Dohányoznak a rendelőben

2010.10.23. 06:00

Kedves Praxis!


Közelebb vagyok már a negyvenhez, mint a harminchoz, de nagyon ritkán volt dolgom háziorvossal. Ha nagyon kellett, elmentem magánrendelőbe, vagy orvos ismerősöm által ajánlott szakrendelésre, stb. Betegállományban még életemben nem voltam - olyan munkahelyem van, ahol nyugodtan lóghatok néhány napot, ha elkap az influenza, hiszen úgyse csinálja meg helyettem senki a munkámat.

 


Néhány éve költöztem Budapest egyik külső kerületébe, és mivel jogsit kellett csináltatnom, és két saroknyira van a rendelő, leadtam a kartonomat. Így új háziorvosom lett, akivel akkor nem találkoztam, mert mindent elintéztünk a nővérkével a váróban.Van egy másodállásom is mostanában, ahol lehet, hogy kérik majd a táppénzes papírjaimat. így amikor most lebetegedtem - lázas voltam, köhögtem -, lementem a háziorvosomhoz, gondoltam, ez egyszerűbb, mint szabit kivenni.


8-ra ott voltam - akkor kezdődött a rendelés - kb 15-en ültek a váróban, ebből csak ketten mentek be előttem, a többiek receptre vártak.


Már az furcsa volt, hogy kijött a nővér egy recepttel, majd közölte a beteggel, hogy most új gyógyszert írtak neki, mert a régit már szedi egy ideje. (Orvos nem látta a beteget.) Háromnegyed tízkor már sorra is kerültem. Bementem, elmondtam a problémámat, doki meghallgatta a mellkasom, megnyomkodta a nyakam, felírt egy antibiotikumot, és végeztünk is. Azt ugyan nem kérdezte, hogy van-e gyógyszerallergiám, krónikus betegségem, bubópestisem vagy valami. Simán felírta az antibiotikumot. Kicsit megrázott, hogy a nővér asztalán - ami ugye szintén a rendelőben van, ahol a beteg és az orvos tartózkodik - egy hamutartóban diszkréten füstölgött a cigi. (Én is dohányzom, nem zavar, de könyörgöm, 2010 van...)


Tegnap délután kellett visszamennem kontrollra és a táppénzes papíromért. Most pikk-pakk bejutottam. Minden oké, dokinak lövése nincs, hogy ki vagyok, nővérke füstöl, mint a gyárkémény, ablak becsukva, mégiscsak október vége van. Csak később gondoltam bele, hogy vajon miért lehet az, hogy a nővér javasolja az új gyógyszert, a kenőcsöt a kivörösödött orromra, és úgy egyáltalán miért ő kérdez mindent... A doki csak annyit kérdezett, hogy mivel foglalkozom.Megmondtam. Éttermet vezetek.


Erre egy félórás monológba kezdett a SZOT-üdülők pocsék működtetéséről, és az ehetetlen kajákról. A monológját néha hosszabb szünetek szakították meg, ilyenkor belealudt. Nincs mit szépíteni rajta, tajtrészeg volt.


Nem tudom, hogy milyen orvos - engem kikezelt a bajomból -, nem tudom, hány kártya van nála, nem tudom, hogy a többiek meg vannak-e vele elégedve, de ez kiverte nálam a biztosítékot.Az is gáz, hogy dohányoznak a rendelőben, de könyörgöm, egy orvos legyen már józan. Nem csak megfázással/influenzával fordulhatnak hozzá a betegek.


Üdv,
Eszter

Van egy sztorid a magyar egészségügy helyzetéről? Megvárattak, félrekezeltek, megaláztak? Küldd a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használd Kórházértékelőnket!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Káin 2010.10.23. 08:25:26

Jó reggelt Mindenkinek!

Jómagam dohányzom jó pár éve, ettől függetlenül nem tudom elfogadni, ha a rendelőben teszi ezt meg valaki, vagy bárhol máshol, ahol tilos. Nem elsősorban a törvény miatt, hanem mert a beteg emberek orra alá füstölni semmi esetre sem etikus, nem is beszélve arról, hogy vannak ugye olyan betegségek, amelyeknél külön rosszat tesz a füst(pl. asztma). Nyilván van kijelölt hely, ki lehet menni az épület elé is, amúgy meg 4 órát simán ki lehet bírni anélkül, hogy rágyújtana az ember.

A részegségre sincs mentség szerintem, a munkahely (legyen az bármi) nem kocsma. Ahogy egy korábbi posztnál írtam, még 14 évesen én is belefutottam egy matt részeg ortopéd orvosba, baromi kellemetlen volt. Szerencsére azóta nem volt hasonló élményben részem, ezért az gondolom, elszigetelt jelenséggel állunk szemben. Ettől függetlenül az egyedi esetek is elítélendők.

Káin 2010.10.23. 08:33:00

Nagyon remélem, hogy nem fog senki azzal példálózni, hogy " de hát kikezelt a bajodból, meggyógyultál"!

Leroi 2010.10.23. 09:14:17

Az én háziorvosom (nő) horribile dictu, melírozza a haját.
Ez felháborító.
Szerintem megér egy posztot.

Amúgy a posztíró jó párszor "könyörög" az irományban.
Szerintem inkább vezesse az éttermet.
Ha egyáltalán van amit.
A meséket pedig bízza a Grimm-testvérekre.
Garantáltan jobbakat írtak.

Leroi 2010.10.23. 09:18:38

A betegek legtöbbje gyógyszert feliratni megy be az orvosához..

Egy részük táppénzcsaló. Tehát felmarkolja a táppénzt és közben dolgozik is. Egy-két állásban. Mint a fenti posztíró is.

Utána pedig köpköd és fúj az orvosára.
Csak úgy.
Mert ez manapság divat.
Mert még nem volt beperelve becsületsértésért és hitelrontásért.
De még lehet.

Káin 2010.10.23. 09:53:02

@Leroi: Az a ciki, hogy ezekkel a kommentekkel csak magadat minősíted. Persze név nélkül nem nagy a tét, de kíváncsi volnék, hogy arccal vállalnád e mindezt mondjuk a betegeid előtt?A kérdés természetesen költői.

Sajnos te az a típus vagy, aki még dr. Mengelét is mentegetnéd, mert hát biztos jót akart ő, és amúgy is orvos volt ugye, szóval tökéletes és tévedhetetlen. Óriási szerencse, hogy nem ti vagytok a többség.

Leroi 2010.10.23. 10:06:00

A hűvös reggelek mint megtették a hatásukat. Sok a brochitises apróhólyagú szörtyzörej errefelé...

apolka11 2010.10.23. 11:24:47

Ha ez tényleg így volt, akkor nagyon gáz, noha én is azt gondolom, nem ez a jellemző. (de ilyen kivétel sem kéne, hogy legyen)
Az első részt (dohányzás) még el is hiszem, de az a tajrészegen elalszik beszéd közben, na, az durva, vagy én vagyok ilyen bazi mázlista, aki még nem futott ilyesmibe.

Illetve egyszer egy SZTK-s nőgyógyász épp akkor nyomta el a cigit, mikor kijöttem az öltözőből, de kezet mosott, rendben volt minden:)

Ja, legdurvább, mikor a kismamák dohányoznak nagy hassal miközben az UH-ra várnak....én ennél brutálisabbat nem tudok, pedig mostanában többször láttam:(

Leroi 2010.10.23. 13:53:03

A fordított esetekről érdekes, senki nem ír.
Amikor Búsfeketebivalybasznádról bejön Apuci,
berúgja a rendelőajtót, leb@ssza magát eléd a székre és szélesen az íróasztalodra könyökölve négyezrelékes alkoholbűzt lehelve a pofádba, véreres szemmel felsorolja mindazt, amit állampolgári jogon KÖVETEL.
Mert ő beteg...

Igen.
Egyre betegebb...

El Visco Stello (törölt) 2010.10.23. 14:22:56

@Káin: " Nagyon remélem, hogy nem fog senki azzal példálózni, hogy " de hát kikezelt a bajodból, meggyógyultál"! "

Írd te az összes kommentet és akkor mind fog tetszeni neked.

Jim Raynor 2010.10.23. 14:29:04

@Leroi:

ja persze, erre meg én mondom, hogy mese. és még te fikázol másokat.......

mellesleg még szövegértelmezésre képtelen gyökér is vagy, hol írta a posztoló, hogy a betegség alatt dolgozott?

Gergice 2010.10.23. 14:38:16

@Leroi: Ez a blog az orvosokkal kapcsolatos problémákról szól. Ha gondjaid vannak a páciensekkel, akkor regisztrálj és írj a köcsögpáciensek.blog.hu-ra. Ne beszéljünk mellé. Ha részeg orvos a téma, akkor ne kezdjünk el a globális felmelegedésről siránkozni.

apolka11 2010.10.23. 14:40:56

Ó, ne már, most miért kell egymást "gyökérnek" nevezni?
Ha már az ember bal lábbal kelt, legalább szórakoztató legyen....

Bikli néni 2010.10.23. 14:43:37

@Leroi: Leroi, most komolyan, nem érted, miről szólt a történet?
- Rendelőben nem bagózunk
- Nem dolgozunk tökrészegen, tökmindegy, hogy orvosok, varrónők vagy WC-pucolók vagyunk. Wazze.
Egyen, igyon, fesse a haját, dohányozzon - ezeket én is szoktam, de nem ott és nem akkor, amikor ezek a kötelességem teljesítésében akadályoznak, vagy esetleg más emberek terhére vagyok.
Dohányos létemre pl. egyszer biztosan meg fogom veretni magam a buszon, mert aki a megállóban cigizik, majd a busz érkezésekor eldobja a csikket és az utolsó slukkot az utastérbe fújja, arra nagyon gyilkosan tudok nézni. Dohányozni kulturáltan is lehet.

És miért lenne a történet kitalált? Mert te még nem láttál részeg orvost? Erre mondták azt valami filmben, hogy attól, hogy te még nem láttál egyben egy millió dollárt, még létezik. (Egyébként, ha valaki szeretne látni egyben egymillió dollárt, a chicagói pénzmúzeumban kiállítva megtalálja ;)

Bikli néni 2010.10.23. 14:48:48

@Leroi: Sokadszor mondom el, hogy én szívesen olvasnék orvosok által írt beszámolókat, hogy a beteg miket művel.
És amit leírtál, a sakálrészeg követelőző beteg, nos, ez tényleg rohadtul felháborító, és eszemben sincs védeni. De arról az apró különbségről ne feledkezz meg, hogy az orvos-beteg találkozó alkalmával az orvos az, aki dolgozik, a beteg meg igénybe vesz egy szolgáltatást, amihez, ha van érvényes TB-je, joga van... Ez sajnos így van, tetszik vagy sem. Ezen kívül, ha egy beteg részeg, azzal max a saját egészségét meg a környezete komfortérzetét veszélyezteti, míg mondjuk egy részeg operáló orvos keze alatt meg is halhat az ember...

Cerambyx 2010.10.23. 14:49:31

Ha ez tényleg így történt, ahogy a posztoló leírta, akkor miért nem lehet az ilyet "orvost" eltüntetni abból a praxisból?

apolka11 2010.10.23. 14:54:57

Tényleg, Leroi, szerintem is írhatnál egy posztot, esetleg egy rossz élményt egy pácienssel kapcsolatban, szerintem még beleférne a tematikába.
És akkor megnéznénk a másik oldalt is.
Egyet értek Bikli nénivel:)

datam 2010.10.23. 15:07:44

A leírás alapján én is ehez az orvoshoz járok, Budapest egyik északi kerületében van a rendelője. Amit a posztoló leírt az valóban így van. Én eddig akár hányszor mentem a dokihoz, mindig bagózott ő is és a nővér is. Rendkívül zavaró tud lenni, mikor az ember bemegy a rendelőbe és vágni lehet a füstöt... Az ittasságra is láttam már példát, mikor az idős szomszédaimhoz kijön vizsgálatra, van olyan hogy nem tud segítség nélkül kiszállni a kocsijából, annyira matt részeg. Továbbá az is jellemzője a doktornak, hogy ha az ember bemegy hasmenéssel akkor ugyan azt a gyógyszert kapja, mint amikor influenzás. Van nála egy bejáratott sablon antibiotikum, én eddig csak azt kaptam tőle..-.-

datam 2010.10.23. 15:10:55

A leírás alapján énis ehez az orvoshoz járok. Azt kell mondanom, hogy amit a posztoló leírt, az teljes mértékben igaz. Van hogy a nővér és a doki is bagózik egyszerre, olyankor vágni lehet a füstöt a rendelőben. Továbbá láttam már olyat is amikor kijött a szomszédaimhoz(80-as éveik közepén járnak, nem tudnak elmenni a rendelőbe, így az orvos jön ki hozzájuk), hogy az ember annyira részeg volt, hogy egyedül nem tudott kiszállni a kocsiból. További probléma, hogy akármilyen tünetekkel megyek hozzá, mindig ugyanazt az antibiotikumot kapom, annyi különbséggel, hogy a gyógyszer erőssége néha-néha változik.

datam 2010.10.23. 15:11:31

Elnézést, sz@rozik a blogmotor...-.-

hoel 2010.10.23. 15:13:47

Ha ez igy történt és igaz a sztori, a posztiró miért ide irogat és miért nem az orvos felettesének, az önkormányzatnak vagy a rendelő igazgatójának? Mindkettő( a rendelőben cigizés is a részegség pláne) igen súlyos fegyelmi vétség, ami ellen van megelelő jogorvoslat.( fegyelmi az orvosnak, fegyelmi a nővérnek, indokolt esetben elbocsátás. Ha tényleg ez történt, meg is érdemlik. De itt pampogni név nélkül? Ennek mi a teteje?( napersze ha nem csak hangulatkeltésről van szó, hanem TÉNYLEG részeg volt az orvos ,és mondjuk nem a második ügyelete után nagyon fáradt)

Bikli néni 2010.10.23. 15:18:06

@hoel: Mondjuk fél felnyomni az orvost, mert nem tud máshoz menni (nem vállalja a másik, mert X utcában lakik, és az nem hozzá tartozik, ennyit a szabad orvosválasztásról). Ugyanis, ha felnyomja a dokit valami felettes szervnél, és kiderül (simán), hogy ő volt, akkor még annyit se fog kapni, mint eddig. Mondjuk a doki kijelenti bosszúból, hogy szimulál, és nem kap táppénzes papírt, vagy nem tudom.
Olyan embert, akire még szükségünk lehet a jövőben, nem érdemes bazerálni, mert hosszú távon mi húzzuk a rövidebbet. És ez nem csak az orvosokra igaz.

kicsibuta 2010.10.23. 15:18:17

@apolka11: Mázlista vagy. Az én első háziorvosom dohányzott ÉS seggrészeg volt a rendelőben, egyszerre. Én is dohányzom, de amikor amúgy is pokoli rosszul vagyok, nem viselem jól a pofámba fújt füstöt és a piaszagot.

Leroi 2010.10.23. 15:19:31

Látom a szombati ebéd itt sokakat mélyrőljövő böfögésre késztetett.
Engem pedig arra, hogy egyszerűen átsiklodjak a röcsögések fölött.
Jómagam még nem láttam munkahelyén részeg orvost, lehet, más körökben mozgok.
Az, hogy mattrészeg legyen...hát, előfordulhat, de nehezen tudom elképzelni.
A beteg pedig semmiféle szolgáltatást nem vehet igénybe részegen.
Hacsak nincs életveszélyben.

Leroi 2010.10.23. 15:24:19

Azért pedig, hogy a sok frusztrált, elcs...szett életű, görcsös hozzászóló az orvosokon rágógumizzon, kár posztot írni.
Attól még nem kerülnek egy kategóriába egy orvossal, hogy ítéletet mondanak fölötte.

Végérvényesen, menthetetlenül nem, sajnáljuk, a kollegáimmal egyetemben...

hoel 2010.10.23. 15:25:35

@Bikli néni: Csak leszögezném, hogy még életemben nem jelentettem fel senkit. De ha biztos lennék benne hogy részeg orvos és bagozó asszisztensnő láttak el, biztosan felnyomnám a főnökénél. Aztán kikérném a kártyámat és átjelentkeznék máshová máshoz. Az orvos nem felettes szerv, nem hatóság. Nem kell berezelni ilyen hamar.

P75 2010.10.23. 15:49:17

Ott kezdődik, hogyha belépek egy helyiségbe és ott dohányoznak, akkor azzal a lendülettel kimegyek és egy felügyeleti szerv képviselőjével jövök vissza.
Kíváncsi vagyok azért, hogy egy olyan háziorvoshoz, aki részeg és az asszisztense folyamatosan dohányzik, miért várnak tizenöten...
(A könyörgöm pedig helytelen; a könyörög nem ikes ige, tehát E/1-ben nem kap tárgyas ragozást, könyörgök, ezt tanuljuk már meg...)

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2010.10.23. 15:54:41

ez a dohányzás meg az elítélése de remek terelés! elterelés attól a ténytől, hogy mit pöfögnek ki az autók, (nem beszélve a gyárakról)...

Irise 2010.10.23. 16:27:54

Leroi, te egy latens Bakela vagy, :)) Jol mondod a dolgokat!

Soha nem talakoztam munka kozben reszeg orvossal. DE van egy csomo betegseg,amit a laikusok nagyon konnyen osszeteveszthetnek reszegseggel. (szegeny gimis biosztanarom SLE-s volt, piros arc -es orr- raadasul olyan elabrandozo fajta volt = eveken at leneztek,hogy reszegen tanit. Felnott fejjel, ujra talalkozva vele es beszelgetve rajottem,mekkora eloiteletes marhak voltunk).
Egyszer volt olyan,hogy egy mentos kollega alkoholszaguan jott be, ferjem azonnal vizsgalatot rendelt el. Ilyen dologban nincs osszetartas, mert egy reszeg dolgozo mindenkire veszelyes.

Dohanyzas a rendeloben : valoban nem europai viselkedesforma.

Mindazonaltal: tenyleg lehet orvos valtani es kell is,ha nem vagyunk elegedettek vele! En is megtettem mar,mukodott.

Irise 2010.10.23. 16:31:59

@Bikli néni:
Valamelyik nap hianyoltad Szabidokit, irt a szef-es posztba tegnap.

Fucksee 2010.10.23. 16:32:56

Anno Kaposvaron volt egy kollegiumi doktorno, aki csak akkor adott igazolast ha megvizsgalhatta a kukidat...fitymaszukuletet keresett folyamatosan.

Csigorin 2010.10.23. 16:51:08

Jobb ma egy reszeg aki meggyogyit, mint egy absztinens aki elpatkit.

sorica123 (törölt) 2010.10.23. 17:18:47

@Csigorin: naná. Ha mázlid van. Azért egy piásan dolgozó embernél elég esetleges, hogy működik-e amit csinál, vagy nem. Ezért nem szabad munkába aznaposan menni. Cigizni meg csak azért, mert bepállik a bűz az irodába és kurva büdi lesz. Nekem volt két láncdohányos kollégám úgy, hogy általában nyitva volt mindenkinek az irodája és egy huzatban ültünk. Tehát a főnök irodájából úgy tudott átjönni a bagószag, hogy összeszedte a haverokat a másik titkárnőnél az 'előszobában' és mind együtt gomolyogtak be hozzám. Egy kocsmában hangulatos lett volna, egy idő elteltével nálunk csak szimplán büdös volt.

dr. Erika Zangolna 2010.10.23. 17:37:04

@Leroi: Nem vagy egészen komplett, viszont igen elfogult.

huncut 2010.10.23. 17:38:08

@nexialista: Ez hülyeség. :-)
Én is erős dohányos vagyok, de a rendelőben akkor se dohányozzon az asszisztens, és bár én sem vetem meg a jóféle pálinkát, de munka közben még akkor sem iszom, ha tudom, senki nem ellenőrzi, és bátran tehetném.

Egyébként létezik még SZOT-üdülő? :-)

vakvarju 2010.10.23. 17:48:48

@Csigorin: Nagyon közeli hozzátartozómat egy kiváló sebész műtötte meg, aki az operáció előtt megivott egy felest és imádkozott. Minden műtétje jól sikerült és a betegei felgyógyultak.
@huncut: SZOT üdülők már nem léteznek, mert mindet privatizálták. A balatonfüredi EDOSZ üdülőt dr. Cser Ágnes.

oraculum_dixit 2010.10.23. 17:50:24

@nexialista:
Persze, és az élelmiszerek is tele vannak vegyszermaradványokkal és adalékokkal, de azért nagyon csodálkoznál, nyilván, ha az étteremben mondjuk mosogatószerrel lelocsolt ételt kapnál (zaft gyanánt), és a reklamációdra közölnék, hogy ugyan már, amúgy is tele volt mindenféle vegyszerrel!

huncut 2010.10.23. 17:51:13

@Fucksee: Tudom, nem olyan izgalmas, de az üzemi doktornőnk meg folyton pajzsmirigybetegséget keresett. :-)

@Bikli néni: Nemigen láttam még olyan helyet, ahol ne rendelt volna párhuzamosan még legalább egy orvos. No, azt meg nehezen tudom elképzelni, hogy a kollégát ilyen esetben ne jelentené fel a párhuzamosan rendelő orvos, hiszen előbb-utóbb az ő rovására menne a dolog; sokkal kevesebben toleránsak, mint ahányan isznak és dohányoznak...

huncut 2010.10.23. 17:59:57

@vakvarju: Nem is tudom, akarom-e tudni, mikor mit kinek privatizáltak. Az az érzésem (no jó, nemcsak érzés), a fideszesek ugyanígy lenyúlták a jövedelmező dolgokat, és szépen, igazságosan elosztoztak az mszp-sekkel meg az szdsz-esekkel, hogy nekik is jusson. Bocs, nem politizálok többet.

Anti Anyag (törölt) 2010.10.23. 18:14:06

@Leroi: "Jómagam még nem láttam munkahelyén részeg orvost,"

Miért, neked Bp. összes kerületében és azoknak összes körzetében van háziorvosod?

az_igazi_trebitsch 2010.10.23. 18:33:31

Bikli néni: szabad orvosválasztás van, nyugodtan fel lehet jelenteni az ilyen orvost. Sőt, fel KELL jelenteni. Vagy talán meg kell várni, amíg valaki meghal miatta? Mondjuk például a te férjed/fiad/leányod/unokád?...

mostmar_kicsit_unom 2010.10.23. 18:40:58

az a helyzet, hogy magyarországon az alkoholizmus egy elfogadott dolog. nem furcsállják az emberek, ha valaki iszik. minél magasabb társadalmi pozícióban van, annál kevésbé teszik szóvá.
"Mégiscsak ő az orvos", "Egy igazgatónak ki mondhatná meg, hogyan viselkedjen", "Biztos sok a problémája", stb.

Majdnem mindannyiunknak van tapasztalata a munkahelyen alkoholizáló tanárokkal, hivatalnokokkal, stb...
van olyan megye, ahol minden 3-4. ember alkoholista.
ezzel együtt jár a családon belüli erőszak, stb...
és senki se tesz ez ellen, sőt, támogatják, hiszen már a pálinkafőzés is teljesen legális... hát ennyi.

a_jo_pasztor 2010.10.23. 19:16:20

Alkesz dokit én is láttam már munka közben, meg dohányzókat is, persze külön-külön. A háziorvos praxis az egyik leghülyébb rendszer, azért kapja a pénzt, mert hozzá tartozol, nem azért mert ellát valakit.

Leroi 2010.10.23. 19:16:46

Na, gyomorsavközömbösítőt, PPI-t a sorozatos eructatiora, gyorsan.
:)

Miért, a pálinkafőzés legalizálása miatt sok az alkesz?
Ha akasztás terhe mellett tiltanák,akkor is főznének pálinkát.
Ez tény.
A mi kórházunkban abszolút tilos a piálás, mindenesetre, úgyhogy elképzelhetetlen, hogy bármelyik egészségügyi dolgozó alkoholos legyen.
Az alkoholbűzös beteget pedig direkt az anyjába küldöm röviden és velősen, katonásan, kikérve magamnak a tiszteletlenséget.

Viviparus 2010.10.23. 19:18:35

Leroi-nál kibújt a szög a zsákból:
"Attól még nem kerülnek egy kategóriába egy orvossal, hogy ítéletet mondanak fölötte"

igazi fröcsögőpöcs-kategória

Timby 2010.10.23. 19:41:53

Soha nem felejtem el amikor az ajkai kórház traumatológiáján a hulla részeg adjunktus diagnosztizálta a szét vert öklömön( szintén nem szomjas páciens :-)), az extenzíója; flexiója nem kivehető(kb. 30 méterről) diagnózist! A röntgen után már egy másik traumatológus orvos elemezte a leletet :-)

Leroi 2010.10.23. 20:04:54

Lám előbújtak a bolhák is egy köhintés erejéig.

xuxo 2010.10.23. 20:29:05

Én pár éve Érden egy gyermekrendelőben dobtam hátast. A doki ott pöfékelt amikor beléptem a gyerekkel a rendelőbe , soha többet nem mentünk oda ! Nem értem egy orvos hogy tehet ilyet és sajnos vannak hasonló kiugró esetek !

Viviparus 2010.10.23. 20:36:52

@Leroi: ugyan már, telefröcsögöd itt az egészet; becsületsértést emlegetsz, de azt már észre sem veszed, hogy táppénzcsalózol, ráadásul a posztíró pont ennek ellenkezőjét írta.
Pökhendi felületes nagyképű fasz vagy. Csak annyit remélek, hogy orvosnak jobb vagy mint embernek.

pakesz (törölt) 2010.10.23. 20:44:27

@Leroi: "Mert még nem volt beperelve becsületsértésért és hitelrontásért."

a posztot sikerult sikerrel vegigolvasni? felfogni is?
az hogy valaki tajtreszeg a munkahelyen es masalaki ezt elmondja, az miert lenne becsuletsertes?

a tappenzel manapsag mit lehet csalni? meseljetek mar elegge regota nem voltam betegszabin, pedig csak akarnom kellene... nekem a konyvelom lebeszel rola, hogy nem eri meg...

pakesz (törölt) 2010.10.23. 20:45:58

@Káin: "Nagyon remélem, hogy nem fog senki azzal példálózni, hogy " de hát kikezelt a bajodból, meggyógyultál"! "

eppen akartam volna irni a regi klasszikust...
hogy gyogyszer nelkul 7 nap gyogyszerrel egy het :))))))

pakesz (törölt) 2010.10.23. 20:55:02

@Leroi: "Attól még nem kerülnek egy kategóriába egy orvossal, hogy ítéletet mondanak fölötte."

mi kell ahhoz hogy iteletet mondjanak felette?
vagy ha muhibat vet, akkor SENKI nem mondhat iteletet felette meg a birosag sem?

Leroi 2010.10.23. 21:28:55

Valóban esős idő kezdődik hétfőtől.

fuzzykinkyfunk 2010.10.23. 22:00:38

@pakesz: @Viviparus: /azért ne hasaljatok már egymás hátára/ - még az írott beszéd előtt is lehet fogat mosni!! sok sikert!

pakesz (törölt) 2010.10.23. 22:27:41

@fuzzykinkyfunk: ezt nem szeretem a magadfajta seggfej bunkoban, hogy nem a TEMAHOZ szol hozza, hanem rogton szemelyeskedik

Blogger Géza 2010.10.23. 23:05:27

@P75: Felesleges itt grammarnáciskodni, főleg ha mellélősz.

"A "Könyörgöm!" azonban leszakadt ennek az igének a ragozásáról és önálló kifejezés lett (szakszóval: megszilárdult ragos alakulat), mely már független az ige ragozásától. Olyasféleképp, mint ahogyan a "lásd..." kifejezést olyannak is mondjuk, akit nem tegezünk, hiába elvileg tegezô formájú benne az ige, vagyis például "Kérjük, ellenôrizze adatainak helyességét (lásd a túloldalon)." --- és nem "lássa a túloldalon"."

seas3.elte.hu/delg/publications/modern_talking/01.html

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.10.23. 23:40:31

@Leroi: Maga szar ember. Hiába józan.
És szar orvos, még ha érti is esetleg a szakterületét.

Ugyanis az embereket nem érti.

Szar ember, szar orvos.
Pont.

pakesz (törölt) 2010.10.24. 00:05:49

@fuzzykinkyfunk: mindig orulok ha a veglenyeknek tudok egy kis oromet csempeszni az eletukbe
szoval szivesen!!!

fuzzykinkyfunk 2010.10.24. 00:28:09

@pakesz: aludj egy egy jót, hátha meglátszik rajtad! vegyek neked ékezetes billentyűzetet/szoftvert?

Leroi 2010.10.24. 10:55:14

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

Altató be és szundi van, törpi...

migren 2010.10.24. 17:37:41

egészségügyi intézményben dohányozni tilos!(kijelölt helyet kivéve)
egyébként 30000ft.ra büntethetnek bárkit

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.10.25. 11:09:19

Meggyőződésem, hogy Leroi-nak semmi köze az orvos társadalomhoz. Csak szeretne oda tartozni, és a primitív hozzászólásaival csak hergelni akarja az embereket. Valószínűleg egy fizetett acsarkodó, aki azért kap pénzt, hogy ne fulladjon unalomba a poszt. Kisstílű, gyerekes, undormány. Szégyen.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása