Orvos és beteg, egyenrangú emberek

2011.08.15. 06:00

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

 

Korábban írtam Eszter barátnőmről, sztóma-rák-vastagbél daganat-kemoterápia. Mindez egy vidéki kórházban történt. Tanácsomra feljött az uzsoki sebészetére, hogy ott vizsgáltassa meg magát. Szerencsére fantasztikus sebészekkel és nővérekkel találkozott. Azért írtam ki a kórház nevét, mert érdemesnek tartom őket arra, hogy mások is megismerjék.

 


A vizsgálat során derült ki, hogy minden rendben van vissza lehet a sztómát tenni. De közben arra is fény derült, hogy nem lehet megtükrözni a sztómát mert olyan szűkület következett be a 11 hónap alatt, hogy az orvos kisujja nem fért bele. Csodálkoztak azon, hogy nem lett bél csavarodása.. Eszter elmesélte, hogy minden kontroll vizsgálaton panaszkodott, hogy csak folyékony ételeket tud enni, mert ha egy kicsit szilárdabb akkor nagyon szenved. Nem figyeltek oda, még szerencse, hogy ösztönösen átállt a folyékony táplálékra.

 

Úgy vizsgálták meg a sztómát, hogy egy katéteren keresztül leengedtek egy csövet, amin keresztül átfolyt a kontraszt anyag és láthatóvá vált egy monitoron keresztül a bél felső szakasza. Én vittem el a kórházba, mert nagyon félt, magam is ledöbbentem, hogy nevetve jöttek ki a vizsgálat után a sebésszel./ A sebészről annyit tudni kell, hogy több generációs orvos dinasztia a családja, és én ebben nagyon hiszek./


Megoperálták, már aznap felkelt, másnap minden beindult nála ami szükséges a teljes élethez. Senki nem fogadta el a hála pénzt, mindenki fel volt háborodva, amikor át akarta adni. Egyedül az informatikus, mert vitte magával a laptopját és pénzért volt 5 perc alatt internet a gépén.


Remélem, hogy egyre több ilyen kórház létezik, ahol az orvos és a páciens is egyenrangú embernek érzi magát. Köszönet és hála nekik, hogy a barátnőm ismét teljes életet élhet.


Klein Rozi.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2011.08.15. 07:57:36

Az ilyen történeteket olyan jó olvasni!

Nyilván ha egyenrangú félként kezelik a beteget (ami nehéz, jómagam múlt héten tapasztaltam, hogy mennyi érdekes emberrel találkoznak az orvosok,...), sokkal könnyebb lesz az együttműködés is.

Több ilyen történetet, ha lehetne!

macska69 2011.08.15. 21:00:14

Hű, Klein Rozi, ez aztán a jó kis poszt! Nagyon örülök, hogy ilyen jó tapasztalatotok volt, további jó egészséget a barinődnek!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása