Nincs baja a gyereknek, csak hisztis

2011.02.06. 06:00

Biztosan van a szigetvári kórháznak jó oldala is. Én, mint egészségügyi dolgozó sajnos nem ezt tapasztaltam. Pár évvel ezelőtt a kisfiamat fül-orr gégészhez vittem, mert folyamatosan véresre kaparta a fülét és éjjel sem aludt semmit csak sírt. (Nevet nem szeretnék mondani) Közölte velem, hogy nincs ennek a gyereknek semmi baja csak hisztis.

 


Mivel gyermekem akkor még csak 1 éves volt, ezért nem tudta megmondani, hogy mi fáj neki. Ez az állapot továbbra is fennállt ezért visszavittem még egyszer. Ebben az esetben egy másik doktor nézte meg és azt mondta, hogy nem lát semmit. Miután én is eü. dolgozó vagyok, ezért tudtam, hogy valami nincs rendben, hiszen a kisgyerek csak sírt éjjel és ugyanúgy karmolta a fülét. Másnap elvittem pécsre az akkor még működő gyermekkórházba és közölték velem, hogy a gyermeknek középfül gyulladása van, ami nem 1 nappal azelőtt kezdődött!


Aznap fel is szúrták a kis fülét és megkérdezték tőlem, hogy hol voltam eddig, mire közöltem velük, hogy "önök előtt 1 illetve 2 nappal 2 doktor is megvizsgálta". A másik szintén szigetvári kórházban történt esetem, amikor terhesen a 32 hetes belgyógyászati vizsgálatra mentem és közöltem az ottani orvossal, hogy nagyon fulladok, mert allergiás vagyok és terhesség előtt allergia elleni gyógyszert szedtem. Közölte velem a 32. héten, azt mondta, hogy szedjem tovább.


Erre én közöltem vele, hogy úgy tudom a claritinet nem lehet terhesség alatt szedni, ekkor ő elővette a gyógyszerkönyvét és közölte velem, hogy bírjam ki ezt a 2 hetet, ami még vissza van.

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SusanneF 2011.02.06. 08:33:31

Nem lehet mit kezdeni ezzel a poszttal!
Pár évvel ezelőtt történt,anyuka nem egyszer megerősíti,hogy Ő eü. dolgozó-de arról egy szó sem esik,hogy gyógyszert,antibiotikumot kapott-e a gyerek?Melegítette-e a fülét,láza volt-e???
Sajátos,hiányos leírás,mely lejárat 1-2 orvost,és az ottani kórházat.

Motorpenis 2011.02.06. 08:41:45

@SusanneF:
Jaj, de tudod, hogy van ez: "egészségügyi dolgozó"-nak nevezi magát a kórházi portás, az orvosírnok, az ápolónő és a takarítónő is, a védőnő is (velük rengeteg rossz tapasztalatom van, nagyon sötétek tudnak lenni). Érdekes módon az orvos és a gyógyszerész megnevezi saját foglalkozását, míg az összes többi a sejtelmes eü.-i dolgozó kifejezést használja.

A poszt többi részéhez: ha valaki úgy gondolja, nem felel meg a diagnózis/ellátás, keres másik orvost. Mi ebben a bonyolult? Ellátták végül a gyereket? El, méghozzá elég hamar.

Claritine (loratadine) terhesség alatt: valóban ellenjavallt, de...
És a terhesség kezdetén nem volt szó az allergia elleni kezelés módosításáról? Akkor addig nem is szedett antihisztamint az anyuka?

Mária 2011.02.06. 08:43:04

"Miután én is eü. dolgozó vagyok, ezért tudtam, hogy valami nincs rendben, hiszen a kisgyerek csak sírt éjjel és ugyanúgy karmolta a fülét."

Szegény gyerek. Bármelyik ÁLLATORVOSI asszisztens megmondja, hogy ha a kis házikedvenc véresre kaparja a mancsával a fülét, akkor be van a füle gyulladva. Fertőzés miatt, idegen test miatt, esetleg rühös az a kis fülecske.

Eü dolgozó anyuka ezt a saját gyerekéről miért nem tudta?

Mária 2011.02.06. 08:46:57

@Mária:

Sőt, bármelyik GAZDI is megmondja...

2011.02.06. 10:08:24

Valószínűleg tudta, ezért vitte a gyereket naponta a kórházba. Ne haragudj, de azt nem várhatod tőle, hogy ő szúrja fel. (Hacsak persze nem fülész.)

adamantium 2011.02.06. 10:35:32

egyegyéves gyermek fülét nagyon nehéz vizsgálni, egyrészt mert az anatómiailag kicsi, másrészt mert a gyermek nem kooperál. első fázis tüneti kezelés, ha nem javul akkor akár narkózisban érdemes megnézni mikroszkóppal. valószínűleg ez is történt.
a 2. történet, indít egy nyelvtanilag gyatra mondattal de ezt ne firtassuk. a parasztság netovábbjának tartom azt amikor egy beteg kinéz magának szépen a lexikonban vagy a gyógyszerkönyvben valami érdekességet egy gyógyszerről majd ebből vizsgáztatja az orvost és ha az nem tudja akkor azt butának, hülyének titulálja, pláne, hogy nem is a megfelelő orvost kereste fel. érdekelne, hogy ugyanilyen nagy lenne a szája ha egy allergológust vagy egy nőgyógyászt akart volna vizsgáztatni és az tudja a választ és visszakérdez?
a pharmindex (http://www.pharmindex.hu/phi-kiadvanyok.xhtml?action=getKiadvany&kiadvany[id]=21) nem egy 30-40 oldalas ponyvaregény ami a kedves levélíró szintjén van hanem egy tömény, adatokkal teli kb 2000 oldalas szakkönyv aminek teljes ismerete lehetetlen. de ahogy egy ismert tudósunk megállapította: a tudás nem az, hogy mindent tudunk, hanem az, hogy tudjuk, hol kell utánanézni
a kedves kolléga pedig utánanézett

Leroi 2011.02.06. 11:21:21

@adamantium:
Így van, Szent-Györgyi Albert volt az, aki szerint a könyvek arra valók, hogy a tudást bennük tartsuk, amíg a fejünket valami okosabbra használjuk...:)

jágör68 2011.02.06. 11:22:07

Nem azért, de Angliában pölö, ha tényleg nem sürgős életet veszélyeztető dologról van szó- mondjuk szívinfarktus, hasi aorta repedés- akkor több hónapos a várólista- vagy lehet menni 150 fontos orvosi vizitre magánkórházba.
Ja és nem 4.500 Ft- os EÜ- járulék befizetéssel verik a mellüket, hogy
"én fizetem a TB-t, ez nekem jár"

Leroi 2011.02.06. 11:24:48

@jágör68:
4500 Ft, az úgy 15 Ł, ezért kapásból szemberöhögnek Albionban...

Leroi 2011.02.06. 11:25:44

Bocs, a pound-sterling jele nincs a billentyűzetemen...:)

Dr.laikus PhD 2011.02.06. 11:36:58

@jágör68:

Elég már!

Nem a világ legrosszabb egészségügyi ellátásával kéne lobbiznod!

Annyi a befizetés amennyit a törvény előír.
Ha ennyit, akkor ennyit!
Mondhatod és ráadásul minden alkalommal le is írhatod, de ettől még nem fog változni.
Jó az egészségügyünk, nagyon jó.
Most én igazán megtapasztalom.

Az emberi hülyeség, főleg ha egészségügyi dolgozótól jön, mint itt nem ismer határokat.

Nem tudjuk mit kell tenni, ha valaki beteg, pláne ha a gyerek az.
Azt tanultuk és rágták a fülünkbe, hogy AZONNAL keressük meg az orvost és ne kezdjünk magunk gyógyulni, gyógyítani.
Ha mégis megteszi az anya, akkor jön a javasasszony szöveg.

Tanítani kell a leendő beteget, hogy mit tegyen kisebb bajság esetén.
Fülfájás kicsinél ráadásul nem kis bajság, sikító éjszakai sírással jár.

Mondhatsz akármit, amíg más megoldás nincs - mert nincs, csak szeretnétek - addig a beteg orvoshoz megy és elvárja, hogy az 1 éves gyerek fülét diagnosztizálja. Akár jogos, akár nem. :((

jágör68 2011.02.06. 11:47:53

@Dr.laikus PhD:
Érdekes, ott mégsincsenek ilyen blogok, senki nem halálgyárazik...
Ami meg a befizetések nagyságát illeti:
ha az orvos nincs megfizetve, nem megfelelőek a munkakörülmények, jóhogy felhígul a szakma is- mert a nagyon jók már- kétséged ne legyen- Nyugaton dolgoznak.
A megoldás az lenne, amit a kormány is elkezdett:
a háziorvosi alapellátás megerősítése, csak azért párszáz milliárddal több kéne és akkor az ÁLTALÁNOS orvosokat kiképezni alap fül- orr- gégészeti, sebészeti, szülészeti, nőgyógyászati, stb alapvizsgálatra- no meg az sszisztenseket is valamilyen szinten és biztosítani a megfelelő eszközöket hozzá. És több jogot adni az orvosnak. Ő döntse el, hogy mi a sürgős, ne a beteg, ne a jogász és ne a szomszédnéni.
De ahhoz megint több járulékot kéne fizetni, mert el 4-es vasutazták meg ótópálya- kartelleztek 1000 milliárdokat- érdekes, ezekről nincs blog...

Dr.laikus PhD 2011.02.06. 11:58:42

@jágör68:

Lehet, hogy jó orvos vagy, de közgazdásznak csapni való.
Senki nem mondta, hogy nem jogos a kívánalom. Senki.

Unalmas már, hogy bármiről legyen is szó valami vérlázító módon jössz avval, hogy a beteg csal, sőt mindenki csal.

Semmit nem kezdett el a kormány.
Sajnos...
Te viszont már kint vagy, vagy leszel.
Gondolom azt mondod a jobbak közül való vagy....

A többivel egyet értek. Valaha így volt.
Az általános orvos kicsit értett mindenhez.
Vidéki körorvos, ha más megoldás nem volt vakbélműtétet is végzett.

Angliában a rideg-tartott betegek megszokták, hogy nem megy doktorhoz csak akkor ha haldoklik, de arra is várni kell.

Nálunk nem ez a módszer. Ennyi a különbség.

Milyen külön jog kéne az orvosnak?
Minden joga meg van.l
Védelemre van szüksége, ha úgy adódik.
A többit az intellektusa megoldja.

adamantium 2011.02.06. 12:10:15

ez egyébként tudjátok miért nem történhet meg külföldön? mert 3 nap alatt 3 szor szakorvos kezébe kerülni fizikai lehetetlenség

Leroi 2011.02.06. 12:13:48

@Dr.laikus PhD:
Ezt megköszönjük Neked.
Kommented (kőkemény tapasztalatokból táplálkozó, VALÓBAN objektív, empirikus komment!!) az utóbbi száz poszt tömény orvosellenességét egy tollvonással felülírja...
Ismételten köszönjük.

Leroi 2011.02.06. 12:20:55

@jágör68:
Nem beszélve a MÁV semmivé vált milliárdjairól, de ez mély-mély titok...
Itt az orvosokon keresik megint a kis pénzüket a honatyák, fellázítják a rezidenseket saját mestereik ellen (Magor és a hozzá hasonló renegát orkok), zöldszalagoznak, paráznak és paráztatnak, paráználkodtatnak, holdingoztatnak stb...;)

Olyan számnalmas ez is, mint a MN-ben minap a címlapon megjelent "97%-os siker" című cikk...miután revolverező, zsaroló módon átb@szták a nép pénzét, nyugdíját a süllyesztőbe, sikerről dalolnak.
(Mintha a 80-as évek Romániájában olvasnám a fő RK pártlapot, ahol Csau elvtárs 99,99%-os újraválasztási sikeréről zengtek dicshimnuszokat)...

Mondom én, egy mindenkori jobboldali szavazó.

Dr.laikus PhD 2011.02.06. 12:22:09

@Leroi:

Leroi én most annyi, de annyi emberséget, empátiát, szakszerűséget tapasztaltam, hogy ha nem mennék többet, ez kitart a hátralévő életemre. Tapasztaljak akár bármily rosszat is.

Nővért, orvos ennyit talpalni, kedvesen mosolyogni nem láttam. Itt mindenki infúziót kap, nem egy üveggel. A dolgunk figyelni, csöngetni. Mást tilos.

Segíteni akartam az egyik betegnek öltözni, más kórházba vitték speciális vizsgálatra. Úgy kikaptam a nővértől, hogy még! :DD

Ez az ő dolga, nem a betegé. Azért dolgozik itt, hogy segítsen, nem azért hogy más végezze el a munkáját. Nem ő az egyedüli. Van köztük jó és jobb képességű, van kicsi is, de a beteghez való türelem, kedvesség, empátia azonos.
Telefonált a mamám és elpityeredtem. Nem tudom hogyan termett ott és ajánlotta fel mindkét vállát. Naná, hogy elnevettem magam.:)))

jágör68 2011.02.06. 12:22:44

@Dr.laikus PhD:
Így bizony. Nem vagyok közgazdász, de az nem is az én dolgom.
Állítólag tele vagyunk nagy közgazdasági zsenikkel, miért nem teremtik meg a pénzügyi feltételeket? Dolgozzanak ők is éjjel- nappal, hétvégéken, mint mi, azt akkor talán lesz előrehaladás.
Nem is az én dolgom megmondani, hogy honnan, hogyan teremtsék elő a pénzt, nekem csak, hogy megmondjam: ez nem elég, sokkal több kell.
Ami meg a csalókat illeti: sajnos nagyrészt ezekkel vannak tele a(z állami) kórházak: télen csövesek, alkeszek, lecsúszott munkanélküliek.
Az egészségügy NEM szociális rendszer!!!

Dr.laikus PhD 2011.02.06. 12:23:58

@Leroi:

Nem jobb oldal ez már, csak azt mondják.

adamantium 2011.02.06. 12:27:04

egyébként azon csodálkozom, hogy engedte a gyerek fülét "felszúrni" az anyukák jellemzően inkább hagyják agytályogig elfajulni a középfülgyulladást mintsem, hogy hagynák azt lecsapoltatni

Leroi 2011.02.06. 12:27:57

@Dr.laikus PhD:
Én szívemből kívánok Neked mielőbbi JAVULÁST, egy ilyen nagyszerű hölgyet sokáig éltessen Isten közöttünk...

Dr.laikus PhD 2011.02.06. 12:36:04

@jágör68:

Még egyszer mondom!

Nem ennek a blognak a témája a Te hozzá nem értésed!
Ugyan nem értesz hozzá, de követelsz.
Nem tudod mit, csak pénzt, pénzt, pénzt.
Az nincs és nem is lesz.

Egyrészt kicsi ország vagyunk 70 év lemaradásával, egy alakuló gazdasággal és politikával. Valami más kell, de nem tudjuk hogyan.
Illetve lehet tudni, de senki nem akarja elfogadni, hogy a kapitalizmus kialakulásának lépéseit egy ország sem tudja csak úgy átlépni, meg kell sajnos szenvedni. Pont az emberek miatt.
Te megteheted, hogy eladod a tudásod. Tedd azt persze, csak ne azt mond, hogy azért mert Te vagy a jó. Máshol nincs orvos, mindegy mit tud, csak legyen, ezért sokat fizetnek. Ha nagyon jó orvos akkor az már külön jutalom a fogadó országnak, de nem annak aki oda ment. Ő ott jó ideig gyüttment.

Semmit nem tudsz a szociális rendszerről.
Kórházban betegek vannak és nem szociálisan rászorulók. Ha így van, akkor ott az orvos a hibás, vagy a vezetés.

A csalókról meg gondolom annyit tudsz, mint itt a beteg az orvosok rossz hozzáállásáról.
Semmit.
Amit a Blikk megír.

Dr.laikus PhD 2011.02.06. 12:36:44

@Leroi:

Köszönöm szépen!
Én is megteszek mindent, de értem is megtesznek mindent.

jágör68 2011.02.06. 12:43:09

@Dr.laikus PhD:
Beteg emberek:DDDDDDD Na vannak azok is, de azért a kiváltó okokat is érdemes megnézni:
az alultápláltság, kihűlés, nyílt utcán összeverés, fullrészegen koponyasérülés- ez mind betegség egy XXI. sz- i EU-s országban.
Valóban- a vezetők tehetnek róla, én csak szenvedem.

Dr.laikus PhD 2011.02.06. 12:45:12

@jágör68:

Mikorra kaptad meg a vízumod?

Dr.laikus PhD 2011.02.06. 12:53:08

@jágör68:

Csak kérdem.
Más országban szerinted nincs?
Vagy sok pénzért szeretni fogod az önsorsrontót?

Nem kell indok, hogy elmész.
Fiatal vagy, így kell tenned.
Pláne úgy, hogy megteheted.
Ettől Te még nem a hazádat hagyod el, mert azt nem tudod.
Megkapod a tudásodért ami jár.
Mert JÁR!

A sajnálatos az, hogy nem itthon. :((

Bikli néni 2011.02.06. 12:53:42

Csendben jegyezném meg, hogy a nagynénimet az én nagyszüleim is fülészetre vitték (persze még az ősidőkben), mert látták, hogy nem igazán reagál a hangokra. A fülész a pici (értsd: 2év-) gyerek arca mellett tapsolt egyet, ami MOZGÁSRA a nagynénim odakapta a fejét, mire az orvos közölte, nincs ennek a gyereknek semmi baja. A nagynénim siket. Teljesen. Hallókészüléket csak ritkán hord, de gyönyörűen megtanult jelnyelven kommunikálni és szájról olvasni.

jágör68 2011.02.06. 13:07:06

@Dr.laikus PhD:
Nem kell oda vízum:D
Van, de nincs velük tele az Intenzív Osztály pölö. Miközben, aki tényleg oda való lenne, az meg egy monitor nélküli osztályon szenved valahol....

ccke 2011.02.06. 13:14:39

@Bikli néni: ez nagyon szomorú, még ma is előfordul, hogy csak óvodás korban veszik észre. Elvileg újszülöttosztályon kötelező hallásszűrés, ami nem tapsolást jelentene, hanem fülbe közvetlenül valamilyen zajt.
Ez azért fontos, mert ma már van cochleáris implantátum, amivel majdnem teljes értékű hallást lehet elérni(legyszerűsítve egy mikrofon, ami a hangot átalakítja elektromos jellé, és a hallóidegbe vezeti). Ha ezt időben, a normális beszédtanulás kezdete előtt megkapja a gyerek, és akkor, ha jó a logopédus, akkor normális iskolába járhat, nagyon nagy dolog.
Sajnos idősebb korban már nem ilyen jók az eredmények, eleinte próbálkoztak felnőttekkel is, de nem jól tolerálták, inkább kérték, hogy távolítsák el, őket már nem lehet jól beszélni tanítani.
Ja, és annak, aki nem tudja értékelni a magyar finanszírozást: ez a készülék, az utókezelésekkel 20 milla, és nem ritkán cserélni kell az élet során, és ez Mo-n jár mindenkinek, aki rászorul.

Mária 2011.02.06. 13:25:54

@jágör68:

"Állítólag tele vagyunk nagy közgazdasági zsenikkel, miért nem teremtik meg a pénzügyi feltételeket?"

Azért, mert rövid távon a politikusoknak kifizetődőbb egymás ellen hangolni az érdekcsoportokat, mint kialakítani egy minden félnek megfelelő és elfogadhatóan működő rendszert.

Amíg egymás gyalázásával vannak elfoglalva, addig sem pislognak át a nagyok pályájára, és főként nem véleményezik az ott folyó játékot.

Bikli néni 2011.02.06. 13:29:18

@ccke: A nagynénim története már közel hatvan éves, akkor még nyilván nem voltak ilyen modern eszközök. Minden esetre, az orvos nem foglalkozott vele, és rossz tanácsokat adott a szülőknek is. A hallókészüléket egyébként sosem bírta megszokni, de beszél (nyilván kissé furcsán és nehezen érthetően, hiszen sosem hallott beszédet). Hatalmas szerencséjére amúgy külföldön ment férjhez egy olyan országban, ahol a fogyatékkal élőket nagyon megbecsülik, munkát adnak nekik, speciális telefon-előfizetésük és a tévén feliratozójuk van, és úgy általában kényelmesen élnek - pedig az egész család siket.

Mária 2011.02.06. 13:30:04

@Dr.laikus PhD:

Szerintem ne ess át a ló másik oldalára. Atól, hogy NEKED MOST csupa jó tapasztalatod van, másoknak lehetnek rossz tapasztalataik.

Nekem is vannak NAGYON rossz tapasztalataim, akár az elmúlt egy évet, akár pár évtizedet nézek vissza. Ennek ellenére azt gondolom, nem jó, ha valaki a saját egyéni tapasztalataiból általánosít és úgy próbálja ráerőszakolni a saját véleményét másokra.

Tedd félre az érzelmeket, maradj objektív szemlélő.

tbjárulékfizető 2011.02.06. 13:38:19

@jágör68:
1/
itt is lehet menni magánorvoshoz.Ha összeadom az útiköltséget egyik kórháztól a másikig, akkor már pénzénél van a beteg.
2/ Rohadtul irritál, hogy azzal jössz, mi van Angliában, mennyire kussolnak a betegek,és ott nincsenek ilyen blogok. És? ez már a magyarok primitívségét jelzi, vagy esetleg azt, hogy ott mások a közösségi igények? És mert talán nincs rá igény, az ottani kocsma a közösségi élet színtere és lehet, hogy a netet sem szeretik.
Bármilyen furcsa, a magyar egészségügy a negatív blogokban írtak ellenére nagyon is működik, a befizetések összetétele és az igénybevevők összetétele messze nem azonos, a kórházban mégsem tapasztaltam különbséget.
három éve voltam ott, ahol most pár hete. Technikai fejlődést láttam, elhivatott nővéreket, nagyon jó orvosokat és arra érdemtelen , de gyógyított betegeket ( tüdőkórház, a betegek legalább fele rendszeresem dohányzik az udvaron)
és engedd már meg, hogy okosodjunk, mert a feldobott téma nagyon hamar ki van vesézve és utána csevegés van, vagy vita, de nekünk is nagyon tanulságos, Így hát arra kérlek, ha honvágyad van, gyere haza és élj úgy, mint a többiek, csak kisebb arccal, ha nincs honvágyad, akkor ne fikázd az itthoniakat, akár orvost, akár beteget, örülj, hogy ott vagy és örülj, hogy az angolok nagyobb tűrőképessége miatt még nem vágtak szájon, akár fizikai értelemben, akár virtuálisan.
Amúgy meg az itthoni politikai helyzetről? A választások 2/3-os többségű eredménnyel úgy jöttek létre, hogy a választók 1/3-a el sem ment. a maradék szavazott valahogy. Majd ha az emberek nemcsak hőbörögnek, hanem élnek a jogaikkal, akkor lehet olyan vezetés, ami közösen megválasztott lehet. De a hozzáértéről akkor sem lesz garancia. És ha lesznek emberek, akik értik is a szakmájukat ( pl a bankok fizikusokat alkalmaznak hosszú távú elemzésekhez, mert nemcsak számolni tudnak, hanem tudják azt is, hogy mit számolnak ki) és pl a közgazdászok is érteni fogják végre és modellezni, amit csinálnak, akkor dolgozhatnak éjjel-nappal. Addig inkább ne.
Ha a tanulmányok nem 5 oldalas saláták lesznek 7 millió Ft-ért, hanem megalapozott számítások, akkor esetleg valami összejön.
De visszatérve a blogra: ha a magyarok annyira elhülyültek, hogy a való világot, meg más agyleépítő műsort néznek pl. blogok helyett, akkor előbb-utóbb sok-sok zombi fog itt élni és nem követeli ki a szakszerűséget, a korrupció megszüntetését, pl. a zöldkereszt mozgalom azonnali leállítását és a többit.

is jól elbeszélgetnek az emberek, ami a magam részéről meg nem lenne igény,

tbjárulékfizető 2011.02.06. 13:42:18

némi helyesírási hiba a sietség miatt van, az utolsó mondat értelmetlen, bent maradt

szabidoki 2011.02.06. 13:43:54

@Dr.laikus PhD: mindig meglep, hogy hiába vagy ezen a blogon a kezdetektől fogva, hiába látod, hogy mi történik az országban nap mint nap, még mindig ott tartasz, hogy az orvosok a hülyék, mert pénzt követelnek, holott nincs...
Szerinted miből épül a 4-es metró? Miből építettek három alagutat dombok alá? Miből építenek Debrecenben új focistadiont? És ez csak pár kiragadott példa az utóbbi idők felelőtlen, felesleges pénzszórásáról jobb- és baloldalon egyaránt. Van itt pénz, csak a politikai elit elsődleges célja, hogy ellopjon belőle minél többet, nem pedig az, hogy menjen az ország szekere.
Mondjuk tényleg én vagyok a hülye, párszor már megfogadtam, hogy nem olvasom el, amiket irkálsz, mert csak a fejem fájdul meg tőle, de most megint véletlenül beleolvastam...
@adamantium: Angliában jelenleg az a rendszer, hogy ha valaki bemegy a sürgősségire, megnézi a rezidens. Ha a rezidens magabiztos, elküldheti minden probléma nélkül, ha bizonytalan, kérheti az idősebbeket, hogy adjanak neki tanácsot. Ha a beteg 24 órán belül visszatér, akkor kötelező idősebbet vagy specialistát kérni hozzá - mondjuk ez gyerek esetén lehet a gyerekgyógyász rezidens is. Azt elérni, hogy konzultáns lássa a beteget - hát az legfeljebb úgy megy, hogy felveszik, és a heti két vizit valamelyikén megnézik. Mondjuk az már egy munkamániás konzultánsnak számít, aki heti kétszer tart vizitet, általában heti egy a norma, de ez sem egy merev előírás.

jágör68 2011.02.06. 14:08:02

@tbjárulékfizető:
Kicsit zavaros az egész.
Itthon élek, kedves, de elég volt belőle(tek). Úgy 30- 40 évre.
És nehogy azt hidd, hogy egyedül vagyok...

Dr.laikus PhD 2011.02.06. 14:15:09

@Mária:

Nekem is voltak és lesznek jók is és rosszak is.
De...
Az embör lánya és a fia keres akkor mást, mert van rá módja.
Itt van, Angliában nincs.
Tényleg jó nekünk.
Ez nem érzelem, ez tény.

Ritkán, de tényleg ritkán van orvosi műhiba, csak most már olvashatunk róla, sőt némi kártérítést is kap a beteg.
Most inkább azt látom, hogy a hülye rendelkezéseket rigorózusan tartják be, ettől a beteg nagy-nagyon rosszul érzi magát, orvos meg egy kis elégtételt érez. Némelyik lelkiismeret furdalást.
Egyetlen fegyvere sajnos.
Nincsen más. :(((

Dr.laikus PhD 2011.02.06. 14:21:13

@szabidoki:

Kissé elfogult vagy velem, erősen negatívan.
Kezdetektől fogva én vagyok aki az arroganciátokat kifogásolom és nem az igényeteket.
Az igény jogos, sőt...
De sajnos nem beszélünk egy nyelven.
Nem baj.
Veled már a mentőben sem fogok találkozni, nem fogsz foghegyről beszélni és nem hiszed, hogy Te találtad fel a spanyolviaszt.

Ki a fene tud a politikusok ellenében tenni az ég áldjon már meg?

Egyéb iránt egyedül a focira szerintem sincs szükség, a többire igen.
A korrupcióra sem az egészségügyben sem máshol nincsen.

Sajnálom ha fáj a fejed, de nem tőlem kéne...

Ugyandehogy (törölt) 2011.02.06. 14:50:13

off
drága doktorok, adjatok tanácsot: adott egy felnőtt, egyébként egészséges férfi,
állítólag influenzával, erre utal, hogy nagyon magas láza van. a probléma, hogy már vagy egy hete 39 fölött, egyszer sikerült levinni nála 37,5-re, egyébként minden praktika hasztalan. a HO pihenést javasol, az ügyelet nem segít.

nem lesz baja ilyen hosszú ideje tartó magas és makacs láztól?

adamantium 2011.02.06. 15:10:29

@Babette_: van-e ezen kívül már tünete is? köhög? fáj a feje? tarkómerevség? fáj a hasa? csíp a vizelete? stb

Leroi 2011.02.06. 15:40:32

@Babette_:
Laboratóriumi vérmintavétel, mellkas-Rtg, belgyógyászat/pulmonológia, urológia...
Végig kell zongorázni a lázat kiváltó lehetséges okokat.
Az, hogy infuluenzajárvány van, tény, de influenzajárvány idején is lehet más okból lázas bárki.

Irise 2011.02.06. 15:48:40

@Dr.laikus PhD: El nem hiszem,hogy így tudsz kommunikálni,miközben mások arroganciáját kifogásolod. Ez nem te vagy!

Egyébként Szabidoki és Jágör68 is az igazat írta Magyarországról és Angliáról és én is azt látom: Magyarországon a pénzt nem arra fordítják ,amire kellene. Felesleges beruházások, látszatintézkedések, miközben pénzt vonnak ki az egészségügyből.

Ugyandehogy (törölt) 2011.02.06. 15:55:58

@adamantium: nem mondott ilyet eddig, megkérdeztem, várom a válaszát..

Ugyandehogy (törölt) 2011.02.06. 15:58:20

@Irise: azt szoktam mondani, hogy csak azt kell megnézni, más országokban, ahol jól működik az állam, mennyi a befizetés, tehát mennyiből oldják meg. egyszerű (habár egyszerűsített) a következtetés, hogy a jelenlegi befizetéseinkből jobb színvonalú szolgáltatásokat lehetne nyújtani, tehát a pénz valahol elfolyik.

Dr.laikus PhD 2011.02.06. 16:45:30

@Irise:

Akkor sem Anglia és Svédország az egészségügy etalonja...

Az is igaz amit én írtam. Senki nem tud bele szólni, hogy mi történik.
Van lobbi szervezete az egészségügynek, egy csomó tagja.
Nem a betegen kell számon kérni a nyomorúságot. A beteg fizet ahogy tud a TB-n kívül is. Akkor is fizetne, ha visszautasítják, mert azt hiszi másképp meghal... :))

Szabidokival mindig egyet értünk, a stílusán soha...jagör68 azon akasztott ki, hogy teljesen mindegy miről van szó, vagy szidalmaz, vagy valami nem ide illőt citál. Tök mindegy ő rosszul érzi magát, szarik mindenkire 30-40 évre előre. Ez nem vita alap, ettől nekem nem lesz ingerenciám kiszámolni hogyan élhet ő anyagilag úgy, mint Angliában, ahol vizitelni sem kell, elég hozzá rezidens és különben is dögöljön meg a beteg.
Ugyan le nem írom, de sejtetem..., pláne ha önsorsrontó akkor még ki is mondom.

Ettől rágtam be.
Persze kissé májbajosan látom a világot. :)))
Egy hét múlva biztos nem leszek ennyire vehemens... :DDDD

adamantium 2011.02.06. 17:08:47

a két rendszer finanszírozása közé nehéz párhuzamot vonni. nyilván ahol több jön be egy embertől ott többet is lehet költeni rá. pláne, hogy az állam is lényegesen több százalékát fordítja a pénznek az egészségügyre (amerika konkrétan 16%-ot). de nem ebben van a különbség, hanem ott racionalizálva van minden, és attól függően mennyit fizetsz jobb az ellátásod, be kell látni, hogy ha keveset fizetsz (állami biztosított) akkor ugyan jár sok minden, de nem minden és messze nem egyből. pl minden drága vizsgálatra van várakozási lista, minden beavatkozásra amihez szakember kell várni kell, jellemzően nem is látsz főorvost, örülsz ha a rezidens szóba áll veled, mert ezt nyújtja a biztosításod
a magánbiztosítottnak viszont van szabad orvos és kórházválasztása meg a vizsgálatokat is soron kívül végzik rajta (persze sok függ a biztosítási csomagtól)
erre az emberek magyarországon azt szeretnék, hogy kicsi pénzből (állami biztosítás) joguk legyen mindenhez és lehetőleg azonnal: kórházat, orvost, eszközt akarnak választani ez sajna nem megy, vagyis még meneget de így a csőd irányába

Dr.laikus PhD 2011.02.06. 17:31:16

@adamantium:

Ezt az orvosok sem akarták, hogy legyen kiegészítő biztosítás.
Az egész szakma ellene lobbizott.

Akárhogyan is van és akármennyire gyűlölt szó a liberális, liberalizálni KELL az egészségügyet, mert összeomlik még az alapellátás is.

Ott ahol kezelnek az ellátás csodás, a körülmények már nem. 20 fosós, hányós betegre 4 WC vegyesen, kis tábla hogy foglalt, vagy elfelejted, mert rohansz... Az infúziós állvány nem fér be...
70x70-es zuhanytálca, tapadós zuhanyfüggöny, pici szék amire vagy ráül az ember, vagy a ruháját rakja rá.

Nincs mód jobban megoldani.
Az ágy már korszerű, minden beteg után fertőtlenítik, elfér az ember az éjjeli szekrényben és kihajtható a tálca, ha fekvő vagy is lehet enni.
Finom az étel - tényleg - és elég.
Van korlátlanul tea, persze ahhoz nem elég, hogy 2-3 liter folyadékot igyon az ember.

Liberalizálni kell minél előbb annál jobb. A fiataloknak el kéne kezdeni normális biztosítási csomagot kidolgozni, lehetőséget arra ha már jobban keresnek akkor még jobb csomagot fizetni.

Remélem valaki erőből megoldja, hisz most minden abból megy. Ez legalább értelmes dolog lenne.

Borcsika 2011.02.06. 18:22:12

Na ez az a poszt, aminek semmi értelme.
1: én nem vagyok eü dolgozó. de a 7 hónapos fiamnál egy pillanat alatt leesett, hogy középfül gyulladása van, amikor sirt, folymatosan a füléhez hőemelkedése volt.
2: tudtommal, ha valaki allergiás, arról van lelete, amit a terhesség elején bemutat minden orvosának, és még a kiskönyvbe is be van jegyezve.
Ráadásul a történet több éves, és kamu szagú

jágör68 2011.02.06. 23:02:51

@Dr.laikus PhD:
Na itt a nagy félreértés.
A Gyurcsány- Kóka "reform"nak a lényege az lett volna, hogy az EÜ- járulékbefizetéseinket átadták volna magánbiztosítóknak- mert "hatékonyabban költenék el". Na ja, nyilván jobb lett volna az EÜ- ellátás, ha még 4-5 magánbiztosító vezérigazgatóját, IT, FT- tanácsát is fizetni kell meg azér csak fel kell húzni pár palotát is nekik.
Aztán majd valahol a 999- 1000. prioritási helyen ott lett volna a beteg meg az orvos és az egészségügyi dolgozók érdeke.
Mese habbal, amit előadsz.
Annak lett volna értelme, hogy külön kiegészítő magánbiztosítás az állami mellett- na és akkor ehhez felhúzni régiónként legalább 1 magánkórházat, ami nemcsak szőrtelenítéssel meg életmód- tanácsadással foglalkozik.. Csak ez ugye megint pénz, pénz, pénz.
Úgyhogy posztkommunista rablókapitalista módon inkább csak lenyúlták volna az EÜ- járulékokat, miközben a tájékozatlanok- mint Te is- még tapsikolnak is hozzá...

szabidoki 2011.02.06. 23:13:55

@Dr.laikus PhD: nem vagyok elfogult, a hiba a te készülékedben van. A hozzászólásaidból süt a butaság. Olvass utána a négyes metró történetének, különös tekintettel a megtérülési mutatókra! Szintúgy az M6-os alagutak is elég gyenge szakmai érvek mentén készültek - nem is csoda, hogy az egyébként rutinos alagútfúró osztrák csapat csak a fejét vakarta, mikor másodszor is rájuk omlott az egész. Az is egy szép történet, hogy egy nyári zápor alámosta a frissen elkészült sztrádát...
Persze ez mind nagyon fontos beruházás volt, értem én, csak itt a fontosság mértékegységének a nokiásdobozt vették.
Az egészségügyi korrupcióval meg engem hiába kóstolgatsz - egyrészt nem érint, nem is érintett, akik meg tehetnének ellene, pl. a kormányzat, az ellenérdekelt a hálapénz felszámolásában, csak a szájkarate megy ezerrel. Persze már ez is számtalanszor elhangzott. Ez a legnagyobb probléma veled: ezerszer lerágott csontokat veszel elő újra és újra, és rácsodálkozol, mintha akkor találkoznál vele először. Rendkívül frusztráló...

szabidoki 2011.02.06. 23:25:25

Ja még egy adalék a pénzügyi vitához:
giulio.freeblog.hu/archives/2011/02/05/A_szamok_igazat_beszelnek_a_politika_hazudozik/

Aki lusta kattintani, annak kedvéért be is másolom:

"Az elmúlt évek adatai:

Egészségbizt.járulékok:

2006: 11+6%=17%
2007: 8+7=15%
2008:5+6=11%
2009.07:2+6%= 8%

Az elmúlt négy évben az E-Alap bevételét képező befizetések17%-ról 8%-ra csökkentek, ez közel 53%-os FORRÁSKIVONÁST JELENTETT AZ EÜ-ből!

Nézzük meg ugyanekkor a nyugdíjalapot:

2006:18+8,5=26,5%
2007:21+8,5=29,5%
2008:24+9,5=33,5%
2011:24+10=34%

A kormányok az idióta nyugdíjpolitikával (pl. szolgálati nyugdíj) romba döntötték a nyugdíjalap egyensúlyát, majd a veszteségek csökkentésére pénzt vontak el az E-Alapból, hogy a felduzzasztott nyugdíjalapot finanszírozni tudják.

A kormány magasról tesz az egészségügyi dolgozókra, eddig semmit sem tett értük, folyamatosan fórumokkal és egyéb mellébeszélésekkel "próbálják megoldani" azt a problémát, amit gyakorlatilag a kormány okozott, miközben semmilyen konkrét intézkedés a finanszírozás javítására nem történt."

lpt1 2011.02.07. 00:50:54

@szabidoki: Az E-Alap bevétele 2007-ben volt a csúcson (noha adataid szerint ekkor már csökkent a járulékmérték) 1676 milliárd forinttal, 2010-ben pedig ~1376 milliárd forint volt.

Dr.laikus PhD 2011.02.07. 04:39:09

@jágör68:

Tudsz állami biztosítót?
Vagy kire bíztad volna?
Magánkórház van már egy pár, sőt biztosítónak is van és akkor is volt.

El kéne a politikától kissé távolodni.
Érdekeket nézni és megtérülést.
Én most is tudok orvost (nem baloldali :D), aki szeretne hitelből kórházat építeni, biztosítókkal tárgyalt, de nem mer belevágni, mert fél hogy ha nagyon jól megy államosítják.

Nem fogja megcsinálni.
Neki így is jó.
Szakmai önérzet, segíteni akarás, hatalmas tapasztalat van mögötte pedig.

Dr.laikus PhD 2011.02.07. 04:43:51

@szabidoki:

Az én készülékemben van a hiba amikor a körtét az almával hasonlítod össze?

De sebaj én egy öreg butácska néni vagyok csak...

Dr.laikus PhD 2011.02.07. 04:45:11

@lpt1:

Giulionál sokszor előfordul, hogy tévesek az adatok.

Nem tudom honnan gyűjti ki.
Tény, hogy összesítve autentikus hely nincsen.

Dr.laikus PhD 2011.02.07. 04:47:57

@lpt1:
Hiányosak is az adatok erősen.

Ha ezért a vicsorgás, akkor ez a fogatlan kutya esete...

Dr.laikus PhD 2011.02.07. 04:56:01

@szabidoki:

Miután a fiúk jól kommunikálnak, egy piszok jó összefoglaló az E alap működéséről.
Jó és pontos táblázatok vannak benne.

www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,35856,34_19365817,34_1668804&_dad=portal&_schema=PORTAL

Dr.laikus PhD 2011.02.07. 04:58:12

@Dr.laikus PhD:

"E. Alap költségvetésének bemutatása", erre kell nyomni.
Linuxos gépem van, sajnos máshogy nem tudom belinkelni.

Ugyandehogy (törölt) 2011.02.07. 08:14:05

@adamantium: köhög, szédül és gyenge (nyilván). más tünete nincs. már lejjebb ment a láza.
normális, hogy ilyen hosszú ideig magas a láz? milyen kárt okozhat?

Dr.laikus PhD 2011.02.07. 08:51:07

@Babette_:

Jobbulást a férjednek!

Magamból kiindulva semmi más szövődménye felnőttnél nincs a magas láznak, ha huzamosabb ideig fennáll, mint az általános gyengeség.
Kissé kába, ködös a világ az én esetemben.

Gondolom mindenkinél más.

Ugyandehogy (törölt) 2011.02.07. 09:28:50

@Dr.laikus PhD: köszönöm az együttérzés, nem a férjemről van szó, hanem egy jóbarátról.
mi hálistennek, csak hírből ismerjük az influenzát (lekopogom).

rikavagyok 2011.02.07. 13:21:09

@Babette_: Ha jól tudom, magának a magas testhőmérsékletnek olyan 40C° körül kezd káros hatása lenni. Alatta annyi a lényeg, hogy a megfelelő folyadék- és elektrolit pótlás legyen, ugyanis a magasabb testhőmérséklet növeli a folyadékvesztést (ezért szoktak pl a radiátorra teregetni). Úgy nagy általánosságban 38-38,5C°-tól javasolt lázat csillapítani. (alatta gyógyít) Kivétel ez alól, akinek a keringési rendszere nem bírja a fokozott kiképzést, vagy a valamiért érzékeny a központi idegrendszere érzékenyebb. Pl gyerekeknél, az éretlen központi idegrendszer miatt jóval hajlamosabbak a görcsökre. Pl annak a gyereknek, akinek volt már lázgörcse, 37,5C°-tól már kell lázcsillapító.

bauchi 2011.02.07. 15:23:06

@SusanneF: A bte@adamantium: A betegnek mindig igaza van!!Egy gyerek nem kaparja véresre a fülét.
Ha teheti.

Dr.laikus PhD 2011.02.07. 15:36:48

Mennyei javaslat az OEP költségeinek csökkentésére

A páciensek betegségeinek diagnosztizálása és kikúrálása oly nagymértékben megterheli az OEP kasszáját, hogy az már az OEP finanszírozási képességeit meghaladja. Éppen ezért a privatizáció helyett a következő javaslatcsomagot dolgoztuk ki az OEP költségeinek csökkentésére.

1) A OEP alapítson egy kolduló szerzetesrendet, és az orvosképzés a továbbiakban ezen szerzetesrend keretein belül működjön.

Az orvostársadalom szigorúan hierarchikus rendben való tagozódása könnyen illeszthető egy szerzetesrend hasonló alá- és fölérendeltségi viszonyokat tartalmazó struktúrájához, így a jelenlegi rendszernek a szerzetesrendbe való átfordítása könnyen végrehajtható. Az orvos munkájának már most is integráns részét képezi a napi megaláztatások eltűrése, az önkizsákmányolás, a lemondás, az önfeláldozás, a betegellátás problémáinak a saját érdekei elé helyezése, de ezek a jelenségek még csak az elvárások szintjén jelentkeznek, ahelyett, hogy egy szilárd keretbe beépülve a követelmények szerves részét alkotnák.Több évtizedes, masszív hagyománya van, hogy nálunk az orvosok fizetésük jelentős hányadát vatikáni valutában (Isten fizesse meg!) kapják, s emiatt hálapénznek nevezett alamizsnából élnek. Kéregetésből fedezik az új orvosi eszközök, például laparoszkópok vagy inkubátorok beszerzésének költségeit is, ha a régi annyira leromlott, hogy a tovább már nem használható. Éppen ezért a társadalom tudatában a „koldulás” és az „egészségügy” összetartozó fogalmakká váltak.

Ha nem csak évtizedekkel, hanem évszázadokkal, évezredekkel korábbra tekintünk vissza, akkor azt látjuk, hogy a gyógyítás tudományának letéteményesei kortól és helytől függetlenül mindig olyanok voltak, akik a transzcendenssel közvetlen kapcsolatot tartottak, s ezt a transzcendens kapcsolatot javasoljuk a jelenleginél jóval alaposabban kiaknázni. Éppen ezért a „közhasznú szerzetesrend”, méghozzá a kolduló szerzetesrend adhatná a leginkább megfelelő szervezeti keretet az orvosok képzéséhez és működéséhez, hiszen ennek már megvan a megfelelő társadalmi beágyazottsága.

2) A szerzetesrend szabályzata szerint a hallgatóknak vállalniuk és szeretniük kell az aszkézist, szüzességi fogadalmat kell tenniük, cölibátusban kell élniük, családot nem alapíthatnak.

Így munkájuktól a zajongó gyermekek nem vonják el a figyelmüket, és nem kell azzal foglalkozniuk, hogyan fogják a családjukat eltartani.

3) A hallgatók és a végzett orvosok kötelezően a kolostorban laknak, ellátásukról a szerzetesrenden belül, saját maguk gondoskodnak.

A nap 24 óráját a betegellátásnak szentelhetik, mivel megszabadulnak a lakásvásárlással, a lakás berendezésével, a lakás fenntartásával kapcsolatos gondoktól, s a világi hívságok sem terelik el a figyelmüket a kötelességeikről. A szerzetesrend tagjai nem alkalmazottak, ezért a Munka Törvénykönyve, különösen annak minimál
bért előíró és munkaidőt korlátozó passzusai sem vonatkoztathatók rájuk. Csakis hivatástudatból dolgoznak, munkájukért a szerzetesrendtől fizetés nem jár, pénzt vagy más juttatást (száraz kenyéren vagy krumplihéjon kívül) a betegektől sem fogadhatnak el. A hálás betegek adományaikat a kolostor bejáratánál elhelyezett urnába dobhatják, de a bevételek szigorúan lekönyvelésre kerülnek, s a KHT.a megfelelő adókat is megfizeti utánuk. A kolostori elhelyezés előnye, hogy a doktorok éjszaka is bármikor elérhetők, az ágyukból kiugraszthatók, és az éjszakai munkáért sem kell külön ügyeleti díjat fizetni nekik.

4) A hagyományos orvosképzést a szerzetesrend a gnosztikus, hermetikus, kora keresztény és buddhista hagyományok, valamint az okkultista irodalom birtokában a következőkkel egészíti ki:

a) A”harmadik szem” megnyitása

A „harmadik szem” megnyitása révén a jó doktor közvetlen kapcsolatba léphet a negyedik dimenzióval, a transzcendenssel, és különleges képességek birtokosává válhat. Folytonosan villódzó, a beteget körbevevő fénypalást formájában látja az aurát, s az aura színösszetételéből, a színek egymáshoz viszonyított elhelyezkedéséből, az aura formájából az orvos felállíthatja a diagnózist. A kórkép felállításának helyességét úgy ellenőrizheti, hogy a szeme egyúttal NMR (MRI)-ként is működik, amellyel a páciens testén végigpásztázva képszeletekben láthatja a test belső, rejtett részeit. A „harmadik szem” megnyitása révén az orvos a szemét Röntgen-üzemmódba is beállíthatja, és a beteg csontvázát is megszemlélheti. Így a diagnózis felállításához szükséges időt és költségeket radikálisan csökkentettük, hiszen nincs szükség vérvizsgálatra, ultrahangra, MRI-re, CT-re, egyéb drága berendezésekre, amelyeknek nem csak a beszerzése, hanem a fenntartása és működtetése is nagyon sokba kerül.

b) Kézrátétellel való gyógyítás

Az orvos a beteget a TAJ kártya átvétele után kézrátétellel gyógyítja. Beállítja a vérnyomását, csökkenti a vércukor szintjét, elmulasztja a gombás, bakteriális vagy vírusos eredetű fertőzéseit. Feloldja a szorongásait, megszabadítja skizofrén képzelgéseitől. Elmulasztja az epehólyag gyulladását és a derékfájását, megszünteti a veseelégtelenségét és a bélelzáródását, optimális értékre állítja a máj- ill. pajzsmirigy funkcióját. Mintaként Isten közvetlen hozzátartozója, Jézus Krisztus, vagy a szintén isteni leszármazottnak tartott szakrális királyok, például Szent István, Szent László szolgálhatnak. Igyekvő hallgatók a sziklából való vízfakasztást is megtanulhatják, hogy a kolostor víz- és csatornadíja ne a szerzetesrendet terhelje. Szakirodalmi adatok alapján kézrátétellel nem csak az akkut szomatikus és pszichés eredetű panaszok, hanem a vakok, süketek, sánták és nyomorékok is gyógyíthatók. Ezzel a módszerrel nem csak a felhasznált gyógyszereket, hanem a gyógyászati segédeszközöket (bot, szemüveg, hallókészülék, kerekes kocsi, TENA betét, stb.), sőt a méregdrága mozgásszervi implantátumok mennyiségét is minimalizálhatjuk. Ezen kívül a csökkent munkaképességű, leszázalékolt, rokkantosított emberek rehabilitálhatók, újból munkába állíthatók, így a nekik fizetendő nyugdíj sem jelentkezik már az OEP-nél a kifizetendő járulékok között.

c) Távgyógyítás

A hallgatóknak természetesen a távgyógyítás Cayse-féle, Gyurcsok megoldásával kombinált módszerét is el kell sajátítaniuk. Ha a beteg nem tud eljönni, akkor a hozzátartozó elhozza a beteg TAJ kártyáját, és az orvos ennek alapján idézi gondolatai közé a páciens virtuális képét, azonosítja és lokalizálja a betegségét. Majd egy megfelelően irányított energiadózissal nem csak a tüneteket, hanem a baj kiváltó okát is megszünteti, és ezáltal a táppénzben töltött napok számának csökkentéséhez is jelentősen hozzájárul.

d) Levitáció

A gépjárművek vásárlásával, javíttatásával, üzemeltetésével kapcsolatos költségeket úgy elimináljuk, hogy a hallgatók számára kötelező a levitáció elsajátítása. Ha a távgyógyítás nem működne megfelelően, és a doktornak ki kell mennie a beteghez (például baleset esetén), egyszerűen kilevitál hozzá. Azok a hallgatók, akiknek a levitációját sajátságos fény- és hangeffektusok kísérik, némi továbbképzés után átvehetik a rohammentő vagy mentőhelikopter szerepét, és a pácienst elszállíthatják.

e) Teremtés a semmiből

Az ókori tanítás szerint ahhoz, hogy valaki a teret uralhassa, először az időn kell úrrá lennie. Ezért a jó orvosnak Aszklépioszhoz hasonlóan a botjára kell tekernie az Idő Kígyóját, meg kell tanulnia a téridő hajlítását, hogy szükség szerint azt az eszközt, vagy gyógyhatású anyagot materializálhassa, amelyre éppen szüksége van. A nővérek varázsceruzát kapnak, amely életre kelti azon tárgyakat, amelyeket lerajzolnak. Így megtakaríthatjuk az oly drága orvosi műszerek, fecskendők, tűk, varrócérnák, köpenyek, fertőtlenítőszerek, gyógyszerek, egyéb segédanyagok árát, és az orvosnak orvosi táskát sem kell magával cipelnie. Mintaként a hallgatók számára a modernebb korból a kánaáni menyegző, Jézus Krisztus csodálatos kenyér- és halszaporítása szolgálhat, de a munkájukkal szemben igényesebb doktorok a világot teremtő istenek (a hindu Brahma, a héber Elohim ill. Jahve, az egyiptomi Atum-Ré, esetleg Ptah) utánzására is törekedhetnek.

A doktorok 9 évi, az orvoslás minden területén eltöltött gyakorlati idő után szakvizsgát tehetnek. A szakvizsga sikeres letétele arra is feljogosítja a gyógyítót, hogy neve előtt a „doktor” helyett a „szent” kifejezést használja.

Az OEP költségvetés javasolt terápiájának sajnos egy kedvezőtlen mellékhatását is prognosztizálnunk kell. A szentéletű doktorok működése azoknak a mértékadó köröknek minden bizonnyal nem fogja elnyerni a tetszését, akiknek a forgalma és profitja a transzcendens technikát alkalmazó doktorok működése következtében várhatóan drasztikusan lecsökken. Hogy korábbi piaci pozícióikat visszanyerjék, valószínűleg szövetségre lépnek az orvosok likvidálására, majd kimondják a társadalomba belesulykolni kívánt értékítéletet: ezek a doktorok nem kellenek nekünk, mert csak csodákat tesznek, ahelyett, hogy tisztességes orvoshoz méltóan az életüket is feláldoznák a páciensekért. A dolgok szokványos menete szerint a gyógyítókat a modern kor inkvizíciója, a média elé idézik, pellengérre állítják őket, a lakosságot ellenük hangolják, és keresztre feszítik őket. A doktorüldözés miatt várhatóan elég nagy lesz a szerzetesrend orvosainak halálozási rátája, és jelentősen megnő a mártíromsági koefficiensük (a mártírok és a szerzetesrendben valaha élt összes orvos hányadosát mutató viszonyszám).

De az előzőekben felvázolt megoldásnak az a különleges előnye, hogy az OEP még ezt a negatív társadalmi attitűdöt is kihasználhatja a maga számára, és az orvosokat még holtukban is hasznosíthatja. Ugyanis haláluk után a szerzetesrend a testüket és csontjaikat apró darabokra porciózhatja, amulettbe foglalhatja, és a „ Johannita Béla népegészségügyi program ” keretében a lakosságnak prevenciós célból szétoszthatja, vagy gyógyító ereklyeként árusíthatja, s ezáltal is csökkentheti a megbetegedések kezeléséből származó kiadásokat.

Forrás: NoszaDoki.hu

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2011.02.09. 14:25:38

@Leroi: "Én azt hittem, a Hofi csak viccelt!"
(Hofi:) - Én is azt hittem...
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása