Egy kis szesz – mértékkel – még jót is tesz
Az állítást két nagy orvosi tanulmány is alátámasztja, az egyik ráadásul utal a francia úgynevezett paradoxjelenségre is.
Franciaországban az ételeket rengeteg zsírral készítik, ami növelné a szív- és érrendszeri megbetegedések számát, ennek ellenére a szívrohamok ritkábbak, mint bárhol máshol Európában. Az orvosok biztosak benne, hogy a francia étkezések mellé kötelező vörösbor állhat a jelenség hátterében, amit most a British Medical Journal aktuális számában meg is erősítettek.
Az alkoholos italok ezek szerint nemcsak kellemes hangulatba hozzák az embereket, de mértékkel fogyasztva – férfiaknál két pohár ital, nőknél egy – hozzájárul a szív- és érbetegségek megelőzéséhez.
Forrás: elelmiszer.hu
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.