A klinika fürdőszobájában kitörte a nyakát

2012.01.10. 08:14

Áprilisban lesz 6 éve hogy édesanyámat elvesztettük. Azért vittük kórházba, mert kissé emelkedett a pulzusa. A körzeti orvosunk azt mondta, hogy biztonság kedvéért vigyük be, ha kell akkor majd írnak fel gyógyszert. Délután be is vittük az Üllői úti klinikára. Alig hazaértünk telefonáltak, hogy édesanyám a klinika fürdőszobájában kitörte a nyakát, újraélesztették és most átszállítják egy másik kórházba.

 


Mi Dunaharasztiról azonnal indultunk, és hamarabb odaértünk, mint a súlyos állapotban lévő beteg! Hogy ilyen állapotban miért volt szükség a klinikáról egy kórházba szállítani, az a mai napig rejtély. 1 hétig próbálkoztak vele hogy mikor műthetik. Amikor döntöttek megadtuk a beleegyezésünket. A műtét sikerült. 1 hétig intenziv osztályon figyelték. Sajnos borzasztó magas lett a pulzusa / az újraélesztés után / és alacsony a vérnyomása. Közölték, így addig tud életben maradni, míg a hajszolást bírja a szíve. Pénteki napon eszembe jutott, hogy az 50-es években az édesanyámnak strummája volt.


A megvastagodott nyakára emlékszem. Ezt az orvossal közöltem, / lévén matematika tanár nem volt tudatos ez a megjegyzésem, és nem is gondoltam, hogy miért jutott ez az eszembe. / aki erre azt mondta / péntek délelőtt / hogy majd hétfőn csinálnak vizsgálatokat, mert lehet, hogy pajzsmirigy probléma okozza a tüneteket. Erre már nem is került sor, és délután 1/2 4-kor édesanyám meghalt. Nem engedték eltemetni, felboncolták, de az eredményről mind a mai napig hivatalos papírt nem kaptunk. Azóta már tudom, hogy az általam megemlített probléma nélkül is a szédülés, magas pulzus a pajzsmirigy szabálytalan működésének jele is lehet. Az az orvos aki édesanyámat felvette a kórházba talán visszaadhatná a diplomáját.


Én ia ha egy gyermek teljesítménye gyenge matematikából, végig zongorázom az összes lehetséges okot, hogy megtaláljam a megoldást. Igaz, ha én is olyan fércmunkát végeznék a gyerek ugyan életben marad, csak a jövőjét, az ÉLETÉT tenném tönkre. Ezért azt gondolom, saját jólfelfogott érdekünk, hogy minket jól képzett orvosok kezeljenek. Ezért aki a mi pénzünkön / közpénz / végzi el az egyetemet, annyi évet kellene ledolgoznia, mint ahány év az egyetem. Aki eleve külföldön akar szerencsét próbálni, az fizesse meg.

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.10. 09:03:18

Tipik megosztó poszt. Eszembe juttat egy kedves barátomat, aki szerint a legrosszabb betegek a pedagoigos és a vállalkozó :)

Na mindegy!

A kedves posztoló nemhogy kijelentéseket, még kérdéseket sem tud feltenni a gyógyítás vagy az egészségügy működése témában. A szociálpolitikai következtetése meg ordas butaság.

De ez priceless mondat volt:

"Nem engedték eltemetni," - megették

"felboncolták," - mondjuk ki, gyilkosok

"de az eredményről mind a mai napig hivatalos papírt nem kaptunk." - másmilyet igen? (o.O)

macska69 2012.01.10. 09:19:02

És aki saját költségen végezte az orvosit, azzal mi legyen?

karcsibácsi 2012.01.10. 09:34:17

Az az orvos aki édesanyámat felvette a kórházba talán visszaadhatná a diplomáját.

Jobbat mondok: ne vissza adja, hanem adja neki a posztolónak, majd ő meggyógyít mindenkit! Nekem amúgy olyan hülye matektanárom volt, hogy nem volt képes megértetni a matekot, meg is buktatott kétszer, ahhelyett, hogy megtanított volna! persze, ez a könnyebb megoldás! Miatta nem vittem többre az életben!

zsikuci81 2012.01.10. 09:46:18

Kedves Cenzorilla!
A posztokat nem lehet kimoderalni? Ez is ugyanugy provokativ, mint a tizennegy kommentjei, csak a betegeket provokalja. Vagy jol sejtem, hogy ez a blog az egeszsegugy lejaratasara jott letre, sok vegtelenul buta posztolo altal? Meg nem eleg nagy a felhaborodas az egeszsegugyiek ellen...

sárga nyúl 2012.01.10. 10:09:11

Én inkább azon merengenék, hogy miképp lehetséges, hogy valaki, akinek mindössze annyi baja van, hogy "kissé emelkedett a pulzusa", hogyan kerül egy klinikára, és ott miért töri a nyakát.

Laliath 2012.01.10. 10:12:15

"a szédülés, magas pulzus a pajzsmirigy szabálytalan működésének jele is lehet"

És még mennyi, mennyi mindennek IS lehet jele. Űranyám!
A képletben volt egy kettes. A kettes a 2x2-nek IS lehet az eleme, tehát a megoldás CSAKIS a 4 lehet. Ha ez nem egyértelmű összefüggés a posztolónak, akkor adja vissza diplomáját.

gioni44 2012.01.10. 10:12:40

Az Üllői úti klinika egy borzalom.
Több mint száz éves épület.Egy fürdőszoba a folyosó végén.Több mint 10 ágyas kórtermek.
A posztolónak fel kellett volna anno jelenteni a kórházat.

Dr.laikus PhD 2012.01.10. 10:29:52

@sárga nyúl:

Azért, mert pajzsmirigy problémája van.
Elcsúszik kézmosás közben, fatális véletlen.
Nem nyakát töri, hanem nyakcsigolyatörése van.
Érdekes módon nem a belklinikán akarják műteni. De tanárunk ezt sem érti.
Megműtik, mert muszáj még akkor is, ha fennáll a komplikáció veszélye.
Két rossz közül kell választani.
Az egyik lehetne pozitív, sajnos nem az.

Matektanárunk logikusan sem tud gondolkodni, mamájával sincs sok kapcsolata, hisz nem tudja, hogy nem a magas pulzus miatt megy a kórházba, hanem egy gyanúval ami hosszabb kivizsgálást igényel aminek a tünete a magas pulzus, persze ez idővel eszébe jut, de csak a golyva, a többiről nem tud.

Tanarunknak élettani ismeretei sincsenek.
Nem baj az, csak matematikát tanít.
Mi lehet a másik szak?
Van még egyszakos képzés?
Pedagógusnak hívja magát, pedig csak pajdagojgosz.

Minden jó pedagógustól bocsánatot kérek, de ez kritikán aluli tudatlanság. El sem hiszem, hogyan kapott diplomát.

Dr.laikus PhD 2012.01.10. 10:34:38

@gioni44:
Ettől még az ott dolgozók szellemi tőkéje magasan veri az átlagot.

Ha egy kétágyas szoba fürdőszobájában csúszik el és szenved csigolyatörést sem változna semmi.

Lassan megint rájönnek, hogy az izolált beteg lassabban gyógyul. Kell a társaság.
A közös fürdő az nem, de 4 ágyas kórteremben is lehet vitázni ki és mikor fürödjön.

VaTi 2012.01.10. 10:41:54

Tehát adva vannak olyan általános tünetek, amik 1000 dolgot jelenthetnek. Posztolónknak eszébe jut még egy előzmény, ami szűkíthetné a kört, de az édesanyja már aznap meghal, esélyt sem adva a gonosz orvosoknak, hogy az újabb infónak hasznát vegyék. Egyáltalán, kiderült végül, hogy a felsorolt tünetek milyen betegséget takartak? Persze, nem kapott boncolási jkv-t, de tazt is ilyen vehemenciával próbálta megszerezni, mint ahogyan azt a posztot írta? Viszont ha nincs jkv, miért biztos mégis abban, hogy édesanyja halálában szerepet játszott az általa említett korábbi pajzsmirigybetegség?
Arról már nem beszéve, hogy ha utólag tudok diagnosztizálni, és mindenféle igazolás nélkül biztos vagyok benne, hogy utólagos diagnózisom helyes, akkor én is kaphatnék egy orvosi diplomát? Vagy legalább jogot a mások munkájának tudatlan mocskolására?

Ugyandehogy (törölt) 2012.01.10. 10:58:48

@Dr.laikus PhD: nem akarlak megbántani, de mostanában olyan megmondóemberes vagy:(

2012.01.10. 10:59:03

Mi volt a halál oka? Hány éves volt? A pajzsmirígy betegsége nem igényel időnkénti kontrollt? A boncolás nem zárja ki a temetést, csak késlelteti pár nappal. A boncolási jegyzőkönyvet, vagy a boncolás nélküli halálozás okát minden kórház kiadja. Érdeke, mert a temetkezési eljárás így indítható el. A kórháznak nem érdeke a halottat tovább tartani, mint az szükséges, inkább siettetni szokták a hozzátartozókat, hogy minél hamarabb megtörténjen az elszállítás. Ha a kórház nem ad ki valamilyen szükséges papírt, lehet kérni. Erre nem utalt a posztoló, hogy ők kérték-e valamilyen formában. Mennyiben befolyásolhatta a baleset, vagy az azt követő műtét az alapbetegséget, ill. a halál okát? Talán a posztolónak nem kellett volna a foglalkozását megemlíteni, jobban járt volna. Egy kicsit.

sárga nyúl 2012.01.10. 11:02:55

@Dr.laikus PhD: Ahogy @VaTi: írta millióegy más baja is lehetett, egyáltalán nem biztos, hogy ehhez a pajzsmirigynek köze volt. Szerintem a fatális véletlennel szemben jóval nagyobb az esélye, hogy valami komolyabb probléma volt a háttérben, és ez okozta az elesést. De a nyakcsigolyatörés után értelemszerűen annak az ellátása lett lényegesebb. Hogy miért kellett átszállítani máshova, azt meg lehetett volna kérdezni. Esetleg a másik kórházban volt egy specialista.
Mindenesetre elég különös, hogy matematikatanár logikából és kommunikációból ilyen színvonalat produkál.
Az meg, hogy egy pedagógusdiplomával /közpénz!!!/ ilyen baromságot leír, mint az utolsó bekezdés... kommentálhatatlan.

VaTi 2012.01.10. 11:04:45

@ReignOfdark: "Eszembe juttat egy kedves barátomat, aki szerint a legrosszabb betegek a pedagoigos és a vállalkozó :)" Én eddig úgy tudtam, hogy a legrosszabb beteg - az orvos :)

Dr.laikus PhD 2012.01.10. 11:08:27

@Babette_:

Nem bántasz.
Megmondó nem akarok lenni, de lassan a hülyeség az egeket veri.
Tényleg nincs hozzá türelmem. :(

Sokorai_Atala 2012.01.10. 11:23:18

Részvétem, de azt azért nem értem, ha matematikából gyenge vagyok, miért menne tönkre az életem. Én speciel 2-es voltam, de (dicsekvés nélkül mondom) ölég sokra vittem, és soha egy percig sem gondoltam rossz szájízzel a matek tanáromra. Egyszerűen nem érdekelt ez a része a tanulmányoknak, csak annyit fogadtam be, amennyire szükségem volt a továbblépéshez.

zsikuci81 2012.01.10. 12:25:05

Szerernem kerni, hogy minden tanar, aki az en penzemen vegzi el a foiskolat ill. az egyetemet es nem tanitja ehberert lelkesen tulorazva az angyali vagy borzasztoan szemtelen gyerekeinket, hanem mashova megy dolgozni magasabb fizetesert, netan kulfoldre mereszkedik dolgozni, az fizesse vissza a kepzes koltseget! A sajat, jol felfogott erdekunk, hogy a mi gyerekeinket jol kepzett tanarok tanitsak!
Es a vizvezetekszerelo is! Ki fogja megjavitani a csapomat?
Akik pedig nem csinaltak semmit negy evig, az utolso fillerig fizessek vissza, amit akkor felvettek! Valamint a karokat is, amit az orszagnak okoztak!
Es az a kisebbseg is, akik hamarosan tobbsegben lesznek! Minden segelyt, amit kaptak!

zsikuci81 2012.01.10. 12:32:17

Ja, es ha az egeszsegugyiek csak "fercmunkat" vegeznek, ezaltal a beteg meghal, majd "nem engedik eltemetni es felboncoljak", akkor itt kerem be kell zarni minden korhazat ill. orvosi rendelot! Ennyi penzbol csak a kart csinalni!
Az orvosi egyetemeket is be kell zarni, ne fizessunk azert, hogy aztan a doktorok kulfoldre menjenek dolgozni!
Borzaszto a pazarlas ebben az orszagban!

Démonmac1 2012.01.10. 13:35:16

"zért azt gondolom, saját jólfelfogott érdekünk, hogy minket jól képzett orvosok kezeljenek. Ezért aki a mi pénzünkön / közpénz / végzi el az egyetemet, annyi évet kellene ledolgoznia, mint ahány év az egyetem. Aki eleve külföldön akar szerencsét próbálni, az fizesse meg."

Anyádat nem szidnám mert már nincs.
de az ilyen demagóg dumától felugrik a pipa.

arod75 2012.01.10. 14:11:55

Sajnálom a posztoló bánatát, de kár volt az utolsó két mondatért.
Átkozódni nem szeretnék, ezért gondolja végig: valóban azt szeretné, ha a legtehetségesebb tanítványai (matematikus, mérnök, orvos) addig nem mehetnének poszt.grad vagy kutatói munkára külföldre, amíg nem savanyodnak itthon 5-6 évet? És ha külföldre mentek, már ne is hozzák haza tudásukat?!

zsikuci81 2012.01.10. 14:59:05

Tisztelt Posztolo!
A poszt erdemi szakmai informaciot nem tartalmaz. Tudom, hogy On csak vadaskodni akar, valaszokat nem var, ellenkezo esetben mar utanajart volna az egesz tortenetnek es ez a posztjan is latszana.
Ha On matamatika tanar es evekig tanult, hogy az legyen, akkor tudja, hogy a dolgokat osszefuggesben kell vizsgalni.
Itt sok kerdes felmerul: Hany eves volt az Edesanyja, milyen alapbetegsegei voltak? Milyen panaszokkal fordult a HO-hoz? Gondolom, keszult EKG, ritmuszavara volt az Edesenyjanak? Mi vezetett oda, hogy reanimalni kellett? Hol tort el a nyakcsigolya? Esetleg serult-e a gerincvelo?
Atszallitani valszeg azert kellett, mert ott lehetett ezt a tipusu mutetet elvegezni. Tekintettel a reaanimatiora, csak orzott szallitassal mehetett a beteg. Az, hogy Onok hamarabb odaertek, nem jelent semmit. A nyakcsigolya mutet nem lehetett olyan surgos, ha meg egy hetig vartak vele. A szallitas halasztodhatott amiatt is, ha az Edesanyjanak kozben instabilla valt az allapota. Nem mindig konnyu elerni azt az allapotot, hogy nyugodt szivvel szallittassuk a beteget. Raadasul szamitani kell arra is, hogy szallitas kozben a beteg allapota romolhat.
A mutet sikerult, ez szerencses. Az Edesanyja sajnos vegul meghalt, valoszinuleg inkabb a belgyogyaszati problema miatt.
Osszessegeben: a poszt alapjan nem bizonyithato, hogy tortent-e mulasztas. Inkabb nezzen utana, mi tortent, lehet, hogy kiderul, hiaba porgeti magat. Sajnos elofordul, hogy egy betegen nem lehet segiteni.
Az Edesanyjat sajnalom...

Irkutszk 2012.01.10. 15:09:09

@Dr.laikus PhD: Tudok pozitívumot említeni, a posztoló tanárnak nevezte magát, pedagógusnak nem. Ha belegondolunk, ég és föld a két szó értelme.

kacat 2012.01.10. 17:05:58

a boncolásról volna kérdésem:
miért kell aláírni egy papírt, hogy nem kívánok perrel és egyebekkel élni a kórház ellen, ha engedélyt kérek a boncolás elhagyására? (kórházban elhunyt hozzátartozóról van szó)
én úgy gondolom, ha a per indításához nem szükséges boncolás, akkor miért ne indíthatnék pert

Irkutszk 2012.01.10. 17:17:47

@kacat: Az érvek-ellenérvek igazolásához szükséges az elhunyt teljes kivizsgálása, ebbe az utólagos ok-keresés is beletartozik.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.01.10. 17:18:06

az utolsó bekezdés elrontotta az egészet. kérdem én, hogyan lehet egy egyetemet végzett ember ilyen sötét? a mi pénzünk az nem közpénz, a mi pénzünk az mindenkinek a zsebében, a pénztárcájában, a párnája alatt vagy a bankszámláján van, a közpénz az meg az államé és sajna azt csinál vele amit akar, többnyire nem okos dolgokat, de pl fizeti az oktatást amiben a kedves levélíró is állítólag dolgozik, tehát csak ne kritizálja a saját munkaadóját, mert véleményem szerint az az ő személyes csődje ha diákjaival nem tudta magyarországot annyira megszerettetni, hogy azok elmennek és jobbat keresnek (na persze állam bácsi is rátett erre egy lapáttal).
tehát a véleményem, hogy ez azon levelek tömegét gyarapítja amiben a kedves levélírónak fogalmi zavarai sincsenek a történtekről, de szívesen rákenné a felelősséget másra, ráadásul az általam mélyen utált kommunista dinoszauruszok táborát gyarapítja azzal, hogy nem képes felfogni a 10 évvel ezelőtti választásának következményeit, hogy bizony az únióba lépésnek vannak előnyei és néha le kell nyelni a békát is ha a szabd munkaerőpiacról van szór, bezzeg milyen jó volt a kommunizmusban amikor azt csinálhatott amit akart mert magánvélemény nem volt, de hát azoknak az időknek vége.
remélem sikerült elérnem az utolsó bekezdés szintjét és magába száll egy kicsit a levélíró és elgondolkodik rajta, hogy beiratkozzon egy az állam és az únió alapvető jogairól és kötelezettségeiről szóló tanfolyamra, ráférne

kacat 2012.01.10. 17:43:26

@Irkutszk: nem jól kérdeztem, példát is kellett volna írnom:
ha azt kifogásolom, hogy olyan napokat is szerepeltetnek a zárójelentéseken, amikor már rég hazabocsájtották, vagy a szükséges gyógyszer dupláját adták (ezek egyike sem okozta a halálát, tehát a boncolás szerintem nem szükséges), akkor miért kell egy esetleges per vagy vizsgálat indítása érdekében engednem, hogy felboncolják az elhunytat? miért mondatnak le minden jogomról, ha szeretném elkerülni a boncolást?

punka 2012.01.10. 17:49:28

"Ezt az orvossal közöltem, / lévén matematika tanár..."
Nem értettem, hogy lehet a doki matektanár is :)

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.01.10. 17:50:49

@kacat: ha nem történik meg a boncolás és a szövettani mintavétel akkor a halott eltemetésével értékes bizonyítékok vesznek el, melyek ugye később nem pótolhatóak. bizonyos hatósági ügyekben például nem engedélyezik a beteg hamvasztását, mert a későbbiekben még szükség lehet a testre

2012.01.10. 18:08:40

@csak néha benézek ha marhaságot látok: A tömegek nem értik és nem is követik az Unió elveit és jogszabályait, de szerintem ezért senkit sem lehet elmarasztalni, hiszen az országnak is ilyen vezetése van. Külföldi fórumokon nem győzik találgatni, hogy mi baja lehet ezeknek a magyaroknak, nem hiszik el, hogy így működik egy ország Európa közepén. De gondolom ezzel te is naponta találkozol, szóval nem akarlak kioktatni...

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.01.10. 18:20:32

@ReignOfdark: ismerem a helyzetet, de egyszerűen be kell látni, vannak dolgok amik nem tetszenek de bevállaltuk őket, amikor hozzánk jött több ezer orvos erdélyből, vajdaságból, kárpátaljáról, még pénzt is kértünk, hogy jöhessenek, megalázó vizsgákat kellett tegyenek meg hasonlók, az bezzeg jó volt. vegyük úgy, hogy a Jóisten látta, hogy élhetetlen ez a nép és össze fog omlani az egészségügye, adott kölcsönbe kb 10 ezer orvost 20 év alatt, pénzt se kért értük, sőt még ők fizettek,hogy itt dolgozzanak (kb negyed milliót fejenként), nem bírtuk értékelni, nem ébredtünk fel, most vissza kell fizetni a kölcsönt, ez már nem tetszik a népnek, de hát a kölcsön már csak ilyen, vissza kell előbb utóbb fizetni, általában kamatostól

Irkutszk 2012.01.10. 18:44:52

@kacat: A szakmai választ megadták. Nekem egy viszontkérdésem volna: Miért akar valaki lemondani elhunyt szerette boncolásáról?

zsikuci81 2012.01.10. 19:02:06

@Irkutszk:
Nagymamam 20 even at volt sulyos tudobeteg, COPD-s. 10 m-t sem tudott megtenni pihenes nelkul, annyira fulladt. 80 eves koraban ot honapon belul haromszor kapott tudogyulladast, a HO mindig kikezelte, de mivel az alt. allapota elegge leromlott volt, mindig visszaesett. Az utolso hetekben az allapota sokat rosszabbodott, fekvove valt. Nagyapam es Anyukam voltak vele. Mikor mar annyira fulladt, hogy a hazi O2 sem volt eleg neki, Nagyapam ragaszkodott ahhoz, hogy hivjunk mentot. A korhazban orak alatt meghalt. Kivizsgalt, jol kezelt tudobeteg volt, sajnos tobbet nem lehetett tenni erte. Anyukam nagyon ellenezte a boncolast, sok ember irtozik attol, hogy a hozzatartozojat boncoljak. A boncolastol uj informaciot nem vartunk, eu. hiba sztem nem tortent. Igy alairtam, hogy ha a kezeloorvos boncolast nem tart fontosnak, mi sem szeretnenk. Ma sem dontenek maskent.

Irkutszk 2012.01.10. 19:09:40

@zsikuci81: Köszönöm, tiszta érvelés, érthető álláspont.

KoK 2012.01.10. 19:15:44

Mond olyat orvos, hogy "kitörte a nyakát"?...

SarahConnor 2012.01.10. 20:24:53

Kedves posztoló,
az indulatod érthető sok szempontból, és a fájdalmad is, részvétem.

A posztod viszont nagyon elfogult, a vége csúnyán másokra mutogató (még a történetben érintetteken is túlmenően szidalmazol), és az indulataid miatt teljesen elveszíti a tárgyilagosságát, ami nem szép.
A matektanáros résszel nem értek egyet. Nekem nagyon rossz matektanáraim voltak, végig kettesekkel bukdácsoltam matekból. Másból oké voltam. Ma egyetemen tanítok nyelvet. Nem ment tönkre az életem. A tanáraimra sem haragszom.

SarahConnor 2012.01.10. 20:28:53

@Fenimore: javítok: lehet, hogy a tanáraim sem álltak a helyzet magaslatán, de a fő tényező az volt, hogy semmi érzékem nem volt a matekhoz. :D

SusanneF 2012.01.10. 20:47:56

Az én egyik lányomat nem bírta a matektanár-érettségi évében félévkor meghúzta...
Ezután közlekedésmérnöki szakra jelentkezett,/műszaki egyetem/,elsőre felvették,e hónap végén diplomázik,és nem álltam meg,hogy ezt nem is olyan rég a volt matektanár orra alá dörgöljem...

Igazság, hol vagy? 2012.01.10. 20:54:55

Kedves Posztoló!őszinte részvétem! Várom hozzászólásod a következőhöz:Egy betegnél egy hozzátartozó tartózkodhat a nap 24órájában,ezzel szemben tanár apuka/anyuka ott tartózkodnak ketten. Ha ő sem tud számolni,akkor Ő is adja vissza a diplomáját!Fizesse vissza a tandíj árát?Mit várunk az egyszerű emberektől,akik pedig tudnak kettőig számolni,ami pedig egy tanárnál nem sikerül?Panaszod akkor lenne hiteles,ha az adott időben jártál volna utána,nem évekkel később!Az emberek többsége évek múltán másképpen emlékszik a megtörtént dolgokra,ez nem bűn,de ezek alapján vádaskodni eléggé furcsa.Egyébként egyetértek azokkal a kommentelőkkel ,hogy 'Isten ments a pedagógus betegektől,hozzátartozóktól.

El Visco Stello (törölt) 2012.01.11. 08:23:03

Úgy látom, hogy itt szimpla baleset történt és ennek csak annyi köze van a kórházhoz, hogy éppen akkor ott tartózkodott a beteg. Ekkor még az alacsony vérnyomás-magas pulzus egymást generáló tüneteinek a vizsgálatához hozzá sem kezdtek.

2012.01.11. 08:50:41

@SusanneF: Én a gimi 6 éve alatt kaptam összesen két darab négyest és egy ötöst, hármasból sem sok volt, mindig bukásra vagy kettesre álltam :)

Aztán amikor utolsó évben az utolsó témakörből megkaptam az ötöst (mert azt az óra előtti szünetben egy osztálytársnőm magyarázta el, nem a tanárnő), az osztály érdemesebbik fele felállt az óra közepén és elmentünk egy vesemosósat sörözni a közeli ámde rossz hírű "Panama" vendéglátóipari egységbe.

Az egyetemen aztán egy év alatt pótoltam egy kiváló matematikus-nőtől, amit a kedves tanárnő 6 alatt képtelen volt megtanítani, mégsem követelem vissza a diplomáját.

Aztán egyszer kémiából is bukásra álltam, édesanyám segített. Egyszercsak beugrott, hogy hogy működnek ezek a reakciók, aztán a következő példát magamtól oldottam meg, a nyárig kiolvastam az összes gimis tankönyvet, a nyáron meg pár egyetemit. Következő évben meg osztályzóvizsgáztam, hogy ne kelljen órákra járnom.

Egy jóbarátom római régészetből felelt a kettesért, ma nemzetközi ismertségű kutató a témában, rossz időben cikkei jelennek meg, ha jobb idő van, Erdélytől Németországon át Olaszországig jár ásatásokra úgy, hogy őt hívják. :)

Sokaknak kell visszaadni a diplomáját...

jágör68 2012.01.11. 16:45:44

Űjraélesztés után nem ritka a magas pulzusszám meg az alacsony vérnyomás- ahogyan a hirtelen szívhalál sem, tüdőembolia, agyi embólia, orthosztatikus pneumonia és egyéb légúti szövődmények.
Aki 80 éves újraélesztettől távfutó olimpiai részvételt vár, az ne kérje vissza senki képzési költségét.
Amúgy a remek érv nálunk adu/ász- a x@r fzetésekért:
- de mer' ott nincs ennyi szociális ellátás meg a nyugdíj is kevesebb

Ja nem sok ojrópai országban tömegközlekedik INGYEN az össze 65 éven felüli- akár német, holand vagy svéd legyen- vagy akár amerikai.

kacat 2012.01.12. 12:13:42

@Irkutszk:
- mert már volt boncoláson, és nagyon nem találta helyesnek ahogyan ott az elhunyttal (testével) bántak (nem a boncolás maga, hanem az azt végzők hozzáállása, megjegyzései, stb.)
- mert a halál oka a hozzátartozó számára is világos, azt és annak biztos bekövetkezését nem vitatja
- mert nem kívánja vallási, érzelmi vagy bárakármi más okból szerette testét boncoltatni
- vagy éppen az elhunyt kérése volt, hogy ne engedjék a testét felboncolni

rikitiki 2012.01.12. 12:14:20

Szerintem ide passzol, és akár igaz is lehetne :)

"Tisztelt Yale Egyetem végzősei, elnézést kell kérnem, hogy már többször el kellett viselniük ehhez hasonló bevezetőket, de szeretném, ha megtennének nekem valamit. Kérem nézzenek jól maguk körül. Nézzék meg a baljukon ülő évfolyamtársukat. Most nézzék meg a jobbjukon ülő évfolyamtársukat. Most gondolkodjanak el a következőn: 5év múlva, 10 év múlva, még 30 év múlva is, nagy az esély arra, hogy a baljukon ülő személy vesztes lesz. Viszont a jobbjukon ülő személy az is vesztes lesz. És maguk, ott középen? Mire számíthatnak? Vesztesek lesznek.

Ha előre tekintek, nem látok fényes jövőt, nem látok ezernyi kiemelkedő ipari vezetőt. Most fel vannak zaklatva. Ez természetes. Mégis, hogy jövök én, Larry Ellison, aki kibukott az egyetemről ahhoz, hogy ilyen módon ítélkezzem a nemzet egyik legnagyobb presztízsű egyeteme végzősei előtt? Megmondom.

Mert én, Lawrence Ellison, a bolygó 2. leggazdagabb embere, kibuktam az egyetemről, és maguk nem. Mert Bill Gates, a bolygó leggazdagabb embere kibukott az egyetemről és maguk nem. Mert Paul Allen, a harmadik leggazdagabb ember, kibukott az egyetemről, és maguk nem. És azért mert Michael Dell, aki jelenleg a kilencedik helyen áll, is kibukott. És erősen tör felfelé.

Most nagyon fel vannak zaklatva. De ez természetes. Hadd bátorítsam önöket azzal, hogy nem hiába szerezték meg keserves munkával a diplomájukat. Nem hiába töltöttek el 5 évet itt azzal, hogy jó munkamorált tanuljanak, kapcsolatokat építsenek ki, és egy életre megismerkedjenek a terápia szóval. Mindez nagyon jó. Kell is majd a jó munkabírás. Kellenek is majd maguknak a kapcsolatok, és bizony, kell is majd a terápia. Mert maguk nem buktak ki, és sosem lesznek a világ 10 leggazdagabb embere között. És bele kell törődniük egy patetikus, évi 200 ezer dolláros állásba, ahol is a fizetési csekküket egy volt évfolyamtársuk írja majd alá, aki két éve kibukott.

Most azon méláznak, hogy van-e még remény? Nincs. Maguk már végeztek. Túl sokat abszorbáltak. Már beépített sisakot viselnek. Most azokhoz szólok akik még nem végeztek: ezt nem tudom eléggé hangsúlyozni. Pakoljanak össze! Menjenek el! Ne jöjjenek vissza! Valósítsák meg álmaikat! Mert bizton mondhatom, hogy az a beépített sisak úgy fogja lehúzni magukat, mint most ezek a biztonsági őrök engem....."

Braincelle 2012.01.12. 17:25:21

@Irkutszk:
Talán, hogy ne gyalázzák meg a szerette testét.

zsázsika 2012.03.25. 22:57:56

@kacat: azért kell aláírnod ezt a papírt, mert a magyarországi törvény úgy szó, hogy minden kórházban elhunyt személyt boncolni kell, hacsak a hozzátartozó nem kéri és a kezelőorvos, a pathológus és a kórház igazgatója is egyetért. Ha perelni akarsz egy feltételezett műhiba miatt, a kórháznak és a saját ügyvédednek is szüksége van a részletes vizsgálatra. E nélkül hogyan lehetne bármit is pontosan megmondani? Sokszor ezzel együtt is lehetetlen, a pathológus nem varászló. Peres ügyben a boncolás sokkal inkább a hozzátartozó jogait védi, mint a kórházét.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása