Takarodjon innen, míg szépen vagyok

2010.11.13. 06:00

Tisztelt Praxis blog!


Még csak pár hete, hogy rátaláltam erre az érdekes és tanulságos történetekkel teli blogra, és akkor még nem is gondoltam, hogy hamarosan én is írni fogok Önöknek.Tíz évvel ezelőtti történetemmel nem fárasztanék senkit (mikor a területi sztk nőgyógyásza úgy megalázott a rendelésen, hogy aztán nyolc évig nem is voltam hajlandó nőgyógyászhoz menni), az viszont már érdekesebb történet, ami mostanság zajlik körülöttem.

 


Bölcsész végzettségű vagyok, jelenleg azonban kereskedő-boltvezetőnek tanulok, mely képesítés megszerzésének feltétele, hogy elvégezzek egy eladói tanfolyamot is. Az eladói tanfolyam elvégzésének pedig feltétele az egészségügyi alkalmassági szakvéleményre, vagyis (idézek a képző intézmény hivatalos tájékoztatójából) "a háziorvos, vagy a lakhely szerint illetékes foglalkozás-egészségügyi szakszolgálat orvosától beszerezhető egészségügyi alkalmassági tanúsítványra". A kitöltendő formanyomtatványt mellékelte a képzőhely, ezzel pedig - a levélben írottak szerint - felkerestem a háziorvosomat, tudván, hogy neki van foglalkozás-egészségtani és üzemorvosi szakvizsgája, így elvileg joga van kiadni a szakvéleményt. Immár két hónapja tartó kálváriám ekkor kezdődött, idén szeptemberben.


Háziorvosom egy kedves, fiatal nő, aki eddig mindig tudott segíteni, ha hozzá fordultam. Ezúttal viszont csak csóválta a fejét, és elmondta, hogy ő háziorvosként csak 6500 forint ellenében tudja elvégezni az adott vizsgálatot. Megadja azonban a megyei kórházban egy orvos nevét és elérhetőségét, ő ingyen is tud segíteni. Mivel nem vet fel a pénz, nyilván az olcsóbb megoldást választottam. Vesztemre...


A megyei kórházban ugyanis ilyen nevű orvosról nem tudtak a recepción. Megmutattam az alkalmassági formanyomtatványt, erre a recepciós a belgyógyászati részlegre küldött. Onnan továbbküldtek az ortopédiára, onnan a sebészetre (!), majd ott kijelentették, hogy lakcímem alapján engem eleve nem fognak ellátni itt, mivel a megyei kórház a megyeszékhelyen lakókat nem fogadja. Ez az információ új volt nekem, de tudomásul vettem. Az egyébként igen készséges recepciós hölgy megadott egy telefonszámot: a városunkban található két nagy rendelőintézet egyikébe irányított. A telefonszámon előfizető nem volt kapcsolható, így elbattyogtam az adott rendelőintézetbe. Ott elküldtek a tüdőszűrésre, onnan a laborba küldtek, ahonnan visszaküldtek a háziorvosomhoz.


A háziorvosom visszaküldött a rendelőintézetbe, és megbiztatott azzal, hogy "ne hagyjam magam, beszéljek velük még egyszer". Mikor visszamentem a rendelőintézetbe, már egy kicsit ingerültebben reagáltak a kérésemre, majd megadtak egy telefonszámot, ahol érdeklődhetek. A telefonszám a város másik rendelőintézetéé volt, telefonon keresztül nem tudtak tanácsot adni, hová forduljak. Közben a tanfolyamon egy csoporttársam megsúgta, hogy a kettes számú rendelőintézetben neki elsőre elintézték a papírt, még időpont sem kellett.


Kiballagtam hát a város másik végében található sztk-ba, és ott jelentkeztem a recepción. A recepciós hölgy a második elemetre irányított, ajtószámot is mondott. Felmentem, leültem, vártam. Rendelés volt, az ajtón tábla: "Kérjük, ne zavarja kopogással a rendelést". Eleget tettem ennek, békésen megültem a helyemen fél órát. Ekkor lépett ki a láthatóan unatkozó asszisztens. akihez oda is mentem a papírommal. Nagyon kedvesen elmagyarázta, hogy a doktornő jelenleg nem elérhető, és inkább menjek vissza a háziorvosomhoz, neki ki kell adnia az igazolást. Megtudtam tőle azt is, hogy nincs olyan, hogy ilyen vizsgálatot ingyen végezzenek, 3000 forint a szakvélemény ára. Ezen meglepődtem, de tudomásul vettem.


Másnap visszamentem a háziorvosomhoz, aki jóval ingerültebb hangnemben szólt hozzám, mint máskor. Elmondta, hogy ha százszor visszajövök hozzá, ő háziorvosként akkor sem adhatja ki a szakvéleményt, ha van is üzemorvosi szakvizsgája, és hogy szerinte a képzőhelyemnek kellene üzemorvost biztosítania. Megmutattam neki a hivatalos értesítést, amire nem tudott mást mondani, mint hogy menjek vissza a kettes sztk-ba, és csapjak az asztalra, ha nem akarnak ellátni. Mondott egy konkrét orvost, aki ott rendel minden nap reggel 7-től du. 3-ig. Ugyanakkor elismerte, hogy tényleg fizetni kell ott is a vizsgálatért, ha nem is 6500 forintot, ahogy először mindta, hanem csak 3000-et. Nagyon kedvesen megpróbálta felhívni az illető orvost, de hiába volt még jócskán rendelési idő, a telefont senki sem vette fel. Adott egy emelet- és ajtószámot, ami teljesen más volt, mint ahová először küldött az intézményi recepciós.


Másnap elmentem az sztk-ba, megint (öt km gyalog). Harmadik emelet, 304-es ajtó. Az ajtó nyitva, az asszisztens, ahogy látta, hogy valaki vár, kijött, és a következő szavakat intézte hozzá: "Maga? Maga mit keres itt? Kit keres?", bemutatkoztam, elmondtam, kihez jöttem. Válasza: "Á, az kizárt. Kizárt, hogy magát itt ellássák. Meg amúgy is, a doktor úr már nincs itt. Tud maga olvasni? Ki van írva az ajtóra, hogy mikor van rendelés." (11-ig volt kiírva a rendelés, én 10-kor voltam ott.) Megjegyeztem, hogy elvileg még rendelési idő van. Válasza: "Nem, már nincs rendelés. Csak tízig van rendelés, de a doktor úr már elment. Holnap reggel hétre jöjjön. A főorvos úr csak fél nyolckor jön be". (A tábla szerint a rendelés hétkor kezdődik.) Már akkor tudtam, hogy a reggel hét nekem munkám miatt nem lesz jó. "Nem érdekel. Vagy akkor jön, vagy viszlát. Már így is túl sok időt szántam magára." Ezután bevágta az ajtót.


Következő nap kilencre sikerült kiérnem a rendelésre. Az ajtó ismét nyitva, az asszisztens hölgy katonai kiképzőtiszteket megszégyenítő módon rikácsolva kérdezte meg, hogy ki vagyok, és mit keresek itt. "A doktor úrhoz jöttem ismét."-válaszoltam. "Milyen doktor úrhoz? Nincs itt semmiféle doktor úr..."-ordította magas C-n. (Szerencsére nem volt senki más a folyosón, így nem volt botrány.) "X. Y. doktor úrhoz jöttem, foglalkozás-egészségügyi szakvéleményre lenne szükségem. Tegnap már jártam itt..."-mondtam. "Mégis hogy képzeli ezt? Hogy merészeli? Megmondtam már magának világosan (- hirtelen megismert -), hogy a rendelésnek már vége (kilenc óra volt, a rendelés tízig volt kiírva), úgy tűnik, hogy maga valami szellemi fogyatékos, vagy mond magának valamit az, hogy vége a rendelésnek?"-rikácsolta. "Megmondtam magának, hogy hétre jöjjön, nem fogta fel?"


Megkövülten álltam. Nem tudtam hová tenni sem a hangnemet, sem a mondanivalót. "Elnézést, de jeleztem, hogy nem tudok korábban itt lenni a munkám miatt."-habogtam. "Engem az nem érdekel, takarodjon innen, míg szépen vagyok, és ide ne jöjjön a megbeszélt időponton kívül..."-ordította utánam. Merthogy a mondata közepébe vágva megköszöntem a "segítségét", és távoztam.


Szombaton (november 13.) le kell adnom a képzőhelyemnek a szakvéleményt, úgyhogy holnap reggel hétre (miután szabaddá tettem magam a munkahelyemről) visszamegyek az említett sztk-ba, ha pedig ott helyben nem ütik rá a pecsétet a papíromra, az utam egyenesen a betegjogi képviselőhöz fog vezetni.


Köszönöm, hogy megoszthattam a történetemet, és remélem, hogy mások okulására, és az egészségügyi bürokrácia számára is tanulsággal fog szolgálni, ha esetleg kikerül a blogra.


Üdvözlettel:


Némethné Konkoly Viktória

 

 

 

Van egy sztorid a magyar egészségügy helyzetéről? Megvárattak, félrekezeltek, megaláztak? Küldd a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használd Kórházértékelőnket!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adamantium 2010.11.13. 09:21:19

hmmm, nemkell ennyit szarakodni, pláne, hogy ezen nem az életed múlik, betegjogi képviselő, az intézet vezetője, szépen feljelentést tenni egyrészt a rikácsoló némber ellen, másrészt pedig a munkaidőben nem a munkahelyén levő kolléga ellen. egyébként ilyen helyre nem lehet időpontot kérni? nekem az üzemorvos intézte és ingyér volt, de lehet csak azért mert egy intézményben dolgozunk?

Leroi 2010.11.13. 09:21:42

Frusztrált, kielégítetlen libidójú orvsonők és eü.káderinák kezére kerülni elég ciki és kellemetlen...
Luther évi 104 coitust ajánlott (heti 2), ha ez összejönne, akkor nem lenne ennyi elfojtásos psychoneurosis.
Siegmund Freud után szabadon:
"Aki éjszaka nem tud megőrülni, az nappal nem bír józannak lenni..."
Hát ez van...

Leroi 2010.11.13. 09:29:38

Nagyon korrekt és karakán, ha valaki névvel vállalja a posztját.
Teljes egyetértésem a posztíróval, jelen panaszát illetően...

apolka11 2010.11.13. 09:36:26

Hát, ez nagyon rosszul hangzik, teljesen kafkai az egész...Hogy megy, intézi, csinálja, mégsem jut előre soha, tisztára mint K., a földmérő.
Sajnálom, remélem azért az utolsó pillanatban sikerült.

@Leroi: Freud meg néha zöldségeket beszélt, de speciel ebben igaza lehet.
(és a nők valóban néha kekecebbek és elviselhetetlenebbek egy ilyen helyzetben, még ha magam ellen beszélek is)

Leroi 2010.11.13. 09:47:48

@apolka11:
Aranyos vagy...de gondold el, milyen, amikor egy hisztériás férfi sipító fejhangon kezd üvöltözni...
Ld. román közhivatalnokok...

El Visco Stello (törölt) 2010.11.13. 10:23:16

"Köszönöm, hogy megoszthattam a történetemet, és remélem, hogy mások okulására, és az egészségügyi bürokrácia számára is tanulsággal fog szolgálni, ha esetleg kikerül a blogra."

Magam okoulására csak azt a tanulságot tudtam levonni, hogy 6500-ért 10 perc alatt kész lett volna. 3000-ért meg még mindig nincs kész. Ebből következik, - legyen bármi is a szabály - hogy ennek 6500 az ára.

Kérem a T. EÜ Bürokráciát, vonja le ő is önmagára nézve a következtetést!

Leroi 2010.11.13. 10:33:20

@El Visco Stello:
Én nem hinném, hogy ennek legális tarifája lenne.

adamantium 2010.11.13. 10:37:45

@Leroi: ott legalább némi pénzzel mindent el tudsz rendezni, és ezt nem is tagadják, mindenki tudomásul veszi és alkalmazza. nálunk tagadjuk, hogy ilyen létezne, pedig van, de hát olyan jó nagyot hízik a májunk amikor azt mondhatjuk, hogy a románok korruptak mi meg nem

El Visco Stello (törölt) 2010.11.13. 10:49:21

@Leroi: Már hogyne lenne tarifája. Itt vizsgálatokat kell végezni, azt meg fizetni kell. Más kérdés, hogy vannak munkáltatók, akik átvállalják.
Történetesen a posztoló - feltételezhetően - fizetős képzésre jár saját boldogulása érdekében. Ennek pedig egyik feltétele az EÜ alkalmasság. Nem látom be, hogy ezt másnak kellene fizetnie.

Leroi 2010.11.13. 10:50:36

@adamantium:
A romániai kórházi viszonyokat a magyar beteg nem élné túl. Vagy legalábbis egy percig sem tűrné...
Orvosok lógnának a derékszíjukon a fűtőtestek csövein és nővérek a lépcsőfeljárók karfáin, olyan lázadás lenne itt...

Dr.laikus PhD 2010.11.13. 10:50:57

@Leroi:

"A repressziót (elfojtást) az különbözteti meg a büntetőjogtól, hogy eltüntet, nemlétezőnek nyilvánít dolgokat. Mintha nem is volna róluk mit mondani, mintha itt nem is volna semmi látni és tudnivaló. Ilyen a mi polgári társadalmunk bicegő logikája.

A hatalom-tudás-élvezet rendszere A klasszikus kor óta ez a represszió a hatalom, a tudás és a szexualitás közötti kapcsolat alapja."

Michel Foulcault: A szexualitás története

Jó itt egy lutheránus székely.. :)))

Leroi 2010.11.13. 10:51:33

@El Visco Stello:
OK, köszönöm, el vagyok maradva három körrel...

Leroi 2010.11.13. 10:52:40

@Dr.laikus PhD:
Pontosabban: kálvinista (református)...:))
A lutheránusok az evangélikusok...
Köszi az idézetet! :P

adamantium 2010.11.13. 10:56:24

@Leroi: az biztos, szegény magyar beteg azt hiszi a jelenlegi állapot a rossz, pedig lehet ez alá süllyedni jócskán. megnézném mit szólna egy magyar állampolgár ha mondjuk okoz egy balesetet és a biztosító az össze sérült kórházi kezelési költségét a nyakába varrja (mert hát nyilvánvaló ki okozta a kárt), és ezt nem csak jelképesen hanem perrel végrehajtóval mindennel, a kórház gyakorlatilag csak a hotelszolgáltatást nyújtja mert minden gyógyszert és eszközt meg kell vegyél és még sorolhatnám. vannak nekem is ismereteim a szomszédok szokásairól :)

Dr.laikus PhD 2010.11.13. 10:59:28

@Leroi:

Luthertől idéztél, csak azért...

El Visco Stello (törölt) 2010.11.13. 10:59:58

Most még józan vagok, a délutáni véleményemért nem tudom vállalni a felelősséget:)))

Leroi 2010.11.13. 11:01:55

@adamantium:
Bizony, az infúziós szereléktől az ügyeletes nővérke vékonybetétjéig mindent elszámolnak és kifizettetnek a hozzátartozóval a derék újlatin szomszédaink...
Most rebesgetik, hogy 2011-től lesz tb.-kártya (?!), de hogy ez mit takar vagy mit fedez, az még titok...
Az a rezsim, amelyik csak úgy ukkmukkfukk lemetél 25%-ot az összes dolgozók fizetéséből, mert neki épp erekciója támad, az több, mint kiszámíthatatlan...

Leroi 2010.11.13. 11:06:48

@El Visco Stello:
Nem dyslexia és nem dysgraphia...:)

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2010.11.13. 11:10:07

@El Visco Stello:
Nem tudom milyen változásik voltak 2007 óta, akkor saját költségemen képzésen vettem részt, szintén kaptam egy papírt alkalmasság ügyben, amit elvittem a háziorvosi rendelőbe, mert azt mondták oda kell, a recepciós hölgy azt mondta nem itt nem foglalkoznak ilyennel, másnap visszamentem egy olyan asszisztenshez aki ezer éve ott dolgozik, papírt elvette, másnap a háziorvos által aláírva , lepecsételve megkaptam.
Az egészségügyi kis könyv az megint más volt, azt a munkahelyen adták, el kellett menni tüdőszűrésre, a lelettel pedig az üzemorvoshoz, ott adták ki az alkalmasságit.Gond szerintem akkor van, ha nincs a munkáltatónak szerződött üzemorvosa, ha jól tudom létszám függő, akkor nem tudom, hogy működik.

El Visco Stello (törölt) 2010.11.13. 11:10:28

@Leroi: Diszgráfiára nem is ganakodtam, azt a szövegszerkesztő ki tudjaküszöbölni:))))

El Visco Stello (törölt) 2010.11.13. 11:15:12

@nida /az ÉLET egy nagy g..i mágus: Mivel a törvényt senki nem ismeri, - illetve semmi következménye a be nem tartásának - így bármi előfordulhat és az ellenkezője is.
...és elő is fordul:)))

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2010.11.13. 11:20:44

@El Visco Stello:
Azt hiszem ez így van, sajnos.
El nem tudom képzelni, hogy ezt a kört így végigjártam volna mint a posztoló hölgy, ismerve magam:)
Remélem le tudta ma adni a papírt.

szabidoki 2010.11.13. 12:03:02

Hát, a valós helyzet az, hogy az üzemorvosi vizsgálat mindig fizetős, nincs a tb-finanszírozott ellátások között. A normálisabb munkahelyek azt csinálják, hogy leszerződnek egy üzemorvosi rendelővel, és vagy átalányban, vagy esetenként számlázva, de ők fizetik. Akinek nincs ilyen munkáltatója, az kénytelen maga kicsengetni az árát. Ha valaki megcsinálja ingyen, az vagy nagy szívességet tesz a páciensnek, vagy nem üzemorvos, hanem pl. belgyógyász, de akkor az általa adott igazolás nem is érvényes - legalábbis nem üzemorvosi szempontból.
Egy apró oldalvágás a posztoló irányába: ne csodálkozzon, hogy választékot ordítanak a hajába, ha megmondták neki, hogy hétre menjen, ő meg odacsúszik kilenc-tízre...

Leroi 2010.11.13. 12:14:06

@szabidoki:
Van igazság abban, hogy ha a munkahelynek szüksége van a dolgozójára, akkor kiszorít reggel 7 óra tájban egy órácskát számára munkaalkalmassági vizsgálatra...
Más kérdés, hogy az unatkozva odabent ücsörgő asszisztensnő mért volt Pithecanthropus vele szemben, amikor lehetett volna (elutasító ugyan, de) kedves és türelmes is...

Zsolt_ 2010.11.13. 12:44:27

Hát lehet, én vagyok a hülye, de nem értem sose az ilyen embereket. Mármint a posztírót, aki hagyja, hogy így beszéljenek vele. Ha hozzám így szólt volna az asszisztens, akinek a dolgát kellett volna végeznie, az biztos, hogy úgy elküldtem volna a francba, hogy a füle ketté áll. De még az intézmény vezetője míg elő nem jön, addig is ordítottam volna. Mégis milyen hozzáállás ez? Tűrünk, mint a birkák, aztán csodálkozunk? Hát nem másnap kell a betegjogi képviselő, hanem azonnal. Mellette meg második alkalommal diktafonnal menni...

Sokorai_Atala 2010.11.13. 13:05:31

@szabidoki: ez igaz, de a képzésben résztvevőknek maguknak kell intézni akár pénzért az üzemorvost, mivel a munkahely csak a saját bejelentett dolgozói után köteles az üzemorvost fizetni, többnyire valóban átalányban.

adamantium 2010.11.13. 13:50:45

@Leroi: jelenleg is van TB kártya, amit vagy minden évben le kell pecsételtetni a biztosítóházzal és csak az ambuláns ellátást fedezi, ha fekvőbeteg leszel akkor még egy plusz igazolást kell hozzál a munkaadódtól, hogy ténylegesen fizeti a TB-t (persze ez nem azt jelenti, hogy ingyen kezelnek, ezért egy ágyat kapsz). akinek nincs biztosítása annak fekvőként csak életmentés és utána 3 nap sürgősségi ellátás biztosított, a többit ki kell fizetni és behajtócégeknek kiadja a kórház nem szépen kéri, hogy fizess. plusz ha teheti a biztosító minden esetben nem fizet amikor valakire rá lehet kenni, hogy ő okozta a kárt (autóbaleset, öngyilkosság, verés etc.). a nyudíjasok is fizetnek egészségbiztosítást, és bizonyos összeg felett adót a nyudgdíjukból. és ott a kormány a válság miatt vezette be a minusz 25% fizetéscsökkenést, nem szarakodtak. sok román betegünk van így jön az infó :D

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2010.11.13. 13:51:10

ezt találtam, de nagy a zűrzavar, nem volt egyszerű meglelni:)
2009.III.hóban hatályos szöveg

www.mvkepviselo.hu/archiv/2009/kormrend.pdf

1.1.2. A munkaügyi központ, valamint a szakképző intézmény által - eltérő megállapodás hiányában -
fizetendő díjak:
A munkaügyi központ, valamint a szakképző intézmény által beutalt személy
1. munkaköri alkalmassági vizsgálata a közhasznú munka előkészítése érdekében 1800 Ft/fő/eset;
2. szakmai alkalmassági vizsgálata beiskolázás előkészítése érdekében 2500 Ft/fő/eset;
3. szakmai alkalmassági vizsgálata munkaközvetítés előkészítése érdekében 2800 Ft/fő/eset;
4. foglalkoztathatóságának szakvéleményezése 3000 Ft/fő/eset.
1.1.3. A települési önkormányzat által a rendszeres szociális segélyre jogosultak közcélú foglalkoztatása
esetén a beutalt személy munkaköri alkalmassági vizsgálatának díja - eltérő megállapodás hiányában - 1000
Ft/fő/eset.

Blogger Géza 2010.11.13. 13:53:01

Hát én már most hivatalos panaszt tennék, nem várnék tovább.

Már csak ezért is:

"Megmutattam az alkalmassági formanyomtatványt, erre a recepciós a belgyógyászati részlegre küldött. Onnan továbbküldtek az ortopédiára, onnan a sebészetre (!), majd ott kijelentették, hogy lakcímem alapján engem eleve nem fognak ellátni itt, mivel a megyei kórház a megyeszékhelyen lakókat nem fogadja. "

Az egészségügyben csak idióták meg káoszfokozók dolgozhatnak?

Ráadásul az egésznek nyilván semmi értelme, ugyan ki az, aki nem alkalmas boltvezetőnek?

A posztolónak erőt kívánok, fogja fel ezt úgy mint a képzés részét. Lásd "bürokrácia és idióták elleni harc".

dr. pretender 2010.11.13. 13:59:41

azonnal panaszt kell tenni az intézmény vezetőjénél!!

leftear 2010.11.13. 14:01:04

@Zsolt_: ott a pont. Egyetértek.

tükörfúró 2010.11.13. 14:02:25

Egészségügy...ehh..kabaré.

Mondjuk a tipikusan bölcsész oldala sem semmi, ilyen többhetes cirkuszt csinálni párezer forintból..? Jellemzően furcsa..

Amit kb itt pesten MINDEN doki szivesen megcsinál, hiszen neki az pénz, jobbanmondva mit is csinál? A nagy semmit.
Vérnyomást mér, hókuszpókusz, "kikérdez", majd kiállítja a papírt és elteszi a pénzt.
max 5perc kb de inkább 3.

Amig volt ismerős orvosom, nem is kellett sehova semmit, felhivtam, aláírt, otthagyta az asszisztensnek, majd beugrottam érte valamikor.

Nagyügy.

Mondjuk a leglogikusabb lenne egy ilyen láthatóan nem tul nagy városban megkérdezni valakit, aki ugyanazt tanulja, vele együtt tanulja, ő mit csinált és hol.

Ha neki kiállította a házidoki pénzért? Semmi gond, át kell menni oda, az orvosi ellátás semmilyne formája nincsen a választott orvoshoz kötve.

Ez meg nem is ellátás, hanem szolgáltatás.

Blogger Géza 2010.11.13. 14:10:20

Amúgy most az jutott eszembe, milyen jó, hogy nincs vizitdíj, mert lehet, hogy egy halom pénzt legomboltak volna a posztolóról anélkül, hogy bármiféle valós szolgáltatást nyújtottak volna, vagy érdemben segítetek volna neki.

rikavagyok 2010.11.13. 14:27:35

Első praxis poszt, amivel maradéktalanul egyetértek (a tékozló homáron is elférne). Én, h nem lettem volna ilyen türelmes, és a kedves asszisztensnőnek minimum kilátásba helyezem, h elkenem a száját, ha még egy szót szól ebben a modorban. Nem értem, h miért volt szükséges bunkónak lenni.
Megértem a személyzet frusztráltságát, ha nettó baromsággal állít be vki ügyeleti időben, értem, h az embernek néha elege lesz a bunkó és/vagy követelőző betegekből / hozzátartozókból...
De egy olyan esetben minek ordítani, amikor elég lenne annyit mondani kedvesen, h a főorvos úr nincs itt, mert operál/házon kívül van/ konferenciára utazott Katmanduba...?

rikavagyok 2010.11.13. 14:30:20

@adamantium: Csak tudnám,h akkor miért gondolja azt ilyen tetemes százalékuk, h ő sz@rta a spanyol viaszt, és elsőbbséget érez a vele együtt sorban álló magyar betegekhez képest, csak mert fizet...

El Visco Stello (törölt) 2010.11.13. 14:47:17

@tükörfúró: A te dolgod, de én árnyaltabban fogalmaznék.

"Mondjuk a tipikusan bölcsész oldala sem semmi"
Nem látok összefüggést a bölcsészettudományok és a konkrét eset között.

"ilyen többhetes cirkuszt csinálni párezer forintból..?"
Ez abban az esetben helytálló, ha a bizonyos összeg felslegként rendelkezésre áll.

"Vérnyomást mér, hókuszpókusz, "kikérdez", majd kiállítja a papírt és elteszi a pénzt.
max 5perc kb de inkább 3."
A gyakorlatban ilyen mélységű tudományos kutatásról nincs szó. Lehel, stempli, aláír, elteszi a pénzt.

szobakutty 2010.11.13. 15:01:43

rikácsnénit azér' megnézném mennyire 'mitképzelmagázik' mikor monnyuk a kolompárcsalád foglalja el a várót...

Széphalmi Izett 2010.11.13. 15:18:06

2 éve majd nem én is megszívtam ezt az egészségügyi alkalmassági vizsgálatot. (Nálunk egyébként a cég fizeti, szerződése van.) Elmentem az egészségügyi alkalmassági vizsgálatot végző orvoshoz, aki "véleményezésre" tovább küldött a házi orvoshoz. A házi orvos nem értette, hogy mit akar tőle a másik orvos, visszaküldött. Itt rövidre zártam, nem mentem vissza, nem lett eü. alkalmasságim. Szerencsére nem ellenőrizte senki sem. Idén újra kellett mennem, most simán megkaptam, nem küldtek sehová sem, - vérnyomásmérés, pár kérdés és ennyi... Nem is nagyon értettem, hogy 2 éve miért volt szükség a szívatásra. De nem is boncolgattam, örültem, hogy 2 perc alatt megkaptam.

A posztíró kicsit "szerencsétlennek" tűnik...
Hasonló tanfolyamot én is végeztem, de a tanfolyam alatt nem kellett ilyen vizsgálatra menni, majd csak akkor, amikor olyan munkahelyre kerültem, ahol ez szükséges. Ha elvégez valaki ilyen tanfolyamot, az még nem garancia arra, hogy el is tud helyezkedni ilyen munkakörben. Ha a tanfolyam elvégzése alatt egészségesnek is tűnik, pár hónap múlva akármi is történhet. És ha sikerül elhelyezkednie ilyen munkakörben, akkor úgy is kérik ismét az alkalmasságit. Vagy is felesleges köröket futtatnak... És hogy milyen a vizsgálat? Ha pl. étellel foglalkozó cégnél dolgozna valaki, és beteg, simán megfertőzhet másokat, ugyanis a vizsgálat tényleg csak vérnyomásmérésből és pár kérdésből áll. Vérnyomással meg ugye nem tudok mást megfertőzni :-)
Ja, hogy a hangnem... Nem lenne szabad, de ez szinte minden napos a rendelőkben. Szerintem fejétől bűzlik a hal... Én is nap mint nap emberekkel találkozom, segítek a problémáik megoldásában, de ha így viselkednék, ahogyan az egészségügyben, azonnal páros lábbal rúgnának ki...

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.11.13. 15:22:31

Újfent kalapemelés a névvel vállalt posztért.
Ellenben én úgy érzem, hogy a kedves panaszíró nagyon kereste azt a pofont, amibe belerohant.
Képes volt belevetni magát az egészségügy útvesztôjébe, órákat rászánni az életébôl, hogy 6500 forint helyett 3000-et kelljen fizetnie. Amikor pedig végre megtalálta a vágyott olcsóbb helyet, a megadott idôpont helyett 2 órával késôbb botorkál oda.

Pusztán gazdasági kérdés: ha nem keres annyit, hogy a 3500 forint kifizethetô legyen, akkor miért nem áldozott fel egy szabadnapot erre a spórolásra?

Ettôl függetlenül persze a hangnem lehet felháborító, és kedvem is támadna felháborodni, ha amúgy az írásból nem egy végletekig elesett kisegér képe rajzolódna ki, aki bizony ezerszeresen figyel arra, ki akarja ôt bántani, nomeg szinte vonzza az áldozatszerepet.

Dr.laikus PhD 2010.11.13. 15:27:15

@Széphalmi Izett:

"Hasonló tanfolyamot én is végeztem, de a tanfolyam alatt nem kellett ilyen vizsgálatra menni, majd csak akkor, amikor olyan munkahelyre kerültem, ahol ez szükséges."

Hát ez az....
Mondjuk kereskedelemben fog dolgozni.
Talán....

Leroi 2010.11.13. 16:23:39

Hát ja, végtére a párezer forintért kár volt kitenni magát mindenféle lealázó procedúráknak...
"Nem vet fel a pénz" = "Ezer forintért a kecskét is... a hegyen".

Típusos emberi gyarlóság.
Következményekkel.

Szájkaratéban homokzsákszerep...

miskabá 2010.11.13. 16:23:59

Alkalmassági vizsgálatért ahogy tudom már sok éve fizetni kell, miért hitte azt a poszt író hogy meg lehet úszni? Csak megért volna párezer forintot az első alkalommal (hogy pontosan mennyi a hivatalos tarifa nem tudom)

El Visco Stello (törölt) 2010.11.13. 16:39:29

Pont a napokban egy éve, hogy váltottam az oktatásból az egészségügyre. A sétáló papíron van egy rubrika, hogy munkaalkalmasság. Megyek intézményünk saját orvosához, aki rám sem néz, csak megkérdezi, hogy milyen munkakör. Mondom neki, erre ő, hogy nemúgya. Ahhoz hozzak tüdő, máj, szív, labor, széklet, stb leletet, viszontlátásra.
Kimentem, hárman várakoztak még, beálltam a sor végére. Mikor bekerültem, kérdezi, hogy milyen munkakör. Mondom, hogy udvaros. Úgy b...ta rá a pecsétet, hogy zengett a ház. Viszontlátásra!

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.11.13. 17:06:26

Ez a post is csak azt erősíti bennem, hogyha ebben ebben az országban udvarias és kedves vagy, az a magyarok számára szinonimája a luzer verébnek. És úgy is kezelnek.

Ha jól emlékszem Rejtő Jenő könyvében volt egy gyomorbajos gyilkos, aki állandóan citromot evett és épp a sivatagban taxizott. Amikor beszállt mellé X, lekevert egy hatalmas pofont.
- Ezt miért kaptam?
- Tapasztalatom szerint egy pofon után sokkal jobban figyelnek az emberek..

Rotoxis 2010.11.13. 17:12:33

Minden csodálatom a posztolóé.

Próbaképpen beírtam a gugliba, hogy foglalkozás-egészségügyi szakrendelés Gyöngyös. (A posztoló nem írta, melyik megyeszékhelyen lakik, ezért szándékosan egy kisebb települést írtam.) Az eredmény 2 940 találat 0,4 másodperc alatt.

Ehelyett a posztoló heteket járkál, hagyja magát küldözgetni össze-vissza, hagyja hogy ordibáljanak vele, hogy megalázzák - már ha igaz -.

Előre is szégyellem magam, hiszen ezen a blogon nem szabad a posztoló szavahihetőségét megkérdőjelezni, de most kénytelen vagyok kételkedni.
Az egészségügy bugyrait, annak rossz oldalait is ismerve úgy gondolom, azt hogy "takarodjon innen, míg szépen vagyok", egyetlen egészségügyi intézményben sem ordítják a vizsgálatra váró képébe csak azért, mert nem az előre kiadott időpontban jelent meg a vizsgálaton.

Bikli néni 2010.11.13. 17:12:50

Azon gondolkoztam, hogy ha szerencsétlen ember már az összes orvos agyára ment, mert MUSZÁJ volt megszereznie azt a nyamvadék papírt, akkor nem lett volna egyszerűbb a szemforgatás meg puffogás helyett legyünk túl rajta alapon kitölteni a papírt, oszt' csókolom?
És az egy külön kereszt, hogy miért nem biztosítja a munkáltató. Ez kb. olyan, mint a hatósági erkölcsi bizonyítvány. 3 hónapnál nem szabad régebbinek lennie, háromezer-valamennyibe kerül, és az ember többnyire álláskereséshez kéri ki. Az álláskereső meg olyan, hogy nincs munkája, tehát nem veti fel a pénz (többnyire). Na most, az erkölcsit elméletileg annak kellene fizetnie, aki kéri. Ha már elvárja, fizesse is meg. Az már egy teljesen más kérdés, hogy ha az ember elmegy egy állásinterjúra, és ott ezt benyögi, akkor az amúgy is nullához konvergáló esélyeit teljesen elvágja.
Szóval, ha egy bármilyen rendszer elvár bármi papírt attól a szerencsétlen ügyféltől, talán szigorúbban kellene venni a szabályozást.

Bikli néni 2010.11.13. 17:27:02

@Rotoxis: Szerintem meg a történet hihető, bár szíved joga megkérdőjelezni a valóságtartalmát. Eleve, felvállalta a saját nevével (nehogy azzal jöjjön valaki, hogy ez biztosan kamu név, mert besírok). A gugliban meg ne bízzál, az mindig mindenre kiad több (tíz)ezer találatot, de ebből elég elenyésző azoknak a száma, ami ténylegesen használható információkat tartalmaz. Lehet, hogy a 2900 találatból 2800 arról szól, hogy pl. kérdés egy fórumban: van-e X-en ilyen szakrendelés? Vagy hogy "basszus, X-en nincs ilyen szakrendelés", vagy: simán csak összekombinálja a különböző találatokból, amiknek köze nincs az eredeti kereséshez. Próbáljátok ki ezt úgy, hogy beírjátok a valós, polgári neveteket a gugliba, meg fogtok lepődni, milyen elképesztő találatokat ad ki rátok.

A rendelési időhöz meg az üvöltéshez pedig egy saját, bár nem eü. párhuzam: amikor a szakdolimat írtam, ki volt írva a konzulensem ajtajára, hogy fogadó óra kedd 8-11 között. Kb. ötször jártam ott, általában olyan 10 óra körül, egyszer nem találtam ott az illetőt. Az ötödik ilyen felsülés után tettem egy félhangos megjegyzést, hogy nekem így nem lesz határidőre lerendezve a szakdolim, erre a vele egy szobában ülő nő egyrészt leüvöltött, hogy én hogy jövök ahhoz, hogy számon kérjem a tanár úr idejét, másrészt, amikor a tanár úr megjelent, bemószerolt engem, és olyan fejmosást kaptam, hogy azt nem tettem zsebre. Igaz, a szakdolimra ötöst kaptam, de a mai napig nem értem, miért én lettem leüvöltve azért, mert a fogadóóráján mentem oda, és nem strázsáltam a hét minden napján az ajtaja előtt. Pedig egyébként - a többséggel ellentétben - én bírtam a pasast, de ez az üvöltés nem tett jót senkinek.

Rotoxis 2010.11.13. 17:28:34

@Bikli néni: Nagyjából igazad van, csakhogy a poszt toló azért kénytelen önállóan és saját költségén beszerezni a papírt, mert még nincs munkahelye, az az iskolához kell. A felvétel előtti erkölcsinél ugyanez a helyzet, még nincs munkahely, amelyik kifizethetné.

cambridge.on 2010.11.13. 17:37:34

"háziorvosként csak 6500 forint ellenében tudja elvégezni az adott vizsgálatot. Megadja azonban a megyei kórházban egy orvos nevét és elérhetőségét, ő ingyen is tud segíteni."
Lehet ekézni a posztolót,csak nem igazságos.
Tegye szívére a kezét,mindenki és őszintén vallja be,hasonló esetben,nem az ingyenes megoldást választotta volna?
A 3000-es tarifa később derült ki,sokadik körre.Nem inkább azt kellene "dicséretben" részesíteni akik rossz információval küldözgették egyik helyről a másikba?
Nekem 2003-ban volt szükségem azonos indokból orvosi igazolásra.
A munkaalkalmassági központban vettek vért, vizelet mintát kellett adni,szemvizsgálatot végeztek,vérnyomást mértek,és egy általános vizsgálaton is túlestem.
Egy részletes kérdőívet a gyógyszerszedésről, betegségekről is kitöltettek velem.
A végén fizetnem kellett érte.

Nyáron ugyanott csináltattam a jogosítványhoz az orvosit.
4000Ft körül fizettem érte,az eljárás megegyezett a fentebb leírtakkal.

Milyen munkahely az,ahol a kezdés után 2(!)órával nincs a helyén a doktor úr?
Az asszisztens viselkedése megér egy feljelentést.Én biztos nem hagytam volna,hogy így beszéljenek velem.
Ránézésre én is olyan ember vagyok,mint egy eü.-ben dolgozó.Joggal várhatom el az ennek megfelelő emberi hangnemet.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.11.13. 17:40:12

@Dr.laikus PhD:

Mit nem értettél? Kulturált viselkedés esetén luzernek tekintenek, és ott csesznek ki veled ahol tudnak.

Rotoxis 2010.11.13. 17:48:10

@Bikli néni: Igaz, a gugli sem mindenható. Jelen esetben a gyöngyösi keresésnél is csak a harmadik és a negyedik címsor volt tényleges találat. Ez legalább két perccel hosszabb keresési időt jelent.

El Visco Stello (törölt) 2010.11.13. 18:01:17

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: Szerintem nem erről van szó. Senki sem született bunkó. Inkább az lehet, hogy nálunk, ha valakitől függ valami, rögtön felsőbbrendűnek is érzi magát ettől. Ez így van a közértessel, a parkolóőrrel, az orvossal, a nővérrel, a portással stb. Kell a nyomorult lelkének, hogy fölébe kerekedjen másoknak, mert ahogy kilép az ajtón, a megszokott szemétdomb biztonságából, őt fogják eltaposni. Ennek okai messzire veztnek, de köztük lehet az is, hogy jóideje átmeneti társadalomban élünk, nincsenek kialakult viszonyok, értékrendek.

Leroi 2010.11.13. 18:02:56

A Tais-toi! (Pofa be!) c. szenzációs francia vígjátékban Quentin (Montargis-ból) beszélget a börtönparancsnokkal a napok óta teljes hallgatásba burkolózó Ruby nevű rablóról, aki cellatársává lett...
Quentin: - Ő a barátom!
Börtönparancsnok:- De hát nem beszél...
Quentin: Nem, de hallgat!

Leroi 2010.11.13. 18:11:59

@El Visco Stello:
A sötét külvárosi gyerekszobák mélye, a koszos elnyúlt atlézából kigyöngyöző szőrös apai mell, fölötte a húsos, kisüstit lehelő, bagót rágó szájból kitoluló blasphemia, néha egy-egy kilendülő apai jobb és a tarkón mély zöngékkel csattanó mindennapi nyakleves...
Félbalkáni külvárosi panell-idill...
Frusztrációüzem futószalagának egy darabja, rajta haladnak a jövő Minderheitskomplexben szenvedő tucatemberei...
Na ők azok, akik ha lehet, ha egy mód is van rá, zsigerig tolják a fúróélet belénk és akit csak érnek, lealáznak.
Ezt kapták, ezt adják vissza, akinek csak lehet.
A szőrösmellű apa rég kiegyenesedett valahol egy fejfa alatt, a gyerek azonban még mindig törleszt...

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.11.13. 18:12:47

@El Visco Stello:

Szerintem ugyanarról beszélünk, ha a fentebbi hozzászólásomat is beleérted.

Leroi 2010.11.13. 18:17:49

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
Köszönöm, csak megszállt a writer's cramp...:)))

El Visco Stello (törölt) 2010.11.13. 18:33:23

@Leroi: Elmorzsoltam egyet a szemem sarkábul:)))
Tockost ilyen líraian... Fantsztikus!

Sinkukac 2010.11.13. 18:41:24

Azt hiszem, nekem marha nagy szerencsém van. A legutóbbi "alkalmassági vizsga" ingyért volt. (5 éve), mindent beleértve. Még azt is, diagnoztizáltak egy pár betegséget, és kezelték is. Mindezt az üzemorvos. A cég üzemorvosa, aki hivatalból köteles mindezt elvégezni. Hoppá. Miért? Mert amikor benyújtja a TB-nek a számlát, azt kifizetik neki. A lényeg: a vizsgálandó személy biztosított beteg legyen.

Leroi 2010.11.13. 18:45:00

@Sinkukac:
Méhnyakon...
Az anatómiai precizítás kedvéért...:P

Sinkukac 2010.11.13. 18:48:18

@Leroi: cervix uteri-n, ha kérhetem.

kvadrillio 2010.11.13. 18:48:39

...szépen ...lassan.... sunyiban fizetőssé tették ezt is. ha-ha-ha-:)

Leroi 2010.11.13. 18:53:25

@Sinkukac:
Természetesen, pontosan a receptaculum seminis környékére lövellve (akarom mondani, irányozva) a csapást...:)

aszekelyek 2010.11.13. 18:57:22

@apolka11: Vélhetően ez a rikácsoló banya azért van odaállítva, mint egy MInotaurusz , védje a doktorór háborítatlanságát és arra presszionáljon , hogy mindenki többet fizessen azért, ami 3ooo ért megilletné. Ezt a hangot pedig meg nem engedheti magának senki. Ez a káderina sem. NYilván az, ha már mindenkit leépítettek az egészségügybe, csontra és ő még mindig ott rikácsolhat.Feljelenteni. Sürgősen. HA megkaptad a papírt, ha nem. Ezt a munkahelyet egy odavalóval kell betölteni.

Sinkukac 2010.11.13. 18:58:13

@Leroi: Legközelebb mi végzünk orvosi alkalmasságit.... de az alanyt megválogatom! :)

Sinkukac 2010.11.13. 19:00:46

Megj: A mi egyik üzemorvosunk is elhagyja őrhelyét 1/2 11-kor, miközben 11-ig kéne rendelnie, de ezt mindenki tudja róla, arról nem is beszélve,. hogy 7-kor tényleg ott van. Szinte mindenkit megvizsgál, és csak a kóros eseteket "függeszti" fel alaposabb kivizsgálás céljából.

aszekelyek 2010.11.13. 19:01:56

@kvadrillio: Már régen.Két éve már Fizetni kellett érte a lányomnak, az pályalkalmassági volt és még máshová is kellett mennie, ugyanahhoz, aki egyébként a háziorvosa. Igen, 6.5oo ért. No és mindenütt vizitdíj is volt ám!ahová még elküldözhették a pálya különlegessége miatt.

Sinkukac 2010.11.13. 19:19:49

@Az igazi Vaszilíj Zajcev:
Akkor még nem hallottál egy felajzott pinát sikítani, mikor nem engedik....
a fene nagy semmittevés nagy úr. Egy semmittevő asszisztenst megzavarni komoly bűncselekmény.

aszekelyek 2010.11.13. 19:24:01

@Rotoxis: fe igen. Az allergiarendelőbe a félistenekhez is csak akkor mehetsz. A háziorvosom azzal engedett el, beutalóval, hogy ne hagyjam magam elküldeni, mert ambuláns eset vagyok. A betegnek, nekem, kellett ott az ellátásomért kinyitnom a számat. Egyik asszisztens, képzett ápolónó arról az orsztályról, ahol pár évvel azelőtt feküdtem, szintén ambulánsként mentőbeutalóval , vasárnap délutáni érkezéssel , megismert és átvitt a másik rendelőbe, ahová most pakolták a kezelőorvosomat. OSztály megszünt, by mengelica. No így jutottam be a doktornőhöz, aki persze az egészről semmit nem is tudott addig. Gyezsurnajákat aki odatette, azt kell ékézni aki ezt a faxa rendszert csinálta. Természetesen ha utcáról megyek be, kapok hat hét múlva időpontot, mint a kardiológián, három éve....beutalóm is volt, hogyne..., orvostól, arról, hogy nekem most van panaszom. No de a mengelica büdzsébe az nem fért bele, hogy nekem legyen panaszom, amikor van és nem a volumenkorlát általl javallott időpontban. Tele van a mai egészségügy olyan alkalmatlanokkal, akik ebben közreműködnek. A jobbak régen elhagyták az országot és ott dolgoznak, ahol hagyják őket. PLD Angliában is. Sokan.

Leroi 2010.11.13. 19:24:37

@Sinkukac:
Csakis 90-60-90-60-as méretű, 25 év alatti csajoknál...
/az utolsó 60-as az IQ-t jelöli, nekik abból annyi elég:)))/

Leroi 2010.11.13. 19:28:59

@Az igazi Vaszilíj Zajcev:
Olyan igazi, mint Erwin König alias Heinz Thorvald őrnagy...:))

Leroi 2010.11.13. 19:30:33

@Sinkukac:
Ráadásul ha épp nem azért keresik, amire rég vágyik...:P
Nő a nőre képes leginkább orrolni, meg is fojtanák egymást, ha lehetne...

Irkutszk 2010.11.13. 19:35:03

Szeretném jelezni, hogy tudtommal az eü alkalmassági vizsgálat csak addig ilyen piskóta, mint ahogy többen írták, amíg a kedves dolgozó egészséges/közel egészséges. Amikor olyan alkalmazottak kerülnek oda, akiknek komoly egészségügyi problémáik vannak, akkor nem egy vérnyomásmérésből és egy mosolygós elbeszélgetésből áll a vizsgálat, és a papír sem olyan könnyen keletkezik.

Sinkukac 2010.11.13. 19:36:37

@Leroi: az én csajomnak 115-70-115. az iqját nem mondom meg.... ez jó arány??

Sokorai_Atala 2010.11.13. 19:37:16

@Sinkukac: ez ok, amit írsz, de itt nem alkalmazott volt a posztoló, hanem képzőhelyre közvetített gondolom OKJ-s tanuló. Tehát a cég üzemorvosához nem tartozik, mert nincs bejelentve oda.

Leroi 2010.11.13. 19:37:20

@Irkutszk:
Ez az az eset, amikor egészségesnek kell lennie a betegnek...:))
A sok fordított esettel ellentétben...:P

Leroi 2010.11.13. 19:38:13

@Sinkukac:
Grrrrmrrr...és Te még itt töltöd az idődet, öregem...ekkora mázlival...:)))

Sinkukac 2010.11.13. 19:38:38

@Leroi: Ua. a helyzet pasiknál. Zavartál már meg kamatyoló dokit? Garantált a fájdalmas vizsgálat.

Sinkukac 2010.11.13. 19:39:34

@Leroi: a gyerekek még ébren vannak... meglátod, hogy mikor alszanak el.

Leroi 2010.11.13. 19:41:39

@Sinkukac:
Márminthogy értem-e tetten oboáztató kollegát?
Nem, nem...
Ügyesen leplezik...:)

Irkutszk 2010.11.13. 19:41:58

@aszekelyek: Angliában még nagyobb sorbanállások vannak a kezelésekért, lévén a TB kasszát közvetlenül az adóból fizetik és nincs elkülönített TB kassza. Csak szólok.

Leroi 2010.11.13. 19:45:27

@Irkutszk:
Azt hiszem, az UK-ban kb. 3-szor ennyi orvos jut hatszor ennyi lakosra.../120 ezer 60 millióra/...
Lehet, hogy tévedek...

Sinkukac 2010.11.13. 19:46:21

@Leroi: Nekem sikerült. Égési sérüléssel a Honvédban. Éjjel 1-kor. Persze. Ki az a hülye, aki éjfélkor forrázza le magát. Egy autónak nem lehet megmondani, hogy ne akkor durranjon szét...amit a dokitól kaptam, az inkább hasonlított egy billogozáshoz, mint egy humánus kezeléshez. A nővérke viszont édi volt. Csak félkómás állapotban nem sokat fogtam fel abból, amit csinált.

Leroi 2010.11.13. 19:50:13

@Sinkukac:
Az ország legjobb égési osztálya működik a Honvédban.
Kollegina 3 éves gyereke anno leforrázta csúnyán a lábát, mindenki odairányította...
Azt jelentette volna a Te esetedben, hogy a nővérkének tuttira jó volt, a doki pedig csak úgy (f)elsült?:)

Sinkukac 2010.11.13. 19:53:32

Azért az egügyről nekem is van példám: fogászati problémám volt(fájt), gondoltam felkeresem a legközelebbi fogorvost(sztkában). Az asszisztens közölte, hogy menjek a lakhelyem szerintihez. Oké, kiscsaj, mi van, ha az laza 250 kmel odébb van? Úgy tudom, akut esetben kutyakötelessége lett volna ellátni.

Körömcsiga 2010.11.13. 19:59:37

Én kikértem volna a hangnemet magamnak és felhívtam volna a figyelmét a rendelési időre, valamint közöltem volna csendesen vele, hogy megfelel az is hogy ha a felettesével beszélem meg ezt. Azonnal betegjogi képviselő, ha elvégzik a következő alkalommal a vizsgálatot, ha nem. A következő hasonló helyzettől megmentheted a pácienseket.

Leroi 2010.11.13. 20:03:49

@Sinkukac:
Én pedig ismerős orvoskollegához mentem el, miután harmadik éjjel nem aludtam egy fránya fogam miatt.
Kiüzent, hogy kitartás kollega, de most nem ér rá, sok a kliens, este pedig indul a gépe Bangkokba...

:)))

Leroi 2010.11.13. 20:06:03

@Körömcsiga:
A betegjogi képviselő kb. annyit ér, mint a klasszikus Három Legfölöslegesebb Dolog a Világon...
(1. A férfi mellbimbó,
2.a pápa pénisze,
3.a szakszervezet)...

Sinkukac 2010.11.13. 20:11:37

@Leroi: Figyu! A gyerekek végre alszanak. Ugye tudod, mire gondolok. Üdv mindenkinek!

bakela 2010.11.13. 20:27:42

legkueloenboezooebb

bakela 2010.11.13. 20:37:27

Hogy-e irgyák asztat, hogy
SZÜFRAZSETT??
;-))

Irkutszk 2010.11.13. 20:38:41

@Leroi: Nem tudok számokat, nem vagyok orvos, csak egy kis lenézett gyógyszerész. A tb rendszerüket tudom, hogy hogyan működik, mégpedig a maradékot kapja az EÜ a költségvetésből, nincs elkülönített kassza. Amennyi jut, annyi műtét, transzplantáció, implantátum stb. van, és punktum.

Leroi 2010.11.13. 20:44:43

@Sinkukac:
Mult succes, noapte buna...:)

Leroi 2010.11.13. 20:46:12

@Irkutszk:
Miért "lenézett"?
Nagyon is nemes hivatás...
Ráadásul idehaza dr. előtag viselésére jogosult jó két éve a szakma művelője...

Leroi 2010.11.13. 20:49:29

@bakela:
Ejha, az a nokert.hu honlapcím...
Mintha a Das Reich páncéloshadosztály
logoját olvasnám, gótbetűkkel kicirkalmazva...:))

apolka11 2010.11.13. 20:56:34

Leroi!
A te fehér köpenyed alatt egy író bújik meg:)
Tiszta városi szociográfia, a neccpólós apukával. (olvass Tar Sándor, ha az ilyesmi érdekel)

Irkutszk!
szerintem a gyógyszerészeket senki sem nézi le.
(sokkal rosszabbul állnak a bölcsészek, elég, ha csak a mai kommenteket olvasod:):)

El Visco Stello (törölt) 2010.11.13. 21:03:21

@bakela:
Ha jól vettem ki a szavaidból, akkor ez sör+unicum, meg valami füstölnivaló.
Az utóbbinak mi a neve és hol árulják?

Leroi 2010.11.13. 21:09:40

@apolka11:
Aranyos vagy, "oh, bujdosó székely...":))

apolka11 2010.11.13. 21:17:04

@Leroi: :)
nekem sosem volt különösebb bajom az orvosokkal, de a "bujdosó székely" visszaadja a hitemet, hogy az orvosláshoz nem kevés kreativitás is kell, voltaképpen művészet:))

El Visco Stello (törölt) 2010.11.13. 21:20:45

@apolka11: A bölcsészeket sem nézik le.
A rendszeres blog.hu olvasóiban kialakulhatott egy ilyen kép, mert az edézéshez, a sunázáshoz, hasonlatosan elterjedt a bőcsész vagy-e szófordulat.

pakesz (törölt) 2010.11.13. 21:21:03

@Leroi: vegre valaki leirja ezt :)

amugy a kliensei fizettek nem?

pakesz (törölt) 2010.11.13. 21:24:05

@Sinkukac: "A cég üzemorvosa, aki hivatalból köteles mindezt elvégezni. Hoppá. Miért? Mert amikor benyújtja a TB-nek a számlát, azt kifizetik neki. A lényeg: a vizsgálandó személy biztosított beteg legyen."

nem lehet hogy ez a cegnek belekerult valamibe?

Leroi 2010.11.13. 21:39:02

@apolka11:
Lekötelez a bájos modorod...:)

@pakesz:
Nálam egy olyan ajándék volt akkor, hogy ára felért egy jó pár kliens tarifájával...
Úgyhogy nem akartam én az ő bőrén "élvezkedni", csupán a fogam fájt istentelenül...

Leroi 2010.11.13. 22:00:11

@adamantium:
A román tb.-vel kapcsolatos igen részletes beírásod fölött véletlenül átsiklottam, ne haragudj.
Látod, ezt ennyire részletesen nem ismertem, rég elkerültem otthonról...
Köszönöm!

Irkutszk 2010.11.13. 22:19:07

@Leroi: Tudom. Sok orvos nem ért veled egyet, az az igazság.

bakela 2010.11.13. 22:21:02

@Leroi:
Ez hordoz annyi információt -annak, akinek van antennája hozzá-, hogy vszleg bárhova megy a kék neccharisnyájában, mindenhonnét elhajtanák.
A véleményemet meg valami rágcsáló innét is kikapta, pedig megpróbáltam marconiul írni, hátha meghaladja a képességeit a dekódolás.

Nati Walter 2010.11.13. 22:22:01

és ezek vannak alulfizetve..

Leroi 2010.11.13. 22:22:42

@Irkutszk:
Pedig közös a sors, közös a teher.
Egy kollégiumban, egy menzán "nőttünk fel" a gyógyszerészekkel, semmi értelme a kivagyiskodásnak.

Leroi 2010.11.13. 22:29:23

@bakela:
Hoppáka...
Ez egy érdekes honlap, érdekes cikkekkel és hozzászólásokkal.
Ráadásul látok egy pár olyan nevet is a szerkesztők közt, akiktől kiver a jegeces víz...

bakela 2010.11.13. 22:33:04

Cenzornak szeretettel:

"Where there is no Guidance the people fall but in abundance of counselors there is victory."

Bár úgy-e Cinderella, tudod kapásból más nyelven is?

Ki fizeti a révészt?????????????????????

adamantium 2010.11.13. 22:36:01

@rikavagyok: a világon mindenütt a fizetős beteg az előnyt élvez, próbálj meg németországban egy magánbiztosított elé furakodni a szakrendelésen, kipenderítenek onnan mint macskát sz@rni. a magánbiztosítottért lejön a főorvos is, őt nem a rezidens látja el. meg kell szokni sajna, hogy ha valaki kp fizet vagy magánbiztosított (a kettő gyakorlatilag analógja egymásnak) akkor lényeges előnyöket élvez, legyen az román beteg vagy nem

Leroi 2010.11.13. 22:37:25

@bakela:
Ha lehamupipőkézed, holtbiztosan töröl.
Ez egy nagyon toleráns blog.
Fel tudok sorolni egy párat erről az indexről, ahol ha nem egyezik a véleményed a moderátoréval, vagy egy pár kib@szott főkolomposéval, akkor te egy "troll" vagy, b@szd meg és egyszerűen kib@sznak onnan.
Így egyszerűen.
Mint a macskát szarni.

Hadd ne nevezzem meg azt a pár szennyblogot.

Leroi 2010.11.13. 22:38:37

@adamantium:
Lám, majdnem egyszerre írtuk le azt a bűvös szólást...
Szegény cicák, biztosan párosakat csuklanak...:)))

adamantium 2010.11.13. 22:42:36

@Sinkukac: úgy veszem észre a nődnek jó nagy a hátsója és nem veri orrba az ajtó, viszont darázydereka is van. hiába nagy kufferba jó pakolni csak nehéz cipelni (de arra van az autó) :D

Leroi 2010.11.13. 22:44:31

@adamantium:
Nagy kufferba jó pakolni csak ciki vele utazni...
Én viszont úgy gondolom, hogy egy ízléses, ápolt, teltkarcsú, félkemény csaj sokkal jobb, mint egy kedvetlen-nedvetlen keszeg...

bakela 2010.11.13. 23:13:58

@Leroi:
Persze, csak visszanézegettem az előzőeket: gyak. minden érdemi hozzászólásom kikapkodta.
Már egy ideje nem olvasok kommenteket, csak leírom ami eszembe jut, oszt' Jó napot!
Régóta dolgozom, sokat láttam, sokat tapasztaltam, mindig nyitott szemmel járok. Ezért folyamatosan kiszúrom a sandaságokat, és nem hagyom szó nélkül. Szerinted, hány itt ólálkodónak esett le Rajtad kívül, -miután benézett a Nőkért-be, hogy az egész poszt egy nagy szar.
Más: asszem 1x elírtam vmit, ami akár bunkóságnak is tűnhetett. -Valaki kibökte, le is tahózott. A válaszom: Igaz, jav., kösz.
Még nem döntöttem el, megsértődjek-e? -ill. nem nagyon tudom, hogy is kell asztat :-))

bakela 2010.11.13. 23:17:34

@adamantium: @Leroi:

A legjobb csaj méretei: 85/8,4/10

85 centi
8,4 kiló
10 x költ fel egy éjszaka

Leroi 2010.11.13. 23:22:42

@bakela:
Egy arany csöppség lehet!:))

Szerintem ne sértődj meg.
A sértődéssel ők érnek el célt, ha viszont hidegen hagy a dolog, akkor az tutti kudarc rájuk nézve...

El Visco Stello (törölt) 2010.11.14. 00:47:43

@bakela: Akkor mégsem én vagyok a hülye.
Tényleg eltűnt a táviratod, mire hozzászóltam. Így az én évődésem is értelmét veszítette. Nomármost kívülálló ha olvassa, joggal néz fogyinak. Amúgy is, de így meg pláne.

rikavagyok 2010.11.14. 07:58:55

@adamantium:
Az egyenlők, meg az egyenlőbbek ugye... Fizetősök, főorvos úr anyósának a nagybátyjának a menyének a segge vége előre!
Legalább ebben az esetben az a gonosz és kéjes örömöm megmaradhat, h őt is a rezidens látta el. :)

Balangó 2010.11.14. 10:15:32

Az eladói tanfolyam elvégzésének pedig feltétele az egészségügyi alkalmassági szakvéleményre, vagyis (idézek a képző intézmény hivatalos tájékoztatójából) "a háziorvos, vagy a lakhely szerint illetékes foglalkozás-egészségügyi szakszolgálat orvosától beszerezhető egészségügyi alkalmassági tanúsítványra".

Na, bazmeg, ezért tart ez az ország ott, ahol.
Egy eladói tanfolyam elvégzéséhez egészségügyi alkalmassági tanúsítvány kell!
Aki meg tényleg beteg, arra nem jut idő.

Dr.laikus PhD 2010.11.14. 10:18:57

@Balangó:

Főleg, ha élelmiszerrel fog foglalkozni pl.

Sok más indoka is van, hogy miért kell egészségügyi alkalmassági vizsgálat és annak mire kell kiterjednie.

Véd engem a vásárlót és védi a munkavállalót is, de ebben az esetben védi a munkáltatót is.

tódór piroska 2010.11.14. 10:22:26

@bakela: ha énbőcs ész vónák akkó nem kőne bóti eladó tanfojásra jelenkezzni meg üzemórvosi papíré ácsingózni,mer.Hoty esztet mind a 6 elemis iskoláva megtudnám. Csináni. Nem-e hogymá uccasöprőnek meg kukásnak mén el a csaj a bőcseszű diplomájáva. Oszt még van képe nekije rinyáni?

apolka11 2010.11.14. 10:41:14

@tódór piroska: ó, ha tényleg bölcsész lennél, tudnál hányan váltanak szakmát időközben (főleg az ún. büfé-ruhatár szakokon végzettek), mert túl sokan vagyunk, és nem piacképes a tudás.
Van filozófia PhD-t végzett ismerősöm, aki fodrász lett, bár való igaz, a legtöbben valamelyik multinál adminisztrátorkodnak, ami ugyan fizet valamit, de az redeti területen nem sokan maradnak.

Dr.laikus PhD 2010.11.14. 10:50:46

@tódór piroska:

Anno férjválasztás idején egy bölcs rokon azt mondta, hogy színészhez, bölcsészhez akkor menjél hozzá, ha a jövedelem hátterét magad is biztosítani tudod.

Bölcsészből mindig túlképzés volt.
Itt maradt a szocialista elmélet, miszerint nem termelő ágazat ezért meg sem fizetjük, hisz élősködő.

Valaha azt hittem fiatalnak lenni nem jó, mert nincsenek lehetőségeim csak akkor ha fizikai munkát végzek, akkor kapok lakásvásárlásra lehetőséget stb, stb, stb...

Most sem jobb. Még a munkahelye is bizonytalan, sőt az egész jövője bizonytalan. Jobban járt volna ha festő legény lenne. Két hétvégi munkáért kifizettem 160000.- Ft-ot.
Meg tudnánk mi is csinálni, nem lenne rosszabb, csak időnk nincs.

Balangó 2010.11.14. 11:01:30

@Dr.laikus PhD:
Laikus, te nagyon laikus vagy.
Ez a vizsgálat a tanfolyamhoz kellett, nem a munkába álláshoz. Ott - elvileg - úgyis szűrnek.

De rendben: szűrjék le salmonellára, TBC-re bármire - de nem ez történik. Igazából nem történik semmi. Ez csak papírgyártás, alibizés.

Balangó 2010.11.14. 11:02:42

@apolka11:
- Maga bölcsész?
- Nem, csak elbambultam.

:-)

tódór piroska 2010.11.14. 11:18:30

@apolka11:

Mégmindég nemértem, hoty. Van esz? Bisztosazé,mer: Nem vatyok Bölcs. Ész vaty orv. Os? Ha kevés a a péze,elmén bótosnak? Akkó az a prezidensz mega töbi orrvos akinek kevés a péze,ménem ménel eladónak,vagy. Gyárimunkásnak?

apolka11 2010.11.14. 11:24:17

@tódór piroska: szerintem nem azért megy el, mert kevés a pénze, hanem mert egyáltalán nem talál semmilyen munkát a diplomájával...hm?

hubertusz 2010.11.14. 11:24:27

"Háziorvosom egy kedves, fiatal nő, aki eddig mindig tudott segíteni, ha hozzá fordultam. Ezúttal viszont csak csóválta a fejét, és elmondta, hogy ő háziorvosként csak 6500 forint ellenében tudja elvégezni az adott vizsgálatot."
Fenét tudja. Akarja.Ugyanis magánpraxisról van szó! Ennyit lehet kérni (nem kötelező!) Kell neki a zsozsó, a többi le van sz...va.

Dr.laikus PhD 2010.11.14. 11:26:27

@Balangó:

Én a nagyon laikus, ám legyen.

Szerinted a munkaügyi hivatal belefektet valakinek a képzésébe aki erre egészségileg nem alkalmas?

főboszorka45 2010.11.14. 12:42:51

ja..
gyermekemet elküldték tüdúszűrésre, új meéóhely miatt.
az még hagyján, hogy egy hét (!) múlva volt eredméyn( mi a szart ülen rajta addig?) de még 3000 ft-ot is kellett fizetni érte...
Ha nem híívnak, márpedig nem hívnak, mert nem tudják, hogy itt lakunk, immár 4 éve állandóan, akkor biza fizetős a tüdőszűrés is, nem magánklinikán!!!!!Hanem sztk rendeleésen!!!És újra éled a tbc, mint betegség! Csak azt tudnám, hogy ezen miért is csodálkozom?

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.11.14. 14:37:51

@hubertusz: Ezen már én is felháborodtam egyszer, bementem a közértbe, és mondták, hogy a tízdeka parizer 200 forint, mondtam, hogy dehát nekem nincs annyi, erre mondták, hogy ennyiért tudják adni.

Fenét tudja. Akarja.

adamantium 2010.11.14. 17:52:25

@rikavagyok: ne keverjük a szezont a fazonnal. más az ismerettségi, paraszolvencia stb alapon való előnyt élvezés, és más a teljesen legális magánbiztosítós, mert az mindenütt van a világon

adamantium 2010.11.14. 17:59:36

@főboszorka45: először is a tüdőszürés nem sürgősségi vizsgálat, mégis mit vársz tőle ami miatt annyira sürgős lenne? azt reméled, hogy negatív lesz, hát akkor meg minek olyan gyorsan az eredmény? a tb az egészségromlás gyógyításáért illetve megelőzéséért állja a kezelés, vizsgálat költségeit. egy feltételezhetően egészséges embernél milyen állapotromlást akarunk megelőzni? ha véletlenül találnak valamit az ingyen lesz. az autód is amíg garanciában van ingyen javítják a meghibásodásokat, de ha azt mondod a szerelőnek, hogy ugyan szerelje már szét a féket is bár valószínüleg semmi baja, de téged vagy XY-t érdekel akkor megteszik pénzért.
egyébként jobb helyen nem röntgennel szűrnek TBC-t

Irkutszk 2010.11.15. 17:40:19

@Leroi: @apolka11:
Nos, köszönöm. Mindenesetre ezek szerint:
a. Fiatalabb orvosok olvassák ezt a blogot/kommentelnek erre a blogra.
b. Az idősebb orvosok esetleg nem ugyanazon a menzán nőttek fel, mint a gyógyszerészek ;)

rikavagyok 2010.11.15. 17:41:42

@adamantium: "VIPóma" ez is-az is... Teljesen szubjektív jelenség, de ha külön rám szólnak, h vkivel, mindegy miért (dr, prof, rokon, politikus, fizetős, stb), de hihetetlenül előzékenynek kell lenni, komoly előítéleteim támadnak. (Bár ez az esetek komoly részében megváltozik kb 3 mondat után.)

adamantium 2010.11.15. 20:05:31

@rikavagyok: most te tényleg nem érted mi a lényege a magánbiztosításnak? vagy teszed magad?
egy ember azért fizet magánbiztosítást, adott esetben 10 szer annyit mint államit, hogy előnyöket élvezzen. olyan mint akinek van CASCO-ja meg akinek nincs.
ha te egy magánbiztosítottat látsz el akkor azzal mindenki jól jár: te is a betege is a kórház is (na jó a biztosító nem :D). akkor ha neked CASCO-d van és a műhelyvezető szól a szerelőnek, hogy akkor ezt az autót vegye előre, a szerelőnek előítéletei kell legyenek?

Maasta Karkotettu 2010.11.20. 23:14:51

@bakela: Hallod, én régóta olvaslak, röhögök is néha a beírásaidon, de azt tényleg nem értem, hogy mi a sandaság abban, ha valaki ír egy személyes élményektől átfűtött posztot. Érdekes egy helyen dolgozhatsz, ha szerinted kamu az, ha egy asszisztens ordibál a beteggel. Az meg még érdekesebb következtetés, hogy ha a google kidob négy találatot egy névre, abból egy link egy feminista honlapra mutat, három meg ide, ebből levonsz egy következtetést, miszerint az eset nem történt meg, vagyis "sandaság". Mert te ilyen meg olyan régen dolgozol valahol... Ezzel az erővel nem történt meg a kutyaharapásos sztori sem, mert én meg "Kiss Ágnes" névre kerestem rá, ott meg valami amerikai egyetemi tanárt hozott ki, aki nyilván nem Budatétényben lakik...

Én csak remélni tudom, hogy ez a szerencsétlen csaj végül le tudta adni a papírját.

Maasta Karkotettu 2010.11.20. 23:16:15

@tódór piroska: Most azt hiszed, hogy poénos voltál?
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása