Nintendo-val a látászavarok ellen?

2011.03.21. 11:05

Segítheti a látászavarok felismerését a Nintendo 3DS. A játékkonzol segítheti a kisgyermekkori látászavarok felismerését - állítják amerikai optometrikusok, akik szerint nem fedi a valóságot az a gyártói figyelmeztetés, miszerint a háromdimenziós videojátékok hátrányosak lehetnek a hat év alatti gyermekek fejlődésére.

 


A hónap végén piacra kerülő új háromdimenziós játékkonzol gyártója a szakemberek szerint csak túlzott óvatosságból tette közzé a használati kockázatokról szóló figyelmeztetést, hogy ilyen jogcímen később ne lehessen pert indítani a japán cég ellen.


Ezt a nézetet brit kutatók is alátámasztják, akik egy korábbi tanulmányukban kifejtették: még mindig nincs bizonyíték arra, hogy a térhatású filmek nézésekor észlelt tüneteknek hosszan tartó káros következményi is lehetnek.


Amerikai szakemberek szerint pedig éppenséggel áldásos hatásai vannak a 3D-s kijelzőknek, ugyanis ezek az eszközök azokat a szembetegségeket is feltárhatják, amelyeket a hagyományos szemvizsgálási módszerekkel nem, vagy csak nagyon nehezen lehet kimutatni.


"Ha a 3DS-en játszó gyermek nem érzékeli a háromdimenziós élményt, az annak a jele lehet, hogy valamilyen látásszervi betegsége, például a nehezen kiszűrhető tompalátása (ambylopia) van" - mondta Michael Duenas, az Amerikai Optometrikusok Szövetségének társigazgatója, hozzátéve, hogy a térlátási zavarok gyógyítása annál eredményesebb, minél korábban kezdődik a kezelés.


Forrásegeszsegkalauz.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása