Pucéran feküdtem, az orvos meg telefonálgatott

2011.06.22. 15:03

Sziasztok!

 

Mindig szörnyülködve olvasom a blogot és rengeteg olyan poszt volt már, ahol teljesen padlóra kerültem mások tragédiája miatt. Nekik sok erőt kívánok, hogy sikerüljön csak a szépre emlékezniük. Az én sztorim nem tragikus, viszont annál kellemetlenebb volt megélni. Régebben sztk nőgyógyászhoz jártam, de volt pár kellemetlen tapasztalatom, amikor bunkó módon viselkedtek velem, ezért legutóbb május végén egy magán úton praktizáló doktort kerestem fel. A barátnőimet kérdezgettem, hogy mennyivel jobb a helyzet, mint a hagyományos rendelésnél, szinte kivétel nélkül azt erősítették meg, hogy érdemes váltani. Adtak is pár nevet, hogy kihez érdemes fordulni, de úgy voltam vele, hogy ha lehet inkább egy hozzánk közeli orvost keresek, csak nem lesz belőle baj.Tallóztam a neten és találtam is egy rendelőt kb. két utcányira tőlünk. Kb. ezerszer elmentem már mellette, valahogy még sem vettem észre.

 

 

Kikerestem a telefonszámot, felhívtam az orvost, pontosabban az asszisztensét,elmondtam neki, hogy felkeresném rendelési időben a doktor urat, ha tud, akkor adjon már egy időpontot, mert akkor tudom én is úgy szervezni a napomat, hogy minden beleférjen, pl. az egyetem is. Délután 4 órára beszéltük meg, hogy oda megyek, azt mondta az asszisztens, hogy beírt engem az időpontra. Gondoltam minden jó lesz, maximum fél órát vesz igénybe az egész, 6-ra kellett volna vissza mennem a suliba egy zh miatt.

 

Egyetemről haza rohantam, megfürödtem, felvettem egy olyan ruhát, hogy a vizsgálatot is megkönnyítsem, illetve ne kelljen meztelenre vetkőznöm, majd odamentem a közeli rendelőhöz háromnegyed 4-re. 4 körül kijött az asszisztens hölgy, akinek elmondtam, hogy ki vagyok és hogy 4-re jöttem a doktor úrhoz, beszéltünk telefonon. Elkezdett ott sopánkodni, hogy még vannak előttem ketten, de a megértésemet kéri, biztos hamar sorra kerülök. Mondtam, hogy fontos dolgom lenne még, szóval lehetőleg tényleg végezzünk ötig, hogy semmiképp se késsem le a zh-mat. Mondta, hogy ne izguljak, minden rendben lesz,csak hát ő valamiért úgy emlékezett, hogy 14 órára megyek, felírni meg nem írta fel. Azt azért nem mondta, hogy bocsánat.

 

16 óra 52 perckor, amikor már elég feszült és ideges voltam és ott tartottam, hogy inkább lelépek sorra kerültem és beléptem a vizsgálóba. A doktor úr biccentett és várta, hogy beszéljek, miért jöttem. Lehet, hogy én vagyok a hülye, de engem arra neveltek, hogy köszönjek és bemutatkozzak, így is tettem, majd belekezdtem a mondókámba, hogy a fogamzásgátlóval van problémám, szeretném, ha megvizsgálna és írna helyette egy másikat. Megint biccentett (nem volt valami beszédes kedvében), majd mondta, hogy vetkőzzek le teljesen (?). Kérdeztem, hogy nem volna-e elég, ha csak a bugyimat venném le és a ruha rajtam maradna, de mondta, hogy ne vitatkozzak, ha jól tudja sietek. Itt már kezdett hiányozni az sztk...

 

Levetkőztem, felfeküdtem a székbe, elkezdte a vizsgálatot,de egy perc nem telt el, megcsörrent a mobilja. Ahelyett, hogy hagyta volna a fenébe, ott hagyott és felvette... Én néztem bambán, egyébként fáztam is, elég hideg volt a rendelőben és megkérdeztem, hogy felöltözzek-e, ameddig beszélget. Intett, hogy maradjak, mindjárt leteszi. Képzelhetitek, mennyire kellemes volt ott fekve hallgatni, hogy közel negyed órán át beszélt telefonon, én meg csak feküdtem és majdnem elsüllyedtem szégyenemben. A doktor úr meg közben teljesen hétköznapi, magán jellegű dolgokat intézett, mint például egy hétvégi családi találkozót, valami rokona hívhatta, amennyit sikerült felfognom a helyzet közben. Végre letette és újra nekilátott a vizsgálatnak, de ismét elmaradt a bocsánat kérés. Baromi dühös voltam, de bevallom nem mertem szólni.

 

A vizsgálat végén felöltöztem, kaptam egy új fogamzásgátló receptet és kifizettem 8 ezer forintot, majd elköszöntem, de megint csak gy biccentéssel búcsúzott tőlem a doktor úr, úgy látszik csak telefonban tud hosszan csacsorászni.Ekkor már elmúlt negyed 6 is, szóval kénytelen voltam taxiba ülni és úgy rohanni az iskolába, így is csak éppen beestem az utolsó pillanatban. Az egész tortúra után elhatároztam, hogy a doktor úrhoz soha többé be nem teszem a lábamat, inkább az sztk, vagy csak olyan nőgyógyászhoz megyek, akiről a közvetlen ismerőseim jót mondanak. Nem elég, hogy majdnem elkéstem miatta, egy időpontot nem tudnak betartani, még feküdjön az ember pucéran negyed órát, amíg a magánbeszélgetését rendezi az orvos. Ebből többet nem kérek. Ha valakinek kell az orvos neve, elérhetősége, priviben elküldöm, a szerkesztőknél hagyom a mail címem.

 

Üdv: Kriszti

 

 

 

Nyereményjáték! Töltsd fel egy fotót az autódról és nyerj egy iPad 2-t!

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.22. 18:39:45

@popocatepetl: ha gondolom ha nem, 3 perc után felöltöztem volna.

Káin 2011.06.22. 18:41:27

@ReignOfdark: Miért, mi volt az álma?

epres négercsók 2011.06.22. 18:47:23

OFF: Sikerült beszélnem Laikussal, ne aggódjatok, internetproblémái vannak, ha megoldódott, visszatér közénk, remélhetőleg pár napon belül :) :ON

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.06.22. 18:49:20

Fogorvos, nőgyógyász, bőrgyógyász...

Pont ezek a szakmák azok, ahol a magánrendelésnek értelme van. Ha azt szeretné a beteg, hogy az általa jónak vélt környezetben, módon vizsgálják/kezeljék nos akkor fizet. Ebben benne van az, hogy ha valami nem tetszik akkor váltasz. Az első benyomás nagyon fontos, annyi másik rendelő van...

Bár nem vagyok nőgyógyász, de valószínű azért kellett teljesen levetkőzni, mert mellrák vizsgálatot is tartott (nem csak tapizva lehet). Jobb helyen először derékig kell levetkőzni, majd csere.

Mégis jobb lett volna, ha nem ismeretlen helyre, hanem ajánlott helyre mész. Talán azért nem hallottál erről a rendelőről, mert nem sok vizet zavar...

2011.06.22. 18:51:26

@Káin: Vetkőző diáklányok :-)

neoteny · http://word.blog.hu 2011.06.22. 18:52:19

Egerbe mentem jogsi eü-vizsgálatra olyan 2005 magasságában; kiderült, hogy már nem az esztéká csinálja, hanem el kell menni egy orvoshoz akinél ki kell perkálni 3000+ Ft-ot. Gond egy szál se', elcsattogtam az orvosnőhöz, aki meg is vizsgált, még a szívemet is megdicsérte, hogy olyan mint egy 20 évesnek (több mint 2x olyan idősen)... de neki is megcsörrent a mobilja, és ő egy 12 perces beszélgetést folytatott le miközben én udvariasan üldögéltem a széken félmeztelenül. És még csak fel sem állhattam hogy távozzak mert a pöcsétet még nem ütötte rá az írásra... :-/

penelope garcia 2011.06.22. 18:54:41

Tajparaszt doktor bácsi. Remek. Nyolcezerért. Szép.

VolksrodZoli 2011.06.22. 18:55:40

Én tegnap, ismerős fogorvos... recepción csak néznek rám minek jöttem (időpontra, már második alaklom),fél órát váratott az időponthoz képest, egy kezeléssel kevesebbet is csináltunk, a gyökérkezelés felért egy élve nyúzással, mikor végzett, kérdezte, hogy fogok e még menni. Hát még lenne egy gyökértömés, majd egy felszíni, szóval a kérdést nem értettem. Mindenkinek ajánlgattam, mindenki dicsérte, a páromnak még a könnyeit is törölgette fájdalmas kezelés közben. Most tele vagyok kérdőjelekkel, hogy mit ronthattam el, és várom a baráti bazd meg magadat beszélgetést. Hát ennyit a "Az egész tortúra után elhatároztam, hogy a doktor úrhoz soha többé be nem teszem a lábamat, inkább az sztk, vagy csak olyan nőgyógyászhoz megyek, akiről a közvetlen ismerőseim jót mondanak" helyzetről.

GGG77 2011.06.22. 19:12:08

Én pasi vagyok, de ha jól tudom az úgy megy, hogy először felül mellvizsgálat, utána felsőruha vissza, majd utána bugyi le. Nem?

Kriszti, ha az én csajom lennél egyik rendeléskor benéznék a dokihoz, "elbeszélgetnék" vele, az tuti...

GuloGulo 2011.06.22. 19:35:59

Sajnos így, hogy itt csak a doktor neve nélkül lehet posztolni, nem sokat ér. Legalább kiírta magából a posztoló.

Esetleg a kamaránál lehetne jelezni, hogy az orvos így vizsgálta meg a pácienst.
Van egyáltalán vmi vonatkozó etikai kódex? vagy hasonló?
Ha már ott helyben nincs panaszkönyv.

öregbuksi 2011.06.22. 19:52:53

Off:,de ez is kiszolgáltatottság!
Beutalóval mentem transrectalis ultrahang vizsgálatra. Ilyenkor a beteg ingben, zokniban és gatya nélkül áll a kb 1 négyzetméteres öltözőfülkében és vár a sorára. A folyosó felől az ajtó nem zárható, a vizsgáló felölit nem lehet becsukni, mert szorúl az ajtó.A beteg vár rettegve, hogy rányitják az ajtót a folyosóról. Közben mindent hall amit a sorstársának mondanak a vizsgálóban. Ebben a fülkében ég egy 100-s égő, amitől elvakul a beteg. Végre behívják, azzonnal minden tárgynak nekimegy mert a helyiség sötét, stb, stb. 3x kellett ezt végig csinálnom. A doktorasszony és a segítői minden elismerést megérdemelnek, de sajna a rendszer ilyen. Az eset Győrben esett meg velem.

Irkutszk 2011.06.22. 20:02:17

@epres négercsók: Köszönjük szépen a híradást!

epres négercsók 2011.06.22. 20:12:01

@Irkutszk: Nincs mit, én is aggódtam miatta nagyon, és nagyon jólesett neki, hogy mindenki hiányolja :)

A'rpi 2011.06.22. 20:15:23

nekem anno vastagbel-tukrozesre volt 10-re idopontom, szepen be is hivtak 5 perc mulva, vetkozzek neki, fekudjek hasra aztan varhattam kb 1 orat a doktornore puceran, mert meg nem ert be. kozbe azon a helysegen keresztul tologattak idos betegeket, meg jottek-mentek az orvosok... mokas volt, mit mondjak :)
de legalabb ingyen volt, sztk...

VaTi 2011.06.22. 20:44:16

Egyébként eszembe jutott egy történet, amit Popper írt az egyik könyvében, már nem emlékszem melyikben (jah, majd lehet fújolni Popper miatt :) ). Szóval írta, hogy az orvosok okszor nem tekintik egyénnek a beteget, elszemélytelenítik, csak a vizsgált testrésszel foglalkoznak, a beteg maga csak annak a testrésznek a tokja. A szemész csak a szemmel foglalkozik, az urológus is csak a vonatkozó részekkel. Ha a "toknak" egyéni igényei vannak, az csak nehezíti a vizsgálatot és a folyamatokat. Írja, hogy sokszor számukra is könnyebb így, mert ha a sebész meglát Kovács Zsuzsikában egy édes kislányt, akkor majd nem bír ennek a kislánynak a bőrébe belevágni, mikor műteni kell. Viszont ennek az elszemélytelenítésnek csak a vizsgálat/műtét idejére kellene vonatkoznia, mert bizony utánna nem árt megsimogatni Kovács Zsuzsika kezét.
És leír egy sztorit, mikor egy kollégája került az akasztják a hóhért helyzetbe: urológiai vizsgálatra volt szüksége. Ezt meséli:
- Te nézd, én odamentem, behívtak persze soron kívül, kedvesek voltak, ment minden mint a karikacsapás. De mikor zajlott a vizsgálat és közben bekopogott a szomszéd orvos asszisztense egy kérdéssel, majd bejött a takarítónő kiüríteni a kukát, én meg ott hajolam égnek meredő pucér seggel...És rajtam kívül senkinek nem tűnt fel, hogy ez kínos. És én még egy kolléga, egy protekciós voltam!

2011.06.22. 20:58:28

@VaTi: De miért pont Popper Péter? :-(

Annyi nőknek szóló irodalom van.

Szabó Magda, Anna Gavalda, Ljudmila Ulickaja, Marquez, stb. ... ezeket olvasod?

Ha már finom sütiket tudsz csinálni, mellette lehet veled beszélgetni is? Ritka az olvasott nő.

Blogger Géza 2011.06.22. 21:00:25

Mondjuk az szerintem nem normális, aki zh-t közvetlenül megelőző időpontra szervez orvosi vizsgálatot. Nem lehetett volna másnapra? Orvosnál mindig lehet csúszás, ez van.

Mivel nőgyógyászhoz nem járok, ezért nem tudom ott hogy szokás vetkőzni, de én eleve nem lepődnék meg azon, hogy egy orvosnál le kell vetkőzni, főleg ha először lát, a posztoló nekem azért kissé túlérzékenynek tűnik.

Bikli néni 2011.06.22. 21:01:39

@ReignOfdark: Az ajtó és a Szerelem a kolera idején szép regények.
És persze Marquez 13 jótanácsa az élethez örökérvényű :)
Amúgy írtam neked.

Bikli néni 2011.06.22. 21:05:56

@Blogger Géza: "Alap" nőgyógyászati vizsgálat úgy néz ki, hogy a (kulturált) beteg szoknyában megy, és úgy fekszik fel a székbe. Fölsőt nem kell levenni, csak az alhas részt szabadon hagyni, hogy tudjon ott is kézzel vizsgálódni.
Ha pedig más is van, pl. emlővizsgálat, akkor a (kulturált) orvos először megengedi, hogy a függöny mögött alulról felöltözzön Éva lánya, és vissza kell menni fölső nélkül - de akkor már alul fel van öltözve az ember.
Velem legalábbis mindig ezt csinálták, pedig én beérem az esztékával is.

Parajpuding 2011.06.22. 21:13:06

Valahogy a hülyéket nem tudom sajnálni.
1. Lusta voltál elmenni egy olyan orvoshoz, akit ajánlottak tapasztalatból, inkább elmentél egy ismeretlenhez, csakmert közel van:)))
2. Menet közben sem esett le a tantusz, hogy ez az orvos egy hulladék, nem fogtad magad és hagytad ott.
3. Mindezért még ki is fizetted a díjat.
4. Ott nem nyitottad ki a szádat, itt meg sopánkodsz....
Már bocs, de neked annyi eszed sincs, mint egy döglött hintalónak. Nem sokra fogsz menni a diplomáddal, ha borsónyi aggyal születtél.

Troecsvoek 2011.06.22. 21:21:56

@Parajpuding: ez nem arról szól, mit kéne csinálni ilyen helyzetben. Ez arról szól, hogy a nőgyógyász egy senkiházi g*ci.

VaTi 2011.06.22. 21:24:08

@ReignOfdark: Szabó Magdát nagyon nyomasztónak tartom. Gavaldát nem ismerem. Marquezért rajongok. Nagy szerelmeim Thomas Mann, Bulgakov, Dosztojevszkij és Borges. Olvasok, sokat, sokmindent, szenvedélyesen. De szeretem Poppert is. Ha ront ez a megítélésemen, ha nem. Ó, ha már vallomás: Faludy György is :)
Öööö, na jó, bevallom: Rejtőt is imádom :)

esprit 2011.06.22. 21:26:09

Kedves Kriszti!

Én garantálom, hogy nem fogok mobilozni a vizsgálat közben.
Gyere hozzám!

Erősáramú-technikus

Advanced Flight 2011.06.22. 21:34:27

@Parajpuding: tényleg paré vagy :-)

Először is, az ajánlás semmire sem garancia. Én az ajánlott nőgyógyászommal úgy összevesztem, hogy azóta is ideges leszek, ha rágondolok, pedig nem tegnap volt. A mostani dokim, akinél szültem is, a szomszéd utcában rendel, na nézd , és tök jó fej, meg szakmailag is ok.

A többire meg: mondani kva könnyű, de csak nagyon kevesen cselekszik meg, hogy vizsgálat közben lelépnek, ráadásul nem tudatos polgárként lesznek elkönyvelve, hanem hisztis picsaként, amit majd jó hangosan utánaordítanak, a többi beteg füle hallatára. Ezt veled ellentétben minden kicsit is íkús ember tudja, beleértve Krisztát is, ezért nem vállalta be. Megspórolt magának egy agyvérzés-közeli helyzetet.

Miért ne fizetett volna, a vizsgálatot elvégezte a doki, a másik gyógyszert is felírta.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.06.22. 21:43:40

@Parajpuding: Jól beszél kend,ez egy debil nő lehet. :)

Zsoo 2011.06.22. 21:56:23

inkább elküldenéd a saját neved, e-mail címed? cszs15@freemail.hu-ra

Irkutszk 2011.06.22. 22:09:50

@Bikli néni: És az alapos első nőgyógyászati vizsgálat pedig a mell vizsgálatával végződik?

Irkutszk 2011.06.22. 22:11:30

Miért kell nekem a kommenteket csak félig elolvasni, és máris reagálni?? Hajjaj.

tódór piroska 2011.06.22. 22:30:19

@VaTi: Hát, igen, Rejtő utolérhetetlen. Önéletrajzi jellegű novelláiban pedig a legkényesebb irodalmi izlés sem találhat kivetnivalót.
Szabó Magdát én egyáltalán nem tartom nyomasztónak. A többivel nagyjából egyetértünk.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.06.22. 23:01:51

@Parajpuding: Remélem téged sem sajnál majd senki, pedig hülye vagy..Meg gyökér és az empátiáról még nem is hallottál. Ha az én kis feleségem így jönne haza, ezzel a sztorival, lenne a dokikámnak pár kellemetlen perce..

@VaTi: Igazad van.

kicsibuta 2011.06.22. 23:05:38

@VaTi: Szerencsére nem minden orvos figyel csak a testrészre. :) Nekem egy tüneményes szemorvossal volt dolgom (kerületi SZTK), aki olyan aranyos volt velem, mintha az anyám vagy a nővérem lenne (15-20 év lehet köztünk), és bizony megpaskolta a kezemet még a vizsgálat előtt, mert az elmesélt tünetekből már tudta, mi lehet a baj, és megnyugtatott, hogy egy viszonylag ritka, de veszélytelen dologba (szemmigrén) futottam bele. Hogy teljesen megnyugodjak, még elvégzett egy rutinvizsgálatot, és kizárt bármiféle egyéb okot, ami az ijesztő tünetet okozta volna. Akkor látott először életében.
A posztban szereplő doki undorítóan viselkedett, de Parajpuding szavaiban is van igazság.

Perillustris 2011.06.22. 23:07:03

Van olyan nőgyógyász egyáltalán, aki mindig az egyeztetett időpontban fogad? Tapasztalataim szerint nincs (én nem járok).

átlátó 2011.06.22. 23:57:18

@Troecsvoek: A nőgyógyász azért olyan amilyen, mert nem a Parajpuding szerinti megoldást választják a népek. Akkor ezt is érted.

kultúrpesszimista 2011.06.23. 00:14:37

Név, cím? Különben blöff.

pangea 2011.06.23. 00:37:44

@Blogger Géza:
Soha nem kell teljesen levetkőzni, hanem külön-külön megy.

pangea 2011.06.23. 00:40:10

@Parajpuding:
Könnyű a gép elől dumálni, amikor ott vagy épp "kiterítve", akkor eléggé ki vagy szolgáltatva ahhoz, hogy lehordd a dokit.

Teszt.Elek 2011.06.23. 00:50:10

Ha már magán rendelést választ az ember, akkor azt alaposan meg kell válogatni.

A távolság is szempont, de lássuk be.. nem azért megy az ember magán rendelésre, mert az SZTK messze van, hanem mert emberi elbánást és odafigyelő orvosokat vár el és ezért hajlandó fizetni is.

Ennek a fényében akárkihez bemenni minimum ostobaság, hiszen csak azért mert magánrendel még közel sem biztos, hogy jobb mint az SZTK. Ott is vannak nagyon rendes dokik, csak sajnos a legtöbbjük nem túl motivált és nem mindegyikben teng annyira túl a kötelességtudat, hogy ezt megfelelően ellensúlyozza.

Szóval magándokit csak olyat, akiről vagy ismerőstől, vagy több forrásból pozitív referenciáid vannak.

potyus 2011.06.23. 00:52:00

Orvossal találkozni kicsit misztikus.
Az emberben van valami megfoghatatlan tisztelet, valahogy kissé felsőbbrendűnek véljük, mert tőle várjuk a segítséget ha bajban vagyunk.
Azt hiszem ebben rejlik a különbség normál halandó és doktor között.
Pedig az orvos is emberből van.
A fenti gondolatból kiindulva az az "orvos" aki képes alázattal viselkedni a beteggel szemben, aki pedig úgy viselkedik mint a posztoló esetében, nem "orvos", hanem bunkó paraszt, aki a beteget munkadarabnak tekinti.

potyus 2011.06.23. 01:12:39

Mivel fiúból vagyok nem tudom megítélni mennyire kellemetlen dolog egy nőgyógyászati vizsgálat, nem lehet valami felemelő az biztos.

Velem megtörtént nemrég.
Egyszerre kaptam a jobb lábamba ideggyulladást és szintén jobboldali csípőizületi gyulladást.
Borzalmas fájdalmakkal jár.
Nagy nehezen elbotorkáltam, (mert a menés az lehetetlenség) egy reumatológus magán rendelőjébe, ahol az első vizsgálat 15000, és kaptam 5 féle gyógyszert, naponta kellet volna menni két féle injekcióért. Persze ez lehetetlen volt, ezért a doki javasolta igyam meg az injekciókat is. Az első héten csak arra kellet koncentrálnom, hogy olyan pozítúrába helyezzem a testemet, hogy ne érezzek fájdalmat, mert ez a gyógyulás egyik alapja.
Sorgalmasan szedtem, és ittam a gyógyszereket, eltelt két hét, és nagyobb javulás nem, gyomor fájdalom annál inkább az injekciók elfogyasztása okán.
Egy ismerősöm látva mérhetetlen fájdalmaimat, javasolta Wang urat, aki szerinte pár kezeléssel megoldja a problémámat.
Dr. Wang úr, akupunktúrával gyógyító kínai orvos professzor.
Ártani nem árthat alapon elmentem Wang úrhoz. Megvizsgált, a kezemet nézegette, a nyelvem színét, a csuklómat, pulzusomat, vérnyomásomat, majd jól megdöngette a derekamat, és azt mondta, 3-as 4-es csigolya össze van csúszva attól jön a baj.
Megdöbbentem, mert előző nap voltam CT-n és pontosan ezt mutatta ki.
Szóval Wang úr kiváló üzletember, elmondta egy kezelés 6000 ft, de ha veszek egy tízes kúrát az csak 50.000 ft. Viszont ennyit javasol és garantálja a gyógyulást.
Megvettem a tízes kúrát, és már az ötödik kezelésnél elmúlt minden fájdalmam. A hátra levő kezeléseket fogyó kúrára használhattam.
Persze eldobtam valamennyi gyógyszert, és áldom azóta is az ismerősömet.
Ilyenkor az ember sajnálja a hagyományos orvosra és a gyógyszerekre elköltött több tíz ezer forintot.

Szabo T 2011.06.23. 03:55:05

@potyus: "Orvossal találkozni kicsit misztikus.
Az emberben van valami megfoghatatlan tisztelet, valahogy kissé felsőbbrendűnek véljük, mert tőle várjuk a segítséget ha bajban vagyunk. Azt hiszem ebben rejlik a különbség normál halandó és doktor között. Pedig az orvos is emberből van. A fenti gondolatból kiindulva az az "orvos" aki képes alázattal viselkedni a beteggel szemben"

Inkabb azt mondanam, hogy nemely emberben meg megvan az orvosok iranti tisztelet. Nemelyekben nincs es nem is volt. Soha nem erzem magam felsobbrendunek egy betegnel, viszont neha bosszant ha a betegek ugy gondoljak, hogy jobban ismerik az orvostudomanyt mint en. Mindig azt szoktam modani nekik, hogy csak azt a beavatkozast javaslom, amit magamnak/csaladomnak/barataimnak is ajanlanek. Multkor egy orat vitatkoztam egy betegemmel arrol, hogy a sebesz kicserelje az egyik szivbillentyujet vagy vegezzen plasztikat. Vegezetul: nem a beteggel szemben kell alazattal lenni, hanem a szakmahoz kell ugy hozzaallni, hogy mindennap tanulhatok valamit (szakmai alazat).

Orulok, hogy Wang segitett. Az egyik kollegam is akupunkturazik.

macska69 2011.06.23. 06:03:47

Szegény kislány... Szerintem -sajna- minden nőci be tud számolni egy-két ilyen kalandról. De nemcsak nőci, férfi kollégáim is tudnának mesélni, velük is történnek érdekes esetek. És persze az orvosok is tudnának mesélni, hogy milyenek a betegek. Kriszti, addig, amíg nem lesz meg a "saját" orvosod, még vár rád pár feszengés, mert az a helyzet, hogy az orvosok is szeretik, ha van "saját" betegük és ki tudja miért, mindig mostohán bánnak a véletlen épp hozzájuk beeső "kóbor" paciensekkel.(Tisztelet, sőt, mély tisztelet a kivételeknek!) Nem helyeslem, de tudomásul vettem, hogy így működik, ezért nekem háziorvos, nőorvos és fogorvos száz éve állandó "stáb" és kölcsönösen ragaszkodunk egymáshoz. Kívánom, hogy mielőbb megtaláld a sajátjaidat, akikben megbízol és nem félve, eleve valami kellemetlenségtől tartva mész el hozzájuk!

ROBERTO 2011.06.23. 06:05:29

Kisszivem, hülye vagy! Magánrendelőnél ne várj negyedóránál tovább, ha időre mész, ez egy szolgáltatás! A másik, egy ekkora parasztot ne urazz, mert az urak köszönnek, udvariasak és műveltek.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.06.23. 06:51:33

@ReignOfdark: Ezt még nem hallottam, hogy van nőknek külön irodalom.:)))

VaTi 2011.06.23. 07:32:59

@batgirl: Jólnevelt hölgyek Kármán Józsefet olvasnak. Kicsit merészebbek Marlitt könyveket is dugdosnak a párna alatt :)

VaTi 2011.06.23. 07:38:37

@tódór piroska: Hegedüs Géza,
A magyar irodalom arcképcsarnoka c. könyvében ír eszméletlen jó kis fejezetet Rejtő életéről. Igazi rejtői történet :) Mintha ő maga írta volna :)))

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.06.23. 07:49:12

@VaTi: ezek szerint nem vagyok jól nevelt hölgy:(
Nekem King, Follet, Austin, Rejtő, Christie, stb található a párnám alatt. Tudom, tudom, ezek gagyi írók, nem olyan magas röptűek, mint pl Faludy, Popper.

Hompi 2011.06.23. 08:05:03

@Parajpuding: állat módon tudsz fogalmazni ecsém :), de az a helyzet, hogy egyetértek. Pont ilyen kommentet keresve görgettem lefelé, hátha valaki már elmondta a véleményemet.
Azzal egészíteném ki, hogy az éremnek két oldala van (jóformán mindig), és mindkettőt látni kell.
Az egyik természetesen az, hogy az orvos tapló volt az elmondás szerint, és nem is bánt jól a beteggel.
A másik pedig az, hogy a posztoló még ki is kérte a barátnői véleményét, azok ajánlottak (nyilván nem véletlenül), aztán meg sz.rt rá, merthogy ő majd talál olyat, ami közel van. Szerintem simán segg hülye. Aztán meg még ki sem állt magáért.
Lássuk be, hogy az emberek erősen különbözőek, és mivel az orvos is emberből van, ezért az orvosok is különbözőek. De ha a posztolónak ennyire mindegy, hogy ki turkál a p.nájában, akkor úgy kell neki.
Ennyi.

2011.06.23. 08:45:04

Amikor magánrendelésre megyek, akárhová, akkor 5 perc után már morcosan kérdezem a recepcióst, hogy mégis mi a f*sz lesz már?
10 perc után dühöngve, elcsörtetek, miközben sűrűn, jól hallhatóan szidom az orvost.

Az egy olyan szolgáltatás mint a kocsimosás. Ha nem tetszik, elküldöm őket a gyászba és elhúzok.
Igen, ő egy orvos, igen tőlük függsz. De nem kell semmit elviselned, ami nem tetszik.
SZTK-ban sem, bankban sem, közértben sem, sehol sem.

Ez a baj a magyar társadalommal! Mindent, mindenkinek eltűrünk.
Nincs meg a társadalmi fék és az a határkitűzés, ami azt eredményezné, hogy az orvos tudná hol a helye, és a gyökér a pirosnál a kanyarodóból nem menne egyenesen.

Ha büdös bunkó paraszt vagy előrébb jutsz, ha nem akkor meg eltűrsz, mindent, mindig.

Meg kellene már a sok fosfejűt a jó modorra.
Vki írta feljebb hogy ha ilyet csinálna vki a bnőjével, akkor elbeszélgetne az orvossal. Én is ezt tenném!
Rendet kell teremteni, mert ezt a rendet egy erős rendőrség se tudja megoldani.

2011.06.23. 08:46:35

@Hivatásos beszólóművész: tanítani, értelemszerűen berak a szövegbe.

D.S.K. 2011.06.23. 08:51:17

Anno sorozáshoz szükséges orvosi vizsgálaton kellett megjelennem (másodszorra). Az első szobában meztelenre kellett vetkőzni, feldeküdni egy ágyra, hason-háton, átnéztek. Utána átmenni (már felöltözve) egy másik szobába, ahol két orvos volt. Mindenkinek ismét meztelenre kellett vetkőznie. Nekem meghallgatták a tüdőmet és megmérték a vérnyomásomat. De ehhez minek kelle egy szál f@aszban ott álldogálni? Mondjuk elég homár fejük volt az orvosoknak, az tény....De legalább nem mobiloztak közben :-)

2011.06.23. 09:08:51

@VaTi: tökéletesen igazad van. Rajtunk múlik, hogy benne maradunk egy megalázó helyzetben vagy lelépünk. Senki más nem fog kiállni értünk magunk helyett.

relaxisland · http://relaxisland.blog.hu/ 2011.06.23. 09:09:48

Fasza, számlát gondolom kaptál a 8ezerről... :)

parrre 2011.06.23. 09:19:51

Magánrendelésen szigorúan(!) elküldeni az orvost az anyjába, ha paraszt. A pénzedért ne pofázzon rendelés közben. Állami intézményt meg messzire kerülni...

2011.06.23. 09:20:14

@Parajpuding: ocsmány gonoszlelkű komment volt ez, pont annyi intelligenciád és empátiád van mint a posztbeli orvosnak. CSak nem te vagy az személyesen !??

napalm 2011.06.23. 09:23:24

számlát legalább kértél?

Tjuca 2011.06.23. 09:24:56

@D.S.K.: anno nem volt mobil. többi stimmt. :-)

napalm 2011.06.23. 09:27:40

@relaxisland:
megelőztél.
így jár aki előbb végig olvassa a kommenteket és utána kommentál;)

parrre 2011.06.23. 09:28:07

Mondjuk azt még most is vallom, hogy az egész blognak akkor lenne értelme, ha minden post névvel címmel jelenne meg. Majd amikor Dr. Doktor elkezdi megérezni a páciensek elmaradozását talán elgondolkodik egy pillanatra

D.S.K. 2011.06.23. 09:29:31

@Tjuca: Persze, azt nem akartam hangsúlyozni, csak a cikk miatt írtam bele. Ez a '90-es évek elején volt, talán 93-94 körül. Mobil( GSM) '94-től van, de nem volt még mindenki zsebében kettő :-D

potyus 2011.06.23. 09:30:54

@Szabo T: Köszönöm a kiigazítást, valóban nem a beteggel kell alázatosnak lenni, hanem a szakmával.
Talán a szakma kifejezés nem is helytálló, inkább a hivatás, a valós.
Kisfiam egész pici volt még, amikor rátaláltunk (ennek több mint 30 éve) egy igazi "doktor nénire". Óriási tudás, emberszeretet, és empátia. Ez volt Ő, a Stefi néni. A mindig halk szavú, mosolygós ősz doktor néni. Sajnos már nincs közöttünk, de amikor gyerek orvos kerül a látókörömbe, hozzá mérem automatikusan. Tudom nem jó dolog, de nekem Ő volt az etalon.

Mindenkinek vannak tapasztalati élményei orvosokról, de nem helyes kitárgyalni az egyes eseteket, mert mindenki másképpen látja az éppen aktuális esetet.
Én azok közé tartozom, akik enyhén misztifikálják ezt a hivatást, mert tudom mekkora tudást és tapasztalatot kell szerezni, ahhoz, hogy valaki elmondhassa érti a szakterületét.
Viszont elvárható, hogy emberként működjön a doki.

Alonso 2011.06.23. 09:45:00

túl érzékeny vagy Krisztikém.
semmi nem történt veled.

Tjuca 2011.06.23. 09:46:03

@D.S.K.: persze, nem arra céloztam, hogy az még a dínók kora volt, hanem arra, hogy ha lett volna, telefonáltak volna.
hogy miért kellett pucéron álldogálni? mert ez a hádsereg, és ott nem az a mérce, mint a normális helyeken.

egyik ismerősöm fogai mentek tönkre, mert 2 perc alatt kellett reggelizni jéghideg joghurtot forró virslivel stb. oké, hogy fronton ezt így kell (t)enni, de egy állománynak szarták el a zománcát csak úgy. miért? csak, mert keménynek kell lenni. :-O

főboszorka45 2011.06.23. 09:59:05

off
Az egyetemista, főiskolás lányok balféksága, és nulla toleranciája legendás...
A nyolcvanas években még divat volt az x évente adandó BCG oltás, illetve annak hatásának felülvizsgálata, mely abból állt, hogy mintha oltás kaptál volna, kaptál valami anyagot és aztán kb egy hét múlva megnézték az oltás körüli bőrpír nagyságát vonalzóval ( nem vicc, ez így volt akkoron)kb százan voltunk egy évfolyamon, a 21 évesek. Én is kaptam persze ilyan kontrollanyagot, Ne tudjátok me, mit nyvalyogtak össze a lányok, akik a folyosón vártak... Hihetetlen. Rámjött a röhögőgörcs, hogy mi lesz, ha ezek pár év múlva szülnek majd? A rendelőben a dokinő kérdezte, hogy mi bakom van, mert már fuldokoltam a röhögéstől...Mondtam mi van... Ő is röhögött perzse, titokban, hogy ne hallják a kintiek.
Nekem szerencsém volt,mert nem kellett új oltás, mert előtte 4 évvel kaptam újat. Így tehát engem nem szúrtek kétszer.
On: ma súlyos cukorbeteg vagyok, 6 éve naponta 4-szer szúrom magam. Pici a tű, de mégis fáj... Ezzel együtt lehet és kell is élni. Csak eszembe jutott a sztori.. A nőgyógyászati vizsgálattal meg úgy vagyok, hogy ő is csak egy orvos, és ez a munkája. Bár általában tisztességesen beszélnek a dokik velem, mert azért finoman értésükre lehet adni, hogy te is intelligens vagy, és diplomás.Én nem nézek le senkit, tisztelem a szobafestőt, mert ehhez nem értek, és az autószerelőt, stb, mert nem értek hozzá. Igaz, hogy megválogatom, kihez viszem a jó öreg verdát...

mandelstam01 2011.06.23. 10:25:59

@ReignOfdark:
NŐK-nek szóló irodalom?
Akkor világosíts már fel ennek mibenlétéről, légy szíves, hiszen eddig borzasztó félreértésben éltem, úgy látszik.
A kb. 2000 kötetes szépirodalmi gyűjteményem melyik részeit dobjam a kukába, mint nem NŐK-nek szóló irodalmat?

Szolzsenyicin,Dosztojevszkij,Bret Easton Ellis, Updike, Sztugackij, McCarthy, Bradbury,Bodor,Krasznahorkai,Haruki,Rushdie,King,Spiró, Závada, Nabokov ? ...és még sorolhatnám jó darabig.
Szabó Magda, Marquez, Ulickaja is kedvenc és ezt is sorolhatnám hosszan...
Hú, de felidegesítettél !

mandelstam01 2011.06.23. 10:26:52

És mindenkitől elnézést az OFF-ért !

Buzuki Stift 2011.06.23. 11:12:45

@mandelstam01: Nyugoggyále kiscsillag!
Miért kaptad föl ennyire a vizet? Szerinted a Nők Lapja, meg a Kiskegyed, meg a Romantika Füzetek célközönsége a nyugdíjas útburkoló?
Komolyan a földet söpröm az orrommal a műveltséged előtt, meghogy neked milyen férfias könyvtárad van, de ettől még létezik nőknek szóló irodalom. Azért gyere holnap is és meséld el, mi van a polcodon. Hátha ma kimaradt valami.

ondol 2011.06.23. 11:30:35

"Nők Lapja, meg a Kiskegyed, meg a Romantika Füzetek"

Gyújtósnak jók...:-)
Ezek senkinek sem valók, csak akik írják azt gondolják, hogy a nőknek ennyi elég lehet.

Ez az olvasás dolog, mármint, hogy ki mit olvas, egyénként más, aztán hangulatkérdés is, pénzkérdés...szal nem igazán nemfüggő.

Ott van még a szakirodalom, vagy pld. hobbikhoz kapcsolódó könyvek..ez is lehet nemfüggetlen.
Én nő vagyok, de pld. vannak könyveim a vadászrepülőkről, anyahajókról, mert azokat nagyon bírom. De szívesen olvasok mesét is:-))

Ilyesmin kár egymásnak feszülni...de ha akartok feszüljetek:-)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.06.23. 11:31:16

@Buzuki Stift: Mi a csudát kell már megint általánosítani?????? Képzeld a szomszéd, nyugdíjas bácsi, ( mellesleg mérnök) romantika füzetet is szokott olvasni.

belekotyogok 2011.06.23. 11:32:08

@Hivatásos beszólóművész: mondjuk veled bizonyára nem fordult elő, hogy pl a közlekedés miatt késtél valahonnan 5 percet?

Megeshet, hogy egy vizsgálat elhúzódik pár perccel, mert lehet, hogy én csak éves kontrollra jelentkezek be, de közben lát a doki valamit, amit megnéz alaposabban, vagy vázolja a további lehetőségeket. Hopp, máris plusz 10 perc.
(De persze ha a doki veled csinálja, hogy az ütemterv tartásának érdekében minél előbb kisöpör és nem válaszol kimerítően a kérdéseidre, akkor is a doki a köcsög, hisz te megfizeted...)

Büszke_troll 2011.06.23. 11:35:11

@Buzuki Stift:
vazze, ha neked a Kiskegyed és a Nők Lapja az irodalom...

Buzuki Stift 2011.06.23. 11:40:20

@ondol:"Gyújtósnak jók...:-)
Ezek senkinek sem valók, csak akik írják azt gondolják, hogy a nőknek ennyi elég lehet."
Ahhoz képest elég szépen viszik.

@batgirl: Példa mindenre van.

belekotyogok 2011.06.23. 11:43:05

@főboszorka45:"Bár általában tisztességesen beszélnek a dokik velem, mert azért finoman értésükre lehet adni, hogy te is intelligens vagy, és diplomás."

uhh, azért beszéljenek szépen veled, mert diplomás vagy? Az apám nem diplomás, hanem kétkezi munkás, de messze nagyobb földrajzi, történelmi, politikai ismerete van az átlagnál, állítom, hogy bőven intelligensebb sok, diplomás ismerősömnél, de nincs róla papírja. Szóval neki már esélye sincs, hogy normálisan beszéljenek vele? - hisz nincs mire hivatkoznia....

ArgonX 2011.06.23. 11:48:09

A nők sajnos ilyen helyzetben kiszolgáltatott állapotban vannak. Nem mindenki tudja úgy kezelni a helyzetet, mint itt egyes nagymenők...

Legutóbb a terhes barátnőmmel bántak elég lepra módon. Sajnos előfordult, hogy 2x sem tudtam vele menni. Elmesélte, hogy milyen hangnemben beszéltek vele, onnantól mentem vele. Be a vizsgálatra. Kussban álltam és úgy néztem őket, mint egy ugrásra kész pitbull. Azt a mézes-mázaskodást, amit az orvos levágott... Ha ez kell a sok isten-szindrómában küzdő seggfej orvosnak, akkor megteszem.

Buzuki Stift 2011.06.23. 11:53:14

@belekotyogok: Ahogy ma állnak a dolgok és amilyen irányba haladnak, lehet hogy tényleg nincs esélye. Viszont, ha intelligens, az bizony érződik és nem kell bizonyítani. Ezért zavar, amikor félművelt? libák felsorolják, hogy ők milyen igényes irodalmat olvasnak. Írjon le ide két mondatot és én majd tudom, hogy kivel állok szemben.

pizzaboy 2011.06.23. 12:08:31

Szerintem csak úgy csinált, mintha beszélt volna, közben meg fényképezett.

belekotyogok 2011.06.23. 12:25:12

@Buzuki Stift: amúgy mija tök az az igényes irodalom? SZerintem az igényes, ami stilisztikailag és helyesírásilag kifogástalan.

Buzuki Stift 2011.06.23. 12:48:47

@belekotyogok:"stilisztikailag és helyesírásilag kifogástalan" Nem, az az igényes írás. Ha valaki így ír, attól még nem író. Ahhoz még néhány követelménynek eleget kell tenni. Pl kell mondanivaló. Nem is akármilyen, hanem időtálló, érvényes és érdekfeszítő. És nyomot kell hagyjon az olvasóban. ...de haggyukmá!

kela-bá 2011.06.23. 12:51:12

Kedves Kriszti !(és kevésbé tapasztalt Hölgyek)
Fogamásgáló hormon-vegyszerek helyett inkább ÓVSZERT ! Az előbbi biztosan nem jó az emberi szervezetnek (utódoknak sem)az utóbbi még "játékosab " is és sok-sok betegsétől megvédhet !
További szép napot !

Buzuki Stift 2011.06.23. 12:59:10

@kela-bá: Úgyúgy! És van málnaízű is. Én azt szeretem:)

~˘˘˘˘˘ˇ~ 2011.06.23. 13:47:04

Hát én mindenféle sajnálatos nőgyógyászati gond miatt jártam intenzíven egy nőgyógyászhoz. Ő anyám nőgyógyásza is. Műteni is ő műtött.
Utolsó alkalommal azt csinálta, hogy hüvelyi ultrahangnál felhelyezte a készüléket /bocs a részletekért/...majd komótosan konstatálta nevetgélve, hogy mindig rosszul dugja be a kábeleket és szépen komótosan elkezte átkapcsolni a kábeleket, mindezt úgy hogy a cucc lógott ki belőlem pár percig...
Vagy... Fekszem kiterítve az asztalon és azt magyarázza a nővérkének, hogy most mennyivel jobban nézek ki, mint múltkor /mert hogy híztam kicsit/.
Ez volt az utolsó alkalom, hogy hozzá mentem...

Circus 2011.06.23. 13:48:49

@Hompi: "... az éremnek két oldala van (jóformán mindig), és mindkettőt látni kell." és az igazság nem odaát, hanem valahol középen van :)

Amúgy pedig valamit azért tényleg tenni kellene, hogy ne a 'hazugságezazegész' kontra 'érzéketlenköcsögvagy' vitává fajuljon ez a blog se... Mert bár van abban valami, hogy, mint általában a poszt írója kikérte mindenki tanácsát, majd pont az ellen döntött a saját frjr után, de azért mégiscsak vannak bizonyos illemszabályok a 'szolgáltató' részéről is.

gigabursch 2011.06.23. 15:06:51

Ennyit ér a bazári doktori cím, amit persze ők mindig csak Dr-ként tudnak leírni, holott csak a dr. jár nekik.
Lásd felőoktatási törvény

adamantium 2011.06.23. 16:56:03

@gigabursch: ez nem teljesen így van. ugyanis amíg a magyar hivatalos iratok a titulust a név rubrikában tüntetik fel addig mint név nagy kezdőbetűvel írandó akkor ha aláírsz mint Dr. Kovács Géza. ugyanis semmilyen végzettség vagy tudományos fokozat sem ad Dr. címet az új rendszerben. az orvosi egyetem az dr. med.-et ad, (van ugye dr. jur., dr. vet, dr. phar., dr. med. dent. és így tovább).
van ezen kívül PhD vagy megfelelője a DLA, és van a DSc meg a DHC mivel utóbbiak egyikét sem írhatod ki hivatalosan a neved elé ezért magyarországon hivatalosan elfogadott a Dr. vag DR. írása a neved előtt, a neved részeként nagy betűvel függetlenül a tudományos fokozatodtól.
ezt csak a bazári jogi ismereteid bővítése céljából írtam

Szabo T 2011.06.23. 17:19:22

@potyus: Igaz, valoban hivatast kellett volna irnom.

@gigabursch: Onnek van "bazari" doktori cime?

@adamantium: Sokat gondolkodtam azon, hogy milyen erdekes lenne, ha az itt kommentelok megirnak, hogy milyen kepzettseggel rendelkeznek. Pl: Gipsz Jakab, erettsegi vagy Lopici Gaspar, egyetemi diploma, stb. En egybekent nem hasznalom a doktori cimem a korhazon kivul - neha meg ott sem.

Circus 2011.06.23. 17:36:03

@Szabo T: mennyi jelentősége lenne? A szakmabeliek úgyis egy perc alatt leveszik, ki bennfentes, ki nem :) (és itt most nem ironizálok, még ha olybá is tűnik)

Értem én, mire akar(sz) kilyukadni, de ez pont egy olyan hely, ahol laikus, helyenként (...) erősen szubjektív véleményeket lehet olvasni. Sajnos, egyre inkább elharapódzik itt is a szélsőségesség (hazug poszt kontra bunkó minden egészségügyis).

Ha ideírnám, hogy az Aurora Borealis különös szimptómáiról, különösképpen annak az időskor agylágyulással kapcsolatban kifejtett hatásáról írtam a szakdoktorit, akkor velem szóba állsz, de ha csak feküdtem egy hétig kórházban cseppet kiakadva, ahol simán összekevertek több, híd alól összeszedett kábítószeres emberkével (rossz kórlapot néztek, majdnem le is szedáltak, csak sikerült még időben szóljak), valamint konkrétan az ágyra lökött egy nálam még akkor is jóval betegebbnek tűnő ápoló, és ez nekem nem tetszik, és meg is írom, azt is, hogy mindez a JFDP-ben történt, akkor velem már nem, mert 'bántom' a kollégákat?

adamantium 2011.06.23. 18:14:51

@Szabo T: én sem szeretek vagánykodni vele, de volt ahol szóltak, hogy ha a nevemben benne van akkor hivatalos helyen úgy is kell aláírjam
@Circus: távol álljon tőlem, hogy kötekedjek de az "Aurora Borealis" az az északi fény, nincsenek annak szimptómái, és az agylágyulást sem befolyásolja, szerintem legalábbis, de fene tudja

Szabo T 2011.06.23. 19:16:00

@Circus: "Amúgy pedig valamit azért tényleg tenni kellene, hogy ne a 'hazugságezazegész' kontra 'érzéketlenköcsögvagy' vitává fajuljon ez a blog se... "

Ezzel maximalisan egyetertek.

"Sajnos, egyre inkább elharapódzik itt is a szélsőségesség"

Pontosan! En azert regisztraltam ezen a blogon, mert ugy ereztem, hogy a tudasom nehany kommentelo javat szolgal(hat)ja. Lasd sarga nyul, tonhalas rizs es talan Docsa Balint. Viszont meg soha nem ereztem olyan foku gyuloletet ami itt arad az orvosok irant. Remelem, hogy ez nem altalanos Magyarorszagon kulonben meg sem probalom honosittatni a szakvizsgaimat...

"Ha ideírnám, hogy...írtam szakdoktorit, akkor velem szóba állsz, de ha csak feküdtem egy hétig kórházban cseppet kiakadva...akkor velem már nem, mert 'bántom' a kollégákat?"

Egyaltalan nem erre gondoltam. Sajnalom, ha felreertetted. Arra celoztam, hogy jo lenne, ha a posztolok vallalnak onmagukat a vegzettsegukkel egyutt. Egy mernok agya peldaul egesz maskepp jar, mint egy orvose.

Buzuki Stift 2011.06.23. 19:43:22

@Szabo T: Volt itt mérnök is. Pont az orvosok minősíthetetlen viselkedése miatt ment el valamelyik nap.

Irkutszk 2011.06.23. 20:13:49

@Circus: Ha válaszolhatok én is a kérdésre, én személy szerint másképp beszélek orvossal, kollegával vagy laikussal, esetleg beteggel. Nem, nem azért, mert felsőbbrendűségtől szenvedek, egyszerűen mert más szavakat választok meg, esetleg másképp vázolom vagy fejtem ki a véleményemet. Az ok pedig nagyon egyszerű: azt szeretném, ha megértene az, akihez beszélek, ugyanakkor a felesleges szájtépést is elkerülném.

Szabo T 2011.06.23. 21:01:18

@Buzuki Stift: Pontosan ezert nem szoktam beszallni a virtualis adok-kapok-ba. A mernokoket azert hoztam fel peldanak, mert tenyleg egsz maskepp jar az agyuk, mint pl az enyem. Edesapam is mernok volt.

ondol 2011.06.23. 21:24:59

@Szabo T: nem lehet egy blogon lemérni a valódi állapotokat, a gyűlöletet sem. Ahol jár az ember a neten, és lehet kommentelni, nagyon sok esetben érezhető, hogy csak heccelődés folyik.

Sokan élik ki arc nélkül a saját problémáikat kivetítve bármire, bárkire.., és persze a gyűlöletet is.

A netnek nem ettől kellene harsognia.

Emlékszem amikor nem volt ismert a blog műfaj, inkább a levelezőlisták mentek.
Voltam tagja néhánynak, de soha nem tépték egymást az emberek, nem jöttek egymondatos tömény gyalázások stb..

Sőt nem volt orvosozás, rasszistázás, stb.-ázás..

Ha jössz ide dolgozni, nem a net lesz a munkahelyed, hanem egy emberekből álló közösség, az számít, nem ez a blog.

Circus 2011.06.23. 22:25:38

@adamantium: nem tévedsz, és direkt volt :)

Circus 2011.06.23. 22:29:12

@ondol: "Ahol jár az ember a neten, és lehet kommentelni, nagyon sok esetben érezhető, hogy csak heccelődés folyik."

...és ez lesz az egész műfaj halála, lásd még a netes társkeresést. Kár, hogy pár idióta tönkreteszi a net igazi erejét...

Circus 2011.06.23. 22:31:37

@Irkutszk: ez rendben is van és minden 'szakmában' így van, de nem erre gondolok, hanem arra az arrogáns, kioktató és felsőbbrendő stílusra, ami néhány embertől itt is tapasztalható. Nem kellene... még akkor sem, ha esetleg már a bütykük van tele az 'idiótákkal'.

ezegylehetetlenember 2011.06.23. 23:25:46

Nem akarok védeni senkit sem. De. a kioktató stílus a tanárokra nagyom jellemzo. Nem csak a dokikra. Meghát a legérdekesebb dolog, hogy a dokisághoz mindenki ért. Nekem speciel, ha elromlik a televizióm, nem ugrok neki csavarhúzóval.Azonban sok ember úgy van, hogy ha bármilyen egészségugyi problémája van, mindjárt megtudja mondani, hogy ultrahang, MRI CT Echo, bypass, legalább negyven fajta vérkivizsgálás. Ja, és azonnal, éjjel nappal, nonstop. Erre egy gyonyoru idoszeru példa a kullancs eltávolitása. A betegnek van gyakorlata benne? nincs, Nekiugrik? naná. beleszakad a feje? hát bele. A feneegye meg.Na irány a doki. Doki vagy 5 percet vacakol vele, mire kiveszi. Ha elment volna kullancsal egyutt, kábé 15 másodpercig tartott volna. Másik példa. bármilyen problémám van, az orvosnak kell tudni mitol van, hogyan kell gyógyítani. Azonban az ember elmegy egy jogászhoz, kérdez valami jogi ugyet. Válasz? Meg kell néznem a torvényeket,ki kell keresnem a jogi hivatkozásokat. A dokik nem azért használnak milió idegen kifejezést, mert ezzel játszák az eszuket. Hanem mert azalatt a minimum 6 év alatt ezeket a szavakat tanulták, haználták. Még egy titok, az ember, ha elkuldik szakorvosi kivizsgálásra legtobbszor nem azért megy, mert ott ki fogják gyógyítani. hanem azért, hogy kizárják a komoly, esetleges életveszélyes kodokat. Minden ember más, minden emberben ugyanaz a betegség más lefolyású, nincs egy univerzális 100% os hatékonyságú gyógyszer. Ha sajnos bekovetkezik a legrosszabb, legtobbszor nem azért van, mert a doki, egészségugyi intézet trehány, hanem mert sajnos ez a sors. Ugye láttatok már fiatal, életeros sportolóknak hirtelen bekovetkezo halálát. Pedig ki volt vizsgálva. rendszeres orvosi felugyelet alatt állt. Az ember nem isten, mindenható. A doki sem. Ide természetesen nem vonatkozik a bunkodoki, bunkobeteg esete, akik sem beszélni, sem viselkedni nem tudnak.

Circus 2011.06.23. 23:51:21

@ezegylehetetlenember: nesze neked 'népművelő' tévés sorozatok :)...

Valószínűleg, miután eüi problámája több mindenkinek van, mint jogi, vízvezetékszerelésügyi meg egyéb, úgy gondolja, tapasztalatból megmondja a tutifrankót, ami neki már használt.

Igazad van, nem istenek, és közös munkával lehet csak a pácienst meggyógyítani, azt neki is akarnia kell.
Ezen a fórumon (is) azonban nyilvánvalóan a kirívó esetek vannak nagyobb számban, mert azon nem sok megbeszélni való van, hogy valaki meggyógyult. Az a normális és örömteli végeredmény, nem?

Az is lehet a probléma magva szerintem, hogy ezt a tényt (kirívó esetek ismertetése) többen az eü-ből sokszor személyes sértésnek véve alapból 'ezhazugságnemigaz' címkével támadják. Nem kellene...

>
Fiatal életerős sportoló halála - ezen ügyek, sem a résztvevők nagy része nem túl 'tiszta'.

Circus 2011.06.23. 23:55:11

@Circus: hoppá, az (is) félreérthető, elnézést - nem ÚGY gondoltam :)

Szabo T 2011.06.24. 02:58:01

@Circus: @ezegylehetetlenember: @ondol: @Irkutszk: @Buzuki Stift: @adamantium: Egesz kulturalt diszkusszio alakult ki a poszt vegere :)

Circus 2011.06.24. 14:25:47

@Szabo T: lehet így is, mint a régi szép időkben :)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása