Orrmelléküreg gyulladás

2010.05.24. 12:35

Mind a három pár melléküregben, tehát az arc-, a rostacsont- és a homloküregben is kialakulhat. A gyulladást okozhatja allergia vagy vírusos, bakteriális, esetleg gombás fertőzés.


Tünetek: Jellemző a rossz közérzet. A láz és a hidegrázás arra utalhat, hogy a fertőzés átterjedt máshová is. Az orrnyálkahártya duzzadt és vörös, továbbá az orrból sárgászöld genny ürül. A gyulladás az érintett üreg feletti duzzanattal jár. Attól függően, hogy melyik melléküreg betegedett meg, a tünetek különböznek. Az arcüregé a szem alatti részek fájdalmával, illetve fog- és fejfájással jár. A homloküregé az egész homloktájék fájdalmát okozza. A rostacsontüregé a szemek mögött és között érzett fájdalommal jár.


(Forrás: egészséglexikon)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása