Hörghurut

2010.05.24. 11:59


A hörghurutnak heveny és idült formáját különítjük el. A heveny hörghurut mintegy 24-48 órával követheti a felső légúti fertőzést, torokgyulladást.


A nem kellően működő védekezőrendszer következtében a kórokozók lejutnak a kishörgőkig. Itt megindul a baktériumok szaporodása, majd ennek következtében a gyulladásos reakció.
A heveny hörghurut tünetei: rossz közérzet, láz, köhögés és köpetürítés. A köpet a fertőző baktériumtól függően zöldes vagy sárgás színű. Ha a váladék pang a hörgőkben, nehezen ürül ki, ez elősegíti a baktériumok szaporodását.


Idült hörghurut alatt azt értjük, ha a köhögés és köpetürítés egy évben legalább három hónapig tart és ez legalább két egymást követő évben fennáll. Természetesen egyéb tüdőbetegséget a diagnózis felállításánál ki kell zárni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása