A Péterfy a legszimpatikusabb kórház

2011.06.08. 08:08

Kedves Praxis blog!


Pozitív történeteimet osztom meg veletek a Péterfy Sándor utcai szakrendelésekről. Imádom őket. Különösen a neurológiát és a szemészetet (mivel eddig azokat ismerem :) )

 


Az alapadatok: 29 éves nő vagyok. A neurológiára kb. egy hónapja utalt be a háziorvos (akinek egyébként szintén tisztelet;szerencsére az utóbbi években nem volt szükségem orvosra, így nem volt Budapesten háziorvosom sem, és most, mikor baj lett, egyből rátaláltam a Dembinszky utcai rendelőben, és hogy megismerjen, egyből laborra és tüdőszűrésre küldött, mert régen voltam. Teljesen igaza van és köszönet érte, járni kell időnként

ilyenekre).


Tehát reggel úgy ébredtem, hogy szédülök. 15-20 másodpercig tartott, aztán elmúlt, de megint visszatért pár perc múlva.Így az első utam az orvoshoz vezetett reggel, így nem lehet biciklire ülni. Ő egyből a neurológiára utalt.


Itt volt pár várakozó, de fél órán belül sorra kerültem. A doktornő roppant alapos volt, elvégeztette az ilyenkor szokásos gyakorlatokat (kinyújtott kéz, orrmegérintés, ami természetesen nem ment, egyenes vonalon járás, stb.), kikérdezett a korábbi betegségekről, közelmúlt megfázásairól, megvizsgált, és megállapította, hogy a pár héttel korábbi vírusfertőzés nyomán az egyensúlyozó szervecskékre rakódott szennyeződés, és ez befolyásolja a működésüket. Elvégezte az ilyenkor szükséges műfogást, amitől máris jobb lett, megmutatta és elmagyarázta, hogyan kell tornáznom, hogy a szennyeződés elmozduljon az egyensúlyszervecskékről és felszívódjon.


Emellé kaptam egy nyomtatott papíron is részletes tájékoztatást az állapotról és egy rajzolt ábrával azt is, hogyan kell tornázni. Csináltam is rendesen a gyakorlatot, egy hét után meg is szűntek a panaszok, három hét múlva volt kontroll, és minden rendben lett.


Ma pedig a szemészetre kellett ellátogatnom, mivel a szeles időben valamilyen szemcsék kerültek a jobb szemembe, és iszonyatosan irritálta, könnyezett. Miután a munkahelyemen a határidős dolgokat letudtam, indultam is a szemészeti szakrendelésre, ahol minden probléma nélkül felvették az adatokat, majd 15-20 perc várakozás után sorra is kerültem.


Nagyon jól szervezik a munkát. Amikor behívják a beteget, először az asszisztensek elvégzik az alapvető méréseket (szemnyomás, megnézik a számolvasós táblával, jó-e még a szemüveg, megmérték az erősségét, felvették az anamnézist, stb.), így mire a főorvosnőhöz (dr. Czövek Judit) kerül a beteg, ő már pontosan tudja, mire számítson, nem ott kell még ezekkel az alap dolgokkal vesződni. Ő megnézte a szemfeneket, szaruhártyát. Az idegen testet már a könny kimosta, de szaruhártya sérüléseket okozott, így arra kaptam krémet, nehogy elfertőződjön és komolyabb gyulladás alakuljon ki. Itt is pontos tájékoztatás, kedves, gyors, profi munkavégzés. Egy óra alatt meg is volt az egész procedúra.


Munkám miatt már többször megfordultam a Péterfy és a többi budapesti kórház különböző osztályain interjúkészítési céllal (újságíró vagyok), eddig is azt tapasztaltam és úgy gondoltam, hogy a Péterfy a legszimpatikusabb azok közül az intézmények közül, amelyeket megismertem, de az elmúlt egy-két hónap eseményei miatt a saját bőrömön is tapasztalhattam profizmusukat. Respekt minden dolgozójuknak.


Zsófi

 

Nyereményjáték! Töltsd fel egy fotót az autódról és nyerj egy iPad 2-t!

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.06.08. 08:32:24

Öröm volt olvasni, kedves Zsófia!

Káin 2011.06.08. 08:39:27

Tényleg jó volt olvasni, örülök, hogy akadnak olyanok is, akik a jó dolgok mellett nem siklanak el.

SusanneF 2011.06.08. 09:01:27

Köszönjük,kedves Zsófia!
Reméljük,ezután is csak kellemes tapasztalatokat gyűjtesz-ha kénytelen vagy szakrendelésre,ill.orvoshoz menni!!

Ha nem újságíró lennél,ugye akkor is megírtad volna ezt a posztot?
Ha lesz negatív tapasztalatod,azért azt is megosztod,ugye?

Én nem értem,hogy lehet szakrendelésről írni,hogy:
"imádom őket...."??
:)
Nekem is van pozitív tapasztalatom-a törökbálinti gyógyintézet szakrendeléseivel-ezt le is írtam a kórházértékelőben-de hogy imádni,az enyhén szólva túlzás-nekem....

Despota 2011.06.08. 09:44:37

Délben lesz új poszt, sajnos az már nem pozitív.

SusanneF 2011.06.08. 09:47:47

@Káin: :):)
Pedig nem vagyok újságíró-de lehet,hogy pályát tévesztettem?:)

Káin 2011.06.08. 09:55:48

@SusanneF: Sosem késő :). Amúgy meg a pozitív posztokhoz nem sokan szólnak hozzá sajnos, de remélem legalább olvassák.

ludmilla 2011.06.08. 09:56:17

@SusanneF: a szakmámtól független a poszt megírásának ténye. Csak eddig leginkább kívülről láttam a kórházak működését, az egyes orvosok ténykedését. Most, hogy páciensként is megtapasztaltam, azért nem álltam meg, hogy ne írjam le, mert jó volt, hogy megerősítették az eddigi véleményemet.

Felfogás kérdése, mi a kellemetlen élmény. Mikor a térdműtétem miatt nem kellhettem fel a kórházban egy hétig, és az ágytálat nem hozták-vitték már akkor a nővérek, mikor csak rágondoltam? Nem direkt csinálták. Nem fogtam fel személyem elleni támadásként ezeket a dolgokat. Kevesen voltak és voltak nálam elesettebbek is. Nem körülöttem forog a világ. :)

Viszont a Péterfys orvosokat, asszisztenseket azért imádom, mert eddig csak olyanokkal találkoztam, akiknek van humorérzéke, kedvesek, vidámak és elfeledtetik az emberrel, hogy valami baja van. Bár lehet, hogy az sem utolsó, hogy én is igyekszem kedves, udvarias és érdeklődő lenni velük.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.06.08. 10:06:04

Akkor most én leszek a kekec, jó? Enyhe szédüléssel a kórházba menni???? Belemegy a szembe valami, arra nem jó a szemészet?
Ha lázas kisgyereket viszek a kórházba, az ciki? Ez meg nem?

El Visco Stello (törölt) 2011.06.08. 10:09:58

@Despota: Végre egy pozítív hír!

@ludmilla: Nem hiszem el a történetet. Gyengébb fizikumú ember be sem tud menni a Péterfy egytonnás kapuján. Vagy ha igen, akkor semmi baja sincs.
Vicceltem csak. A Péterfy tényleg jól látja el a dolgát, dacára az őt is nyomorgató idióta összevisszavonásoknak.

ludmilla 2011.06.08. 10:11:49

@batgirl: a háziorvoshoz mentem a szédüléssel. Nem olyan volt, mint amikor hirtelen feláll az ember, és a vérnyomás miatt szédül kicsit. Konkrétan szédülés volt, ami 15-20 másodpercig tartott. A háziorvos küldött el szakrendelésre. Ez a Péterfy esetében a fekvő osztályok mellett van. De itt járóbetegek vannak.

A szemembe ment valami, igen, nem tudtam kinyitni és nagyon könnyezett, fájt, akadályozott a munkavégzésben, az életvitelemben. És nem a kórházba mentem, szakrendelésre. Szemészeti ambulanciára.

VaTi 2011.06.08. 10:40:10

Üdvözöljük a pozitív posztot! Viszkó meg zizi, mint mindig. Így kerek a világ :)

ccke 2011.06.08. 10:40:21

@batgirl: a szédülés amit leírt a posztoló, úgy hívják, hogy BPPV (benignus paroxizmális pozícionális vertigo)
A lényege, hogy az egyensúlyozó szervben lévő félkörös ívjáratokban található kis mészkristályok(otolith)elúsznak a helyükről. Nem szennyeződés tehát, hanem a normálisan ott lévő, egyensúly-érzékelésben fontos szerepet játszó kristályok kimozdulása, és elakadása. Ez hirtelen jelentkező, nagyon kellemetlen szédüléssel, hányingerrel jár.

A tünetek kellemetlenek, ijesztőek, először sokan valami komoly betegségre gondolnak, de szerencsére teljesen veszélytelen és könnyen kezelhető. A diagnózis és egyben kezelés is a Dix-Hallpike manőver(a lényeg, hogy úgy kell fordítani a fejet, hogy ezek az elakadt kristályok kimozduljanak), amit kis tanulással magának is el tud végezni a beteg, ha újra jelentkeznek a tünetek.

ludmilla 2011.06.08. 10:45:05

@ccke: köszönöm a pontosítást. Ezért volt érdemes elküldeni a posztot, így még többet megtudhatok a jelenségről.

Igen, és erről a manőverről adtak a neurológián (a Péterfy Kórház neurológiai szakrendelésén, hogy pontosak legyünk) egy általuk rajzolt ábrasort a magyarázat és bemutató mellé. Tényleg használt a rendszeres elvégzése.

OkoskaTo:rp 2011.06.08. 12:55:19

Hát, lehet, hogy a Péterfyben a neurológia jó, de a nephrológia (vese) biztosan nem. Ismerős halt meg ott. Befeküdt normálisan, kisebb problémával, majd pár nap alatt teljesen leépült (mentálisan és fizikálisan is). Orvossal nem nagyon tudtak beszélni a rokonok, a zárójelentésből sem derült ki igazán, hogy mi is történt. A nővérek nagy ívben tojtak a magatehetetlen betegre. És amikor egyik nap mentek volna be hozzá (pl. megborotválni), és keresték, hogy hol van, akkor kapták a képükbe, hogy "Ó, hát meghalt.". Ugyan le volt adva a hozzátartozók telefonszáma, de senki sem tartotta fontosnak felhívni őket.

SusanneF 2011.06.08. 12:59:29

@ludmilla:
Köszönjük-Ludmilla&Zsófia!

Kívánjuk,hogy minél kevesebbet kelljen eü.intézményben várnod-menned,de ha igen,megőrizhesd a pozitív megtapasztalás örömét!!
Minden jó megtapasztalásnak-történésnek örülni lehet-
minden dolgozónak,aki nem negatív és lekezelő,aki embernek néz,
minden intézménynek,amely valóban szolgáltatni akar,és megfelelő minőségű szolgáltatást nyújt,
és minden helyzetnek,ami után az ember bölcsebb és tapasztaltabb lesz....

Irkutszk 2011.06.08. 13:03:36

@El Visco Stello: Te ma valami vicc-sünit reggeliztél, hogy viccből szurkálódsz? :)

EnCIS 2011.06.08. 13:03:58

én is tapasztalatból mondom, hogy a Péterfy a legszimpatikusabb, legalábbis a sürgősségi, kétszer volt szerencsém ott lenni, és abszolút nem panaszkodhatok. egyáltalán nem jellemző senkire a "jajj mááá megint ébresztettek" stílus

Postal Dude 2011.06.08. 13:29:53

Pétrfy, sürgősségi: Kb. 2007-ben kicsit megütöttem a bokámat Erdélyben, én balga úgy döntöttem, ne ott lássanak el, inkább idehaza, az biztosan jobb. A hazaúton már telefonálgattam, hívtam a kórházakat, de Debrecenben azt monták, menjünk nyugottan Pestre. A Pesti ügyeleten meg elhajtottak, hogy a Péterfy az illetékes. Hozzáteszem, hogy egyik lábamra se tudtam ráállni, az autóból kerekesszékre ültem át, úgy toltak. Szóval így kerültem a Péterfybe.
Szépen ellátták a horzsolásokat majd közölte a doki, hogy a röntgenképek nem sikerültek, jöjjek vissza 10 nap múlva, ha fáj még, akkor megműtik meg begipszelik. Aha, köszi!Másnap mentem protekcióval olyan kórházba, ahol érdemben tudtak nyilatkozni rólam!

Postal Dude 2011.06.08. 13:36:41

Hozzá teszem, az 500 Ft-os vizitdíjból egy 1000-es lett, mert nem aznap volt a baleset! No comment!

Más: Squash, akkori barátnőmnél idegbecsípődés a derekában, a pályáról egyből a Péterfybe mentünk. Persze hazudni kellett, hogy a VIII kerben squasholtunk, különben el se látták volna, de így sem, mert közölte a doki, hogy "Bár erre injekciót szoktak adni (most nem tudom a nevét), ők nemadnak" Indoklás nélkül. De megpendítette, hogy van valami gyógyszer, azt kiválthatjuk, viszlát! Kimegyünk, de elkapom még a "dokit", mi is aszer neve, rossz a névmemóriám. Aszondja, hogy felírhatom, de úgyis receptre adják!!!!! WTF!!! Akkor írjon már egy receptet bazz, mire vár? Miért nem írta, stb...anyázok!

Hab a tortán: Segítőkészen a nagyváradtéri patikát ajánlja, az az ügyeletes, hétvégén is nyitva. Köszi! Odamegyünk, az ajtón egy nagy plakát, fél éve megszűnt!!!!!! És persze a jó patika címe!

Postal Dude 2011.06.08. 13:40:25

Igazából a Péterfynek köszönhetem, hogy időt szánok a jó orvos megtalálására, ha nem rohamkocsival visznek be. Ha a Pétrfy-ben ébrednék, asszem onnan saját felelősségre egyből távoznék taxival! Keresztszalagszakadásnál 1-1.5 hónap telt el, mire megtaláltam a jó orvost, de azóta is sportszerűen trhelhetem a térdem. Megérte az időt, pénzt, energiát!

Bocs, ha hosszúra sikeredett!

Üdv,

Postal Dude

Cr 2011.06.08. 13:49:59

Emlékszem, egyszer ebben a kórházban voltam, egy barátnőmet kísértem. Ahogy várakoztam, föl-alá sétáltam a folyósón, aztán egyszer csak odalépett hozzám egy idősebb nővér és jól lecseszett, hogy mit képzelek, hogy itt sétálgatok :D

Üljek szépen a seggemen és ne nézelődjek (!) :D

Merthogy itt anyukák vannak meg szoptatnak meg ilyenek... és viselkedjek már...

Érdekes módon, amikor a sebészeten eléggé kitárulkozósan voltam az altatószer, a nővérek és a sors tréfája miatt, akkor nem zavart egy nővért se, hogy a szomszéd ágyakban fekvőkhöz érkező nők, a hozzátartozók mit látnak...

Roa 2011.06.08. 13:50:59

A Péterfyről csak annyit, hogy aki nem akar sokáig élni, az menjen oda nyugodtan.

kicsibuta 2011.06.08. 14:08:41

A Péterfyben az orvosokkal jó tapasztalataink voltak: precízek, alaposak. De a krónikus és a rehab osztályokon (gondolom, nem csak a Péterfyben) sajnos ijesztő méreteket ölt a nővérhiány.

Adelaide Josephine von Styrum-Limburg 2011.06.08. 14:10:06

Azt gondoltam, nyilvánvaló, hogy egy kórházban sokan dolgoznak, bunkók és kedvesek is...

Viszont fontos, hogy pozitív véleményről is ír valaki. Én is arra lakom, háziorvoshoz is oda járok, szerintem korrekt, ha szakrendelésre van szükségem, akkor se ért még rossz élmény. Mindenki rendesen végezte a dolgát, sosem kellett még különösen sokáig várni. Székesfehérváron régebben egész napos program volt, ha valaki nőgyógyászhoz akart menni, itt még mindig 30 percen belül végeztem. Nem találkoztam cukipofákkal, de nem is azért megyek, hogy simogassák a lelkem, hanem azért, hogy normálisan ellássanak.

fspzotosz 2011.06.08. 14:24:23

Üdv

Személyes tapasztalat a péterfy neurológiáról:

Anyámnak 1 vasárnap reggel ( 3 hete) iszonyatosan elkezdett zsibbadni, meg fájni a jobb lába, rá se bírt állni, mégcsak sántítani se (8 éve gerincsérvvel műtötték).

vasárnap délután elmentünk 1 ügyeletes házi orvoshoz adott, neki injekciót és 1 beutalót a SÜRGŐS felirattal a neurológiára, mondta, h valszeg ideggyulladás.

Hétfőn délután irány a péterfy vártunk kb 35 percet (még nem is sok), jött az asszisztens és odaadtuk a beutalót. Az alapból elég antipatikus középkorú szőkésbarna nő erre csak vállat vont és mondta, h hosszú az előjegyzés és h menjünk a baleseti sürgősségiére (ahonnan valszeg visszautalnak ugyanide).

Szó-szót követett és nagy nehezen bejutott anyám az orvoshoz, aki mégcsak meg se nézte adott neki fájdalomcsillapítót és mondta h ez ortopédiai gond, menjünk oda. (ember gerincműtét nem számít???)

Ezek után felkerestünk a kispesti Ady Endre úti szakrendelőt,(házi orvos a 7 kerben van, lakóhely a 19.ker) ahol kicsit szívóztak mivel itt is előjegyzés alapján dolognak, de mindezt sokkal kedvesebben tálalták.

Végül fogadta a doktornő anyámat és megerősítette, h ideggyulladás, kapott azonnal injekciót és mondta, h a Péterfyben felírt gyógyszert esze ágában se legyen bevenni, mivel nem erre a problémára való...

Felírt anyámnak 1 doboz injekciót amit 6 napon keresztül kellett mennie beadatni, és vmilyen elektromos kezelést, meg masszázst.

(az h a felírt injekció gyakorlatilag beszerezhetetlen, és az összes patikában azt mondták h ez már 3 hónapja hiánycikk, egy külön posztot megérne..., végül patikus ismerősön keresztül sikerült kiváltani)

Hát ennyit a Péterfyről, az orvos és a kőbunkó asszisztens nevére már nem emlékszem, de ez az eset május 30.-án hétfőn kb 17 órakor történt

Üdv: FSP

Csalamádé 2011.06.08. 14:25:29

Péterfyvel kapcsolatban nekem pozitívak a tapasztalataim, mindenki nagyon gyors és segítőkész volt.

El Visco Stello (törölt) 2011.06.08. 14:47:08

A Péterfy a maga kb 1700 ágyával, meg az évi kb 1.2 millió betegével asszem a legnagyobb kórház. Lefogadom, hogy még van néhány elégedtlen ember.

ludmilla 2011.06.08. 15:11:46

@El Visco Stello: Elégedetlenkedő mindig van, mindenkinek mindig a saját problémája a legsürgősebb, a legsúlyosabb a világon és a legfontosabb.

Pedig ha kapkodás, anyázás és türelmetlenkedés helyett nyugalommal, kedvességgel, értelmes kérdésekkel és türelemmel fordulnának az orvosokhoz (és a többi emberhez), sokkal többre mennének, hamarabb megoldódnának a problémák és kedvesebbek lennének velük is az emberek.

énasztánmegmondom 2011.06.08. 15:14:58

Apukám itt halt meg. Mikor hajnalban rohantam be hozzá, a takarítónő folyamatosan ordított velem minősíthetetlen hangnemben, mert szerinte összetapostam a frissen felmosott padlót. Megpróbáltam neki elmagyarázni, hogy ez nem igaz, mert vigyáztam, hogy tiszta lábbal csak a száraz részre lépjek. Erre mégjobban rákezdett anyázni. Utánna azt kértem, hogy gondoljon bármit, csak kérem ne ordítson, mert apukám nagyon beteg. Erre ő ordítva közölte, hogy itt mindenki beteg és mitképzelek stb... még 5-10 percig. Néhány nővér és beteg megpróbálta lecsillapítani erre őket is kiosztotta. Előtte a liftes néni kiabált velem, hogy milyen hülye vagyok mert halkan szólok, hogy a nemtomhanyadik emeletre megyek. Este kilenckor apu meghalt. Előtte még néhány koldus megtalált, utána az orvosok szélesre tárt zsebekkel vártak, hogy részvétet nyilvánítsanak. Az egész épület egy horror. A WC-t nem lehet bezárni- rád nyitnak a hajléktalanok és a drogosok.
Minden koszos és büdös. 1 orvos és egy nővér kivételével mindenki kibaszott tapintatlan és bunkó volt.

szepi79 2011.06.08. 15:16:32

év elején engem is ott műtöttek. nem volt nagy műtét (sérv), de velem is elég korrektek voltak, ami negativ élményem van, az inkább csak a körülményekből adódik, nem a kórházi dolgozók hozzáállásából.

Postal Dude 2011.06.08. 15:25:25

@Irkutszk: Ugyan dátumot csak az első hozzászólásomhoz írtam, a vizitdíjas hercehurcából (talán) kiderülhet, hogy a történet nem tegnap történt!

Irkutszk 2011.06.08. 15:26:54

@Postal Dude: Az a gyógyszertár most is üzemel.

kisvi 2011.06.08. 15:27:01

Szeretnék pontosítani, mert úgy látom nagyon sokan másról beszélnek.

A Péterfynek van szakorvosi rendelője, és kórház részlege. A poszt a szakorvosi rendelőről szól, és amennyire látom a pozitív jellegű hozzászólások is a szakorvosi rendelőről íródtak. Ez egyébként az Péterfy Sándor utcában van.
A Fiumei úton van a Péterfynek a sürgősségi ellátója, és a kórház bizonyos részei. Ez viszont eléggé hírhedt, nagyon orvosfüggő, hogy ellárnak-e rendesen, ha el is látnak mennyire húzza a száját a doki és mennyire viselkedik bunkón (általában igen).

vagyis tök fölösleges a vita és a hőzöngés...

Pángalaktikus-gégepukkasztó 2011.06.08. 16:04:03

Volt szerencsém látni a műtőt a felújítás előtt: vidéki-kocsimosó-horror díszlet! A folyosón friss szar!...(igen, jól teccikérteni) azt kerülgető nővérekkel. Ez úgy 4 éve volt. Nem tudom azóta mi változott, valóban felújították e a műtőt, de megfogadtam én oda soha többet nem megyek.

Szabo T 2011.06.08. 16:10:11

Kedves Zsofi!

Vegre egy pozitiv tortenet. Eleg regota olvasom ezt a blogot es legtobbszor az elkeseredett, frusztralt es/vagy egyszeruen tudatlan hozzatartozok osztjak meg a negativ elmenyeiket. Orom hallani, hogy vannak olyanok is akiket jol latnak el a magyar korhazakban.

Dr.laikus PhD 2011.06.08. 16:19:28

@Irkutszk:

Nagyvárad téri patika, nem a Nagyvárad patika.
Az utóbbi az Üllői úton van, kicsit lejjebb a Nagyvárad térnél.

Valaha a téren tényleg volt patika...

Irkutszk 2011.06.08. 16:24:39

@Dr.laikus PhD: De a Nagyvárad téri patika az ügyeletes évszázadok óta.

Dr.laikus PhD 2011.06.08. 16:40:41

@Irkutszk:

Csak nem azt linkelted be.
Az Istvánban, Nagvárad tér 1.
Aranyfű a neve, nem Nagvárad. :))
Ügyeletes, vagy nem azt nem tudom.
Egy időben zárva volt valóban.

Ugyandehogy (törölt) 2011.06.08. 16:48:51

a fülorrgégét is tegyük a dicsérendők közé:)

El Visco Stello (törölt) 2011.06.08. 18:57:14

@kisvi: Hát ja. Meg még a Péterfyhez tartozik az Erzsébet kórház, meg még a Szövetség utcai. Meg még az FMC által üzemeltetett vadonat új(kb másfél éves) dialízis centrum. Az pl egy elég nagy intézmény(a legnagyobb az összes közül) a Péterfy udvarán ahhoz, hogy még a vak is észrevegye. Egyébként meg sok szakrendelés az osztályokon folyik. Legyemmá szemetek a jót is észrevenni!

Irkutszk 2011.06.08. 19:02:51

@Dr.laikus PhD: A Nagyvárad téri gyógyszertár nekem mindig is a Nagyvárad téri ügyeletes gyógyszertárat jelentette, ami az Üllői úton van, a Haller utca saroktól nem messze, a város felé. Lehet akárhány gyógyszertár a környéken, a Nagyvárad téri ügyeletes gyógyszertár az a nagy gyógyszertár ott, és punktum :P

El Visco Stello (törölt) 2011.06.08. 19:05:29

Hogy alkossak így véleményt? Most akkor szar van a műtőben, vagy már hajnalban felmosnak, vagy mi van? (hajnalban nincs sem liftes, sem takarító)

El Visco Stello (törölt) 2011.06.08. 19:07:24

@Irkutszk: Úgy is van. Az a Nagyvárad téri patika. Egyébként egy időben(az ügyeleti rendszer átalakításakor) tényleg hektikusan működött.

Postal Dude 2011.06.09. 02:41:36

@Irkutszk: Egyről beszélünk, de a kedvedért még egyszer, külön megjegyzem, a történet 2007-2008 környékén játszódott. Nem tudom, de irreleváns is, hogy megnyitott-e azóta vagy sóval behintették-e a helyét! Akkor volt pár hónap munkaszünet és a kedves doktor azt ajánlotta. Ennyi.

bakela 2011.06.09. 21:13:15

@El Visco Stello:
Hamá' előhosztad: Nekemnek a Xöveccség uccai a kedvencem. Tudod: a genius loci.
Szinte érezni a lányok illatát.

2011.06.13. 11:31:48

@Irkutszk: Tisztelettel megjegyzem, és lehet hogy közérdekű is, utolsó (februári)személyes információim szerint az említett gyógyszertárban kb. 1 éve, lehet hogy több, nincs már ügyelet. Sajnos. Legközelebbi ügyeletes gyógyszertár a X. ker. Pongrácz u. Elefánt nevű patika, vagy a Teréz krt. Ha azóta változott a helyzet, akkor annak én örülnék a legjobban.

Dr.laikus PhD 2011.06.13. 11:57:06

@Turchi:

www.hazipatika.com/services/patikak?search=1;city=Budapest;night=1

Ők az ügyeletesek... :))

Jellemzően a Klinikák környékén egy darab sem. :((

A zinternet szerint.

2011.06.13. 12:31:57

@Dr.laikus PhD: Mármint az Elefánt? Télen voltunk a Heim Pálban ügyeleten, kellett volna gyógyszertár, de már előre szóltak, meg ki is van írva, hogy a Nagyvárad téren nincs ügyelet, csak az Elefánt, vagy Teréz krt.

Irkutszk 2011.06.13. 12:45:59

@Turchi: Sajnálattal veszem tudomásul.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása