Hatvan gyógyszer árát csökkentette az OEP

2011.05.01. 17:42

Május elsejétől több mint hatvan gyógyszer, köztük vérnyomáscsökkentők, antidepresszánsok vagy épp prosztata-megnagyobbodás elleni készítmények árát csökkentette az Országos Egészségbiztosítási Pénztár. A gyógyszerek ára átlagosan 14 százalékkal csökken.

 


Az OEP szerint az árcsökkenésben jelentős szerepe van annak, hogy áprilistól árversenyt indítottak el a több hatóanyagot tartalmazó kombinációs készítmények között, és bár a május elsejei árcsökkenés átlagos mértéke 14 százalékos, de több olyan termék is van, amelyért a betegek 30-40 százalékkal fizetnek kevesebbet.


A május elsejei változásokkal együtt az elmúlt egy hónapban háromszor hirdetett árcsökkentést az OEP. Április elsejétől azonban drágult is jónéhány gyógyszer, melyeknek csökkentették a támogatását. Akkor több mint 200 kombinált készítmény állami támogatása változott, többnyire csökkent. Emiatt volt olyan készítmény, amely több száz vagy több ezer forinttal is drágult.


Az eredeti cikk az index.hu oldalon olvasható

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása