Emlőfájdalom

2010.05.24. 11:37

A női test egyik legfőbb ékessége egyben a legproblémásabb testrész is. Azon túlmenően, hogy nagyon sokan elégedetlenek méretével, formájával, más, valóban komoly probléma forrása is lehet. A leggyakoribb panaszok közé tartozik a feszülő mell, ami nem csak fokozott érzékenységgel, hanem fájdalommal is együtt járhat...


A női mell másodlagos nemi jegyként, a női hormonok hatására a serdülőkor kezdetén indul fejlődésnek. A női hormonok közül elsősorban a progeszteron, a prolactin, valamint az ösztrogén hat rá. Amennyiben a hormonok "játékának" köszönhetően a mell mirigyállománya megnő, megduzzad, vagy az emlő szövetében víz halmozódik fel, a mell szövetei feszülni kezdenek, és érzékennyé válnak.


(Forrás: informed.hu )
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása