Ne védjem azokat a "mocskokat"

2010.11.19. 06:00

Tisztelt Praxis blog!

 

Pénteken a balesetin jártam, mert sikerült ügyesen leesnem egy létráról és eltört a jobb bokám. Mentőt hívott a feleségem, körülbelül fél óra alatt értek ide, bár nekem egy örökkévalóságnak tűnt.Ezt leszámítva a mentősök nagyon rendesek voltak és gyorsan odaértünk a balesetihez.

 

 

Egy hordágyon feküdtem több, mint egy órán keresztül, a kutya sem szólt hozzám, gondolom elég nagy volt a forgalom péntek délután, mert mindenki ide-oda rohangált. Végre jött egy fiatal férfi, hogy megyünk röntgenre. Kiderült, hogy tényleg eltört a bokám, de szerencsére műteni nem kellett. Miközben megkaptam a fekvőgipszet, végighallgathattam két orvos véleményét az aktuális politikai helyzetről, úgy diskuráltak, mintha csak egy kávézóban ücsörögtek volna, engem pedig tárgyként kezeltek, nem zavartatták magukat, hogy én hallom őket.

 

A beszélgetés elég hamar eljutott a kisebbségek helyzetének elemzéséig (ha valaki nem értené, a romákról volt szó),olyan alpári stílusban ecsetelték a jól ismert "cigánybűnözést", hogy már baromi kellemetlenül éreztem magamat, ezért közbe is szóltam és megkértem őket, hogy ha egy mód van rá, akkor ezeket a dolgokat nem előttem beszéljék meg, mert én nem vagyok rá kíváncsi. Erre rám förmedt az egyik doktor úr, hogy fogjam be a számat (kicsit keményebb hangnemben), csak ne védjem azokat a mocskokat (ezt szó szerint így mondta), mert nem nekem kell minden nap bajlódnom velük és a családjaikkal, akik őket fenyegetik újra és újra. Mondtam, hogy én megértem az ő problémájukat is, bár nekem egész más a véleményem a dolgokról, de ez egyáltalán nem a legmegfelelőbb hely, hogy erről vitatkozzunk, kértem őket, hogy ha lehet, akkor hagyják abba ezt a beszélgetést.

 

Innentől kezdve már minden némán, csendben ment, de régen néztek már rám ennyi gyűlölettel, mint ők ketten. Végre elkészült a lábam,szó szerint  hozzám vágták a papírokat és fájdalomcsillapító receptet és haza zavartak (a feleségem kocsival jött értem, az egyik ápoló segített be a kocsiba, ő nagyon kedves volt).

 

Nem hiszem, hogy ebben az egész esetben volna tanulság, ráadásul jó tapasztalatokat is szereztem a mentősökről, ápolókról, de felháborított az egész helyzet. Nem hiszem, hogy a betegek, sérültek előtt kellene ilyeneket megbeszélni.

 

 

 

Van egy sztorid a magyar egészségügy helyzetéről? Megvárattak, félrekezeltek, megaláztak? Küldd a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használd Kórházértékelőnket!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baliquez 2010.11.19. 20:19:14

Nem romákkal van baja említett orvosoknak hanem cigányokkal, jellemzően azok közül is a deviánscigányokkal. Ne keverjük már a fogalmakat.

Roma az amelyik emberként viselkedik.
Cigány az amelyik emberkedik.

Amúgy szerintem olcsó cigányozós kommentgenerátor a poszt, valós szituációban az eloltásukat tárgyalnák ki.

kutya vacsorája 2010.11.19. 20:35:22

aki fajvédő szöveget hall, helyesen teszi, ha szót emel, bárhol és bármikor. nem szeretnék olyan országot, ahol @wolframkarbid: kulturszintje az általános.
egyébiránt: bárki bármiről bármit mondhat, benne van az alkotmányban,
ráadásul: miért van az, hogy munkaidőben magánbeszélgetést főszabályként csak az egészségügyiek folytathatnak? banki manyikát úgy rúgnák ki, ha a fodrászélményét ecsetelné az asztaltársának két átutalás között, hogy uzsgyi. vagy milyen lenne már, ha a lyukasórás tanár meglátogatná zh-t írató kollégáját és kiértékelnék a hallgatók seggét? a miséző püspök a ministránsokkal a tippmixeredményeket?

Poha 2010.11.19. 20:36:35

Szerintem erdemes lenne megvizsgalni a postolo felhaborodottsagat. "aktuális politikai helyzet" vs. "cigánybűnözés". Nem is biztos, hogy azzal van baja, hogy a ciganybunozesrol beszeltek, hanem arrol, hogy negativan velekedtek szeretett partjarol es ez sertette a kis erzetet. Meg az is lehet, hogy egyetert a ciganybunozessel. Viszont ebbol inkabb a rasszista megnyilvanulas jon le, pedig lehet, hogy csak egy vallasi fidesz fanatista a kedves postolo.

eMJe 2010.11.19. 20:43:28

@El Visco Stello: "Csak nem azt tudod, amit kell. Az általad említett tünetek pénzzel orvosolhatók lennének, csak azt a pénzt ellopták - a romáknál sokkal rafináltabb - fehérgalléros bűnözők(mifelénk politikusok). És az a pénz nagyságrendekkel több, mint amit a romák valaha is képesek lennének ellopni. Integrációra, felzárkóztatásra, munkahelyteremtésre, ilyen-olyan kisebbségi projektekre jól fizet az EU meg az állam." Haver, le kellene jönnöd a herkáról, mert már nem a valóságban élsz. Mennyi pénzt áldozzunk még rájuk? Ugyan már, amíg nem akarnak változni, amíg megfelel nekik ez az élősködő élet (tisztelet a kevés kivételnek), addig az életed is odaadhatod, marad minden a régiben. Ez szól minden "csak tv-ben láttam cigányt, de biztos hamisak az állítások" embernek is.
Abban viszont egyetértek, hogy nem munkaidőben kell magánügyeket megtárgyalni.

Irise 2010.11.19. 20:48:59

Nagyon fontos: problemakat kimondani nem szabad.
Olaszliszka remlik?
Nincs ciganybunozes,sosem volt,sosem lesz.
Nem szabad ilyen velemenyt nyilvanitani. Sem munaidoben, sem munaidon kivul.
Mert meg valaki pofan vag. Aki veletlenul sem cigany. Vagy akinek meg veletlenul sincs szuksege szavazatokra egy megvasarolhato tomegtol.

Az,hogy orvoso,munaidoben,mikozben a dolguat vegzik, ilyen temarol beszelnek... hat nincs ezekben egy is meltosag? Olyan dologrol beszelni,ami nincs?

Duplagondol,duplagondol.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.19. 20:54:27

igazuk volt az orvosoknak,nem a posztólónak kell szenvedni velük nap mint nap.Valami rózsadombi liberális f@$kalap lehet.

Bikli néni 2010.11.19. 21:00:19

@Leroi: "Gyerekkorunkban megtanultuk, hogy nem illik..." Leroi drága, van, akit erre megtanítottak. De egy olyan világban, ahol sokan (pl. kollégák) még visszaköszönni sem képesek, én már nem lepődöm meg semmin.
Egyébként én is tapasztaltam már hasonlót, bár ott inkább arról volt szó, hogy az ügyeletes doki úgy dühöngött, hogy kihallatszott a váróba, hogy az etnikum kihívta valami haldokló családtaghoz (pedig semmi baja nem volt), és ezért itt órákat várnak a tényleg betegek a váróban.

bakela 2010.11.19. 21:18:40

A zátlag egészségügyi dolgozó élete folyamán 2x annyi időt tölt a munkahelyén, mint a zátlag téébééfizető sz@rkeverő álkommentelő.
Ezért pl. fele annyi ideje van kávéházban üldögélni, mint a zátlag valódifeszültségkeltésbenérdekelt álposztolószabadvogelnek.
Ezért zátlagban fele annyit tölthet a családjával, barátaival, stb. a falakon kívül, hogy megtárgyalja a romani és cigó közti különbséget.
Ráadásul 5-8 évvel hal meg előbb, mint a zátlagfröcsögő /ha ezt a zátlagot a lumpenetnikaitársadalmilagnagyonhasznos réteget figyelmen kívül hagyva adjuk meg,- még több./ Meg a zátlagnyugdíja annyi, hogy a zátlaguk gyakorlatilag haláláig robizik.
A zátlagegészségügyi nem tud átmenni a zucca túloldalára a zátlag paleolit polgártársa elől, mert odahozzák neki.
A zátlagegészségügyi, még azt a jogi védettséget sem kapja meg a tetű kormányzatoktól, mint a zátlag gimnáziumi latin- ógörög tanár. /ami köztudottan a bodzatermesztés hivatalos nyelve./
A zátlagorvoshoz sokx nagyobb arányban törnek be a védenceitek, mert a kórházi portán ki van
írva , hogy kinek üres a lakása /Esztetet hívják ügyeleti beosztásnak/
A zátlag sürgősségi zátlagellátást az digitévés magyarjaink a számarányuknál min 5x nagyobb arányban veszik igénybe,- természetesen absz. indokoltan, meg az nekik jááár.
Ezért a zátlagorvos jobban szereti a zátlag „úton lévőt”, mint a zátlag zoroszlános mellényes.

A zátlag bokatörött, meg barátkozzon a gondolattal, hogy néhány éven belül a törését gipsz helyett betoncsizmával gyógyíttathatja csak. Igaz akkor majd nem pofázik senki: lásd: omerta.

Vkat118 2010.11.19. 21:20:55

Dokumentumfilm a tököli börtönről, számold össze a fehéremberek számát:
www.youtube.com/watch?v=i0acWWZ3xsY
Vesd össze a demográfiai adatokkal. (8% cigó) Izzítsd be mind a 8 bitnyi agysejted és vond le a következtetéseket, arról hogy van e C kategóriás bűnözés.

Bikli néni 2010.11.19. 21:24:59

@bakela: Bakela, nem semmi vagy :)

Bikli néni 2010.11.19. 21:30:03

@Slaydo: Számtalanszor elmondtam már, megragadom az alkalmat, hogy itt is elmondjam: a "cigánybűnözés" egy létező kriminológiai fogalom, tanítják az egyetemen. Ugyanolyan kategória, mint a női bűnözés, fiatalkori bűnözés, stb. Az egy teljesen más kérdés, hogy ebből a politikai "elit" politikai kérdést csinál, és következetesen tagadja ennek a létezését. Cigánybűnözés van. Az más kérdés, hogy ki mit ért alatta.

Vkat118 2010.11.19. 21:36:25

@Bikli néni: Nem tanítják az egyetemen 89 óta. Amúgy ezt miért nekem mondod? Én azt értem alatta, hogy eddig 2x próbáltak kirabolni, 1x loptak tőlem, 1x törték fel a kocsim, 1x rongálták meg a kocsim és 1x vertek össze. 6/6 cigány, 8% cigányfertőzöttség mellett.

epres négercsók 2010.11.19. 21:38:01

@hály end: A posztoló alaptalan, alpári és troll módra történő sértegetéséért a következő alkalommal bannolni fogok.

Bikli néni 2010.11.19. 21:40:20

@Slaydo: Érdekes, én kriminológia órára kb 2005-2006-ban járhattam, és még tanultam :) (a Gönczöl-Korinek-Lévai féle opusból).
És nem neked mondom, hanem a te kommented juttatta eszembe, ezért gondoltam, hogy megosztom. Nem feltételeztem, hogy te ezt nem tudod, elnézést, ha félreérthető voltam.

Vkat118 2010.11.19. 21:45:13

@epres négercsók: Ha azért bannolnod kell, mert felbasz az ilyen liberális, országpusztító mentalitás ám legyen. Úgy se érdekel már annyira, én májusban örökre elköltözöm, még a kontinensről is. 40%cigány, 40% nyugdíjas között engem már senki nem fog eltartani 40-50 év múlva. Főleg, hogy most már azt is elveszik amit magára próbálna megtermelni az ember. Ez az ország halott, de azért egy kicsit fáj érte a szívem.

tódór piroska 2010.11.19. 21:45:45

Nagyon csúnya dolog a rasszizmus, ennek egyik elítélendő és elrettentő példája az az összeállítás, amit a neten találtam, és alant ismertetek. Sújtsa megvetés azokat, akik ilyen listát összeállítanak! Miért nem inkább a romákat érő hátrányos megkülönböztetésekről meg a roma áldozatokról írnak? Cigány bűnözés pedig igenis nincsen!

"1. 1993. augusztus 23-án Kecskeméten három cigánybűnöző fényes nappal facsemeték mellől kiragadott karókkal agyonverte a 16 éves Kiss Norbertet. Az ügyben hozott legsúlyosabb ítélet mindössze három és fél év volt.

2. 1999. augusztus 28-án a 21 éves csákvári Csete Ferencet Zámolyon cigánybűnözők verték agyon. Különös mellékszál, hogy az elkövetők, mintegy negyvenen, óriási politikai nyomásgyakorlás révén, egy izraeli ügyvédnő, Katz Katalin szevezésében, valamint a hazai és a nemzetközi liberális körök fokozott nyilvánosságától kísérve, magukat politikailag üldözött és cigányságukban hátrányosan megkülönböztetett áldozatoknak kiadva a franciaországi Strasbourgba menekültek, ahol politikai menedékjogokat kaptak.

Az akció szervezettsége láttán a brit Jane´s Defence Weekly című, politikai/katonai stratégiával foglalkozó lap ,,külföldi titkosszolgálatok" magyarországi manipulációiról írt.

Később a csoport vezetőjét, Krasznai Józsefet megvádolták és jogerősen öt évre elítélték pedofilia miatt, amelyet az egyik 12 éves unokahúga terhére követett el.

3. 2004. január 21-én a Tolna megyei Nagydorogon egy Zsolnai Béla nevű cigánybűnöző kifosztotta és agyonverte egy idős ismerősét.

4. 2005. április 16-án a hódmezővásárhelyi Beyruth Rock Caféban mintegy harminc, a városban közismerten bűnözésből (drog- és lánykereskedelemből élő) cigánybűnöző támadt rá néhány magyar tizenévesre. Egyiküket megkéselték, úgy, hogy a szúrás előtt félrehúzták a kabátját, vagyis tudatosan ölni akartak.

5. 2005. május 8-án Örkényben negyven cigánybűnöző támadt rá két rendőrre, akik egy körözött cigánybűnözőt kerestek.

6. 2005. június 7-én Hajdúhadházon agresszív cigánybűnözők támadtak egy kocsma tulajdonosára, majd a kiérkező rendőröket is megtámadták.

7. 2005. június 7-én Dunavecsén két tizenéves cigánybűnöző életveszélyesen megszúrta egy videotéka női eladóját, mert nem engedte, hogy filmet nézzenek az üzletben.

8. 2005. július 26-án három cigánybűnöző egy balatonfenyvesi vasútállomáson áthaladó vonaton szóváltásba keveredett egy balatonboglári fiatalemberrel, akit ezután a mozgó vonatról a peronra löktek. Az áldozat életveszélyes fejsérülést szenvedett.

9. 2005. augusztus 26-án két cigánybűnöző esett egymásnak a kaposvári plázában. Az őrjöngők szétverték az áruházat.

10. 2005. szeptemberében Ópályiban az éppen borsót szedő 59 éves Jakabné Ördög Katalint hátulról vascsővel két cigánybűnöző agyonütötte.

11. 2005. november 3-án egy polgárőr a Nyugati téri aluljárón sétált át. Tizenöt cigánybűnöző kötött bele, majd rátámadtak. A polgárőr három támadót ártalmatlanná tudott tenni gázpisztolyával, de a tár kiürült, s ezután a cigánybűnözők rávetették magukat, és súlyosan bántalmazták.

12. 2005. december 3-án intézkedő rendőrt vertek meg a cigányok Zagyvarékason.

13. 2005. december 19-én száznál több cigány támadt rá azokra a rendőrökre Hevesen, akik egy körözött cigánybűnözőt akartak elfogni.

14. 2005. december 2-án szamurájkarddal felfegyverkezett cigánybűnözők támadtak négy horgászra az egerszalóki Gerendás büfé parkolójában. Mind a négyen nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket: bordatörést, nyílt végtagtöréseket szenvedtek. Egyikük koponyájából egy egy centiméteres darabot kellett kioperálni. Az autókat összetörték. A verekedő cigányok állítólag sértő, magyarellenes kijelentéseket is tettek.

15. 2005 decemberében a 47 éves pásztói A. Istvánt három tizenéves cigánybűnöző saját házában brutálisan megkínozta, hogy elárulja, hol tartja örökségből származó nagyobb pénzösszegét. A. István belehalt a kínzásba. A cigánybűnözők testét láncfűrésszel feldarabolták, s egy közeli derítőbe dobták a maradványokat.

16. 2006. március 11-én este Budapesten, a XI. kerületi Fehérvári úton egy villamosmegállóban egy 15 éves cigánybűnöző hátba szúrt egy 17 éves magyar fiút. A sértettet súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

17. 2006. március 11-én Inkén egy 59 éves magyar férfi összetűzésbe került cigány szomszédjával, miután az társaival hangoskodott, és az utcán rodeóztak egy Ladával. A magyar férfi megkérte őket, hogy fejezzék be, mire a cigánybűnözők neki támadtak. A megtámadott magyar férfi önvédelemből flóbert pisztolyát használta, és arcon lőtte az egyik cigánybűnözőt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Annak egyik társa ekkor beült a Ladába, és behajtott a megtámadott magyar férfi udvarára, ahol elütötte a magyar férfit, aki súlyos lábtörést szenvedett.

18. 2006. május elején tizenéves cigánybűnözők vertek össze egy férfit Olaszliszkán. A férfit először részegen, házának udvarán hagyták helyben. A tizenéves cigánybűnözők azért támadtak rá, mert hiába kértek t?le pénzt. A férfi felesége rendőröket hívott, a cigánybűnözők azonban később többször is visszatértek a házhoz, és folytatták a verést, végül vascsővel és karóval ütlegelték áldozatukat, akinek ekkor tört el a keze és a lába. A súlyos bántalmazásról a rendőrség már csak a kórházba szállítás után szerzett tudomást, mert a házaspár nem mert újra a rendőrséghez fordulni.

19. 2006 májusában ugyanezek a cigánybűnözők cigarettát kértek egy asszonytól, ám ő nem adott nekik, mert nem dohányzik. Ekkor brutálisan összeverték.

20. 2006. július 20-án hajnalban Makó külterületén egy Kurai András nevű 15 éves cigánybűnöző megerőszakolta, majd megkötözte és felgyújtotta a 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henriettát. A magyar lány néhány nap múlva belehalt égési sérüléseibe.

21. 2006. június 18-án egy 21 éves kisvárdai cigánybűnöző karóval agyonvert egy 69 éves anarcsi gazdát annak saját gyümölcsösében, miután az idős magyar férfi rajtakapta lopás közben.

22. 2006 októberének első napjaiban négy cigánybűnöző napokig kínozott egy tizenhat éves magyar fiút Miskolcon, a Fiatalkorúak Regionális Börtönében. A fiúnak először mindegyikükkel meg kellett verekednie, majd többször, többféle módon megerőszakolták, végül a cellatársak a lepedőkből kötelet készítettek, és ennek segítségével felakasztották a fiatalt. A fiú azért élte túl az akasztást, mert az utolsó pillanatban a kezét be tudta csúsztatni a nyaka és a kötél közé. Ekkor riasztotta az őröket az ötödik cellatárs, aki nem bírta nézni a fiú szenvedését.

23. 2006. október 7-én Öcsödön cigánybűnözők agyonverték a 78 éves Kovács Sándort. Pénze nem volt, így ki sem foszthatták.

24. 2006. október 7-éről 8-ára virradó éjjel Tiszacsegén cigánybűnözők agyonverték a 22 éves jászberényi Farkas Gábort. A fiatalember azért látogatott el a Tisza-menti településre, hogy a család hétvégi házát felkészítse a télre. Este betért barátjával egy helyi szórakozó helyre, ahol beszélgetni kezdett egy ottani lánnyal. A faluban közismert cigánybűnöző Bari család néhány tagja beléjük kötött, ezért a fiatalok távoztak. Tucatnyi cigánybűnöző azonban az utcán halálra verte a fiatalembert.

25. 2006. október 15-én Olaszliszkán a 44 éves Szögi Lajost kislányai szeme láttára lincselte meg több tucat cigánybűnöző.

26. 2006. október 20-án este 8 fős cigánybanda támadt egy szolnoki Ady Endre úti söröző vendégeire. A BMW-vel érkező cigánybűnözők az addig kedélyesen sörözgető magyarok közül több személybe is belekötöttek, mígnem megtalálták az ürügyet a verekedésre: az egyik vendég a cigányoknak nem tetsző zeneszámot hallgatott...

27. 2006. október 27-én este Átányban mintegy 30 cigánybűnöző vert össze egy buszvezetőt, mert az rádudált a buszöbölben ácsorgó, a forgalmat akadályozó társaságra.

28. 2006. november 5-én cigánybűnözők támadtak rá négy budapesti magyar férfira Nakon, akik egyike házat örökölt a Tolna megyei faluban. A cigánybűnözők szerették volna megszerezni az ingatlant, ezért rontottak rá a magyarokra, akik közül egy 27 éves fiatalembert életveszélyes sérüléssel szállítottak kórházba, miután az egyik cigánybűnöző baltával fejbevágta.

29. 2006 novemberében Orosházán súlyosan megsebesítettek egy 68 éves magyar gazdát a portáján fosztogató cigánybűnözők.

30. 2006. november 29-én egy 36 éves cigányasszony őrjöngött a botpaládi polgármesteri hivatalban, mivel a segélyből levonták az iskolatámogatást, miután többszöri felszólításra sem igazolta, hogy iskolába járnak a gyerekei. Az élősködő cigánybűnöző azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a hivatalt.

31. 2006. november 29-én fosztogató cigánybűnözők vertek agyon egy 58 éves magyar férfit a Miskolchoz tartozó Kerekhegyen lévő telkén.

32. 2006. december 2-án részeg cigányok vertek össze Egerben egy magyar diákot. A fiatalember súlyos sérüléseket szenvedett.

33. 2006. december 11-én egy cigány férfi rosszul lett autójában. Családtagjai mentőt hívtak hozzá, de mire a kocsi odaért, a férfi már meghalt. A cigánybűnözők ekkor nekiestek a mentősöknek. Életüket csak a kiérkező rendőrök tudták megmenteni.

34. 2007. február 28-án a kora reggeli órákban a jászfényszarui vasútállomáson cigányok kilöktek a vonatból egy 36 éves jászapáti magyar férfit, akit előtte megkéseltek.

35. 2007. márciusában egy 26 éves cigány, miután fölvette a segélyt Polgáron, berúgott, majd hazafelé indult ordítozva. Egy útkereszteződésnél rákiáltott egy idősebb biciklistára, hogy álljon meg, de az nem állt meg. A részeg cigány utánaszaladt, lerángatta a nyeregből, és többször fejberúgta. A férfi a kórházban meghalt.

36. 2007. április 7-én hajnalban Miskolc belvárosában három fiatal cigánybűnöző brutálisan összevert egy nőt és egy férfit egy villamosmegállóban. A cigánybűnözők rabolni akartak, ezért egy nőt a földhöz vágtak, és megrugdosták. A segítségére siető férfit is brutálisan összeverték.

37. 2007. április 8-án, húsvéthétfőn egy 19 éves cigánybűnöző agyonverte és kirabolta a 99 éves Lajos Piroskát.

38. 2007. május 17-én egy 32 éves cigányasszony megkéselte fia egyik iskolatársát a Szabolcs megyei Kisléta általános iskolájában. Előtte a két gyerek összeveszett.

39. 2007. június 18-án hajnalban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzséron egy 12 éves cigánybűnöző belopózott a szomszédban lakó 19 éves nőhöz, és álmában megkéselte, mert a magyar lány előző nap rászólt.

40. 2007. június 24-ére virradóan K.I., 49 éves cigánybűnöző súlyosan bántalmazta saját lakásán a 90 éves ózdi bácsit, hogy az a helyszínen meghalt. Ezt követően a gyilkos a lakásból készpénzt és takarékbetétkönyvet tulajdonított el.

41. 2007. június 24-én mintegy ötven cigánybűnöző támadt a rendőrökre. A hatósági személyek igazoltatni akarták egy 15 fős cigány társaság tagjait, akik megtagadták az igazoltatást. Ezután támadtak a rendőrökre, akiknek figyelmeztető lövést is le kellett adniuk.

42. 2007. július 23-án egy 23 éves dunakeszi cigány nő cigarettát kért egy idős hölgytől, majd miután nem kapott, leszúrta és kirabolta.

43. 2007. augusztus 16-án a Nógrád megyei Kállón helybéli cigányok vascsővel félholtra vertek egy erdőkürti fiatalembert, aki a szomszédos Erdőkürtön nem sokkal korábban rajtakapta őket terménylopás közben. A fiatalember életveszélyes állapotban került kórházba. A tettesek ellen eljárás sem indult.

44. 2007. szeptember 13-án késő este a szabolcsi Piricsén három cigánybűnöző agyonvert és kirabolt egy helyi kocsmárost.

45. 2007. szeptember 16-án szamurájkarddal vágta meg a budapesti XI. kerületi Black Dog nevű kocsma pultosát két cigánybűnöző miután szóváltásba keveredtek. A magyar férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

46. 2007. október 14-én éjjel három cigánybűnöző tört be egy ácsi családi házba. A tulajdonos észrevette őket, a bejárati ajtóhoz sietett, és megpróbálta megakadályozni, hogy értékeit elvigyék. A betörők azonban túlerőben voltak, belökték őt az ajtón, és egy vasrúddal fejbe verték. Szerencséjére, az ütés nem találta el igazán, így "csak" könnyű sérüléseket szenvedett.

47. 2007. november 5-én a Ferenc körút és az Üllői út sarkán egy cigánybűnöző rátámadt egy várandós magyar nőre. Többször arcul ütötte, és kirabolta.

48. 2007. november 8-án cigánybűnözők hatoltak be egy idős gyáli asszony otthonába. A 103 éves nénit brutálisan összeverték és megrugdosták. A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a néni megnyomta az otthonába telepített biztonsági rendszer segélyhívó gombját, a Body Guard Hungary diszpécsere pedig rögtön értesítette a rendőrséget. A rendőrök gyorsan a helyszínre érkeztek, így még ott el tudták fogni a hölgy embertelen támadóit, őt magát pedig azonnal kórházba szállították. A néni életveszélyes sérüléseket szenvedett.

49. 2007. november 11-ére virradó éjjel Szalonnán megölt és kirabolt egy 93 éves nénit egy 15 éves cigánybűnöző. A gyanúsított 2008 márciusában szabadlábon védekezhetett, miközben néhány szigetvári magyar srácot egy pofonért hónapokra előzetesbe helyeztek. Ez a rasszista megkülönböztetés!

50. A cigánybűnözés történetében is példátlan brutalitással végzett egy 88 éves nénivel egy 21 éves cigány Gadnán 2007. november 18-án. Előbb megerőszakolta áldozatát, majd összeszurkálta a hátát, kinyomta a szemét, baltával széthasította a fejét, végül levágta a lábát.

51. 2007. december 8-án Mátészalkán a Luca büfében cigánybűnözők brutálisan bántalmazták a kocsma tulajdonosát, mert egy helyi cigánybűnözőt a zárórára és annak részegségére tekintettel a kocsmáros nem akart kiszolgálni. A cigánybűnöző ekkor értesítette bűntársait, a Vida-bandát. A cigánybűnözők baltákkal, baseballütőkkel, vasvillákkal felszerelkezve érkeztek a presszóhoz, egy üveggel leütötték a kocsmárost, vasvillát szúrtak bele, szétverték a kocsmát és a kocsmáros autóját.

52. Saját lakásában verték agyon a 67 éves Balogh Lászlót Tarnabodon cigánybűnözők 2008. február 6-án, majd egy 9600 forint értékű olajradiátort vittek el. A 15, 16 és 17 éves cigány gyilkosok hetek óta fenyegették és fosztogatták a férfit.

53. 85 éves magyar nénit vert agyon és rabolt ki egy 32 éves cigánybűnöző, Orsós Sándor Jászberényben 2008. február 22-én.

54. 2008. február 22-én megtámadott és kirabolt egy ágyhoz kötött magyar bácsit egy cigánybűnöző Mátraszőlősön. Az elkövető rágyújtotta az ágyneműtartót áldozatára, aki csodával határos módon életben maradt.

55. 2008. február 23-án hajnalban a Heves megyei Tarnaörsön egy 20 éves cigánybűnöző megerőszakolt egy 80 éves magyar nénit, majd 11 ezer forintja átadására kényszerítette, és azt követelte, hogy főzzön neki kávét.

56. 2008. február 23-án hajnalban két cigánybűnöző tört be egy idős asszony házába Nyírvasváriban. A zajra felébredő nénit fenyegetve a pénzét követelték, fojtogatták, majd megkötözték. Az elkövetők végül néhányezer forinttal távoztak.

57. 2008. március 9-én kővel és bottal vert össze két 15 éves cigánylány egy 50 éves férfit Miskolcon, miután nem adott nekik pénzt.

58. 2008. március 10-én délután a gyöngyösi kórházban cigánybűnözők megvertek egy doktornőt, aki egy cigány beteget nem akart befektetni az osztályra. Az orvos szerint a beteg állapota ezt nem indokolta, járóbeteg-szakrendelésre kívánta továbbküldeni. A beteg cigányasszony ezzel szemben biztos volt abban, hogy gyógyíthatatlan, súlyos betegségben szenved, és követelte, hogy vegyék fel fekvőbetegként. Miután a doktornő ezt továbbra sem tartotta indokoltnak, a cigányasszony szitkozódni kezdett, majd a kíséretében lévő fiatal cigány nő többször megütötte a doktornőt. A doktornő beadta felmondását.

59. Saját bevallásuk szerint 3200 forintot találtak annál a 74 éves ceglédi nőnél, akit saját tanyáján ölt meg két cigánybűnöző 2008. március14-én.

60. 2008. március 19-én két cigánybűnöző erőszakolt meg egy asszonyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tornyospálcán, miután rátörték házának ajtaját és megverték.

61. Rossz jegyet akart adni neki, ezért megrúgta, és egy vascsővel kezdte ütögetni fizikatanárát egy 16 éves cigánybűnöző, Lakatos Zoltán 2008 márciusában. Az eset a józsefvárosi Erdélyi utcai iskolában történt.

62. 2008. március 22-én egy 37 éves cigánybűnöző behatolt egy 59 éves hajósi nő lakásába. Megverte, majd a nyakában lévő 2 db arany nyakláncát és 6 db arany medálját letépte és elvitte.

63. 2008. március 27-én egy 17 éves kaposvári szakiskolás cigány diáklány osztályfőnökét durván becsmérelte, egy másik tanárát leköpte. Kiderült, hogy a kis cigánybűnöző diáktársait rendszeresen terrorizálja.

64. 2008. április 8-án Nyírkátán, a Petőfi utcában mintegy 30 cigánybűnöző akart lincselni, miután egy autó elütött egy féktávolságon belül az útra rohanó gyereket.

65. 2008. április 11-én Jászladányban egy 47 éves önkormányzati munkatársat szúrt nyakon egy cigánybűnöző egy törött pohárral, mert kevesellte a segélyt. A törött pohár két centiméterre állt meg a nyaki artériától.

66. 2008. április 16-án megöltek egy 77 éves asszonyt somogyzsitfai otthonában anyagi haszonszerzés miatt cigánybűnözők.

67. 2008. április 19-én este Vásárosnaményban egy 19 és egy 26 éves cigánybűnöző agyonvert és kirabolt egy 69 éves magyar férfit.

68. Egy 34 éves cigánybűnöző 2008. április 19-én, szombaton Kiskunhalason a kora esti órákban a bejárati ajtót betörve bement egy 52 éves magyar nő lakásába, ahol a feljelentőtől a mobiltelefonja átadását követelte. Hogy szavainak nyomatékot adjon, ütlegelni kezdte a nőt, közben annak kötényét leszakítva a kötényzsebében levő, körülbelül 5 ezer forint értékű mobiltelefont elvette. A bántalmazás során a nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést - orrcsont-törést - szenvedett.

69. 2008. április 22-én Somogy megyében, Öreglak-Barátihegyen két, lovas kocsin utazó cigánybűnöző támadt egy juhászra, mert annak birkái a földes út közelében legeltek. Kaszával összevágták.

70. 2008. május 2-án Hajdúhadházon, a bocskaikerti vasútállomás közelében öt cigánybűnöző támadt rá egy idős hölgyre, s miután kitépték a kezéből több tízezer forintot tartalmazó táskáját, elszaladtak.

71. 2008. május 4-én ugyanezek a cigánybűnözők a délelőtti órákban a lakásán, bottal vertek meg egy 67 éves asszonyt, s elvették ezüst fülbevalóját. Egy órával később a Hajdúhadház és Bocskaikert közötti úton felborítottak egy kerékpárost. Miután a nő földre került, elragadták a táskáját, letépték aranyláncát.

72. 2008. május 6-án egy tanárnőt fojtogatott egy cigánybűnöző a Heves megyei Dormánd iskolájában, mert a tanárnő rászólt a gyerekére.

73. 2008. május 10-én este a fővárosban öt tizenéves magyar fiatalra, köztük lányokra támadt hat kigyúrt cigánybűnöző a Petőfi hídon. A magyarellenes, rasszista kijelentéseket is hangoztató cigánybűnözők súlyos sérüléseket okoztak a fiataloknak.

74. Majdnem halálra vert egy férfit Gyöngyösön egy 14 és egy 37 éves cigánybűnöző 2008. május 16-án hajnalban. Az elsődleges orvosi vizsgálat életveszélyes sérüléseket állapított meg a bántalmazott férfin.

75. 2008. május 25-én szolgálatban lévő buszsofőrre támadtak cigánybűnözők Miskolcon. Az egyik városi autóbuszjárat vezetője a Miskolc belvárosi megállónál kinyitotta az első ajtót a felszálláshoz, ekkor - nem tudni, miért - négy cigány férfi és egy cigány nő, aki a karjában kisgyermeket tartott, szidalmazni kezdte őt, leöntötték sörrel, egyikük pedig megrúgta.

76. 2008. május 29-én Nagykállóban egy 16 éves cigánybűnöző súlyosan bántalmazta öccse 39 éves tanárát annak lakásánál. Előzmény, hogy a pedagógus egy iskolai verekedés miatt kérdőre vonta a cigánybűnöző öccsét.

77. 2008. június 13-án éjszaka cigányok verték agyon és rabolták ki saját házában a zagyvarékasi D. Józsefet.

78. A Magyar Gárda mentette ki az életveszélyben lévő Pölöskei Lászlót és feleségét Galgagyörkről 2008. június 14-én. A fiatal magyar párt őrjöngő cigány szomszédjai meg akarták ölni. Előzmény, hogy a Pölöskeiék telkén álló nyárikonyhában jogtalanul tartózkodik az Oláh család, s a bitorlás miatti folyamatos viták fajultak addig, hogy a jogkövető magyar párt le akarták mészárolni a cigánybűnözők.

79. 2008. július 24-én délelőtt öt cigány késsel fenyegetőzve kirabolt egy fiatal magyar lányt a fővárosi XI. kerületi Kosztolányi Dezső téren.

80. 2008. július 25-én Kunszentmiklóson egy 14 éves cigánybűnöző téglával fejbedobott egy 45 éves magyar férfit, aki belehalt a sérülésbe.

81. Életmentésre érkező mentősökre támadtak 2008. július 28-án cigánybűnözők Bicskén. A cigánybűnözők ütésekkel, rúgásokkal fogadták a bajban lévő rokonuk megsegítésére érkező mentősöket.

82. Tucatnyi cigánybűnöző támadt rá egy magyar férfira és leányára, majd a segítségükre siető feleségére és fiára a Fejér megyei Mezőfalván 2008. szeptember 5-én este, miután a magyar férfi autójával összeütközött egy szabálytalanul, jogosítvány és bukósisak nélkül motorozó cigánnyal. A környező házakból előtóduló cigánybűnözők nekiestek a vétlen férfinak és családjának. A vérszomjas tömeg gyilkolási vágyának a kiérkező rendőrök figyelmeztető lövése vetett véget. A magyar áldozatokat súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

83. 2008. szeptember 26-án Mátészalkán egy 19 éves cigánybűnöző megerőszakolt egy 71 éves asszonyt. Elfogásakor kiderült, hogy két hónappal korábban egy 58 éves nőt is megerőszakolt.

84. 2008. szeptember 26-án Nyíregyházán egy 15 éves cigánybűnöző kitépte egy nyolcéves lány füléből annak fülbevalóját és elvette arany nyakláncát.

85. 2008. szeptember 27-én Sárospatakon egy 14 éves cigánybűnöző lábon szúrt egy 24 éves magyar férfit, aki életveszélyesen megsérült, kómába esett, majd két nap múlva belehalt sérülésébe.

86. Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság 2008. szeptember 28-án egy 15 és két 17 éves cigánybűnözőt Dombóváron. A cigánybűnözők szeptember folyamán legalább tíz alkalommal zsarolták meg, rabolták ki és verték össze magyar diáktársaikat. A két idősebb cigánybűnöző korábban már volt büntetve, egyikük hasba szúrt egy magyar nőt.

87. Pisztollyal lőttek be egyedülálló idős magyarok házaiba cigánybűnözők Tarnabodon 2008. szeptember 29-én hajnalban. Néhány portára Molotov-koktélt dobtak.

88. 2008. szeptember 29-ére virradóra Patca és Zselickisfalud között egy lovaskocsit hajtó cigány gyeplővel fojtogatott egy 28 éves magyar nőt. A cigánybűnöző azért vadult meg, mert kivilágítatlan szekere elé fogott lovait a magyar nő által vezetett autó reflektora elvakította. Ezért a cigánybűnöző hajánál fogva kirángatta autójából a vétlen sofőrt, és fojtogatni kezdte. A fia közben a megtámadott magyar nő 18 éves öccsét ütlegelte. A cigánybűnözőt korábban már elítélték.

89. Három cigánybűnöző, köztük két nő támadt egy óvónőre Kiskundorozsmán 2008. október 1-jén, mert a pedagógus azt kérte tőlük, a család óvodába járó gyerekét ne késve vigyék reggelente az intézménybe. A cigánybűnözők a gyermekek szeme láttára ütlegelték és fojtogatták az óvónőt, aki följelentést tett, mire a cigánybűnözők megfenyegették, mondván, ha kimegy az utcára, megölik.

90. Mintegy ötven cigánybűnöző támadt botokkal egy hagyományőrző csoportra Sazabadszálláson 2008. október 11-én este. A nagyjából 30 fős magyar csoport rókavadászatot imitáló lovagláson vett részt, majd este egy vendéglőben vacsorázott, amikor agresszív cigánybűnözők történ rájuk az ajtót, és ütni-verni kezdték őket. Többen nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedtek.

91. 2008. november elején Mosonmagyaróváron a pályaudvaron a 15 éves cigánybűnöző Dalka István és társa megtámadta a 17 éves dunaszigeti magyar fiút, Ásványi Krisztiánt, és eszméletlenre verték, majd kirabolták. A fiatalember kómába került, lélegeztetőgépen tartották . 2008. december 10-én felébredt a kómából, de látását elvesztette.

92. 2008. november 24. A felajzott rokonság elől a rendőrautóba menekítették annak az Inter City vonatnak a mozdonyvezetőjét, ami csütörtökön ütközött össze egy Suzukival a Veszprém megyei Öskünél. A piros Suzuki utasai az ütközés után rögtön szörnyethaltak. A helyszínre érő népes, legalább húszfős rokonság bosszút akart állni a mozdonyvezetőn, akit csak a kiérkező rendőri erők mentettek meg.

93. A 33 éves F.E., a 23 éves K.A. és a 16 éves Kolompár Zsolt cigánybűnözők saját háza udvarán leütöttek és kiraboltak egy 80 éves magyar nénit 2008. december 1-re virradó éjjel. A néni meghalt.

94. 2008. december 2-án Sátoraljaújhelyen két cigánybűnöző brutálisan megvert egy tanárt annak kertjében. Ok, hogy a tanár néhány évvel korábban (!) egy iskolai csetepaté során szétválasztotta a verekedőket, akik egyike az egyik cigány fia volt.

95. 2008. december 6-án délután egy 21 éves cigánybűnöző Budapesten a VIII. kerületi Diószeghy Sámuel utca egyik lakásában leszúrt egy idősebb férfit.

96. 2008. december 11-én Sátán három cigánybűnöző brutálisan összevert és kirabolt egy 67 éves magyar nénit. A néni másnap belehalt sérüléseibe.

97. Brutálisan megvertek és kiraboltak egy idős férfit kovásznai lakásán 2008. december 14-én délután. A 84 éves Paltán József a kórházban belehalt sérüléseibe. Gyilkosai: a 18 éves Budi Ernő és a 26 éves Budi Zoltán cigánybűnözők. Az idős székely orr- és szemöldökcsontját, bordáit eltörték, fejét csavarhúzóval szurkálták össze az állatok. Az öregnek 1000 lejért, vagyis nagyjából 70 ezer forintért kellett meghalni.

98. 2008. december 15-ére virradó éjjel saját otthonában támadták meg a vecsési Városi Nemzeti Szövetség, valamint a Jobbik helyi vezetőjét, Szabó Attilát, a Magyar Gárda tagját, aki nemrég arról lett nevezetes, hogy kezdeményezésükre életnagyságú bronz lovas szobrot állítottak Vecsésen a honvisszafoglalás tiszteletére. A 6-7 cigány támadó éjjel lopózott be a házba, s fegyverekkel, viperákkal támadtak az ágyában alvó családfőre, aki ennek ellenére - kitűnő kondíciójának köszönhetően - még képes volt védekezni egy ideig. A lelketlen és kegyetlen támadók a család többi tagját sem kímélték, Szabó Attila feleségét megkötözték, a 14 éves kislányának fegyvert szorítottak a fejéhez, de még a nagymamát is bántalmazták. A támadók végül értékeket is magukhoz vettek, majd távoztak.

99. 2008. december 18-án a fővárosi Bosnyák tér egyik kocsmájában négy részeg cigánybűnöző agyonszurkálta az idős B. Istvánt, mert rájuk szólt a játékautomata rugdosása miatt.

100. 2008. december 21-én egy 16 és egy 30 éves cigánybűnöző karókkal agyonverte azt a 85 éves nénit, aki gyümölcsösében munkát adott nekik. A cigánybűnözők a néni pénzét akarták megszerezni.

101. 2008. december 24-én, Szenteste (!) Szilhalmon egy cigánybűnöző brutálisan bántalmazott, majd kirabolt egy egyedülálló idős magyar férfit, V.A.-t.

102. 2009. január 6-án kedden Tiszaroffon egy 25 éves cigánybűnöző agyonvert és kirabolt egy 86 éves magyar nénit.

103. 2009. január 15-én Pécsett cigánybűnözők gyilkoltak meg egy idős asszonyt Meszes városrészben.

104. 2009. január 21-én jelentette be a győri rendőrség, hogy a városban 2008 novembere óta garázdálkodó cigány rablóbandát kapcsoltak le. A 16 fiatalkorú bűnözőből 15 cigány volt, egy pedig nigériai. Magyar nem volt köztük.

105. 2009. január 27-én Karancslapujtő általános iskolájában egy 17 éves magyar gimnazistát vert össze egy cigánybűnöző. A magyar fiatal iskoláját mutatta be, a továbbtanulást népszerűsítve, eközben szóváltásba keveredett egy cigánnyal, aki szokásos a csordaszellemben bátyjait ráuszította a gimnazistára. Az egyik cigánybűnöző úgy ütötte arcon a magyar ifjút, hogy eltört az arccsontja.

106. 2009. január 31-én este a Heves megyei Boldogon szolgálaton kívüli tűzoltók egy kollégájukat búcsúztatták a helyi kultúrházban. Több tucat cigány erőszakosan be akart menni a zártkörű rendezvényre, s amikor kiküldték őket, rátámadtak a tűzoltókra. Egyiküket megkéselték, súlyos sérülést okoztak neki.

107. 2009. február 1-jén Szolnokon egy 70 éves bácsi rajtakapta az általa bérelt akácos terület cigány fosztogatóit. Elzavarta őket, majd elkezdte visszahordani a fát a telkére. De közben nagyobb létszámban visszatértek, majd a cigánybűnözők kövekkel kezdték dobálni az idős embert, aki ekkor légpuskából rájuk lőtt. Ezek után a tulajdonát védő magyar ellen indult eljárás, akárcsak a kesznyéteni Barna bácsi esetében.

108. 2009. február 4-én Mándokon egy 26 éves általános iskolai tanárnőt brutálisan összevertek, megrugdostak cigánybűnözők, mert egy cigánylány nem szerepelt a farsangi műsorban, valamint a tanárnő szóvá tette, hogy tetves.

109. 2009. február 7-én Hevesen hamis riasztást kaptak a rendőrök azzal, hogy a Dankó Pista utcában tömegverekedés van. A kéttagú járőr ennek nyomát sem látta, viszont vagy harminc cigánybűnöző támadt rájuk, bosszút lihegve, amiért egy nyolcszorosan körözött cigánybűnözőt kerestek korábban.

110. 2009. február 7-én Veszprémben cigánybűnözők hordája megölte az MKB Veszprém román kézilabdázóját, Marian Cozmát. A szerb Zsarko Sesumot, Cozma csapattársát fejbe rúgták, arccsontja tört. A horvát Ivan Pesityet, aki szintén az MKB Veszprém légiósa, vesén szúrták, egyik veséjét el kellett távolítani. A rendőrök Raffael Sándort, Sztojka Ivánt és Németh Győzőt keresik, de a tömeg legalább 30 cigányból állt.

111. 2009. február 8-án Ózdon kétszáz felfegyverkezett cigánybűnöző támadta meg a Magyar Gárda helyi tagtoborzó rendezvényét. A tömegmészárlást a rendőrség akadályozta meg.

112. Lakatos Bertalan 2009. április 19-én egy szórakozóhelyen minden indok nélkül életveszélyesen megsebesített egy helybeli férfit, V. Józsefet. Az elkövetés módja: egy sörösüveg alját letöri, majd azzal végighasítja az áldozatot a fülétől a mellkasáig.

113. 2009.július 1. A fiatalok néhány percre mentek ki levegőzni, amikor három cigány férfi hozzájuk lépett, és minden előzmény nélkül a náluk lévő vascsövekkel ütni kezdték a fiúk fejét. Miután a fiúk földre kerültek, a támadók többször fejbe rúgták őket. Egyikük táskáját eltulajdonították, majd a helyszínről elmenekültek. Az egyik fiú koponyasérülést, míg a másik orrcsonttörést, agyrázkódást szenvedett, és több foga is bánta. Mindkét áldozat több napra kórházba került.

114. 2009. augusztus, Körmend. Egy helyi jobbik alelnökre támadt egy cigánybűnöző lapáttal és életveszélyesen megfenyegette a családját. A rendőrség tétlen.

115. 2009. augusztus. Pusztán "szórakozásból" támadott és vert meg több fiatalt a múlt héten Dombóváron egy fiatalember és fiatalkorú társa.

116. 2009. augusztus. Az 59 éves rokkantnyugdíjas autószerelőt, Gy. I.-t cigányok verték meg a mindszenti kompnál. A férfinak halálfélelme volt, és támadói családját is megfenyegették.

117. 2009. szeptember 4. Csak egy doboz cigarettáért indult M. László, akit a múlt pénteken gyilkoltak meg különös kegyetlenséggel egy pesterzsébeti élelmiszerüzlet előtt. A sértett akkor ért a bolt elé, amikor egy vevőt ütlegelt két cigány férfi, amiért az szólni mert nekik, hogy ne kötözködjenek a bolti eladóval. Miután az 53 éves férfi arra kérte a két garázdát, hogy fejezzék be a verekedést, szó nélkül fejbe rúgták, amit húsz (!) alkalommal megismételtek. A középkorú férfi szombaton hajnalban hunyt el. A sértett testén az orvosok nem találtak ütésnyomokat, zúzódásokat, kizárólag a fejét érték a rúgások; fia elmondása szerint a apja arcának jobb fele és orra a felismerhetetlenségig összezúzódott. "

És a romák rovására elkövetett gyilkosságok? Ártatlan kisgyermek és édesapja lelövése orvul?
Ha van cigánybűnözés, akkor magyarbűnözés is van!

felka 2010.11.19. 21:46:33

@hály end:
XD XD

sírva röhögök még mindig..
veled nem lehet unalmas a zélet

epres négercsók 2010.11.19. 21:51:59

@Poha: @Slaydo: Drága olvtársak, tisztázzunk valamit. A hsz-ek törlése nem a véleményemet tükrözi a cigánybűnözés kérdéskörben, illetve nem feltétlenül osztom mindenben a szerző véleményét. De az ominózus törölt hozzászólás egyrészt tele volt trágársággal, másrészt hosszan ekézte a szerzőt olyan dolgok miatt, amikről a posztban szó sem volt.
Ez a mai egy kényes poszt, nagyon szépen kérem, hogy tartsa mindenki kordában az indulatait. (Még egyszer, a moderálás nem feltétlenül tükrözi a magánvéleményemet, azt nem így fejtem ki.)

@tódór piroska: Nyekk. Legközelebb próbáld darabokra szedni, a leghosszabb komment, amit valaha is láttam :)

El Visco Stello (törölt) 2010.11.19. 21:53:29

Dikmán! Tiszta sárga a nevemtől a blog. Ez úgy jön le, mintha elvakult fajvédő lennék. Pedig én csak afféle műszaki ember vagyok, aki kénytelen volt megtanulni, hogy megoldásokban gondolkodjék, mert különben nem működik a munkadarab. Attól még nem lesz jó a tévé, hogy püfölik és napjában százszor elmondják, hogy rossz.
(nem vagyok tévészerelő - még mielőtt elhalmoznátok feladatokkal:)))

Bikli néni 2010.11.19. 21:55:29

@tódór piroska: "Ha van cigánybűnözés, akkor magyarbűnözés is van! "
Senki nem állította ennek az ellenkezőjét. Ez azonban az itt elhangzott tényeken sajnos semmit nem változtat.

Poha 2010.11.19. 22:00:40

@epres négercsók: Szia, sorry, utolag sem talaltam meg a hozzaszolast, szal valszeg tenyeg durva volt, amit en sem respektalok. Viszont a szolasszabadsag hive vagyok, szerettem volna latni az eredetit, de ez esetben, termeszetesen egyetertek veled!

átlátó 2010.11.19. 22:01:02

Most nem foglalok állást az orvos-beteg, vagy a benzinkutas-benzinvásárló, esetleg a prostituált-kuncsaft, vagy stb. érdekellentétekről, azonban az a véleményem, hogy az orvosok tömören megfogalmaztak egy lényeget.

felka 2010.11.19. 22:08:08

@felka:
hihetetlen..ki is moderálták hály end-et..pedig ez volt az év kommentje.

epres négercsók 2010.11.19. 22:11:32

@Poha: Azzal semmi gond nincs, ha valaki normálisan elmondja, hogy nem ért egyet a szerző álláspontjával, az ilyen hsz-eket nem is törlöm. De nem kell beleképzelni olyan dolgokat az írásba, ami nem hangzott el (sőt, aminek az ellenkezője hangzott el), és ezért a posztolót minősíthetetlen stílusban cinkelni 15 centi hosszan. Ezért töröltem, és nem azért, mert nem értett egyet a posztolóval.

felka 2010.11.19. 22:13:53

@epres négercsók:
de azért visszatehetnéd még egy pár percre legalább, sokaknak szereznél vele vidám pillanatokat

Poha 2010.11.19. 22:18:48

@epres négercsók: Ertem es el is fogadom! Remelem mas is! Koszi a tisztazast! Es remelem, hogy mas is olvasta a relevans hozzaszolasomat.

dekonstruktőr 2010.11.19. 22:25:12

@werem: Egy munkahelyen se nem civilizált, se nem szakszerű a kliens előtt mindennapi témákról traccsolni, hát még politikáról, hát még kórházban az ambulancián. A témától teljesen függetlenül. Ami a posztan elmesélt történetet illeti, az is elgondolkoztató, hogy ha két orvos így beszél, akkor hogyan látja el a cigány beteget, aki - akár tetszik, akár nem -, ha van tajszáma, pontosan ugyanolyan ellátásan kell részüljön, mint bárki más. Szóval jó kis mélyfúrás ez a történet ennek az országnak a civilizációs szintjéről.

epres négercsók 2010.11.19. 22:29:59

@felka: Az a baj ezzel, hogy ha visszatenném, azzal sokaknak szereznék felháborodott pillanatokat is. És mivel nincs lehetőségem egész éjjel itt ülni, nektek pedig ezek szerint beleégett a retinátokba, talán eltekinthetünk a visszahelyezéstől :) A törlés okai pedig nem változtak, ezért a hsz-nek nincs itt helye, bármennyire is tetszett néhányotoknak.
A szerző leírhatja a véleményét újra (kulturáltan, bár tudom, az nem lesz olyan "vicces"), ha akarja, nem tiltottam ki. Csak ne képzeljen bele a történetbe olyan dolgokat, amik még utalás szintjén se hangzottak el.
Na, ugorgyunk, hogy az öreg Pósalaky urat idézzem :)

Csigorin 2010.11.19. 22:32:37

@felka: Jaja, erdekel engem is... Esetleg ha ugy irnad hogy XY hozzaszolo kovetkezo kommentjet ("komment beideve") tragarsag miatt kenytelen voltam torolni... ))

felka 2010.11.19. 22:43:01

@epres négercsók:
ezzel csak az a baj,ennél sokkal súlyosabb anyázós kommentek bennmaradhatnak, ez a finom árnyalt iróniával tűzdelt meg rejtve maradt az értő közönség elől..

na mindegy ugorgyunk..

Irise 2010.11.19. 22:43:09

@dekonstruktőr: a ciganyok is szakszeruen el vannak latva, nem kell aggodnod,testviir.

bóbitás lótetűfing 2010.11.19. 23:10:56

, mert nem nekem kell minden nap bajlódnom velük és a családjaikkal, akik őket fenyegetik újra és újra. Mondtam, hogy én megértem az ő problémájukat is, bár nekem egész más a véleményem a dolgokról,

Hát nekem meg igen és úgy gondolom kisebbségben vagy.

Én lennék terrorista! 2010.11.19. 23:30:21

"Mondtam, hogy én megértem az ő problémájukat is, bár nekem egész más a véleményem a dolgokról..."

Talán azért vagy más véleményen, mert:
- téged nem vertek el a munkád végzése közben (a mentősöket főleg szeretik verni),
- a te rendelődet nem szarták össze (igen, volt rá példa, mint ahogyan arra is hogy összekenték a falakat fekáliával),
- nem élsz közöttük, nem ismered őket, nem volt afférod velük, és ostobán lenyeled amit a média az agyadba tol.

"...de régen néztek már rám ennyi gyűlölettel, mint ők ketten."

Na igen, mert az orvosok biztosan náci-fasiszta-rasszista-mindengonoszista emberek, ugye?

Inkább nyisd ki a szemed a világra, a baj nem múlik el attól ha becsukod a szemed.
Abban igazad van hogy nem a beteg előtt kellene ezt megtárgyalniuk. Szerintem -okkal- nagyon el vannak keseredve. Szerinted?

_John_Doe_ 2010.11.19. 23:49:06

Gondolom, ha az orvosok az időjárásról beszélgettek volna, az nem zavarja szegény bokatörött posztolót.

"nem előttem beszéljék meg, mert én nem vagyok rá kíváncsi."

Szinte biztos vagyok benne, hogy fenti orvosok nem posztoló kíváncsiságát akarták kielégíteni, csupán interperszonális kommunikációt folytattak.

"nekem egész más a véleményem a dolgokról"

Na itt van a kutya elásva. Nem a téma felvetése zavarta őt, hanem hogy más a véleménye, viszont itt kicsi az esélye, hogy szópárbajban legyőzné a több személyes tapasztalattal bíró orvosokat.
Ráadásul az idő is korlátozott volt, hiszen derék doktorainknak nem csak a szája, a keze is járt.

"úgy diskuráltak, mintha csak egy kávézóban ücsörögtek volna, engem pedig tárgyként kezeltek,"

Mert az voltál. Azért egy gipszelés nem az a beavatkozás, ami után évekig összejárnak az orvos és beteg családjai.

Páneurópai Harci Kos 2010.11.20. 02:06:16

Az orvosok a magánproblémáikat ne a beteg előtt beszéljék meg ez alap.
kellene, hogy legyen.
Én a levélíró helyében elküldeném a cikket az EÜ minisztériumba is, pontos időmegjelöléssel.

VaTi 2010.11.20. 06:42:02

Csak egy rövid szösszenet, hogy az orvosok szempontjából miért is lehet a cigányokkal(mindamellett, hogy valóban nem a beteg előtt kell kitárgyalni)
Példa kisfalunkból: cigó apuka hazaérkezik a bömbivel, megáll a kapu előtt, nem állítja le a motort, otthagyja a kocsit. 10 év forma kölök beül, addig piszkálgatja, míg tolatásba rakva elüti a bömbi mögött jáccó tesóját. Rohannak vele az orvosi rendelőbe. A gyerek addigra meghalt. Doki újraéleszt + asszisztens hívja a szomszéd város kórházából a mentőket. A másik asszisztens bútorokat pakol a rendelő ajtaja elé torlasznak, ugyanis cigó apuka + rokonság kilátásba helyezik, hogy megölik a dokit, ha NEM TÁMASZTJA FEL A GYEREKET. Rohamkocsi megérkezik, újraélesztés nagy erőkkel zajlik, de hiába. A gyerek halott. Kitaláljátok mi a sztori vége? Az orvos kénytelen volt elköltözni, mert folyamatosan vadásztak rá, meg akarták ölni. A gondatlan apuka, aki miatt tulajdonképpen meghalt a gyerek + aki az orvost is zaklatta, persze nem kapott semmi büntit (gondolom örülnek a jogvédők: szegény cigókát nem zaklatták hülye törvényekkel), de a csúnya gonosz orvosnak, aki még feltámasztani sem volt hajlandó a gyereket, fel kellett adnia a praxisát, lakását és elköltözni. Biztos rasszista volt, egy madzsar kölköt valszeg feltámasztott volna...

fehéregér 2010.11.20. 07:08:54

Nem vagyok hajlandó végigolvasni a kommenteket, mert nem vagyok kíváncsi az újabb sztereotíp, rasszista tirádákra, csak elismerésemet fejezem ki a posztolónak. Ez a minimum polgári habitus, a maga klasszikus értelmében. (nem ahogy ma szeretik használni)

Én ssem hagyom soha, semmilyen körülmények között, sem buszon, sem máshol, hogy valaki rasszista szöveget nyomjon.

Alapvető élelmiszer 2010.11.20. 07:18:31

@fehéregér: Ilyen küldetéstudattal mehetnél Miskolcra, oda lenne szükség ilyen missziós egyedekre, nem a rózsadombi elefántcsont-toronyban.

kutya vacsorája 2010.11.20. 07:28:49

@fehéregér: végre. köszönöm.
tulképp reménykedem, hogy a társadalomban nem ilyen magas a kőkorszaki bunkók aránya, mint a kommentelők között, csak itt élvezkednek.
a fajgyűlölet=földöntúli bunkóság ui. (és csak nagyhatalmi támogatással veszélyes. annélkül szánalmas.) nem mintha nem fordulna elő a magasan iskolázottak között, pl.orvosok, de a legerősebb a rossz értelemben vett proletaritátus köreiben. szerintem igenis az ismeret hiányából fakad.
mert bár az első érvek között szerepel a "költözz melléjük", a fröcsögők zöme a kurucról tájékozódik, cigányokat a hiradóban látott. (miért? ki van itt az avasról?!)
én pl.éveket laktam a józsefvárosban, a házban kisebbségben voltam fehérként. majd a puccos 11.kerben éltem, most pedig egy vegyes lakosságú faluban. kitaláljátok hol volt a legtöbb gondom a szomszédsággal? hát a csengetett mylordos belbudai seggfejekkel: ötgyerrekes walldorfhívők, (khm) kreatív közös képviselő, nonstop bulizós szembeszingli, macskákra lövöldöző ismeretlen barom stb.
tanulni, tapasztalni. ennyi.

kutya vacsorája 2010.11.20. 07:29:59

@Alapvető élelmiszer: fogadjunk, hogy te sem onnan jöttél.

fehéregér 2010.11.20. 08:02:24

@Alapvető élelmiszer: te szerencsétlen, a nyolckerben dolgozom, cigányok között és Újpalotán élek. Tanulj inkább, művelődj, gondolkozz, és ne sztereotípiák által vezérelve éld az életedet. Talán még nem késő.

fehéregér 2010.11.20. 08:04:11

@kutya vacsorája: Nincs mit köszönni, ez lenne a minimum :-)

guderian 2010.11.20. 08:07:55

Én is ismertem egy nagyon rendes orvost csak sajnos leszúrták a cigányok, talán ez az életem első emléke a romákkal kapcsolatosan bő 30 éve. Azután ahogy megloptak, meg kést szorítottak a torkomra és le akartak térdepeltetni párszor. Aztán az ahogy apám műtötte az áldozataikat (volt akiből kierőszakolták a gyereket a férjét meg felismerhetetlenségig összerugdalták), aztán, ahogy apámat meglopták, aztán ahogy megtámadtak minket, ahogy mentünk az unokatesómmal a bankettre, majd a bátyámat támadták meg. stb. Bocsánat, de engem már nem lehet meggyőzni, hogy ezekkel lehet békésen egymás mellett élni.

lnyak 2010.11.20. 08:16:15

@guderian: Ennyi! Végszó!
Ez a lényeg!

Izomor Lánya 2010.11.20. 08:24:17

@Slaydo: (és mások) öröm ilyen jó híreket olvasni: úgy látszik a magyar rendőrség kiválóan működik, hiszen itt többekhez törtek be, lopták meg, törték fel az autóját, és ezeket egytől-egyig a rendőrök elkapták -- hiszen különben honnan tudnák az elkövetők származását?

guderian 2010.11.20. 08:36:58

@Izomor Lánya: lehet itt az áldozatok emlékét gyalázni és relativizálni, nem kívánom, hogy azt átéld és lásd amit én.
A rendőrség? A körorvos egyik gyilkosát elkapták, pár évet kapott. Az erőszakolókat nem kapták el, apám osztott közöttük igazságot egy bunkóval pár évre rá, amikor az autóját kezdték szétszedni. Ismertük a bandát. A vezetőjük többször akarta gyerekkoromban a torkom elvágni, mert terménylopásukat jeleztem a tsz elnöknek, aki nem engedte be őket többet a területre.Nem elég a hely, hogy elmeséljem, hogy a falu mit szenvedett miattuk.

ggaborx 2010.11.20. 08:38:58

Az a lényeg, hogy nem a probléma a baj hanem, hogy beszélnek róla!

Engem sokkal inkább az érdekelne, hogy tisztes orvosok mégis milyen tapasztalatok miatt beszélnek így?

TGabi 2010.11.20. 08:40:14

Nem egyszerű kérdés. Én sem vagyok rasszista - csak közben a vak nem látja, hogy a cigányok elég jelentős hányada képtelen betartani a társadalmi együttélés szabályait.

A dokik viselkedése -bár lehet, hogy kissé erős volt a stílus-érthető.

Kiváncsi vagyok, a posztoló mit szólna, ha mondjuk 6 év kőkemény (nem büfé-ruhatár szakon)tanulás, 30-40 évi munkaviszony után, a 100 ezret alig elérő fizetéssel életmentés közben állandóan egy falka cigánnyal kellene vívni, hogy miközben segít, ne verjék agyon. A posztoló közelében biztos nem laknak cigányok, ha ennyire toleráns.

A normáisan gondolkozó emberek többsége nem is a származást, nem a színt, hanem a társadalomellenes viselkedést nehezményezi náluk.(Olyan dolgokat, amelyeket egyébként fehér embernek sem néznének el...)

Nem lehet egyoldalúnak lenni a kérdésben: tőlem is lopott 16 évesen cigány(bizonyítottan, mert a szemem előtt kapta ki a Blahán a kezemből a frissen vásárolt élelmiszert).

De van nem 1, nem 2 olyan cigány ismerősöm, aki jó egzisztenciájú, becsületes, értelmes, diplomás, és rendesen dolgozik.

Innentől kezdve rajtam áll, hogy melyik tapasztalatra figyelek inkább, és minek tulajdonítok nagyobb jelentőséget.

Vannak nagyon problémás emberek köztük-de azért normálisak is előfordulnak, szóval a rasszizmus túlzás.

Izomor Lánya 2010.11.20. 08:41:17

VaTi, guderian: persze, Tiszaeszláron meg szűz lányokat áldoznak fel.

Mindenki akkora f*ságokat írhat, amekkorát akar, senki nem kéri számon. (ezalatt nem azt értem, hogy nincs alapja azoknak amiket mondtok, csak azt, hogy szelektíven és kiszínezve emlegettek fel dolgokat).

Nálam meg a fehér főnök telefonált, a fehér munkások részegek voltak, egy ügyes cigányfiú csinálta meg a cserepezést (tényleg).

Ha valahol tényleg meg kell fogni a csákány végét, ott mindig cigányokat látok dolgozni -- mondhatnám, hogy egy kábel vagy csatorna se lenne lefektetve az országban nélkülük: ugyanolyan részigazságokra épülő hülyeség lenne, mint amiket ti írtok.

Persze, van cigánybűnözés, ahogy kékszemű-, magyar- és eszkimóbűnözés is van. Sőt, vannak jelenségek, amik különböző csoportokra jellemzőek, pl. a bankrablás tipikusan magyar nem-roma elkövetőkre jellemző, a fatolvajlás meg a romákra. Biztos találhatunk olyat is, ami meg zsidókra jellemző (mondjuk benfenntes tőzsdei kereskedés?). Az kétségtelen liberális baklövés volt, ahogy megpróbálták a sztereotípiákat 'political correctness'-el irtani: ahelyett, hogy pl. azt az alapvető logikai készséget tanították volna az embereknek, hogy attól, hogy pl. majdnem minden fatolvaj cigány, nem következik, hogy majdnem minden cigány fatolvaj. Ahogy ez pl. az amerikaiaknak gond nélkül megy az olaszokkal és a maffiával. Érdekes módon a magyaroknak is megy bankrablóval és nem-romával.

2010.11.20. 08:46:31

@kutya vacsorája:

"fajgyűlölet=földöntúli bunkóság ui. (és csak nagyhatalmi támogatással veszélyes.

Pontosan. Nemrég osztottak ki 41 év börtönt rasszista cigányok között. Ebből is látható, hogy a rasszizmus tényleg az olyan primitívek lényeknél a legerősebb, akik törzsi viszonyok között és ököljog alapján élnek. Főleg úgy, hogy a megélhetési liberálisok még uszítják is őket.

2010.11.20. 08:49:24

@guderian:

Teljesen igazad van. A normális emberek ezt hívják tapasztalatnak. Mindössze a maroknyi, de annál nagyobb hangú, bűnözőmentegető liberális próbálja "előítéletnek" hazudni.

guderian 2010.11.20. 08:56:22

@Izomor Lánya: keveset éltél és túl jó helyen. Addig fog tartani a liberalizmusod, amíg nem találkozol Te is hasonlóval szemtől szemben.Akkor rá fogsz eszmélni, hogy a valóságot nem érdemes és nem kell színezni. Azután a maradék liberális persze Neked sem fog hinni és itt fogsz sírni, hogy Te nem gondoltad volna, és régen máshogy gondoltad, de már tudod, megvilágosodtál.
Aztán a rendőr majd közönyösen felvesz egy jegyzőkönyvet, a bíró ad nekik 2-3 évet, Te meg viseled a traumát egész életedre, ha túléled.

SereG 2010.11.20. 08:59:50

Bezzeg arról nem születik poszt, amikor az épp újraélesztést végző mentőst a roma hátba rúgja ki tudja miért, és a mentősnek menekülnie kell...
A posztoló kicsit sincs tisztában a mai viszonyokkal, úgy látom. Egy középkorú burokba zárt sznob nőtől, aki 30 éve ugyanabban a patikában dolgozik a lakhelyétől 40 méterre, néznék ki ennyi egyszerűséget. Mint egy faék. Remélem SOHA nem kerülsz olyan helyzete, hogy valóban megértsd a két orvost. Maradj meg csak a boldog tudatlanságban.

Az igazi Vaszilíj Zajcev 2010.11.20. 09:01:15

" Nem hiszem, hogy ebben az egész esetben volna tanulság, ráadásul jó tapasztalatokat is szereztem a mentősökről, ápolókról, de felháborított az egész helyzet. Nem hiszem, hogy a betegek, sérültek előtt kellene ilyeneket megbeszélni. "

Én meg azt nem hiszem, hogy a betegnek bele kellene pofáznia az orvosok beszélgetéseibe.

guderian 2010.11.20. 09:02:30

Beszélhetünk a jelenről is, Szívesen megadnám annak a tanítónőnek az elérhetőségét egy külső kerületi általános iskolában, akit az 50/50 %-os osztályban naponta fenyegetnek leszúrással. Nagyon fél. Számolja a percet mikor mehet nyugdíjba. Próbált a roma kisfiú értelmére hatni, mondta neki, hogy "józsika", ha leszúrsz börtönbe kerülsz. "Józsika" azt válaszolta apám leülte bátyám leülte én is lefogom. Sajnos a börtön az életük részévé vált.

Reggie 2010.11.20. 09:02:34

@tódór piroska: Magyarbunozes nincsen, megpedig azert amiert magyar kisebbsegi jogok sincsenek: a magyar nem kisebbseg. Majd ha kisebbseg lesz, akkor magyarazhatsz magyarbunozesrol.

guderian 2010.11.20. 09:15:14

A megoldásról kellene inkább vitatkozni.
-Csak az szülő kapjon segélyt, akinek gyereke iskolába jár.
-Kapjon emelt segélyt, ha a gyereke elérte a szakmunkást és el is végzi
-Akinek a gyereke iskolakerülő kerüljön a gyerek állami gondozásba.
-A rettegő pedagógusokat szereljék fel pánikgombbal, ami a rendőrségen jelez.
- Az a cigány aki kezet emel egy orvosra, rendőrre közfeladatot ellátó személyre kapjon 3X annyit.
-Az erdő/mező tulajdonosok kapjanak fegyverhasználati jogot, mint Amerikában. Ha az állam nem tudja megvédeni a lakosságot az hadd védje meg magát, nagyon szigorú keretek között.
+még ezer dolgot kellene tenni
Közmunkások irtsák a parlagfüvet, sikálják a grafitit. Sok százezer nm-er parlagfüves területe van csak a máv-nak.

Reggie 2010.11.20. 09:18:23

@órarugógerincű felpattanó: Sajnos...

@guderian: Sokra megy a tanar a panikgombbal, hogyha leszurjak mire kier a rendor. Inkabb kapjanak sokkolot(/gumibotot/olmosbotot/lofegyvert), amit hasznalhat veszely eseten(pl kest rant a gyerek, stb).

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2010.11.20. 09:19:45

Én asszisztensként dolgozom egy kerületi rendelőben.Természetesen ha egy romának van baja, akkor min.6 kísérővel érkezik.Ez nem is lenne baj, ha lenne elég ölőhely 7-10 kísérőnek személyenként.A büfében megvásárolt szendvicseket, kávét, üditőt, a rendelő elött fogyasztják el és ott s hagyják a széken a szemetet.Pedig kb.4 lépésnyire van a kuka.Amint tele a hasuk ez kb.20 perc közlik velem, hogy már órák! óta ott ülnek és a Gazsikának olyan fájdalma van, hogy nem bírja tovább és azonnal ők következnek, ha türelemre intem őket, akkor jön a szokásos üvöltözés a folyosón.Ennyi kultúra szorult beléjük.Persze előre vesszük őket, mert egy idő után, már idegekkel nem bírjuk aztán be akar tódulni Gazsikával az egész pereputty arra hivatkozva, hogy fél.Hozzáteszem felnőtt szakrendelésen dolgozok, ergo Gazsika már nagykorú.Kb 10 perc alatt sikerül is meggyőzni a családot, hogy elég egy kísérő.Aztán az az egy is kérdezget végig, nyúlkál a steril műszerekhez, mert ő kíváncsi, hogy mi az.......és ezt szinte minden nap ebben a sorrendben végigcsináljuk.....

2010.11.20. 09:31:17

@Reggie:

A másik, hogy hiába használ a tanár pánikgombot, vagy bármilyen fegyelmező eszközt. Ha sérelem éri a purdét, akkor perceken belül ott a 30 fős rokonyság. Akik persze véletlenül sem az utcán lődörögve keresik a balhét, hanem a gyárból és az íróasztal mellől sietnek oda meglincselni a tanárt.

Sajnos a sima fegyelmezésen már túlnőtt a szituáció, most már nem csak néhány deviánssal, hanem egy egész hordának kellene elmagyarázni az emberi viselkedésmódot. Ez pedig szép szóval nem fog menni, mivel a megértéséhez intelligencia szükséges és azt mindenki láthatja hogy ebből mennyi szorult beléjük.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.11.20. 09:31:19

@Izomor Lánya: "Ha valahol tényleg meg kell fogni a csákány végét, ott mindig cigányokat látok dolgozni -- mondhatnám, hogy egy kábel vagy csatorna se lenne lefektetve az országban nélkülük: ugyanolyan részigazságokra épülő hülyeség lenne, mint amiket ti írtok."
Hát ja. Angliában meg úgy általában a gazdagabb országokban u.e. elmondható a lenygelekről, románokról, magyarokról, törökökről stb...

Reggie 2010.11.20. 09:34:48

@libbancs: Nem kell megerteniuk, miert kell viselkedni, csak belejuk kell nevelni. Akar fajdalommal. Nekem az is jo, hogyha azert nem lop/lincsel/stb, mert tudja, hogy utana fajni fog... (A medvet is igy tanitjak tancolni)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.11.20. 09:35:12

@fehéregér: Újpalotán nincsenek is cigányok! :) Hazudsz, vagy roma vagy Te is! :P

Obszerváló 2010.11.20. 09:43:41

Akkor viszont ne kifogásolják a doktor hölgyek és urak, amikor az orvosbűnözést tárgyalják ki. Az is elég elterjedt jelenség Magyarországon, a „hálapénznek” nevezett beteg-zsarolástól kezdve a szakmai hanyagságok tömkelegén keresztül a TB-előfizetők pénzén megvásárolt műszerek, gyógyszerek magánpraxisban való használatáig.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.11.20. 09:46:19

@Obszerváló: Gondolom, nyugodtan kitárgyalhatja két roma az orvosbűnözést, miközben csatornát ás a doktor úr kertjében. :)

bóbitás lótetűfing 2010.11.20. 09:57:49

Nincs cigánybűnözés, mivel nincsenek cigányok!!

Emberek vannak!!

Előemberek és homo sapiensek. DDD

úgyiselfelejtem 2010.11.20. 10:09:31

@Izomor Lánya: Szülôfalum biztonságos volt, 1 cigány családdal. A rendszerváltás után elkezdtek szaporodni. Vándorolnak, a gyerekek felnôttek, nem dolgoznak. Illetve vasaznak, a fene tudja honnan szedik. Azután elkezdôdtek a lopások, állatokat, szerszámokat loptam.
Apámnak egyszer ellopták a motorfûrészét, meg egy fejszéjét. Szerencsére a rendôrök (ekkor) rögtön kiderítették, hogy Zalakomárban(kb 50 km) van már a fûrész(aznap), visszahozták, megvoltak a papírjai. A fejszét a SZOMSZÉD cigánytól hozta vissza apám, mert felismerte a nyelet, amit ô faragott.

Ezek után nemsokkal betörtek a lakásba, elvittek pénzt, ékszereket, szétszedték a széfet. Oda lett a biztonságérzet. Tettes megvan, többször el kellett menni Szombathelyre a bíróságra (100km)
És minô meglepetés, a tettes CIGÁNY, viszont nincstelen, kártérítésre esély sincs.
Egy másik érdekesség ebben a történetben, hogy megvan a telefonbeszélgetés, amiben leadják a drótot, hogy elmentek otthonról. Az mégsincs meg, aki leadta. Viszont van egy CIGÁNY, akit láttak az elkövetôvel beszélni, és reggel nem volt pénze a buszra, délután már a haverját is felfizette...

Az is elég furcsa, amikor tyukot vágnak (mert ugye nem nevelnek), vagy zsákokkal térnek haza a hegybôl (birtoka egyiknek sincs).

Nincs vesztenivalójuk, ezért bátrabban követik el ezeket, mint az átlagemberek.

Nem bûnözôs eset, csak furcsa: egy srác (cigány) állami gondozásba került. 18 évesen pénzt kapott, vissaztért, megnôsült. Gyerekek lettek, mentek az államhoz. Majd kivették a feleség elôzô gyerekeit, pénzt kaptak, vettek házat. Most kivették a közös gyerekeket, pénzt kaptak, vesznek nagyobb házat (most alkudnak rá). Mindezt úgy, hogy normális munkája nem volt (ezen a környéken)

dupla vé 2010.11.20. 10:21:02

az a gond a beteggel, hogy nem kíváncsi azokra a dolgokra, amiről neki más a véleménye, holott a két beszélgető a saját tapasztalatait osztotta meg állítólag egymással. ilyenkor kussolni kell figyelni és tanulni, majd a saját véleményét a valósághoz igazítani, nem pedig lázadni, hogy nem egyezik a másik véleménye az ő politikai nézeteivel.

Reggie 2010.11.20. 10:27:27

@dupla vé: Pedig mennyivel egyszerubbnek tunt neki a valosagot igazitani a velemenyehez. Ezert is szolt az orvosokra. (Mondjuk ez altalanos problema a libsiknel)

dupla vé 2010.11.20. 10:28:54

@tódór piroska: "És a romák rovására elkövetett gyilkosságok? Ártatlan kisgyermek és édesapja lelövése orvul?
Ha van cigánybűnözés, akkor magyarbűnözés is van! "

ezzel még várnék egy kicsit a helyedben, meg utána néznék a dolgoknak, mivel elég sok NBH-s szál van a dologban, egyes források szerint ők intézték az ügyet.

nem két hülyegyerekről beszélünk bicskával meg baltával akik megöltek valakit 20 forintért, hanem egy jól szervezett felfegyverzett erős anyagi háttérrel rendelkező csoportról, akiket a gyilkosságok idején megfigyelés alatt tartottak és az egyikük személyesen jelentett a tartótisztjének, akit ráadásul jegyzőkönyvel bizonyíthatóan igazoltattak a rendőrök az utolsó gyilkosság napján gyanús eszközökkel a kocsijában a helyszíntől nem messze.

szóval ne szopjátok már be a média-cumit, utána kéne nézni a golgoknak.

mondjuk piroska belőled ezek alapján kinézem, hogy a 9/11 szerinted tényleg arab terroristák műve volt, és jogos volt cserébe két ország leigázása.

don07 2010.11.20. 10:29:18

Azért én kíváncsi lennék a kedves posztoló "más véleményére". Ja! Úgy könnyű, hogy nem neki kell naponta a félemberekkel és pereputtyukkal hadakozni... Gondolom a budai hegyekben lakik.

hollario 2010.11.20. 10:31:25

MIlyen egyetértésben van itt a sok zazrivecz-cigány. Az ország másik szemétkupaca.

2010.11.20. 10:31:33

az orvosok helyesen tették, ismerje meg a posztoló is a valóságot

fehéregér 2010.11.20. 10:33:01

@Luella Menendez: "Én sem vagyok rasszista - csak közben a vak nem látja, hogy a cigányok elég jelentős hányada képtelen betartani a társadalmi együttélés szabályait."

De bizony. Te rasszista vagy.

Az emberek jelentős hányada képtelen betartani a társadalmi együttélé szabályait, bőrszíntől függetlenül. Amint bőrszín alapján teszel megalapozatlan és hamis állításokat, rasszista vagy. Ráadásul terjeszted is az ostobaságaidat, így felelőtlen rasszista vagy.

dupla vé 2010.11.20. 10:33:48

ezzaaaz, jól megadtad :)

Reggie 2010.11.20. 10:35:54

@fehéregér: Csak az elet es a statisztikai adatok nem tamasztanak ala teged. Milyen boldog elet lehet, amit a tenyek es hasonlo aprosagok nem zavarnak meg...

drKotasz 2010.11.20. 10:40:29

A döglődő praxisblogba már csak egy kis kamu cigányozós történettel lehet életet lehelni?
kb annyira igaz a sztori eleje, mint amennyire a "szó szerint hozzám vágták a papírokat és fájdalomcsillapító receptet és haza zavartak"

2010.11.20. 10:46:44

@guderian: úgy érted egyszer valami rosszat tesz 1 cigó és akkor az ember megvilágosodik és rögtön ki akarja irtani az egész fajtát? Hát pont ezzel van problémám...
Gyerekkoromban kaptam a képemre cigányoktól (csak mert szembe mentem velük az utcán, nappal, nagyszüleim falujában), valamint rabolta ki a lakásom is ilyen kisebbségi, de azért az általánosítás attól még nem fair...

guderian 2010.11.20. 10:55:47

@gumicukor1: nem írtam, hogy ki kell őket irtani. De komolyan töprengek, hogy öreg koromra, hogyan fogom elszeparálni magam tőlük.Szerinted mi lesz 20 év múlva? Szerintem mi leszünk bezárva fegyveresen védett övezetekbe az övezeteken kívül cigányhordák fognak portyázni. Dél-Amerikai országokban nem ismeretlen ez az életstílus. 2 körzet között autókonvojokban közlekednek.

dupla vé 2010.11.20. 11:40:36

@fehéregér: "Amint bőrszín alapján teszel megalapozatlan és hamis állításokat, rasszista vagy. "
te meg valószínűleg buta vagy.
nem a bőrszín alapján teszi. a bőrszínből csak azt állapítja meg, hogy mely "kultúrális körből" származik. és ha azt értékrendet már megtapasztalta amely szerint valószínűsíthetően él az illető, akkor jogosan "tart tőle", "feltételez róla rosszat".

kb így:

a shar pei egy nagyon kedves, barátságos, okos fajta. nyilván nevelés kérdése, meg vannak kivételek. a pittbull viszont egy agresszív, amolyan harapós harcikutya. ha szembe jön egy shar pei nem aggódom. viszont ha egy pittbull jön szembe/vagy kettő-három/, biztos átmegyek a túloldalra. tudom hogy belőlük is van kivétel, de igen ritka. ha elnevezem pittbullbűnözésnek azt, mikor indokolatlanul picsánharapják a szembejövőket, és ebbe belecsúszik egy-két shar pei, hát istenem, mindkét fajtának a saját gazdája/vezetői felelőssége hogy normálisan megnevelje.
nehogymár kötelező legyen megsimogatnom minden pittbullt, csak mert vannak kivételek, mikor tudom, hogy szinte minden nap széttépnek valakit.
minden egyes pittbullnak joga van fellázadni a pittbullbűnözés ellen, azt mondania, hogy ennyi és ne tovább, falkavezérré lépmie, és átnevelni a többi pittbullt. sőt a shar peik is falkavezérré válhatnak a sajátjukban, és ott is rendet rakhatnak. sőt ezek a falkavezérek együtt is működhetnének.
csak az a gond, hogy a jelenlegi falkavezérek mind a pittbulloknál, mind a sharpeieknél a pittbullbűnöző típusból kerültek ki.

megalapozatlannak és hamisnak a csak azért érzed az állításokat, mert a te környékeden még nem szaporodtak el a harapós pittbullok. ne aggódj, hamarosan te is megtapasztalhatod, ugyanis egyre kevesebb a shar pei és egyre több a pittbull. sőt egyre több a rotweiler is, akiről egyre inkább próbálják a köztudatba sulykolni azt a hazugságot, hogy a shar peivel "közösek a gyökereik", akik ugyan barátságosnak néznek ki, de a többi kutya szerintük nem kutya,a kaját ellopják a shar pei elől, odaadják inkább a pittbullnak, hogy annyival is kevesebbszer harapjanak, ha lázad akkor még bele is harapnak. amúgy meg soxor nem is tudod, hogy a roti harapott, mert az meg olyan fajta, hogy nem mocskolja ám össze a fogait, inkább pl sharpeiket bérel fel pittbullok megtámadására vagy fordítva.

így érthető?

fehéregér 2010.11.20. 11:58:59

@dupla vé: dupla vé, végig, ha megbocsátasz nem olvasom amit írtál, egyrészt nem érdekel a sületlenséged, másrészt, aki miközben ki akar oktatni, meg "lebutáz", hosszú ú-val írja a kulturálist, mégha idézőjelesen is, az inkább üldögéljen még egy kicsit az iskolapadban.

dupla vé 2010.11.20. 12:08:10

@fehéregér: persze hogy megbocsájtok. remélem te is, ha azt mondom butaság nem meghallgatni a mások tapasztalatait olyan dologgal kapcsolatban, amiről neked csak véleményed van.

helyesírást felhozni internetes beszélgetésben szintén az a kategória, és egyáltalán nem menő.

fehéregér 2010.11.20. 12:16:19

@dupla vé: helyesírást felhozni internetes beszélgetésben szintén az a kategória, és egyáltalán nem menő.

Egyet értek. Egy kivétellel, ha valaki rasszista és másokat "butáz". Akkor nincs pardon.

A butaság, tapasztalat vitát nincs értelme folytatni, évek óta dolgozom a nyolcadik kerületben, cigány kollégákkal, de szinte szégyellem, hogy egy ilyen ostoba írásra, "érvként" idecitálom őket, úgyhogy valóban befejeztem a veled való társalgást, neveljen meg téged az édesanyád, ha még nem késő.

dupla vé 2010.11.20. 12:51:29

@fehéregér: "évek óta dolgozom a nyolcadik kerületben, cigány kollégákkal de szinte szégyellem..."
nekem meg évek óta van cigány rokonom, és ráadásul volt zsidó barátnőm. és tudod én meg azt szégyellem, hogy ők értik miről beszélek, és nem tartanak rasszistának, sőt egyet is értenek, te meg úgy hogy hogy fogalmad sincs semmiről rásütöd mindenkire a rasszista jelzőt, akiknek mások a tapasztalatai mint neked.

tényleg sajnálom hogy lebutáztalak, kijelentem, nem vagy az. de abban is biztos vagyok, hogy okos sem, mert akkor tisztában lennél az okokkal és okozatokkal, és senkit nem rasszistáznál le, egyátalán akkor tudnád... mind1, jót dumáltunk
béke!

baliquez 2010.11.20. 12:51:33

@fehéregér:
Cseppet sem meglepő hogy MINDEN olyan topik ahol cigányokkal kapcsolatos problémakör felmerül személyeskedésbe majd anyázásba torkollik.

A tény az hogy ameddig a börtön nem elrettentő opció addig a lumpen - és különösen ha törzsi szocializációval egészül ki - fokozottan hajlamossá válik a bűnözésre. Mivel jellemzően csoportosan elkövetett erőszakos bűncselekményekről van szó - ami a kisebbség törzsi kulturájából, sajátságos szocializációjából adódóan mélyen rögzült rassz alapon történő áldozatválasztással és életellenes indítékokkal jár -, ettől a társadalmat minden áron meg kell óvni.

Igen ám, csakhogy az már kiderült hogy a védelemre kijelölt fegyveres hatóságok tojnak a békevágyó polgár fejére, mert egyszerűbb a bokorban megbújva bírságolni az autósokat mint összecsapni a pléhszamurájkardos hordával.

Meggyőződésem hogy a rendőrség - bár sok esetben önhibáján kívül, érthető okokból - konkrétan szabotálja a társadalmi szerződést és nem tekintik a rendvédelmet feladatuknak (ld. olajmaffőrendőr "két hét alatt rendet rakunk" hazugságát).

Ebben az esetben viszont az önbíráskodó polgár nem lehet büntethető ha bármilyen eszközzel védi meg saját és családja életét és javait.

Dr.laikus PhD 2010.11.20. 13:16:50

@baliquez:

Ezért a hordaszellemű véleményedért nem szabad egy kiművelt emberfőnek (orvos?) a beteg feje felett nem a munkájára összpontosítani.

Nem beszélgetünk akkor, ha ott a beteg.
Nincs köze vallási, faji hova tartozásomról, véleményemről, intellektusomról.
Ha munkadarabnak tekintem a beteget akkor csönd! És dolgozik!

Kedves doktorok! Miket írtok Ti?
Mert a plebsz, hát istenem! Eddig is arról beszélt amiről fogalma nem volt.
Most is. Ezen nincs mit elmélkedni, bár elfogadni nem kéne.

Ez lenne a minta?

_John_Doe_ 2010.11.20. 14:50:53

@kutya vacsorája:
"a "költözz melléjük", a fröcsögők zöme a kurucról tájékozódik, cigányokat a hiradóban látott. (miért? ki van itt az avasról?!)"

Én.

Pofázz csak nyugodtan hülyeségeket. Aztán, majd ha a kutyát sötétedés után a feleséged egyedül nem meri levinni, veled együtt is csak akkor ha van nálad valami a Keserű Művektől, akkor dumálj te szerencsétlen.

A lakás elértéktelenedik, a sok patkány éjszakai gajdolásától nem tudsz aludni, a kosztól a bogárirtó már előre köszön neked, akkor dumálj.

Nem, nem ölnek meg, de az életminőségedet a béka segge alá viszik.

Vkat118 2010.11.20. 14:59:18

@Izomor Lánya: 1 eset: megszólalt riasztó még láttam, hogy dolgozik a kocsimban a kokszos. Mire felkaptam egy fürdőköpenyt és egy bakancsot már kurvamessze járt. Után fölbasztunk 8 kamerát a társasházra, mert folyamatosan fosztogattak. A felvételen látszódik ahogy 4 rétinigger csavarhúzóval végighúzza mind a 20 autót az utcánkban. A felvételek ellenére és a kocsinként 100k körüli kár ellenére a rendőrség nem foglalkozott az esettel. Felajánlották, hogy adnak a papírt a casco-hoz az ügyet pedig lezárták. Egyéb kérdés?

Leroi 2010.11.20. 16:34:13

@El Visco Stello:
Miután kioktatásból "jeles" vagy, öregem, hadd kérdezzek vissza.
A fentemlített tünetek pénzzel való orvoslását hogyan érted?
Illemtanórákat adunk a romáknak és megfizetjük az illemtantanárt?
Vagy szexuális felvilágosítást, hogy apa a lányát és fiútestvér a lánytestvért, fiú az anyját ne?
Erkölcstanórát a ne lopj és ne kívánd a felebarátodét jegyében?

Hadd lássam az argumentumaidat.
Mert te nagyon tudod, "amit kell", úgy látom...

Leroi 2010.11.20. 16:35:57

@_John_Doe_:
A Keserű Művek már lassan semmire nem lesz elég.

Glock 21-es vagy Desert Eagle .50, esetleg.

Éhesló 2010.11.21. 00:24:38

A cigánybűnözésre eddig is a cenzúra volt a legjobb megoldás, nem csak a post kommentjeinél, hanem bárhol, ahol erről írni mertek.
Ezért (is) tartunk itt.
Ennyit (is) értek, cenzorok.

Scala 2010.11.21. 08:42:07

@Éhesló: és azért is tartunk itt, mert a két 'véglet' adja mindig az egységet (polaritás tvnye). Hiába a számtalan 'integrációs program', az elkülönültséget feltétlenül (!) fenn akarjuk tartani. Az elkülönülés, bebiztosítás pedig negatív, romboló (sors)program. Nagyon messze vagyunk a megoldástól, mert már a problémafelütés is helytelen.
Nem tudom hogyan kellene hozzáfogni, ide másolok valamit, amit szempontként beemelnék. Önszántunkból tömegesen sajnos nem fogadjuk el, amíg csak nem eszkalálódnak elviselhetetlenségig az események (fafejűek vagyunk, tehát fognak, szerintem):
www.kozmaszilard.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=95&Itemid=32&limit=1&limitstart=1

" A racionális logikánk számára érzékelhetetlen akarat- és sorsirányító hatásukat, az életkorunkkal arányosan, egyre inkább kifejtik, hiába, hogy közösség-etikai okokból, vagy egyéni megfontolásból, az önfegyelem segítségével, magunkba fojtjuk ezeknek a képzeletünket befolyásoló, szellemi programoknak a felszíni megnyilvánulási formáit. Az elfojtások következtében ugyanis, ezek a programok nem oldódnak és nem számolódnak fel, hanem a tudattalan képzeleti, gondolati és vágyvilágunk mélyrétegeiben folytatják az aknamunkájukat.
Mindannyian manipulálva vagyunk ezek által az őseinktől örökölt, általuk a tudattalan képzeleti, gondolati és érzésvilág mélyrétegeibe lefojtott, és így a generációk közötti tudattalan szellemi öröklődést biztosító spirituális memória révén, az utódoknak átadott szellemi programjaink által.
Eközben úgy képzeljük, hogy az értelem által vezetett szabad akaratunkat gyakorolva, pozitív vágyaink és ésszerű erkölcsi világképünk szerint gondolkozunk, érzünk és cselekszünk. Nem tudjuk, hogy az örökölt negatív szellemi programok összetett hatásai miatt, illetve az általuk sugallt negatív, szellemi és lelki mentalitások önkéntelen átélése miatt, betegedünk meg látszólag indokolatlanul, és hogy miattuk sodródunk olyan konfliktusokba, olyan drámai, vagy tragikus kimenetelű helyzetekbe, amelyekbe nem csak, hogy nem akartunk, hanem amelyekre még csak soha nem is gondoltunk.

A jelen civilizációban hét, egymástól különböző, karakterében, alapjellegében egymástól jól eltérő, de egymással összefonódó, örökletes program érvényesülését lehet megfigyelni.

(...) 6. személyiség-ellenes program:
Ők a jövő és a megélhetés miatti aggodalom által hajtott, fölöslegben termelő hangya-emberek, az iparkodó halmozók, a felhalmozott anyagi javak és élvezeti eszközök biztonsága miatt aggódók, akik a biztonsági zárakat, berendezéseket feltalálják, illetve azok, akik a sors-ellenes biztonsági eszközöket és biztosítási kötvényeket megvásárolják és ők, akik a bankoknál is gazdagabb biztosító társaságok apparátusának a működtetését, azok személyzetének a fizetését a kötvényeik vásárlása által fenntartják.

Sorsproblémáik feloldása szempontjából, éppen ott és abba az irányba zárkóznak el és arra nyitnak, ahol, és amerre nem kellene. Amely információk és tudásrendszerek irányába nyitniuk kellene, nem akarnak nyitni, nem akarnak megnyílni, hanem inkább elzárkóznak, mivel félnek az új és ismeretlen jelenségek, helyzetek és állapotok megtapasztalásától, még akkor is, ha azoknak pozitív következménye lenne. Ezért rugalmatlan, idejekorán elfásult, vagyis koravén személyek. Hamarabb öregednek szellemileg és ennek következtében lelkileg és testileg is.
Ezek csak úgy (lennének) hajlandók a megfelelő, helyes információt be- és elfogadni, ha azok hirdetőjétől (szerzőjétől) garanciát kaphatnak, hogy - akárcsak az orvosi receptek és gyógyszertári készítmények, „tényleg működnek” és hatnak, azonnali eredményt és hasznot hoznak. Sőt: lehetőleg a modern világ körülményei között és a modern élet feltételei között is alkalmazhatóak, és lehetőleg „olcsón megvásárolhatóak” legyenek. A program kiválthatja mindennek az ellentétes mentalitását is, ami az előbbinél is károsabb: a bántó közömbösséget mások problémáival szemben és a relativizmusig menő felületes viszonyulást a spirituális és kauzális információval szemben, a szellemi alapú erkölcsi magatartási formákkal szemben. A felületes kapcsolatkezelést, a sorsállapotoknak és élethelyzeteknek az igényesség szűrője nélküli, és ezzel együtt határozatlan és bizonytalan, lagymatag elfogadása, befogadása.

UGYANARRÓL a spirituális TŐRŐL FAKAD az iméntivel ellentétes mentalitás, de a kiegyenlítődés és a polaritás törvénye szerint, UGYANAZT A LÉNYEGI ZAVART TESTESÍTI MEG: A FELELŐTLENSÉG, illetve a felelősség-kerülő, közömbös, lusta személyek mentalitása.
Ennek hatása alatt az ember nem izgatja magát a holnapért, hiszen tudja, hogy az előbbiek vannak többségben és mindig elég fölösleget termelnek és fölösleges javakat (élvezeti, kényelmi és általános fogyasztói cikket) halmoznak fel, ahhoz, hogy ebből a fölöslegből a létfenntartáshoz szükséges táplálék és az anyagi javak számára is kikerüljenek, szociális juttatások, illetve testvéries és igazságos elosztás formájában. Vagy, ha nem, akkor úgy, hogy amazoktól önkényesen elveszik, elrabolják, anyagi javak és pénz formájában, annak a függvényében, hogy személyisége többi elemét képező sajátosságai milyen jellegű gondolkozási módra, miféle ambíciókra, és félelmekre, aktív, vagy passzív személyiség-jegyekre utalnak.
Egyáltalán nem aggodnak a jövőért és az utódokért, nem gyarapítják a különböző lakat- és zárgyártó, az ultramodern biztonsági berendezéseket gyártó cégek tőkéjét, valamint a biztosítási bankok bevételeit. Maximum annyiban működtetik a globális természet-kizsákmányolói nagyüzemet, hogy vállalkozói szelleműek és vakmerőbbek, az által, hogy időnként levágják, feltörik, felrobbantják, a zárakat és a biztonsági berendezéseket, és persze, elrabolják a feleslegben felhalmozott értékeket, ezzel újabb zárak, berendezések gyártására és biztosítási bankok létrehozására és finanszírozására késztetik az aggodalmaskodók millióit. Családi felelősséget ritkán, vagy egyáltalán nem vállalnak, de ha családot alapítanak is, akkor az utódok számával nem spórolnak, amiként azok gondozása, nevelése miatt sem törik össze magukat."

Az a baj, hogy igaza van.
Szerintem.
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett.

TGabi 2010.11.21. 18:06:24

Fehéregér

Sajnálom, hogy nem tudsz olvasni-legalábbis a bejegyzés 2. felét egészen biztosan nem olvastad. Ne ragadjál ki részleteket, inkább előbb gondolkozz, aztán okoskodjál.

nyíregyházi betti 2010.11.22. 08:22:32

@dupla vé: Boldog lettem volna pár hete, ha az eltört bokámmal majd a fekvőgipszemmel nem sétáltatnak meg az intézmény területén többször is. Szerintem ez sokkal nagyobb szenvedés mint mások nézeteinek meghallgatása.

Javaslom mindenkinek, hogy szerezzen be a háztartásába könyök mankót, járókeretet vagy egy kerekesszéket. Adott esetben hasznos lehet. :-((((((

tódór piroska 2011.09.14. 14:12:46

Azt gondolom, érezhető volt bevezető soraimban a keserű irónia.
Ezzel együtt nagyon határozottan az a véleményem, hogy egyetlen etnikumot sem szabad egészében meg- és elítélni.

bauchi 2011.09.15. 06:54:26

Látom töröltek megint.
Pedig ebben az országban nem a devizahitel a baj,hanem egy millió ingyenélőt tart el a többi.
Tessék vidéken ügyelni,ha nem hiszik el a mgyar valóságot.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása