Elhitették velem,hogy bármikor meghalhatok

2011.10.21. 06:00

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

 

 

Egy sima szív ultrahangra mentem június végén,először voltam az adott szívorvosnál,mindenki dicsérte,hát megbíztam benne.Kivizsgáláson a doki kijelentette,hogy olyan nagy a baj,hogy be kell feküdnöm kórházba.Többször kérdeztem,mi a baj,azt mondta csak,hogy ott van valami,aminek nem kéne ott lennie-na ebből sok mindent megtudtam.Bent a kórházban magyarázták el,hogy vérrög van a jobb pitvarban.2 napon keresztül kaptam a heparint,amitől pattogni kezdtek az ereim.3 hetet feküdtem bent,de semmi kivizsgáláson nem voltam.

 

 


Aztán végre hazamehettem,doki kijelentette,hogy jóformán semmit se csinálhatok,mert bármikor leszakadhat a vérrög.3 hét múlva mentem ellenőrzésre,a vérrög a Warfarintól nem tűnt el,hanem még nagyobb lett jóval,mint volt.Ezért ismét kórházba küldtek,megint 3 hétre,megint jött a heparin terápia,először a főorvosnő fel se akart venni az osztályra,mivel az első terápia ha nem segített,akkor másodszor se fog.De a szívorvosom mindenáron beküldött az osztályra.Ott minden nap a 30 körüli osztályos orvos elmondta,hogy bármikor meghalhatok,én meg minden este bőgtem,mint egy gyerek.


Aztán fel akartak küldeni a szívkórházba,kezelőorvosom meg a főorvos vizitkor azon vitatkoztak,hogy ki küldje el a faxot a szívkórházba!A szívkórházba azért akartak küldeni,mer szerintük ezt mindenképp műteni kell,pedig egy vizsgálatot se végztek rajtam.Augusztusban nagy nehézségek árán bekerültem a szívkórházba.Amikor vittek fel a szívkórházba,akkor is balhé volt,mert a nővérek szerint nem jöhetett velem kisérő,de a mentős meg leordított,hogy miért nem jött velem kisérő....Felvettek a szívkórháza,ott mindeki rendes volt,takarítótól az orvoskig.


Pár napot voltam bent,CT vizsgálattal kiderült,hogy nem olyan nagy a baj.Orvosommal megegyeztünk,hogy beküld MRI-re,nagy volt az orvos ismeretsége,közeli időpontot kaptam.MRI eredmény kiváló lett,véget ért a 4 hónapos kálváriám...azokkal az orvosokkal pedig elbeszélgetnék,akik halálra ijesztettek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2011.10.21. 07:10:51

Néha kell az ijesztgetés. Sose tudod meg, mi történt volna, ha nem ijesztgetnek.
De ez nem baj.

VaTi 2011.10.21. 07:22:54

Nehezen hiszem, hogy azt, hogy semmi kivizsgálás nem történt, de minden nap elmondták, hogy meg fogsz halni. Csak azért fektettek be, h naponta szadizzanak?
Egyébként hülye kommunikáció létezik, anyukámnak egy nagyobb kivizsgálás, tesztelések után mondta orvos, h nagyon-nagyon magas a fehérvérsejtszáma, két hét múlva megismétlik a vizsgálatot, de addig lélekben készüljön, lehet, h leukémiás. Anyukám két hétig megzizzenve mantrázta, h ő leukémiásés lehet, h meg fog halni. Két hét múlva fehérvérsejtszám normális, akkor: ja, lehet, h csak gyulladás volt a szervezetében.
Na de azt úgy, hogy vizsgálatok, eredmények nélkül odajárnak naponta riogatni...Már csak ahhoz, h átadjanak egy szakkórháznak, gondolom kell valami ok, teszteredmény, nem csak az, hogy az orvosok rádnéztek és úgy gondolták....
Ja: az mit jelent, hogy valakinek pattognak az erei?

Ugyandehogy (törölt) 2011.10.21. 07:40:43

@VaTi:
így élte meg a megfigyelést.
mentek vizitelni, jól van a beteg, de vigyázzon magára, ne ugráljon, mert végzetes lehet. ez neki ijesztgetés a felfokozott idegállapotba'.
teljesen érthető.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.21. 07:52:34

Igazából én is bármikor meghalhatok, meg te is, meg te is és te sem maradhatsz ki.
Csak nem tudjuk pontosan mikor.
Ma főleg nagy esélye van, mert ma lesz a világ vége. Abszolút hiteles forrásból olvastam ma a neten. 18 órakor, bár nem tudják, hogy melyik időzóna szerint.
Ba..s..ma pont nem érek rá, nem lehetne jövő héten,

VaTi 2011.10.21. 08:02:29

@batgirl: "Valóban, az ember halandó, de nem ez a legnagyobb baj. A baj az, hogy néha hirtelen-váratlan halandó, ez a bökkenő. Általában senki sem mondhatja meg, hogy mit csinál ma este.

"Valahogy igen furán csűri-csavarja a dolgot" - gondolta Berlioz, és így válaszolt:

- No, ez azért mégiscsak túlzás. A mai estét azért több-kevesebb pontossággal meg tudom mondani előre. Kivéve persze, ha a Bronnaján a fejemre esik egy tégla...

- A téglának ehhez semmi köze - vágott szavába nyomatékosan az ismeretlen. - A tégla magától sose esik senkinek a fejére. Önt pedig semmiképpen sem fenyegeti, azt elhiheti nekem. Ön másféle halállal fog meghalni.

- Talán bizony még azt is tudja, hogy milyennel? - tudakolta Berlioz nagyon is természetes iróniával, egyre jobban belemelegedve a különös társalgásba. - Megmondaná?

- Szívesen - válaszolta az ismeretlen. Fürkésző pillantással végigmérte Berliozt, mintha öltönyt készülne varrni neki, aztán efféléket mormolt: "Egy, kettő... Mercurius a második házban... a hold eltűnt... hat, szerencsétlenség, este... hét..." - végül fennhangon, örvendezve kijelentette: - Levágják a fejét!"

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.21. 08:16:29

@VaTi: Műveletlen vagyok, ez az idézet miből van?

Ssanctuss 2011.10.21. 08:25:06

@VaTi: Bulgakov? :)

Ha nem mondták volna, hogy meghalhat, most valószínűleg a tájékoztatás hiányosságáról olvashatnánk.

VaTi 2011.10.21. 08:43:46

@batgirl: látom mások hamarabb elkapták a kérdést :) Igen, a Mester és Margarita, nagy rajongás nálam :) és az idézet első mondata nagyon beugrott, ahogy olvastam a kommentedet :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.21. 08:45:49

@VaTi: Tudod mi a röhej? hogy kb húsz évvel ezelőtt olvastam, és nem emlékeztem rá!!!!!!!!!!

VaTi 2011.10.21. 08:53:57

@batgirl: én tizenévesen olvastam először és nem emlékeztem rá. Huszonévesen másodszor, és függő lettem :)

kutykuruty 2011.10.21. 09:03:04

@batgirl:
Nem igaz, hogy nem érzed át a különbséget, hogy egészen más az amikor ésszel tudod, hogy igen, bármikor meghalhatok...de alapjában véve közvetlenül nem fenyeget semmi és nem is ezzel a tudattal éled a mindennapjaiat és az, hogy minden napod és a nap szinte minden perce azzal tellik, hogy elkeseredve várod mi történik, mindeközben semmit sem tudsz tenni.
A kórházi körülmények ezt még csak súlyosbítják. A benn fekvők egész jók a másik betegnek való rémtörténetek mesélésében.

A igazság közlése becsülendő de nem egyenlő az ördög falra festésével.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.21. 09:24:39

@VaTi: Azért most már rémlik valami belőle:)El kell olvasnom ismét.

qbr 2011.10.21. 10:05:00

Az nem lehetséges, hogy a 4 hónapos nyugalom (benne több hét kórházzal) mentette meg a beteg életét?

qbr 2011.10.21. 10:06:51

Egyébként a kérdés az lehetett, hogy legyen-e szívkatéter vagy gyógyszeresen kezelhető-e a probléma - ezt viszont tudomásom szerint csak olyan centrum jogosult eldönteni, ahol van szívkatéter-lehetőség.

kisgalád 2011.10.21. 10:18:02

@batgirl: Tuti ma lesz? Mert akkor abbahagyom a jövő heti vizsgámra készülést, és kialszom magam....:)))))

VaTi 2011.10.21. 10:27:53

@kisgalád: Nem az iskolának tanulsz, hanem magadnak :) Ó, mennyit hallgattam ezt :) Szóval: világvége ide vagy oda, gyerünk tanulni :)

tódór piroska 2011.10.21. 10:29:15

Vérrög a szívben, ez valóban időzített bomba, bele lehet halni, de ma már megfelelő kezelés mellett nem szabad.
Fenti esetben is ez történt, meggyógyult konzervatív kezelés (heparin, majd Warfarin) mellett, műtét nélkül. Nem is olyan nagy baj.

Bulgakov. Kevesen tudják, hogy orvos volt, van is egy novellás kötete, amiben több ilyen témájú írása van, ha jól emlékszem, Morfium a címe, vagy harminc éve olvastam, a Mester és a Margarítát régebben. Felkavaró élmény volt, szeretném majd egyszer újra elolvasni. Csakhát az idő... meg annyi mindent kellene még csinálni. Olvasni is. Mir i vojna, hogy az oroszoknál maradjak, Feltámadás, Aljosa, Miskin herceg...
Őket is szeretném újra átvenni.
Jut eszembe, hol van Apolka? remélem, jól vannak, csak jobb dolga van, mint ideírogatni. Nekerm azért hiányzik. Bocs.

sárga nyúl 2011.10.21. 10:41:14

Épp az Ördögösdit olvastam a napokban Bulgakovtól. Az mekkora...!
A poszthoz: szerintem örülni kéne, hogy túlélte, és nem kellett komolyabb beavatkozás. Ezt az érpattogást én sem értem.

Ugyandehogy (törölt) 2011.10.21. 11:39:53

@batgirl: én is olvastam húsz éve az Amerikai tragédiát, és nem emlékeztem rá.
illetve emlékeztem, csak nem a lényegre:)))

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.21. 11:46:10

@Babette_: Nekem már csak annyi rémlik, hogy az éjszaka végén, az a kívánsága, hogy az az asszony megnyugodjék, aki mossa a véres zsebkendőjét??? Vagy valami ilyesmi?

Mária 2011.10.21. 12:01:54

Tök jó, hogy nem tudjuk, hány éves a posztoló.

Tök jó, hogy nem tudjuk, milyen tünetek miatt fordult az első "szívorvoshoz"

Tök jó, hogy nem tudjuk, milyen kezelést kapott a vérrög feloldását célzó kezelés mellett magára az okra, ami miatt a vérrög ott képződött, ahol.

Tök jó, hogy nem tudjuk, nem próbálta-e felülbírálni a kezelőorvos utasítását, miszerint feküdjön nyugodtan, nem akart-e pörögni ezerrel, úgy érezvén, hogy kutya baja, és nem emiatt kapta-e naponta a figyelmeztatést, miszerint maradjon a seggén, mert ha nem, hát bármikor meghalhat.

Tök jó, hogy ebben a posztban sincs értékes, mások számára levonható tanulság, megfogadható tanács, CSAK A RINYA.

Irkutszk 2011.10.21. 12:50:59

@Mária: Tök jó, hogy a kezelés hatására leszállt a saját kis időzített bombájáról ;)

" az okra, ami miatt a vérrög ott képződött"

Áh, merész vagy ám feltételezni, hogy egy ilyen posztban valaki megemlíti, hogy a riogatás után az orvos befejező félmondata az volt, hogy szokjon le a dohányzásról.

2011.10.21. 14:21:34

@Irkutszk: ...vagy tegye le a piáspoharat. Tízpontos kijelentés!

2011.10.21. 14:27:04

Ha csak riogatott a kis köcsög, aztán mégis túléltem és kutya bajom, ugyanúgy sodorhatom a dekket meg küldhetem le a feleseket, akkor mégis miért bízzam meg benne? Hiszen itt vagyok, élek és virulok!

Többek között apám szerint is ez a lényege az orvoslásnak, ahogy Leroi fogalmazott: "a szocialista munkásrobot szerelője". Bejön, megjavítják, kijön, gurulhat tovább.

Én azt hittem, hogy egy leukemiától azért már szokás megijedni vagy legalább elgondolkodni. De nem!
Azokról nem is beszélek, akik rákszűrésre dohányozva jönnek. Ha más mondja, nem hiszem el.

marand22 2011.10.21. 16:08:51

@tódór piroska:
Azért nekem vannak bajaim a történettel.
Az alapvető kérdés: volt-e vérrög vagy sem ?
Spontán vérrögképződés szívüregben nincs. Az mindig valamihez társul: strukturális szívbetegség (billentyűhibák, szívizombetegség, infarktus utáni állapot) vagy véralvadási zavar (veleszületett vagy szerzett).
Vérröghöz hasonló képlet lehet a szív valamely üregében, ilyen pl. a többnyire bal pitvari myxoma vagy leiomyoma. De vannak olyan variációs képletek, amelyek vérrögöt utánozhatnak, a jobb pitvarban leggyakrabban az ún. Eustach-billentyű (vena cava inferior beszájadzásánál) ilyen, de lehetnek rendellenes lefűződések a pitvarban, ill. gondot okozhat a Thebesius-billentyű (sinus coronarius beszájadzásánál), vagy az ún. Chiari-network felismerése is.
A poszt írója által leírtak ("MRI eredmény kiváló lett,véget ért a 4 hónapos kálváriám...") ez utóbbi scenariót valószínűsítik, azaz az első helyen valamit elnéztek valószínűleg gyakorlat híján (a heparin meg felesleges volt).

marand22 2011.10.21. 16:13:46

@qbr:
Ilyenkor nem jó ötlet a szívkatéter. Belepiszkálsz, és kész az embólia. Képalkotó (nyelőcsőn keresztüli végzett szív UH, sokszeletes CT vagy szív MR) ilyenkor a választandó vizsgálat. Én mondjuk, CT vagy MR előtt egy TEE-t (első lehetőség) csináltam volna.

El Visco Stello (törölt) 2011.10.21. 16:45:56

Szerintem ez hatalmas szívatás. Nem írta a posztoló, hogy miért ment sima szívultrahangra. Valszeg sportból és ezt nem tudták tolerálni. Azért gondolom, mert szívpanaszokról nem ír. Sem előtte, sem alatta, sem utána. Biztosan kiküzdötte magának és ezt meghálálták.

Turul12 2011.10.21. 16:50:22

én küldtem a posztot,az első orvos nagyon elnézett valamit,mert az nem vérrög volt,hanem a gyerekkori szívműtét után maradt vissza ott valami,MRI-azt mutatta ki,ezek után másik szívorvoshoz fogok járni a szívkórházba,ha lehet
nem kívánom senkinek,amit átéltem ez alatt a pár hónap alatt,legrosszab az volt,hogy az első kórházban,ahol feküdtem,olyan volt,mintha Ukrajnában lennék,nyomták belémm a heperint és társait,de INR-t ellenőrizni elfelejtették,heparintól pattognak az ereim a mai napig,alig tudnak rendesen vért venni tőlem,ha nem kerültem volna be a szívkórházba,még most is kisérleteznének rajtam,

Irkutszk 2011.10.21. 16:51:06

@marand22: Ez az Eustach bácsi tudhatott valamit, lehet orgonista volt? Kürt, billentyű... más hangszeren nem tudok róla, hogy mindkettő lenne ;) Esetleg zeneszerző, vagy karmester.

Turul12 2011.10.21. 16:51:57

csak sima ellenőrzésre mentem az ultrahangra,és rossz diagnózist állított fel a doki,nem tudom,hol vette a papírját,talán az ecserin,lehet

Irkutszk 2011.10.21. 16:57:32

@Turul12: Örülök, hogy te is itt vagy, és beszélgetsz velünk. Azért valljuk be őszintén, hogy nem a legegyszerűbb eset vagy ezek szerint. Példának okáért az én szívemet még sosem ultrahangozták, se kontroll, se más okból.

El Visco Stello (törölt) 2011.10.21. 17:02:01

@Turul12: Ez fontos információ volt, mert egyébként abból főzünk, ami rendelkezésre áll:)))

Turul12 2011.10.21. 17:06:39

engem műtöttek gyerekként fallot-tetralógiára,születésemtől kezdve járok ultrahnagra,szívorvoshoz,most,hogy 20 éves lettem,más orvoshoz kellett mennem,gondoltam,már évek óta nincs probléma a szívemmel,ezért nem fővárosi szívdokihoz mentem,hanem egy közelihez,na rá is fizettem

Dr.laikus PhD 2011.10.21. 17:12:59

Netfüggő nővérek 2011.09.16 06:00:00

Ez az a kórház?
Hol élsz? Magyarországon?
Mert nagyon peches vagy.

Turul12 2011.10.21. 17:20:52

igen,az első kórház,ahol csak a netezés ment bizony,dokinak vittem be a levelet,amit küldtek a szívkórházból,beszéltem hozzá,ő csak a monitort nézte,chatelt a facebookon,cseszett arra,mit mondok én neki

tódór piroska 2011.10.21. 20:45:13

@Turul12: Őszintén örülök, hogy itt vagy, jól vagy.
Nem mindenki tudja, hogy a Fallot tetralogia nagyon súlyos, veleszületett szív fejlődési rendellenesség, csak nagyon bonyolult, hosszú, nyitott szívműtéttel gyógyítható, rendszerint nem is eggyel. Ha a vizsgáló orvos a szivultrahangnál nem tudja, hogy valaki ilyen műtéten átesett, azt hiszi, hog UFO-t lát. Érdemes kontrollra visszajárni az operáló intézetbe.
További jó egészséget!

tódór piroska 2011.10.21. 20:48:03

@marand22:
Ennek ismeretében azért egészen más a leányzó fekvése...

2011.10.21. 20:54:37

Mi az, hogy pattognak az erei valakinek?

tódór piroska 2011.10.21. 20:57:48

@ReignOfdark: Gondolom, amikor szúrták, elpukkadt.

marand22 2011.10.21. 21:50:16

@Irkutszk:
Eustachi (Eustachius), Bartolomeo
San Severino, Ancona, Itália, 1500. -1514. között - 1574. aug. 27.
Olasz orvos, anatómus
Életéről keveset tudunk. Orvos fia volt. Fiatalon nagy műveltségre tett szert, arab, görög és héber nyelven olvasta az ókori szerzőket, és fordította is műveiket. Rómában szerezte orvostudományi ismereteit. 1540 körül kezdett orvosi gyakorlatot folytatni. Carlo Borromeo (a későbbi Borromei Szent Károly) bíboros, majd della Rovere bíboros háziorvosa, a római Sapienza egyetemen az anatómia professzora volt. Ebben a minőségében engedélyt kapott hullák boncolására is. Ő adott elsőként pontos leírást többek között a vesékről, a mellékveséről, a fogak fejlődéséről, a belső fül szerkezetéről. Nevét viseli a fülben lévő Eustach-kürt és a magzati vérkeringésben fontos szerepet játszó Eustach-billentyű.

marand22 2011.10.21. 22:06:37

@Turul12:
Veleszületett komplex szívhibák (Fallot tetralógia ide tartozik) felnőttkori gondozása az Országos Kardiológiai Intézet feladata. Olyan speciális (késői) problémák tartoznak ide, amiben nincs másnak (érdemi) gyakorlata.

marand22 2011.10.21. 22:08:57

@Turul12:
Nem az ecserin vette, csak inkompetens volt (nem értett a konkrét problémához).

műproli 2011.10.22. 10:28:16

Magyar betegnek soha semmi sem elég jó, ez jön le a posztból. Mert ezek szerint volt egy vérrög amit végül sikerült feloldani, ezzel elmúlt az életveszély, de nem a sikeres kúra maradt meg a posztolóban hanem hogy megmondták neki hogy életveszélyben van. De ha nem mondták volna meg akkor az lenne a baj hogy nem figyelmeztették hanem a szomszéd ágyon fekvő tudós nénitől kellett megtudnia hogy egy ilyen vérrög milyen veszélyes lehet. Mert hozzá képest az orvosok tudásilag sehol nincsenek.
Jó egészséget kívánok!

malmos 2011.10.22. 11:00:08

Örülj neki, hogy OEP költségre ennyit költöttek rád !
Mi lett volna veled, ha még fizetned is kellett volna?
Talán ott sem maradtál volna a kórházban?

Közellenség 2011.10.22. 11:13:48

1.: volt egy Fallot-tetralogiád, amit megműtöttek, probléma nincs. Elmész egy új szívgyógyászhoz. Csinál egy "sima" szív UH-t. (Mert a szív UH az nem is vizsgálat minden vurstliban van). Ott pitvari vérrögöt talál. Kapsz heparint, és még az INR-t sem nézték. Azért mert heparint nem INR-rel kontrollálunk. Újabban frakcionált heprint használnak, de ezt nem kell monitorizálni, csak spec. esetekben.
A rohadt trehány orvosod felküldi a leleteidet a székes Fővárosba. Ott egy "sima" szív CT, majd kiegészítés képen egy sima szív MR vizsgálattal megmondták, hogy nincs semmi bajod. Tehát az első orvos egy béna fasz, mert egy UH vizsgáló készülékkel nem tudta megmondani, amit az országos központban is csak MR-rel tudtak diagnosztizálni biztosan. Akkor miért nem csináltatott CT-t? Öcsém Magyarországon élsz! Ezek a vizsgálati eszközök egy sima kórházban nincsenek. Kaptál előjegyzést rá oszt jó napot. Mit vársz? Mint a viccben:
-Te Maris elkaptam tőled a lapost!
-És mit vársz egy százasért? Rózsabogarat?

preston 2011.10.22. 11:27:31

@műproli: de nem biztos , hogy volt vérrög.a hosszú és fölösleges heparin kúra egyéb gondokat okozhatott volna.persze kiderül, hogy a vizsgáló orvos nem kapott kórtörténetet és nem kóros elváltozást eredményező műtét van az anamnézisben,.
miért nem olvasol, mielőtt bölcs vagy.
azért a beteg sem semmi, hogy ilyen előzmények után csak úgy átsétált valahova vizsgálatra, főleg ha egész életében kezelték. nem kerek a történet.

Donor 2011.10.22. 12:46:34

@ReignOfdark: Rákszűrésre?
A szomszédomat tüdőrák miatt kemózták, és ez olyan nagy feszültséggel járt hogy muszáj volt bagóznia folyamatosan.
2 hete volt a temetése.

Szóval bagóstól semmi sem meglepő. Ugyan olyan tehetetlen függő mint bármelyik drogos, csak míg a drogos tudja hogy ez rossz neki, a bagós még meg is magyarázza hogy ez tulajdonképpen jó neki, mert ha abbahagyja elhízik, sokkot kap a szervezete ami károsabb mintha szívná, a nagyapja is 90 éves koráig szívta, szedi a vitaminokat, és különben is ő megtudja állni ha akarja.

csiribi (törölt) 2011.10.22. 12:48:01

Nem olvastam el mindent, de a lényeget úgy gondolom, látom...
Kórházi sebész főorvos barátom úgy harminc évvel ezelőtt azt találta mondani, hogy "akkor gyere, ha hoznak"...
na most jut eszembe...Napóleon az egyiptomi hadjárata során elfoglalta Kairót, és mivel szeretett volna egy kis pénzt "kaszálni", maga elé rendelte a gazdag arab sejkeket, és felségárulás vádjával illette őket.
Annyira nem volt hülye, hogy "alapból" kivégezze őket, tehát pénzt követelt váltságdíjként.
A leggazdagabb arab sejkre négyszázezer piaszter váltságdíjat rót ki.
Ez akkor rengeteg pénz volt...
A sejk azt mondta: " ha Allah most azt akarja, hogy meg kell haljak, akkor a piasztereimmel nem válthatom meg az életemet"...és persze fejét vették.
No de a pénzét Napóleon nem találta meg...
Én hasonlóan látom a "helyzetet"...bár mindent nem tudunk róla...
Igaz, jobb félni, mint később megijedni, de én azóta csak akkor megyek kórházba, ha visznek...

Szeptim 2011.10.22. 12:50:06

Honnan tudja, hogy nem a heparin szüntette meg a vérrögöt?
Még MRI vizsgálatot is kapott és panaszkodik? MRI-re általában 2-3 hónapot kell várni. Egy vizsgálat pedig 100-200-ezer forintba kerül a TB-nek, vagyis az adófizetőknek...

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.22. 12:53:45

"Elhitették velem,hogy bármikor meghalhatok"

Pedig nem is! :)

Donor 2011.10.22. 12:55:45

@Turul12: Azért ez így elég erős. Észrevett valami rendellenest. Ennyiből senki nem mondja meg hogy mi bajod, ezért elküldött további kivizsgálásra. És jobb ha belenyugodsz, hogy a betegségek kiderítésének elfogadott módja a kísérletezés, hiszen a diagnosztikai eszközök, vagy túl drágák, invazívak, vagy nem elég pontosak.

Nézzél Dr. House-t, az is pont ezt csinálja. Bead egy gyógyszert, amire reagál a beteg valahogy, ebből pedig levonja a tanulságokat, és következtet valamire, bead más szert, amire megint más a reakció.

Amit itt problémásnak érzek, az az, hogy miután nem hatott a heparin, tovább erőltették, ahelyett, hogy tovább léptek volna.

Az hogy tájékoztattak és te nehezen viselted pedig nem az orvos hibája. Ha nem tájékoztat, vagy legyint, hogy á nem is olyan vészes az a kis árnyék az UH-on és valami bajod lesz, akkor meg azért lennél felháborodva.

A legtöbb orvos ezért is nem tájékoztat, csak maszatol, mert a beteg felét se érti annak amit mond, csak elkezd pánikolni.

Dr.laikus PhD 2011.10.22. 13:06:06

Poszotoló (turul112):

Turul12 2011.10.21. 17:06:39
engem műtöttek gyerekként fallot-tetralógiára,születésemtől kezdve járok ultrahnagra,szívorvoshoz,most,hogy 20 éves lettem,más orvoshoz kellett mennem,gondoltam,már évek óta nincs probléma a szívemmel,ezért nem fővárosi szívdokihoz mentem,hanem egy közelihez,na rá is fizettem

Kardiológus írja:

marand22 2011.10.21. 22:06:37
@Turul12:
Veleszületett komplex szívhibák (Fallot tetralógia ide tartozik) felnőttkori gondozása az Országos Kardiológiai Intézet feladata. Olyan speciális (késői) problémák tartoznak ide, amiben nincs másnak (érdemi) gyakorlata.

Akkor még nem is tudjuk, hogy Magyarországon van-é az esemény...
Nem tudjuk posztoló az előzményeket bemutatta-e.

Van egy pár kérdés azért posztolóhoz, amire nem válaszolt, bár kérdeztem ezt is.

cenzorilla 2011.10.22. 13:12:58

@Gaspar Gil y Pollas:

Ennél tőled többet várunk.
Csak a link miatt ne írj, akit érdekel már megjegyzett, mert meg kellett. :)
Így és ezért törölnöm kell, mert egyértelmű reklám.
Önreklám.

műproli 2011.10.22. 13:19:45

@preston:
Ha ugyanúgy kommunikált az orvossal, ahogy megírta a posztot - éppen csak a lényeg maradt ki belőle - akkor saját magán is érdemes elgondolkodnia

Kevesen érnek rá manapság rébuszokat fejteni

csillámpóni 2011.10.22. 13:54:55

Én az egészből a feltételes módot nem értem a végén.
Ha elbeszélgetne, ugyan miért nem teszi?
Én elbeszélgetnék egy kisiskolás barátommal, de öt éve halott. És itt mi van? Felébredt közben, és huss, semmivé lett az egész hóbelevanc?

Sebaj, engem hat éve utalt a János kardiológiájára a háziorvos, öt nap alatt két órát aludtam, és fájt a mellkasom.

Még aznap délután becihelődtem - mindenki kedves volt, az ügyeletes megnézte volt-e infarktusom, megmérte a lázam, és lepasszolt a belgyógyászatra.

Ott aztán elkövettem azt a hibát, hogy felkerestem az "illemhelyet" - majd a nyert tapasztalatok fényében azonnal, saját felelősségre, a késői időpontra és az otthon okozandó meglepetésre tekintettel, gyalog távoztam.

A bő másfél órás sétára, és a zárban maradt kulcs esetét követő hisztire következően ledőltem mint homokzsák, másnap délig aludtam, és azóta is így teszek, ha csak tehetem.

Sok séta, és ha végképp nem megy, ott van még Echard Tolle - csak kézbe veszem, és egy órán belül garantáltan jön az álommanó.

Mind meghalunk, de amíg élünk, éljünk lehetőség szerint minőségi életet.

És don't panic.

kvadrillio 2011.10.22. 15:06:41

egy vérrögtől, ha ollan helyen van, bizony meg lehet halni !
Nem baj ha rád ijesztettek !

Sztem mindig meg kéne mondani minden betegnek milyen az aktuális állapota és nem maszatolni !

A rákos is tudja milyen beteg és mégis küzd az életéért és komolyan veszi a betegségét.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.10.22. 16:24:32

@Szeptim:

Tik!
Minden van itt, Bulgakovtól leukémián át Napóleonig.

Hogy én is félig-meddig offoljak: nekem az mri 50k volt, agyilag, nem 200k. De lehet, hogy a szív drágább.

2011.10.22. 17:19:18

@Donor: Igen szűrés, egy szűrővizsgálattal foglalkozó csoportban dolgozom gyakornokként, külföldön. De itt is ugyanaz a tendencia.

Dr.laikus PhD 2011.10.23. 09:18:58

@ReignOfdark:

Könyörgöm!
Erről miért nem szakember nyilatkozik?
Vagy az újságíró miért nem néz utána?

Göndörödő hajam kiegyenesedett amikor ugyanezt hallgattam, szintén nem szakembertől (orvostól) egy reggeli műsorban.

Nem kell különben, csak kicsit főzni tudó háziasszonynak lenni, hogy kiszámolja mire elég az 550.- Ft.
Betegek diétájáról meg szintén laikus hozzátartozó tud kiszámolni mindent, ha a betegség oka az alultápláltságnak.
Soha nem a kórházban következik be.

Az más persze, hogy a szakembereket jó pár éve hanyagolják vizitkor, a nővér rendeli meg a beteg élelmét, amit persze jó távolban, kiszervezett konyhák főzik, szállítják, majd az osztályon kiosztják.

Létezik egyébként feltáplálás kategória, ha műteni kell, de csonttá aszott a beteg, hiánybetegsége is kialakult már.
Van ilyen, magasabb összeget költenek rá, a normája is más.
Most is.
Nyilván könnyebb ezt ott megoldani ahol helyben főznek.
Nagyságrendekkel ízesebb, több, de ugyanúgy egyhangú.
Ugyanúgy a nővér rendeli, nem az orvos, de jobb.
Itt sem jár szakember a vizitelő teammel.

Ugyandehogy (törölt) 2011.10.23. 12:01:12

@Dr.laikus PhD: @ReignOfdark:
szombat délutáni rádióriportban hallottam, hogy a kórházban ebédidőben megjelenik az idős családtag, és megosztoznak az ebéden. és ez egyre gyakoribb.

Dr.laikus PhD 2011.10.23. 12:28:27

@Babette_:

Értem, de ez szociális probléma, nem élelmezési és szörnyű és igazságtalan és disznóság és felháborító. :(((

2011.10.23. 16:33:54

@Dr.laikus PhD: Valami demagóg dumát akartam felhozni, hátha ír rá valaki valamit két nap pangás után, amiről lehet beszélgetni. Végülis csaknem minden poszt erről szól :)

@Babette_: Jellemző lenne. Ez olyan, mint amikor buszsofőr ismerősöm mesélte, hogy sok nyugdíjas egész nap utazgat a buszon, csak hogy melegben legyen... ejj.

sárga nyúl 2011.10.23. 19:38:45

És az vajon hogyan lehetséges, hogy a szomszédom a kórházból hordja minden áldott nap az ebédet magának? Többször találkoztam vele miközben ebédért ment, vagy jött vele. A kórházon belül is láttam egyszer, nem a büfébe jár, annyi biztos.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.10.23. 20:09:59

@sárga nyúl: a kórházi alkalmazottak nagy része a kantinban eszik, kedvezményes áron. van aki ételhordóban hazaviszi az ebédet (reggelit, vacsorát) esetleg vesz az asszonynak is mert lusták főzni. több ilyent is ismerek

sárga nyúl 2011.10.23. 20:32:47

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Most egy több éve megfejtendő kérdésemre adtál választ! :) Köszi!
De ez nem azt jelenti, hogy a kórház nagyvonalúskodik külsősökkel? A szomszédomnak még rokona se lehet a kórházban, mert egyáltalán nincsenek rokonai.

irutavé 2011.10.24. 19:23:16

@sárga nyúl: Nem lehet egészen véletlenül,hogy szomszédod volt kórházi dolgozó,csak Neked nem jelentette be?A nyugdíjas dolgozó miért nem vihetne kedvezményesen ételt!

sárga nyúl 2011.10.24. 19:30:28

@irutavé: Teljességgel véletlenül tudom hol dolgozott, és az nem a kórház.
Egyébként a kórház nyugdíjas (volt) dolgozója azért nem jogosult erre, mert már nem dolgozik ott.

irutavé 2011.10.24. 21:49:39

@sárga nyúl: De a BKV nyugdíjasa jogosult az ingyen jegyre akkor miért olyan hihetetlen,hogy egy egészségügyben dolgozott nyugdíjas kedvezményesen vihet ételt!

Dr.laikus PhD 2011.10.24. 22:13:48

@sárga nyúl:

Ne beszélj már.
Rosszul tudod.
Jogosult rá.
Különben meg, ha olyan a kórház ebédlője, hogy vehet ételt beteg is, akár az utcáról is be lehet menni vásárolni.
Olcsóbb és annyira nem is rossz.

sárga nyúl 2011.10.24. 22:40:54

@irutavé: A BKV dolgaiban nem vagyok otthon, de 65 év felett ha jól tudom, mindenkinek ingyenes.
@Dr.laikus PhD: Rosszul fogalmaztam. Elhiszem, hogy jogosult, csak én nem gondolom ezt jogosnak. Mint ahogy a BKV nyugdíjas ingyen jegyét sem.
Ha rentábilis a kórházi ebédlő az olcsósága ellenére, akkor természetesen ez rendben van.
Hogy lásd, hogy nem vagyok részrehajló: a törvények számos kedvezményt biztosítanak nekünk is, amit én nem veszek igénybe, mert úgy gondolom, indokolatlan. Pl.: jár nekünk a rokkantigazolvány. Vagy ingyenes BKV. Valamint gépkocsi adó egy részének elengedése. Gépkocsivásárlási hozzájárulás. Áramszámlából engedmény. Ezeket én mind nem kérem. És ha más se kérne olyat, ami kizárólag arra szolgál, hogy nyerészkedjen (kettő petákkal több maradjon saját magának), akkor ez egy élhetőbb ország lenne. Így viszont a többség azt mondja, hogy én nem vagyok normális.

Dr.laikus PhD 2011.10.25. 06:11:09

@sárga nyúl:

Ezt azért nem kéred, mert anyagilag nincs rá szükséged.
Ne legyen úgy, hogy rászorulj!
A többség egy részét azért nem veszi igénybe, mert pl. nem tud gépkocsit vásárolni.
A havi bérlet megvásárlása viszont már gondot okoz.
Energia támogatás másnak is jár.

Nem tudod elképzelni, hogy más egy végig dolgozott élet után rászorul egy kedvezményes fizetett ebédre?
Sajnos többen, mint akik igénybe veszik. :)
Ez rászorultság és nem egy régi jog, hogy a közlekedési vállalatok távoli rokonai is ingyen közlekednek.
A 65 év felettiek sem azért kapták az ingyenességet, hiszen amikor bevezették, akkor sem tudott megélni a többség a nyugdíjból.
Most sem.
Ezrelékben lehet számolni akiknek nem járna. 1000.- Ft is sokat számít és egy vagyon a szegényebb embereknek.

Szóval soha ne kerülj hasonló helyzetbe! :)

sárga nyúl 2011.10.25. 10:00:46

@Dr.laikus PhD: Köszi, remélem nem fogok.
Természetesen rengeteg a rászoruló, tudom. Nekem nem is ez a bajom. Vannak rossz anyagi helyzetben lévő ismerőseim, viszont vannak akik igen jól keresnek, mégis csak azt lesik, hogy mi pottyanhat le ingyen.
Persze tisztában vagyok vele, hogy az ilyen típus ellen nem használ a kedvezményes ebéd jogának eltörlése. :)

Dr.laikus PhD 2011.10.25. 10:02:21

@sárga nyúl:

A kedvezményt jövedelemhez kell kötni.
Ezzel egyet értek.

tódór piroska 2011.10.26. 13:38:18

@sárga nyúl:

Nagyon egyetértek Veled. Én sem kértem/fogadtam el az ingyenes tankönyveket a három iskolás gyermek után. A mozgássérült parkolási igazolványt talán mégis érdemes lenne igénybe venned, nem elsősorban a parkolási díj alóli mentesség miatt, hanem hogy egyszerűen meg tudj állni az autóval, lehetőség szerint a célállomás közelében. Egy szocializációs- és kommunikációs problémákkal küzdő gyermeknél ez nagyon fontos lehet, de ezt Te nálam biztosan sokkal jobban tudod.

sárga nyúl 2011.10.26. 13:55:16

@tódór piroska: Igen, ebben igazad van. Eddig meg tudtuk oldani mindig a parkolást, de még adódhat ezzel nehézségünk. Az én gyerekem nagyon alkalmazkodó és rugalmas, most már beszél is, úgyhogy egyelőre ezzel nincs gond, de ki tudja mit hoz majd az iskoláskor.
Viszont természetesen azoknak az érintett gyerekeknek, akiket megvisel az ilyesmi, ez a kedvezmény abszolút indokolt.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása