16 pihentető trükk fáradt anyáknak

2011.10.21. 09:14

Bármilyen boldogságot hoznak is gyerekeink, az erőnk nekünk, szülőnknek is véges. Amikor kimerülnek a tartalékok, a szerencsésebbek segítségül hívják a nagyszülőket, babacsőszt, és kilépnek a mókuskerékből egy picit. És ha nincs külső segítség?

 


De mit tegyen az, aki ilyen segítségre nem számíthat, aki nem tudja kire bízni a gyerekeit, míg regenerálódik? Bevethet olyan apró trükköket, amelyekhez nem kell mások segítsége vagy különösebb szervezés, mégis lehetőséget adnak a lazításra, feltöltődésre. Ilyen ötleteket kértem blogunk olvasóitól, akiktől az elmúlt négy évben, Szirka lányunk születése óta már korábban is sok tanácsot, tippet kaptunk, míg követték életünk vidám vagy éppen szívszorító pillanatait a szirkababa.blogspot.com weboldalon. Most sem hagytak cserben!


- Kapcsolj be zenét, táncolj, énekelj a gyerekekkel - vagy akár egyedül! Ha zenét hallgattok, a saját kedvenceidet is nyugodtan beteheted! Ha elfáradtatok, feküdjetek a földre, és felváltva rajzoljatok egymás hátára különböző formákat, amiket a másik megpróbál kitalálni.


- A friss levegő új erővel tölt el. Ha nincs más lehetőség, legalább a teraszra menj ki, vagy végy néhány mély levegőt a nyitott ablaknál. Közben gondolj arra, hogy a jó mélyre szívott, tiszta levegő kimossa belőled a fáradtságot, és feltölt energiával. Ha megteheted, menj ki a kertbe, mozogj te is a gyerekekkel. Ha nem, legalább a virágokat locsold meg!

 

- Ha kihúzod magad, és felfelé nézel, jobb kedved lesz, mint ha gubbasztanál. Amikor sétálni mentek, ügyelj arra, hogy ne a földet bámuld, hanem amennyire csak a gyerekektől lehet (a kicsit kösd a hátadra), szemmagasság fölé nézz: figyeld a fák koronáját, az épületek díszeit. Vigyél magaddal fényképezőgépet, és örökíts meg szép dolgokat! Próbáld meg lakóhelyedet egy turista szemével újra felfedezni!


- Játsszatok orvosost! Feküdj le a földre, és ha pici babád van, fektesd a mellkasodra vagy magad mellé. A nagyobbik gyerek legyen az orvos, és vizsgálja végig sok-sok "fájó" tagotokat. Játszhattok fodrászosat is; te legyél a vendég, aki csak üldögél, míg a szorgos kezek fésülgetik, és hajcsatokkal rakják tele a frizuráját.


- Kicsit vegyél vissza a tempóból! Átmenetileg megengedheted, hogy némi vízkő gyűljön a mosdókagylón, s ilyenkor kincseket ér a jobb napokon a fagyasztóba elrakott étel is. Ha olyan szerencsés vagy, hogy a gyerekek (egyszerre) alszanak nap közben, dőlj le velük te is. Kipihenten másképp látod a világot.

 

A további részletekért kattintson a babaszoba.hu oldalra

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása