200 ezer forint egy szendvicsért?!

2011.06.12. 10:20

1227 dollár – ennyit kell leszurkolni a világ legdrágább kebabjáért. Hogy mitől ilyen drága? Például attól, hogy a legjobb alapanyagokon túl van benne arany is.

 


A napokban újabb rekorddal bővül a kulináris különlegességek listája. Egy angol séf, Andy Bates ugyanis olyan kebabot – amit a tortillához hasonló, feltekert szendvics – készített, aminek a „bolti” ára átszámítva több mint 200 ezer forint. Ennyi pénzért egyébként a séf a legjobb alapanyagokkal tölti meg a lepényt: szopós bárány adja a húst, bíborszínű krumpli kerül bele, valamint coeur de boeuf, azaz marhaszív alakú paradicsom is. Nem is beszélve az aranyfüsttel bevont egyéb zöldségekről.


Ja, és jár hozzá még egy 400 dolláros pezsgő is, hogy legyen mivel leöblíteni az extravagáns falatokat. Még így is pazarlóan drágának tűnik? Akkor még azt is hozzátesszük, hogy Ugandában nagyjából ennyi az egy főre jutó átlagos évi kereset!

 

Forrás:nlcafe.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adamantium 2011.06.19. 15:44:04

először is a kebab az ugye főleg közel keleti eredetű étel (bár megfelelője van mexikóban is csak az más néven). akkor most egy közel keleti ételbe milyen kulturális alapon kerül bele a burgonya ami ugye az amerikai kontinensről származik? de ez az "ízlések és pofonok" kategóriája.
elemben ugyanda gazdasági potenciálját azért kétségbe vonnám, vagy legalábbis a kedves cikkíró közgazdasági rátermettségét:
ugandaban az egy főre eső nemzeti összterméke (GDP) évente 514 dollár (nominálisan), ha a vásárlóerőparitást is beszámoljuk (PPP) akkor 1226 dollár per év. na most ha az ország termel lakosonként 514 dollárt akkor ebből mégis hogyan fizetnek ki keresetnek 1227 dollárt? ez magyarországon 12879 dollár/fő GDP-re 30744 dollár/év átlagkeresetet jelentene, ami ugye nem igazán realizálódik, hát akkor még ugandában ...
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása