Tejérzékenység

2010.05.24. 12:58

A táplálékintoleranciában vagy ételallergiában szenvedőknek nem könnyű kész élelmiszert, feldolgozott vagy nyers alapanyagot vásárolniuk. Tudniuk kell, melyek azok az élelmiszerek, melyek nem tartalmazzák azt az allergént, melyre ők érzékenyek, vagy azt, hogy melyik alapanyaggal helyettesíthetik az allergént.


Tejallergia esetén tej helyett ihatnak szójaitalt, rizsitalt, zabitalt, „mandula- és mogyorótejet”. Sajtot és joghurtot szójából készítenek, tejszín helyettesítőt pálmazsírból, kókuszzsírból, zabból, szójából, rizsből, és algából.


Tejmentes készítményeket nemcsak az allergiásoknak szóló boltokban találunk, hanem a vegán/vegetáriánus üzletekben is.
Vásárláskor mindig ellenőrizzük a termék összetételének leírásánál, hogy nem tartalmaz-e véletlenül tejösszetevőket. Az adalékanyagok között szerepelhetnek tejszármazékok!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása