Vizeletes ágyba fektettek

2011.01.01. 09:40

Tisztelt Blog!

 

2010 augusztusában feküdtem a Tapolcai kórház belgyógyászatján, szinte lehetetlen szavakba önteni, milyen borzasztó körülmények között töltöttem el pár napot. 49 éves vagyok, soha ilyen embertelen állapotokkal még nem találkoztam és remélem, hogy többé nem is fogok. Vizeletes ágyba fektettek le,szóltam,még a nővér volt felháborodva,aztán nagy duzzogva cserélte ki a lepedőt,vissza feküdtem számomra tisztának tűnő ágyba majd szomorúan tapasztaltam kb:10perc múlva,hogy újból vizeletes a pizsamám.

 


Megint szóltam,majd közölték velem biztos kiizzadtam. Mondtam,hogy azért kikérem magamnak ,csak meg tudom állapítani, hogy nem izzadtam meg.Természetesen nekem lett igazam ,mert a ágybetét tele volt az előttem lévő betegtől származó vizelettel (Undort éreztem nagyon nagyon).


A vérnyomásomat sem mérték meg, hiába kértem, a gyógyszert az ajtóból dobták szó szerint. Egész éjjel nem lehetett aludni mert szegény idősekkel ordítottak, ha foglalkozni kellet velük,mert nem tudtak lemenni az első emeletre vihorászni.


Nem tudok mást mondani, minthogy legjobb volna bezárni, mert nem emberként kezeltek bennünket, hanem állatként.

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bikli néni 2011.01.01. 09:51:49

Fúj!
Ezt sosem értettem, miért nem lehet az ágyszivacs és a lepedő közé egy olyan kis műanyag réteget tenni, amit a tisztítóban húznak a ruhákra?

Egyébként boldog új évet. Vagy legalábbis, boldogabbat, mint a tavalyi volt.

Leroi 2011.01.01. 10:29:45

Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!
Látom, jól kezdődik ez a praxis-év is...:(((

tbjárulékfizető 2011.01.01. 10:41:01

Boldog és szerencsés új évet kívánok mindenkinek, a koránkelőknek és a később ébredőknek.
Még folytatódhat jól is. Vannak új szereplők (pl. bauchi), kis hergelés, kicsit több pia az ügyeletben és egész élvezetes lesz.
A történet meg augusztusi. Most minek kellett ezzel idejönni?

radiologus.hu · http://www.radiologus.hu 2011.01.01. 10:46:55

@tbjárulékfizető:

Kösz, van elég pia az ügyeletben, eddig vagy 3 részeg állampolgárral találkoztam a folyosón.

tbjárulékfizető 2011.01.01. 10:59:22

@radiologus.hu: nem egészen így gondoltam a hergelést. a "fuj" kolléga és "bauchi" vitájára utaltam, aholis a főorvos úr -lehet, hogy hencegni is szeret- leírt némi italmennyiséget, amit magához vett.

Ha hergelnélek, ezt írnám:az állampolgárok foglalkozása?

Dr.laikus PhD 2011.01.01. 11:19:57

BUÉK!

Fúj kolléga eléggé el nem ítélhető módon tud számolni.
Hergelni is.
Szándéka szerint ezért van itt.

Bauchi főorvos úr pont úgy viselkedik, mint aki most ment nyugdíjba és úgy érzi a tudását is nyugdíjba küldték ezért bizonyít.
De csípem őt. Remélem magára talál és nem bizonygat, hanem tanít, mint a többiek.
Afrikáért még becsülöm is - na meg irigylem.
Adamantium a szokásos hitetlenkedése miatt kissé megszívatta amit zokon vett, de kialakult egy szakmai adok-kapok, azt meg én élvezem... :-)
Régi és új iskola.
Afrika miatt leleményes frontkörülmények és a legújabb elmélyült tudás.

Tetszett. :-D

Dr.laikus PhD 2011.01.01. 11:22:13

@radiologus.hu:

Ha csak egereket látnak akkor neked könnyű ügyelet.
Ha a fejüket is beverték, akkor nem irigyellek.

BUÉK!

radiologus.hu · http://www.radiologus.hu 2011.01.01. 11:28:32

@Dr.laikus PhD:

Minden bajuk van, legalábbis a szakmai protokoll szerint összevissza kell őket vizsgálni.

Irise 2011.01.01. 11:35:04

Hala az influenzanak en megusztam a szilveszteri ugyeletet.
Poszthoz: A vizeletes agyba fektetes: fuuuuj.
A gyogyszert ajtobol dobalas: az azert szvsz koltoi tulzas :)

Leroi 2011.01.01. 11:56:08

@Irise:
Túl sok Zola-regényt olvasott a posztoló.
Vagy túl keveset.

IrishOak 2011.01.01. 12:40:30

Boldog Új évet:-)Mindenkinek!

OFF:
Jönnek már a hírek az éjszakai buli után!
Nem irigylem az orvosokat!

hvg.hu/egeszseg/20110101_rekordszamu_paciens_toxikologia

De legjobb hír,hogy egy kislány született előszörre 0.03-kor:-D

Mindenkinek egy zsák lencsényi boldogságot, és egészséget kívánok az új évben:-)

ON:
A képet a posztoló mellékelte? mert olyan "otthonos".

Bikli néni 2011.01.01. 13:52:21

Ööö... Biztos én maradtam le valamiről, de kicsoda "Fúj kolléga"? Én tök véletlenül kezdtem ezzel a szóval az első hsz-omat... :)

adamantium 2011.01.01. 14:13:39

Boldog Új Évet mindenkinek

hiába "Taplóca" - bocs ezt a becenevet meg kellett osszam veletek :D

Borcsika 2011.01.01. 14:45:57

BÚÉK Mindenkinek!Nem túl szívderítő a poszt. Megértem az íróját. Ez gusztustalan.
Sajnos, nekem az egyik szülészeten volt hasonló élményem, mikoris megszületett gyerkőcömmel be kellett volna vackolnunk a gyermekágyas részlegre.
8 ágyas szoba, benne egyetlen lakó, bolond, és krónikus hasmenése van, a szobában bagózni akart, és kikente a z egész szobát és a fürdőt is a saját ürülékével. Gondolom a nációt ezek után nem kell leírnom. Na ebbe a szobába akartak elhelyezni engem, az újszülött gyerekemmel, és nagyon nem tetszett a nővéreknek, hogy közöltem, nem. Inkább kifizetem az apartment-et (de nem volt hely), vagy hazamegyek saját felelősségre, de oda soha!
A vége az lett, hogy a nőt felvitték a nőgyógyászatra, a szobát full hypo-val kifertőtlenitatték, és minden matracot kicseréltek.
Mindezt tették egy olyan ember miatt, aki életében nem fizetett tb-t, nem dolgozott, segélyekből tartja el magát, meg a x db gyerekét, és ez nem elég, még ilyen undorító dolgokat művel.

tbjárulékfizető 2011.01.01. 15:02:06

@Borcsika: Nem tudom, ez az utolsó bekezdés mennyire PC az új törvények szerint, de remélem, egyre inkább kimondható lesz a dolog.
Azért ez ígéretes hír az indexről:
"Az egészségügyi dolgozók is közfeladatot ellátó személynek minősülnének, így - hasonlóan például a pedagógusokhoz - ők is fokozottabb büntetőjogi védettséget élveznének munkavégzésük során - tartalmazza az egészségügyi salátatörvényhez beadott, hétfőn elfogadott módosító indítvány."
És akkor gondolj bele, hogy ezt a szemetet ki kellett takarítani valakinek, akinek vélhetően otthon a kukás edénye különbül néz ki, mint a páciens környezete otthon és gondolj bele a nőgyógyászaton fekvő helyzetébe, hogy tőle kb. 0,6-1 m-re ilyen személy fekszik, egy levegőt szívnak.

Dr.laikus PhD 2011.01.01. 15:31:41

@Borcsika:

Átlag két havonta ezt a történetet elmeséled, kihegyezve a cigány anyára?

Egyrészt hihetetlen, mert miért is kenné a falra a fekáliát ha csak nem zavart, másrészt köszönöm azt az egészségügyi középkádert aki egy a császáros anyát egy fertőzött kórterembe akar tenni.

Szóval kevés a hitele számomra akkor is, ha két havonta megpróbálsz ezen élvezkedni. :((

Hatodéves 2011.01.01. 15:44:46

@Borcsika:
Abból, hogy valaki elmebeteg, nem következik, hogy cigány (fordítva sem). Tudom, hogy van sok probléma, de ha valóban direkt összekente az ürülékével a falat, és nem csak két csepp véletlenül a földre csöpögött, akkor ez az ember beteg. Biztos a kórházban sem volt egyszerű ellátni. De ehhez nem akarok nagyon hozzászólni, mert kevés az információ.

ON
Persze Magyarországon nem lehet kutatni a cigány lakosság egészségügyi jellemzőit, mert az jogellenes vagy rasszista vagy mittudomén, még csak adatot sem gyűjtenek ilyesmiről. Amerikában minden tudományos cikk pontosan ismerteti a vizsgálat populáció életkorát, nemét, a rasszok arányát, mert tudják, hogy a fekete, fehér egyéb lakosság körében más az egyes betegségek gyakorisága, sőt még a gyógyszerek veszélyessége is különbözhet.
ON

Irise 2011.01.01. 15:57:58

@Leroi: Basszus, ti itt olyan műveltek vagytok,hogy kénytelen leszek többet, műveltebbet olvasni,mert kisebbrendűségim lesz tőletek...
Btw. Pratchettől a Kaszást olvastad már?

Dr.laikus PhD 2011.01.01. 16:29:21

@Irise:

Nem a mi korosztályunk vagy csak azért.

Ráadásul Leroi műveltsége erősen franciás, ez nála születési hiba. :D

Az, hogy mindenre emlékszik, az meg egyenesen bosszantó!

Borcsika 2011.01.01. 16:51:56

@Dr.laikus PhD: Nem voltam egyedül, ha kell tudok neked adni e-mail címet, aki megerősíti a sztorit. Lehet, hogy 2havonta ez előtör belőlem, de képzeld magad a helyembe. Próbáld ki, és megszereted!
De! És ez a legfontosabb, hogy legalább az egészségügyben oda kellene arra figyelni, hogy a higiéniai feltételek meglegyenek.
Az anyukám pillanatnyilag egy megyei kórház általános sebészeti osztályán fekszik, és minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy tisztaság legyen, és a betegek ne érezzék magukat teljesen kiszolgáltatottnak.
@tbjárulékfizető: nagyon helyesnek tartom, hogy védik az egészségügyi dolgozókat, mert sajnos elég sok attrocitás éri őket. sokszor ok nélkül bántják (nem fizikailag) az ott dolgozókat. meg kell őket védeni, de praxison sok olyan irás is van, amikor bizony visszaélve helyzeti előnyükkel, az alkalmazottak is olyan hangnemet, vagy viselkedést engednek meg maguknak, ami kritikán aluli. A betegjogi képviselővel meg messzire nem szalad az ember.
@Hatodéves: Sajnálom, hogy nem fényképeztem le azt az állapotot, ami ott uralkodott. Hidd el, a villanykapcsolótól elkezdve, a csempe, az ágyvég, és a matrac is. Nagyon durva volt, és nem csak azért, mert úripuncinak tűnök, hanem valóban az volt.

Dr.laikus PhD 2011.01.01. 17:01:20

@Borcsika:

Itt a zavartságról van szó és nem arról. hogy cigány volt az anya.
Még mindig nem érted!

A kettőnek egymáshoz nincs köze.
Zavart beteg lehet akárki!

A baj az, hogy neked kellett balhézni, hogy oda fertőtlenítés után raknak csak beteget. Ezért én biztosan mentem volna tovább. Ez a nonszensz, nem a zavart beteg, mert arról nem tehet.

Úripunci? Ez jó! Ezt még nem hallottam.

Irise 2011.01.01. 17:05:43

@Dr.laikus PhD:Nem a ti korosztályotok? Épp minap olvastam egy hírlevelet,melyben arra figyelmeztettek,hogy lassan elhagyhatom a fogamzásgátlót, vigyázzak a testedzéssel, mert közeleg az osteoporozis, majd a végére gondosan odabiggyesztettek egy Tena betét reklámot is.
Cseppet romboltak az önértékelésemen!

Egyébként meglehetősen olvasott voltam gyerekként, tiniként, bár Zolát nem szerettem, de sok mindent igen. Viszont,mióta orvos vagyok, szinte csak szakirodalomra , meg a gyerkőcnevelés miatt gyerekszakirodalomra és pszichológiára (=az okosan tüsszentés tudományára) volt időm. Úgyhogy mostmár tényleg be kell hoznom a dolgokat. :)

Dr.laikus PhD 2011.01.01. 17:16:54

@Irise:

Zolától tizenévesen először a Nanát olvastam. Az volt a mi pornónk. :D
Én szerettem a stílusát, de azért jegyzetelni kellett a szereplőket, különösen úgy, hogy nem tudok franciául és hát igen-igen szereti a sok szereplős történeteket, ráadásul több szálon.

Tena? Egyet se félj. Örülj sokat és akkor nem lesz rá szükség, vagy tornázz, de ha nem vagy rá hajlamos akkor enélkül se kell majd.
Ráadásul nem üldögélsz nap számra.
Osteoporozist nem kapsz, ha nem mozogsz?
Micsoda reklám ez?

Kriston torna különben nagyon hatékony.
Mama járt úgy 80 körül. Csak azt sajnálta, hogy már csak egészségügyi okokból. Mindig mondta, hogy bezzeg ha ezt akkor ismerte volna... :DDD

Irise 2011.01.01. 17:41:04

@Dr.laikus PhD: Nincsenek ilyen gondjaim, csak hülye hírleveleket járatok. Gyakorlatilag,mintha 35 felett egy nőnek már nem lenne élete. Holnaptól mamuszban, pongyolában kellene járnom, mert 35 vagyok? Hát tök idegesítő.
Most ezek után a Ti korosztályatoknak milyen hírleveleket küldhetnek?!

Dr.laikus PhD 2011.01.01. 17:54:11

@Irise:

Pedig csak 5 év múlva jön az igazi élet.

Tényleg 40 éves korban, mint egy varázsütésre az ember megnyugszik, letisztul egy csomó minden, szellemileg és fizikailag is kitárul a világ.
Varázslatos egy kor.
Én imádtam.
Akkor voltam a legkreatívabb, a legmunkabíróbb.
Gyerek még függ tőlem, de félig önjáró, kooperatív kis lénnyé válik.

Öregedőként lehet belőle építkezni és emlékezni.

Irise 2011.01.01. 18:01:10

@Dr.laikus PhD: Abszolút.
Nagyon megváltozott a szemléletem,mióta kinn vagyok. Eleinte hüledeztem,mikor 80 évesek jöttek minden gyógyszer és kórelőzmény nélkül, vagy mikor a 70-esek még aktívan dolgoznak a kórházban (büfében, kisboltban, önkéntesekként), csak azért,hogy ne legyenek otthon,magukba roskadva egész nap.
Engem spec borzasztó rosszul érint,hogy milyen élete van a magyar nyugdíjasok egy részének. Valahogy valamit tennem kéne értük,csak nem tudom,mit.

Irise 2011.01.01. 18:02:02

@radiologus.hu: Te most genyózól,hogy öregszem, vagy egyetértesz,hogy nem jut idő, csak a szakirodalomra? lol

radiologus.hu · http://www.radiologus.hu 2011.01.01. 18:05:01

@Irise:

Csak gonoszkodtam. :-)

Kétségtelen, hogy az ember 35 évesen nem bír annyit, mint 25 évesen, meg az ősz hajszálak száma is erősen megnő, de hát ilyen az élet.

Borcsika 2011.01.01. 18:06:46

@Dr.laikus PhD: igazad van. mindenben. egy kérdésem lenne, hogy a zavartságát miért nem vették észre az osztályon, és hívtak volna hozzá egy agykúrkászt. mondjuk kár ezen rágódni. bízom benne, a következő gyereknél nem lesz ilyen negatív élményem.

Dr.laikus PhD 2011.01.01. 18:09:15

@Irise:

Van lehetősége mindenkinek tenni, de nem teszi. Nincs kultúrája nálunk másoknak adni önzetlenül csak azért mert jó adni és nem várni érte semmit.

Anglia ebben nagyon nagy.
Irigylem is érte. Itt a könyvtár a szájukban (már ahol lakom), de nem járnak. Templom kettő is ahol lehetne munkát végezni.
A reformátusokhoz én járok időnként kaját osztani, összeszedni a használt ruhát, szétosztani.

Az sosem jó, ha csak ad az ember. Jó kedvet, emberséget nem tudsz adni, azt meg kell tanulni.

Sok öreg maga tehet a sorsáról, a magányáról. Kirobbantani nem tudod a morgásból az elégedetlenségből sajnos.

2011.01.01. 18:09:19

Buék mindenkinek!

Ehhez nincs is mit hozzátenni. Szomorú a poszt, ha igaz.

HA

Ha

ha.

(Ismerem a kórházat és néhány prominens személyét, állítólag nem ilyen állapotok a jellemzőek.)

Borcsika 2011.01.01. 18:11:31

@radiologus.hu: de ugye azért a 35 évesnek is életben szabad maradni :-D
Tegnap beszélgettem a 60 éves Tántikámmal, és szóba került a kamaszkori "visszapofázós-istenemhagyjmeghalni" időszak, és annyira édes volt, ahogy előadta: kamaszkoromban mindenki hülye volt aki időseb volt 20-nál, azt meg nem is értettem, hogy egy 30 éves hogyhogy még él????
Olyan jót vigyorogtunk rajta.
És eszembe jutott még egy dolog, igy közeledve a 40-hez, hogy 20 évvel egy 40 éves nő öregnek számított, mostanában pedig, talán amiatt is, hogy a gyermekvállalás kitolódott, senki nem rökönyödik meg, és sokszor egy a negyvenes éveiben járó nő jobban néz ki, mint a huszas éveit megkezdő. ez nekem olyan fura. ekkorát fordult volna a világ?

Dr.laikus PhD 2011.01.01. 18:14:59

@Borcsika:

Biztosan hívtak hozzá.
Újszülött osztályon nem jó egy ilyen beteg, már csak a fertőzés miatt sem.

Kevés a szakember. Ilyenkor, hely kell ahová viszik. Ki kellett várni gondolom. Ha pici babája volt őt is olyan állapotba kellett hozni, hogy szállítható legyen. Azért a tejelválasztás nála is elindul, szülés után teendő van vele is. Akkor is, ha nem császárral szült.

Nem valószínű, hogy hasonló helyzettel az életben még egyszer találkozol.

Borcsika 2011.01.01. 18:15:46

@Dr.laikus PhD: ez mennyire igaz... sok idős ember részére csak a piac, meg a tesco létezik, csúcsidőben megy vásárolni, morog, mint a bolhás kutya, a saját rokonai idegszálait feszegetik, és nem azért mert szegények, vagy nincs senkijük, hanem mert savanyúak. barátságtalanok, kedvetlenek.
elég sok idős ember lakik a környékünkön, de csak a szomszéd 77 éves házaspárról tudom elmondeni, hogy megőrizték a humorérzéküket, és nagyon kedvesek, illetve van még egy 77 éves bácsi, aki naphosszat a 12 éves vizsláját sétáltatja.

Irise 2011.01.01. 18:17:11

@radiologus.hu: Nem is tudom. Kollégáim most tértek vissza a Kilimanjaroról, és idősebbek,mint én. Jóval.

@Dr.laikus PhD: Magyarország nagyon depressziós.

Irise 2011.01.01. 18:19:36

@Borcsika: Pontosan. Én viszont nemrég találkoztam egy fórummal,ahol a 20 évvel ezelőtti nézetek uralkodnak. Brr.

Dr.laikus PhD 2011.01.01. 18:24:33

@Borcsika:

Bocsánat! Én nem azt mondtam, hogy örüljenek, hogy élnek és akkor menjen vásárolni amikor éppen az aktuális fiatalnak éppen jó.
Elférnek egymás mellett az emberek.
Fiatal is és az idős is. Ráadásul az idősnek korlátai vannak, első sorban fizikai.

A korral járó depresszión is lehetne javítani, de a nyugdíja nem elég, hogy úszni járjon, vagy éppen tornázni.
A családja meg dolgozik, mint a barom, mint valamikor ő maga, vagy még többet.
Kicsit ördögi kör, generációkra lehet vissza menni, honnan indul.
Tenni viszont akkor is a fiatal tud értük, még ha mégoly nehéz is.

Dr.laikus PhD 2011.01.01. 18:25:51

@Irise:

Magyarország irigy ország. :((

Kell ami másnak van, de tenni érte azt nem.
Az jár neki, mint a szája.

Borcsika 2011.01.01. 18:38:50

@Dr.laikus PhD: Én sem igy értettem. Senki nem akarja, hogy elmenjenek, csak egy kicsit lehetnének rugalmasabbak. Tudom, nagyon nehéz nekik, akik mégcsak hírből sem ismerték a bankkártyát, meg az összes többi kütyüt, de azt hiszem, hogy sokat javithatnának a saját életminőségükön azzal, ha elfogadnák a segitséget, a társaságot, és ha lemennek véletlenül a parkba beszélgetni, akkor nem azt szapulnák, aki éppen nincs ott. Kétélű ez a dolog, egyrészt úgy van vele, ő már megengedheti magánek ezt a magatartást, ugyanakkor nem érti, miért kopnak el mellőle.
Amikor csőtörés volt nálunk (nem ömlött a plafonból a viz, csak szivárgott), az alattunk lakó banya (születésem óta ismer, ezért kicsit többet enged meg magának) minősithetetlen hangnemben elkezdett üzengetni, és leveleket írni, és nem átallott mindenféle szélhámosnak nevezni minket, csak azért, mert nem mondtuk le a befizetett nyaralásunkat, ahová másnap indultunk, hanem csak a hazaérkezésünk után csináltattuk meg, de a biztosítónál lejelentettük, és időközben nála voltak is kint felmérni a kárt. Ennek ellenére ő átment a szomszéd "ügyvédhez", és felszólíttatott bennünket, hogy javítsuk meg. És hangsúlyozom, csak szivárgott a víz, amit kb 3 órás munkával kijavított a szerelő a hazaérkezésünk másnapján. Ezt csak azért meséltem el, hogy ezekkel az emberekkel nem lehet semmit kezdeni. Nem ez az általános, nagyon sok idős ember él szegénységben, de ők meg talán a szégyen miatt nem fogadják el a segítséget. Pedig tényleg nem kell sok, néha elég, hogy a sarkon összefut vele az ember, és meghallgatja a bajait, csak mindig rohan mindenki. Ez szomorú, hogy az embernek nincs ideje a rokonaira, barátaira. Ezért ilyen depressziós ez az ország, és próbál meg mindenki a kákán is csomót keresni.

adamantium 2011.01.01. 18:51:03

@Dr.laikus PhD: én is láttam már ilyet, hogy a folyosón köpködött, a WC mellé végezte a dolgát. vagy járóképes beteg ágytálaztatta magát meg ilyenek, nem is hiszed milyen gyakori

Dr.laikus PhD 2011.01.01. 19:00:27

@Borcsika:

"Amikor csőtörés volt nálunk (nem ömlött a plafonból a viz, csak szivárgott), az alattunk lakó banya (születésem óta ismer, ezért kicsit többet enged meg magának) minősithetetlen hangnemben elkezdett üzengetni, és leveleket írni, és nem átallott mindenféle szélhámosnak nevezni minket, csak azért, mert nem mondtuk le a befizetett nyaralásunkat, ahová másnap indultunk, hanem csak a hazaérkezésünk után csináltattuk meg, de a biztosítónál lejelentettük, és időközben nála voltak is kint felmérni a kárt. "

Borcsika Te ezt komolyan írod? Én meg is nyúzlak, ha itt hagysz engem szivárgó plafonnal, de kegyet gyakorolsz és bejelented a biztosítónál.
Mit jelentettél be? azt, hogy még mindig szivárog? Tudod, hogy a biztosító nem fizeti meg a teljes kárt, csak azt a területet ami beázott?
Ezt hívják pimaszságnak.
Hangosan röhögök kínomban.
Na hallod! Kárt okozol folytatólagosan, de nem csináltatod meg, kulcsot sem hagysz, hogy meg tudják csinálni, mert neked nyaralhatnékod van? Indok, hogy szemét az öreg, mert ismer.

Hát tényleg nem kell sok. Megcsináltatod a szivárgó beázást és 3 óra múlva indulok nyaralni.

Borcsika, Borcsika! Jáááááááj!

Dr.laikus PhD 2011.01.01. 19:01:13

@adamantium:

Én a konkrét esetről gondolkodtam.

Ugyandehogy (törölt) 2011.01.01. 19:04:52

@Dr.laikus PhD: a nagyanyám nem volt zavart az utolsó éveiben, mégis szinte rendszeresen kikente a wc-t falát a szaros kefével, anyám bosszantásául...
(és rosszindulatú vagy gonosz sem volt, soha életében, egy jó ember volt, mégis voltak ilyen reakciói)

Dr.laikus PhD 2011.01.01. 19:08:56

@Babette_:

Nem, ez nem természetes. Agyérelmeszesedés tünete ez.

tbjárulékfizető 2011.01.01. 19:17:59

@Borcsika: Kedvesem, te most hány évesekről beszélsz? Akik nem ismerték a bankkártyát?
Én nemsokára 60 leszek és néha elképedek azon a sötétségen, amit a fiataloknál tapasztalok. Nem ismerik az excelt, de a power pointot igen, némelyiknek fogalma sincs, hogy mit tegyen, ha a megtanult eseteken kívül esik a probléma és akkor mi a teendő. Folytassuk a generációs vitát?
Amúgy meg én nem ügyvédhez mentem volna, hanem esetleg nagyon szájon váglak a leírt esetben a régi ismeretségre tekintettel. Szerinted a szivárgó víz mennyi szerkezeti kárt okozott? Azt is kifizeted? És miért kéne elviselnem egy festést és csőcserét azért, mert a felettem lakó fakezű nem tud egy tömítést időben kicserélni, vagy azt sem tudja, hogy azt néha meg kéne nézni.
Jobb lett volna, ha csendben maradsz.

Irise 2011.01.01. 19:33:40

@tbjárulékfizető: Nemrég volt egy 80pár éves betegem, aki már sok éve nem mozdult ki a házából. Ugyanis mindent, de mindent interneten intézett. Úgy vásárolt, hivatalos ügyeket intézett, házhoz rendelte a gyógytornászt, fodrászt, kozmetikust. Tökre bírtuk!

Borcsika 2011.01.01. 19:47:11

@Dr.laikus PhD: asszem, hogy itt van némi félreértés. 1. senkinek nincs joga a másikkal tiszteletlennek lenni, kortól, és ismeretségtől függetlenül. 2. nyilván, a szivárgás (értsd, átnedvesedett a plafon, volt rajta egy sárga folt) nem aznap keletkezett, hanem valamikor korábban, és ha eddig ráért, akkor kibír még néhány napot. 3. addig is, amyg nem voltunk otthon, száradt a zuhanyfülke környéke, és hatékonyabban lehetett megcsinálni az újraszigetelést. 4. a felelősségbiztosításunk 21000 Ft-ot fizetett neki erre az átnedvesedésre, plusz a festés után kitakarítottuk a fürdőszobáját tekintettel arra, hogy idős emberről van szó. Pedig van fia, menye, unokája akik megcsinálhatták volna, ugyanis a 21000 ft-ból 4300 ft takarítási költség volt. mire mi hazaértünk a nyaralásból, már ki is fizették neki. 2 hét alatt lezárukt a történet. 5. a néni mindig is ilyen kekec banya volt.
@tbjárulékfizető: 70+
Nem hiszem, hogy okod lenne kioktatni. Te 1 lehetsz az 10-ből a korosztályodban, aki ismeri az MS szoftvereit és használni is tudja ezek szerint. Örülj neki. A szájon vágásról meg annyit, hogy ezek szerint te is a depisek közé tartozol, ha rögtön a verekedés és a balhézás jut eszedbe, nem pedig az, hogyan lehetne egy ügyet kultúráltan elintézni.
Szerintem inkább neked neked nem kellett volna szólnod.
Nem vagyunk fakezűek, csaka vizvezeték-szerelő nem tömített rendesen sziloplaszttal, és emiatt zuhanyzás közben a víz utat talált magának.
És IGEN, a ti közel a 60-hoz generációtok az, aki abszolute intoleráns. Csak ti dolgoztok, minden fiatal hülye, és balfék, csak ti vagytok az istenek. Apám is hamarosan 60 lesz, és az okostojáskodásával kiüldöz a világból. Köze nincs a szakmámhoz, de belepofázik, mert én azt nem tudhatom... No comment

tbjárulékfizető 2011.01.01. 19:58:06

@Borcsika: Ez a Freud, ez mindig előkerül.
Kulturáltan nem úgy intézzük a dolgot, hogy az neked és csak neked legyen jó, hanem úgy, hogy mindkét félnek, vagy ha csak az egyiknek, akkor a kárvallottnak.
A szájon vágást a régi ismeretség miatt említettem, mert a jelzőid csodálatosak, gondoltam, ez az otthoni megszokott hangnem és viszony.
Idegenként akkora kártérítést akasztottam volna a nyakadba, hogy emlékezetes legyen. Amúgy tudod-e, hogy a biztosítónak joga van a felelősségbiztosításnál kifizetett összeget behajtani a biztosítotton, ha kiderül, hogy az nem tett meg mindent a kár elhárítására?
Fakezű: ez egy régies kifejezés, a 60 évesek használják. Azt jelenti, hogy a lakás tulajdonosa nem ellenőrzi a tulajdonát, nem tűnik fel, hogy felmosás után a száraz kövön vízcseppek jennek meg, mert nem tudja a jelenséget és a következményt összerakni.
Ha gázszagot éreznél, akkor ne gyufával, könyörgöm, hanem samponnal ellenőrizz. És ne kapcsolj villanyt szellőztetés nélkül ilyen helyen. Kell még néhány tanács, vagy beszélsz az apáddal is?

Kalamona 2011.01.01. 20:07:56

Gondolom, még afrikkal(vagy mivel) töltött matrac lehetett az a fekhely.
Sajnálatos, hogy azok még fellelhetők, amikor már máshol műanyaggal bevontak könnyítik a munkát.

tbjárulékfizető 2011.01.01. 20:15:38

@Irise: nekem ugyanez a nagynéném, 86 éves, de ő csak a telefonig jutott el, PC-je nincs.
Csonkolták a lábát, mi, a rokonai távol élünk tőle, de mindent el tud intézni, házi betegápolást , talált alapítványokat, akik segítik, boltba viszik, temetőbe, ha látogatni akar, ácsot és burkolót, ha az kell.
Vannak barátnői, ismerősei, a kórházban úgy kell a férfiakat még mindig levakarni róla. A 86 éves férfiakat.

Borcsika 2011.01.01. 20:21:15

@tbjárulékfizető: halló, halló. ne tessék ennyire keménynek lenni. aki fiatal, nem hülye. szeretném jelezni. itt nincs viszony, csak iszony, de semmire nem jogosít. hogy értsd: azért, mert jóban vagyok az óvónővel, nem vihetem be a beteg gyereket az oviba.
Én mindig tisztelettudó vagyok, soha nem bájolgó, de egy biztos, semmiképpen nem vagyok olyan, mint te.
Ha nem pofon, akkor per. De jó, hogy nem te vagy a szomszédom.
A felfedezéstől mszámitva, mindent megettem. Nem engedtem vizet oda, ahonnan ázott, és amikor hazajöttünk, kijavíttattam a hibát, Közben pedig nem használtam. Nem szakitottam a néni fejére az emeletet.
Apámmal nem beszélek így, mert hála az égnek, nem ekkora .... hagyjuk.
Tudom, hogy mikor mit kell tennem, hidd el. Felelősséggel bíró családanya vagyok.
Nem jogosít fel a korod lenézni a nálad korábban születetteket. És a kismamáknak add át a helyet a buszon... a te korosztályod szokott megfeledkezni róla, erőteljes fej elfordítással

Borcsika 2011.01.01. 20:24:03

@tbjárulékfizető: bocsánat: nálad későbben születetteket

tbjárulékfizető 2011.01.01. 20:26:28

@Borcsika: Aki fiatal, az nem hülye. Így van, De nem minden fiatal nem hülye. És itt hagyjuk abba, kérlek. Egyre jobban örülök, hogy nem vagy olyan, mint én.
A perre pedig jó, ha emlékszel, mert egyszer, ezzel a mentalitással megkaphatod. Ez csak tanács.

Borcsika 2011.01.01. 20:32:45

@tbjárulékfizető: igazad van szerintem sincs értelme ismeretlenül egymást ócsárolni. a tanácsot megfogadom.

Bikli néni 2011.01.01. 21:27:32

@tbjárulékfizető: "Ha gázszagot éreznél, akkor ne gyufával, könyörgöm, hanem samponnal ellenőrizz. "
Huszonéves fejemnek a mondat második fele abszolút újdonság. Mit és hogyan kell a samponnal ellenőrizni?

Ugyandehogy (törölt) 2011.01.01. 21:37:33

@Bikli néni: sampon vagy szappan, a lényeg a jó erős és kemény hab. fölkened a gyanús helyre. ahol valami szivárog, ott elkezd nőni buborék.
a komcsi érában még tanították ezeket a dolgokat nekünk.

Bikli néni 2011.01.01. 22:09:44

@Babette_: Jaa, így már ismerős, főleg a szappannal :) Köszi!

kalandlövész · http://kalandloveszet.hu 2011.01.01. 23:02:57

Sajnos az elmúlt években a béka segge alá küldték a magyar egészségügyet. A teljesen lestrapált ápolószemélyzetnek meg már tele van a hócipője mindennel.

tbjárulékfizető 2011.01.01. 23:05:44

@Bikli néni: van ere spéci spry is a gázszerelőknek, de jobb a samponból, vagy mosogatószerből felvert hab. Olcsóbb.
villanyt meg azért nem kapcsolunk, mert a szikra miatt berobbanhat az egész.

Krumpli Bogart 2011.01.02. 08:08:57

Zavart ember falra felkent kakijával találkozni a kórteremben nem etnikai, hanem ápolási/takarítási hiba.
Egy hónapig feküdtem kórházban szülés előtt ikerterhességem okán. A mellettem fekvő zsírgazdag kismama úgy telebagózta a WC-t, hogy vágni lehetett a füstöt. A kórteremben megállás nélkül üvöltött a zene (a férjem által neki ajándékozott fejhallgatót nem használta, mert így szabadon jobban szerette és a család is hallhatta), de milyen zene!!! Rap, metál, stb. hányadék.
Állandóan (éjszaka is) evett, mindig csak és kizárólag csörgős papírból, általában chipset és döntötte magába a "kaólát". Éjjel beszélgetett hozzám, általában sem zavarta, hogy milyen napszak van.
10-11 órától 20-21 óráig folyamatosan látogatókat fogadott, gondosan ügyelve arra, hogy legalább egy darab hímnemű mindig legyen a kórteremben. Legkevesebb 4, legtöbb 17 látogató volt nála egyszerre, olyan volt az egész, mint egy állófogadás, 4-5 ember az én ágyamon ült, 4-5 ember az ő ágyán ült, a többi pedig álldogált. Ettek, ittak, ordítozva beszélgettek, olykor egy-egy férfi felpofozta az éppen aktuális nőjét, gyerekeket is hoztak, akikre nem figyeltek, azok kirámolták a szekrényemet, eltörték a poharamat, stb.
A drága ruhák és a pacsulifelhő alatt a tisztaságuk ellenére töményen érződött a jellegzetes szaguk.
Na, ez etnikai probléma. Senki nem mert szólni nekik. Maguktól nem vették észre, hogy elviselhetetlenek.
Ehhez képest egy kis pisi-kaki....

Krumpli Bogart 2011.01.02. 08:51:08

@Babette_: Sajnos az én anyám is keni. Mindenhova. Baj van a mozgáskoordinációval, nem lát jól, rossz a szaglása, stb. Az általa elmosogatott edény is koszos marad. Éppen ezért magamhoz vettem, ellátom, fürdetem és azzal kezdem ha hazajövök, hogy a mozgásterét fertőtlenítem, ha látszik rajta valami, ha nem (kilicsek, WC teljes körűen, stb.).

Pico 2011.01.02. 09:16:47

Ott, ahol a kórházak közvetlen csődjének elkerülése 50-60 milliárdba kerül(ne), és valahol végre találnak 27-et és erényként azt hirdetik, hogy ennek elosztása viszont közös munka volt, ott még a hihetletlenebbnél hihetetlenebbnek tűnő történetek is erős realitással bírnak.
Kíváncsian várom az ez év tavaszára meghirdetett átalakítást (reformot nem merek leírni, mert ez a szó a sci-fi kategóriába tartozik) az egészségügyben, azt remélve, hogy legalább a 60 - 27-re, azaz 33 milliárdra is sikerül forrást találni. Még az sem lenne baj, ha ez valamiféle átcsoportosítás eredménye lenne...

Utó Pista 2011.01.02. 09:38:35

Kevés fizu, kevés ember...és ez csak egyre rosszabb lesz. Ráadásul ez a kádári tömeg azt a szaros 300 ft-t is leszavazta.

ügyeske 2011.01.03. 18:14:04

@Utó Pista: oppá, ez most kiesett, nemfogtam, kiszavazta le a 300 Ft.-ot?????
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása