„Ehető” palackon dolgozik a Pepsi

2011.03.18. 08:10

Teljesen újrahasznosítható anyagokból készült palackot dobhat piacra a PepsiCo. Inc., ha az új növényi összetevőkkel végzett kísérletek beváltják a várakozásokat – jelentette a Reuters.


A vállalat jelenlegi „zöld” palackjainak készítéséhez bizonyos fűféléket, fenyőkérget és gabonaszemek héját is felhasználják, ám az újdonságot narancs- és krumplihéjra, illetve zabszemek burkára alapoznák.

 


Ezek a Pepsi egyéb tevékenységének melléktermékei, hulladékok, amelyeket hasznosítani akarnak. A cég kutatói úgy látják, sikerült olyan molekulaszerkezetet létrehozniuk ezek felhasználásával, amelyből a jelenlegiEhető palack, de még nem Pepsi palackokra a tapintás, a kinézet és a tárolási hatékonyság szempontjából megszólalásig hasonló terméket tudnak előállítani. A kísérleti gyártás jövőre indul.


A versenytárs Coca-Cola jelenleg olyan palackokat árul, amelyek 30 százalékban cukornádból készülnek. A Coca-Cola szintén 100 százalékban növényi alapú kólás palackokkal akar előállni.


Forrás: elelmiszer.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása