Házi tortilla bazsalikommal

2011.03.28. 10:01

Hozzávalók:


* 60 dkg finomliszt
* 3-4 dl langyos víz (amennyit felvesz)
* só
* bazsalikom
* szódabikarbóna
* 1,2 dl olaj
* A sütéshez:
* kevés olaj

 


Elkészítés:


Egy nagyobb tálba rakjuk a hozzávalókat. Ráöntjük a langyos vizet, és pár perc alatt összekeverjük, nem kell géppel, mert hamar megvan. Addig gyúrjuk, amíg elválik az edény falától és egy ruganyos tésztát kapunk. Pihentetés nélkül az asztalon kisodorjuk, majd fél zsemle méretű gombócokra vagdaljuk (kb. 8 nagy vagy több kisebb lesz belőle).


Előmelegítjük a legnagyobb palacsintasütőt (még jobb, ha nagyméretű elektromos sütőt) 200 fokra.


A gombócokat sorban kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, a sütőlapot ecsettel vékonyan kilajozzuk, és oldalanként 1-1 percig sütjük. Mindkét oldalán olajozzunk sütés előtt.


Bármivel megtölthetjük, amit szeretünk, sült hús csíkokkal, zöldsalátákkal, egyéb kész salátákkal, rántott hús csíkokkal, sajttal, babbal, stb. Az öntet is bármi lehet, amit szeretünk.

 

Forrás:mindmegette.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása