Magas vérnyomás

2010.05.24. 12:28

A betegség kiváltó oka gyakran kideríthetetlen. Néha vesebetegség áll a háttérben. Ma már tudjuk, hogy a helytelen életmód hajlamosít: az elhízás, ülő foglalkozás, stressz, valamint az alkohol, sós ételek gyakori fogyasztása szerepet játszhatnak a magas vérnyomás kialakulásában.


Tünetek: A jelentkező tünetekért már a magas vérnyomás következtében kialakuló agy-, szív- és vesekárosodás felelős. Magas a vérnyomás, ha nyugalmi állapotban több mint 130/80 Hgmm. Legtöbbször közvetlenül nem okoz panaszokat, ezért szokták a magas vérnyomást „csendes gyilkosnak” nevezni. Az ütőerekben kialakuló kórosan magas nyomás egy idő után növeli a sztrók (gutaütés, agyvérzés), a szívelégtelenség, illetve szívroham és vesekárosodás kockázatát.


(Forrás: egészséglexikon)
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása