Nem a fájdalom miatt fogadtam meg, hogy nem szülök többet

2011.04.22. 06:00

5 szülész-nőgyógyász mondta meg, hogy nekem soha nem lehet gyerekem, mivel endometriózisom, PCO-m, extrém módon hátrahajló méhem van. Ráadásul 2009-ben pajzsmirigyrákkal kezeltek (leginkább a reflexológus), tehát gondoltam, tényleg nem lesz gyerekem. 2009 decemberében az utolsó alkalommal próbálkoztam, és rákérdeztem a család barátja nőgyógyásznál, hogy tényleg, nem lehet gyerekem? Mert akkor beiratkozom az ötödik egyetemre is, azt is elvégzem, ne ezen járjon az agyam.

 


Rezignáltan közölte, hogy tényleg nem. Majd ezt szilveszterkor jól ki is tárgyalta a családommal, és a barátaikkal. A pasi, akivel akkor is együtt éltem, imádja az előző kapcsolatából született gyermekét, nekem úgysem lehet, miért venném el az örömét, hát maradtam vele. Egyébként a pasi szép, jól főz, szeret engem, de nem szerepelt a terveim között gyermeket szülni neki.


Ezért - mivel úgysem lehet gyerekem - életemben először, védekezés nélkül ünnepeltük a karácsonyt. Késett a menstruációm, gondoltam, valamelyik méhbeli, vagy akörüli bajom az oka. De azért vettem egy tesztet, meg még egyet, és mind a kettőn megjelent kettő csík. Felhívom a család barátja nőgyógyászt, és kérdezem, hogy valamelyik női bajom okozhat magasabb HCG szintet? Mondja gratulál. Én örülök. Meg el sem hiszem.

 

Mindenféleképpen természetes úton kívántam világra hozni a csemetét. Sztárszülész a főváros legkeresettebb kórházában megkeresve, hónapokkal későbbi vizit egyeztetve. Magam 5 kilogramm felett súllyal születtem, választott sztárnőgyógyász javasolta, hogy ne egyek sokat, mert azzal befolyásolom a szülés körülményeit, 1 kiló/hót engedélyez. Így is lett.


Havonta jártam hozzá a magánrendelésre, perkáltam a tarifát. Az ultrahang+vizit együttjárt. Nem szerettem odamenni, mindig megkaptam az ultrahangot végző szakembertől, hogy obesitas (túlsúlyos) a hasfal, és nehezen tudja elvégezni a vizsgálatot. Ezért eljártam az állami, kötelező vizitekre is, ahol ezt soha nem kaptam meg, mindig nagyon kedvesek voltak. Két héttel a kiírt időpont előtt szerettem volna néhány amatőr kérdést feltenni a választott szülészorvosomnak:


- a levett kenetet elküldte-e tenyésztésre;
- annak mi lett az eredménye;
- ha mégis császármetszésre kerül a sor, akkor az endometriózisomat megműtené-e kérem szépen.


A vizit ára kifizetve, kérdések megválaszolás nélkül maradtak.
Ugyanis olyan sokan voltak az aznapi rendelésen, hogy rám (38. héten) nem maradt idő! Ezért a recepciós hölgy bevitte, a sztárszülész aláírta az ultrahang eredményt (ami a szakszemélyzetben is kétségeket váltott ki, mivel nem találta
megfelelőnek a keringést), néhányszor rákérdeztem, hogy tényleg nem mehetek be, nem, tehát fizettem, és elküldtek.


Mentem volna az állami ultrahangra is, de jó előre egyeztetve is két hónappal a szülés kiírt időpontja utánra kaptam időpontot. Hétfő éjszaka viszont elfolyt a magzatvíz. Felhívom a cukifalat szülésznőt, hogy elfolyt a magzatvíz, mit tegyek. Vegyem elő az általa egyeztetett protokollt, és találkozunk a kórházban. Így is lett.


Ügyeletes doki veszi fel az anamnézist, sorolom a bajaimat, és közli, hogy nekem nem is lehet gyerekem. Mondom: tudom. Írhatnám, hogy felpörögtem az események, de nem így lett. Fájások sehol, tágulás sehol, csak várunk. Az biztos, hogy szerda estére meg kell lennie a babának, miután 48 órát is csak állandó ellenőrzés mellett lehet magzatvíz nélkül. Nézegetnek is néha, fájások sehol, tágulás sehol.


Szülésznő egy angyal. Vajúdó szobában 5 ágyra heten vagyunk, minden vajúdó kismama beszalad, nyög kettőt, viszik a szülőszobába, apuka belép anyuka cuccáért és mennek is. Én meg várok a fájásaimra. Reggel a szülésznő mosolyogva közli, hogy a kenet eredménye nem lett készen (éppen három hét lett volna rá), mert a sztárszülészem elfelejtette behozni a kórházba. A szülésznő leadta, ahogy beértem a kórházba, de akkor is 5 nap kell, hogy meglegyen, addigra a baba is itt lesz. Úgyhogy nagyon sajnálja, de kénytelen elkezdeni az antibiotikumot adni, egyébként fennáll a streptococcus fertőzés veszélye. Boldogságmadár beröppen a vajúdószoba ablakán, mivel 10 éve egy szem antibiotikumot nem vettem be, most meg még lehet, hogy felesleges is.

 

A szülésznő nézegeti a baba szívhangját lelkiismeretesen, az NST-gépet
legsűrűbben mi használjuk. Szülésznőt kedd este már unszolom, hogy menjen haza aludni, ugyanis, ha szülünk, akkor nagy szükségem lesz rá. Enged, hazamegy, nem szívesen, de előtte intéz egy szobát, hogy ne én fogjam már a vajúdó kismamák kezét éjszaka. Annyit kér a két ügyeletes szülésznőktől, hogy én majd átsétálok az újszülöttes osztályról, és ugyan egy NST végezzenek már el. Megbeszélt időpontban átbattyogok a vajúdóba (ahol majd az éjszakát is végül töltenem kell döntésükre), ahol nagy nehezen rákapcsolnak az NS- gépre.


Egy ilyen hallgatvány grafikonnal együtt maximum 40 perc. Tappancsok a hasamon, gép indul, én most már egyedül tágas e világon, de az egész szülészeten. Papír nem jön. Eltelt 40 perc, kiabálok segítségért, de sehol senki. Behoznak egy vajúdó kismamát, éljen! Apukát megkérem, hogy tudom, hogy neki más a dolga, de tegye már meg, hogy szól valakinek, hogy hiába megy a gép, nem dokumentál semmit, én meg itt fexem egyedül.


Vajúdó kismama választott szülészorvosa bejön, és kérdezi, hogy egy
óra alatt miért nem szóltam senkinek. Nem is firtatom. Ismét üresen maradt a folyosó, de legalább tudom, hogy egy szülőszobában van valaki, akinek baj esetén szólhatok. Megigazított papír után 90 perccel később a világ leghosszabb NST szalagjával alszom el, várva a reggelt. (A keddi délután egyébként azzal telt, hogy a főnővért próbálom rávenni, hogy a fizetős, egyágyas szobában lévő szekrény ajtaját próbálja már meg kinyittatni valami szakemberrel - mivel eleve bele volt törve a kulcs -, mert nem csak a ruháim és irataim vannak bent, hanem az ilyenkor nélkülözhetetlen egészségügyi betéteim is. Főnövér megnyugtat, hogy majd esetleg csütörtökön feljön valaki, és megnézi. A gyermek édesapja lett végül berángatva, és a hozott szerszámaival
megjavította.)

 

Ígéretem van rá, hogy szerda reggel megindítják a szülést. Negyedbe vágott tablettát kapok, és egy óra múlva vannak fájásaim! Szülésznőtől kérdezem: családnak mit mondjak, mikor lesz baba, válaszol: este 8 és éjfél között. Szülünk, hang nélkül tűröm. Ennek egyszer vége lesz, ahogy beraktuk, úgy ki is fog jönni. Nem kérdezek semmit, nem mondok semmit, nem kiabálok. Szülésznő intézi az alternatív szülőszobát, víz hőmérsékletét kérdezi,
hogy kellemes-e, gondoskodik.

 


Gyermek nagyon ügyes: az első fájás után tíz órával később áthalad a
szülőcsatornán. Szülésznő és szülész egyszerre mondják: ha a székeléshez hasonló
ingert érzek, akkor nyomjak. Nézek rájuk hülyén, mert nekem olyan nincs.
Mondják, akkor nyomjak nagyon hosszan, nagyon erősen, amikor akarok.
Nyomok. Amilyen erősen tudnék, annál kétszer erősebben, és ötször
olyan hosszan, csak legyek rajta túl. Mondják nagyon jó, most ennél háromszor erősebben, és kétszer ilyen hosszan. Na nem. De. 20.15-kor meleg, magzatmázas csomagocskát rámrakják, nem sír, hanem dumál.Pár percig rajtam van, majd elviszik.

 

Gyerekorvos fölémhajol: anyuka a gyermekének fejlődési rendellenessége
van: hypospadiasis gladius. Kérdezem, hogy az a szíve vagy az agya, esetleg a tüdeje-e, és már kászálódom is le az ágyról, hogy az általam végzetesnek hitt szörnyűnevű fejlődési rendellenességgel született gyermekem utolsó perceit vele tölthessem. Megismétli, hogy értsem meg: hypospadiasis gladius: hat hét múlva sürgős műtét, hadarja a professzor nevét is, aki ebben a specialista. Szülésznő megszólal: a pénisze. Mondom, ja, az OK, az nem baj.

 

Nekem nem mondta senki, hogy rendben van, hogy megszüli az ember lánya
a gyermekét, de utána jön a legrosszabb rész. Közben mondja a sztárszülész, hogy felírja, szól is, tudják is, de 6 órával a szülés után trombózis ellen szuri jár.
Magas kockázatú családfámra való tekintettel el ne sinkófáljam, nálam ez végzetes lehet, a babával kellene lennem inkább. És hogy ne mindig hajnali kettőkor kelljen ezt beadni, ezért minden nap egy órával korábban kapom, hogy mire hazaérek, este otthon, emberi időben adhassam be magamnak.

 


Reggeli vizit: főnővér (szekrény ügyében semmitnemintézős) közli:
"a trombózis elleni injekciót minden este tízkor fogja megkapni." Meresztem a szememet: a doktor úr hajnali kettőt, majd egyet, majd éjfélt mondott. - Ahogy gondolja - ripakodott rám, és rám csapta úgy az ajtót, hogy a vakolat potyogott az újszülöttre a frissen felújított kórházban. Várom az estét, hogy jönnek a kecskék. Most akkor hánykor kapom a szurit? Gondolkodom magamban. Mivel a lehetséges időpontok közül is a legkésőbbi a kettő óra volt, hajnali kettőkor odalopózom a nővérpulthoz. Kérdezem, hogy a szigorúan nyomatékosan nemelfelejtendő trombózis elleni injekciót menjek-e le venni a patikába, vagy esetleg megkaphatom. Nővér nagyon kedvesen mondja, hogy neki felírva nincsen, fogggalma nincsen, hogy milyen dózisban kellene adnia. Végül megegyezünk a kisebben, de az ottlétem alatt sűrű hallgatás az elfelejtett szuriról.

 

Szülésznővel barátságban lévő csecsemősnővér egy tündér. Magzatka vészesen besárgul, de a csecsemős a szabadnapján is bejön megnézni őt. Tanít szoptatni, fejni, diktálja belém a vizet, a kaját, beszélget, egyszóval édes. Mosolygó arccal a sokadik napon közli, hogy mehetünk haza. Nagy az öröm. Összepakolok, magzatkát leadom az őrzőbe, zárójelentéssel elindulok kórházuniverzum legmesszebbi csillagára, a kasszához, hogy kifizessem a szobát.


9.00-kor már sorban ülök a kassza előtt egyedül, mennék haza, dédelgetném az ugyan rettenetes fejlődési rendellenességgel született kisfiamat, de nekem helyeset. Kasszás 11-kor közli, hogy mivel 11 óra van, és 10-ig nem hagytam el a szobát, a mai napot is fizetem. Kis csata, hogy 9.00 óra óta itt ülök, nem érdekli. Végül néhány telefon után nem fizettem ki, de már megint szájkarate.

 

Boríték megy a csecsemősnek (eddig nem is gondoltam rá, de megérdemelte),
szülésznőnek jó szívvel, sztárszülésznek az eredetileg szánt összeg éppen fele.

 

A végén egészséges lett mindenki, de nem a fájdalom miatt fogadtam
meg, hogy nem szülök többet. A gyermeket hat hónaposan megműtötték.
A gyermeksebészeten minden nővérke és orvos egy angyal. Széken alszom, párom hozza a kaját, nem baj, végig egy szót nem szólok, végzetesnek hitt rendellenesség felszámolva. Bebizonyosodik, hogy mi, szülők is lehetünk, erőszakosak, agresszívek, de ez már a másik oldal.

 

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IrishOak 2011.04.22. 11:58:32

@panni75: @valotlan pletyka oximoron-e??:

Én még egy szájpad hasadéktól is remegős lábú leszek, nemhogy ettől.

OMG!

serfecs (törölt) 2011.04.22. 12:43:19

@IrishOak: hát igen, bár gondolom, nagyon szépen rendbehozható, ahogy ma már a szájpadhasadék is.

Dr.laikus PhD 2011.04.22. 13:23:06

phd.okm.gov.hu/disszertaciok/ertekezesek/2003/de_1711.pdf

Dr.laikus PhD 2011.04.22. 13:32:16

@IrishOak:

Én is frászt kapnék.
Mit érdekelne a többi csak a pénisze a fétise legyen rendben! :DDD

Köszönök mindent Neked, sok-sok erőt adsz Te is. Rohantam ma is,(feleslegesen, eltévesztettem a dátumot) hogy vegyék ki a varratok egy részét de csak kedden... :(((

Szövettan sincs még. Rám fagyott a vigyor és úgy maradok húsvétra, így értékelni tudtam az egész írás humorát.

Érteni persze én sem értem, de némely mondatán hangosan lehet nevetni.

IrishOak 2011.04.22. 13:59:16

@panni75:
Van egy ismerősöm aki már jócskán felnőtt.
5 plasztikai műtétje volt -és tökéletes az arca.

Lelkét.... na azt nem hozzák rendbe soha, hiába látna a tükörben egy tökéletes embert ő önmagának valahogy soha nem tűnik annak.

IrishOak 2011.04.22. 14:05:22

@Dr.laikus PhD:

Off: Mondom magamnak: ha ma nem látlak írok. De meghallottad ,és lőn:-)

Szövettan az tényleg vagy 3 hét, ebben nem szoktak tévedni.
Mondjuk azért a varratokat kivehették volna, gondolom húz rendesen, és a hirtelen meleg sem a legjobb érzés ilyenkor.

on:
Fiam lenne, és a kis kukacával lenne bármi...nem is tudom mit csinálnék...

Farkasokkal táncoló 2011.04.22. 14:20:07

Hát... először is gratulálok a babához.

Másodszor is - bár én csak egy afféle tudatlan csak úgy szülő nő vagyok, és amikor szültem, még azt se tudták mi az a pco meg minden - de az a benyomásom, hogy itt is az a baj, hogy az anyuka kicsit túlművelte magát szülés ügyben. Belekóstolgatott a szülészeti irodalomba (de attól még nem lett szülész meg bába!!!!) , gondolom sok baba-mama fórumot is átolvasgatott, átböngészte a Kismama és már hasonló szennylapokat és egyáltalán azzal indult neki a szülésnek, hogy majd ő az 5. megkezdett egyetemével aztán kézbentartja a dolgokat!
Sztárszülész, sztárkórház stb... minek? Ezek csak arra jók, hogy válogathassunk abban, hogy milyen színű a csempe.

Amit disznóságnak tartok az az, hogy a sztárszülész nem mondta el magyaraul, hogy mi is a baja a kicsinek!!!! Ez disznóság!!!!

Kedves anyuka, én azt javallom, hogy ha legközelebb mégis terhes leszel, akkor szépen jelentkezz be az ügyeletes kórházba az ügyeletes szülészhez ha itt az ideje, és ne gógyizz annyit azon, hogy amit most éppen veled csinálnak, az jó vagy rossz. És ne akarj orvos lenni, de főleg hagyd a picsába sok baba-mama fórumot meg az ezzel kapcsolatos irodalmat.

Dr.laikus PhD 2011.04.22. 14:20:45

@IrishOak:

Off:
Nem veszik ki mind, csak fokozatosan.
Most már húzódik, inkább viszket, meg a melegtől megint megtelt, pungálni kéne.
Kaptam protkót ideiglenest, na ez a kemény felszíni varrat aztán szúr, mint a tüske.

De nincs baj, ha nagyon feszít mehetek nyugodtan és megcsinálja, külön felhívta erre a figyelmem.

Tényleg fantasztikusak, orvosként is és intézményként is.
Nyilván a jókedvem is számít és úgy érzem megkülönböztetett a figyelem, de más is így érzi.

On.

sárga nyúl 2011.04.22. 14:29:13

@valotlan pletyka oximoron-e??: Hú, ez nagyon rosszul hangzik. Kíváncsi vagyok a továbbiakra!

serfecs (törölt) 2011.04.22. 14:36:53

@Dr.laikus PhD: relax, ma vagyok 5 hetes es meg nincs szovettanom... :-)
@IrishOak: na ezert nem csinaltatom meg a mell-rekonstrukciot. En mindig latnam a heget es a horpadast...

SusanneF 2011.04.22. 14:41:01

A gugli szerint évente 400 fiú újszülött jön világra kis hazánkban ezzel a rendellenességgel-azért ez nem tűnik kevésnek!
Elsőszülötteknél,35 feletti anyukánál gyakoribb.
Hajlamosíthat a vegetáriánus étrend is.
Vannak képek is-aki bírja a műtétes fotókat....

SusanneF 2011.04.22. 14:43:54

Talán mégsem olyan nagyon sajnálom,hogy nem született fiam..
Pedig annyira szerettem volna!

Vajon más is észleli-e,hogy tehetős szülők,minden legjobb ellátást kikönyökölve-arányosan többször járnak hasonlóan,mint átlag kismama-társaik?
Ha így van,ez az élet fintora?:)

SusanneF 2011.04.22. 14:44:47

@panni75: Köszönjük,Panni,hogy belinkelted!

SusanneF 2011.04.22. 14:50:02

NEM a sztárorvos-a GYEREKorvos tájékoztatta anyukát a fejlődési rendellenességről!
Érthetetlen,és megengedhetetlen,hogy nem magyarázta el egyszerűen,érthetően,hogy mi ez,és milyen műtét szükséges??
Na,erre sem mondhatja senki,hogy pénzkérdés?!

Anyuka,Te is itt lehetnél,és kommunikálhatnál a kommentelőkkel-úgy kerek a dolog...!
Minden jót a kisfiúnak,és kitartást a szülőknek!
Arról anyuka nem ír,hogy apuka hogyan reagált?

Dr.laikus PhD 2011.04.22. 14:53:47

@SusanneF:

Itt nem a tehetős szülőről van szó, hanem a többszörös kockázatról és az előzményekről.

Nyilván marhaság a feltételezés a vegetáriánus étrend miatti fejlődési rendellenességről.

Van egy orvosunk, felajánlotta, hogy ír róla. A PhD értekezést ezért linkeltem be én is, hátha újabb kutatás és lehetőség van 2003 óta.

Engem elborzasztott a szájnyálkahártya csíkokra szabdalása, feltekerése a műanyag szívószálra, majd megszilárdulás után kihúzva.

De ő tudja.
Érdekelne azért mi a mai külföldi trend.

Dr.laikus PhD 2011.04.22. 14:56:27

@panni75:

Itt azért ez hamarabb megy.
21 nap már sok szokott lenni.

Nagy meglepetés nem lesz, csak a mennyiségre vagyok kíváncsi.

valotlan pletyka oximoron-e?? 2011.04.22. 15:13:48

Mondom ketlem,hogy csak glandis, azzal vartak volna.
Azert kellett ilyen gyorsan,mert lehett valami genitalis anomalia asszociacio hozza.

Dr.laikus PhD 2011.04.22. 15:22:11

@valotlan pletyka oximoron-e??:

Amiket itt olvastam (tudom primkó, tahó laikusoknak írják csak), ma már nagyon fiatal korban elvégzik a korrekciót.
Hamarabb gyógyul, kevésbé emlékszik - nem elhanyagolható szempont.

Végül mi az igazság? Szakmailag természetesen.. :)

valotlan pletyka oximoron-e?? 2011.04.22. 15:24:29

Persze van mas technika is.
Pl a fitymabol csinalnak, a lenyeg az, hgoy sajnos mind szar technikak.

Dr.laikus PhD 2011.04.22. 15:31:23

@valotlan pletyka oximoron-e??:

Nincs jobb?
Ennyi egyenlőre a tudomány?
Sikerül, vagy nem sikerül?

Itt látszott műtéti technika, nem volt látható a kor, csak sejthető, de maradt az apró pénisz (látszólag).

Írnál róla, mondjuk ahogy miklos.rabai szokott? Kérdezni nem kell, de laikus azért képben lesz, kissé művelődik.

serfecs (törölt) 2011.04.22. 15:32:18

@SusanneF: inkább arról lehet szó, hogy egy átlag kismama nem megy neki nagy elvárásokkal a szülésnek. Éljem túl, a gyerek legyen egészséges, kb ennyi. Mivel nem várnak sokat, nyilván kisebb arányban éri őket csalódás mint azokat, akik gyertyafényes, fájdalommentes, háborítatlan szülésre áhítoznak.
Megjegyzem, utóbbiakat is meg lehet érteni, biztos, hogy egész más élmény úgy szülni, hogy a babának nem a neonfény vakít a szemébe, csakhát az egészség ugye ennél előbbrevaló szempont.

serfecs (törölt) 2011.04.22. 15:34:59

@valotlan pletyka oximoron-e??: miután a posztoló gladiust irt, olyan szó meg nincs, valószínűleg az orvos kézírását olvasta le pontatlanul.

El Visco Stello (törölt) 2011.04.22. 15:35:22

A gládiusz azt jelentheti, hogy operálandó, operálni kell /kés alá vele/

Valaki latinos megfejthetné!

serfecs (törölt) 2011.04.22. 15:35:51

@Dr.laikus PhD: általában nálunk is 10 nap, max 2 hét. Tavaly 2 hónap után került elő, elkeveredett. Gondolom, most is ez történt.

SusanneF 2011.04.22. 15:36:03

@panni75: Most már egyre inkább lehetőség van rá,hogy legyenek az átlag kismamának is elvárásai....,
szülési terve...
20 éve ilyenről még nem hallott senki.

El Visco Stello (törölt) 2011.04.22. 15:36:20

@panni75: A gládiusz olyan rövidke kétélű kést, tőrt kardot jelent.

valotlan pletyka oximoron-e?? 2011.04.22. 15:37:23

En ugy tanultam, hogy ha csak hypospadias van, akkor jo megvarni mig nagyobb a penisz + a fityma es van anyag amibol dolgoznak. Szoval nem ugranak ra az ujszulottre.
De vagy valtozott a szakmai protokoll es ne nem ertesultem rola (nem ez a szakteruletem) vagy, mivel annyifele teoria van erre, egy olyan orvost kaptak aki korna muti, vagy volt meg mas is, pl lehet le kellett vadaszni egy heret, vagy mindenki mas, olyan dolog volt amire egyere szabott.

valotlan pletyka oximoron-e?? 2011.04.22. 15:38:38

Hogy sikerul -e vagy nem az a hozott anyagatol fugg meg az eredeti lyuk helyetol, minel kozelebb van a perineumhoz,annal valoszinubb hogy ujrabeavatkoznak.

SusanneF 2011.04.22. 15:38:41

Van-e esély rá,hogy olyan lenne a fütyi később,mintha eredetileg jól fejlődött volna?
Méretileg is...igenis számít a méret,ugye,csajok?

Dr.laikus PhD 2011.04.22. 15:41:23

@panni75:

Neeeeee ijesztges... :DDD

Ettől függenek a továbbiak. Így sem sikerült elsőre a nyirokcsomó biopszia, értékelhetetlen lett. Áttétnek értékelték, de azért jó lenne tudni, hogy ami kivett (szinte mindent) abból mennyi áttétes.

Lehet következtetni amit lát, hogy ki kell-e venni, vagy nem. Nem feleslegesen irtott.

El Visco Stello (törölt) 2011.04.22. 15:41:33

@SusanneF: Engem azzal szoktak vigasztalni, hogy nem a méret számít, hanem a konzisztencia:((

valotlan pletyka oximoron-e?? 2011.04.22. 15:44:31

HA tenyleg a fejen nyilik de rossz helyen, vagy rogton alatta akkor van ra esely hogy normi legyen.
De ha nagyon lennt akkor no chance.
Amugy en ugy tudom 1/250 esely hogy igy szulessen.Regen a dietilszilbesztrolt okoltak manapsag nemtom.

Dr.laikus PhD 2011.04.22. 15:44:56

@El Visco Stello:

Hát azért a hajszálcsövesség műxik...
Van az 4 csimota.... :DDD

valotlan pletyka oximoron-e?? 2011.04.22. 15:49:46

A fasz tudja, mint ahogy az azbeszt mezoteliomat csinalt a gyari munkasokank,akinek az anyja dietilszilbesztrolt szedett gyakrabban szult ilyen gyereket. Regen divatos gyoccer volt ez is.

Dr.laikus PhD 2011.04.22. 15:49:48

@SusanneF:

Hát kérdés mire szocializálódtál...

De nem számít.
Férfias kultúra kérdése csak a dolog és női gyakorlat....

serfecs (törölt) 2011.04.22. 15:54:14

@SusanneF: nekem is voltak igényem, csak rangsoroltam őket. Szerencsére a dokim is :-) Évente 400 az nem sok azért. 150-200 Down-os baba születik évente, a halvaszülések száma pedig 400 fölött van, ebből indulj ki.
@Dr.laikus PhD: nem akartalak ijesztgetni, bocs :-) Akartam is kérdezni, h csak a sentinelt vették-e ki, de ezek szerint nem...
@El Visco Stello: aha... Ma is tanultam valamit :-)

valotlan pletyka oximoron-e?? 2011.04.22. 15:54:38

Susanne F nek igaza van.
A sors nem igazsagos.
Dehat vannak ennel ezerszer sulyosabb dolgok is.

Irkutszk 2011.04.22. 16:00:16

@Dr.laikus PhD: Hallottam én már bizarabb műtéteket is, pedig csak kutató vagyok.

Dr.laikus PhD 2011.04.22. 16:02:26

@Irkutszk:

Én is, de volt, vagy van esély, itt meg nem tudni.

Miklós szokta mondani statisztikailag...

Ugyandehogy (törölt) 2011.04.22. 16:16:00

@IrishOak: passzív agresszív

ezt a kifejezést kerestem...

necroticism 2011.04.22. 16:22:59

@IrishOak: No, ez érdekes, mármint a nő életkora. Vajon mennyiben befolyásolta a nő életkora ezt a kis defektust? Mert ugye 30 felett, főleg 40 felé közeledve azért nem olyan tutiság a szülés. Sok nő azt hiszi, hogy mindörökre szép és vonzó marad, másrészt bármikor szülhet.

Egyéb megjegyzésem: lám-lám, ezek szerint a drága magánszülészek sem jobbak, mint alkalmasint az "államiak".

A stílussal is van itt gond, és ismét egy szülő nő, aki nyafizik...

valotlan pletyka oximoron-e?? 2011.04.22. 16:27:28

Szerintem semmennyire sot.
Nekem kifejezetten ellenszenves ez a moralizalo hangulatkelteses neveles, ami a inti oket a keson szulestol es az idos noket szuri csuri csavarja, mikozben a fiatal nok hada onti a serult gyerekeket, mert mivel fiatalok atsiklanak a komoly kivizsgalasokon.

Neekm inkabb az lenne a sanda gyanum, hogy valait szedett arra PCO -ra ,valami osztrogenpapat nem sokkal elotte es az tettte be az ajtot a gyerek peniszenek.

Hatodéves 2011.04.22. 16:32:55

@valotlan pletyka oximoron-e??:
Vagy ha a pajzymirigyrákot nem csak reflexológiával kezelték...

serfecs (törölt) 2011.04.22. 16:38:19

@necroticism: persze, hogy semmivel sem jobbak. Hiszen ugyanaz az ember délután kettői még állami, kettő után pedig magán. Attól nem lesz jobb, max kedvesebb, hogy fizetsz neki.

valotlan pletyka oximoron-e?? 2011.04.22. 17:24:31

De mi a baj a rezidensekkel?
Komolyan kerdem.

Hatodéves 2011.04.22. 17:38:23

@valotlan pletyka oximoron-e??:
Úgy volt, hogy tegnapelőtt kiírják a helyeket,de kiderült, hogy elfogadtak valami új törvényjavaslatot (amiről semmit nem lehet tudni, csak azt, hogy nekünk attól mennyire jobb lesz majd), és emitt csúszik a helyek kiírása, örüljünk ha május végéig meg lesz.

Most ez így tök jó, mert tavaly iszonyú kevés hely volt, és egyáltalán nem biztos, hogy bármilyen normális álláshoz lehet jutni.

De igazából nem is ez a lényeg talán, hanem, hogy tavaly ugyanez ment, sosem lehetett tudni semmit, naponta változott minden. Senki nem vesz kutyába se. Aztán lehet, hogy nincs igazam, de én nagyon vártam ezeket a helyeket, és most elég dühös és csalódott vagyok.

Túlvagyokrajta 2011.04.22. 17:49:52

@SusanneF: Igen, bocsánat.
A baba lefoglalt.
Tényleg sajnálatos dolog.

Túlvagyokrajta 2011.04.22. 17:52:57

@miklos.rabai: Nem éreztem biztonságban sem a babát, sem magamat, sem a dokinál sem a kórházban.

Túlvagyokrajta 2011.04.22. 17:54:19

@miklos.rabai: újszülöttre potyogott a vakolta, nem a magzatkára, azt máshol írtam

Túlvagyokrajta 2011.04.22. 17:55:04

@Máгia: szeptemberre voltam kiírva, novemberre kaptam időpontot

Túlvagyokrajta 2011.04.22. 17:56:33

@El Visco Stello: Semmit, 5 orvosnál voltam, 5 ágy van abban a kórházban, és tényleg az ötödik egyetemi tanulmányaimat szakítottam meg.

Túlvagyokrajta 2011.04.22. 17:59:05

@Hatodéves:Te éppen nem kritizáltál engem, hogy kritikus vagyok?

Túlvagyokrajta 2011.04.22. 18:01:20

@valotlan pletyka oximoron-e??: Eddig OK, meg is jelentünk néhány tanulmányban. Magam is tanítok az egyetemen, tudom, milyen nagy segítség mások számára, ha egy jól sikerült projektet engednek dokumentálni. Még mielőtt a gyerek péniszének közszemlére tétele miatt kapnék a fejemre.

Hatodéves 2011.04.22. 18:03:01

@Túlvagyokrajta:
Azt mondtam, hogy "kritikus hangnemben írsz". Ez a véleményem. Azt is leírtam, hogy én másfajta stílust kedvelek, és hogy ez szubjektív. Másrészt meg itt az emberek véleményt írnak a posztokról, amit lehet kritikának is nevezni. Nem azért írtál ide, hogy mások elmondják a véleményüket?

Túlvagyokrajta 2011.04.22. 18:04:36

@Farkasokkal táncoló: Köszönöm a gratulát.
Nem olvastam egyetlenegy fórumot sem, van baba a családban elég, ahol segédkeztem, voltam segíteni szülésnél is, tudva, hogy úgysem lehet részem benne.
Jártam állami dokihoz, állami UHra is, mert ott csinálták meg a kötelező vizsgálatokat.
Legközelebb is így tennék, csak nem fizetném ki mellé a halom lóvét a választott dokinak.

Túlvagyokrajta 2011.04.22. 18:07:23

@SusanneF: Olyan jó marhahúsleveseket ettem, hogy csak na. Én is olvastam anno ezeket a statisztikákat, egyedül a szeptember-december közötti születés volt igaz a kisfiamra.

Túlvagyokrajta 2011.04.22. 18:08:47

@SusanneF: Éppen nem a tehetősségről van szó. Egy gyerekem születik, gondoltam, ő legyen biztos kezekben.

Túlvagyokrajta 2011.04.22. 18:11:48

@valotlan pletyka oximoron-e??: Nem szedhettem, pajzsmirigykezelés miatt mindenről le lettem tiltva, ami hormon. eszembe sem jutott, gondoltam, én úgysem szülök gyereket, akkor minek rángassak magamra még plusz néhány tízkilót?

Túlvagyokrajta 2011.04.22. 18:23:33

@IrishOak:
33 éves vagyok, volt, hogy kettő suliba jártam egyszerre, sőt mindig így volt.
(A legszebb az, hogy a mai napig ugyanazon az egyetemen vagyok hallgató és oktató is.)
Tényleg sok időt szenteltem magamra, és a babára is.
Csak a munkámra maradt idő, gyerekszobát apuka cipelte haza, és szerelte össze.
Nem gondoltam, hogy oda lennék kötözve, az egész szülészeten nem volt senki, ajtó kóddal nyílik, amit ugye csak a személyzet ismer.
Magzatvízben igazad van, csak ha még ezt is részletesen leírtam volna, huhh, éhen marad a gyermekem.

Farkasokkal táncoló 2011.04.22. 18:24:38

@Túlvagyokrajta:

Hát ha nem a babamama fórumokról meg a Kismamából szerezted a félismereteidet, akkor elnézést, de akkor is állítom, hogy valaki vagy orvos, vagy ne okoskodjon túl sokat a szülőágyon, hacsak nem tudja egészen biztosan, hogy most életevszély van. De a te leírásodból ilyet nem olvastam ki, sajnos sokkal hamarabb ment el a magzatvíz mintsem a szülés normális úton magától beindult volna, de ha sok szüléstörténetet végigolvastál volna, akkor azt is tudnád, hogy van ilyen is nem is kevés.

Én így utólag borzasztóan örülök, hogy a hetvenes évek közepén, amikor szültem a gyerekeimet egymás után, még nem voltak ilyen gyorstalpaló önművelő szülészeti tanfolyamok, aminek csak az lett volna az eredméyne, hoyg befostam volna a terhességem minden napján a félelemtől.
Két farfekvéses szülésem volt, és még csak meg se fordult a fejemben, hogy az orvosok elszúrhatják a szülésemeet, pedig az elsőnél én is sztárorvost választottam aki éppen nem volt ott a szülésnél... de az ügyeletes nagyon frappánsan levezette. Másodszorra már az ügyeletes kórházba mentem, és csak a 8. hónapban kértem meg a szimpatikus ügyeletes sztk orvost, hogy nem lenne e ő a szülészem? Elválllata, és annyira rendes volt, hogy - akkor még a férjeknek a váróban volt a helye - fogta a kezemet ha féltem, és simogatta az arcomat. Nagyon jó volt...

Ja és képzeld, én két évig vártam arra, hogy teherbe essek, jártam mindenfelé, voltam többek közt petefészek átfujáson meg mindenfélén amit csak akkor el lehetett érni, és nekem is azt mondták, hogy olyan kicsi a méhem, hogy egy drasztikus hormonkúra nélkül reményem sincsen teherbe esi. Két hónap mulva az voltam... minden nélkül (akkor amikor már letettem róla).

Szóval csak azt tudom mondani, hogy kicsit hátrébb az agarakkal ( a sok tudománnyal, tudálékossággal, féismerettel), és kevesebb görcsölés.

Túlvagyokrajta 2011.04.22. 18:25:22

@Hatodéves: Dehogynem. El is olvastam őket. Mindenki szakmailag hozzá is tett valamit, mert ugye én nem vagyok orvos. Egyedül te bíráltad a személyiségemet, hogy hiányzik belőlem a tisztelet, csak mert nem írtam le mindenkinek a foglalkozásának a nevét. Sajnálom.

valotlan pletyka oximoron-e?? 2011.04.22. 18:31:44

Es milyen helyet palyazanl meg?
Sebeszetire vagynal?
(inkabb ne)

El Visco Stello (törölt) 2011.04.22. 19:21:58

@Túlvagyokrajta: Kössssz, hogy reagáltál. szóval semmi köze a Merkúr jegyéhez...

IrishOak 2011.04.22. 19:24:56

@panni75:
Na azért amikor nekem kellett ezen gondolkodnom azért egy 75B-balra csak befizettem volna.Na még lehet, hogy kell, mert elmúlt a szoptatás,és nő vissza ami eddig nagyon de nagyon nem hiányzott.
Olyan klassz ciciket csinálnak - annak kinek nem is kéne.Úgyhogy csak bátran,bátran.
Pléhboy fotót sem kérünk:-D

IrishOak 2011.04.22. 19:27:05

@Dr.laikus PhD:
Nem akarok itten eszet osztani, de a vizenyősödésen,feszülésen egy kis kukoricabajusz tea segít(het).

Ha meg nem, akkor sem csinál bajt.Olyan biobigyó. De ha meg használ, az csak haszon;-)

Dr.laikus PhD 2011.04.22. 19:33:42

@IrishOak:

OK!
Lehet borogatni tüskés félig gyógyultat is?
Mer csak vizet egedhetek rá, mást még nem szabad.

IrishOak 2011.04.22. 19:35:12

@necroticism:
40 felé vagy afölött is nagy tutiság a szülés:-D -nekem bejött így nyugdíj előtt:-D
Na persze be kell vállalni jó sok érdekes vizsgálatot.Pont az életkor miatti sajátosságok miatt.A biológia működés nem reverzibilis a születéstől a halálig... de manapság keresik ennek a lehetőségét.(remélem nem találják meg)

Jelen pillanatban Mo-on 35 fölött a legbiztonságosabb szülni -mert ott aztán még a kromoszómát sem hagyják számolatlanul.
A fiatalok meg fele információhoz nem jutnak, ha csak nem kérik külön maguknak.

IrishOak 2011.04.22. 19:38:25

@Dr.laikus PhD:
Borogatni körömvirág főzettel szabad.(Az jobb is mint a csapvíz.Hisz forralt víz, növénykivonattal -királyságos:-)!
Az gyulladáscsökkentő, meg puhító, de nem szárítja ki a bőrt!

Inni is lehet, bár nem túl finom, de gyorsítja a sebgyógyulást,és fertőtlenít.

IrishOak 2011.04.22. 19:41:38

@Túlvagyokrajta:

Igazán szép teljesítmény -gratulálok!
(Az első gyerekemnél a szülés után 8 héttel mentem suliba, a mostanival lusta vagyok, és kihagytam 2 szemesztert. A tanulás jó dolog!)

Meg lehet tudni, hogy pontosan mi az ok, hogy nem lesz több baby?

Irkutszk 2011.04.22. 19:49:21

@IrishOak: Írtam pár nappal ezelőtt, hogy Amerikában pedig 6 héttel szülés után mennek dolgozni az asszonyok (már ha mennek, természetesen). De semmi három évig otthon vagyok a gyerekkel...

El Visco Stello (törölt) 2011.04.22. 19:50:18

@IrishOak: @Dr.laikus PhD:
"Kente, fente ő azt írral,
Kígyóhájjal, medvezsírral,
Ebkaporral, kutyatéjjel;
Meg is nőtt az minden éjjel
- Tudniillik: álmában;
S ha fölébredt, mennyi kéjjel
Tapogatta... hiában!"

/Arany J./

Dr.laikus PhD 2011.04.22. 19:52:23

@El Visco Stello:

Naaaaaaaa....

A bajuszom ne nőjön vissza. :DDD

El Visco Stello (törölt) 2011.04.22. 20:01:04

@Dr.laikus PhD: Nem fog. Ezekkel a szerekkel az eredmény borítékolható.
Persze, ha rendesen szeded mellé a gyógyszert...

SusanneF 2011.04.22. 20:37:20

@Túlvagyokrajta:
Ne viccelj már!
Babusgasd csak!
Egyszerűen reméltem,hogy itt leszel,mert úgy kerek a poszt,ha utána is lehet kérdezni...
Hogy van most a kicsi?
Mit mondanak a dokik?

Bikli néni 2011.04.22. 21:01:37

Nem tudom, mondta-e már valaki, de ezt a történetet nem inkább a vasárnapi szüléstörténet rovatba kellett volna beküldeni egy másik blogba? :/

Bikli néni 2011.04.22. 21:13:36

Azért a lényeg mégis az, hogy egészséges lett mindenki. Ennek azért örülök.

Irkutszk 2011.04.22. 21:25:25

@Bikli néni: Ha alaposabban végignézed a kommenteket, akkor sajnos nem ez a végkövetkeztetés. Sokkal inkább, hogy a posztíró anyuka azzal nem foglalkozott, ami később viszont komoly gondot okozhat csemetéjének.

IrishOak 2011.04.22. 23:35:54

@Dr.laikus PhD:
,-) egy próbát megér! baj nem lehet belőle.

IrishOak 2011.04.22. 23:41:51

@Irkutszk:
a "világon" nincs ilyen,hogy 3 évig parkoló pályán van a szülő nő. Ebbe gárgyulnak bele a mai kismamák. Ha nem most írnám-védeném a diplomámat(ami a 10-ik papírom,hogy talán nem vagyok hülye:-DD)no persze hülye vagyok, de nem tanulatlan hülye - ami manapság a záróvizsgát jelenti, val.szeg megfojtanám a gyerekemet- ...na jó ez vicc volt:-D

IrishOak 2011.04.22. 23:43:35

@El Visco Stello:
Répaművész..könnyen költ... haha...
de nem érdemtelenül... az biz igaz!

IrishOak 2011.04.22. 23:47:16

@Dr.laikus PhD:
Az a baj, hogy visszanő... bakker,olyan helyeken ahol nem is volt. Jönnek szemölcsök, meg "szépségfoltok". Csak győzzön az ember gondolkodni rajta, hogy mi az igazi, meg mi a valóságos.

2011.04.22. 23:53:32

@IrishOak: Nekem az a 3 év volt a legszebb az életemben. Persze ha követte volna még egy gyerek, még 3 év, na az már diliház lett volna.

sárga nyúl 2011.04.22. 23:58:20

@IrishOak: Most olvastam egy cikket, hogy Svájcban minimum a gyerek beiskolázásáig jellemzően otthon maradnak a nők. Nincs kiépítve a bölcsődei és óvodai háló. Gyakori, hogy tovább is maradniuk kell, mert nem egységes az iskolákban a reggeli kezdés, és van, ahol délután is órák vannak. Több gyerek esetén ez komoly logisztikai feladat az anyáknak.
Csakhogy ott az apa fizetése elég a családnak.

IrishOak 2011.04.23. 00:46:09

@Turchi:
Én is szerettem, hogy az elsőnél, a nagy cucializmus dotálta a három évet... azonban nem dotálta a tanulmányokat.(Régen ugye úgy volt, hogy nem házas anyának, más nevére vett gyerekkel nem biztosítható állami finanszírozott hely. Ez manapság teljesen másként fest: minden állampolgár alanyi jogon 10 félévre jogosult az állami finanszírozásban)
Ezért tanultam a magam pénzén-magam, diploma(ák) szinten. Az érettségit még fizette állam bácsi. De most hogy sok "okosságért" sokat fizettem- már lelakom ami jár nekem:-)

Az más kérdés, hogy szültem-e ,volna(by Skiccpali)annak akinek nem is.

IrishOak 2011.04.23. 00:58:19

@sárga nyúl:
Jó kérdés:-)Fb-on szoktam étkezni az ottani barátokkal.
Csak "vacakul" gazdagok maradnak otthon. De az olyan D&G "szenvedés" jelleggel.

Akikről tudok, azok mennek vissza dolgozni... és nagyon ámuldoznak, hogy nem munka mellett "védem" a félkész szakdolgozatomat. És nem skypon vitatkozom az opponenssel,(meg a témavezetővel -persze)
Logisztika meg itthon is van: hajaj! csak legyen akit elhordasz oviba, szolfézsra, táncra, tornára, meg mi a fszrmra... :-DDD
de ez a gyorsult világ... nincsenek határok!Ebben legalább is.

sárga nyúl 2011.04.23. 01:20:54

@IrishOak: Kérdés viszont, hogy ha elmennek dolgozni, akkor mit, és milyen célból. Van egy "kellemetlenül" :) gazdag osztrák pszichó néni ismerősöm, a lánya gyógyszerésznek tanul. Közben kötelező jelleggel elküldte a mama dolgozni, mégpedig öregek otthonába, kisegítőnek. A fia valami filmes cégnél volt a tanulmányai alatt számítógépes grafikus (vagy mi) félingyen, azóta megcsinálta a saját cégét sok alkalmazottal, és vagyonokat keres ugyanazon a filmes cégen. Ja, a mama meg hobbizás gyanánt orgonál hétvégente a templomban. Ha ezt a hozzáállást egyszer a magyaroknak sikerülne elsajátítani... de sajnos pont az ellenkező a trend.
Az biztos, hogy itthon is van logisztika! Csak a legtöbb ismerősöm kínlódik vele rettentően, mert 8-10 órás munka mellett kivitelezhetetlen.

IrishOak 2011.04.23. 01:39:56

@sárga nyúl:
ja,hogy "ez"!... ez a kapitalizmus-avagy a tettre vágyás, és készség. Ezt még nagyon tanulni kell a kicsit nyugatabbra lévőktől.(Azt nem is merem mondani, hogy Ázsiához, Indiához még nyolc fényévet)Nem elég a szittya Mo. ehhez EUROPA-HOZ kellene tartozni. Most betonozták be a rögöt, és a balkáni diktatúrát! Itt nem terem semmi,
csak sáron gaz... el is küldöm minden gyerekemet a világ "élhető" részére... én is elmegyek... amint lehet!(mindig vissza is jövök, mert idealista barom vagyok)Világgá:-) ahogy a népmese mondja:-D

Nem én vagyok, hanem én 2011.04.23. 05:51:46

@sárga nyúl:
Ez kifejezetten urológusnak vagy gyermekurológiára szakosodott orvosnak szóló kérdés...
Bár szerettem az urológiát, mert jól oktatták, és keményen is számon kérték (üde kivétel volt a sebészeti tantárgyak között), de sajnos ha te vizsgáztattál volna, akkor ezeken a kérdéseken megbuktam volna... :)

Nem én vagyok, hanem én 2011.04.23. 06:10:11

@SusanneF:
Ezt a betegséget és alapvetően az újszülötteken látható fejlődési rendellenességeket nem nagyon kell magyarázni. Anyukát kézen kell fogni, és meg kell neki mutatni, hogy mi helyzet: a húgycső nem a fütyi végén nyílik, hanem itt meg itt és itt... Ennyi... Ebből anyukának értenie kellene a dolgot... 2 mondatnál több abszolút felesleges, abban az állapotban ennél többet úgysem értene a nő. Ennyit meg is tettek a fenti történetben is.
A korrekciós lehetőségekről, a különböző műtétekről a szülésnél jelenlévő szülésznek és újszülött-gyógyásznak meg nem kell tudnia, mert nem az a szakterületük. A dolog nem is sürgős. Így csak meg kell adniuk az anyának a témában jártas, urológus, vagy kifejezetten gyermekurológiával foglalkozó sebész elérhetősét, esetleg ha nagyon jóindulatúak akarnak lenni, és az orvos épp abban a kórházban dolgozik, akkor áthívják konzíliumra a szülés utáni napokban, így nem az anyának kell majd felkeresnie.

Leroi 2011.04.23. 10:05:34

Nem gladius hanem glandis, tehát a makk alatt nyílik a húgycső, nem a makk végén.
Úgyhogy egy ilyen műtétet követően kedvére nőhet a penis, legfeljebb a makk alakja lesz egy kissé érdekes. de az az eljövendő hölgyeket kevéssé fogja már zavarni.,
Varietas delectat.:)

És jó, hogy minden JÓL alakult.

2011.04.23. 11:33:03

@IrishOak: "De most hogy sok "okosságért" sokat fizettem- már lelakom ami jár nekem:-)"

Ez tetszett! :-))

Hatodéves 2011.04.23. 12:24:30

@Túlvagyokrajta:
Ok, van benne valami, hogy nem, vagy nem így kellett volna leírnom, milyen benyomást keltett bennem ez az írás.

Ugyanakkor nem a személyiségedet bíráltam. A tisztelet az nem egy tulajdonság, hanem a másokhoz való hozzáállás.

És az sem mindegy, hogy egy beteg hogyan áll az egészségügyi személyzethez. Vannak olyan betegek, akiknek úgy sem jó semmi, amit az ember csinál, akik a hibákat keresik.

Nem mondom, hogy Te ilyen vagy, mert nem voltam ott, és lehet, hogy a valóságban egészen másképp viselkedtél, mint ahogy a leírtakból kitűnik. Lehet, hogy ez csak egy játék, hogy ilyen humorosan-ironikusan írtad le.

Csak én (hangsúlyozom, ez egy szubjektív gondolat) egy ilyen módon leírt panasszal nehezebben tudok azonosulni. Ez az írás szórakoztató, de ez itt egy panaszkönyv nem egy novellagyűjtemény. Alkalmanként egészen súlyos vádak hangzanak el. Az emberek néha olyan (mű)hibákról számolnak be, amikért fejek hullhatnak. De legalábbis az egészségügyről alkotott véleményeket befolyásolja. Itt egy posztnak súlya van, emberek munkáját ítéljük meg, még akkor is ha névtelenül (ugyanakkor sokszor intézmény, osztály is meg van említve. Ezenkívül privátban bárki megkérdezheti, hogy kiről írtál.)

Ha nehéz egy posztban elválasztani egymástól a szubjektív és az objektív dolgokat, az nekem nehezíti az értelmezést. Ezt bizonyítja, hogy az én valóban túl szubjektív kommentemet is félre lehet érteni.

serfecs (törölt) 2011.04.26. 12:13:33

@IrishOak: Uhh, nálam azért enyhébb a helyzet, 1,5 cm-es volt, plusz a biztonsági zóna és szerencsére jóindulatú, a tulajdon férjem állítja, hogy semmi sem látszik.

eab 2011.06.27. 08:01:09

Mindamellett, h nagyon tetszik a szövegezése ennek a történetnek (ennyi humor nélkül nehéz lett volna túlélni), engem az érdekelne, h hol és ki operálta a hypospadiasist a 6 hónapos gyereken. Sorstársként én nem találtam erre vállalkozó orvost (6 hónaposnál) kis hazánkban.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása