Eltűnt 40 ezer forint a mentőautóból

2010.12.19. 06:00

Tiszteletem!


Egy héttel ezelőtt édesapám rosszul lépett le a villamosról, gyakorlatilag leesett és elveszítette az eszméletét. 70 éves, de nagyon aktív életet él, makk egészséges,jön-megy minden nap, épp tőlünk indult hazafelé unokavizitből. Hiába ajánlgattuk, hogy a férjem hazaviszi kocsival, ő mindenképpen egyedül akart hazamenni. Este fél 11 körül indult el, a többit az ő elbeszélése alapján tudom.

 

 

Amikor le akart szállni a villamosról megcsúszott és leeset a peronra, elveszítette az eszméletét. Szerencsére a villamos vezető kihívta a mentősöket, akik állítólag nagyon hamar ki is értek édesapámhoz, aki ekkor még mindig eszméletlen volt. Beszállították a balesetire, ahol végre magához tért. Szerencsére nem lett komolyabb baja, megúszta egy agyrázkódással, az orvosok és nővérek nagyon kedvesek voltak, minket is szinte rögtön felhívtak, miután édesapám magához tért és erre kérte őket. Miután beszáguldottunk hozzá, akkor kezdődtek a problémák.

 

Kiderült, hogy nincs édesapámnál a TB kártyája, se más irat. Mindez azért érdekes, mert mindig a pénztárcájában hordja az iratait, a TB kártyáját. Csakhogy a pénztárcája sem volt sehol, pedig amikor elindult tőlünk, akkor még egész biztosan nála volt, ugyanis 40 ezer forintot adtunk neki még otthon, Kérdezgettük, hogy nem hagyta-e el útközben, nem rántotta-e ki a kis táskájából, de teljes meggyőződésezel állította és állítja a mai napig, hogy elő sem vette, benne volt a kis táskában. Felmerült bennünk ott helyben, hogy netán a mentőautóban kelt lába a tárcának és a pénznek, de mivel nem voltunk biztosak a dologban, ezért hagytuk inkább az egészet a csodába.

 

Nem akarok vádaskodni, meg gyanúsítgatni senkit, de édesapám szellemileg teljesen friss (történelem-földrajz szakos tanár volt) és maximálisan szavahihető ember, tehát ha azt mondja, elő sem vette a tárcáját, én elhiszem neki. Így sajnos nem tudok másra gondolni, minthogy a mentőben vehették el tőle a pénztárcáját, ami számomra döbbenetes. Világ életemben felnéztem az egészségügyben dolgozó emberekre, mert olyan munkát végeznek, olyan kevés fizetésért, amelyért csak köszönet és hála jár, de attól félek, hogy úgy, ahogy az élet többi területén, itt is vannak sumák, gonosz emberek, akik visszaélnek egy tehetetlen idős ember helyzetével.

 

Nem a 40 ezer forint, ami a legfájóbb, hanem az, hogy egyáltalán ilyen megtörténhetett, ráadásul most szegény édesapám mehet rohangálni az iratai után.

 

Kinga


 


 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2010.12.19. 10:30:01

ez köztudott és mindennapos
a szégyenteljes morális süllyedés egyik legrosszabb jele
nemcsak mentöautóban , kórházban , rendelöben..........

dr. _mmm_ 2010.12.19. 10:30:24

Mentős nem kezd turkálni a zsebekben egyedül. Ha eszméletlen/hallott az ember akkor rendőr és több tanú jelenlétében átvizsgálják a ruházatát, azonosítás miatt, de akkor pontosan dokumentálják, hogy mit találtak.

Szerintem vagy a villamoson vagy a bámészkodó tömegben tűnt el.

Mellesleg ha a mentősök megtalálják az iratokat, akkor nem is kell várni hogy a papa észhez térjen, hogy tudjanak értesíteni.

Mentősöket bizonyíték nélkül, csak találomra megvádolni elég nagy parasztság!

sárga nyúl 2010.12.19. 10:32:49

Szerintem is a villamoson zsebelték ki. Nem kellett volna ezt ide megírni. :(

Tiko 2010.12.19. 10:33:08

Én egyáltalán nem tartom kizártnak sajnos a sztorit, ellentétben az itt írogatók többségével.

Egy régi barátommal hasonló történt, ott meglettek az 'elkövetők' mert apuci orvos volt..

A második történetet már le se írom.. Az most történt..

Dr.laikus PhD 2010.12.19. 10:33:22

@lüke:

Te tényleg lüke vagy? :DDD

soproni1 2010.12.19. 10:55:28

A rokonaimat autóbalesetnél rámolták ki a helyszínre érkezők. Egy hatóság sem szent ( legalábbis a dolgozói )

sárga nyúl 2010.12.19. 11:08:14

@Tiko: Ha villamoson utazott előtte, akkor annak sokkal nagyobb a valószínűsége. A villamosokon több zsebes van, mint a mentőkben...

Tiko 2010.12.19. 11:15:46

@sárga nyúl: Sajnos kevés részletet ismerünk, főleg a villamoson utazásról. PL: mennyien utaztak rajta, állt-e vki a közelében, üres volt-e a megálló ahol felszállt, stb.

Egyszerűen csak annyit írtam, hogy saját történetek alapján nem tartom elképzelhetetlennek a dolgot.

Kár lenne úgy mérlegelni a történetet, hogy melyiknek van nagyobb esélye.

Szerintem.

JohnHenry 2010.12.19. 11:18:03

70 éves öregembert este fél 11-kor útnak indítani felelőtlenség.

sebaj, a saját bűntudatod kivetíted a mentősökre, végülis is ők biztosan valahol mélyen alattad állnak a társadalmi ranglétrán, bizonyára megérdemlik, hogy letolvajozd őket.

szánlak.

Bikli néni 2010.12.19. 11:21:32

Van egy tippem a hasonló kellemetlen esetekre.
Ha már nagyon a mentősre gyanakszik valaki (mert mondjuk töküres volt a villamos), akkor a következő diplomatikusabb megoldást célszerű választani (ahelyett, hogy ide posztokat írogatunk): a kórházban szólni, hogy kérdezzék meg a mentősöket, hogy nézzenek körül a mentőkocsiban, nem esett-e ki véletlenül a padlóra az apu pénztárcája, mert sajnos sehol nem találjuk.
Ha kiesett, a mentős visszahozza. Ha viszont nem kiesett, hanem tényleg a mentős vette volna ki (amit én továbbra is kizártnak tartok), akkor a mentős rá fog jönni, hogy gyanúba keveredett, és visszaszolgáltatja azzal, hogy tényleg, ott volt a padlón, becsúszva a hordágy alá.

Bikli néni 2010.12.19. 11:24:09

@Tiko: Én is hallottam ilyen sztoriról, ahol a mentős házhoz ment, és több mint valószínű a körülmények alapján, hogy ők voltak a ludasok. Én sem azt mondom, hogy minden esetben kizárt, de szerintem ebben a posztban nem erről volt szó.

Bikli néni 2010.12.19. 11:28:19

Fordítva is működhet a dolog. Azóta is röhögök rajta, 10 éves sztori: az éjszaka közepén jött ki hozzám a mentő, eszméletlen voltam, gyorsan megvizsgáltak, aztán be a mentőbe és nyomás. Másnap reggel vették észre a szüleim, hogy a mentőorvos annyira sietett, hogy a sztetoszkópját (vagy fonendoszkóp? sose tudom...) ott felejtette nálunk az ágyban. Apám másnap beslattyogott a mentőállomásra, hogy ez ott maradt. Nagyon hálásak voltak érte, mert tényleg nem tudták, hol hagyták el :)

zellerlevél 2010.12.19. 11:34:35

A zsebtolvajok előszeretettel nyúlkálnak, lökdösődnek akkor, mikor az utasok fel- és leszállnak. Ilyenkor egy idősebb embernek elég egy kisebb lökés, amíg arra figyel, elveszik a pénztárcáját.

Elszármazott 2010.12.19. 11:36:49

Sokat segített volna, ha legalább azt leírod, hogy "ismeretlenként" szállították-e be a kórházba, és csak eszméletre térése után ő maga közölte az adatait... Ha találtak volna nála dokumentumokat (keresték biztosan) akkor ismert személyként szállították be. De akkor valamilyen dokumentum megvan, a kp. mellette már más kérdés lehet, de nem kockáztatná egyetlen mentős sem, hogy azért tekintsenek azonosítatlannak egy személyt mert ők megszabadították a dokumentumaitól...
Az időpontokat "összeraktátok"? Biztos nem járt közben a Papa másfelé? Esetleg kizsebelték a rosszkislányok??? :-) Bocs! Jobbulást Neki!

peti papagáj 2010.12.19. 11:39:43

apámnk a lakásából tűnt el mobilja, miután elvitték a hullaszállítók, nem nagyon lehet ezzel mit kezdeni

Öreg Sam 2010.12.19. 11:41:17

Minden horror ellenében álljon itt egy pozitiv eset is.
Autóbalesetem volt,többszöri eszméletvesztés a helyszin és a kórház között,másnap reggel eszmélés,két nővér toporog az ágyam mellet,hogy irnám alá a leltárt,amit nálam találtak.Szerencsétlen eset volt a cuccaim szempontjából is,összes létező iratom mellett két bankkártya,meg 300 000 Ft,3000 Euro kp.
Hiánytalanul megkaptam mindent.Hogy az ilyen pozitiv esetek se vesszenek homályba: Szolnok,nem tudom milyen nevű megyei kóroda.Köszönet érte!

Hugger 2010.12.19. 11:44:25

nekem anyukámat szállították a mentősök a balesetire egy elég durva baleset után, elláták a mentőben, majd én is beszálhattam utána, ott volt a táskája is, kérdezték az adatait, volt amit nem tudtam ugyebár. Anyukámnak nagyon durva agyrázkódása volt, folyamatosan félrebeszélt, bármit lehetett volna a cuccaival csinálni, de mivel a táskájában voltak a cuccok azt mondták, hogy akkor majd anyu a kórházban kiszedi ha jobban lesz, tehát még az sem akarták, hogy én kinyissam a táskát.
Őszintén szólva valószínűbbnek tartom, hogy tényleg meglökték elterelés képpen.... jobbulást!!!

M. N. 2010.12.19. 11:46:09

Nem tudom mi történt, úgyhogy erről nem mernék így nyilatkozni.
De azért akik ennyire a mentők védelmében vannak, tudják biztosan, hogy van ennek egy másik oldala is...Biztosan ismerik (az egyébként igaz) történeteket...

nem_vagyok_azonos_velem 2010.12.19. 11:48:50

Hát persze hogy amentősök a hibásak nem az aki éjjel fél tizenegykor elenged negyvenezer forint készpénzzel egy hetvenéves idős embert egyedül bele a nagy pesti éjszakába.

Dr.laikus PhD 2010.12.19. 11:50:48

@Elszármazott:

"Kiderült, hogy nincs édesapámnál a TB kártyája, se más irat."

Olvasd el még egyszer.

Gonosz Nyuszi 2010.12.19. 11:51:35

Ha egy ember összeesik az utcán, akkor a "segítőkész" egyén nem mindig az, aminek látszik.
Itt is ezt tartom elképzelhetőnek.

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2010.12.19. 11:52:04

Egy ismerősöm nagymamája az utcán kapott agyvérzést, eszméletlen állapotban volt, mire kiértek a mentősök, nemhogy a pénztárcája, az egész táskája eltűnt. Nem értem miért pont a mentősökre gyanakodik a posztoló, bárki lehetett, míg a papa eszméletlen volt és várták a mentőt, sőt, akár ki is eshetett a zsebéből a történtek ideje alatt bármikor.
Ez a poszt úgy rossz ahogy van.

Dr.laikus PhD 2010.12.19. 11:52:32

@Öreg Sam:

Sokszor adtad már vissza az életkedvemet.

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2010.12.19. 11:56:06

Viszont aki írta a posztot rutinos, mert tudta, hogy az mindjárt szemet szúr mindenkinek, hogy miért engedték el éjjel egyedül az idős embert, tehát ezt megelőzendő, már a poszt elején tisztázza.

M. N. 2010.12.19. 12:05:58

Kinga!

Szerintem teljesen felesleges volt ezt posztolni, hiszen egyikünk sem tudja, mi történhetett. Itt meg csak bántani fognak, vádaskodni, bűntudatot kelteni benned.
Még egy valami azért, ami a mentősök mellett szól: ha ők vitték VOLNA el, a TAJ-kártyák csak nem rakják el! Hiszen arra úgyis szükség van a kórházban, nekik minek az?

taecleau 2010.12.19. 12:07:00

Igazatok van! Még soha nem fordult elő olyan, hogy mentősök loptak volna. El se lehet róluk ilyet képzelni, és aki elképzeli róluk az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt. A mentősök soha nem tennének ilyet, mert akármilyen keveset is keresnek, tartja őket a jóerkölcs és a nemzet szolgálatára tett esküjük. Csak valaki más lehetett, de a mentős az nem.

www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/5743

ccke 2010.12.19. 12:13:24

@Öreg Sam:
Mentősök mesélték: egy eszméletlen férfihoz mennek ki, egy bank előtt fekszik. Keresik az iratait, megtalálják 5 millió Ft-al együtt. Na itt szartak be, hogy azért ők mégsem pénzszállítók. Végül el tudták intézni, hogy visszatették a bankba a számlájára, ahonnan 10 perce vette ki.

Tiko 2010.12.19. 12:13:31

@M. N.: Miért érdekelné a mentőst a TAJ kártya, ha már itt tartunk?

Anélkül is ellátják..

Dr.laikus PhD 2010.12.19. 12:14:47

@taecleau:

2007-11-10 történt és valaki feljelentést tett.

Itt arról szól a fáma, hogy nem akarok senkit bántani de....

Ugyan miért?

Tiko 2010.12.19. 12:15:26

By the way, a kórházban is ellophatták. Felesleges itt találgatni, bármit állítani.

Csak azt mondom bárki tehette, mindennek megvan az eshetősége.

2010.12.19. 12:19:51

@taecleau: Előfordulhatott bármi, de pont azért, mert két helyen is eltünhetett a tárcája, miért írja azt a posztoló, hogy a mentőben tűnt el ?

rikavagyok 2010.12.19. 12:25:36

Kedves posztoló!
A mentős az eszméletlen/zavart betegnél köteles írni értékleltárt. Ezt általában a mentőápoló teszi meg a sürgősségin dolgozó nővérkével együtt. Ha ott még szerepel a listán, akkor OMSZ kizárva. Utána az osztályon is ugyanez a procedúra, ott is meg lehet nézni, szerepel-e. (Ha igen, sürgi kizárva)
Az hogy a családot kvázi rögtön fel tudták hívni, az utalhat arra, hogy vmi irat csak volt nála, persze az is lehet, hogy mikor magához tért bediktálta az adatokat. (az előbbi tűnik valószínűbbnek, mert aki úgy beveri a fejét, hogy eszméletlenül ér be vele a mentő, az egy darabig nem szokott teljesen adekvát lenni... bár ha csak a nevét mondta meg, akár lehetett is a korábbi megjelenésében hozzátartozó tel.szám)
Ha az az eredmény, hogy kórházba érkezéskor már nem voltak meg sem az iratok, se a kp., akkor leszűkül a kör a mentősöre ill a villamos többi utasára.

Szvsz. sokkal érdemesebb utána menni egy ilyen dolognak, és pl. feljelentést tenni, mint ezen a fórumon minden alap nélkül a mentősökre mutogatni.
Egyrészt mert bizonyítékok, de legalábbis megalapozott gyanú nélkül vádaskodni meglehetősen illetlen dolog. Másrészt, úgy gondolom, ha az eü.-ben vki tényleg lop magatehetetlen betegtől, az lehetőség szerint úgy legyen kirúgva, h a lába nem éri a földet. Márpedig az ilyen, nem egyszer szok "megtévedni" , így előbb-utóbb kiderül, már az esetek halmozódásából is.

Hatodéves 2010.12.19. 12:34:13

És hát az iratokat mért tették volna akkor el... nekik is nehezebb úgy átadni a beteget, ha nincs nála semmilyen személyazonosító papír.

Amikor mentősgyakorlaton voltam, minden betegátadásnál részletes leltárt kellett írni a betegnél talált holmikról (általában az átvevő osztály egy ik nővére segítségével írtuk), amiket egy zsákba csomagoltak. Esetleg őket is érdemes lenne megkérdezni, lehet, hogy megvan az a pénztárca (ha nem nagyon régen történt az eset).

A mentősökről nehezen tudom elhinni, nem erkölcsi, hanem gyakorlati okokból is. Aki harmadmagával lop a munkahelyén, az nagyon nagyot kockáztatna.

rikavagyok 2010.12.19. 12:36:49

BTW, ha én tolvaj mentős lennék, tuti, nem az eszméletlentől lopnék, mert ugye ott dokumentálni kell...

Hatodéves 2010.12.19. 12:38:14

@Tiko:
Mert át kell adni a beteget a traumatológián és ahhoz nem ártanak iratok. (Nyilván sürgős esetet anélkül is átveszik, de főleg egy eszméletlen embernél nagyon fontos, hogy legyen valamilyen személyazonosító papírja.)

EnTeO 2010.12.19. 13:05:35

Posztolónak: mielőtt a mentősöket meggyanúsítod, szerintem előbb meg ki kellene azt zárni, hogy a leeséskor kiesett pl. a zsebéből, és ottmaradt a villamosmegállóban (és valaki járókelő vitte el...) Azoknak is igazuk van, hogy előbb a villamoson való zsebtolvajlást is ki kellene zárni a mentősök meggyanúsítása előtt. Nem lenne belőled egy jó Columbo, de mentősök-elleni hangulatkeltésben jó vagy. (Nem mentős vagyok, de még csak egészségügyben sem dolgozom...)

Bikli néni 2010.12.19. 13:11:52

@Tiko: Nem a mentőst érdekli a TAJ-kártya. Korábban már leírtam, akkor most megismétlem: a mentős TUDJA, hogy azt a TAJ-kártyát kérni fogják a balesetin. Ha lenyúlta (volna) a tárcát, látnia kellett (volna), hogy benne van, keresni fogják, tehát rögtön feltűnik a bácsinak, hogy hoppá, nincs meg. Nem hülye a mentős, hogy ezt megkockáztassa.

Bikli néni 2010.12.19. 13:14:01

@taecleau: Nem azt mondtuk, hogy teljesen kizárt, hogy ilyet egy mentős megcsináljon, csak azt, hogy EBBEN az esetben a(z ismert) körülmények alapján gyakorlatilag nulla az esélye, hogy a mentők vitték el, és nem pedig kizsebelték a bácsit.

Dwokfur 2010.12.19. 13:35:29

Miért kell a mentősőket vádolni?
Amikor mentőztem, akkor előfordult például, hogy egy részeg (és drogos) sihederhez vonultunk ki. Mire kiértünk, már ki volt fosztva. Gondolom pár élelmes alak meglátta a kocsma mellett fetrengeni és egyből leszedték minden pénzét. Ilyen patkányok az emberek.

kpityu2 2010.12.19. 13:35:35

Mivel senki sem volt ott, sokféle variációt el lehet képzelni: zsebtolvaj, feledékenység, ufók... én valamelyik egészségügyisre (nem feltétlenül a mentős) tippelek.

El Visco Stello (törölt) 2010.12.19. 13:37:58

A megoldás az, ha nem tudunk valamit, nem állítunk semmit.
Lehet, hogy - akármilyen gyorsan is ért ki a mentő - volt egy-két "segítőkész" utas, aki a zsebénél fogva támogatta az illetőt.

El Visco Stello (törölt) 2010.12.19. 13:41:22

@kpityu2: A tippelgetésben az a hiba, hogy mindenki a neki legellenszenvesebbre tippel. Én egy bizonyos konyhalányra tippelek. Biztosan ő volt.

oncogito 2010.12.19. 13:41:33

Akár a villamosvezető is lehetett, bárki, hiszen a bácsi eszméletlen volt.
Tényleg nem lenne szabad így vádaskodni, mintha egyedül az egészségügyesek lehettek volna.
Még az is lehet, hogy azért esett le a villamosról, mert egy zsebtolvaj lökte meg, aki kizsebelte.

wekkew 2010.12.19. 13:48:38

A legtöbb traumatológián már minden fejsérültről kell leltárt készíteni, nem csak az eszméletlenekről. És az utolsó zoknit is fel kell rá írni nem csak a pénzt és a sürgiken mindig leellenőrzik, hogy stimmel-e.
mentőápoló

kpityu2 2010.12.19. 14:09:17

@El Visco Stello: Blabla. A legkézenfekvőbb megoldás az egészségügyis. Persze lehet hogy egy ausztrál kenguruvadász volt, aki a föld körüli útján éppen akkor volt ott. Nincs rá bizonyíték, hogy épp akkor nem járt arra egy.

tisztító 2010.12.19. 14:15:57

Láttunk mi már karón varjút.
Előforddultmárazishogymentőápolótítéltekela beteg kifosztása miatt.
Ugyanez előfordul a kórházakban is.

A zsebtolvajok nem este a villamoson működnek,hanem csúcsforgalomban a tömegben "gyarapítják"magukat.

metal · http://electric.blog.hu 2010.12.19. 14:16:37

Persze elvehették a mentősök is, de azért valószínűbb:

- már a villamoson kizsebelték.
- nem is magától esett le, hanem "segítettek neki", majd leesése után, segítséget színlelve, gyorsan kizsebelték.
- magától esett le, de valamelyik "segítő" kizsebelte.

Irise 2010.12.19. 14:20:56

Tudjátok mit, szerintem én voltam, jöhet a következő, értelmesebb poszt.

FalóNyúl 2010.12.19. 14:33:10

Nagyon sok esetről tudok, amikor egyes mentősök emberszámba sem veszik az idős sérülteket. Egyik motorbalesetet szenvedett ismerősünket 40perc alatt vitték be az 5 percre lévő kórházba. Miért? Mert volt nála (akkor még) 300eFt, alkatrészekért ment éppen...

kvadrillio 2010.12.19. 14:33:33

Kellemetlen.
Amúgy a mentősök nem lehettek, mert a mentősök talpig böcsületes úriemberek !
Az egészségügyre pedig egyáltalán nem jellemző, hogy ott lopnának !
Mert ott is talpig böcsületes úriemberek dolgoznak !
...bár nem is olyan régen olvasgattam arról, hogy szőrén-szálán eltüntek eltulajdonított orvosi eszközök..., miegymás.....esetleg pénz a szállított beteg zsebéből, táskájából., de akik ezeket tették, azok viszont nem tartoznak a talpig böcsületesek közé ....ugye.....:)

...ezért aztán alaposan meg kell gondolnia mindenkinek, mit is feltételez a talpig becsületes egészségügyi dolgozókról !
:D

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2010.12.19. 14:37:12

Egy ismerősöm egy netkávézóban a Praxis blogot olvasta, és az egyik bejegyzésen annyira felháborodott, hogy elvesztette az eszméletét. Mire magához tért, eltűnt a pénztárcája. Lehet, hogy a blogger áll a lopás mögött?

kpityu2 2010.12.19. 14:37:30

Az esetet jól szemlélteti a Schrödinger pénztárcája nevű gondolatkísérlet:
Bezárunk egy szobába egy teli pénztárcát, egy apácát és egy dakotát. Ha később ellenőrizzük a pénztárca tartalmát, az valamekkora valószínűséggel üres lesz. Mondhatjuk-e hogy a pénz a dakotánál van? Éppen akkora valószínűséggel az apácánál is lehet. Sőt lehet hogy egyiküknél sincs. Egyfajta kevert állapotban van.
Én azonban a dakotánál keresném. :D

peter48 2010.12.19. 14:38:59

@Motorpenis:
Ugyan kérem, a villamoson történő zsebmetszésnek most van az évi csúcsa, mindenki "dolgozik". Ugyanigy a mentőknél is, a rosszfiuknak is most vana a szezón, és gátlástalanul kihasználják a kiszolgáltatott embert.
Be jó volna a mentők honlapján olvasni azt a listát, amelyik felsorolja, hány embert kellett kirúgni, mert betegtől lopott. Csak nehogy megkérdezük a szóvivőt, mert ő, aki csak egyedül és csak ő nyilatkozhat bárhol-bármikor alapon, mert ő a jóisten, ugyis megmagyarázza.
Egyébként nem jellemző rájuk a lopás, de hogy kizárható volna? Á, dehogy! Egy fészkes francot!Sajnos

El Visco Stello (törölt) 2010.12.19. 14:59:22

@peter48: Nem állítom, hogy kizárt. Csak azt mondom, hogy valakit lopással gyanusítani súlyos dolog. Ahhoz alapos gyanu kell. A posztban semmi olyant nem látok, ami arra utalna, hogy a mentősök lettek volna. Ők a dolgukat végezték, ennek következtében kapcsolatba kerültek a sérülttel. Ebből azt a következtetést levonni, hogy ők lopták meg... No ehhez kell bizonyos fajta lelkivilág. Nem mondok hálátlanságot, pedig már itt van a nyelvemen.

Elszármazott 2010.12.19. 15:00:48

@Dr.laikus PhD: Bocs, olvastam! Azt akartam volna megtudni, hogy mindvégig "ismeretlen"-ként szállították-e, de amit idézel, az nem azt jelenti...
Ha véletlenül egy OMSZ-os olvasná esetleg beazonosíthatná, vagy cáfolhatná...

Bikli néni 2010.12.19. 15:12:48

@El Visco Stello: Ne keverd bele a hálátlanságot, mert mindjárt jön ide valaki és megmondja, hogy az ő adójából kapják a mentősök is az apanázst, és még csak az hiányzik, hogy adott esetben életének megmentéséért az a szent beteg még külön hálás is legyen, hát mit képzelsz te! ;)

El Visco Stello (törölt) 2010.12.19. 15:19:10

@Bikli néni: ...hát én képzelek ezt-azt.
Pl, hogy az egészségügyben sokkal kifinomultabb módszerek vannak a beteg lehúzására:)))

eter 2010.12.19. 15:24:27

Sajnos munkám során rengetegszer hallok hasonlóról. Legalább 50 ilyen történetet tudnék mesélni. Volt olyan amikor a rendőrségtől kértünk segítséget, azonban utolérhetetlen a tolvaj a következők miatt: A kórház ahová szállítják a beteget nem veszi át tételesen a beteg holmiját, a mentős pedig nem adja át tételesen a holmiját a betegnek. Mindegy, hogy éppen milyen óra, mennyi pénz, igazolványok voltak nála. Ez nagyon-nagyon gáz. Az hogy ez nincs szabályozva az ilyen gusztustalan embereknek ad lehetőséget, hogy a mentőben meglopja a sokszor eszméletlen, magatehetetlen embereket. Bizony így van, 2010-ben is, Magyarországon. Vígan mondhatja a mentős, hogy ő nem láttot semmit a betegnél, biztos előtte vette el valaki. De: olyan esetre mit mondanak amikor eszméletlen a beteg, mégis át tudja adni a kórháznak név szerint, taj számmal, holott az igazolványokat, tárcáját elmondása szerint nem is látta?

rikavagyok 2010.12.19. 15:32:39

@eter:
1. Nem kell átvenni az eszméletlen/zavart, intoxicalt beteget értékleltár nélkül.(pont). Ott szerepel az, hogy mennyi pénz, milyen óra, milyen ékszer (pl.: ".sárga fém", köves, pecsétgyűrű), milyen igazolvány... tételesen, az utolsó félpár lyukas zokniig.
2. Régi zárójelentésből. Én is azt szoktam előtúratni a családdal, mint az iratokat. Részben a plusz infókért, részben mert az sokkal nehezebben marad az ember zsebében mint a taj kártya.

Takacsi 2010.12.19. 15:49:22

@FalóNyúl:
"Nagyon sok esetről tudok" ez csak egy, és ez is elég idióta. Gondolom előbb megnézték, hogy van -e nála pénz, és mivel volt nem látták el. Gondolom annyira jó állapotban volt, hogy rögtön csak be kellett volna ültetni egy taxiba és bevinni. Te is ugyan olyan hülye okostojás vagy mint aki ezt a bejegyzést megírta, és vádaskodik.

eter 2010.12.19. 15:52:03

nem KÉNE átvenni...
De a mentő még akkor is elő tudja adni, hogy már nem volt nála semmi amikor megtalálta. Ha jártas vagy a dologban akkor Te is tudod, hogy rengeteg ilyen probléma van sajnos. Valószínűleg te is pont az ilyen problémák miatt vagy tisztába azzal, hogy hogyan lehetne elkerülni ezeket az eseteket! Vannak nagyon korrekt és tisztesség mentősök és van a nagyon alja. A mentőben és a detoxban is nagyon sok embert lehúznak. Ez van.

eter 2010.12.19. 15:54:14

Takoca: én viszont nem minősítelek téged :).

Takacsi 2010.12.19. 16:00:36

@eter:
rajtad áll a dolog, minősíthetsz, cáfolhatsz is.

ergerberger 2010.12.19. 16:16:14

A nap süt, az eső esik, a magyar mentősök lopnak. Ez a világ rendje, tosszátok meg.

Ezen még meglepődik valaki?

Komédiás 2010.12.19. 16:27:00

Mentőztem, máig ismerek aktív mentősöket. Hozzá kell tenni, tapasztalataim a fővárosra korlátozódnak, a vidéki helyzetről nem tudok nyilatkozni. Ha ez húsz éve történik, kizártnak taranám, hogy mentős tette volna. Ma viszont azt mondom, hogy elég valószínű. Sajnos. Történt már ennél sokkal cifrább is arrafelé, kedves polgártársak.

rikavagyok 2010.12.19. 16:27:26

@eter:
Tény. Nyilván a szándékos, előre eltervezett lopás ellen nem, de az "elkavartuk" ellen nagyon jól véd a RENDSZERESSÉG. Mindig legyen értékleltár, mérgezési, legyen legalább 3sor az ekg szélén stb.
Mert az esetek 99%-ban nem az eltűnt pénz szokott botrányforrás lenni (az ritka), hanem az elkavart iratok, dokumentáció, katicás Tesco-s szatyor,, gyógyszerek, fülbevaló (amiből, ha félpár hiányzik, tuti nem kilopták, de mindegy).
Ami különösen akkor humoros, ha a kedves beteg teszem azt megszökött, és 3 nappal később, miután megfelelő mennyiségű kocsmázás után hazakeveredett (rendőrök is keresték), hívogat a család, hogy nincsen meg a személyi...

zsurzsenka 2010.12.19. 16:49:28

Hát én most beleköpök a minden mentőst védő levesbe...
Az öcsémet elütötte egy autó, kiértek a mentők bevitték a Péterfybe. A haverja, aki vele volt nem szállhatott be a mentőautóba, ment, ahogy tudott a kórházba, közben értesített minket is.
Nos, mire a kórházi orvosokhoz került a tesó, addigra hipp-hopp eltűnt a pénztárcájából, na nem az összes, mert az már TÉNYLEG felháborító, és feltűnő lenne, "csupán" 50 ezer forint. Papírok, maradék pénz maradt, mert jófej volt a kocsiban lévő személyzet. Öcsém a mentőben vesztette el csak az eszméletét, amúgy végig magánál volt. Öregkori demencia, feledékenység, értelmi fogyaték nem jellemző rá.
Ezzel természetesen nem azt szeretném mondani, hogy minden mentős lop. Csupán, hogy ne vigyük szemellenzővel az összeset a mennybe, mert a végén kakás lesz ott (is) minden.

esss 2010.12.19. 16:55:23

Az én párom orvos, kb. fél éve történt, hogy egy beteg külföldről történő hazaszállításában segített, napok óta nem pihent, közel 1 napos repülőút után még a beteg vidéki kórházba való elszállításában is közreműködött. Láthatóan hulla fáradt volt, miután a Bp. határába visszaérő mentőautóból kb. kirakták (az ő hazaszállítása vagy csak a humánus módon való elválás tehát szóba sem került) pénzét, útlevelét és az úttal kapcsolatos számlákat, amivel elszámolhatta volna az elmúlt napok munkáját már nem találta. A csomagjait egyetlen egyszer hagyta felügyelet nélkül, míg a beteget a kórházba kísérte. Kedves.

Mikrobi 2010.12.19. 17:09:07

Sajnos ilyen sokszor megtörténik. Túl sokszor! És ebben nemcsak az alacsony mentősfizetés játszik szerepet. Túl sok az oda nem való ember!

isti77 2010.12.19. 17:15:09

Én nem tartom valószínűnek, hogy egy mentős kizsebelne bárkit is, azt pedig, hogy a pénzen kívül az azonosításhoz és az orvosi ellátáshoz szükséges iratait is elvegye, azt végképp kizárnám. Pont a mentős, a személyit és a TB-kártyát... kb, annyi értelme lenne, mint leszívni a benyát a saját szolgálati autójából.
Meg ezzel csak a saját lebukásának esélyét növelte volna meg, hiszen ha az iratokat nem emeli el, csak a pénzt, az minden bizonnyal csak később derült volna ki, de így, hogy még a TB-kártya sem volt meg a betegfelvételhez, azonnal kiderült, hogy kizsebelték.

Egyre undorítóbbak az emberek, maga a lopás is szomorú, de az, hogy a kedves lánya egyből a mentősöket támadja, holott sokkal inkább elképzelhető, hogy még az ő kiérkezésük, sőt talán még a baleset előtt szabadították meg a tárcájától, az a sztori csúcspontja.
Remélem, a gyereknek is elújságoltad kész tényként, hogy a mentős bácsi kirabolta a nagypapát. Hadd tanuljon életszemléletet, ne essen messze a fájától.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2010.12.19. 17:15:28

nálunk pont fordítva van, mi megyünk és mi kapunk zsét :)

Mikrobi 2010.12.19. 17:24:01

@rikavagyok: és a helyszínen, a kiérkezés után, mielőtt a mentőt magukra csukják a beteggel együtt, akkor is készül leltár legalább egy járókelő jelenlétében?

Watson MD 2010.12.19. 17:56:04

Nem szeretne vádaskodni a posztoló, csak épp vhogy mégis erre a blogra küldi el a történetét...

Cat 2010.12.19. 18:16:39

"Világ életemben felnéztem az egészségügyben dolgozó emberekre, mert olyan munkát végeznek, olyan kevés fizetésért, amelyért csak köszönet és hála jár"...egyet értek és én is elítélem, de sajnos abból nem élnek meg, hálával nem tud fizetni a kenyérért....

E.R. 2010.12.19. 19:22:52

A mentőszolgálatnál a béremeléseket differenciáltan kapjuk. Mondhatni: baráti, vagy barna nyelv alapon. Amiből az következik, hogy kevés embernek elég jó a fizetése a cégnél, a többinek meg nagyon sz@r. Ebből (is) adódik, hogy nagy a fluktuáció, állandó az emberhiány, és minden utcáról betévedt embert felvesznek. A mentőállomásokon a lopások mindennaposak, csak a vezetőség eltussolja ezeket, mondván, hogy az rossz fényt vetne a cégre, ha kiderülne. Nem tudom, az ilyen posztok után miről is beszélünk még. Feltételezem, hogy azok, akik a kollégájukat meglopják, akikkel együtt robotolnak, azok a betegeket sem kímélik. Nagytakarítás kellene, a nem odavalókat kirúgni a csába, kezdve az impotens vezetéssel. Higgyétek el, nekünk se kellemes tolvajokkal együtt dolgozni. Nekünk folyamatosan lopják el a munkaruhánkat, ebédünket, pénzünket. Akikkel beszélőviszonyban vagyok, azok közül minden második azon van, hogy mihamarabb lelépjen a cégtől,és nem csak a kevés pénz miatt. Körülbelül sejtjük, kik az enyveskezűek, de mi tehetetlenek vagyunk. A vezetőség, aki léphetne, valamiért nem akar. Pestiesen szólva: EZ VAN. PONT

IrishOak 2010.12.19. 19:26:20

Szép estét:-)

Hmm..milyen érdekes dolgok vannak.

"Amikor le akart szállni a villamosról megcsúszott és leeset a peronra, elveszítette az eszméletét. Szerencsére a villamos vezető kihívta a mentősöket, akik állítólag nagyon hamar ki is értek édesapámhoz, aki ekkor még mindig eszméletlen volt."

1.Ha aggódom akkor hazakísérem!(vagy megágyazok neki a nappaliban akár, vagy hívok taxit)
2.Leesett villamosról és még a mentők kiérkezésekor is eszméletlen volt - majd a sérült idős ember emlékeiből kiindulva -lopással vádolni a mentőst, meg az eü. személyzetet.- merész fordulat!
3.A villamosvezető, az utasok közül bárki, vagy a bámészkodók közül akárki - azok szentek ugye?

4.(kérdés) - hányas villamoson utazott a papa késő éjjel? ahonnan leesett és eszméletlenül feküdt a flaszteren, míg valaki szólt a vezetőnek, hogy hívjon mentőt? Mert Bp-en egy egészséges ép eszénél lévő fiatalt is kb 40 mp alatt fosztanak ki.

Jó egészséget a papának, és soha többet ne engedjék egyedül az éjszakába!Az manapság mindegy,hogy van-e pénz nála vagy nincs -5 forintért vagy egy szál cigarettáért megkéselnek bárkit aki rosszkor van rossz helyen.

IrishOak 2010.12.19. 19:30:22

@E.R.:

Nem lep meg - valahogy Mo-on általános szokás egymás meglopkodása.Azért elszomorító!

Ez történet érzésem szerint nem a mentősök lopásáról szól - mert mire ők kiértek - már valaki költötte is a pénzt az iratokat meg dobta a kukába...

E.R. 2010.12.19. 19:49:49

@IrishOak: Egyetértek. Így is lehetett. Meg még a kórházban is eltűnhetett. Meg otthon is maradhatott. Meg el is veszhetett. Meg még ki tudja. Egy poszt nem bizonyíték. De sajnos, ismerve a belső körülményeket, nem kizárható a posztoló sejtése sem. Pedig annak kéne lenni.

E.R. 2010.12.19. 19:57:27

@IrishOak: Egy ilyen hozzászólás után amerikában tíz különböző vizsgálat indulna, hogy kik lopnak, kik tudtak róla, kik nem intézkedtek, miért nem intézkedtek. Itt nálunk legfeljebb egy fog: ki mert ilyet nyilvánosan leírni? :)

rikavagyok 2010.12.19. 20:18:51

@Mikrobi:
A mentő ajtaját pont azért szokás magadra csukni, hogy a kedves járókelő ne táthassa száját miközben ellátod a beteget. Továbbá, mert szignifikánsan melegebb/hűvösebb (évszaknak megfelelő kiválasztandó) van bent, mint kint.
Gyanítom egyébként, hogy eléggé fel lennél háborodva a személyiségi jogaid sérelmén, ha valaki vadidegent direkt beengednének, h végignézze hogy miközben téged ellátnak, nem vesznek-e el tőled valamit.
Továbbá abban is biztos vagyok, hogy a késedelem sem tetszene, amit az okozna, hogy épp a random független laikussal szoros együttműködésben írja az ápoló az értékleltárt, ahelyett, hogy tűznétek befelé a legközelebbi kórházba.
Annak hogy ezt átadás után szokták megírni, épp tényleg praktikus oka van. (Bár tény, nem abból indul ki a rendszer, hogy mindenki csal-lop-hazudik)
Egyébként úgy gondolom, hogy ott, ahol hárman dolgoznak szorosan együtt, qrva nehéz ellopni valamit (őszintén remélem, hogy Bp.-en is jut legalább egy esetkocsi az eszméletlen fejsérültnek), egyszerűen nem tudsz kettesben maradni a beteggel... azt meg h mindenki benne legyen...háát komolyan nem bírom elképzelni.

IrishOak 2010.12.19. 20:49:37

@E.R.:
Az a nagy baj, hogy Amerika pont a másik oldal.
Ott komolyan veszik a lopást, a csalást, az adóelkerülést,a szándékos baj és károkozást.Addig lehet az ember szabad, míg a másik ember szabadsága nem sérül.Azért ennek vannak hátulütői is.
Felénk - visszagondolva az elmúlt évszázadra a népnek nem fejlődhetett ki a kultúrája - mert mindenkitől elvettek mindent, és az erkölcsi tételek legnagyobb vétkesei mindig példával járnak elől.Mit is gondoljon a kisember... ő csak kicsiben"szeretné" csinálni...ehhez még a karhatalom is asszisztál...nincsenek kétségeim efelől.
Ez a legelszomorítóbb.Még kb 3-4 generáció mire talán lesz változás. Azt biztosan nem érem meg:-)

E.R. 2010.12.19. 21:11:43

@rikavagyok: Nem mindig esetkocsi megy a helyszínre. Ha az a bejelentés, hogy valaki leesett a villamosról, nem tud felkelni, akkor jó eséllyel soros kocsi megy, ahol hátul egyedül van a bjtrs a beteggel.
Abban egyébként igazad van, én se tudom elképzelni, hogy kettő vagy három ember összedolgozna ilyen téren. Ez "egyéni vállalkozás".
Én mellesleg sose szoktam személyi után kutakodni senkinél, és a táskájába még a szeme előtt se nyúlok bele senkinek. Egyrészt, mert ráérünk a kórházban leltárírás közben bogarászni, meg aztán fontosabb dolgunk is van, másrészt pedig el szeretném kerülni még a gyanúját is annak, hogy "nálam marad" bármi is. Nem mellesleg lakásban se szeretek egyedül maradni egy percre sem. Ha a beteg kimegy a szobából és nincs más otthon, akkor megyek vele én is. Még a gyanú árnyéka se vetüljön rám. De komolyan, még körbenézni se szeretek a szobában, nehogy azt higgyék, éppen a terepet mérem fel. Ez egyébként azóta van, hogy megbukott egy (ex)kolléga lopáson.

Mikrobi 2010.12.19. 21:32:20

@rikavagyok: amit írtam, ironikus hangnemben írtam. Pont az a lényeg, hogy lehetetlen megoldani, hogy még azelőtt elkészüljön a leltár, hogy magatokra csuknátok a mentőautó ajtaját. Ezek után majdnem fölösleges is a leltárt elkészíteni. Ami meg a 3 ember összejátszását illeti, l. E. R. kommentjét, pont ezt akartam én is írni.

Frankeistein 2010.12.19. 21:37:42

sajnos ez egy igen csúnya vád...
nagyon nem hiszem, hogy a mentős ilyet csinálna egy 70 éves eszméletlen úrral... a villamoson viszont tényleg elég sok sutyerák van, különösen este 11kor... alaptalanul ne vádoljunk!

rikavagyok 2010.12.19. 21:46:20

@Mikrobi:
Botsáska! Nem hallottam ki.

bea75 2010.12.20. 15:32:54

Azért este fél 11-kor egy idős embert útnak engedni ennyi pénzzel elég nagy felelőtlenség!

Fényecske 2010.12.20. 18:02:37

Keves Kinga!

Vádolni könnyű egyszerű, de amit Ön leírt felháborító!!!
Mit gondol? Azért mert a Mentősök és mondhatom az egészségügyi dolgozók éhbérért dolgoznak akkor lopnak is? Az egészségügyi dolgozók nem azért maradnak a pályán mert olyan jól megfizetik őket, hanem azért mert ez az életük a hivatásuk.
Amit írt nagyon súlyos vád, őszintén megvallom, hogy Önt rágalmazásért és becsületsértésért fel kellene jelenteni.
Amikor az ÉDESAPJÁHOZ a mentő kimegy kisebb gondjuk az, hogy átkutassanak mindent és lopjanak. Első a beteg ellátása, az egészségügyi intézménybe való beszállítás, a betegnél lévő összes értékről leltárt kell készíteni és az az átvevő intézménynek átadni.
Kinga tudja mi a legszomorúbb, hogy nem egy embert vádol hanem a mentő személyzet összes tagját sőt tovább megyek a mentőszolgálat összes dolgozóját. Egyszerűen felháborítónak tartom.
Sajnos nem lehet tudni, hogy a tömegben kivitte el a pénzt de azt, hogy egyből a mentősöket vádolni hát gratulálok ez igen!!!
Én azt javaslom Önnek, hogy kérjen elnézést mert így lenne tisztességes.

Neduddgi 2010.12.26. 17:44:17

Bár a posztíró ugye nem akar vádaskodni, mégis azt teszi. Minden bizonyíték nélkül. A mentőknél (nem -sök, mint ahogy nem rendőrösök, meg tűzoltósok...) is előfordulhat persze, hogy olyanok kerülnek be a csapatba, akik nem odavalók, de ezeket igen hamar ki is szokta dobni magából a közösség. Pontosan amiatt, mert az egész szakmára vet rossz fényt, ha mentőben lop valaki. Emellett pedig igen valószínűtlen, hogy ha a mentőszemélyzet lopta meg a posztíró édesapját, akkor az összes papírját is viszik. Nagy valószínűséggel valamely "bámészkodó" volt az, amelyik egyúttal kihasználta az alkalmat. Vagy még a villamoson kizsebelték, csak nem vette észre. A mentők eszméletlen vagy zavart betegnél értékleltárt vesznek fel az utolsó zokniig bezárólag, pontosan a saját védelmükben (ugyanis senki nem szeret bíróságra járkálni). Ezzel az értékleltárral együtt adják át a kórháznak a beteget. Szóval amennyi idő alatt ez a poszt megszületett, akár egy köszönőlevelet is lehetett volna írni a mentőknek, amiért olyan gyorsan kiértek és megfelelően ellátták a posztíró édesapját.

csutkababa 2010.12.29. 01:10:45

A posztról eszembe jutott egy régi történet: csúnyán fulladó elhanyagolt asztmás, COPD-s beteg, kövér, kp korú nő.
Elláttuk, jobban lett, bevittük, átadtam.
Két héttel később kérdezték, én vettem-e el a hölgy fél pár pontfülbevalóját, tudjátok, az átdugós-végére zárhúzós fajtát.
Elég bután néztem, aztán rájöttem, hogy tűnhetett el. Ugye a szoros pulcsit lehúztam a hölgyről, illetve segítettem levenni. Ekkor eshetett ki.
Ez senkinek nem jutott eszébe, de az rögtön, hogy biztos én vettem el...
Szar érzés.

rikavagyok 2010.12.29. 01:23:39

@Neduddgi:
meg kijelölt gyalogos átkelőhely, meg forgalomirányító fényjelzőkészülék... :P

Ibolya07 2013.03.15. 16:45:55

Sajnos az az igazság, hogy tegnap édesanyámmal történt ugyanez, csak tőle a Baleseti kórházba a betegszállító lopta ki a pénztárcáját a szatyrából, amit észre is vett, szólt neki, hogy miért vette el, szólt a többi betegszállítónak is és egy nővérnek, de jó magasról lesz...ták. Semmit nem tettek, hogy elkapják azt a mocskost. Úgy, hogy szerintem nem a mentőben tűnt el, hanem a kórházban. Probáltam velük felvenni a kapcsolatot, de a telefont nem veszik fel, az email panaszra nem válaszolnak. Ez az összeg nálunk 175.000.-ft + 1000.-ft és aprópénz volt a pénztárcában, na meg befizetésről szóló csekkek. Felháborít, hogy ezt egy 83 éves öreg, járóképtelen emberrel tették meg, és nem utolsó sorban egy fillér nélkül maradt. Undorító, mocskos emberek vannak, főleg a baleseti beteghordói.

karcsibácsi 2013.03.15. 20:58:44

@Ibolya07: "Undorító, mocskos emberek vannak" Vannak bizony. Meg hazudozó, rágalmazó, kártérítésre ácsingozók is.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.03.15. 22:15:33

@Ibolya07: már meg ne haragudj de hány éves vagy? mert úgy kb 10 éves korban tudatosul az ember agyában, hogy lopás, rablás esetén rendőrt kell hívni és nem e-mailt írni

Ibolya07 2013.03.16. 07:30:23

Bocsika, de hogy hívtam volna rendőrt, amikor akkor mondta el édesanyám amikor haza hozta a mentő, szerintem meg nem nekem kellett volna rendőrt hívni, hanem azoknak akiknek szólt, hogy elvette a mocsok a pénztárcáját. És még egy, amikor bevitték a mentősök direkt kérték, hogy vegyenek fel leltárt, mert ők tudták, hogy nála van a pénze, de ennek ellenére sem vettek fel semmit. Ha én kártérítésre ácsíngoznék Karcsibá, akkor azt nem itt tenném közre, tudom, hogy ezek ellen a mocskok ellen nincs mit tenni, mert szinte bizonyíthatatlan, hogy meglopják a betegeket, főleg így, hogy leltár sem történt. Minden esetre azt kívánom neki, hogy költse a saját fejfájára, és remélem a jó Isten visszaadja ezt neki ha eljön az ideje. Mocskos féreg az olyan aki tehetetlen embereket lop meg. Ennyi.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.03.17. 10:26:28

@Ibolya07: veszed a telefont és szépen bepötyögteted: 1-1-2. vagy elmégy személyesen feljelentést tenni. most akkor ha csak sírunk de nem teszünk ellene semmit akkor az bizony nem fog változni.
egyébként meg minden átadásnál leltárt kell felvenni, ha ez nem történt meg akkor az szabálysértés, amiért már feljelentést lehet tenni.
nem kell átkozódni hanem szépen igazat beszélni és az igazunkért megküzdeni

karcsibácsi 2013.03.18. 09:00:53

@Ibolya07:
"Undorító, mocskos emberek vannak, főleg a baleseti beteghordói."
Azért ezt a leghatározottabban visszautasítom (ha már a moderátor vagy a bloggazda nem tette meg hivatalból).
Ameddig nincs rendőrségi jegyzőkönyv a lopásról és a tettest jogerősen elmarasztaló bírósági ítélet, addig az egész csak kitalált történet és ibolyka ordenáré kirohanása rágalmazásnak és becsületsértésnek minősül. Egyébként mit keres "egy 83 éves öreg, járóképtelen ember" pénztárcájában 175000 forint?
A BETEGHORDÓKAT PEDIG NE BÁNTSUK, KÜLÖNÖSEN NE AZ OBSI-ÉIT! Frontvonalban harcolnak, vérző, nyílt töréses szenvedőket juttatnak gyorsan és kíméletesen a "hátországba", hogy mielőbb megkaphassák a szükséges ellátást. Sok sérült élete az ő helytállásukon (is) áll vagy bukik.

Ibolya07 2013.03.18. 22:25:23

Lehet, hogy önnek kitalált, de sajnos nekünk nem az. Ez megtörtént ha tetszik önnek, ha nem. Értem én, hogy védi a mundér becsületét, de ebben a párnapban elég sok esetről olvastam, ahol még ennél is több pénz tűnt el, és csodás módon mind olyan volt akit a OBSI-re szállítottak be. Ezt a munkakört pedig erkölcsi bizonyítványhoz kötném, mert az azért megengedhetetlen, hogy betegeket károsíthassanak meg egyesek. Én egy embert minősítek, és anyám azt fel is ismerné. Ugyan kit rágalmaztam, azt aki meglop magatehetetlen idős embereket, mert ha egyet meglop többet is megfog. Az esettől pedig 6 óra múlva hozták haza, addig volt ideje a bizonyítékot eltűntetni, pedig ha komolyan veszik akkor simán el lehetett volna kapni, mert olyan bizonyítékok voltak ami egyértelmű. Hogy miért volt nála, mert ragaszkodott a pénzéhez és a pénztárcájához, mindenki a saját kárán tanul, így én is, és most már tudom, ha erőszakkal is de el kellett volna venni tőle. A leltárra azért még kíváncsi lennék, amit a mentősök kértek, hogy vegyék fel, ugyanis anyám azt mondta, hogy tőle semmit nem kértek el, és semmit nem néztek meg, hogy mi van nála. Erre is tudnák mondani valamit!!! Minden esetre kifogom kérni a leltárt, mert kíváncsi vagyok rá, hogy mit vettek fel, és mikor!A többes számért meg elnézést, de ezt az embert nem tudom másképpen jellemezni, csak amit leírtam és még elég finoman fogalmaztam.És mi is az ordenáré( undorító, mocskos és miért, az ilyen embert minek kell nevezni? talpig becsületes rendes, segítőkész? hát nem!!!!!! A bajtársai pedig abban hibásak, hogy hiába szólt nekik is anyám, nem is törödtek vele, és az a nővér sem akinek szintén szólt, ugyanis aki öreg az még nem jelenti azt, hogy hülye is igaz karcsibácsi????? És igenis felháborít, és tudja mi? az, hogy egyáltalán ilyen megtörténhet, és még kitudja hány ember esik áldozatul, vagy esett aki nem ír ide. A rendőrségi jkv.-vel meg ki lehet ............ 30 nap után tettes ismeretlen.

hibiszkusz75 2013.03.19. 09:52:12

@Ibolya07:

"de ebben a párnapban elég sok esetről olvastam, ahol még ennél is több pénz tűnt el, és csodás módon mind olyan volt akit a OBSI-re szállítottak be"

Elég hosszú ideig törzs-vendégeskedtünk a balesetiben, de nem tapasztaltuk és nem hallottuk az általad írottakat.
Nem odaillő emberek mindenhol vannak, tegyük fel, hogy megtörtént, de azt végképp nem tudom elhinni, hogy senki nem tett semmit az intézmény dolgozói közül.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása