Emberséggel, becsülettel, odaadással

2011.06.09. 06:00

T Despota!


Gondolom talán nem rossz néha jót is hallani az orvosokról, emberekről. :)Íme egy régi történet.Rosszul kezdődik ugyan, de...A bringámat szervizbe adtuk, fék, csapágy, gumi ellenőrzés végett. Úgy véltük, jó lenne, ha túrák előtt rendben lenne biztosan.Visszakaptuk azzal, kész van, fék rendben, gumi rendben, csapágy ok.

 


Ezek után bátran nekiláttam kerekezni. Hegyen lakom, így egy kerülőúton unokatesómmal együtt tempósan gurultunk le a hegyről. Na innentől jön a sérülés, és kórház, a BP Szent János kórház gyermeksebészete.


Ugyanis első kerékben vasreszelék maradt, mint utána kiderült, amitől kidurrant a gumibelső. Pont az első keréknél. Én elszálltam szépen, akkor még nem volt bukósisakom. (azóta van. ) Repültem pár métert, majd érkezésnél eltörtem két helyen egyik karom, csontig sikerült lehántani a bőrt és egyebet a vállamról, illetve a fél arcomról, sőt még a térdem is elkopott kissé. Nem volt nálunk telefon, meg amúgy is meg voltunk ijedve. Nem fájt, minden kissé távoli volt, csak a fejem fogtam, mert valami zavart a látásban. (némi vér folyt a szemembe) Ekkor arra jött egy mercis (igen pont egy szép metál mercis), aki látta az eredményt, és megállt. Azt mondta, bevisz minket a kórházba. (közel volt a Szent Jancsi) Mikor bekerültem a doki rögtön azzal kezdte, hogy röntgen, majd helyre húzta a vállamban a szalagokat. (nem szakadtak el legalábbis nem szétszakadtak. ) A vállamat nem is varrta. Sajnos mivel régebben volt és nem voltam éppen tökéletesen magamnál, meg nem mondom mit művelt vele, de ma már csak erős fénynél látszik halványan a seb.


A szememért aggódott az arcomat látva, de hamar megállapította, hogy szerencsére az nem sérült. Összeszerelt, és egy hétig megfigyelésre benn kellett maradni. Az arcomon, homlokomon valamit összekapcsolt, ez az egyetlen ami jobban látszik kicsit, bár nem vészes.


Itt történt, hogy második este hoztak egy finn bringást, aki az istenhegyin bukott.. Szilánkos töréssel (Valaki ezt mondta: "szilánkos orsós törése van. Műteni kell"). A srác fél éjjel üvöltött a fájdalomtól, de reggel 6 kor beért a doki és vitték is a műtőbe. du 4-kor hozták vissza. Próbálták neki mondani, hogy rendben lesz, de nem igazán értették egymást. Ott odafigyeltek rá is, rám is. Engedték, hogy az ottani vízmelegítőn langyosítsa meg anyum a kamillateát, amivel a szemem kellett mosni, borogatni egy ideig.

 


Győri Doktor úr volt aki összerakott, nem először és nem utoljára. Mindig kitűnően viselkedett velünk, még akkor is, mikor felnőttként hívtam fel, hogy adjon tanácsot egy bokaszalag-szakadás utókezelésére, mert nem lohadt a daganat. Mást mondott mint a többi orvos, aki kezelte is a sérülést, de másnapra már le is lohadt így. Azóta is hálás vagyok neki.


Ui: van még két pozitív orvos történetem, melyet alkalmasint megírok neked, nektek. Ha tetszik kirakod. Van orvos és orvos között különbség, és ember és ember között is. De csak annyi, amennyit az adott személyek okoznak viselkedésükkel, tetteikkel. Bizony nem anyagiak, vagy munka miatt. Hanem abban, hogy a mindannapi dolgát hogyan végzi az ember. Emberséggel, becsülettel, odaadással, vagy csak mert fizetnek (fizetgetnek) érte

 

Nyereményjáték! Töltsd fel egy fotót az autódról és nyerj egy iPad 2-t!

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaTi 2011.06.09. 06:04:37

Hurrá! Csak jönnek a pozitívak :)
Kölyök lehettél még, ahogy a posztból lejön. Na, akkoriban ment még minden ész nélkül, fáramászás, biciklizés, csoda, hogy túléltük :) Írjál csak még :)

Káin 2011.06.09. 08:15:52

Jó reggelit!

Örülök, hogy ma is ilyen jó tapasztalatokat kaptunk, minél több kellene belőle. A bicikli elég veszélyes sport, de pont ezért szeretem. Nekem is volt már jó pár balesetem, de egyelőre(lekopogom) komoly bajom még nem történt.

Káin 2011.06.09. 08:18:48

@VaTi: "Na, akkoriban ment még minden ész nélkül, fáramászás, biciklizés, csoda, hogy túléltük :)"

Ezen át kell esni, különben kimarad az ember minden jóból.

Tower13 2011.06.09. 09:17:14

@VaTi: Igen! Kölyök voltam még. És annyiban nőttem ki a dolgot, hogy én szerelem a bringát, mert megtanultam nagyapámtól. Meg néha már fékezek is :D Ritkábban száguldok az autók között :D

VaTi 2011.06.09. 09:50:22

Egyébként ahogy olvastam, egy haver jutott eszembe, ahogy mesélte a gyerekkori dolgait és mindegyik sztori azzal végződött: aztán anyám úgy elvert a fakanállal...Volt egy ilyen: domboldalban laktunk, biciklivel gurultunk mindig lefelé, egyre gyorsulva. Az út alján viszont nagy négysávos ment és mi nem fékeztünk mindig időben, ezért anyám nagyon félt és megtiltotta, hogy száguldozzunk azon a részen. Persze mi mentünk. Aztán egyszer ész nélkül csapattuk, mikor láttuk, hogy egy szippantóskocsi csöve van keresztbe húzva az úton. Fékezni már nem volt idő, átvágódtunk rajta, össze-vissza zúztuk magunkat és csupa szr lett a ruhánk. Hazamentem, és anyán úúúúgy elvert a fakanállal...aztán elvitt orvoshoz :)))
bocsánat az offért :)

Tower13 2011.06.09. 10:19:59

@VaTi: :)

azért keresztbe nem megyek az úton ha lehet. De a régi istenhegyis száguldozások...:D

Tower13 2011.06.09. 10:22:35

@Tower13: Az esetnél egyébként egy mondat megmaradt nekünk az unokatesómmal. Mondtam neki a törött karomra a kocsiban. "itt a kezem hozd most te" :D Szegény hogy nézett :D
(3 évvel idősebb volt)

Leroi 2011.06.09. 11:26:10

Javulást a posztolónak!
A YouTube-on van egy video, amelyben a berchtesgadeni Sasfészek szerpentinjén száguldanak le a bringások, kormányra szerelt kamerával.
Kemény eset!

pacula 2011.06.09. 12:35:11

Az Istenhegyin lefelé száguldani bátor dolog, az ember nem számít rá de időnként a kanyar után ott áll a megállóban a busz... Nem egy delikvens került már hasonló szitu után a Jánosba.

Tower13 2011.06.09. 12:50:17

@Leroi: Izé... Nem írtam eléggé múltba a dolgot? olyan 20 éve történt. Gondoltam az általam küldött posztokata régmulttal kezdem. Még két pozitív sztori van hátra. Aztán sajnos két negatív is, bár hozzáteszem, egyik negatív kifejezetten két azonos szakmában dolgozó, érezhetően csak pénzremenő orvosról szól majd. Akik ráadásul nem is az alulfizetett orvosok közül érkeznek a mezőnybe.. Fura..
@pacula: A buszra számítok. Egyszer volt gond, akkor egy terepjáró vágódott ki elém, majd fékezett. én a fenekét meghorpasztottam, majd ugrottam onnan. Mert én tudtam, mögöttem jön a busz... az meg a terepjárót 3-4 métert tolta..
Egyébként tényleg bátor. Legtöbbet akkor mentem arra, mikor nem érdekelt, hogy esetleg megmurdélok. De néha most is hiányzik, bár a száguldás része.. nem a kockáztatás :D

phoboss 2011.06.09. 12:59:31

összeszerelt :)))
jöhet a másik két pozitív sztori is!

El Visco Stello (törölt) 2011.06.09. 13:36:35

Aki össze akarja kötni a kellemest a hasznossal, annak lefelé száguldáshoz a Diós árokot tudnám javasolni: Hatalmas száguldásélmény és az alján ott van rögtön a Szent János Kórház.

VaTi 2011.06.09. 13:41:34

@El Visco Stello: amennyiben nem értem félre: szeretlek Viszkóóóóó! :)))

VaTi 2011.06.09. 13:42:07

@VaTi: mármint érteD félre :)

El Visco Stello (törölt) 2011.06.09. 14:15:18

@VaTi: Amennyiben azt mondom, hogy nem értem félre, Te azt mondanád, hogy bakker, tudtam, hogy félre fogod érteni.

VaTi 2011.06.09. 14:26:53

@El Visco Stello: jajjj, az csak a fagyis viccben van úgy...

Irkutszk 2011.06.09. 14:46:49

Remélem, azóta azért benőtt a feje lágya a kedves posztolónak :P Sajnos vannak rossz emlékeim ismerősökről (bár nem kerékpározás kapcsán), úgyhogy csak ajánlani tudom az elővigyázatosság nagyobbfokú gyakorlását.

Örülök, hogy ő a kerékpárt, a doktor meg őt össze tudja/tudta rakni ;)

@El Visco Stello: Neked ma megint Humor herold volt az ebéd :)

@Tower13: Most már tudom, miért szeretek Pesten lakni.

El Visco Stello (törölt) 2011.06.09. 17:26:43

@VaTi: Én is csipázlak, mint House a vicodint. (most olvastam)

Desiderata 2011.06.10. 19:57:22

@Irkutszk: "Neked ma megint Humor herold volt az ebéd :)" Adrian Mole?
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása