Már 2 Michelin-csillagos étterem van Budapesten!

2011.03.16. 11:37

Újabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot, így a Costes mellett már a belvárosi Onyx is büszkélkedhet a rangos elismeréssel - számol be a Világevő blog. Széll Tamás, az Onyx séfje a blognak úgy nyilatkozott: "40 fokos lázban töltöm az első napom a Michelin-csillagos étteremben, hulla beteg vagyok. Nagyon örülünk, még fel se fogtam! Kicsit szédülök is!"

 


Az Onyx étterem a belvárosi Vörösmarty téren található, 2007. áprilisában nyitotta meg kapuit. Honlapjuk szerint a konyhában dolgozó csapat közel 10 éve dolgozik együtt, ennek is köszönhető, hogy az étterem ilyen hamar ismert és elismert lett Magyarországon.


Az étterem honlapja szerint egy 2 fogásos menü ára: 3490 forint, míg egy 3 fogásos menü 3990 forintba kerül.


A 2011-es Európai Michelin Kalauzban 1771 éttermet és 1557 szállodát értékeltek. A frissített rangsor szerint Európában jelenleg 15 háromcsillagos, 58 kétcsillagos és 284 egycsillagos étterem van; utóbbiból 39 kapott idén először csillagot. A Michelin Kalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg, és a francia gasztronómia bibliájaként tartják számon.

 

Forrás:hvg.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása