Budai Gourmet újra a Millenárison

2011.05.29. 09:18

A legjobb éttermekkel, borászatokkal, a legfinomabb pálinkákkal, sajtokkal, szalámikkal, mézekkel, szörpökkel és a magyar gasztronómia egyéb minőségi képviselőivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Dining Guide Food Show partner-rendezvényén, a június 3-5. között a Millenáris Park szabadtéri területén megrendezendő Budai Gourmet-en.

 


„Nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint, hogy a gasztronómiai rendezvénypiac legszínvonalasabb és legjelentősebb rendezvényévé tegyük a Budai Gourmet-et, valamint a már eddig is legrangosabbnak számító borverseny presztízsét és szakmai színvonalát látványosan továbbfejlesszük” – monda Gerendai Károly, a rendezvény szervezéséért 2011-től felelős Sziget Kulturális Szervezőiroda vezetője. A hazai gasztronómiai élet nagyágyúi (Bíró Lajos, Csapody Balázs, Harmath Csaba, Heimann Zoltán, Jókuti András, Kató András, Mautner Zsófia, Molnár B. Tamás, Nemes Richárd, Segal Viktor, Tálos Attila, Vajda Pierre, Wossala Rozina, Harmathy Ildikó, Dr. Panyik Gáborné, Bart Dániel) mind segítőkezet nyújtottak az esemény megvalósításához


A már számos nagyrendezvényen edződött borászatokon és pálinkafőzdéken túl, sok olyan résztvevője van az idei Gourmet fesztiválnak, akik először jelennek meg a széles tömegek által elérhető gasztro rendezvényen. Például először fordul elő, hogy az 50 legjobb hazai étteremnek több mint a fele kitelepül, hogy ízelítőt adjanak a konyhaművészetükből. A kulináris kalandozások során megismerkedhetünk a legjobb alapanyagokkal, a legkiválóbb termelőkkel, az elhivatott kereskedőkkel is, de teret kapnak a legjobb a halászléfőzőktől, a pörkölt készítőkig, mindazok, akik hiszik azt, hogy érdemes kiemelkedő színvonalú ételeket és italokat készíteni.


A rendezvényen rendhagyó módon egy piacteret is kialakítani, ahol bemutatkoznak az ország legjobb termelői piacai, itt helyben megvásárolható lesz a házi termékek színe java.

 

A rendezvény szakmai nappal indul, ahol előzetes regisztrációt követően várja a Budai Gourmet a gasztronómia ipar szereplőit, döntéshozóit, lehetőséget kínálva az ismerkedésre, kapcsolatépítésre. Ezen a napon – neves szakemberek segítségével – megválasztják az egyes termékkategóriák legjobbjait, hogy a másnaptól már a nagyközönség felé is nyitott eseményen a látogatók megismerkedhessenek a szakemberek által legjobbnak tartott „Gourmet termék”-ekkel. A szakmai nap tematikus étel-, bor- és pálinkakóstolók sorát kívánja bemutatni, meghívott nemzetközi szakemberek közreműködésével. Az est záró programjaként pedig a XII. Pannon Bormustra Díjkiosztó Gáláját rendezik meg . A Budai Gourmet a második napjától már nyitott a nagyközönség előtt, s onnantól három napon át indul a kulináris kaland, ahol minden megkóstolható és megvásárolható lesz.


További információ: www.budaigourmet.hu

 

Az eredeti cikk a diningguide.hu oldalon olvasható

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása