A kórházban tört el édesanyám karja

2011.11.03. 06:00

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

 

 

Tisztel Praxis blog!

 

Előző héten kedden bevittük mentővel anyukámat az ügyeletes kórházba,mert ötször elesett és nem bírt lábra állni.Első röntgenen combnyaktörést mutattak ki, a másodikon nem.Közölték nem tudják bent tartani, hívnak egy mentőt és hazaviszik, én nem kísérhettem hazaküldtek.02-28-kor csörög a telefon, közölték anyukám leesett az ágyról és eltört a karja.


Másnap bementem, váll alatt a jobb karja kettétört a bőrét átszakítva.Közölte a nővér lehet, hogy nem tudják műteni és az állapota kritikus!Sikerült megműteni, kívülről csavarozva van a karja.

 


Ma közölte velem a főorvos, hogy intézem el, hogy elvigyék fizetős osztályra,mert hazaküldi mentővel és nem tudja meddig lesz benne a karjában a csavar!Felháborít, a kórház hibájából tört el a karja és még kidobják!Felkelni sem tud, éjszakára fájdalomcsillapító injekció kell neki és kidobják, mert nem adtam pénz a doktornak!


Azon a ponton vagyok, hogy beperelem és ügyvéddel megyek holnap.Azt tartanám fernek, ha legalább két hónapig benntartanák és utána küldenének fizetős osztályra.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SusanneF 2011.11.03. 06:43:37

Kedves Posztoló!
Elég karcsú így ez a történet,mind3enesetre jobbulást anyukának!
Nagyon ki van sarkítva a kórház és ottani személyzet esetleges "hibájára"...,ez nem fer így.
Mert:
-nem tudjuk,hányéves anyuka,
-nem tudjuk,milyen általános állapotban van,
-nem tudjuk,csontritkulásos-e?
-otthonában egyedül él-e,hogyan mozog,látja el magát a mindennapokban?

Én azt is megkockáztatnám,hogy ez egy rosszindulatú történet a kórházzal szemben,és túlságosan szűkszavú.
Ha berácsozták volna anyuka ágyát,most az lenne a baj...!
Nem kidobják,hanem nem tudják bent tartani,ez különbség.
Azért lett felajánlva a fizetős lehetőség,átmeneti megoldásnak-és biztos nem azért,mert a kedves hozzátartozó nem fizet...
Két hónapig bent tartani,aktív ágyon???
Hol él ez a posztíró?
Pár nap,és ha minden rendben,mehet haza,vagy mehet fizetős részlegre...
Ebben semmi csodálkozni való szerintem nincs!
Még 2 hétig sem tarthatják a mai kórházi viszonyok között...
A kórház hibájából tört el a karja?Ugyan!!!
Mert nem állt mellette folyamatosan egy egyéni gondozó,nővér?
Biztos nem lett volna akadálya,hogy ott maradjon vele,amíg szállításra nem kerül...
Részvétem az összes eü.dolgozónak,ahol még ezek után meg fognak fordulni....

Kicsit több józan rálátást,és belátást kívánok mindenben!
remélem,ezek után a nap minden percében vagy ott lesz az anyja mellett,vagy valakiről gondoskodik,hogy nehogy további baj legyen!

2011.11.03. 08:16:09

Jöhet a következő poszt!

El Visco Stello (törölt) 2011.11.03. 08:16:19

Kedves Posztíró!
Fogadjon meg egy tanácsot. Ne forduljon ügyvédhez, mert esélye sincs, hogy a leírtak alapján pert nyerjen. Viszont nagyon költséges dolog. Amennyiben van annyi pénze, azt költse édesanyja kezelésére, ápolására. ...mert róla szól a történet.

qbr 2011.11.03. 09:35:42

Néhány kérdés a levélírónak:
- Azt hogy értette, hogy 5x elesett az anyukája, és nem bírt lábra állni? Egymás után 5x esett el, vagy ezek teljesen különböző időpontok voltak? Csak az utolsó után nem tudott felállni, vagy már az első után sem és újra próbálta?
- Az 5x-i elesés oka ki lett vizsgálva? Nincs esetleg valamilyen szív-érrendszeri vagy neurológiai betegség, ami miatt elesett az anyuka?
- Most akkor van combnyaktörés, vagy nincs?
- Ha nincs combnyaktörés, akkor miért nem tud felkelni az anyuka az ágyból, és akkor miért kellene benntartani a kórházban?
- Miért tartja a kórház hibájának, hogy éjszaka kiesett az ágyból az anyukája?
- Miért gondolja a levélíró, hogy egy karműtét után 2 hónapig benn kellene tartani egy ún. aktív (tehát gyógyító ellátást folytató) ágyon az anyukáját?
- Miből gondolja a levélíró, hogy azért nem maradhat egy aktív ágyon két hónapig az anyukája (rehabilitációs ellátást igénybevevőként aktív ellátó ágyat elfoglalva), mert nem fizetett az orvosnak?
- Hogyan számolta ki a levélíró, hogy pont 2 hónapot tartana fair-nek a fizetős ágyra való áthelyezés előtt, és nem 6 hetet vagy 9-et?
- Ha 2 hónapig akarja bent tartatni a levélíró az aktív ágyon, és UTÁNA még áthelyeztetni a fizetős osztályra, akkor nem arról van szó, hogy csak el akarja otthonról helyeztetni az anyukáját? Ebben az esetben nem lenne jobb megoldás egy idősek otthona, ha otthoni körülmények között nem megoldható az anyuka ellátása, ápolása?

Tanács: ugyanaz mint El Visco Stello-é: az ügyvédi költségekből valószínűleg kijön néhány hét otthoni ápolás költsége, vagy a fizetős osztályon való elhelyezés néhány hónapos költsége.

Laliath 2011.11.03. 10:20:27

@SusanneF:
nem ismételném meg, amit írtál. Pont ugyanerre gondoltam én is.

csak +1: a szállítómentőben azért nem kísérheti a beteget senki, mert kapacitáshiány miatt úgy szervezik a szállításokat, hogy egy autó minél több pácienst szállíthasson. Ha beülne a rokon kísérni, akkor szállításra váró beteg elől venné el a helyet. Így is irgalmatlan hosszú a várakozási idő.

Rotoxis 2011.11.03. 11:14:05

A lényeget már mind leírták előttem. Csak egyetlen dologgal szeretném kiegészíteni.
Édesanyjának ápolása, gondozása nem a kórház, hanem csak és kizárólag az Ön feladata. Nem csak feladata, hanem kötelessége erkölcsi és jogi értelemben is. Végső soron akár bírói ítélettel is kötelezhető lenne erre.
Szerintem tessék kicsit nagyobb figyelemmel körülvenni édesanyját ahelyett, hogy teljesen felesleges hangulatkeltő posztot írna.

Irkutszk 2011.11.03. 12:03:58

Az öt eleséssel kapcsolatban milyen időtávban kell gondolkodnunk? Valóban kicsit nehézkes az eset elképzelése.

A tört kart kezelték. Mi lenne a további teendő Ön szerint?

A néni fel tudott kelni, vagy nem tudott felkelni? És az öt elesés előtt?

Sokorai_Atala 2011.11.03. 12:14:08

Rendkívül zavaros történet. Én külön nem értem a 02-28-kor csörgött a telefont.
Ha éjjel, akkor miért nem maradt ott az édesanyával a posztoló megvárni a mentőt, vagy miért nem hívtak taxit, vagy egy ismerőst, aki hazaviszi őket, ha éjjel kellett várni a mentőre? Ha meg erre nincs (?) lehetőség én tuti vártam volna anyukámmal, amíg tudok, hiszen ha hazért a mentővel, nyilván segítség kell neki az 5-szöri elesés után Akkor is ha a karja még nem tört el addig).

Tempus-Anh 2011.11.03. 12:18:44

Ha leesik a beteg az ágyról az a kórház hibája?
NEM, ezt csak úgy megsúgom, a világon nincs az a bíróság, aki a posztoló javára ítélné a pert ebben az esetben.
Mi is tapasztaljuk, hogy a berácsozott beteg is kimászik a rács mellett, elesik és megvan a baleset.
Az egy éjszakás nővér 50 betegre nem tud minden beteg mellett ott lenni és felfogni az épp lepottyanni készülőket.
Egyebekben El Visco Stello véleménye nagyon is helyes: Anyura költse, ne az ügyvédre.
Így fer (fair)...
:(

Tempus-Anh 2011.11.03. 12:19:49

Amúgy hogyhogy 5x elesett?
Egyszer-kétszer igen, de ötször?
Na ez kinek a hibája volt?

scopolamin 2011.11.03. 15:38:54

Lehet, hogy figyelmetlenül olvastam el az írást, de nem derül ki a sérült alapbetegsége, és életkora. Igazából azért lényeges ez, mert tegyük a kezünket szívünkre, mindnyájan úgy vagyunk vele, hogy szeretnénk a kórházból minél előbb hazakerülni. Inkább hazamennének olyanok is, akiknél ez ellenjavallt, saját felelősségre vállalják. Ragaszkodás a kórházi tartózkodáshoz, főleg két hónapra (?) típusosan akkor szokott lenni, amikor az ápolási gondoktól szabadulna a család. Nem állítom, hogy ez esetben okvetlenül így van, de jó lenne ismerni az előzményeket is.
Amúgy a kórházban nem túl ritkák hasonló balesetek. Még onkológián is többen vannak, akik kezelés után megszédülve váratlanul elesnek, csúnya sérüléseket szerezve. Olyanok, akik saját lábon, hibátlan pszichés állapotban kerültek az osztályra.

irutavé 2011.11.03. 16:47:45

Egyet értek az előttem hozzászólókkal.Én biztos hogy megvártam volna a betegszállítókat édesanyám mellett.Ha a poszt író is így tesz,megakadályozhatta volna a balesetet!Miért is kellene a kórháznak két hónapig benntartani anyukát? Ez nekem sem világos.

FuBu 2011.11.03. 18:48:17

Amit nem értek:
1. Amit a többiek: hogyan is volt 5!!! elesés.
2. "Első röntgenen combnyaktörést mutattak ki, a másodikon nem." Mi lett ennek a vége? Semmi baja nem volt az Édesanyának?
3. "...anyukám leesett az ágyról és eltört a karja.Másnap bementem, váll alatt a jobb karja kettétört a bőrét átszakítva."
A posztoló látta ezt?
4."... nem tudják műteni és az állapota kritikus!Sikerült megműteni, kívülről csavarozva van a karja."
Ez a második tévedés lenne, azaz egyszer félrediagnosztizáltak, majd a nővér ad felvilágosítást a műtét lehetőségéről? Ezt kérdem a szakértőktől: Lehetséges ez? Mert én még sosem találkoztam ilyennel.

Ha a posztoló megteheti és az édesanyjának csak a kartörés a problémája, nincs miért két hónapig a feküdnie a kórházban. A történet hiányos, mert egy kartörés miatt miért kellene fizetős osztályra helyezni?

Előre is bocsánatot kérek, és nem akarok szemét lenni, de felmerült bennem a kérdés: Ha a posztíró Édesanyját ilyen hanyagul, felelőtlenül látták el, eltört a karja, akkor a posztoló miért is nem akarja elvinni biztonságosabb helyre Őt?

Nem állítom, hogy nem igaz a történet,de vagy nagyon el van kenve a történet, vagy félreértettem.

2011.11.03. 20:57:10

Nem tudok mit mondani, remélem a bíróság akasztófára küldi a gazembert.

Tempus-Anh 2011.11.03. 21:25:38

"Azt tartanám fernek, ha legalább két hónapig benntartanák és utána küldenének fizetős osztályra."
Mármint a dokit előzetesben?

SvenH. (törölt) 2011.11.03. 23:29:38

"Azt tartanám fernek"
ez prájszlessz volt

SvenH. (törölt) 2011.11.03. 23:30:55

hat ez van...
mas meg meghal 40 evesen az jobb? kinek mit hoz az elet, amugy az eletkor ugye direkte nem volt beleirva?

SvenH. (törölt) 2011.11.03. 23:35:34

most hogy egy csomoan gonoszkodtak...
140e Vactol delre egy oregek otthona...

qbr 2011.11.04. 07:18:39

@SvenH.: hát ja, ennél tényleg olcsóbb a TB költségén egy aktív ellátó ágyon feküdni

2011.11.04. 08:43:10

@SvenH.: 100.000-ért van Ráckevén a párom nagyanyja, és ezt is sokalltam. Tudok helyet vidéken, ahol új építésű kórházi részen 3000 körüli napidíjért szinte hotel minőségű ellátás van.

El Visco Stello (törölt) 2011.11.04. 08:50:53

Ha alaposan kivesézitek, rá fogtok jönni, hogy a vadásznál nincs olcsóbb.
Kicsit szomorú vagyok.

hibiszkusz75 2011.11.05. 00:01:43

A posztolót is biztosan a kórházban hagyta az édesanyja a születése után, arra a röpke pár évre míg megtanult magáról gondoskodni.
Szégyellje magát!!!

Egy daganatos beteg hozzátartozója, aki alig várta, hogy hazaengedjék az édesanyját.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása