„A Michelin-csillag az egész országnak jót tesz”

2011.03.17. 08:51

A legrangosabb gasztronómiai elismerésnek tartott Michelin-csillagot kapott a budapesti Onyx étterem, a tavaly csillagot szerzett Costes pedig meg tudta tartani a minősítését. Pintér Katalint, az Onyx igazgatóját kérdeztük.

 


Volt-e jelentősége a csillag megszerzésében, hogy modern magyar konyhát visznek?


– Önmagában nem számít. De nagyon örülünk neki, hiszen Szulló Szabina az első Michelin-csillagos kelet-európai séf, aki saját hazájában, helyi konyhát visz. A budapesti Costesben és Prágában is külföldi a konyhafőnök.

 

A legszínvonalasabb magyar éttermek gyakran arról panaszkodnak, hogy itthon nem lehet megfelelő alapanyagot beszerezni.


– Sajnos hullámzik a minőség. Itthon is lehet kiváló alapanyagot kapni, ám néhány szállítás után már nincs vagy nem olyan minőségű az áru. Javul a helyzet, de csak lassan. Leginkább a húsokat szoktuk külföldről beszerezni.


Lát-e valamilyen előrelépést a hazai gasztronómiában?


– Az elmúlt néhány év­ben gasztronómiai robbanás történt Magyarországon. Egyre több he­lyen lehet jót enni, és nem csak a csúcsétter­mekre gondolok. Ezen a téren is lassú a javulás, kicsit rendbe kellene szedni a mezőgazda­ságot, az oktatást és a pénztárcánkat. Mindenesetre a Michelin-csillag az egész ország­nak jót tesz.


Lehet-e nyereségesen üzemeltetni egy csúcséttermet Magyarországon?


– A csúcsgasztronómia sehol sem csúcsüzlet. Az Onyx az első években csak vitte a pénzt, né­hány hónapja javult a helyzet. Több lábon állunk, az Onyx mellett mi üzemeltetjük a Gerbeaud cuk­rászdát, de van Tokióban is cukrász­dánk.

 

Forrás:metropol.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása