A magyar orvosok keresnek a legrosszabbul

2011.04.11. 10:04

Európai szinten a magyar orvosok dolgoznak a legtöbbet, mégis ők keresnek a legkevesebbet, így teljesen érthető, ha elhagyják az országot – mondta Claude Wetzel, az Európai Orvos-szakszervezetek szövetségének (FEMS) elnöke szombaton Budapesten, a Magyar Orvosok Szövetsége által meghirdetett demonstráció előtt tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.

 

 

Az elnök rámutatott, hogy a rossz munkakörülmények is problémát jelentenek, de tény hogy Magyarországon az orvosok és a nővérek is rosszul vannak fizetve. Egy magyar szakorvos ugyanis 12 évnyi tanulás után kevesebbet keres, mint egy átlagpolgár – emelte ki. Claude Wetzel hangsúlyozta: Magyarország GDP-je az elmúlt tíz évben 15 százalékkal emelkedett, az egészségügy kasszájába mégis 18 százalékkal kevesebb jutott.


Forrás
:hvg.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SusanneF 2011.04.12. 08:10:33

Nem vonja kétségbe senki,hogy tényleg kevés egyes orvosok fizetése...sajnálatos,hogy sok jó szakember emiatt más országban próbál szerencsét.
DE!
A bölcsődei és szociális gondozók kb.400 eurónak megfelelő fizetésért járnak több műszakba,vállalnak 15-20 vagy még több!kicsi vagy nagy emberért felelősséget,és még az utolsó bőrt is lenyúzzák róluk!!!!
EZT nagyon-nagyon ritkán hozzák fel mint problémát-pedig legalább annyi ember érintett,mint az orvosoknál...!!!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása