám be tudnál jelentkezni, de nem engedem. Menj csak oda ellátásért, ahová tartozol! És közben rohadj meg! :)

vanier (törölt) 2012.06.08. 07:18:16

@Környezettudatos: Akkor majd mindenki befizeti a "TB-nek" azt a sok sok milliót amivel többet vett igénybe,mint fizetett?
Manula mútétért 200 ezret császármetszésért 7-800 ezret, kemoért 3-4 millát, 1 szakorvosi vizsgálatért 15-20 ezert? ugye viccelsz?

vanier (törölt) 2012.06.08. 07:35:48

@Környezettudatos: Sajnos tévedsz,minden alul van árazva,mélyen.S még így is közel ötöd annyit fizetnek be az emberek,mint amit igénybe vesznek.

Környezettudatos 2012.06.08. 08:08:44

@vanier: Talán te tévedsz. De szívesen veszem, ha kifejted, hogy egy szakorvosi vizsgálat miért is legyen 15-20000 HUF. Az nem érv, hogy egy orvos egy nap félmilliót akar keresni.

Takács Bálint 2012.06.08. 08:32:32

@Tempus-Anh: Olvasni azért megtanulhattál volna a hatalmas nagy arcod mellé.
"Az orvosom kizárólag betegszállítással engedett el a kórházból"

Netuddki. 2012.06.08. 08:55:32

@vanier: Hát én személy szerint már több 10 milkát befizettem ezen címen az államkasszába. Ennek töredékét vettem igénybe, még a Te áraiddal is.

Amennyi pénzt befizetünk "biztosítás" címén, hogy abból több magyar egészségügyet lehetne finanszírozni. Csak éppen nem arra megy a pénz amire kellene. Ezért ilyen alacsony színvonalú és drága a magyar egészségügy...

esprit 2012.06.08. 09:03:32

Nekem jár, jár, jár.......

Ecce Homo Cadaricus

Ebben az országban kurva kevesen fizetnek bármiért is, de "nekem jár, jár, jár"

Legalább az önköltségi árát elkérnék a betegszállításért!
Házunkban vén k.... fel volt háborodva, hogy a betegszállító 2 órát késett. Aztán betelefonált, hogy most már megoldotta saját maga.
Ez a nép szart se érdemel.

qbr 2012.06.08. 09:13:38

@Környezettudatos: Mert ez a valós ára a szaktudásnak és a felelősségnek.

qbr 2012.06.08. 09:22:19

@ujjujjuj: Tudtommal a finanszírozást akkor is megkapja utánad az intézmény, ha területen kívülről érkeztél oda szülni (pont a kórház mellett volt dolgod, amikor megindult a szülés), ezért nem fognak elküldeni - a választott orvosod pedig vagy ott alkalmazott, vagy önkéntesként dolgozik az intézményben (ezért választottad valószínűleg) szóval neki is joga van ott szülést levezetni.

qbr 2012.06.08. 09:24:26

@kovi1970: Ha a nickneved a születési dátumodat jelzni, akkor 42 éves vagy. Bőven lesz még időd és alkalmad elhasználni ezt az összeget csak az ellátás számlái terén, és akkor még mindig nem fizettél egy fillért sem magának az intézményrendszernek a fenntartásáért (tehát pl. ne akkor kelljen felépíteni és kialakítani a szívkatéterhez való műtőt, amikor épp szívrohamot kap valaki).

Dr.laikus PhD 2012.06.08. 09:27:38

@kovi1970:

Azt tudod mire megy el a pénz?
Mire kéne menjen?

qbr 2012.06.08. 09:29:05

De szólok mindenkinek, aki a pénzecskéjéért reszket, hogy a következő pár évben minimum 200 milliárddal kevesebb pénz fog fordulni az egészségügyre (csak a gyógyszerkasszát a tavalyi 300 milliárdról 2014-re 70 milliárdra tervezik visszavágni...kiemelem: nem '-dal', hanem '-ra')

Szóval amit szeretnétek, hogy a saját ellátásotokat kifizethessétek, már nincs olyan messze.

2012.06.08. 09:38:51

@Takács Bálint: Ez a történet úgy nézhetett ki, hogy a kedves beteg haza akart menni, és az orvos azt mondta neki, hogy nézze uram én úgy engedem haza, ha szállító viszi, mert 5 nap rehabilitáció egy ex-csondaganatos páciens műtétjénél elég gyorsnak számít. Ezért is írta a kedves posztoló, hogy az orvos csak betegszállítással _engedett_ haza, és nem azt, hogy _hazaküldött_ betegszállítással 5 nap után.

Kérlek legközelebb ne köss bele indokolatlanul és mélyrehatóbb ismeretek hiányában egy olyan fórumozóba, aki sokkal többet tett már a blog színvonaláért, mint te.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.06.08. 09:57:11

@Környezettudatos: mondjuk nézzük meg mennyi a munkadíj egy márkakereskedés szakszervízében, aztán vegyük figyelembe, hogy mennyi szaktudás kell az autószereléshez meg az agysebészethez mondjuk, aztán rá is jöhetünk, hogy a 15-20k az egy baráti ár

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.06.08. 10:03:21

@kovi1970: csak nagyon csendben megemlítem, hogy a munkavállalói eü-i járulék 7%. ahhoz, hogy te 10 milliót befizess ezen a címen, ahhoz 142,85 millió forint kellett legyen eddig a bruttód. na ha mondjuk 30 éve dolgozol akkor ez havi 397 ezer bruttó. és ennyi kellett legyen a bruttód 1982 ben is amikor még kádár jánosnak sem volt ennyi bruttója :D
na gondold újra mielőtt túlbecsülöd magad

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.06.08. 10:05:30

@kovi1970: abból amit befizetünk nem, hogy több egészségügyet nem lehet finanszírozni, de a jelenlegi egészségügyi kassza is negatívban van. logikusan kellene gondolkodni, hogy ha egy nyugati egészségügyi kasszába egységnyi tag 10 szer annyit fizet be mint a magyarba akkor hogyan is fizethet be a magyar tag többször annyit mint amennyi szükséges lenne.

Fea 2012.06.08. 10:43:01

@Környezettudatos: eltúlzod. :) A levélhez képest mindenképpen. Ez nem baj, elvégre én meg a másik irányba túlzom el - és nekem az a verzió az életszerűbb. Leszíjazásról is annyit, hogy szerintem nem a villamosszékbe bekötős szíjazás volt, csak amolyan rögzítő izé, gondolom, ki tudta volna kapcsolni. (ezt most mondja el szépen az, aki tudja a neveit ezeknek). Attól, hogy nincs kedvük társalogni, még nem lesznek kenyérszállító tapló parasztok, na.

Tb-s vita, ami most egy fokkal érdekesebb: én azon is jókat szoktam nevetni, akik szerint a nyugdíjat saját magunknak fizetjük (akkor nem nevetek,mikor kiderül, hogy és bazzeg komolyan gondolják). Az EÜ, na az egy még érdekesebb valami. Amilyen ijesztő egyrészt, olyan megnyugtató is más miatt, hogy ez a rendszer így nem húzza ki sokáig.

SvenH. (törölt) 2012.06.08. 12:41:49

engem -aki a lakasom szerint az uzsokihoz tartozom- nagyon felhaborit hogy erre van penze az idiota OEPnek meg a korhazamnak... mintha az ottlakok nem lennenek raszorulva a betegszallitasra, rogton 230 km -t kell vinni, meg hogy hogy nem egy bukaresti magyart kellett szallitani

most kellett vinni gyerkocot a madarasz utcaba es otthagytam 500 Ft -ot a parkolooraban... azt odaadja nekem az OEP? ha nem miert nem? en kevesebbet erek a sajat korzetemben?

kutykuruty 2012.06.08. 13:07:23

Egy kicsit le vagyok döbbenve némelyik hozzászóláson.
Ez az eset szerintem semmi másról nem szól, mint egy embernek a másik emberhez való viszonyulásáról.
Teljesen mindegy, hogy milyen kontextusban kerülök kapcsolatba egy másik emberrel, mindenképpen a másik felé tisztelettel, kedvességgel kell fodulni. Alapból. Persze vannak kivételek (például a másik lehülyéz meg hasonlók.)
Egy kiszolgáltatott ember felé pedig még fokozottabb empátiával és odafigyeléssel kell fordulni legyen az közlekedésben, boltban, séta közben, hivatalban , szóval bárhol.
Itt a betegszállítók embertelenségükről tettek tanubizonyságot. Ennek semmi köze ahhoz, hogy miért ott mütötték, ahol, mennyi a fizetés, milyen a szervezés stb. Csak egy valamihoz van köze az esetnek (a leírás alapján): két tuskó, érzéketlen emberrel találkozott a posztoló, akiknek semmi keresnivalójuk olyan munkahelyen, ahol emberekkel kell érintkezniük. Gondolom a hétköznapi életben pontosan ennyire lelketlen és önző emberek.

Szerintem csak ennyi a történet.

kutykuruty 2012.06.08. 13:15:30

Még valami: azért írtam, hogy a leírás alapján, mert természetesen a másik fél elmondására is kiváncsi lennék egy végleges vélemény alkotás, előtt pláne mondjuk a kirugásuk előtt.

2012.06.08. 13:19:22

@Környezettudatos: 15.000 forint az 50 euró, ami, ha jobban belegondolsz ebbe, nem irreális.

Ahhoz, hogy versenyképesek legyünk, havi 50-100 beteget kell nyomatnia az illető szakorvosnak.

Dr.laikus PhD 2012.06.08. 13:20:00

@SvenH.:

Ne háborogj. Oda tartozik.
A fővárosi kórházak (kiemeltek) rengeteg vidéki települést látnak el. Nekik kell ellátni.

SvenH. (törölt) 2012.06.08. 13:51:41

@Dr.laikus PhD: na ne

Tótkomlósra ???
ott van Szögedtől ~ 40 kilcsire, nem tudom elhinni, hogy egy mai nap mar futoszalagon vegzett csipoprotit nem kepesek az orvosi egyetemen ellatni

jo dolog a korhazspecializalodas de nem hinnem hogy ennyire kellene, de lehet tevedek :)

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.06.08. 14:02:58

@SvenH.: ezt a hozzászólást nem értem mi van a bukaresti magyarokkal?

Dr.laikus PhD 2012.06.08. 14:04:40

@SvenH.:

Kicsit komplikáltabb az ő helyzete a gyermekkori csontrák és a szövődményei miatt.

Eddig mehetett az ember a megszokott és szeretett orvosa után, hiszen ez egy életen át tartó kapcsolat. Minden vizsgálatot ő írt elő és az ő javaslata volt a műtétet végző orvos is.

Januártól új a felosztás, láttam - pedig régiókra osztották - olyan helységet ami valszeg szakember hiány miatt került nagyon távoli helyre a lakóhelytől.

SvenH. (törölt) 2012.06.08. 14:31:23

@Dr.laikus PhD: ezt olvasd el...

jágör68 2012.06.07. 18:08:54

o elmeletileg orvos es jobban tudja... a poszt tolo is szemermesen hallgat az elozmenyrol, hogy miert is nem szegeden csinalta

en csak azert irtam ide be, hogy erzekeltessem hogy KÖRZETESKÉNT velem is kibabralt... es hogy milyen erdekes, hogy nekem KELLETT fizetni az eljutasert...

Dr.laikus PhD 2012.06.08. 14:49:06

@SvenH.:

jágör68 sok mindenben tájékozott, de hát Németországban él, meglehetős indulattal beszél mindenkiről aki magyar beteg merészel lenni.
Sőt igénybe is vesz szolgáltatást amit a rendszer biztosít a számára.

Te megteheted, hogy ölbe veszed a gyereket, felülteted járműre és elviszed a Madarászba.
Kocsi nélkül élő így tesznek.
A parkolási díj ennek az ára, nem lenne sokkal kevesebb - sőt - a jegyek ára sem amivel utaznod kéne.

SvenH. (törölt) 2012.06.09. 01:35:06

@Dr.laikus PhD: te vegig is olvasod a tobbieket?
a jagor gyereket irtam ora nem hallgatsz, de ot is negligalod?
csak néha benézek ha marhaságot látok
2012.06.07. 21:08:48

es miert van allandoan hogy ellent mondasz?
eleve keszpenznek veszed, hogy a poszt tolonak kellett nekem meg nem?
talaljak en is ki romantikus tortenetet, hogy miert is mindenkeppen kell?

bolondanya 2012.06.09. 21:14:51

Itt 2 dolog történt.

1. Volt egy logisztikailag összerakott betegszállítási terv és kivitelezés.

2. Embertelen (ismét) szolgáltatóval kivitelezve. (Bunkó lények, koszos eszköz.)

Az, hogy a beteget miért ott műtötték ahol, és miért rendeltek el nála fekvőbeteg szállítást nem téma.
Valószínűleg fizetett tb-t, eü hozzájárulást, nyugdíjjárulékot, vagy legalább valaki a családjából, így jogosult volt a műtétre.

Itt megint annyi, de annyi felesleges rosszindulatú megjegyzés van a levél írója felé, ami NEM TÁRGYA a levélnek.
Azzal kellene foglalkozni ami a lényeg.

1. Az adónkból fizetik a betegszállítókat a kialkudott összeggel, amit a szolgáltató elfogadott. Ezért az összegért kutya kötelessége lenne "normális"??? körülményeket biztosítani.

2. Ismét az EMBERI tényező. Annyi munkanélküli van az országban. Nem hiszem el, hogy nem lehetne "megfelelő"??? személyzetet találni.

Egyébként itt sincs másról szó, hanem arról, hogy a beteg "csak" egy kis emberséget várt volna. Nem valami extra szolgáltatást.

bolondanya 2012.06.09. 21:25:42

@Fea:
akár igazad is lehetne, de kb. 5 óra után kérdezték meg tőle! Azért ez számomra kicsit necces, akkor is ha nem szimpatikus valaki.

Rivero 2012.06.09. 21:51:29

Sajnálom a posztolót.
Egy kérdés: Ha valaki 5 órán keresztül nem jut el az illemhelyre, attól nem lehet rosszul az ember?

bakela 2012.06.09. 22:18:09

Húwazze, mire idájjig lyutottam eefelejtettem, hogy mit, pedig vmit nagyon akartam kérdezni.
Monnyuk az is +lepett, hogy a mocsokblogot még életben tartja a nemflusztrált, nemelxartéletű, téééébéééfizető Ájnsztájn-ok /arany/hordája.
Asztán még az is ki-e derül, hogy a Csipponellának még nem járt le a zemeltösszegű Gyes-gye!
Kovakövi for kiráj!
Mehr lift!

Farkasokkal táncoló 2012.06.10. 10:50:34

Azoknak, akik mentegetik ezeket a betegszállitókat, és mindenféle kifogásokat keresnek nekik, hogy miért kellett ott műteni, nem feladatuk a beszélgetés és hasonlók, szívből kivánom, hogy 5 óra hosszat lekötözve feküdjenek egy rázós kocsiban, hogy ne tudjanak szólni senkihez (vagy ha igen, akkor durván le legyenek ugatva), mindezt úgy, hogy semmi friss levegő ne jöjjön be az ablakon, és ne engedjék őket még pisilni sem . Ja igen, mindezt frissen műtött csípővel!

A betegszállító beteg-szállító. Betegeket szállít. Olyan betegeket, akik állapota nem alkalmas arra, hogy tömegközlekedési eszközökkel jussanak el A-ból B-be. Aki erre nem alkalmas, annak valószinleg állandó panaszai vannak, amire oda kell figyelni, egyszerűen elvezetni az autót A-ból B-be egy buszsofőr is tud, vagy bárki. Akkor akár ki is írhatnák a betegszállító kocsira, hogy 23-as járat, Jászberény-Budapest és csókolom.

Én a legtöbb esetben védem a mostani eü-s alkalmazottakat, tudom milyen nehéz helyzetben vannak, hálás vagyok nekik stb, de azért nem kéne átesni a ló túloldalára senkinek! mi disznóság, az disznóság!!!!

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.06.10. 11:52:45

@Farkasokkal táncoló: rosszul tudod
van mentős szállítás is, akinek szállítás közben speciális ellátásra van szüksége azt mindig is mentővel küldték. a betegszállító az egy olyan tömegközlekedési eszköz ami speciális útvonalat fut be és nem órarendhez kötött, ráadásul házhoz, esetleg ajtóhoz megy. a betegszállítónak semmilyen egészségügyi végzettségre nincs szüksége (talán elsősegély tanfolyamra)

Mille38 2012.06.10. 18:46:48

@Morzso: Azért megdöbbentő, hogy Tied az egyetlen igazán releváns hozzászólás ebben az egész blogban és senki sem válaszolt rá (eddig).
Vagyis igen, pontosan erre az oktatásra, motivációs környezetre, attitűdváltásra lenne szükség ebben az országban minden területen, az oktatásban, az egészségügyben, az államigazgatásban, de egyébként a versenyszférában is. Nem tudom, meddig leszünk még Kelet-Európa... (talán örökké?)

Mille38 2012.06.10. 19:20:05

@Rivero: Szerintem ritka esetektől eltekintve az ember előbb bepisil, minthogy rosszul lenne (már ha rosszulléten szédülést, ájulást, stb értünk, mert a fizikai rosszérzés a késleltetett vizelési inger miatt elég borzasztó, nekem legalábbis borzongatóbb emlék néhány ilyen eset, mint a szülések voltak). DE épp ezért annál kevésbé racionális a betegszállítók viselkedése, mert az autó nekik lesz szennyezett, esetleg ők is takarítják, tehát a józan ész alapján meg kellene előzniük, hogy a beteggel ilyesmi történjen.

laukoeva 2012.06.11. 13:12:10

@Reaper Man: ezt már más is javasolta.....tetszik!

laukoeva 2012.06.11. 13:13:46

@Morzso: @Mille38: abszolút igazság mindkettőtöké

laukoeva 2012.06.11. 13:18:24

@Környezettudatos: köszi! egyébként azt, hogy hol volt a műtét, és hol lakom, csak a korrektség miatt volt fontos, hogy az egyesület, ahová a panaszt írtam, pontosan meg tudja találni, kiről-miről van szó..

laukoeva 2012.06.11. 13:25:23

@SvenH.: nincs benne semmi titok, csak túlságosan sokat kellett volna várni, de ezt az állapotom már nem viselte el....nekem is egyszerűbb lett volna egy közelebbi kórház

laukoeva 2012.06.11. 13:26:37

@bolondanya: köszönöm, pontosan erről van szó

laukoeva 2012.06.11. 13:32:18

@Fea: figyelj: egyszerűen erről van szó......ami ő írt :kutykuruty 2012.06.08. 13:07:23
Egy kicsit le vagyok döbbenve némelyik hozzászóláson.
Ez az eset szerintem semmi másról nem szól, mint egy embernek a másik emberhez való viszonyulásáról.
Teljesen mindegy, hogy milyen kontextusban kerülök kapcsolatba egy másik emberrel, mindenképpen a másik felé tisztelettel, kedvességgel kell fodulni. Alapból. Persze vannak kivételek (például a másik lehülyéz meg hasonlók.)
Egy kiszolgáltatott ember felé pedig még fokozottabb empátiával és odafigyeléssel kell fordulni legyen az közlekedésben, boltban, séta közben, hivatalban , szóval bárhol.
Itt a betegszállítók embertelenségükről tettek tanubizonyságot. Ennek semmi köze ahhoz, hogy miért ott mütötték, ahol, mennyi a fizetés, milyen a szervezés stb. Csak egy valamihoz van köze az esetnek (a leírás alapján): két tuskó, érzéketlen emberrel találkozott a posztoló, akiknek semmi keresnivalójuk olyan munkahelyen, ahol emberekkel kell érintkezniük. Gondolom a hétköznapi életben pontosan ennyire lelketlen és önző emberek.

Szerintem csak ennyi a történet.

laukoeva 2012.06.11. 13:34:30

@Bambusznyárs: köszönöm, szívemből beszéltél!

laukoeva 2012.06.11. 13:35:14

@Fea: és méBambusznyárs · fighter.blog.hu2012.06.07. 20:28:07
Szégyen a szállítókra nézve! Nagyon jól tette a poszt írója, hogy panaszt emelt. Azt kellene mindenkinek megtanulni, hogy a tisztességes bánásmód minden embernek jár, és ki kell követelni. Az ember önbecsülését tükrözi, ha pl. egy boltban igenis reklamál, ha 5 forinttal is becsapják,és egy ilyen, komolyabb esetben pedig hatványozottan igaz.
Aki nem emel szót a saját érdekében az nem becsüli magát és az élet minden területén mások céltáblájává válik. Az igazi önvédelem a helyes önbecsülésen és határozott asszertív magatartáson alapul.A szállítókat rá kell szorítani az emberhez méltó viselkedésre, így ők is fejlődnek és elérhetik azt a szintet ami megfelel a munkájuknak. Még egyszer gratulálok a post írójának, hogy kiállt magáért, mégha utólag is tette!g erről is szó van:

laukoeva 2012.06.11. 14:06:23

bocsánat, hibáztam: és még erről is szó van: Bambusznyárs · fighter.blog.hu2012.06.07. 20:28:07
Szégyen a szállítókra nézve! Nagyon jól tette a poszt írója, hogy panaszt emelt. Azt kellene mindenkinek megtanulni, hogy a tisztességes bánásmód minden embernek jár, és ki kell követelni. Az ember önbecsülését tükrözi, ha pl. egy boltban igenis reklamál, ha 5 forinttal is becsapják,és egy ilyen, komolyabb esetben pedig hatványozottan igaz.
Aki nem emel szót a saját érdekében az nem becsüli magát és az élet minden területén mások céltáblájává válik. Az igazi önvédelem a helyes önbecsülésen és határozott asszertív magatartáson alapul.A szállítókat rá kell szorítani az emberhez méltó viselkedésre, így ők is fejlődnek és elérhetik azt a szintet ami megfelel a munkájuknak. Még egyszer gratulálok a post írójának, hogy kiállt magáért, mégha utólag is tette!

laukoeva 2012.06.11. 15:57:13

@Kimiraikönen: ilyen, és ehhez hasonló történetek miatt kell beszélni a problémáról!

sok hülye van 2012.06.11. 19:09:54

...hihetetlen mennyi butaságot lehet itt olvasni...még ha legalább rendesen elolvasnátok a levelet,amiben az áll,hogy az orvos csak betegszállítóval engedte haza,és történetesen ismerem az esetet és ha hiszitek ha nem,megpróbáltuk autóval,de nem engedték így haza...és hogy Budapesten volt a műtét-esetleg valaki féltékeny???akkor inkább nem kívánom senkinek hogy mindezt átélje,tényleg nem.De biztos vagyok benne,hogy ha ezeknek a betegszállítóknak a családja kerülne ilyen helyzetbe,ők lennének az elsők,akik verik az asztalt,hogy lehet így bánni az anyámmal,apámmal,testvéremmel,feleségemmel,gyerekemmel...stb ez egy embertelen viselkedés volt.Senki nem várja el,hogy esetleg még egy dvdt is betegyenek nekik szórakoztatás képpen,és mindenki tisztában van azzal,hogy egy ilyen szállítás sokáig tart,és körbe kell menni fél Magyarországon,de akár hogy is van,5 óra alatt egy embernek vannak bizonyos "elintéznivalói" és még Nektek "okosoknak"is -tisztelet a kivételenek!!!

laukoeva 2012.06.11. 20:35:10

Ez a lényeg:
bolondanya 2012.06.09. 21:14:51
Itt 2 dolog történt.

1. Volt egy logisztikailag összerakott betegszállítási terv és kivitelezés.

2. Embertelen (ismét) szolgáltatóval kivitelezve. (Bunkó lények, koszos eszköz.)

Az, hogy a beteget miért ott műtötték ahol, és miért rendeltek el nála fekvőbeteg szállítást nem téma.
Valószínűleg fizetett tb-t, eü hozzájárulást, nyugdíjjárulékot, vagy legalább valaki a családjából, így jogosult volt a műtétre.

Itt megint annyi, de annyi felesleges rosszindulatú megjegyzés van a levél írója felé, ami NEM TÁRGYA a levélnek.
Azzal kellene foglalkozni ami a lényeg.

1. Az adónkból fizetik a betegszállítókat a kialkudott összeggel, amit a szolgáltató elfogadott. Ezért az összegért kutya kötelessége lenne "normális"??? körülményeket biztosítani.

2. Ismét az EMBERI tényező. Annyi munkanélküli van az országban. Nem hiszem el, hogy nem lehetne "megfelelő"??? személyzetet találni.

Egyébként itt sincs másról szó, hanem arról, hogy a beteg "csak" egy kis emberséget várt volna. Nem valami extra szolgáltatást.

ÉS igen, fizetek eü és tb és nyugdíj, és adó és mindenféle járulékot, és családom minden tagja is fizet!!!
És igenis jogom van, és mindenkinek! elvárni tisztességes bánásmódot, megvédeni magát, ha megaláztatás éri!
És ez itt a lényeg!

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.06.11. 21:52:08

@laukoeva: jogosult volt a műtétre.
te nem értettél semmit az előző 137 hozzászólásból, meg a területi felosztásról se pedig nem újkeletű dolog.
nem lehetne "megfelelő"??? személyzetet találni.- ennyiért? inkább segélyen él a magyar

Takács Bálint 2012.06.11. 22:12:43

@Fyall - Separate or superstate!: Vicces, vagy inkább szánalmas, hogy szeretnéd behozni ide, pont erre a blogra azt a tekintélyelvűséget, ami az egyik legfőbb oka annak, hogy rohad az egészségügy!

Azért mert védenced, máskor ide írt valami többé-kevésbé értelmeset, vagy "színvonalasat" (ugyan ez eléggé szubjektív), nem lehet szólni, ha most hülyeséget ír? Főnököd?

2012.06.12. 09:52:33

@Takács Bálint: A szánalmas az, hogy nem érted meg, hogy a betegszállító nem kötelező, ahogyan a csípőprotézis utáni angolos távozás sem.

Tekintélyelvűség? Ha valaki hasznos, és ezért nem kéne tudatlanul cseszegetni, az neked tekintélyelvűség?

Lehet hogy a probléma nálad is a PISA'dban van?

sok hülye van 2012.06.12. 15:40:06

@Fyall - Separate or superstate!: Hihetetlen,de igaz...ha jól vagy igenis kötelező a távozás,mert senki nem akar téged etetni tovább ha nem muszáj.És hihetetlen,de igaz...ha csak fekve vagy szállítható,akkor bizony a betegszállító is kötelező,mert nem tudod betenni a lábad az autóba.És talán furcsa lesz amit most mondok,de ha a kórházból kiteszik a szűröd,és a családod nem szállíthat haza,akkor nincs más választásod...nem hiszem,hogy ezt annyira nehéz megérteni :(
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása