Majdnem meghaltam a folyosón

2011.07.28. 06:00

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

 

 

Nem vádolok senkit és semmit, de mivel van elég gond az egészségügyben így az
én történetem inkább tanulság és próba az embernek. Nagyon fájt több alkalommal a gyomrom. Nem tudtam, mi lehet, de néha annyira fájt, hogy kihívtam a mentőket. Bevittek egy napra és azt mondták, minden rendben van, menjek nyugodtan haza. Otthon aztán újra nagyon fájt és általában estefelé.

 

 

Egy alkalommal, mikor bevittek azt mondták, tán epekő, vagy hólyag a
baj. Nosza kivették! Hazakerültem és örültem, hogy mindennek vége és most
már jó lesz minden. Sajnos nem lett. Kis idő, pár nap után újra csak fájt a gyomrom és mindig jobban. Egy alkalommal már olyan erővel, hogy fetrengtem a fájdalomtól. Kihívtam a mentőket és hamar kiértek és elkezdtek bevinni.


Közben megálltak az úton, mert az mentőorvos azt mondta, lehet önindítózni
kell. Mondom, nekem a szívemmel nincs baj és menjünk az orvoshoz, nagy nehezen beértünk és nem az orvoshoz, hanem a folyosóra kerültem, ahol még egy óráig várnom kellett a fiatal orvosra, mert csak beszélgetett egy ismerősével.
Nekem már a bőröm és a körmöm szürkére váltott. Nagyon rossz állapotban
voltam, mikor az orvos megvizsgált és azt mondta, nekem semmi bajom és csak az ismerősömnek köszönhettem, hogy egy nagyobb tudású sebészorvos vetett rám pillantást.

 

Ő mivel nem belgyógyász volt, de régi motoros a szakmában, rögtön
ultrahangra és röntgenre küldött. És megvolt az ok is. Hasnyálmirigy gyulladás. Ha egy órával később kerül rám a sor az orvosnál, akkor most nem írom ezt a levelet. Bő egy hónapig voltam a kórházban és 12 kg könnyebb lettem, mert csak peptisorbiot adtak enni, azt is csövön át a vékonybélbe és a szonda és a kanül és egyebek.


Valójában két kérdés ami megválaszolatlan bennem.Miért vették akkor ki az epémet, ha annak nem volt baja? Sőt az orvos egy kis kapszulát is adott, hogy ezt találták bennem. Na ezt nem kellett volna. Szerintem ilyen kőhöz hasonlót kellett volna adni, nem egy kapszulát ,amiben ki tudja mi volt. A másik, hogy lehet az, hogy egy belgyógyász nem ismeri föl mi a baj, mikor egy sebész is fölismerte? Vagy lehet a portásnak kellett volna megmutatnom?

 

Szerintem ahány ember,orvos, annyi tudással rendelkeztek és
nem lehet ráfogni, hogy elkapkodták volna a dolgot, hiszen egy órát voltam a
kórház folyosón, majdnem meghaltam ezalatt az idő alatt. Addig senki nem
nézett rám. Ez az óra könnyen végzetes lehetett volna. Na, azt hiszem ennyi
elég ebből a rosszból.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EmpatiaTolerancia 2011.07.28. 07:03:44

Laikusként: krónikus, és főként kezeletlen epekő problémák okozhatják a hasnyálmirigy gyulladást. Ezért jogosan kezdték ott a probléma megoldását.

Amennyiben hagyományos módszerrel operáltak, akkor szerintem illett volna észrevenni a hasnyálmirigy érintettségét. Ha laparaszkópos mútét volt, akkor nem hinném, hogy látszik.

Régen (de lehet, hogy manapság is) alkalmazott tesz, hogy szondán keresztül étert fecskendeznek be. Ha a kedves páciens fetreng a fájdalomtól, akkor hasnyálmirigy gyulladás :( Hozzá tenném, hogy józan paraszti ésszel nem izgatnék egy erősen belobbant hasnyálmirigye így.

Káin 2011.07.28. 08:41:01

Jó reggelt!

Már egy ideje próbáltam ide belépni, de ma a szokottnál is érdekesebben viselkedik a blog. Egy hangyányit azért úgy érzem, hogy a posztoló túldramatizálja a történteket. Persze, én sem örülnék, ha éppen rosszul vagyok és kitesznek a folyosóra, de azért hogy majdnem meghalt volna, nekem túlzásnak tűnik.

Káin 2011.07.28. 08:42:24

@EmpatiaTolerancia: Az éteres teszt az kegyetlen szar lehet, már bocsánat. Remélhetőleg manapság nem így csinálják.

Mária 2011.07.28. 10:48:43

"Miért vették akkor ki az epémet, ha annak nem volt baja? Sőt az orvos egy kis kapszulát is adott, hogy ezt találták bennem. Na ezt nem kellett volna. Szerintem ilyen kőhöz hasonlót kellett volna adni, nem egy kapszulát ,amiben ki tudja mi volt."

A kapszula a bizonyíték arra, hogy az ufókok mikrocsippel figyelik a Zembereket.

Ugyandehogy (törölt) 2011.07.28. 10:57:18

@Káin: neked sem működik a radar? (not implemented)

Ugyandehogy (törölt) 2011.07.28. 10:58:17

@Mária: azt nem az mszp tette be a hini járvány oltásnál?

Káin 2011.07.28. 11:09:14

@Babette_: Nálam semmi sem működik. Hozzászólni is csak nagyon nyögvenyelősen tudok. Szóval romokban a blog.

P75 2011.07.28. 11:10:49

Az én hajnali kommentemet elnyelte ez a rohadék.
A posztoló enyhén hypochonder.

Káin 2011.07.28. 11:12:02

@P75: Na, akkor mindenkit bánt a blogmotor, nem csak minket. Már megijedtem.

Mária 2011.07.28. 11:13:45

@Babette_:

Nem, a h1n1 vakcinába nanochipeket tettek, mert az olyan kici (és ócó), hogy még a tű fokán is átfér.

A kapszula az ufókok létezését bizonyítsa hogy kísérleteznek a zemberi fajjal.

Ha nem hiszed, nézd meg ezt:

www.presidentialufo.com/old_site/Clinton_alien.jpg

Mária 2011.07.28. 11:16:03

Szerintem jobban pörögne ez a blog, ha ufós posztok is lennének, elrabolt és megműtött emberekkel.

2011.07.28. 11:26:39

A kapszuláról ha lehetne egy kicsit bővebben!

gld 2011.07.28. 12:11:40

Miért ilyen nyögvenyelős ma a blog? :O

"Közben megálltak az úton, mert az mentőorvos azt mondta, lehet önindítózni
kell."

Ez mit takar, vagy mire vonatkozik?

"Sőt az orvos egy kis kapszulát is adott, hogy ezt találták bennem."

Ööö... Ezt nem értem... Tiszta sci-fi

"A másik, hogy lehet az, hogy egy belgyógyász nem ismeri föl mi a baj, mikor egy sebész is fölismerte?"

Ezt a kérdést nem értem. A logikáját semmiképpen :)

Kicsit összeszedetlennek érzem ezt a történetet. Annyit szűrtem le belőle, hogy a posztolónak visszatérő gyomorfájdalmai voltak, amit megpróbáltak kivizsgálni. Találtak egy epehólyag gyulladást vagy követ vagy mit, ami akár állhatott volna a panaszok mögött. Azt kezelték. A panaszok nem múltak el, további vizsgálatokra került sor, ahol megállapították a hasnyálmirigy gyulladást, amit szintén kezeltek. Jól értem?

A közbeeső részeket nem igazán fogtam fel, kövezzetek meg érte :S Pedig ittam kávét.

Nem nagyon tudok mit hozzátenni. Jobbulást.

Terézágyú 2011.07.28. 13:38:32

@gld:
Látom megtaláltad a lényeget: a beteg a hibás - az orvos semmiképpen.

Káin 2011.07.28. 13:41:39

@gld: Azért nyögvenyelős, mert a blog.hu ma meggajdult...Nekem eddig 3 kommentemet nyelte be.

Terézágyú 2011.07.28. 13:48:40

@gld:
"A panaszok nem múltak el, további vizsgálatokra került sor, ahol megállapították a hasnyálmirigy gyulladást, amit szintén kezeltek. Jól értem?"

Persze. Azt, hogy közben két orvos is azt mondta a betegnek, hogy "nincs magának semmi baja", és végül csak egy ismerős segítségével történtek meg a vizsgálatok, ami után még egy hónapig nyomta az ágyat, szóval ezeket a mondatokat ne is vedd észre.

Lecsóx 2011.07.28. 14:13:43

Velem szinte ugyanez történt. Egy hónapig iszonyat gyomorfájdalom. Orvostól orvosig jártam. Volt vérvétel, háromszor ultrahang, gyomortükrözés. Egyszer bevitt a mentő görcsölve, akkor azt mondták epekő, amit a későbbi ultrahangok nem erősítettek meg. Kiírtak műtétre, de arra nem került sor, mert előtte már a kórházban voltam iszonyatos fájdalommal. A vérvétel során azonnal látszott, hogy hasnyálmirigy gyulladás, mert az amiláz szintem 1300 volt. Onnantól kezdve 5 hét tortúra. Első héten csak infúzióm, nincs evés, nincs evés, majd a szonda ami lent volt 4 hétig. A második nap kőkeresés endoszkóppal, ami nem járt eredménnyel. A legvalószínűbb ok magas triglicerid okozta hasnyálmirigy gyulladás.

Lecsóx 2011.07.28. 14:20:32

Velem szinte ugyanez történt. Egy hónapig erős gyomorfájdalmam volt, éjszakákat nem aludtam. Orvostól orvosig mentem. Vérvétel, gyomortükrözés, három ultrahang. Majd egyik nap bevitt a mentő erős gyomortáji görccsel. Akkor az ultrahangon két apró kő látszott, de az ultrahang azért nem igazán megbízható. A harmadik ultrahangnál kiderült, koleszterin polipok. Kiírtak epehólyag műtétre, amire nem került sor mert előtte már bekerültem a kórházba iszonyatos fájdalmakkal. Az amiláz szintem 1300 fölött volt. Ebből egyértelművé vált, hogy hasnyálmirigy gyulladás. Innentől kezdve a sztorim hasonló. Egy hét infúzió, sem enni sem inni nem lehet, majd szonda 4 hétig. A harmadik héttől már pár decit lehetett inni. A másnap elvégzett gyomortükrözéses eljáráshoz hasonló epehólyag vizsgálat nem mutatott követ. A gyulladást valószínűleg a hosszú idő óta fennálló májanyagcsere zavar miatt jelen levő magas triglicerid szint okozhatta. Az epeműtét nem lett volna nálam sem megoldás, de a sebész orvos azt mondta a kórházban az első alkalommal, hogy jobb kint mint bent.

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.28. 14:30:26

Kedves posztoló! Jobbulást kívánok neked!
A kérdésedre szerintem nincs válasz, mint ahogy arra sincs, egyik ember miért okosabb, mint a másik.
Kb. 30 évvel ezelőtt két ismerősöm idős apját vitték kórházba gyomor környéki panaszokkal. Mindkettőre azt mondta az orvos, természetesen miután felnyitották őket, hogy hasnyálmirigy daganatuk van. Szerencsére mindkét ember a műtét után még hosszú évegik élt.

Mindig voltak, és lesznek orvosok, akik csak szakmájuk szűk területéhez értenek. Szerintem ez önmagában nem baj, az sokkal agasztóbb, hogy hiába fejlődik az orvostudomány, az orvosoknak egyre kevesebb idejük marad elmélyedni a szakmában.
Nekem sebész mondta, hogy a vállizületem ha tornával nem jön rendbe, akkor műteni kell. Nem lett igaza, mert én magam minden lehetséges eszközt és módszert, plusz gyógyszert felhasználtam a gyógyulásom érdekében.
Azt gondolom, hogy ma már a beteg is sokkal többet tehet annak érdekében, hogy kevés köze legyen orvosokhoz. Ne értsd félre, ezt nem neked szántam. Te szerencsés voltál, mert találkoztál azzal az orvossal, aki értette a szakmáját.

T-5 2011.07.28. 14:50:31

Ez a kapszula engem is nagyon érdekelne.....

....????????...............

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2011.07.28. 14:51:14

Nem minden orvos gáz, de való igaz van az a fajta, aki távollátással gyógyít...

Káin 2011.07.28. 14:54:54

A kapszula tényleg elég rejtélyes :D.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.07.28. 15:12:04

A kapszula az a szerkentyű, amiben a hajótörött űrhajósokat repítik el, egg lakatlan bolygóra, ahol senki nem lakik csak az alien szedi az áldozatait. S aztán amikor az áldozat vacsorászik, kitör belőle a kiskapszula és lakója a kicsi alien.

Irkutszk 2011.07.28. 15:20:30

Amennyit én tanultam a hasnyálmirigy-gyulladás kezeléséről: Mivel a hasnyálmirigy emésztőenzimeket termel, és a kiválasztás legerősebb ingere a táplálékfogyasztás, nem kaphat szájon át enni a beteg. Nagyon kényes a hasnyálmirigy ebből a szempontból, hiszen a gyulladás következménye, hogy az emésztőenzimek még a hasnyálmirigyen belül aktiválódnak, és szó szerint saját magát bontja le a szervezet. Ez még nagyobb gyulladást generál, kész az ördögi kör, a végállomás: halál. Az epevezeték a hasnyálmirigy-duktusszal (kivezetőcsővel) együtt nyílik a patkóbélbe, ezért lehetséges az epe hasnyálmirigy-duktuszba kerülése. Ez gyulladást generál, Szegeden kutatják a hogyanjának-miértjének részleteit.

A kapszuláról: A gyógyszerkapszulák mikor kézbe vesszük, szép keménynek tűnnek, de azért belátható, hogy ha ez a szervezeten belül is ilyen maradna, nem sok hatóanyag szívódhatna fel. A kapszula anyaga zselatin, amelynek egyik tulajdonsága, hogy vízben duzzad és szétesik (ha van felesleges kapszulája valakinek, megnézheti, mi történik vele egy pohár vízben). Magát a gyógyszerformát olyan hatóanyagok bevételére találták ki, amelyek íze a legerősebb gyomrúak számára is elviselhetetlen: keserűek. Itt megjegyezném, hogy a keserűt a szervezetünk méregnek tartja, ezért irtózunk az íztől. A gyógyszerek is leginkább mérgek, amelyeket a megfelelő mennyiségben és megfelelő helyen (esetben) alkalmazva válnak gyógyszerré.

És ha valaki megnézi a kapszula szétesését a pohár vízben, utána ne igya meg azt a vizet, hanem öntse ki, és mosogassa el alaposan a poharat!

Irkutszk 2011.07.28. 15:21:49

Oh, igen: szóval egy kapszula-alakú követ tudok elképzelni a betegnél. Ez azt is jelenti, hogy egy nagy köve volt, és nem több apró, amelyet én úgy tudom, 'szerencsésnek' neveznek, mivel nem hajlamos az epevezetékben útnak indulni és elzárni az epevezetéket, hanem 'szépen' megül az epehólyagban.

Káin 2011.07.28. 15:23:15

@Irkutszk: Akkor tehát a kapszula elképzelhető, illetve olyan alakú kő. Hála a jó égnek, nem volt ilyen bajom, remélem nem is lesz.

Irkutszk 2011.07.28. 15:25:45

@Káin: Hacsak nem műtötték meg előtte, és tettek valami más, vizes közegben nem széteső, kapszula alakú tárgyat az epehólyagjába, akkor a válaszom: igen.

Irkutszk 2011.07.28. 15:29:39

@Irkutszk: Az epe nagyon szabályozottan keletkezik. Nincs közvetlen kapcsolatban a vérárammal, hanem a májsejtek termelik. Ergó belátható, hogy még ha valami különleges dolog került is a beteg vérébe, egy ekkora tárgy nem juthatott át a májsejteken keresztül az igen kis átmérőjű epevezetékeken keresztül az epehólyagig, hogy ott aztán megülhessen. Tehát csak epekő lehet, amely az epehólyagban keletkezett. (Természetesen kivéve, ha megműtötték és beletették, ebből a szempontból mindegy, hogy idegenek, vagy emberek végezte műtét során.)

Dr.laikus PhD 2011.07.28. 15:36:31

www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/91/heveny-hasnyalmirigy-gyulladas

Kapszula amiben a kő, vagy kövei voltak, csak nem nyitotta ki. :)))

Miklós úgy emlékszem erről is írt nekünk, de most már nincs időm megkeresni. Alaposan kiveséztük akkor a lehetséges tüneteket, hevenytől a nem szokványos tünetekig.

Eddig belépni sem tudtam.

hoel 2011.07.28. 15:37:35

Kit kellett önindítózni végülis?A mentőautót vagy a pacienst ? És mit tartalmazott a kapszula? Amit igy kapszula formájában vettek ki, vagy amit az epehólyagban találtak, beletették egy kapszulába?
Valaki világosítson fel, lécci!!!!

Irkutszk 2011.07.28. 15:57:05

@Dr.laikus PhD: marand22-től találtam csak:

- Hasnyálmirigygyulladás lehet egyszerű (oedemás, megvastagodott hasnyálmirigy), legsúlyosabb esetben ún. necrotizáló (szétesik), haemorrhagiás (vérzéses). Előbbi esetben ritka a halálozás, utóbbi esetben akár 80 % is meghalhat.
- Késői szövődményként pseudocysta (szétesett szövettörmeléket tartalmazó hólyag), tályog, fisztula (belekkel, stb. közlekedő csatorna), cukorbetegség, idült hasnyálmirigy elégtelenség (nem termelődik elég emésztőenzim, emiatt fogyás, hasmenés lép fel) alakulhat ki.
- Epekövesség következtében epehólyaggyulladás, epeútelzáródás okozta sárgaság, hasnyálmirigyvezeték okozta hasnyálmirigygyulladás, epehólyagrák alakulhat ki. Epeúti vagy hasnyálmirigyvezeték elzáródást ált. sok apró kő (ált. epefestékből keletkeznek) okoz, a többit egy nagy kő (ált. cholesterinből és mészből állnak) is létrehozhatja.

Káin 2011.07.28. 16:02:18

Én mára befejezem a kommentelgetést, mert ez elviselhetetlen. Holnap újra próbálkozok, hátha addig megjavul a helyzet. Szép napot Mindenkinek!

Dr.laikus PhD 2011.07.28. 16:03:29

@Irkutszk:

Én is kerestem, de nem találom, pedig úgy emlékszem nagyon kiveséztük.

Jóval több emlékem van, mint amennyit a laikus érdeklődésem miatt tudhatnék.

Posztolóval semmi rendkívüli nem történt szerintem. Az esstek egy részében a hasnyálmirigy gyulladás így kezdődik.
Mamának 40 éve van egy hasnyálmirigy cisztája, most okozott gondot, laborja sem tökéletes. Szegény most koplal, de pár nap múlva már ehet is.

Terézágyú 2011.07.28. 16:09:24

@Dr.laikus PhD:
"Posztolóval semmi rendkívüli nem történt szerintem."

Hacsak az nem, hogy közben két orvos is azt mondta a betegnek, hogy "nincs magának semmi baja, menjen haza", és végül csak egy ismerős segítségével történtek meg a vizsgálatok...

Semmi rendkívüli.

Dr.laikus PhD 2011.07.28. 16:21:17

@Terézágyú:

hu.wikipedia.org/wiki/Hasny%C3%A1lmirigy

Én azt sem értem amit a betegség lezajlása után írt a beteg. Túl mindenen, gyógyulóban...
Egy diagnózishoz azért el is kell mondani mit érzünk, hogyan és hol.

Terézágyú 2011.07.28. 16:40:44

@Dr.laikus PhD:
A wikipédiás cikkben le van írva, hogy mondhatja két orvos is, hogy nincs semmi baja?

"Egy diagnózishoz azért el is kell mondani mit érzünk, hogyan és hol."

Tehát a beteg, akit bevitt a mentő a kórházba, rosszul mondta el az orvosnak, hogy mit érzett??? Értem.

Terézágyú 2011.07.28. 16:44:45

@Dr.laikus PhD:
"Egy diagnózishoz azért el is kell mondani mit érzünk, hogyan és hol. "

Tehát a beteg, akit bevitt a mentő a kórházba, rosszul mondta el az orvosnak, hogy mit érez, ezért mondta az az orvos, hogy "nincs semmi baja". Értem.

2011.07.28. 16:47:45

@Irkutszk: Necrosis, haemorrhagia és pláne gyulladás gyorsan kimutatható laborral, epeúti elzáródásról nem is beszélve. Szóval szerintem minimum atípusos pancreatitisről van szó, de első érzésem az volt, hogy ez a poszt egy vicc akar lenni, ilyen szófordulatokkal.

Anti Anyag (törölt) 2011.07.28. 16:49:32

Basszus, azért remélem, a többség itt nem orvos.

ondol 2011.07.28. 17:30:28

Hát az orvosok a műtőben vannak, csípnek vágnak, aki meg nem az nem, a rezidensek a úniós boldogtyúkok ketrecére írják a pályázatot (5-200 millás támogatásra).

gld 2011.07.28. 18:19:23

@Terézágyú: nem foglaltam állást, hanem összefoglaltam a történetet. Zavaros, és összeszedetlen, ennyi volt részemről a kritika. Valamint jobbulást kívántam. Nem állítottam semmi olyat, hogy a beteg a hibás, az orvos meg mindent jól csinált.

gipsz1234 2011.07.28. 20:30:20

1: "Nagyon fájt több alkalommal a gyomrom. Nem tudtam, mi lehet, de néha annyira fájt, hogy kihívtam a mentőket."
A mentőszolgálat nem arra való hogy ilyen esetben beteget szállítson.

2: "Egy alkalommal, mikor bevittek azt mondták, tán epekő, vagy hólyag a
baj. Nosza kivették! "
Ezek szerint több alkalommal szállították. Olyan nincs hogy eszközös vizsgálat ( UH) nélkül cholecystectomiát végeznének.

3: "a folyosóra kerültem, ahol még egy óráig várnom kellett a fiatal orvosra, mert csak beszélgetett egy ismerősével."
Ezt meg honnan tudja? Talán az orra elött a folyosón beszélgetett?

4: "Hasnyálmirigy gyulladás. Ha egy órával később kerül rám a sor az orvosnál, akkor most nem írom ezt a levelet."
Ez meg teátrális baromság!!!

5: "Sőt az orvos egy kis kapszulát is adott, hogy ezt találták bennem. Na ezt nem kellett volna. Szerintem ilyen kőhöz hasonlót kellett volna adni, nem egy kapszulát ,amiben ki tudja mi volt. "
What's going on??? Dekódolhatatlan mondat.

5: "Vagy lehet a portásnak kellett volna megmutatnom?"
Így van, legközelebb keresse a portást.

Irkutszk 2011.07.28. 20:36:11

@Anti Anyag: Magyarországon mostanában épp az a probléma, hogy nemhogy a többség nem orvos, hanem még annyi sincs, amennyire szükség volna :)

scopolamin 2011.07.28. 22:21:44

Nem vitatom a levélben összefoglalt állítások helyességét, vagy valótlanságát, csak konstatálom, hogy manapság szörnyen elharapózott a "majdnem megdöglöttem" típusú állapotjellemzések. Még akkor is, ha torokfájásról, hányingerről, viszketésről, szédülésről stb. beszél a szenvedő alany. Olvastunk korábban olyan posztokat, ahol semmi,de semmi maradványa nem volt másnap a betegségnek, mégis "ezektől meghalhatott volna". Kérem szépen, a halállal ne vicceljünk!

Circus 2011.07.28. 22:24:05

@gipsz1234: hajjaj.
Nagy a baj. Tényleg. Nem szakmai, hanem emberi oldalról is lehetne elemezni a posztot?

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Adott egy csomó orvos, aki, mert fél, hogy esetleg szakvéleménynek használják fel az itteni mondanivalóját ezzel akaratlanul is valami kolléga ellen tesz, illetve megsértődik és duzzogva félrevonul (szakkifejezéssel élve HISZTIZIK), mert szemére hányják, hogy a szaktársai lenézik, semmibe veszik a beteget, és most a többi érvet (kevésapénz, stb) hadd ne mondjam, elvonul...

Ezzel a kivonulással egyrészt megfutamodtok, másrészt pont azt éritek el, hogy a Ti normális hangotok tűnik el. Kár érte!

Egyébként miért baj az, ha valaki tanácsot kér?
Nem akartok segíteni?
Miért?
Mert ingyen van?
Az nem számít, hogy esetleg segítetek valakinek?
Ja, hogy esetleg kiderül, valaki Közületek esetleg ne adj isten, hibázott, vagy szakmailag ötös, emberileg nulla?
Tehát mégis igaz, hogy összezártok?
Az tényleg fontosabb?

Szomorú vagyok...

Circus 2011.07.28. 22:25:38

@scopolamin: ez sajnos igaz.
Átélni egy betegséget kevésbé szórakoztató, mint kezelni.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása