Egészség-díj - Az egészséged értékes

2010.09.22. 15:47

Aki rendszeresen olvassa az egészségügyről szóló híreket, vagy a blog posztjait, annak számára nem titok, hogy az egészségtudatosság és az egészségkultúra terjesztése nem egy sikertörténet Magyarországon. Pedig az egészségkultúra az egyetemes kultúra része és mi lehet fontosabb, mint a saját egészségünk? Talán csak néhány ösztönző ember, néhány példakép kell ahhoz, hogy mi is tudjunk változtatni rossz szokásainkon.

 

 

Az idén is meghirdetett Egészség-díj pont ilyen embereket keres: hétköznapi hősöket, akik sokat tesznek az egészséges életmód népszerűsítéséért, és pozitív példaként állíthatók mindannyiunk elé. A szakmai zsűri öt kategóriában (dohányzás, táplálkozás, mozgás, alkohol és szakmai) jutalmazza 500.000 forinttal a témához kapcsolódó, széles körben alkalmazható, gyakorlatban is megvalósítható, jó ötleteket.

 

Példát bárki mutathat a környezete számára és nem is kell, hogy a saját nevében pályázzon: a www.egeszsegdij.hu honlapon nagyon egyszerűen, pár kattintással ajánlhatunk bárkit, akiről úgy érezzük, hogy sokat tesz a megfogalmazott célok eléréséért.


Akár az egészségügyben dolgozókat is, hiszen a díj szakmai kategóriája pont olyan embereket keres, akik a Praxis bloghoz elküldött történetek közül néhányban felbukkannak; akik emberségükkel vagy szakmai alázatukkal sokat tesznek azért, hogy ne veszítsük el minden, a magyar egészségügybe vetett bizalmunkat.


Az Egészség-díj védnökeiként Győrfi Pál és dr. Zacher Gábor várja a pályázatokat. Egészen pontosan még 18 napig: 2010. október 10-ig.
 

 

 

Van egy sztorid a magyar egészségügy helyzetéről? Megvárattak, félrekezeltek, megaláztak? Küldd a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használd Kórházértékelőnket!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IrishOak 2010.09.22. 16:38:42

Szép ez a szerda, megyek nézelődöm a megjelölt oldalon, van pár tippem:-)

Suen 2010.09.22. 20:51:21

@IrishOak: én is és nekem is :)

Scala 2010.09.22. 22:35:35

Ez jól hangzik. És gondolom olyan kell, aki mindenkinek hasznos, mert pl:

"Egy idős úriember évek óta hallási problémákkal kűzködött. Elment
az orvosához akinek sikerült számára egy olyan készüléket felszerelni,
mely 100%-os hallást biztositott.

Egy hónap múlva elment ellenőrzésre az orvoshoz aki azt mondta : "Az
Ön hallása tökéletes. Gondolom a családja is nagyon örül ennek."

Az idős úr válaszolt: "Még nem mondtam meg a családomnak. Csak
ücsörgök, és hallgatom a beszélgetésüket. Már háromszor irtam át a
végrendeletemet!"
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása