Segítettek, tisztességgel, becsülettel!

2010.12.17. 15:49

Kedves Praxis,


az egészségügyi ellátással kapcsolatban voltak rossz tapasztalataim, volt, hogy meg is osztottam veletek ezek közül egyet, de most szeretném, ha tudnátok, hogy bennünket a kislányommal valóságos csoda ért a Heim Pál Gyermekkórházban.

 


15 hónapos kislányommal november közepén erős vírusfertőzéssel kerültünk a kórházba. Először neurológiai tüneteket produkált, furcsán járt, többször összeesett, törzsi ataxiát vélelmeztek nála, azonban mivel vírusfertőzése is volt a pulmonológiára kerültünk. Pár nap elteltével a gyermek állapota szépen javult, hazaengedtek bennünket. Öt nappal később a gyermeknél 40 C fokos láz jelentkezett, valamit légzési tünetek, ezért ismét felvettek bennünket bent fekvő betegnek. Vénásan kapott antibiotikumos kezelést. Ismét eltelt egy hét, a kicsi állapota javulást mutatott. Az utolsó estén gyermekem félrenyelt, hiába szívták le rendesen az orrából a váladékot, ő a száján vett egy óriási levegőt, amikor három nap elteltével végre bele lehetett imátkozni egy falatot. Az ügyeletes orvosnak elmondtam mi történt, mivel a kislányom ugatásszerűen kezdett köhögni. Kérdés nélkül küldetek bennünket röntgenre, majd a gégészetre, ahol mélyaltatták a kicsit és tükrözték a hörgőit, tüdejét. Idegentest ugyan nem találtak, azonban rengeteg gennyes váladékot igen, amiből mintát vettek, leszívták, majd visszakerültünk a pulmonológiára. Másnapra beszűkültek a kicsi hörgői, ezért hörgőtágítót kapott. Pár nap elteltével ismét jobban lett, így hazamentünk. Az otthon töltött napok során ismét furcsa tünetek jelentkeztek, az ötödik napon megint magas lázzal vittem vissza a gyermeket, amikor is kiderült ismét tüdőgyulladása van, felülfertőződött, bal oldali, kiterjedt. Közben megérkezett a tenyésztés eredménye, így már célzott antibiotikumos kezelést kapott hét napon át, naponta háromszor, vénásan, plusz hörgőtágítót, ezen kívül kitartóan inhaláltunk. Lényegében kisebb-nagyobb megszakításokkal egy hónapot töltöttünk a Heim Pál Gyermekkórház pulmológiai részlegén.


Mielőtt megkaptuk az utolsó zárójelentést, végeztek egy kontrollvizsgálatot, mellkasröntgent, ami sajnos nem lett negatív, de a gyermek ennek dacára tünetmentes volt. Most tovább kivizsgálások elé nézünk.


Amit nagyon fontosnak tartok és szeretném, ha mások is tudnának róla. A kezelőorvosunk, Dr. Stéger Gabriella pulmonológus doktornő – egyetemben az osztályon dolgozó összes többi orvossal és ápolóval – olyan mérhetetlen kedvességről, odafigyelésről tett tanúbizonyságot, ami nagy részben visszaadta az orvosokba vetett már-már elveszett hitem. Bármilyen újabb probléma merült fel, azonnali segítségre számíthattunk. Amikor a kicsi félrenyelt egy percig sem merült fel senkiben, hogy az anyuka túlreagálja a dolgot, egy pillanatig nem vártak, azonnal léptek. És milyen jól tették! Ugyanis aznap a labor és a mellkasröntgen is negatív lett, semmilyen jele nem volt annak a furcsa köhögést leszámítva, hogy a gyermeknek azonnal ellátandó, komoly problémája volna. És mégis tele volt a tüdeje és hörgöi váladékkal.


A nővérek lényegében éhbérért, finoman szólva is túlterhelten ugráltak az osztályon szobáról-szobára tisztelettel és becsülettel segítve a kétségbeesett anyukáknak, apukáknak, vígasztalták a gyerekeket, kitartóan segítettek mindenben, amiben csak tudtak. Azt hiszem ezt nevezik elhivatottságnak.


Ezúton is nagyon köszönjünk a kitartást és a gyógyítást, mert ha csak egyszer nem veszik komolyan kislányom tüneteit, jó eséllyel landultunk volna az intenzív osztályon. Jól látszik az összetartásuk, elhivatottságuk, gyógyítani akarásuk. Senkinek nem esett nehezére a munka, én még ilyet nem láttam. Tényleg csoda. Bár minden egészségügyi intézményben így állnának a megoldandó problémákhoz.


Üdv,
umaapuma

 

 

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leroi 2010.12.17. 15:52:59

Mi is köszönjük szépen a posztot!

SusanneF 2010.12.17. 17:45:20

ÓÓÓ,Stéger Gabriella!
Hogy örülök,hogy újra hallok Róla!
Ő a Szabadsághegyi Gyermekgyógyintézetben gyógyította szívvel-lélekkel a gyermekeket,amíg az intézmény létezhetett.....már megszüntették.
Azóta felnőtté vált asztmás kislányom 15 alkalommal feküdt az osztályon,ahol Ő is dolgozott,szinte csupa pozitívum maradt meg az ottani időkről,pedig 15 éve még keményebb dolog volt egy kisgyermek kórházba kerülése,a szülők nem maradhattak vele,mellette,csak legfeljebb a pici babákkal,akik szopiztak!
Köszönjük a pozitív történetet!

Horizont 2010.12.17. 19:26:50

Mennyei felüdülés végre egy jót olvasni!
Hála az égnek, hogy ilyen is van!

huncut 2010.12.17. 21:28:28

De jó ilyet olvasni. :-)
A pici lánynak és a doktornőnek is jó egészséget kívánok! (Persze a kisbeteg anyukájának is.)

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2010.12.17. 22:31:22

Én is köszönöm a posztot, jó egészséget kívánok, de hadd ajánljak valamit umaapumának:
Ha belefér az idődbe, ezt meséld el az ismerőseidnek, és kérd meg őket, hogy az 1%-ukat az adóból ide adják, ne mondjuk valami állatmenhelyre (ami szintén nemes cél, csak talán kevésbé fontos). És akkor egy kicsivel még többet tudnak segíteni a HP-ban.

umaapuma 2010.12.18. 07:59:25

Köszönjük szépen, remélem az egészség is meglesz mielőbb. A kórház - de főleg a pulmológia - jó hírét igyekszem mindenütt terjeszteni. Nagyon jó szívvel gondolok az ottani emberekre. Az én adóm 1%-a már biztosan náluk landol. Legalább erre jó a facebook nevű alkalmazás, hogy ott kampányoljak majd kicsit a többiek egy százalékáért. :)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása