Húsvéti egyszerű ételek

2011.03.17. 08:42

Véletlenül se legyen rossz érzésünk, ha nincs, vagy nem tudunk sok időt tölteni komplett húsvéti menü, vagy a család megszokott, esetleg időigényes vagy bonyolult húsvéti receptjeinek elkészítésére. Akár az ünnepen, de már a húsvét előtti napokban is hangolódhatunk az ünnepre finom, ám egyszerű húsvéti ételekkel. Ha egyszerűen elkészíthető ételekkel készülünk marad időnk többek között a húsvéti dekorációra és tojásfestésre, de az ünnep élvezetére is..

 


Húsvéti alapanyagok


Válasszunk a húsvéti témakörhöz hagyományosan kapcsolódó, valamint az évszaknak megfelelő alapanyagokkal készülő egyszerű ételeket. Az alább felsorolt alapanyagok között szerepelnek húsvéti klasszikusok, amelyek nélkül az ünnep szinte elképzelhetetlen, továbbá szezonális (tavaszi) alapanyagok. Az alapanyagokhoz kapcsolódó hasznos tippek mellett sok egyszerűen elkészíthető és bevált receptet is ajánlunk.


* Tojás
* Sonka
* Spenót
* Halak
* Húsok
* Spárga
* Citrom
* (Új)krumpli


Húsvéti ételekben jellemző alapanyagok továbbá: torma, pisztácia, mandula, mazsola, aszalt gyümölcsök, eper, csokoládé, marcipán, sárgarépa, zöldfűszerek, újhagyma, egyéb tavaszi zöldségek és gyümölcsök.


Alapételek húsvétra hangolva


Legyünk kreatívak a megszokott és egyszerűen elkészíthető alapételek húsvétivá tételében hozzávalókkal és tálalással is! Ennek megfelelően számtalan verzióban készíthetjük el a kedvenc ételeinket. Néhány példa:

 


Palacsinta:
készíthetjük a húsvéti reggelihez, akár édesen töltve, akár füstölt lazacos palacsintaként, amerikai palacsintaként, de egyszerű spenótkrémmel (spenót, tejszín, fokhagyma, só, bors) megkenve is. Zöldfűszeres krémsajttal megkent palacsintára húsvéti sonka szeleteket is tehetünk. Ha a palacsintát előre elkészítjük, megtöltjük ilyen módon és fóliával szorosan feltekerve hűtőszekrényben tároljuk, csak elő kell venni és szeletelhető akár előételként, vagy locsoló partira is.


Omlett: szintén készíthetjük számos változatban, akár húsvéti reggeliként, vagy húsvéti könnyű vacsoraként is. Készítsük húsvéti alapanyagokkal, fogyaszthatjuk szendvicsben akár hidegen is.


Szendvics: mi sem egyszerűbb egy szendvics elkészítésénél! Válasszuk a sonkás, lazacos, tojásos szendvicseket, amelyeket különböző szendvicskrémekkel is változatossá tehetünk.


Leveles tészta: elsősorban készrenyújtott változatában szintén jolly joker a konyhában. Lepényként, falatként, édesen vagy sósan, húsvéti jellegű töltelékkel elkészítve vagy húsvéti formában kiszaggatva az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja a finomságok készítésének.


Muffin: a méltán közkedvelt muffint elkészíthetjük ötletes húsvéti


Piskóta: egy bevált piskóta recepttel könnyen megoldhatjuk az ünnepi sütemény kérdését. Akár húsvéti dekorációval, vagy tojás alakúra “vágott” tortával garantált a siker!


Néhány általános tipp a gyors és egyszerű főzéshez:


* Válasszuk ki a sok recept közül a felkészültségünkhöz és kapacitásunkhoz mérten legegyszerűbben és garantáltan elkészíthető ételeket. Ha az egyszerűség és a gyorsaság a cél, nem érdemes kísérletezni.


* A jó minőségű alapanyag már fél siker, ezért figyeljünk oda bevásárlásnál. Különösen ünnepek idején sok a silány áru.


* Készítsünk csak valóban szükséges mennyiséget az ételekből (bár vannak olyan ételek is, amelyekből érdemes egyszerre nagyobb adagot elkészíteni).


* Az ételek húsvéti tálalása szintén hozzájárul a hangulat megteremtéséhez.


Forrás:tutitippek.hu
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása