Kiváló ellátás a Siófoki kórházban

2010.11.23. 14:00

Sziasztok,


Nagyon hiányoljátok a pozitív történeteket, íme egy:


Tesóm nyáron azzal szórakoztatta magát és a társaságát, hogy vízibicikliről szaltókat és fejeseket ugrott a Balatonba. Ezt egészen addig folytatta, amíg egyszer csak érezte, hogy a feje a tó fenekéhez ér és a háta is roppant egy nagyot. Felesége unszolására bement a Siófoki Kórház ambulanciájára és elmondta, mi történt. Sok-sok gerinc-felvételt csináltak, találtak is egy gyanús sérülést, ami viszont a felvételek alapján nem tűnt frissnek. Öcsémnek felsejlett egy korábbi vicces történet, amikor a gyerekeinket szórakoztatta azzal, hogy a lépcsőnkön seggen lecsúszik 10-12 lépcsőfokot. Az akkor nagyon fájt neki, így arra gyanakodott, hogy ez a sérülés esetleg akkor keletkezhetett.

 


Orvosi teendő nem volt, útjára engedték, ő pedig gondolta, megkíméli szüleinket a felesleges izgalmaktól és nem meséli el, milyen hülye volt már megint. Este 11 óra előtt nemsokkal szólt anyukám telefonja, a Siófiki Kórházból hívták. Van-e ilyen és ilyen nevű fia? Jó, nem kell megijedni, de a fiatalember délután járt náluk gerincsérüléssel és a radiológus munka után mégegyszer ránézett a felvételekre és sürgősen vissza kéne menni a kórházba, úgyhogy kérik szépen a telefonszámát, mert sajnos a tudakozóban le van tiltva. Anyukám telefonszámát is úgy nyomozták ki, hogy szerencsére tesóm iskola-logisztikai okok miatt hozzá van bejelentve és felhívták a tudakozót. Nem lett ideges anyukám kicsit sem, megadta a telefonszámot, aztán egyből hívta az öcsémet, hogy telefonon keresztül kitapossa a belét. Erre nem volt ideje, mert öcsémet közben hívták a kórházból is.


Némi huzavona után – ő már jobban van, nem is fáj annyira, és azóta ivott is – visszament, már várták és vitték egyből a CT-be. Nagyon alaposan megnézték, kikérdezték, hosszasan tanakodtak és végül úgy döntöttek, hogy mégiscsak egy régebbi sérülés lehet ez, így hazaengedték.

 

Tehát az orvosok


* ellátták,


* munkaidő végén mégegyszer megnézték a felvételeket,


* kinyomozták a telefonszámát,


* elérték, hogy visszamenjen,


* mégegyszer alaposan megvizsgálták.

 

 

Én ezen nem tudok túllépni, tényleg maximum respect az akkor és ott dolgozóknak, azt hiszem, sokkal többet tettek az elvárhatónál, úgyhogy még azt sem merem leírni, hogy mindenhol így kéne. A tesóm azóta az újonnan felfedezett régi sérülését is kezelteti, elég hosszadalmas lesz, de legalább tudja, hogy ott baj van és elment vele orvoshoz.


A hab a tortán, hogy az otthoni orvosa a további kezeléshez elkérte a CT felvételeket és a siófoki kollégák nem a filmet küldték el, hanem szó nélkül kiírták CD-re és úgy postázták el. Tudom, sok helyen CD-n adják át a felvételt, de nem ez a jellemző.

 

Üdv,

P.

 

 

 

Van egy sztorid a magyar egészségügy helyzetéről? Megvárattak, félrekezeltek, megaláztak? Küldd a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használd Kórházértékelőnket!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irise 2010.11.23. 14:05:40

tok jo, :) azert az ocsednek lehetne kicsit kevesbe kockazatkereso magatartasa :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.11.23. 14:07:55

Csillagpont a siófoki kórháznak.

Scala 2010.11.23. 15:52:14

Vastaps szerintem is.

Vizibicikliről tudtommal a fejes egyáltalán nem jó ötlet; talppal, seggel, illetve leginkább sehogyan se.

El Visco Stello (törölt) 2010.11.23. 17:47:07

Ez már annyira jó, hogy nem elvárható.

adamantium 2010.11.23. 20:12:45

nem akarok itt rosszmájú lenni de egy CD sokkal olcsóbb (bár erre is adót szed az artisjus nem tudom milyen alapon) mint kinyomtatni filmre ráadásul sokkal jobban elemezhető, hiszen: nagyítható, állítható a kontraszt. tehát több okból is jobb a CD

Scala 2010.11.23. 23:40:17

@adamantium: ez csak pontosítás, messze a rosszmájtól. :-) Ne légy magaddal ennyire szigorú.

gld 2010.11.24. 10:29:27

Nagyon jó ilyet olvasni :)

@El Visco Stello: "Ez már annyira jó, hogy nem elvárható."

Pont ezért lehet neki az átlagosnál is jobban örülni :)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása