Zéró a libidóm

2010.11.24. 06:00

Az egész töténet 2006 karácsonyán kezdődött, nagyon sokat ettem-ITTAM egy bulin... és nagyon nagy gyomorrontást csináltam. Hánytam még akkor éjjel, másnap meg olyan rosszul voltam, hogy még a szemem sem állt jól. Nem tudom, milyen folyamat ment bennem végbe akkor, de nagyon lehangolt voltam, mint még soha, és egyszer csak rám jött a pánik érzés, hogy mi történik velem, és, hogy a gyomrom nagyon fáj. Aztán éjszaka nem tudtam aludni sem, csak a fájdalomra tudtam koncentrálni akaratlanul, és azt hittem ott pusztulok meg a fájdalomtól. Aztán reggel felé elaludtam, de másnap csak ugyanúgy voltam.

 


Vártunk még pár napig, nem javultam semmit és mély depresszióba estem...aztán elmentünk egy pszichiáterhez, aki XANAX 0.25-öt (3X fel-et) irt fel. Kb másfél hónapig szedtem aztán teljesen jól lettem. El múltak ezek a tünetek, de egy idő múlva rám tört minden este egy félelem, hogy nem tudok elaludni. Ekkor újra Xanax-ot szedtem esténként. Ez a félelem az elalvástól kb. fél évig tartott, ha nem tovább. Ezek után voltak sok depressziós időszakaim, de nem fordultam orvoshoz, max 1-2 hetet szedtem csak a xanax-ot.


2008 Szeptemberében, minden nap, mikor jöttem haza a suliból, iszonyatos pánik rohamok törtek rám a buszon. Mindig úgy éreztem, hogy be vagyok zárva a nagy tömegbe, és nem tudok lélegezni... viszont, miután leszáltam a buszról, normálisan tudtam élni a napjaimat, csak ne keljen újra buszozni, és egyedül gyalogolni hosszú távon. A mindenapi rohamok után újra a pszihiáternél kötöttem ki. Megint XANAX-ot irt fel. Akkor sem jöttem helyre, aztán elmentünk egy vizsgálatra, ahol BIOREZONANCIÁS energiával működő géppel nézték meg, hogy "mi a bajom". Méreg drága natúr gyógyszereket javasoltak nekem, amiket meg is vettünk.


Ezek közt volt a RHODIOLIN, NONI, TRIPLA SZÓJA LECITIN, MEGA PROTECT LIFE. Közben kezdtek enyhülni a pánik rohamok, de még mindig voltak, de sikerült leküzdeni azokat. Novemberben elkezdtem melózni hétvégenként éjjeli műszakban, ahol újra rám törtek a pánik rohamok, az új környezet miatt is, meg a rám nehezedő stressz miatt is. Ezek csak éjjel jöttek rám, mikor a munkahelyen voltam, de mikor leküzdöttem azokat a horrorisztikus rohamokat (kb 30perc, 1 óra) után már minden rendben volt. Megint muszáj volt elmenjek orvoshoz... ekkor azt mondta nekem, hogy szedjek megint XANAX-ot (fél reggel, és délután, egészet este) és SERLIFT-et (1 naponta) fél éven át.


2009 nyarán abba is hagytam a gyógyszereket, de még mindig voltak kisebb-nagyobb pánikrohamok, aztán jött a Szeptember, és az egyetem, ahol rettenetes pánik rohamok törtek rám minden egyes nap, mikor ott voltam... megint orvosnál kötöttem ki: Ekkor már FLUOXETINE-t (1 naponta), XANAX-ot (1 este), és STRATERA-t (1 reggel) irt fel. Nem szedtem csak kb. 1 hónapig a gyógyszereket, mert rájöttem, hogy sokat nem segítenek, de a pánik/szorongás csak rám jött bizonyos szituációkban. (CSAK MEGJEGYZEM UTÓLAG, HOGY DEPRESSZIÓS NEM VOLTAM, DE MÉGIS ANTIDEPRESSZÁNST IS IRT FEL NEKEM)

 

A 2010-es év elég sikeresnek bizonyult, tudtam koncentrálni egy csomó dologra, foglalkoztam sok mindennel, nagyon jól éreztem magam, csomó új barátom lett, csajoztam sokat, és egy stabil barátnőm is lett, akibe szerelmes is lettem... azt hittem az enyém a világ, sikeresnek, és boldognak éreztem magam... persze a nyugtalanság és a mániás viselkedés az folyamatosan jelen volt, de sikerült leküzdenem kellőképpen ezeket. De eljött a Junius, amikor újra gyomorrontásom lett ugyanúgy, mint legelőször, és megint cask a fájdalomra tudtam koncentrálni és depressziós lettem...nem aludtam szinte semmit napokon át, annyira szorongtam, de persze nagyon optimistán viseltem ezt akkor, mert tudtam, hogy már átestem ezen egyszer, és tuti helyre jövök. Eltelt 2 hét, és semmi változás nem volt + a barátnőm is ott hagyott... egy világ dölt össze bennem. Aztán csak a lányra tudtam gondolni, semmi másra egy jó ideig (manias gondolatnak is mondanám), de a gyomrom is fájt még mindig (epeférget észleltek nálam közben, amire kaptam kezelést). Nem bírtam ezt már tovább, olyan rosszul voltam, és elmentem egy “jobb” pszichiáterhez, aki TRITTICO AC-t (trazodone) (esténként 1 harmadot, ami 3 hét után felment 2 harmadra) irt fel nekem, TONOTIL-N-t + Xanaxot (kizárólag pánik esetén). (érdekes, a másik pszichiáter azt mondta szedjem nyugodtan rendszeresen, ez meg azt mondta kizárólag csak pánik esetén, mert veszélyes gyógyszer)
3 és fél hónapig szedtem csak a TRITTICO-t.


A gyomromat már csak nagyon ritkán éreztem úgy, mint azelőtt, és a volt barátnőmre sem gondoltam már annyit. DE AMI JÖTT AZ MÉG ROSSZABB VOLT AZ ÖSSZES EDDIGINÉL: Észrevettem, hogy nincsenek érzelmeim egyáltalán semmi iránt. (ilyet més soha nem éreztem), a libidóm is nagyon gyenge lett. Október 2.án vettem be az utolsó gyógyszert. Elmentem a leghíresebb pszichiáterhez a környékről, aki azt mondta, hogy “ki vagyok égve”. CIPRALEX-et adott, amitől megint nagyon szorongtam, pedig csak 4 napot szedtem, de akkor is negyedeket, mikor visszamentem, akkor CYMBALTA-t akart adni, “mert ez fel fog dobni”. Akkor találtam rá Szendi Gábor sitejára, ahol rájöttem, hogy majdnem 4 hónap alatt ez a TRITTICO teljesen tönkretett. Fokozatosan rongálta a szexuális vágyamat is, és az érzelmeimet is kiölte. Plusz egy olyan gyógyszert irtak fel nekem (Cymbalta), amitől sok egészséges ember öngyilkos lett.


November 7-et irunk. Eltelt majdnem 2 hónap, amióta nem vettem be egy antidepresszánst sem, de az állapotom súlyosbodott: Érzelmeim nincsenek, figyelni sem tudok, zsibbad a fejem, fáj minden testrészem, ha sétálok egy kicsit elfáradok nagyon hamar, a libidóm irtó gyenge, mintha ki lenne halva, öngyilkossági gondolatok. Pedig már két hete folyamatosan szedek


OMEGA 3-at, BILOMAG-ot, és RHODIOLINT, de semmi eredmény. (Közben elmentem neurológushoz is, aki minden áron pszichológushoz akart volna küldeni, de miután elmondtam neki, hogy ezeket a tüneteket szerintem az antidepresszáns okozta, nem némi lelki problémás, elhitte, és nem tudott mondani semmit, csak hogy menjek hormon szint mérésre – ott még nem voltam, de nem hiszem, hogy lesz eltérés) Mostanra a libidóm is zéró. Teljesen tönkre mentem, és úgy érzem soha nem jövök helyre...

 

 

 

Van egy sztorid a magyar egészségügy helyzetéről? Megvárattak, félrekezeltek, megaláztak? Küldd a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használd Kórházértékelőnket!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Visco Stello (törölt) 2010.11.24. 10:48:49

Mivel lövésem sincs, hogy mi lehet ez, a dolgon felelős szülőként keresnék fogást. És akármilyen furcsa, a vizsgálódást magamon kezdeném. Vannak-e olyan direkt vagy indirekt elvárásaim, aminek a srác - érzései szerint - nem tud megfelelni. Vannak-e olyan szigorú erkölcsi normáim, amit ugyan elsajátított a gyerek, de adottságai miatt nem tud aszerint élni.
A posztban nagy szerepet kapott a szexualitás, gondolom része lehet a tünetek kialakulásában is.
Egy biztos: Semmiképp nem hagynám magára a srácot a problémáival. Vele együtt keresném a megoldást.

Scala 2010.11.24. 10:50:21

@Dr.laikus PhD: igen, bocsi, nem voltam egyértelmű a Depresszióiparban írt gyógyszerekről írtak riasztóan pontatlanok.

A többihez: egyetértek, a pszichológia olvasmányos és jó, önkontroll, az mindenhez kell.

Kitartás.

Scala 2010.11.24. 11:00:13

@El Visco Stello: Igen! Szerintem is!
és a túlevés-ivás, amivel indul. Milyen lefojtott agressziót, pl. megfelelési vagy még inkább személyes teljességi kudarc miatt agressziót hordoz magában, ami miatt zabakényszere van.
A harapás és a fogak a bölcsen tiszta, boldog életbeharapást helyettesítik.

Nem nagy a gond sztem, csak rosszul fogtak hozzá.
A szülők között soknak nem magától értetődő, hogy köze van ehhez, a gyerek 'felnőtt önálló lény' Ő semmiért nem felelős, most már élné világát. Érzelmekről nem lehet besz. vele, testi betegségből ért... amíg elég durva nem lesz. vagy még akkor sem.
Nem az ő hibájuk amúgy (szülők), a saját életét és érzelmeit is leplezi... nekem az volt a tapasztalatom.

Scala 2010.11.24. 11:04:13

jav. a harapás és a rágás

tódór piroska 2010.11.24. 12:40:06

@Dr.laikus PhD:
Freund Bolyai díjas agykutató. A psychoanalizis atyja Freud.
Egyébként a poszt kísértetiesen hasonlít a "Zombi lettem... stb. " című scientológiai röpirathoz. Persze, ettől még lehet igaz - ez esetben őszintén együttérzek írójával, és jobbulást kívánok Neki.

Dr.laikus PhD 2010.11.24. 13:06:15

@tódór piroska:

Igazad van!
Itt van a fejem felett, csak rá kéne nézni, de becsúszott a fránya "n" bőtű!

Széchenyi díjas...:)

Bolyai díj a matematikusoké.

Dr.laikus PhD 2010.11.24. 13:12:20

@tódór piroska:

Nem is igaz. Van Bolyai János alkotói díj is már.
Civil kezdeményezésű alapítványi díj.
És megkapta.
Öreg vagyok, lemaradtam... :(((

Igazad van!!!!

Borcsika 2010.11.24. 13:29:39

A Cymbalta-t anyukámnak irta fel a neurológus, hogy ne legyenek neuropathia-s fájdalmai, és tudjon járni.
Biztos, hogy egy, a fent leirt problémákkal rendelkező embernek ilyesmire lenne szüksége?

Borcsika 2010.11.24. 13:36:35

Tévedtem. Az viszont elgondolkodtató, hogyha egy gyógyszer ennyi mindenre ejánlott...

A CYMBALTA-t az alábbiak kezelésre alkalmazzák:
- depresszió,
- generalizált szorongás (állandó szorongás vagy idegesség),
- diabéteszes neuropátiás fájdalom (melyet gyakran égő, szúró, sajgó, hasogató vagy tompa jellegűnek, illetve áramütéshez hasonló jellegűnek írnak le). Előfordulhat érzéskiesés az érintett területen, vagy az olyan érzések, mint az érintés, hő, hideg vagy nyomás fájdalmasak lehetnek.
Amikor Ön már jobban érzi magát, kezelőorvosa folytathatja a CYMBALTA kezelést, hogy megelőzze a depresszió vagy a szorongás kiújulását.

pakesz (törölt) 2010.11.24. 13:47:39

@tódór piroska: "Egyébként a poszt kísértetiesen hasonlít a "Zombi lettem... stb. " című scientológiai röpirathoz."

nekem is pont ez jutott eszembe
total ugyanaz ami fontos belole

amugy meg minek iszik ha nem birja :)

Irkutszk 2010.11.24. 15:04:50

Hiányolom a posztból a pszichiáterrel történt beszélgetések említését.

Nem értem, hogy gyomorproblémákkal miért a pszichiáterhez fordult a beteg, és nem a háziorvosához, esetleg gasztroenterológushoz (már a legelején).

Appaloosa 2010.11.24. 15:39:27

Epeféregről életemben nem hallottam, de utánaolvastam, hogy az bizony fáradékonyságot, ezzel együtt lehangoltságot okoz.
Ki tudja mióta volt meg ez az élősködő.
Pszichiáter szerintem alig fordít időt a beteggel való beszélgetésre, találomra írja fel a gyógyszereket, kísérletezik, sajnos nagyon kevés a mai tudás a pontos diagnózishoz, csak tapogatóznak összevissza.

A fiatalembernek gyógyulást, életkedvet,
barátnőt kívánok.

Pszichiátriai bajokról nem jó ilyen elkorcsosult világban kitárulkozni akárkinek, mert egyesek csak árthatnak a véleményükkel.
El tudom képzelni mi volt a kitörölt kommentekben.:((((

Scala 2010.11.24. 15:49:53

@Irkutszk: pánikbetegség tünetének veszi / veszik a szervi, testi fájdalmakat. Gondolom valami mély előképzettség birtokában öndiagnosztizált.

@cenzorilla:
Szűrni kellene a pszichiáter és gyógyszerellenes leveleket, mert az a gyanúm manipulált szcientológus körlevelek. Azonos elemekre épül:
- mélyen átélt fájdalomtünetek
- rengeteg gyógyszernév kiemeléssel (!)
- pszichiáter (!) rossz gyógyszert ír fel, de nem ad tájékoztatást melegen ajánlott pszichoterápiáról
- antidepresszáns is kerül a képbe
- gyors gyógyszer és orvosváltogatás
- családi vagy egyéb háttér (melyik iskolába jár, hány éves, hol lakik) feltáratlan marad
- alacsony tájékozottság, manipulatív hangvétel
- zsigeri ellenérzést akar kelteni a pszichotikumok ellen: "méreg", "összeesküvés"
- pszichoterápiára nem vagy nagyon röviden jár
- 'nincsenek érzelmeim, amióta a gyógyszereket beszedették velem' szexuális vágy (de nem teljesítőképesség!) hiányára hivatkozik

Ha nincs igazam regeljen aki ezt küldte, és szóljon hozzá.

Scala 2010.11.24. 15:52:33

@Appaloosa: egyetértek, sztem alapból kellene teljes vérkép, részletes labor, ambuláns betegről is.
Az ún. holisztikus szemlélet és alternatív terápiák integrációja sem ártana, de minimum amit az Integratív Pszichoterápiás Egyesület képvisel.

Irkutszk 2010.11.24. 16:01:33

@Scala: Nekem a kisagyamban sem fordulna meg, hogy elsőre a pszichológust/pszichiátert keressem fel a gyomorfájdalmammal. Főleg egy szépen végigevett-ivott este után. De lehet, hogy csak én vagyok a degenerált túlképzett eü-s. Mindenesetre nekem ez a poszt így hiteltelen.

ondol 2010.11.24. 16:06:39

@Appaloosa: "Pszichiáter szerintem alig fordít időt a beteggel való beszélgetésre, találomra írja fel a gyógyszereket, kísérletezik, sajnos nagyon kevés a mai tudás a pontos diagnózishoz, csak tapogatóznak összevissza."

Te meg irkálsz összevissza. Ird ide hol, ki, mikor...
A te véleményed nagggyon is hangulatkeltő.
Az akinek szüksége van pszichiáterre, mert nem tud kimászni a bajából másképpen, azt te elijesztheted. Mért jó ez neked????

ondol 2010.11.24. 16:10:48

@Borcsika: A gyógyszer hatásmechanizmusát érdemes megnézni, akkor tisztább lehet a róla alkotott vélemény.

Scala 2010.11.24. 16:13:19

@Irkutszk: nem stimmel a levél, így igaz.

cenzorilla 2010.11.24. 16:18:02

@Appaloosa:

Semmi dehonesztáló, sőt.

Aggódó inkább, de konkrét betegségre utalt, ami nem használt senkinek.

Alex10 2010.11.24. 16:26:34

Sziasztok, köszi, hogy beirtatok, megpróbálok mindenre válaszolni nektek hogy jussunk valamire a javulásom érdekében: @Dr.laikus PhD: Gondolom a skizofréniára gondolsz, Isten őrizzen meg engem attól... mert az nagyon szörnyü de abban igazad van, hogy ez már nem némi lelki betegség, de a pszihiáterek csak ujra megtömnek a sok méreggel, ami akár diszkinéziát is okozhat, stb, ami még szörnyübb. Igen tényleg hasonlit az esetem nagyon a másikra, olvastam én is. Kösz az együtérzést és ha találsz még valami hasznos dolgot az állapotomra, kérlek jelezz. @El Visco Stello: Hála az égnek az anyukámmal mindent megtudok beszélni, és mindenben segit, de már ő is tanácstalan (de ő mindig a hittel van, meg a vallással, ami szerintem mind okés, de attól még nem lettem jobban fél év alatt, pedig elég vallásos tipus vagyok). Nem éreztem a függőség tüneteit soha. És arra, amit utólag irtál csak annyit mondanák, hogy az én szüleim mondhatom, hogy szinte tökéletesen neveltek, nincs értelme itt keresni a fogást. Nincsen semmiféle gyermekkori traumám. @Irise, köszönöm, igazad van a távdiagnózissal kapcsolatosan, viszont tisztában vagyok a tüneteimmel, és nem veszem át más betegségek tüneteit.
@Scala Persze, hogy lehet kérdezni. 17 évesen kezdődött az egész, most 20 éves leszek, de voltak jó időszakaim is a 3 évben, sőt nagyon jók, viszont már fél éve nagyon rosszul vagyok. Aki meg azt irta, hogy ne is bizzak a javulásban, annak a véleményére nem kiváncsi abszolut senki. Segitségért irtam be, nem másért. Lehet jobb is, hogy töröltétek.
@Babette_ Ezeket nagy részben tudtam már. Holnap kapom meg az eredményt a széklet és vérkép után, ha van bennem trichinella, illetve lambliázis. Ja és amit utólag irtál az nem jellemző rám. Elég önnálló tipus voltam mindig, plusz sokminent elértem már az életben amit szerettem volna a szüleim segitsége nélkül, de ez nem ide tartozik, csak ezzel is szerettem volna az önnállóságomat bizonyitani. PS: soha nem volt zabakényszerem, vagy hasonló!
@gld Köszi a bátoritást, én nem hesegettem el a tanácsát a neurológusnak, de elmagyaráztam neki szépen, hogy nincs szükségem pszihológusra, mert ilyen téren nincsenek gondjaim, tisztán látom a helyzetemet, és nem mesélek be magamnak abszolut semmit, szerintem a Trittico (trazodone) okozta ezt az egészet. Ja, és azt el kell, hogy mondjam mindenkinek, hogy szexuális téren jobban vagyok azóta. Van erekcióm, de persze nem olyan erőteljes, mint régen. Viszont a passzivitásom, az érzelmeim, a fejzsibbadásom mitsem javult, nem járok be a suliba mér egy hónapja, nem tudok a barátaimmal sem lenni most.
@Leroi Sajnos tévedsz. Nem macskajaj volt, hanem egy olyan gyomorfájdalom, remegés, amit folyamatosan éreztem, úgy, hogy nem tudtam másra nem koncentrálni. Nagyon nem szerettem régen sem orvosokhoz járni, csak akkor mentem orvoshoz, mikor már nem birtam tovább... azaz 3 álmatlan és folyamasos szenvedéses éjszaka után. A családi orvosom meg a pszihiáterhez küldött egyből. Kb. 2 horrorisztikus hónap után akkor helyre is jöttem, de utánna is jelentkeztek hébe-hóban a tünetek.
@Borcsika Még jó, hogy abból nem vettem be egy szemet sem.
@tódór piroska: Nem voltam soha nagy alkohol rajongó, de azelőtt birtam jól, mikor ritkán ittam. Na de ezelőtt 3 évvel, karácsonykor bevállaltam hogy egy kicsit többet iszom. Óriási hiba volt.
@Irkutszk Nem hiszem, hogy lenne értelme leirjam annyira részletesen, hogy mit mondott a pszihiáter, ami fontos volt leirtam, ezen kivül semmi felhasználható nem volt, csak a sok szerototnin szint marhaság, ami nem is bizonyitott dolog. A háziorvos volt az első, de mivel idegalapon voltak nagyrészben a fájdalmak, pszihiáterhez küldött.

Alex10 2010.11.24. 16:27:45

@Appaloosa: Igy van, ogazad van. Csak tapogatóznak, és életeket tesznek tönkre.

Alex10 2010.11.24. 16:32:01

@Scala: Szerintem az az ember nem normális aki ennyit ir ilyen dolgokról, azért, hogy lejárathassa a pszihiátereket. Felőlem csinálják tovább a dolgaikat, nem érdekel, csak jöjjek helyre. Nem akarok manipulativ lenni... mindenki azt hisz amit akar. Van aki azt mondja, hogy igenis segitettek rajta a pszihiáterek, én nem tartozom ezek közé.
A másik dolog... még szép, hogy nem tárom fel a lakhelyem, a nevem, stb, mert nem akarok "megbélyegzett" lenni.

Alex10 2010.11.24. 16:38:47

@ondol: Már megnéztem nagyon sokszor, és igen okozhat Anhedoniát, Szexuális diszfunkciót, stb, amit simán letagadott az orvosom... És ezek után még irjak szépet róla. Az mondta, hogy a Trittico nem okozhat ilyen tüneteket, sőt, inkább libidó serkentő, mint csökkentő. És erre mondom neki, hogy akkor miért irja a Wikipédián is. Erre ő, te azt olvasol amit akarsz, én azt mondom, hogy ez ki van zárva... Itt a bizonyiték is: en.wikipedia.org/wiki/Trazodone#Side_effects

Dr.laikus PhD 2010.11.24. 16:55:20

@Alex10:

Wikipédia nem mindig hiteles, ne tekintsd etalonnak.

A magyar tájékoztatóban valóban ez van:
"Kialakulhat a hímvessző fájdalmas merevedése is, ilyenkor a kezelést azonnal meg kell szakítani."

Azt írod, hogy a tüneteid pszichoszomatikusak.
Akkor mégis egy jó, számodra megbízható és hiteles pszichológus kellene.

Klementina 2010.11.24. 17:00:12

Egy gyomorrontás, a másnaposság elmúlik magától, de erős, alvást megakadályozó fájdalmat ki kell vizsgáltatni pl. belgyógyásszal és nem pszichiáterhez vinni a kiskorú kamaszt a szülőknek. Ez inkább a szülőket minősíti.
Mint később kiderült ennek a srácnak volt belgyógyászati betegsége, aminek kikezelése hónapokig/évekig is tarthat. A folyamatos rossz fizikai közérzet, az orvosi félrekezelés egy gyengébb stressztűrő képességgel kombinálva az új, vagy a nehéz helyzetekben pánikrohamokat hozhat elő – amik akár rögzülhet is. Tehát ez a történet a gyógyítás helyetti beteggyártásról szólt inkább.
A TB által finanszírozott antidepresszánsok nem csak hatástalanok (leszámítva az orvosi tekintélybe vetett, vakhiten alapuló placébó hatást), de a mellékhatásaikkal egészségkárosítók is, csak sajnos ez mit sem érdekli a pszichiátereket. Egyrészt az anyagi érdekeltségük miatt, másrészt jó részük az ápolandó ápoló kategóriába tartozik. (Más szemében a szálkát, saját szemében a gerendát sem veszi észre.)
A posztírónak elsősorban azt javasolnám, hogy szedjen nagy adag B vitamint az Q3 mellé, kösse le magát haverokkal (türelemmel várjon az új szerelemre), fokozatosan kezdjen el sportolni és tanuljon, hogy mielőbb le tudjon válni a szüleiről és nem csak érzelmileg, hanem anyagilag is. Közben olvasgassa Szendi Gábor „Pánik” című könyvét.

Csak a magam nevében tudok beszélni és nekem semmi közöm a szcientológiához, tehát nem kell itt rögtön paranoiásnak lenni.:-) A zsigeri problématagadása helyett inkább szembe kellene néznie a pszichiátriának a létező, és a különböző irányokból, különböző módon jelzett problémákkal.

Alex10 2010.11.24. 17:10:26

@Dr.laikus PhD: Hát lehet, hogy a magyar oldalon ugy van, de azért szerintem nagyobb a valószinüsége, hogy egy angol Wikipédián megalapozattabbak legyenek a dolgok, és olvastam az angol utasitást, amit adnak hozzá, és ott is benne van. Én azt irtam, hogy pszihomatikusak voltak a legelején a tünetek, mikor a gyomrom fájt... Elmondom neked, ami van most: Totálisan nem érdekel semmi... de nem azért, mert már nem szeretem csinálni a dolgaimat. Minden vágyam az, hogy tovább csináljam az elkezdett projektjeimet, hogy suliba tudjak járni rendesen, hogy hülyüljek a barátaimmal. De nem érzek abszolut semmit semmi és senki iránt, totális apátia. Ez a legszörnyübb az egészben. Van barátnőm is, de nem találkozom vele, mert értelmetlen, lehet sikerül elbeszélgessek vele normálisan, de csak a multam emlékeiből tudok meriteni pozitiv dolgot, mert ami most van, abban semmit nem érzek. Engem őszintén annyira nem is a szexuális diszfunkció foglalkoztat a legjobban most, (pláne, hogy az javult) hanem az, hogy nem érzek semmit, akármit csinálok, akármit kapok, akárkivel beszélek, semmit nem ér, alig beszélek, csak a fórumokat olvasom, hogy ki hogy jött ki már ebből az állapotból. Plusz érzek egy folyamatos zsibbadást a fejemben, ami miatt úgy érzem, mintha le lennék limitálva, nem tudok gondolkozni, csak minimálisan... szörnyü állapot, és őszintén mondom semmit nem érne a pszihológus... nyitott személy vagyok alapjában véve, és mindent elmondok a muteremnek amúgy is, de ettől még mindig nem vagyok motivált és nem érzek. Plusz ezek a bélférgek is lehet bekavarnak, mert nagyon fáradt is vagyok, fáj minden részem egy kicsit. Ha megyek 100 métert elfáradok, ezért nem mentem már ki régóta pl. Plusz meg is vagyok fázva... És ha ezek után valaki azt mondja, hogy scientológus levél az enyém, akkor nem tudom ha érdemes még irnom ide. Segitségért jöttem, nem akarok senki ellen harcolni sem, mert a saját egészségem érdekel. Felőlem csinálanak amit akarnak a pszihiáterek, nem érint, csak ha belegondolok, hogy az ő gyógyszere okozta az egészet, akkor kicsit dühös leszek (már amennyire tudok a jelenlegi tompa állapotomban). De ismétlem, nem a célom, hogy ellenük kampányoljak... van akinek bejött.

Scala 2010.11.24. 17:11:08

@Alex10: Szia,
Nagyon örülök, hogy írtál, sajnos most mennem kell dolgomra, 22h után írok megint, most elolvasni sem tudtalak. Köszi, hogy felbukkantál. :-)

Alex10 2010.11.24. 17:13:59

@nida /az ÉLET egy nagy g..i mágus: Igen... rendben volt minden. És a mostani biorezonanciás vizsgálaton is direkt kérdeztem, hogy rendben van-e, és azt mondta, hogy igen. A gép kimutatta, hogy óriási a stressz bennem, de nem is csoda...

El Visco Stello (törölt) 2010.11.24. 17:15:39

@Alex10: ...hát ecsém, nem vagy százas!

A többiek meg ismét vessenek a mókusok elé!

Alex10 2010.11.24. 17:19:21

@Klementina: Hát nem mult el magától, mert pszihomatikus tünet volt, szóval ide alapon fájt. Azt meg végképp nem értem, hogy miért hibásak a szülők, hogyha a családi orvos Pszihiáterhez küldött?
A többi dologgal egyet értek, amit irtál.

PS: Nagyon jó lenne, hogyha nem hibáztatnátok senkit, és ha nem azt mondanátok, hogy mit nem kellett volna csinálni, mert szerintem ebben nem vagyok sem én hibás, sem a szülők.

Talán én, mert ugy vettem be gyógszert, hogy nem olvastam fórumon utánna a dolgoknak. Viszont, ha utánna olvasok, akkor mlgjobban pánikba eset, hogy már a gyógyszerek is, amikben addig hittem hatástalanok a problémámra...
Itt egyedül az orvosom a hibás szerintem, aki nem hivta fel a figyelmemet, hogy a mellékhatások akkor is fenn maradhatnak jó ideig, ha már elhagyom a gyógyszert. Ezt honnan a fenéből tudhatja egy mindennapi ember??? Szóval akkor is úgy érzem, hogy átvertek...

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2010.11.24. 17:21:24

@Alex10:
Az akkor jó, a pm betegség tud nagyon sok "extrém" tünetet produkálni.
A pszichológus lehet hasznos, még ha nem is lelki eredetű a baj, de abban lehet támasz, hogy a kialakult helyzetet megélni könnyebb legyen, és ott gyógyszert sem adnak.

Alex10 2010.11.24. 17:23:47

@nida /az ÉLET egy nagy g..i mágus: Nem fogok pszihológushoz menni, mert csak pénzkidobás lenne szerintem. Tudom, hogy hasznos az én esetemben, de arra itt van az muterem, hogy elmondhassam a bajaimat, és keressük a megoldást a problémára.

Ugyandehogy (törölt) 2010.11.24. 17:24:10

Biorezonancia és Szendi.
no comment

Irkutszk 2010.11.24. 17:26:28

@Alex10: Egy pszichiátriai/pszichológiai kezelésben nem lenne szabad, hogy csak a gyógyszerek legyenek a fontosak. Nem a beszélgetés témáját, vagy részleteit hiányoltam, hanem egyáltalán az említését, hogy ilyen vagy olyan terápiát végigcsináltak, és nem volt javulás/volt javulás. A gyógyszerek támogatásra jók, meggyógyítani az én tanulmányaim szerint nem fognak önmagukban. Igen, pánikrohamoknál, illetve az alap stressz-szint csökkentésére alkalmasak, de ha a probléma (ahogy a posztoló is leírta és gondolja) gondolkodásbeli, és nem szervi (pszichiátriai és nem neurológiai), akkor a megoldást is ott kell keresni. Egyetért?

Ahogy Klementina is írta, volt szervi probléma (jelen esetbe a diagnosztizált fertőzés), ami okozhatta már az első tüneteket. Gyomorgörccsel még mindig nem az első utam vezetne a pszichológiára, főleg az átmulatott este után, és ezeket a kezeléseket sehol nem említi. Vagy ezek ismét nem fontosak? Az értékítéletét ezen esetben nagyon szubjektívnek találom, és ezért semmilyen tanácsot ne várjon az itt kommentelő egészségügyisektől. Segíteni csak teljes leírás esetén lehetséges. Félinformációkból nemhogy egy embert meggyógyítani, egy gépet sem lehetne kijavítani.

Dr.laikus PhD 2010.11.24. 17:28:13

@Alex10:

Mégis keressél pszichológust.
Amit egy 20 éves fiú az édesanyjával beszél meg az is más, meg az is ha egy kívülálló objektíven ítéli meg a gondolataid.

Amit érzel az mély depresszió.
Nem interneten kell keresni ki hogyan oldotta meg ezirányú problémáit.
Minden individuum más, Te is egyedi vagy.
Szakembert keress meg, ne személytelen emberektől kérj tanácsot!
Amit érzel azt kevesen érzik és kevesen értik meg!

Irkutszk 2010.11.24. 17:31:03

@Alex10: Miért gondolja, hogy a pszichológia humbug, ha a biorezonancia méréseket és Szendi műveit tudománynak fogadja el?

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2010.11.24. 17:32:50

@Alex10:
Azért más a közeli hozzátartozóval, baráttal beszélgetni mint egy pszichológusnál terápián részt venni, annak ellenére, hogy lényeges dolog, hogy van a környezetben kivel megbeszélni a problémákat.
Nem csak pénzért van pszichológus.
Mindenesetre kívánom, hogy rendeződjön az állapotod, több okosság nem jut eszembe, lévén nem vagyok orvos, de talán valaki aki az tud majd neked hasznosat is mondani.

Dr.laikus PhD 2010.11.24. 17:35:59

@Irkutszk:

Tényleg nincs ideje a pszichiáternek ambulanter foglalkozni a beteggel.

Nagy vonalakban meghallgatja és felírja a gyógyszert. A kórházi ellátást meg szétverték.

Pszichológust szintén nem lehet szinte TB alapon találni, valóban sokba kerül és nem biztos, hogy az első alkalommal rátalál a neki tetszőre.

Alex10 2010.11.24. 17:36:48

Jelenleg az a legnagyobb problémám, hogy nincsenek érzelmeim, akármiről beszélgetek, akárkivel találkozok, akármit eszem. Ezen nem segit a pszihoterápia, ez száz százalék. Abban egyet értek, hogy a gyógyszerek támogatásra jók, hogyha egy szocilális problémáról van szó, vagy szorongásról. Szerintem a probléma pszihiátriai, méghozzá attól van, hogy abbahagytam 4 hónap utát a trazodone-t, ami az elhagyás után totális érzéketlenséget váltott ki és céltalanságot fokozatosan.
Szerintem biztos, hogy ey a bogyó dereglált valamit a neurotranszmittereimnél. Csak az az egész, hogy félek uj gyógyszert szedni, mert ha még sulyosabb mellékhatások lesznek, akkor mi van?
"Gyomorgörccsel még mindig nem az első utam vezetne a pszichológiára, főleg az átmulatott este után, és ezeket a kezeléseket sehol nem említi."
De emlitettem, hogy kb. 2 hónap után ezek elmultak. Azt viszont tényleg nem irtam, hogy akkor kaptam emésztőt, és Xanaxot. Na de a gyomorproblémát nem érdemes már emlegetni, mert már nem aktuális. (legalább az) A gyomorproblémámat az okozta, hogy lusta az epém, és emésztési gondok voltak, ami miatt gyomorrontásom lett, és pszihikailag kikészitett (nem PSZIHOLÓGIAILAG). Ismétlem a gyomros problémát nem érdemes már kibeszélni. a Fő probléma az ANHEDONIA. Erre kérnék véleményz, tapasztalatot.

Polifémosz 2010.11.24. 17:37:01

@El Visco Stello:
,,...hát ecsém, nem vagy százas!"
Egyetértünk!
Siránkozó, önző, egyértelműen pszihiátriai kezelésre szoruló ember. Talán nem a remegésével meg egyéb kitalált dolgaival kéne foglalkozni, hanem értelmes hasznos elfoglaltságot keresni.
Régebben az egész nyávogást két jólirányzott makarenkóival a delikvens apja elintézte volna!
Engem ezek az emberek feldühítenek, úgyhogy bocsánat mindenkitől.
Pár év és le lesz rokkantosítva, mi meg 60 évig fizetjük neki a nyugdíjat.
Mégegyszer elnézést!

El Visco Stello (törölt) 2010.11.24. 17:37:40

Én meg javaslom, hogy kelj fel a géptől, vidd le a szemetet és poszívózd ki a szobád. Aztán segíts a "muterednek" felcipelni amit vásárolt a közértben!

Leroi 2010.11.24. 17:39:54

A posztoló saccperkábé leírta, mennyi ideig tartott a részegsége.
De azt nem, hogy meddig a trip.

Dr.laikus PhD 2010.11.24. 17:44:53

@Alex10:

Fordulj szakemberhez!

Itt nem kapsz tanácsot erre.
Kapkodsz segítségért, de ezt nem az interneten találod meg.

Ha Szendiben bízol, írj neki, válaszolni fog!

Alex10 2010.11.24. 17:51:15

@Dr.laikus PhD: Köszönöm szépen, hogy mepróbálsz segiteni, és nem gunyolódni. Az interneten csak keresgéltem, hogy ki hogyan mészott ki az anhedoniából.
Itt nem bizalomról van szó, de amit Szendi Gábor irt az antidepresszánsokról, az alá van támasztva, és számos esetről tudok, amelyek arról szólnak, hogy a gyógyszerek nagyobb problémák okoztak, mint az eredeti betegség. Neki is irtam már egy hónapja. Ő azt mondta, hogy ne szedjek többet antidepresszánst, fogadjam el a helyzetet egyelőre, javasolta a B komplexeket, az Omega 3 zsirsavat, illetve Bilobil-t. Ezeket mindet szedem, de változás még nincs.

Dr.laikus PhD 2010.11.24. 17:53:27

@Polifémosz:

Orvosként azért én nem írnám ezt le a helyedben. :(((

Irkutszk 2010.11.24. 17:56:34

@Dr.laikus PhD: Eddig kb. mindenki azt javasolta, hogy forduljon pszichológushoz, pszichiáterhez. Vagy megfogadja, vagy nem. De ennél többet itt nem fognak tanácsolni a posztolónak, mert nem lehet ennél több tanácsot adni véleményem szerint.

Drága? Drága. Meg kell találni a számára megfelelőt? Meg kell találni. Lehet, hogy elsőre nem sikerült? Lehet. Van más megoldás? Nincs nagyon. Félinformációkat írt meg a poszt? Félinformációkat. Szubjektíven hangsúlyozott a poszt? Igen.

Nem véletlen, hogy vannak negatív hozzászólások, de talán a pozitívakat meg kellene fogadni, nem pedig mindent elutasítani. Ha azért írt a posztoló, hogy elutasítsa, amiket itt válaszolnak a posztjára, akkor végleg felesleges volt tollat (írógépet, postagalambot, vagy billentyűzetet) ragadnia.

Leroi 2010.11.24. 17:59:51

@Alex10:
Nem gúnyolódáson volt a hangsúly, hanem a finom irónián.
Eleve úgy indult a poszt, hogy a cenzorok kijelentették, hogy szakmai tanács nem adható, mert veszélyes.
Ezzel le is fejezték a posztot.
Figyelj, bekerültél egy ördögi körbe azáltal, hogy az antidepresszánsok és anxiolythicumok erdejébe kerültél...Olvastad ezeknek a mellékhatásprofilját?
Nálunk is eszméletlen sok beteg szedett egy időben SSRI-t, na ezekből lettek az elhízott nők és impotens pasik, most pokolba kívánjuk ezeket a szereket, hisz rengetegen szedik és nagyon nehéz abbahagyni.
A psychiaternek érdeke, hogy felírja Neked és ez nemcsak a meggyógyításodról szól.
Én azt mondanám, hogy alakíts ki egy jó párkapcsolatot, próbálj meg hasznosan tenni valamit, társaságba járni, kirándulni és lassan, felezett adagokban elhagyni a gyógyszert, gyógyszereket.
Nem vagyok psychiater, hanem annak egyik rokonszakmáját művelem, de a jelenség ismert.

Dr.laikus PhD 2010.11.24. 18:03:53

@Alex10:

Nem értek hozzá én sem.

Írjál megint, kérdezz rá meddig tarthat ez az állapot.

Bármennyire gúnyosnak gondolod és részvétlennek a többieket azért én is csak azt tudom mondani, hogy bármennyire nehéz, menjél el mozogni, kényszerítsd magad emberek közé egy kicsit.
Nem baj, ha gubbasztasz a sarokban, az nem rossz, ha kívülállóként figyeled a többieket - ez jó móka tud lenni.

A mozgás segít méregteleníteni és örömhormonokat szabadít fel.
A maratoni futók is szenvednek futás közben, utána örülnek csak. :-))
Így próbáld felfogni.

A tehetetlenségnek igyekezz ne megadni magad!
Keress jó szakembert!
Komolyan mondom!

Dr.laikus PhD 2010.11.24. 18:05:48

@Leroi:

Irise írta amatőröknek, hogy veszélyes a távdiagnózis.

Dr.laikus PhD 2010.11.24. 18:11:38

@Irkutszk:

Nem utasított még el semmit, csak nem látja értelmét. Az más!

Lassan árnyalja a problémáit, fokozatosan.

Egyetértek azért :)))

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2010.11.24. 18:22:21

@Dr.laikus PhD:
Én csodállak, olyan vagy mint egy jó tündér, elfogadó, segítő, tele empátiával, segíteni akarással, mindennek utánanézel, érdeklődéssel fordulsz a dolgok felé, próbálsz megoldást keresni, hasonló a mentalitásunk, csak én ennyire nem vagyok szent, én nálam azért el szokott gurulni a gyógyszer és akkor jaj annak :D
Kicsit jobb olyankor a világ mikor téged olvaslak.

azért biztos van ezer hibád neked is, meg nem is értek mindig egyet, már csak , hogy ne legyen ilyen ömlengő amit eddig írtam, csak ez most úgy kijött:)

Dr.laikus PhD 2010.11.24. 18:26:43

@nida /az ÉLET egy nagy g..i mágus:

Nem olvastál még amikor nálam is elgurul ami elgurulhat... :D

Dehogy vagyok szent!

Azért jól esik, köszönöm szépen. :-)

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2010.11.24. 18:32:08

@Dr.laikus PhD:
én általában csak rídonli, de meg sem tudom számolni, mennyi kommentet írtam már, aztán mikor leírtam, utána szépen ki is töröltem :))
úgy látszik az is elég , hogy kiadom magamból, más nem is kell olvassa, lehet ez is kóros:DD

tódór piroska 2010.11.24. 18:33:13

Nem cikizem a posztolót, hanem segíteni akarok rajta, amikor azt mondom, hogy
kedélybeteg, életunt, hisztis modern fiatal, aki jó dolgában nem tud mit csinálni.
Elvisco stellonak és leroinak igaza van, érdemes megfogadni tanácsaikat.
Szerintem nem kell pcihologushoz menni és dilibogyókat szedni sem. Strukturálni kell az életet,rendet tenni magunkban és magunk körül, tanulni, dolgozni, jó levegőn tartózkodni, fizikai munkát végezni stb.
Cave biorezonaciam et szendim!

Dr.laikus PhD 2010.11.24. 18:46:59

@nida /az ÉLET egy nagy g..i mágus:

Ja! Ilyet én is csinálok. Egyre többször.

Nálam lehet hogy nem kóros, hanem koros. :DD

Klementina 2010.11.24. 19:27:53

Leírtam, azután olvastam egy-két kissé hasonló tanácsot. Bocs ott, ahol pici ismétlés van.

Alex, kétkedő vagyok a biorezonanciával szemben is, ismereteim szerint ez csak a pénztárcának árt, úgyhogy csináld, ha hiszel benne.

Fontosabb lenne most pontos napirend készítése és annak a betartása. Kicsi feladatokkal kezdve, majd fokozatosan emelni, bővíteni a teendőket. A tevékenységek közül kizárnám a problémáddal foglalkozó lelkizős fórumokat és inkább nagyon gyakorlatias, fizikai tevékenységekre helyezném a hangsúlyt. Kezdve a napi bevásárlással, akármilyen házimunkával, alkalmi hobbyval, majd később a karácsonyra készülődéssel. A lényeg, hogy tereld el a gondolataidat a bajodról.

Nem baj, ha az apró feladatok most nem okoznak felhőtlen örömet, mert ezen nincs mit csodálkozni. Az antidepik egyformák, mind válogatás nélkül eltompítják az érzelmeket, így a pozitívakat is, de az agy csodás dolog, képes ilyen esetben az önregenerációra, csak hagyj neki egy kis időt.

A félelmek azért vannak, hogy szembe nézzünk velük, tanuljunk és oldjuk meg a problémát és nem azért vannak, hogy elfojtsuk őket és szomatizálni kezdjünk a megoldás keresése helyett.
Felnőtté akkor válik valaki, ha képes szembe nézni a szülei jó és kevésbé jó tulajdonságaival is és megpróbál tanulni mindebből, hogy ő még jobb lehessen.
Szükség van hitre, de a vakhit egészségtelen. Lelki problémát megoldó bogyók márpedig nincsenek - ez most Neked a tanulság. Higgy és bízz a saját képességeidben és a következetes munkában, amit Neked kell elvégezned, mert azt senki sem tudja helyetted megcsinálni.

Klementina 2010.11.24. 19:31:42

A másik személlyel való együttérzésre nem képeseknek pedig ne patologizáljanak itt boldog- boldogtalant és ne küldjenek senkit pszichiáterhez a tényleg közveszélyes esetek kivételével, de azok valószínűleg nem itt bukkannak fel. Egy tanulságos cikk arra a minimális darabszámra, amikor valaki az „elmebaj génjét” hordozza magában:
„Ha komoly problémák (például érzékcsalódások, a gondolkodás és a beszéd szétesettsége) nincsenek, akkor érdemes pszichológus segítségét kérni, és nem rögtön orvoshoz fordulni. A lényeg a kapcsolattartás és a fokozott odafigyelés.”
www.mno.hu/portal/667906

Leroi 2010.11.24. 19:47:02

Mondom én, hogy nemcsak alkohol volt a dologban.
A Klementina által írtak megfontolandók és be is tarthatók, ha...
...a fiatalúr pályája olyan, hogy MEGTEHETI, hogy függetlenedik a szülőktől,
...baráti köre annyira megértő és befogadó, hogy ÍGY is megtűri és támogatja, (hisz a bulit is gondolom, együtt vészelték át és némi közük is van ama "részegséghez"),
...eleve nem szenved egy bizonyos fokú gátlásosságtól, ami a párkapcsolatok kialakítását illeti...
...valóban nem genuin depressziós, akit tényleg psychológusnak kellene látnia...

Ez a sok "ha"...:(

Leroi 2010.11.24. 19:50:16

@Klementina:
Kéri Szabolcs, az egyik legnagyobb impaktfaktorú magyar psychiáter zseni, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, és mindezt még alig 35 évesen érte el (most 37)...
Büszke vagyok arra, hogy szegedi szakvizsgaévem alatt megismerhettem...

Klementina 2010.11.24. 21:01:53

@Leroi: Csak nagyon messziről vagyok Kéri Szabolcs tisztelője és a „Hatástalan antidepresszívumok?” cikkét tudom itt, mint aktuálist ajánlani mindenkinek.
A kis bevezetővel a nem vájt fülűek számára is érthető válik a nagyon kultúrált fogalmazása
www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/reform-pszichiater-beismerte-hatastalanok-az-antidepresszansok.htm
(Forrás: Neuropsychophrmacologia Hungarica 2008, X/3, 117-118)

Leroi 2010.11.24. 21:17:05

@Klementina:
Természetesen én sem a közeli baráti körébe tartozom, csak ismerem.:)
Az a cikk kiverte a biztosítékot psychiatriai berkekben...Köszönöm, hogy belinkelted...

Irise 2010.11.24. 21:50:19

@Leroi: epp irni akartam,hogyha valaha pszichiaterre lenne szuksegem,hozza fordulnek.

Alex10 2010.11.24. 23:30:56

@Klementina: Köszönöm a tanácsaidat.
Ami a biorezonanciát illeti, én abszolut nem hittem benne, addig, ameddig nem mutatta régi (testi) betegségeimtől kezdve a mostani a dolgokig. Szerintem diagnosztizálni nagyon jól tud, mondjuk azt már kevésbé hiszem, hogy az ott felirt természetes hatóanyagu gyógyszerekkel gyógyitani is tudják a betegségeket. Épp ezért vettek most vért tőlem, és vittem széklem mintát, hogy nézzék meg azokat a férgeket elismert laborban is.

Scala 2010.11.25. 00:32:46

@Alex10: sztem is kizárólag diagnózisra alkalmas a biorezonancia.
Klementina igen jókat írt.
És azoknak is igazuk van, hogy anyukádon kívüli személlyel, személyekkel kell megoldást találni!
Itt most hat mondatot töröltem ki, hogy ne lehessen rásütni, hogy szembe akarlak/akarunk fordítani édesanyáddal. A lényeget leírtuk, te is keresed a gyógyulás útját, ami eddig volt nem működött... és anyukád eddig is mindent meghallgatott.
A lusta epéd is a depresszió testi megnyilvánulása, közismert tény, hogy zsírszegény étrenddel javul a kedélybetegek állapota. MINDNEK lusta az epéje.
Anyukádé vagy apukádé ilyen még a családban?

Appaloosa 2010.11.25. 09:55:22

Egyes magát orvosnak képzelő kommentelők szövegeléseivel nagyon nem értek egyet.

Nem írtam, hogy a fiatalembernek nincs szüksége pszichoterápiára.

Talán ha a közeledben működne olyan Pszichoterápiás Nappali Szanatórium (gyógyfürdőkben) , részvétel kb. 3 hét, ott naponta van:
-gyógytorna
-vízalatti torna
-masszázs
-csoportterápia
-gyógyfürdőzés
-délben valami jóga szerű ellazulás.
Valamennyi pénzbe belekerül, még OEP támogatással is, sajnos.
A szanatóriumi felügyeletet pszichiáterek, klinikai szakpszichológusok, gyógytornászok, természtegyógyászok adják.

Alex nem írtad le, hogy mi van az egyetemmel, folytatod-e tovább a tanulást, vannak-e hobbijaid, kérlek írj.

Appaloosa 2010.11.25. 10:00:28

@tódór piroska:
Érdekes, hogy egyre több ilyen "életunt" fiatal van, persze ennek semmi köze a stresszes életmódhoz, a mai rohanáshoz.

Hiszti:))))
Próbáld ki majd megtudod.

Leroi 2010.11.25. 11:35:58

Atyavilág, a depressziótól a biorezonancián át a férgekig.

Mi jön még?

Ha nem hisz a fiú a klasszikus orvoslásban, iratkozzon be egy agykontroll-tanfolyamra, ott majd hallhat elég áltudományos baromságot...

Dr.laikus PhD 2010.11.25. 13:29:32

@Leroi:

Biorezonancia nem tudom mire jó még, de a dohányzásról én bizony így szoktam le.

A rendelőben bérelnek egy helyiséget, ki van rakva mindenhová a hirdetés és baromi olcsón, 100%-os eredményt ígértek.

1 évig röhögtem rajta, aztán nem ment semmivel, sehogyan, vérnyomásom megemelkedett, hisztis banya lett belőlem, az elvonási tünetektől úgy szenvedtem mint a kutya és nem volt erőm, akaratom abbahagyni a dohányzást.

Olvasgatás közben a rendelőben banyákok beszélgetnek egymás között és találkoztam valakivel aki 15 éve evvel a módszerrel szokott le és tudott még másokat is akiknek sikeres volt.

Nem lehet engem avval vádolni, hogy a transzcendens módszerek számomra hitelesek voltak, de mert nem volt drága befizettem egy körre.
Utolsó koporsószeg elszívása után, a rám rakott kütyük láttán gúnyosan mosolyogtam. Aztán hirtelen üde ízű lett a szám, megszűnt a hamutartó íze.
Ha nem ülök, hát leülök.
Napi 3 lityi folyadékot kellett 4-5 napig inni, az egészben ez volt a borzasztó, de nem volt elvonási tünetem, hisztis banya sem voltam, nem voltam éhes, nem voltam fáradt, nem voltak kínzó elvonási tünetek.

Megkövetlek és szégyenlem is, de működik. Ennek már egy éve és nem hiányzik a cigaretta, bárki rágyújthat és nincs ingerenciám.

Agykontrollról meg beszámolok, most nagy szükségem lesz rá. Illetve egy dolgot tudok. Volt a fiam és köztem mindig is egy láthatatlan kapocs, de hogy irányított legyen azért azt megéltem... Kellő módon megijedtünk mindketten. Pont az egyszerűsége miatt furcsa, de működik. Könnyen tudsz magad fölé kék eget varázsolni és ez érdekes.

Dr.laikus PhD 2010.11.25. 13:39:26

@Leroi:

Azt hiszem itt nem a hitről van szó, hanem kínzó tünetekről amit megkérdőjelez a szakember.

Neked azért tudnod kell, ha ebben az állapotban valakinek azt mondják, hogy legyen önjáró az nem jó módszer.
Nem így működik a hagyományos orvoslás szerint sem. :(((

Leroi 2010.11.25. 13:50:06

@Dr.laikus PhD:
Rendben, ha hiszel benne az már pozitívum. Mindez bármire vonatkozhat.

Alexnek az első lépése volt rossz. Nevezetesen az, hogy (külső tanácsra?) psychiáterhez rohant.
Aki természesen ráhúzta a saját szakmája sablonját a betegre és "depresszióját" kezelte.
Elindított egy lavinát, váltogatva a beteg gyógyszereit, persze semmibevéve szokás szerint a felezési és lebomlási időket, keverte is őket, és nincs az az egészséges központi idegrendszer, amely ezt ne sínylené meg...

Azonkívül egy közönséges (max. spicces állapotig terjedő) buli után depresszióba esni nem szokás.
Márpedig Alex eléggé szoros összefüggést vélt látni ama részegség és betegségének kezdete között.
Továbbra is fenntartom, hogy az (auto)anamnézis hiányos.

Dr.laikus PhD 2010.11.25. 14:17:54

@Leroi:

Gondolod, hogy a hitem ami működik?
De jó is lenne,...

A többiben egyet értek, habár mindent leírt amit lehetett.
Ha megnyugtatod, hogy a gyógyszer ürülése után visszatér a letargia utáni állapot, szerintem sokat tettél érte.

Amit most érez (nem érez) az mindennél borzasztóbb és nem múlik akaratra.

Leroi 2010.11.25. 14:54:05

@Dr.laikus PhD:
Nem is egy olyan beteg van, aki psychiáterhez járt évekig, utána pedig a gyógyszerit hatástalannak találta vagy sok mellékhatását fedezte fel magát (a prospektus az utolsó betűig elolvasva és végigrágva), utána pedig utolsó mentsávárkén a neurológustól várja a segítséget, aki organicus KIR betegségeket kezel. Sok betegben egybemosódik a két szakma, kölcsönösen konvertibilisnek tartja őket.
A neurológus ideges, ha a psyches beteget a psychiáter lerázza és neurológushoz irányítja, a psychiáter pedig amiatt, ha a neurológus belepancsol az ő therapiás elképzeléseibe (ez különösen dívott akkoriban, amikor még a neurológus is megjavasolhatta eü.tér.köt. jogcímen az antidepresszánsokat és szorongásoldókat)...

Ötvenedszerre is ismétlem, hogy az Alex anamnézise több, mint hiányos.
Családi kórelőzményét sem ismerjük, a serdülőkorát-gyerekkorát sem, stb.,stb.
Sok a fehér folt és úgy gondolom, nem is mondana el mindent még négyszemközti beszélgetésekkor sem.
Ezek a terra incogniták pedig épp a megoldást rejtegethetik magukban...

Dr.laikus PhD 2010.11.25. 14:59:40

@Leroi:

Egyetértek veled, mint oly sokszor már.

Appaloosa 2010.11.25. 15:02:19

@Leroi:
Mennyi neurológiai betegség jár pszichés tünetekkel?
Mennyi endokrin, immunbetegség jár együtt depresszióval, szorongással?
Olyankor egyből a pszichiáter a megoldás, vagy inkább az alapbetegséget kellene legelőször kezelni?

Leroi 2010.11.25. 15:20:16

@Appaloosa:
Ezt nevezzük organicus szorongászavarnai illetve reactiv depressziónak.
Az alapbetegséget kell kezelni.
Az Alex esetében viszont bőségesen elég egyetlen antidepresszáns beállítása, hogy az események dominókockaelv szerint kövessék egymást.
És továbbra sem tudom, MIT IVOTT a bulin.

Kb. ott a megoldás.
Abban az átkozott pohárban.

Appaloosa 2010.11.25. 15:24:42

@Leroi:
Lenne egy tippem, belekevert valaki egy kis drogot az italba, persze csak "jóindulatból".
Ilyenkor jó lenne, ha az orvos végeztetne egy drogtesztet, persze itt már régen késő.

Leroi 2010.11.25. 18:06:53

@Appaloosa:
Számomra is ez volt az első nagy kérdőjel...
Egy vizeletminta jól jött volna, majd a vizsgálat megkérve egy pár drogra.
Ami utána jön, az még a fenti sztoriba is jól beleférne.

Leroi 2010.11.25. 18:21:46

@Dr.laikus PhD:
Nagyon jóóóóó!:DDD
Köszi szépen!:)))

Leroi 2010.11.25. 18:24:48

@Dr.laikus PhD:
Uhhh, így ügyelet után félkómásan elég sok időbe telt, amíg rájöttem, hogy a Scorpions: Still loving you-ját énekli...:)))
Csillagos ötös, haláli!:)))

Ugyandehogy (törölt) 2010.11.25. 19:26:02

@Dr.laikus PhD: gratulálok és egyben irigyellek is.
nekünk nem jött be. alig vártam a kezelés végét, hogy kimehessek rágyújtani:D

mondjuk amúgy nem vicces.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.11.25. 21:48:22

Irodalmi diagnosztaként nem bátorítanám a gyógyszerek helyett naplóírásra, az amerikaipszichós TULAJDONNÉVtobzódás és a kényszeres komolykodó kommentelés tünetei a feltûnési viszketegségnek, amit valóban leginkább egy kellemes dugással lehetne gyógyítani.

Szerintem a gyógyszerek árának feléért naphegyi Klaudiától igencsak hatékony kezelés kapható libidóra (aki a megtévesztô név ellenére nem egzotikus kutyakennel). A mellékhatások tekintetében pedig a bôr- és nemibeteggondozó az illetékes. Máris mennyivel érdekesebb élete lenne!

Ellenben az apátiát ilyen bôbeszédûen körbeírni felér egy miseruha alatti onániával.

Leroi 2010.11.25. 21:58:53

@szomorutojas:
:DDD
A legjobb hozzászólás eddig ez volt a poszthoz...

Dr.laikus PhD 2010.11.26. 07:19:40

@szomorutojas:
Van egy másik szék is:
sorskonyvnelkul.blog.hu/2010/11/21/a_masik_szek#more2462480

Különben:
"... a középszer ma újra értéket teremt, szórakoztat, ítéletet mond. Arany minden szavuk, hisz méltóvá válni a középszerüséghez könnyű, éppen azt kell tenni, ami a legkedvesebb: semmit."

Egy jó poenért?

Dr.laikus PhD 2010.11.26. 07:29:22

@Babette_:

Sajnálom!
Nem fűztem hozzá semmi reményt, de mást már nem találtam.
Utáltam magam, leértékeltem magam, büdös voltam, egyszóval nagyon elegem volt, hogy nem magam irányítom magamat.

A fiatalember aki felrakta rám a kütyüket annyira, de annyira nem tudta mit csinál, csak politizált és zsidózott.
Kérdeztem látott-e már élő zsidót, mert akkor jól nézzen meg... Ettől nagyon zavarba jött és megsértődött, csak annyit tudott mondani, hogy a készülék nem az övé... :DDD

Ketten voltunk bent. Egy másik vén nyanya, akiről leesett az elektróda úgy röhögött.

Azért használt. Nem volt kényszeres rágyújthatnékom. Egy darabig hiányzott, de csak azért mert nagyokat beszélgetni kávé ivás és füstölés közben tudtam a legjobban, jól stimulált.
Ma már enélkül is megy.

Scala 2010.11.26. 11:23:06

@Dr.laikus PhD: :-)
Nem tudom mennyire megalapozott, 2000. körül olvastam egy tanulmány eredményét, hogy a nikotin lebontásának sebessége határozza meg rászokunk-e a cigarettára (elvonási tünetek, addikció) avagy sem.

Akinek hosszabb ideig bontja le a szervezete a bekerült nikotint - hosszabb ideig van az a vérében - nem kell tartania addikciótól.
Ettől még a mozdulat és a 'szertartás' nagy úr, csak az elvonási tünetek helyett szimplán rosszul van a mérgektől, tehát nem vagy nem olyan gyorsan gyújt rá, mint aki hiány miatt teszi. Minél gyorsabban ürít a szervezet, annál gyorsabban kialakul a hiány, és az addikciós idegességérzet.

Én első csoport vagyok, már vagy tízszer dohányoztam kampányszerűen; az erőset nem bírom; mindig telítődtem, soha nem volt bennem nikotinéhség vagy függés; letettem amikor elég volt.

/Van egy magánelméletem is a májfunkcióról: a táplálék-emésztőrendszer-vér-hipofízis közös út elágazik, 1. pajzsmirigy-máj-bőr, mint egyik méregtelenítési útvonal; 2. másik a mellékvese-vese-tüdő. Előbbiek az a csoport, akik nem lesznek cigifüggők./

A rezonancia egy hosszú téma, ezek a módszerek és pl. a homeopátia, reiki, jógameditáció elsősorban nem a fizikai testre hatnak, hanem egy azon túli szubtilis szinten létező, 'rezgő', rezonáló, nem látható részre (ún. értertest), amelyből aztán visszacsatolás történik.
(extrém példa: az amputált végtag érzése, fantomfájdalma vagy a daganatok ' spontán felszívódása').
Az étertest ugyanis állítólag a betegség, baj által érintetlen rész, amelyből tud meríteni a szervezet regenerációhoz. Talán az ezzel való kapcsolatfelvételt stimulálja a biorezonancia. És van amikor ez nem könnyű. :-)

Scala 2010.11.26. 11:25:30

kieg. akarom mondani, szerintem akiknek a pm.-máj-bőr vonala a terheltebb, azok ürítik lassan a nikotint. de ez magánelmélet. :-)

Dr.laikus PhD 2010.11.26. 12:28:50

@Scala:

Nemtom! :D

40 évig dohányoztam. Terhességek és szoptatás alatt soha.
Aztán nyugtató helyett maradt a nikotin.

Biorezonancia nem tudom hogyan működik, de régi bevált módszer az elektromos stimuláció, ez is valami hasonló lehet, de nagyon nem vagyok fizikus.

Igazában nincsenek hiteim, elméleteim, ha nem félek tőle, nem látom veszélyesnek kipróbálom.
Ha működik nálam akkor gondolom másnál is.
Azért megnéztem volna ezt a kütyüt, de hát szegény fószer nem volt alkalmas ilyen szívességre.
Még a rendszerváltás elején meghallgattam Békit, de elment a kedvem tőle. a szektás szövegeitől a féltudományos magyarázataitól.
Minden második szava földanya és a názáreti Jézus, a mindenség meg a maják ősi tudása, a nazca vonalak, szóval mindent kevert mindennel.
Már kupálódott, de meg is gazdagodott.

Most a mini kézben tartható és táskában hordható nagy erejű mágnesre esküszik.

Szóval én egy kicsit szkeptikus vagyok, vagy nagyon.... :)))

Scala 2010.11.26. 13:14:29

@Dr.laikus PhD: fog. sincs ki a Béki, de így a leírás alapján nem egy hiteles személy... :-D

örülök, hogy sikerült leszokni.
Ma már annyi a környezeti és érzelmi gebasz, hogy nem áll 'a 88 éves koráig fecskét és szofit szívott' tétel, pl. Szabó Magda édesanyja, vagy maga az író... :-)

mutant · http://universal.blog.hu 2010.11.26. 16:16:37

Én Frontint szedek 10 éve lassan. Azzal tudok rendesen aludni.

Remélem, rendbe jön a levél írója mihamarabb!

Leroi 2010.11.26. 16:59:24

@mutant:
Jó szer, régen Alprox néven is futott, az eredti molekulát Xanax fantázianéven dobták piacra, jelenleg a Helex nevű generikuma is ismert...
Sokan használják, főleg a 0,5 mg-os kiszerelést altatóként, egyébként anxiolythicum.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.11.26. 17:56:03

@Leroi: :)

@Dr.laikus PhD: készséggel elismerem, hogy neki sokkal szarabb, mint nekem bármikor, egy zsák kukoricapehelyért nem lennék a helyében, mitöbb esélyem sincs arra, hogy átérezzem a problémáját.

Ettôl még szerintem nincs íráskészsége, szerintem feltûnési viszketegségben szenved, és szerintem jót tenne neki egy olyan dugás, ahol nem stresszel a saját teljesítményén.

Ha a "jajszegény kisfiú" és a "nefélj, rendbejössz" tengelyen szabad csak hozzászólni, akkor elnézést kérek.

ketiperri 2015.10.12. 05:30:00

@Alex10: szia! Megoldodott mar a problema?

Réthy Micky 2019.11.24. 13:25:58

Ez nekem csak jó, ha az érzelmeket kinyomja belőlem! Mondom /nekem/, aztán ki hogy van ezzel?
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása