Spriccelt a vér a szemhéjamból - Mediburg klinika

2011.02.24. 06:00

Sajnos, hiú vagyok. Két éve azonban nagyon durván ráfizettem a hiúságomra. Biciklisbaleset következtében megnyúlt jobboldali, felső szemhéjam miatt mentem erre a klinikára, az idősebbik plasztikai sebészhez. Ő, a koromra hivatkozva – 50 fölötti vagyok – rábeszélt egy teljes, endoszkópos arcplasztikára. Már a műtét alatt extrém vérzés és ödémásodás kezdődött el, amely csak tovább fokozódott, Este – a narkózis hatására – hánytam, spriccelt a vér a szemhéjamból. Kértem a nővért, értesítse az orvosomat. Ma már igazságügyi szakértőtől tudom, h ilyen extrém vérzés esetén az orvosnak vissza kellett volna engem vinnie a műtőbe, elállítania a vérzést, feltárnia a sebet és újra rögzítenie. Nem így történt. Az orvosom, akinek közel egy milliót kifizettem (számla nélkül, persze), sorsomra hagyott.

 

 

Miután pár nap múlva lehúzódott a szörnyű ödéma (addig ki sem tudtam nyitni a szemem), kiderült, hogy mindkét alsó szemhéjam kifordult, azaz ectropium keletkezett. A sebész a rákövetkező 4 és fél hónap alatt ötször állt neki fabrikálni a szemhéjaimon, egyre több torzulást okozva. A hatodik (sikertelen) beavatkozás után megígérte, elküld külföldre, rekonstrukciós sebészetre. (Itthon senki sem vállalta a műtétemet.) Két hét múlva e-mailt küldött, amelyben kijelentette, hogy közönséges hazudozó vagyok és elmebeteg, a szemem meggyógyult, többet nem akar látni a praxisában…

 

Katasztrofálisan nézett ki a szemem és néz ki mind a mai napig is. Aszimmetrikus, a bal alsó szemhéj még mindig lóg, a felső szélesebb mint a másik, az egykor szép, mandulaformájú szemem kerek lett mint egy Lencsi-babáé… iszonyodok a tükörbe nézni. De nem a torzulások jelentik a legnagyobb problémát, hanem az, hogy a bal szememet még mindig nem tudom becsukni. Emiatt állandóan annyira száraz, hogy a napi ötszöri csepegtetés ellenére is egész nap égető fájdalmat érzek.

 

Műhibapert indítottam a sebész ellen. Ekkor kiderült, hogy meghamisította az orvosi irataimat is – hogy mentse magát – műtéti beleegyező nyilatkozatot, ápolási lapot és orvosi jegyzőkönyvet hamisított. Mivel nem tudtam belenyugodni a pénzem elveszítésébe és a megrondulásomba, az örökös szemfájásomba, felvettem a plasztikai sebész ellen a harcot és folyamatosan tüntetni kezdtem a klinikája előtt. Emiatt ő feljelentett, „rágalmazás” címén. Mivel ő is megrágalmazott engem a Blikkben, a Nők Lapja Caféban, a Borsban és más online újságokban, ellenpert indítottam. A helyzet tavaly tavasszal teljesen eldurvult, rámszabadította a férfi alkalmazottját, aki tettleg is bántalmazott engem. (Újabb per kilátásban.)

 

Már vágom a centit, nemsokára – óriási anyagi áldozattal, mert ugye a műhiba/kártérítési perem évekig el fog tartani – nemsokára külföldre utazom helyrehozatni amit ez az orvos elbarmolt rajtam. Tanultam az esetből, mások is tanuljanak: jobb belenyugodni az idő múlásába, nem érdemes rizikóztatni kétes eredmény kedvéért. Nem állítom azt, hogy nincs létjogosultsága a plasztikai sebészetnek, azonban nagyon körül kell nézni, kire bízzuk rá magunkat. Ez a szakma tele van alulképzett sarlatánnal. Az én ex-orvosomnak is van még műhibapere, az enyémen kívül.

 

Üdv.: László Erika (én a plasztikai sebészemmel ellentétben bevállalom a nevemet)

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leroi 2011.03.20. 22:23:32

@Erika László:
Mondd abból, hogy kiértél az USA-ba, egyenesen következik, hogy azonnal el is felejtettél magyarul?

Erika László 2011.03.20. 22:53:30

jol van, na mar megint kotekedsz velem, te is es masok is pontosan ertik, h mit jelent a kifejezes. lehetnel kicsit kedves is, mondjuk kivanhatnal nekem egy kis erot es minel jobb gyogyulast, hm

Leroi 2011.03.20. 23:14:22

@Erika László:
Az csak természetes, hogy gyógyulást kívánok és sok sikert a műtétek átvészeléséhez, csak meglepett ez az oculoplastic surgeon...

Erika László 2011.03.20. 23:25:06

na, ez mar jobban hangzik... tudod eleg xar itt egyedul, korberagasztott, befeketedett szemmel. kint szakad az eso es meg itt kell lennem tobb mint ket hetet.
jo ejt, itt meg koradelutan van.

Leroi 2011.03.20. 23:33:59

@Erika László:
Kitartást Neked és meglásd, hamar jóra fordul minden!
Have a nice day in L.A...

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.21. 02:09:04

@Erika László:
Melyik los angelesi kórházban műtöttek?
Az eső amúgy tényleg szakad... :(

Erika László 2011.03.21. 02:28:12

@miklos.rabai:
a cedar sinaiban, ha ez mond vmit

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.21. 03:16:57

@Erika László:
Mond. Beverly Hills-ben van. Azt hallottam, hogy az ortopédiai központjuk kiváló, de lehet, hogy csak a PR-juk jó... :)

Erika László 2011.03.21. 13:17:23

@miklos.rabai:

az ortopediarol nem hallottam, de a beverly hills anugy a plasztikai sebeszet fellegvara

Erika László 2011.03.21. 13:25:27

@szomorucica:

huha

nalam tenyleg forditva volt, a mediburg klinika es az orvosa kritikan aluli volt ellenben az istvan korhazban az ormeny, akcentussal beszelo altatoorvosrol csak a legjobbakat tudom mondani.

ahol te voltal ott sztem beugro lehetett az anesztes, akirol en tudok o egy igazi szoke no, nem festett,kicsit idosebb, nagyon jolelku es lelkiismeretes. a forumokon nagyon dicserik.

Erika László 2011.03.21. 15:16:48

@szomorucica:

tovabb gondolkoztam azon amit irtal. sztem biztos h ket kulombozo szemelyrol irunk. aki ugyanis tobbnyire ott van o egy igazi szuletett urino. nincs szuksege a kliensek apropenzere. el se fogadna, ha ratukmalnak se.

tódór piroska 2011.03.21. 16:26:40

@Erika László:

Nem vagyok ismerős plasztikai sebészet magánklinika téren, de nekem úgy tünik, hogy 2 különböző helyről van szó (Mediburg vs Silvermount). A bánatos macska nem ott plasztikáztatta a nemtudom mijét, mint ahol Te a szemedet. Vagy tévedek?

tódór piroska 2011.03.21. 18:44:26

@Erika László: Hát én sem. Őszintén szólva, több gondom van annál az államilag finanszírozott (?) eü. ellátással, semhogy a magánszférával foglalkozzak... Mindenesetre úgy tűnik, ott sem minden fenékig tejfel.

Neked mielőbbi gyógyulást, a lehetőségekhez képest kellemes lábadozást (vagy, hogy stílusos legyek, have a fine recovery)kívánok.

Erika László 2011.03.21. 19:10:41

@tódór piroska:

egyaltalan nem fenekig tejfel, sot. a maganszferaban semmi kontroll nincs, azt csinalnak amit akarnak,
.
koszi a jokivansagot.

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.22. 06:50:39

@Erika László:
Ne haragudj, de az ortopéd sebészetet jóval többre tartom, mint a plasztikait, még akkor is, ha most rajtad rekonstrukciót végeztek.
Amúgy remélem, holnap már többet süt a Nap... :)

Erika László 2011.03.22. 13:03:38

@miklos.rabai:

nezd, a kettot ossze sem lehet hasonlitani.

az ortopedia gyogyitas, a plasztikai sebeszet pedig szatocskodas

Discip Lina (törölt) 2011.03.23. 00:41:13

Hm...Mily' érdekes!
Egyszer, valamikor úgy a '80-as évek végén munkahelyemre új orvos kollegina érkezett.
Egy jelenség. Elegáns, finom stílusú, akin látszott, hogy az anyatejjel szívta magába az illemet, kellemet, jó modort. Semmi közönségesség. Előkelő, de diszkrét elegancia. Igazi Úrhölgy. Külseje megítélésére a skandináv típus a legtalálóbb. Irigylésre méltó adottságai: a természetes szőke és hosszú haj, jóságos és okos tekintet, m indez egy kék színű szempárból sugározva.
A szerencsés külsőhöz, fantasztikus személyiség párosult: humánum, korrektség, megbízhatóság, ezt tetézendő, a kisujjában a medicina.
Azóta eltelt néhány év, de a közös ismerősök információs csatornáján, azért áramlanak a hírek...
Nos olvastam itt egy írásnak ugyan nem nevezhető, koholmányt, melyből beazonosítható a nevezett klinika, illetve annak altatóorvosa, kiről fentebb, szubjektív, de korrekt jellemrajzot írtam.
Nos, vádaskodás pergőtüzét látom, az egyébként igen alacsony színvonalú - mind stilisztikailag, mind a hsz-t. író intelligenciahányadosát tekintve - leírt, jó szándékot nélkülöző, ám de személyiségi jogot sértő megnyilvánulásában.
Pro primo: Vádolt Doktornő jelleme és anyagi helyzete, nem indokolja a leírtakban a rágalmazás tényállását is kimerítő, rosszindulatú, a becsületsértést, mely a Btk. idevágó passzusaiba is foglaltatik.
Pro secundo: a joggyakorlat szerint,
engedtessék meg nekem ezt beidézendő:
"Rágalmazás
Btk. (...) 179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával, vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

a) aljas indokból vagy célból,

b) nagy nyilvánosság előtt,

c) jelentős érdeksérelmet okozva

követik el.

Becsületsértés

180. § (1) Aki a 179. § esetén kívül mással szemben

a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben,

b) nagy nyilvánosság előtt

a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával, vagy pénzbüntetéssel büntetendő.(...)

Ellenben, említett Doktornővel szemben, belőlem hiányzott, az ekkora kitartás, és önfeláldozás, így a joggyakorlat felé kacsintottam, s az visszakacsintott rám, új pályaorientációként.

Pro tertio: vádaskodó hsz. beküldője, nagyfokú tájékozatlanságáról is tanúbizonyságot tesz, mivel a magánklinikákon, nem ismert fogalomkör és cselekvési képlet a parasolventia.
Nem is beszélve arról, hogy magánklinika, tehát versenyszféra, így az árképzésben nemhogy a altatóorvos honoráriuma, de még a takarítónő bére, sőt sőt a fénymásoló papír, és egyéb járulékos költségek is tartalmazzák a szolgáltatás díját, attól oly horribilis. Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy ez csak egy kiragadott szelete, és nem fedi annak komplexitását.
Nevezett klinikán megfordultam én is, igaz nem operáció céljából.
A munkarend szerint az infusio bekötése, azaz a "vénázás" az anaesthesiologus assistens feladata, NEM PEDIG AZ ORVOSÉ!!!!! Az orvos, az altatószerek dosirozásáért , az életfunkciók fenntartásáért felel, a páciens élete a kezében. Valamint a műtét sikeres lezárása után a fiziológiás egyensúly visszaállításáért.
Ám az altatószerek farmakológiai szempontból, olyan elhúzódó hatású szerek, hogy a köznyelvben használatos "ébredési szakasz" -t meghosszabbítja, melynek FELÜGYELETE, viszont már az ÁPOLÓNŐ FELADATKÖRE!!!!
Csak jelzem: reagált hsz. itt is sántít, hovatovább csúsztat, de nagyon!!!

Summázva:
Reagált hsz. egy aljas koholmány, melyet a rosszindulat, esetleg bosszúvágy táplált a Doktornő személye, hovatovább személyiségi jogai ellen, ami a hatályos törvények szerint szankcionálható is.
Kisstílű, és nevetséges.

A plasztikai műtét helyett tán pszichológiai rechabilitációra költötte volna milliós nagyságrendű pénzét, mely legalább az önismeret, de különösképpen az önelfogadás, és a sorokból kiáltó megkeseredettségre jelenthetne gyógyírt.

Üdvözlettel, minden értő olvasó felé:

Discip Lina MD., Dj.

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.23. 06:45:37

@Erika László:
Na, látod, megy ez neked, ez volt az eddigi egyetlen normális hozzászólásod...
És remélem azért ma már neked is sütött a Nap... :)

Erika László 2011.03.23. 11:01:22

@Discip Lina:

jo hsz, mindenben egyetertek a t. ugyvednovel. nekem is nagyon kilogott a lolab, h ocska ragalmazasrol van szo.

Erika László 2011.03.23. 11:05:53

@miklos.rabai:

kimelj meg a bantastol - egyaltalan, milyen emberek jarnak ide, orokke sertegetik a masikat. en is beszolhatnek neked, de nem pazarlom ra az energiamat.
egyebkent meg semmilyen ertelemben sem sut a nap, meg egy korrekcios mutetre szuksegem van, ugy tonkrevagtak a mediburg klinikan.

Erika László 2011.03.23. 11:11:35

@miklos.rabai:

es ha nem vetted volna eszre, ebben a topikban sem dicsoitettem a plasztikai sebeszetet meg mashol sem. baleset miatt szorultam ra. nezz magadba es szegyelld el magad. egyaltalan ferfi vagy te, milyen ferfi vagy h ok nelkul bantasz egy tonkretett, kifosztott, beteg, frissen mutott not. a vilag masik vegen, akit nem ismersz es aki nem bantott teged soha.

Erika László 2011.03.23. 11:13:34

na, jo, nem akartam, de megis beszoltam, de raszolgaltal rabai.

Erika László 2011.03.23. 20:54:59

@miklos.rabai:

sot. ma kiderult, mar holnap visszavisznek a mutobe, komplikaciok vannak. ennyire sut itt a napocska.kivanom mindenkinek, az enyemnel sokkal jobban susson. vagyhogy egyaltalan susson.

Dr.laikus PhD 2011.03.23. 21:20:54

@Erika László:
Ez nem jó!

Azért legyen egy kis humorod, így könnyebb lesz.
Most nem bánt a kutya sem.

Jobbulást.

Erika László 2011.03.23. 22:16:31

koszi.

neked se lenne sok humorod, ha a 8. mutetedre keszulodnel. a 7. 5 napja 4 orat tartott, most is fonalszakadas tortent, a szoveteimet a pancser magyar sebesz total szetmeszarolta.

Dr.laikus PhD 2011.03.23. 22:54:56

@Erika László:

Nem tudok mást mondani, mint azt, hogy attól hogy ennyire rossz a kedved nem használ semmit.

Mindenképpen ki kell bírnod, át kell vészelned, NEM KELL FÉLNED.

Nem marad más választásod. Ezt rosszkedvűen is lehet, de úgy is hogy nem hagyod magad. Vicsorogj (csinálj úgy mintha mosolyognál) a tükörbe és egyszer csak igazi mosoly lesz belőle.

Hidd el nekem vén nyanyának, mert működik.
Az is ha a tükörben képes vagy a szép szemed látni.

Így hát nekem van humorom és mert tudom miről beszélek csináld Te is és most sikerülni fog.

Dr.laikus PhD 2011.03.23. 22:59:00

@Dr.laikus PhD:

Kurva sokat fizetsz ám azért, hogy rossz kedved legyen és még csak meg se gyógyulj! :DDD

Erika László 2011.03.23. 23:32:16

@Dr.laikus PhD:

koszonom, nagyon jol esett. mar mosolygok is, de komolyan - itt most jonne egy smiley jel. jo ejszakat.

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.24. 06:11:59

@Erika László:
Az a helyzet, hogy pozitívan írtam rólad, és nem bántó módon. Kár, hogy félre értetted.

De a véleményem szerint, a történetedben legalább 3 hiba történt (és akkor most nem hiszem el az orvos verzióját az alkoholról és a felszakadó sebről), és abból legalább 2-nél aktívan te is részt vettél.
Mert te ültél a biciklin, így a balesethez és a sérüléshez nagy fokban te járultál hozzá. Valamint, ahogy a leírásban is tudtunkra hoztad, legalább 50 évesen hiúsági kérdést csináltál egy "megnyúlt jobboldali, felső szemhéj"-ből, és hagytad, hogy rábeszéljenek egy beavatkozásra. A harmadik hiba az orvosé volt. De az első 2-hőz te kellettél.

Itt persze nem a baleset az érdekes, mert az bárkivel megeshet, hanem a főbűnök közt az egyik, a hiúság. Mert "megnyúlt jobboldali, felső szemhéj"-jal lehet teljes életet élni, pláne 50 fölött. De mielőtt megint kiakadnál, inkább nézd meg a következő képet, ami egy 20 év körüli hölgyet ábrázol:
www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=view&id=2084&Itemid=292
A fotó a tavalyi World Press fotópályázat győztes felvétele lett, a komment pedig csak ennyi volt a képhez: "A kép nem azért vonzza a szemet, mert torz az arc. A levágott orr ellenére is látszik, hogy milyen gyönyörű nő mosolyog a kamerába".

Félre ne érts megint, sajnálom, ami veled történt, de sajnos a te korodban már a sebgyógyulás sem olyan, mint fiatalkorban, és hiába hitetik el az emberekkel a legjobb reklámügynökségek, hogy megfiatalodhatsz, de sajnos ez nem igaz. Mert becsapni csak azt lehet, akiben megvan az igény valamire, amitől pedig az illető sebezhetővé válik.

Szóval, csak remélem, hogy sikerülnek a műtétek és megnyugszol az eredményt látva.

Ami meg az időjárásra vonatkozó utalásokat illeti, te kezdted el mondani, hogy a hétvégén esett Los Angelesben. És míg tegnap tényleg sütött a Nap, addig ma felhős volt az idő, fújt a szél, és a délután közepétől zuhogott... Vajon honnét tudhatom mindezt?...

szomorucica 2011.03.24. 09:28:46

Cenzorilla/négercsók !

Ha szabad kérnem, a 21-i kommentemet szedjétek ki, valóban félreérthető. A mostani maradhat. Köszönöm.

szomorucica 2011.03.24. 09:38:19

Előbb írtam egy hosszú kommentet, amiben igyekeztem tisztázni, hogy nem is úgy volt, de , bár kétszer is elküldtem, nem találom. Lehet, hogy a blogmotor kekeckedik?
Ha később se lesz rajta, megpróbálom mégegyszer megírni.

Erika László 2011.03.24. 15:45:35

@miklos.rabai:

szia, nem volt pozitiv h azt irtad az volt az egyetlen normalis hszem, hulyenek tartottal.

valasz 1, miert ne biciklizhetnek,50 folott, plane h regen versenybringaztam meg 80 folott is akarok, egeszseges vagyok.

valasz 2, azert mert 50 folott vagyok,
meg zavarhat 1 asszimetrikus szemhejlogas, a fiatalokat is zavarna es megcsinaltatnak. miert kene magam elasnom 50 folott, nekem sok fiatal baratom es baratnom van,kamikazecsuzdazom veluk, sziklat maszok, korabban ejtoernyoztem es holegballonoztam, nem ertelek, nem es nem.

valasz 3, abban igazad van, megtanultam a lecket, mekkora bajt tud csinalni kicsibol egy penzehes, ostoba kontar aki orvosnak tartja magat.

mit csinalsz itt la-ban

attol is kesz vagyok idegileg h nem tudok atallni, delutan 5-kor fexem, ejfelkor kelek.

csak a mai napot kell kibirnom, holnap mar mutet, utana jon a joido, csak jobb lesz.

Erika László 2011.03.24. 15:48:16

@szomorucica:

en ebbol most mar telleg nem ertek egy szot se, de sztem is banto es felreertheto volt a szoveg, jo h toroltetted.

Leroi 2011.03.24. 15:52:51

Szerintem a csontvelőt is kiszívtuk már a lerágott csontból.
Örüljünk a műtétek sikerének és néha kissé fohászkodjunk Istenhez is...
Lehet, hogy hasznosabb a lelkünknek, mint a sokadik X-ben a hőlégballonozás vagy a kamikazecsúszdázás...Khm...

Irkutszk 2011.03.24. 15:53:32

@Dr.laikus PhD: Én amikor nagyon szomorú vagyok, énekelni szoktam. Amennyire megfigyeltem, előbb nagyon szomorúakat, aztán dühöseket, végül szépeket, és vidámakat. Vagy csak erre az értelmére figyelek a zenének? Nem tudom :)

Legközelebb, ha vicsorgok, biztosan rád fogok gondolni, köszönöm az ötletet! Remélem, minden a lehető legjobban van veled! Gondolunk ám rád sokan!

Erika László 2011.03.24. 16:47:27

@Leroi:

ha szted kiszivtuk akkor irjukalj mashova.

nem tudom hany eves vagy, de en 50 folott is biztosan 40-nel fiatalabb vagyok nalad, he-he

Dr.laikus PhD 2011.03.24. 16:54:53

@Irkutszk:

7-én, vagy 8-án műtét, addig rohangálás laborok, meg ami kell műtét előtt.
Beszélgetés anesztessel,

Képemről lesült a bőr, megkérdezte milyen gyógyszereket szedek és Kuka Néni, Magyar Beteg, Transzparens Laikus nem tudta megmondani.
Hazáig vicsorogtam. Dokumentációból kiszedtem mindent, csak azt vittem ami a sebésznek kell, cédulka is kikerült arról a 3 db gyógyszerről amit szedek + vitaminok.

Basszus, ott süllyedtem el szégyenemben. :((((

Dr.laikus PhD 2011.03.24. 17:00:52

@Leroi:

Ne irigykedj! Én jóval 50 felett másztam sziklát és csúsztam-másztam barlangot.
Csúsztam drótkötélen....

Csináld utánunk, ettől ha leszakad a szemhéjam, hát elvárom, hogy tisztességgel megcsinálják a sok pénzemért.

Sőt ha meggyógyulok akkor hőlégballonnal átrepülöm a Dunántúlt.

Bizony! :DDD

Erika László 2011.03.24. 17:02:49

@Irkutszk:

en is szivesen enekelnek itt, tanulok is enekelni - olvasod leroy, remelem, mert ez sem korfuggo vagy szted ez is, sot, 6a evesen indulok majd a londoni x-faktorban a messiassal - csak sajnos itt nagyon vekonyak a falak.

Dr.laikus PhD 2011.03.24. 17:06:34

@Dr.laikus PhD:

Persze ha addigra elmúlnak ezek a mocsok izomgörcsök.

Orvos hétfőn, addig még a buszon kapaszkodás is, mintha tourette szindrómás lettem volna.

Testcsavarás, hangos nyögés, dühöngés, hogy nem találom a jó pozíciót. Fejrázás, hogy nem meg sehogyan se!:DDD

Erika László 2011.03.24. 17:08:38

@miklos.rabai:

koszi a linket, gyonyoru a lany szmeme, engem megis elszomoritott mert a szem a lelek tukre es nekem pont ezt kaszaboltak ossze.

Erika László 2011.03.24. 17:10:23

@Dr.laikus PhD:

neked is koszi a linket, erdekes.

csak nem vagy te is beteg, remelem nem sulyos

Irkutszk 2011.03.24. 17:30:27

@Dr.laikus PhD: OK. Akkor még épp nem leszek konferencián, itt leszek, szurkolok majd nagyon.

A gyógyszernevek már csak ilyen megjegyezhetetlenek. Emlékezz, a kérdéseidet is felírtad inkább, mint elfeledd, semmi gond nem történt, találkoztok még (gondolom) a műtét előtt. Nyugi :) Kis fehér tabletta, meg nagy rózsaszín, minden este nehéz lenyelni, tudja, doktor úr... ;)

www.youtube.com/watch?v=i7oh1so-2M8

Dr.laikus PhD 2011.03.24. 17:41:20

@Erika László:

Nem vészes! Túlélem!
Ezt terveztem be.

Dr.laikus PhD 2011.03.24. 17:51:40

@Erika László:

Most látom, hogy milos.rabai blogjára azt mondod érdekes.

Annál kicsi több. Persze, lehet csak nekem. Nagyra becsülöm őt.

Ha nem fáradt a szemed nagyon az elejétől olvasd, rendkívül élvezetes és most, hogy nem tudsz mászkálni, kicsit pótolja a számodra a körülötted élő lüktető várost.

Dr.laikus PhD 2011.03.24. 17:52:41

@Erika László:

A szemeddel nincs is baj, a szemhéjad az a bibis...

Erika László 2011.03.24. 18:14:20

@Dr.laikus PhD:

igen. telleg nagyon klassz.

sajnos a szetcseszett szemhejaim miaatt elveszitettem az egykoe szep szemeimet. csunak, asszimetrikusak, hegesek es sokkal kisebbek mint voltak.

az emberek elsore mindig az ember szemebe neznek.ezert bant annyira.

Dr.laikus PhD 2011.03.24. 18:19:12

@Erika László:

Nézd az ember a korral és egyéb bajságokkal elveszít dolgokat.

A személyiséged legyen a lényeg, feledtetni fogja a szemhéjad.

Van egy barátnő, neki születése óta ilyenek a szemei, szomorú macinak hívjuk.
Imádják a pasik, mert olyan, de olyan humora van, hogy senki nem a fittyedt szemkörüli bűrkét nézi, hanem azt a mélybarna kifejező, szeretettel és humorral teli TEKINTETÉT.

Erika László 2011.03.24. 18:48:05

biztosan igazad van es lehet, h azert tortent az egesz, h ehhez felnojek

Dr.laikus PhD 2011.03.24. 18:53:30

@Erika László:

Ne máááár!
Nincsenek okok. Miklós a felelősség kapcsán csak annyit mondott, hogy Te voltál ott. De nem azért van, hogy okulj, tanulj, vádold magad, mentegesd magad.

Éld meg azt ami van!
Erről szól az egész.

Erika László 2011.03.24. 19:28:33

@Dr.laikus PhD:

sztem a dolgok nem ok nelkuliek. vmi miatt pont nekem kell ezt megelnem. mar hogyne lennenek okok

az okok es azok megoldasai viszik elobbre a vilagot - sztem es sokan masok szerint is

Irkutszk 2011.03.24. 19:58:40

@Erika László: Ha nem túl indiszkrét a kérdés, katolikus vagy?

Erika László 2011.03.24. 20:04:35

@Irkutszk:

nem, miert

egyebkent csinaltattam egy nyaklancot, 3 medal log rajta, kereszt, david csillag es egy iszlam felhold

Leroi 2011.03.24. 20:35:35

@Dr.laikus PhD:
Különösebben nem érdekel, de elolvastam.
Adja Isten, hogy ismét megtehesd.

BogyókaBigybogy 2011.03.24. 21:19:04

Szép estét emberek!:)

Látom megy a zajlás! :) nyugi van, beszélgessünk!

Jövök mindjárt, csak még van kis dolgom, Erikám relax!:) Leroi, a diplomával mit osztanak még? Szókincset?
Jut eszembe, ma orvosnál voltam, majd mesélek, úgy is vannak itt orvosok, tuti szétnevetik az agyukat!

Erika László 2011.03.24. 21:25:10

halljuk a meset

de vigyazz, itt nem fognak nevetni ha roluk szol

Erika László 2011.03.24. 21:31:42

@Erika László:

ha jo a sztori kuldd be a praxisblog,hu-ra, nyitnak belole egy jo kis topikot

Erika László 2011.03.24. 21:32:30

@Erika László:

ha jo a sztori kuldd be a praxisblog,hu-ra, nyitnak belole egy jo kis topikot

adamantium 2011.03.24. 21:55:51

kicsit elfajult a dolog úgy nézem

Leroi 2011.03.24. 21:57:39

@adamantium:
:D
Hagyd, menthetetlen.

cochran 2011.03.24. 22:10:39

@Erika László:
Akkor anélkül született?
Aú, az súlyos!:)
Ne légy már dühös, javulj szépen.

BogyókaBigybogy 2011.03.24. 22:13:10

No látom takarítás volt!
Akkor el is teszem magam holnapra, holnap talán a témához is tudok kapcsolódni!
Addig is tényleg mosoly, optimizmus, mert sikerül, tudjuk!:))))

BogyókaBigybogy 2011.03.24. 22:15:24

ja nem volt takarítás..a vége legalábbis még bent maradt!:)
Ha nevetsz rajta, az csak jó:)

cochran 2011.03.24. 22:16:58

@Erika László:
Hát szívesen, ez a legkevesebb.

Erika László 2011.03.24. 22:19:54

@cochran:

vagy lehet, h te nem is no vagy es e
1 igazi ffi segitett nekem, hm

cochran 2011.03.24. 22:20:38

@Erika László:
Nem vagyok nő, eltaláltad.:)

epres négercsók 2011.03.24. 22:43:15

Jelezném, hogy azt is kitakarítjuk, aki alaptalan dolgokkal becsmérli a másikat. Utoljára szólok, legközelebb pihenni küldök.

Erika László 2011.03.24. 22:58:01

@BogyókaBigybogy:

holnap tenyleg irdd meg az orvoskalandodat, te nagyon jol tudsz irni

de ne ide, hanem a blog cimere

cochran 2011.03.24. 23:00:32

@Erika László:
Oké, jó.
Nem lényeges, megkapta a magáét.

Leroi 2011.03.24. 23:09:54

Szépen lehúzták rólam a keresztvizet!

epres négercsók 2011.03.24. 23:10:20

Na, akkor ide írom, a másikat nem offolom tovább.
Cochran, egy hét, Erika, egy nap. Ha nem sikerül holnapra lehiggadni, lehet fokozni is.
Szerintem elég nyilvánvalóan megindokoltam a másik poszton, és szóltam is előre.
Nem különösebben érdekel, hogy privátban hogy oltogatjátok egymást a másik ellen, de ezt ott meccseljétek le, ide nem tartozik. És ha holnap is itt fog folytatódni a dolog, akkor nem egy napra fogok tiltani.
És ez mindenkinek szól!

epres négercsók 2011.03.24. 23:11:27

@Leroi: Nem szeretnél utánuk menni, ugye? Korlátozódj az aktuális posztra, az itteni szószólók most pihennek, és nem elegáns dolog hátba támadni őket.

Discip Lina (törölt) 2011.03.25. 09:52:27

@epres négercsók: Kedves Moderátor! :-)

A tegnap (március 24.) 9:23:05kor íródott hsz-ből kérlek töröld a hivatkozott magánklinika nevét, csillaggal, vagy egyéb megoldással, ami a lehetőségeid tárházában szerepel.
Indoklás: egy-egy magánklinika komoly összegeket költ PR-ra, és hivatkozott hsz., pedig a hitelrontás vélelmének tényállását feltételezi, ráadásul 2X is szerepel a szövegkörnyezetben.

Köszönettel: Discip Lina

epres négercsók 2011.03.25. 10:46:39

@Discip Lina: Kitöröltem, de csakis a nevezett klinika neve miatt (hozzászólást szerkeszteni macera, és nem is szoktam belenyúlni a más által mondottakba).
Nem szívesen tettem, mert egy nagyon korrekt hozzászólás volt.

BogyókaBigybogy 2011.03.25. 12:43:14

Mindenkinek!

Kérdésem lenne: a Praxis-blog most akkor kinek és miért nyitódott? Oké, látom a bevezető szöveget, de ez általános...nekem nagyon arra hajaz az egész, h írhatunk bármilyen történetet, ja nem is bármilyet, hanem olyan lehúzósat:) mind egyes orvosokról, mind az egészségügyről, tutira veszem, h kinyírják az illetőt, vagy legalábbis olyan helyzetbe hozzák, h kinyíljon a bicskája, akkor meg azért jön a radír!!

A nickek mögé nem látok..nem tudom, h egy agyonképzett, orvosnak mondott, nevezett szörnyeteg rejtőzik alatta, vagy egy még remény fel nem adott, valahol emberséges, félénken próbálkozó fehérköpenyesek társadalmába tartozó emberséges lény, vagy egy civil, aki vagy igazat beszél és valós panaszait osztja meg, vagy hazudik, esetleg egy olyan civil, aki élvezi ha bomlaszt, lehúz, itt éli ki beteges hajlamait, továbbmegyek, vagy mindezek keveréke, a keverés arányát persze nem ismerem!

Bármelyik is legyen az illető, végtelenül szomorú vagyok!Ha az igazát kereső, igazat mondó, majd innen kinyírt az illető, akkor azért, ha orvos, és úgy viselkedik mint egy tudathasadásos félbolond, akkor azért, ha orvos, és nem mer harsányabb lenni, és kimondani amit igazából gondol, ott bent, akkor azért, ha civil és élvezi, ha bánthat, akkor azért...ez a Praxis blog nem tölti be az indító szövegben jelzett funkcióját! Ez egy mészárszék, és h ki a mészáros, és kit mészárolnak benne, na erre mindenki magában keresse a választ!

Kérem a T.Moderátorokat, hagyják bent ezt a hozzászólást! Nem bántottam benne senkit, senkit sem anyáztam, és nekem nagyon fontos , h ezek a gondolatok itt maradjanak! Akinek nem inge..én mindig ezt mondom...
Miért? Azért, h tanuljunk emberek! Emberséget!Emberi párbeszédet!

Mágia 2011.03.25. 13:08:55

@BogyókaBigybogy:

Hát szerintem erre mondják, hogy amilyen az adjonisten...

Ritkán olvasni errefelé olyan posztot, amelyik:

- pontosan leírja a posztoló problémáját

- érzelmektől a lehetséges mértékben mentesen írja le a posztoló problémáját

- az ide kommentező orvosok véleményét, tanácsát, segítségét kéri

- a posztoló nyitott az észérvekre

- a posztoló nyitott az orvosi-szakmai érvekre

- a posztoló nem azért ír, hogy megerősítést találjon az ide kommentező laikusok között a saját véleményére

Az összes többi magyar nyelvű fórumon VAGY csak egy orvos válaszol a beteg kérdésére, VAGY csak laikusok válaszolnak a beteg kérdésére.

Nincs még egy olyan felállás, ahol a posztoló kérdező mind az orvos hozzászólók, mind velük vitázva, ÉS egymás véleményét formálva, kiegészítve, a laikus hozzászólók véleményét is olvashatná.

Bikli néni 2011.03.25. 14:06:27

@BogyókaBigybogy: Mindamellett, hogy csatlakozom az előttem szóló Máriához, a következőt tudom elmondani:
A blogokban az emberek névtelenül, nickek mögé bújva mondják el a véleményüket. Ebből nem lehet leszűrni, hogy valójában milyen emberek. (Engem pl. milyen ráncos néninek képzelsz el? :))
Mi, akik elég régóta itt vagyunk, összeszoktunk, már ismerjük egymást, és el is tudjuk fogadni a másik véleményét.
Azt kellene eldönteni, hogy most azért írnak ide az emberek, hogy az összes kommentelő együttérzően megveregesse a vállukat és adja alájuk a lovat, vagy azért, mert a véleményünket kéri ki? A legtöbb kommentben benne van a vélemény, a tanács, amit a posztoló kimondva-kimondatlanul is elvár.

Egyébként ezt sosem értettem. Emberek találnak egy fórumot, ahol siránkozhatnak (nem baj, ezért "vagyunk"), de ahhoz nem veszik a fáradságot, hogy beleolvassanak egy-egy korábbi posztba, és felkészítsék rá a lelküket, hogy itt bizony építő jellegű kritika is szokta érni a posztolót, nem csak lélekbalzsam.

Ezen kívül, én meg azon vagyok szomorú, hogy másfél hónapja megy ebben a posztban az önsajnáltatás. Gratulálok, mert ezt egyik posztoló sem csinálta még. Van Erika, akinek a személyes tragédiáját már a read only-k is kívülről fújják, és van 2-3 barátnője, akik adják itt alá a lovat. Ezt messengeren is meg lehet ám vitatni. Lehet struccpolitikát folytatni, hogy csak annak a pár embernek a véleményét vesszük tudomásul, aki azt mondja, amit hallani szeretnénk. Csak nem érdemes.
Aki ide ír, az vállalja a következményeit.

tódór piroska 2011.03.25. 14:33:18

@BogyókaBigybogy: Tulajdonképpen majdnem mindenben egyetértek veled, csak talán a végkövetkeztetésben nem. Szerintem ez egy jó blog. Néha nekem úgy tűnik, méltánytalan támadások érik az orvosokat fel nem dolgozott gyászreakció, túlérzékenység, stb. miatt, a nem orvos olvasónak/írónak meg nyílván úgy tűnhet, az orvosok összezárnak, védik a mundér becsületét, nagyképűek, kioktatóak, stb. Az igazság valahol a kettő között van, úgy is mondhatnám, ez is igaz, meg az is (dialektikus materializmus, oh!) A moderátorok pedig szerintem példásan ügyelnek a rendre -bár egyszer már kaptam ez miatt Bakelától - most is az a véleményem, hogy toleránsak, de a vadhajtásokat ha muszáj,lenyesik.
A laikusok (bocs, PhD, nem rád célzok) tanulhatnak egy kis medicinát, az orvosok egy kis szerénységet, és mindenki a másik tiszteletét, álláspontjának elfogadását, személyiségének méltányolását, még ha nemis mindenben értünk egyet.
@Bikli néni: tudjuk, hogy nem vagy ráncos néni.
Amugy neked is igazad van.
@Máгia: nagyjából ugyanazt próbáltam mondani, mint te, csak kicsit másképp.

Bikli néni 2011.03.25. 14:37:32

@tódór piroska: Na, én is ezen a véleményen vagyok, csak nem tudtam ilyen szépen megfogalmazni :)

BogyókaBigybogy 2011.03.25. 21:20:31

@Máгia:

Köszönöm a hozzászólásokat!
Pár gondolatom lenne csupán, igyekszem röviden:
Írod, h amilyen az adjonisten..igen, valóban, de ki adja és ki kapja? Melyik is volt előbb? Ebbe nem mennék bele, bonyolult lenne, mint a tyúk és a tojás, sosem derül ki!
A beírt posztokról...amiről írsz, az nekem nem egy nyitott blogba írás, hanem egy orvos válaszol rovat elvárt , pontokba szedett protokoll!
Valóban, egy orvoshoz így fordulunk, ezekre kíváncsi, és ilyen magatartást vár el a kérdező betegtől!Jelen blog nyitójában én viszont azt olvastam, h bármi jöhet, ami pozitív vagy negatív tapasztalás, nekem innen bejön a szubjektív megélés, és annak bizony érzelmekkel, sérelmekkel, fájdalommal megtűzdelt ideírása! A pozitív élménymegosztás szintén szubjektív, ám ezek a posztok nem okoznak vihart!

Konkrétan Erikára térek ki: én nem olvastam - ha tévedek, megkövetem az illetőt - aki , mint orvos, vállalva orvosi kilétét, segítette volna tanácsaival, észérveket sorakoztatott volna fel, próbálta volna megnyugtatni a beteget pusztán azzal, h orvosként szól hozzá, és elmondja az esettel kapcsolatos meglátásait! A posztoló egy idő után - a kivétel megint kivétel - nem kapott mást, mint szétszedést, arcon vágást, bárkitől! (ha orvos az illető, akkor az szégyen, ha meg szimpla emberke, akkor meg szomorú)

Tudod, ha az idetévedő posztoló laikus már ennyire kikészült a vele történtektől, igenis hozza az érzéseit, és igenis szeretne együttérzést, hasonló cipőben járókkal pedig párbeszédet! Erre- én úgy vélem,- nem kerülne sor, ha ezt az együttérzést a beteg a magyar egészségügyben az orvosától kapná meg, az egészségügyi intézményben érezné magát biztonságban, nem érezné a végtelen kiszolgáltatottságot és magányt, ami odáig vezet, h mindenféle blogokba kell járnia, és továbbmegyek, mindenféle blogokat sem kellene nyitni , h teret kapjon/kaphasson a zokszó... azt nem itt, ilyen nickek mögött élő emberek között kellene keresni, hanem ott és akkor, amikor a beteg szenved, amikor az igazát keresi, és mindenek előtt sosem szabadna annyira egyedül maradni az orvosokkal szemben, h már csak a kétségbeesett csatározás az, ami megmarad az orvos -beteg kapcsolatból!

Nos, csak hosszú lettem...nem baj, még egy gondolat: nekem is - és most a saját nevemben beszélek és nem az Erika ügy az apropó - bizony vannak nagyon nagyon rossz, és kevés jó megéléseim az orvosokkal, eü.ellátással, orvos-beteg viszonnyal kapcsolatban! Amit én megállapítottam az az, h Magyarországon akkora szakadék tátong a beteg és orvosa között, h ember legyen a talpán, aki ezen a hídon sérülés, megbántás, megalázás, kiszolgáltatottság nélkül átlábal!
Blogok ide vagy oda, érvek pro és kontra, ezt a civil érzi...lehet róla vitatkozni, szépítgetni, elkenni és felmenteni, attól még az érzés nem változik!

Amíg az orvos csak egy beteget lát, és az embert kihagyja ebből a látásból, addig ez így marad! Én előbb ember vagyok, és utána a beteg, fordítva nem vagyok hajlandó elfogadni az engem látást!

BogyókaBigybogy 2011.03.25. 21:33:25

@Bikli néni:

Nem képzellek néninek, sőt ráncosnak sem!

Valóban, az nagy előny, ha többen régóta vannak itt, és már ismerik egymást! A saját topikomban én is ismerek mindenkit, aki régi, ismerjük egymás gondolatait is, megbízunk egymásban, tudjuk mi a téma, és rendet is tartunk, ha kell! Ezt elismerem, h az érzésednek van alapja...
De! Én azt vallom a "nálam" topikban, h a rendrakás nem jelent kiüldözést, hanem megértést, ahol lehet panaszkodni, kiírni amit máshol nem lehet, elmesélni, amit másnak nem lehet! Sokszor bizony ott is keményen megmondjuk a frankót, ha érezzük arra van szükség, de sosem bántóan, nem alázva, nem kikezdve! A léleknek kell a balzsam is, és kell az asztalra csapás is! A legnehezebb kérdés a felelősség kérdése: kinek kell és szabad keményen odamondani, és mikor kell azt érezni, h itt bizony most a meghallgatás és az együttérzés a fontosabb! A net topikok felelőssége nagy! Pontosan ezért nagy! Tudod senki sem tudhatja ezer százalékra, h egy szóval mennyit lehet ártani és mennyit lehet segíteni, ne érezzük magunkat mindenhatónak, ez nagy hiba lenne!
Erika téma..igen régóta megy már...és tudod az Ő életében még nagyon nagyon sok hónapig menni is fog a "téma", hidd el, ha nem lenen rá oka, ha véget ért volna már a vesszőfutása, esze ágában sem lenne egy ilyen típusú blogot akár csak megnézni is!A lovat pedig nem adjuk alá! Ez tévedés! Itt jön be, amit Te is írtál, h ismeritek egymást..én meg Őt ismerem, látom, hallom, tapasztalom..mindenki más csak a partvonalról szólhat be! Ki jót, ki rosszat, ki simogatót, ki átkozódót!Lehet Őt elítélni, megunni, el nem fogadni, kitiltani innen, egyvalamit azonban nem lehet: önsajnálattal vádolni! Meg kell járni az útját, és majd akkor meglátjuk, ki mennyire sajnálja magát!

BogyókaBigybogy 2011.03.25. 21:37:02

@tódór piroska: Csak az orvosi mundérról...tisztelet a kivételnek újfent, de továbbra is fenntartom a véleményemet: a mundér becsületének védelme mindenek előtt! A színfalak mögött lehet egymás fejét venni, de kifelé ezt nem mutatják, nem tehetik...
A többi gondolatodat nagyjából osztom!

Bikli néni 2011.03.25. 21:54:04

@BogyókaBigybogy: Annyiban igazad van, hogy ok nélkül senkivel nem kell bántóan viselkedni. Most nem leszek népszerű a véleményemmel, de itt valószínűleg benne van már egy adag unalom is az emberekben. Több száz panaszos levele jelent már meg ebben a blogban, de mindenhol elmondtuk a véleményünket, amit a szerző vagy elfogadott, vagy nem, de nem lovagolt rajta ilyen sokáig.
Igazából - fenntartva továbbra is, hogy nagyon sajnálom Erikát a vele történtek miatt - nem értem őt. Van még valami, amit nem mondtunk még el itt neki? Vagy azon a számtalan másik fórumon, ahova bekerült ez a történet? Pontosan mit vártok még ettől a fórumtól? Nekünk sem maradt más, mint a legjobbakat és a mihamarabbi gyógyulást kívánni neki.

Igen, vannak itt, akiknek elég necces a stílusuk. Azért is írtam, hogy mi itt már összeszoktunk, mert jellemző módon egy-egy gonoszkodó(nak látszó) kommenten már csak azok akadnak fent, akik nem ismerik az illetőt. (Jellemzően olyan nevektől érkeznek a gonosz hangú kritikák, akiket korábban sosem láttunk itt.) És innentől tökmindegy, hogy ki kezdte, ha a másik meg folytatta. Mielőtt ki lettek innen törölve a hozzászólások, gyorsan idesandítottam, mi zajlik itt, és jóval az után, hogy Leroi leírta, hogy ignore on (ami azt jelenti, hogy a továbbiakban nem akar foglalkozni az illetővel), Erika rendkívül otromba stílusban osztotta tovább Leroi-t, aki még csak itt se volt, hogy megvédje magát. Nem tudom, ki hogy van ezzel, de bennem ez mindent kelt, csak szimpátiát nem. És ennek, még egyszer mondom, semmi köze az Erikával történtekhez. Attól, hogy valaki elszenvedett egy ilyen tortúrát, még nincs feljogosítva arra, hogy így ossza a többieket (természetesen a többieknek sem kell magas lóról beszélni, mielőtt leírod).

Ha egyébként figyelmesen olvasol, igenis van itt orvos, aki névvel felvállalja a mondanivalóját (Miklósra gondolok), és bizony sokan mondták már a saját kollégájukra, hogy igen, itt tényleg az orvos volt a hülye és nem a beteg. Nincs itt összezárás, meg semmi. Gyertek át néha más posztokba is, olvassatok minket mondjuk egy hónapon keresztül minden nap, és látni fogjátok, hogy itt senki nem elvetemült, csak szokni kell :)

BogyókaBigybogy 2011.03.25. 22:28:08

@Bikli néni: Köszi a válaszod!

Sok mindent értek, és egyet is értek...Az Erika témát én nem viszem tovább, nevezetesen, h ki kezdte, kinek mit és hogyan és sorolhatnám, mert belátom radírozás lenne a vége, az meg nem kell!
Az unalom szó ütötte meg a "fülem", mert nekem az unalom után jön a fásultság és végül a közöny!Ha ebbe kicsit belegondolunk, félelmetes!Sohasem szabad embertársunkra közönnyel nézni...max kivonulni, és nem reagálni, de a közönyt érzékeltetni, és az unalmat mutatni nem szabad!Ehhez kapcsolódik, a következő, amiről írtál: a több száz panaszos levél!! Több száz? Nem elgondolkodtató? És a meg nem íródott többi? Mennyi is van akkor? A helyzet sokkal rosszabb, mint gondoljuk, vagy merjük hinni!
Egyszerűen megengedhetetlen, h ennyi panasz, rossz érzés, és ezeket megelőző bármi is történjen a betegekkel, h klaviatúrát ragadjanak és írjanak..valahol, valakiknek az éterbe...ezek egyébként nekem olyan néma kiáltások, mert akiknek szólnának, ott süket fülekre találnak!

Amit Miklósról és a többi dokiról írtál, arra csak annyit: mindig kihangsúlyozom, h akinek nem inge...és azt is, h minden tiszteletem a kivételeké!

Mára ennyi voltam, szép estét, és holnapra szép napot!

ankapanka 2011.05.22. 12:52:11

@Erika László:
ne haragudjatok, az edesanyam gondolkodik muteten, es eppe a mediburgot ajalnottak neki. mivel nem hangzott el az orvos neve, nagyon szeretnem tudni, hogyan kaphatom meg az emlitett orvos nevet.... hogy nagy ivben elkerulhessuk az ilyen embert.
koszonom,

cenzorilla 2011.05.22. 14:05:47

@ankapanka:

Ezen a blogon sehogy.
Személyiségjogi okok miatt tilos.
Ha rákeresel a neten László Erikára akkor a cikkekből kiderül kiről van szó.

Azt azért tudnod kell, hogy sok elégedett betege is van.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása